Acidul salicilic pentru a lupta împotriva acneei este ușor și eficient

În lupta pentru puritatea și sănătatea pielii acidul salicilic acneea este un mijloc accesibil și extrem de eficient. Este vândut în fiecare farmacie și are proprietăți antibacteriene, antiinflamatorii și exfoliere, ceea ce face posibilă vindecarea acneei și luminarea petelor pigmentate lăsate după ele.

De obicei, salicilicul nu este utilizat singur, și este completat de unele tratamente pentru acnee pentru a îmbunătăți eficacitatea. Acidul salicilic (alcool) este o bună ocazie de a scăpa de defectele cutanate, utilizând costuri financiare minime.

Când acidul este cel mai eficient

Acidul salicilic se luptă împotriva acneei purulente, interne cu papule și pustule, împotriva comedonilor (pete negre - înfundate cu porii de noroi), a activității excesive a glandelor sebacee și a petelor pigmentare rămase după vindecarea erupției cutanate.

Blocarea porilor duce la apariția de pete negre pe față și la dezvoltarea inflamației intradermice. Acest lucru poate fi evitat prin peeling regulat. Pentru efectul de peeling, acidul salicilic este utilizat în combinație cu glicolul. Rezultatele acestei metode sunt performanțe uimitoare: există o actualizare puternică a celulelor epidermei. Această metodă este potrivită pentru fiecare femeie, chiar și în timpul sarcinii. Singura excepție este intoleranța individuală la medicament.

Alcoolul salicilic din acnee poate fi utilizat în orice stadiu al dezvoltării, dar trebuie avut grijă să îl aplicați. Supradozarea acestora duce la uscarea pielii, la dezvoltarea unei reacții alergice. Prin urmare, există o instrucțiune care trebuie urmată în procesul de efectuare a procedurilor cosmetice.

 • După eliminarea acneei, va trebui să învățați cum să eliminați pete după acnee, roșeață sau cicatrici - toate acestea sunt principalele probleme care așteaptă pe toată lumea după curățarea pielii de acnee.
 • În cazul în care experiența utilizării acidului salicilic în lupta împotriva acneei este negativă, atunci vă sfătuim să citiți despre metodele populare de a scăpa de acnee, ele funcționează mai puțin.

Reguli de aplicare

 • Selectați tratamentul pentru acnee pe baza unei soluții apoase de acid salicilic. Produsele pe bază de alcool trebuie evitate, deoarece puteți exacerba problema pieii uscate.
 • Nu trebuie să utilizați acid salicilic cu remediu acneic, deshidratând pielea. Acest lucru poate duce la o încălcare a proprietăților protectoare ale pielii și la apariția unor exacerbări și mai mari.
 • Efectul terapeutic asigură o soluție de acid 1-2%, o concentrație mare va duce la consecințe nedorite.
 • Când apar semne de uscăciune, pielea este pătată cu creme sau unguente pe bază de panthenol (de exemplu, Bepantenom).

Acid Remedies

În scopul creșterii eficienței, utilizarea acidului salicilic pentru acnee este întotdeauna combinată cu alte mijloace: acid folic, boric sau acid glicolic. Drogurile pe bază de "salicil" sunt vândute sub formă de unguente, geluri, loțiuni, pulberi, paste. Fiecare dintre instrumente are propriile caracteristici.

Pulberile sunt folosite exclusiv la culcare, când nu este nevoie să mergeți nicăieri. Dezavantajul lor este talcul, care poate bloca porii. Unguentul de acnee salicilic este aplicat mult mai ușor pe piele, dar jeleu de petrol conținut în el poate bloca, de asemenea, glandele sebacee.

Pasta salicil-zinc din acnee are un efect benefic asupra pielii, dar utilizarea ei trebuie să fie vigilentă și să prevină arsurile pielii sau supra-uscarea epidermei.

Pe baza recenziilor reprezentanților sexului corect, putem spune cu încredere că cele mai sigure și mai eficiente sunt soluțiile apoase de acid salicilic. Aceste soluții sub formă de loțiuni sunt produse de companiile cosmetice mondiale pentru orice tip de piele (normal, uleios, combinat, sensibil, fading).

Utilizarea lui

În cazul în care acnee este folosit loțiune, frecarea nu ar trebui să depășească de 2 ori pe zi. Toate celelalte medicamente sunt aplicate după aceasta (acest lucru crește eficiența acestora cu 25%). Dacă se utilizează acid salicilic ca peeling, înainte de procedură este necesar să se acorde atenție și să se citească cum să se folosească pentru a nu afecta pielea.

Rezultatele bune oferă o mască antiinflamatoare cu adăugarea de alcool salicilic. Pentru a face acest lucru, lutul cosmetic este amestecat cu badagia, diluat până la consistența dorită cu apă caldă și câteva picături de ulei salicilic sunt adăugate la masa paste. Utilizarea regulată a unei astfel de măști (1 dată pe săptămână) elimină nu numai erupția cutanată, ci și efectele acesteia sub formă de piele pigmentată.

O întrebare destul de frecventă în rândul publicului feminin: "Este posibil să ardeți acnee cu alcool salicilic?". Răspunsul constă în principiul "nu face rău!", Iar pentru aceasta este necesar să se dilueze, făcând o concentrare slabă (1-2%).

Există și alte modalități populare de utilizare a acidului salicilic, care sunt puțin cunoscute, dar nu mai puțin eficiente.

Utilizări populare

Puțini oameni știu că acidul acetilsalicilic pentru acnee ajută la lupta pentru puritatea pielii. Ceva familiar? Da, nu vă înșelați - aceasta este cea mai comună aspirină. Cum să scapi de pastilele de pe urma erupțiilor cutanate? Foarte simplu, citiți:

 • 1 tabletă de aspirină este strivită în pulbere și diluată cu apă. Gruelul rezultat este suprapus peste zona problemei timp de 5-10 minute. După aceea, se spală cu apă caldă și fața este șters cu un șervețel (nu se recomandă ștergerea feței cu un prosop, deoarece conține fragmente de piele moartă, în care sunt reproduse germenii care cauzează acnee). Masca de aspirină se aplică de 2 ori pe săptămână.

Acidul acetilsalicilic exfoliază celulele moarte ale pielii care înfundă porii și au efecte antiinflamatorii. Aceasta explică eficiența acesteia.

Un alt remediu garantat pentru acnee este propolisul. Tinctura de propolis se amestecă cu vaselină (500 g se fierbe și se toarnă fierbinte), apoi se adaugă 25 g de acid salicilic la amestec. Unguentul finit este depozitat într-un vas de sticlă într-un loc răcoros. Metoda de aplicare a unguentului este aceeași cu cea a oricărui altul.

Instrument de farmacie în auto-producție

O excursie la medic despre erupțiile cutanate se termină deseori cu eliberarea unui agent care este fabricat la farmacie. Rețeta pentru acest tip de preparat făcută acasă va fi luată în considerare de dvs. acum. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de cloramfenicol și acid salicilic din acnee sub formă de aspirină (2: 2,5 părți). La aceste componente se adaugă alcool 90%, sulf (2,5 părți) și acid boric (1 parte). Totul este bine amestecat și folosit zilnic în loc de tonic.

Desigur, un astfel de vorbitor este, de asemenea, vândute într-o farmacie, dar apoi se recomandă să adăugați câteva picături de verde strălucitor pentru a spori efectul. În general, farmacia este mai bine să cumpere un gel împotriva acneei și să o folosească în timpul unei exacerbări a acneei.

Reacții adverse posibile

 • Uscarea excesiva a pielii;
 • Erupții și iritații;
 • Roșeață și mâncărime;
 • Ardeți pielea.

Pentru ca tratamentul cu acest instrument să producă efectul dorit, este necesar să se monitorizeze îndeaproape reacțiile cutanate, să se monitorizeze concentrația soluției și timpul de expunere.

Efecte secundare

Dacă utilizarea acidului salicilic nu a avut succes, ar trebui să întrerupeți imediat utilizarea acestuia. Pielea afectată este recomandată pentru hidratarea și protejarea împotriva uscăturii cât mai curând posibil. Pentru a face acest lucru, puteți pune pe față chiar și crema obișnuită a copiilor.

Sperăm că după citirea articolului nu aveți nicio îndoială dacă acidul salicilic ajută la acnee. Acum știți cum să o utilizați și ce să amestecați pentru a obține efectul terapeutic maxim. Sănătate și frumusețe pentru tine și pentru pielea ta!

Cântărește 94? Și cântăriți 58! Slimming pentru leneși! Tehnică modernă de Elena Malysheva.

Acid salicilic pentru acnee: metoda de utilizare, recenzii

Timp de secole, fiecare generație de oameni se lupta cu acnee. Periodic, piața modernă oferă adolescenților un nou medicament "universal" pentru acnee. Dar, odată cu apariția primăverii, chipurile tinerilor sunt din nou acoperite cu anghilă urâtă. Ca și cum entuziaștii nu ar experimenta, iar cel mai bun remediu a fost inventat acum o jumătate de secol. Acesta este acidul salicilic. Pentru acnee, poate fi utilizată atât în ​​formă naturală, cât și ca aditiv la diferite produse cosmetice.

Compoziția medicamentului

O soluție eficientă este derivată din aspirină. Sursele naturale de acid salicilic sunt coaja de salcie și frunze de zmeură. Medicamentul farmaceutic este o soluție de alcool. Din păcate, acidul salicilic nu scapă atât de repede de acnee. Aplicația înseamnă o întindere de câteva luni. De aceea, ar trebui să aveți răbdare și de două ori pe zi pentru a trata suprafața pielii inflamate cu o soluție.

Proprietăți medicinale

Ce este acneea acidului salicilic eficient? Performanța ridicată este ascunsă în proprietățile sale de vindecare. Medicamentul tinde să curățe suprafața pielii de celule vechi. Depășind profund porii, se luptă cu blocarea canalelor sebacee. Instrumentul restabilește activitatea tuturor glandelor subcutanate.

Dacă utilizați o soluție alcoolică de acid salicilic pentru acnee, este imperativ să clătiți zonele tratate cu apă caldă în 15-20 de minute. Efectul terapeutic al acestui lucru nu va scădea. Iar efectele secundare ale alcoolului asupra pielii pe care le treceți cu succes. Acidul salicilic, cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene, poate fi utilizat ca bază de curățare de bază, după care pot fi utilizate alte produse cosmetice.

Cum de a crește eficiența?

Acidul salicilic ajută împotriva acneei cu o natură foarte diferită. Elimină perfect:

 • pustule și papule;
 • acnee purulentă;
 • comedone (puncte negre);
 • sebum;
 • pete de pigment.

Ca rezultat al înfundării porilor, pe fața apar puncte negre. Și, în consecință, se dezvoltă inflamația hipodermică. Peelingul regulat va scăpa de manifestări neplăcute. Acidul salicilic în combinație cu acidul glicolic va avea cel mai mare efect. Această combinație prezintă un rezultat impresionant. Celulele epidermei sunt actualizate în modul cel mai puternic.

Utilizarea alcoolului salicilic este permisă în orice stadiu de dezvoltare a erupțiilor cutanate. Cu toate acestea, nu uitați de precizie. O supradoză a medicamentului va avea consecințe proaste. În unele cazuri, chiar și dezvoltarea alergiilor este posibilă. Acesta este motivul pentru care este foarte important să se respecte unele recomandări atunci când se efectuează o procedură cosmetică.

Termeni de utilizare

Deci, ar trebui să luați în considerare inițial următoarele recomandări. Și numai după citirea lor se poate utiliza acid salicilic din acnee.

Instrucțiuni de utilizare:

 1. Alegeți mijloacele pentru a vă lupta cu erupția acneei asupra soluției de apă. Încercați să evitați preparatele de acid salicilic care conțin alcool. La urma urmei, ei sunt capabili să dea pielea și mai multă uscăciune.
 2. Efectul curativ are o soluție de 1%. Acid salicilic 2% din acnee este posibil. O concentrație mare (peste 2%) va provoca numai reacții adverse.
 3. Nu utilizați acid salicilic cu deshidratanți pentru piele. Efectul va fi invers. Încălcarea proprietăților protectoare va duce la o erupție și mai mare.
 4. Dacă se observă o piele uscată, este necesar să o lubrifiați cu unguente sau creme care se bazează pe pantenol.

Varietate de medicamente

Pentru o eficiență mai mare, acidul salicilic este combinat cu alte componente: boric, glicolic sau acid folic. Farmacologie oferă consumatorilor medicamente pe bază de acid salicilic, sub formă de diferite geluri, unguente, pulberi, loțiuni. Fiecare instrument are caracteristici proprii.

 • Pulbere adecvată pentru aplicare la culcare. Dezavantajul lor este că talcul provoacă înfundarea porilor.
 • Aplicarea unguentului este oarecum mai ușoară. Dar petrolatumul, care este componenta lor, conduce de asemenea la blocarea glandelor sebacee.
 • Salata de zinc pastă are un efect benefic asupra pielii. Cu toate acestea, acest medicament trebuie tratat foarte atent. Pasta poate provoca arsuri grave ale pielii sau poate usca epiderma.

Cum de a alege dreptul de remediu (care include acid salicilic) pentru acnee? Recenzile femeilor indică faptul că este mai bine să opriți alegerea soluțiilor de apă.

Subtilități de aplicare

Dacă utilizați o loțiune care conține acid salicilic, acnee, utilizarea acestei soluții trebuie limitată la 2 ori pe zi. Alte produse cosmetice pot fi aplicate după aceasta. Acest lucru poate crește eficiența procedurii cu aproape 25%. Asigurați-vă că citiți instrucțiunile înainte de utilizare. Astfel, vă puteți proteja pielea de eventualele răni.

Mâna antiinflamatoare este renumită pentru rezultatele excelente. Pentru fabricarea sa badyagu amestecat cu lut cosmetic. Apa caldă este adusă la consistența dorită. Câteva picături de acid salicilic fac din mască una dintre cele mai eficiente mijloace. Este suficient să efectuați această procedură o dată pe săptămână. Efectul este uimitor. Suprafața pielii este curățată nu numai de erupție, ci și de pete pigmentate.

Metoda de acasă

Aspirina obișnuită poate ajuta în lupta pentru prospețimea și puritatea pielii. După cum sa menționat anterior, derivatul său este acidul salicilic. Reteta pentru acnee este prezentata mai jos.

De aceea, pilula de aspirină trebuie să fie bine zdrobită și amestecată cu apă. Timp de 5-10 minute, suspensia rezultată trebuie aplicată în zona afectată a pielii. După data de expirare, masca trebuie spălată cu apă caldă. Fața nu poate fi frecat și este necesar să se ude cu un șervețel.

Masca de mai sus trebuie aplicată de 2 ori pe săptămână. Eficacitatea sa constă în capacitatea de a exfolia celulele moarte, care înfundă porii. Masca poartă în sine cea mai puternică forță antiinflamatoare.

Medicamente farmaceutice sau analogice la domiciliu

Apelul la un medic cu o problemă de erupție cutanată se încheie cu o recomandare de a cumpăra un produs special. Acest medicament se face într-o farmacie. Reteta lui nu este complicata. Oricine poate verifica cu ușurință modul în care acidul salicilic se luptă împotriva acneei, făcând un preparat singur.

Pentru a face acest lucru, trebuie să combinați cloramfenicol, acid salicilic (în raport de 2: 2,5, respectiv), adăugați alcool (90%). Amestecați cu grijă ingredientele, obțineți instrumentul dorit. Utilizați acest tonic zilnic.

Un excelent remediu pentru farmacie este un gel anti-acnee. Se recomandă aplicarea acestuia în timpul unei exacerbări. În același timp, ar trebui să monitorizați îndeaproape starea pielii. Sunt posibile efecte secundare neplăcute:

 • erupție cutanată și iritație;
 • pielea uscată;
 • arsuri;
 • roșeață și mâncărime.

Aplicând orice mijloc, monitorizați cu atenție reacția corpului. Controlați concentrația soluției utilizate. Respectați cu strictețe timpul de expunere recomandat.

Măsuri de precauție

Foarte des, accentul se pune pe nevoia de hidratare a pielii dacă se utilizează acid salicilic din acnee. În practică, acest lucru este uneori uitat. Ca rezultat, un remediu eficient poate aduce o mulțime de probleme noi în loc de mult așteptatul ajutor. Cele mai frecvente dintre acestea sunt mâncărimea și pielea uscată.

 1. Înainte de aplicare, se recomandă verificarea sensibilității pielii la acest instrument. Aceasta va scădea efectul secundar sub forma unei reacții alergice. Pentru aceasta, țineți un tampon de bumbac înmuiat într-o soluție de acid preparat în zona din spatele urechii. Așteptați 3-4 ore. Dacă în această perioadă pielea nu este acoperită de semne evidente de iritare, atunci tratamentul este potrivit pentru dumneavoastră. Puteți folosi în siguranță.
 2. Regula importantă! Nu folosiți niciodată acid salicilic în cazul în care pielea are leziuni externe. Orice zgârieturi, tăieturi - tabu pentru aplicarea instrumentului. Acidul în locurile de afectare a pielii poate duce la procese inflamatorii puternice. Uneori se înregistrează chiar arsuri chimice.
 3. Evitați utilizarea soluției de alcool. Acest instrument scade pielea foarte mult. Astfel, nu ameliorează condiția, dar este capabilă să provoace un prejudiciu mai substanțial. Dacă în timpul selecției unei loțiuni potrivite într-o farmacie aveți vreo îndoială, nu căutați răspunsuri. Asigurați-vă că consultați farmacistul. Farmacistii sunt de obicei obisnuiti cu astfel de intrebari. Și destul de des pot da sfaturi nu mai rău decât un dermatolog profesionist.
 4. Dacă utilizarea acidului salicilic nu este plăcută, nu mai utilizați produsul. Aplicați pielea rănită cu o cremă hidratantă. Acest lucru îl va proteja de uscare. În acest scop, puteți aplica chiar și crema obișnuită pentru copii.

Trebuie spus că utilizarea corectă a medicamentelor foarte rar poate duce la consecințe negative.

opinii

Și ce spun oamenii care au experimentat efectele unui remediu atât de simplu ca acidul salicilic (acnee)? Rezultatele lor arată clar rezultate pozitive. Tinerii se plâng că de mult timp nu au putut găsi un remediu universal pentru această problemă. Medicamentele scumpe achiziționate nu au avut un efect de durată. Problema a rămas, iar oamenii săraci au fost deja condamnați la disperare. Doar utilizarea acidului salicilic în diferitele sale variații a salvat suprafața pielii de la defecte neplăcute.

În același timp, unii oameni observă că soluțiile de alcool, deși oferă o ușurare, sunt pline de efecte secundare. În plus față de pielea uscată, ei sunt capabili să dea o surpriză sub formă de pete albe - cele mai reale arsuri. Inutil să spun, cât de periculos este pentru piele și cât timp și efort va trebui să-l restabilească? Și infuzii de apă sau loțiuni, în funcție de fete și băieți, dimpotrivă, curățați perfect pielea și nu aveți consecințe neplăcute.

concluzie

În lume există un procent mic de oameni norocoși care nu au întâmpinat niciodată problema acneei pe față. Și majoritatea populației este destul de familiarizată cu un astfel de defect. Mulți oameni caută în mod constant un remediu universal pentru a rezolva o problemă. Producătorii moderni produc periodic medicamente împotriva acneei. În ciuda acestui fapt, problema rămâne relevantă pentru această zi.

Cu toate acestea, putini oameni amintesc ca exista un instrument simplu, ieftin, care poate scapa de eruptie cutanata. Nu este publicat și nu este publicat pe scară largă. De aceea a dobândit statutul de popor. Acesta este acidul salicilic pentru acnee. Până în prezent, acest medicament este probabil cel mai eficient.

Acid salicilic acnee - Rețete privind aplicarea și revizuiri

Acidul salicilic pentru acnee este unul dintre cele mai accesibile, simple și bugetare, a căror eficacitate a fost dovedită de mult timp. Cu această metodă de tratare a acneei, mulți sunt familiarizați în primul rând pentru că au propria experiență în utilizarea medicamentului. Acidul salicilic poate fi găsit în aproape orice trusă de prim-ajutor de la domiciliu și deseori serveste ca un "prim ajutor", ajutând la scăderea acneei care pare a fi atât de lipsită de loc.

Soluția de acid salicilic are proprietăți puternice antiinflamatorii și antiseptice și vă permite să acoperiți rapid acnee dureroasă. Dar trebuie să utilizați medicamentul cu prudență, altfel puteți crea probleme suplimentare și provoca iritații și uscăciunea excesivă a pielii. În acest articol vom vorbi despre toate avantajele și dezavantajele unui remediu și vom afla cum să aplicăm corect acidul salicilic în tratamentul acneei.

Acid salicilic pentru acnee: descriere și eliberare

Popularitatea acidului salicilic în tratamentul acneei se datorează proprietăților sale unice antiinflamatorii, anti-bacteriene și antiseptice. În mod inerent, acidul salicilic sau hidroxibenzoic este un antiseptic puternic, care face parte din multe produse cosmetice și preparate farmaceutice destinate îngrijirii pielii cu probleme.

Acidul salicilic se găsește în mod natural în coaja de salcie și frunze de zmeură. Pentru prima dată, această substanță a fost sintetizată de chimistul italian Raphael Piria și din secolul al XIX-lea a fost utilizată pe scară largă în diverse domenii ale medicinei.

Industria farmaceutică produce soluție de acid salicilic în diferite concentrații: (1, 2, 3, 5, 10%). În cosmetologie, se utilizează o soluție de alcool salicilic (1%) și (2%), pe care mulți oameni o numesc alcool salicilic. În concentrații scăzute, medicamentul prezintă un efect mâncărime-calmant, keratolitic (exfolianți) și antiseptic, luptă eficient împotriva inflamației și se usucă bine erupția cutanată.

La o concentrație de la 5% la 10%, exponatele de alcool salicilică deosebit de puternică acțiune keratolitic și dizolvă stratul superior literalmente cornos al epidermei, care ajută în multe boli dermatologice. Utilizarea unor astfel de medicamente ajută la înmuierea și înlăturarea crustelor brute, a porumbului uscat și a papilomului. Ar trebui să se înțeleagă că pentru tratamentul acneei nu se poate folosi o soluție foarte concentrată, altfel puteți provoca arsuri și iritații severe ale pielii.

Proprietăți utile

La tratarea pielii cu probleme, acidul salicilic acționează simultan în mai multe direcții:

 1. Oferă protecție antibacteriană. Majoritatea bacteriilor patogene care provoacă acnee mor când intră în contact cu acidul salicilic, eliminând astfel cauza principală a erupției cutanate. În același timp, medicamentul nu are un efect selectiv, adică, împreună cu microflora patogenă, distruge bacteriile benefice care protejează pielea. Prin urmare, în tratamentul acneei, se recomandă o soluție spot-on a unei soluții.
 2. Ea are un efect de uscare. După tratamentul cu preparatul, acnea inflamată se usucă rapid, se formează o crustă și într-un timp scurt erupția dispar.
 3. Elimină inflamația și fețele negre prin curățarea porilor pielii înfundate. Acidul dizolvă dopurile grase, care blochează canalele și astfel creează un mediu nutritiv pentru bacterii, reproducerea lor și dezvoltarea procesului inflamator.
 4. Reglează glandele sebacee și reduce producția de sebum. Ca rezultat, procesele metabolice sunt normalizate, iar starea de piele uleioasă și problematică este îmbunătățită semnificativ.
 5. Oferă un efect de regenerare. Acidul salicilic are un efect iritant local, care contribuie la activarea circulației sângelui și îmbunătățește aportul de oxigen și substanțe nutritive în țesuturi. Datorită acestui fapt, reînnoirea celulară și restaurarea pielii deteriorate sunt accelerate, pete și alte urme rămase în locul acneei (post acnee) dispar.

Soluția acidului salicilic pentru acnee nu are un efect instant, dar utilizarea corectă și regulată a medicamentului poate face față eficient stadiului inițial și secundar al acneei.

mărturie

În cosmetologie, soluția de acid salicilic este utilizată pentru următoarele probleme:

 • Acnee, acnee
 • Puncte negre (comedone)
 • Creșterea grăsimii epidermice
 • Postacne (pete întunecate după acnee)

Alcoolul salicilic de concentrație scăzută (1-2%) va permite să se facă față în mod eficient problemelor de mai sus. Medicamentul exfoliază în mod activ particulele moarte ale pielii, acționând ca o scrumieră și, în plus, elimină prizele de grăsime, curățând porii pielii. Acest lucru vă permite să ameliorați inflamația, într-un timp scurt pentru a usca acnee și curățați pielea de erupții cutanate.

Cum se utilizează - instrucțiuni de utilizare

Dacă utilizați pentru prima dată soluție de acid salicilic, cel mai bine este să începeți cu cea mai mică concentrație (1%). Pentru cei cu piele grasă, se recomandă alcool salicilic (2%). Soluțiile puternice, cu o concentrație de 5% și 10% nu pot fi aplicate pe pielea cu probleme, tratamentul cu un astfel de medicament poate duce la arsură și alte complicații neplăcute.

Înainte de prima utilizare, efectuați un test de sensibilitate pentru a evita o reacție alergică imprevizibilă. Pentru a face acest lucru, umeziți vata de vată în soluție și aplicați-o pe cotul cotului sau încheieturii mâinii. Dacă în câteva ore pe piele nu există schimbări (roșeață, arsură), puteți utiliza în siguranță alcoolul salicilic pentru combaterea acneei.

Dacă nu există o mulțime de acnee inflamate, faceți un tratament la fața locului. Înmuiați un tampon de bumbac cu o soluție și lubrifiați fiecare coș separat. Dacă există multe erupții și zona afectată este mare, acidul salicilic este aplicat pe un tampon de bumbac și leziunile sunt tratate.

Faptul că medicamentul funcționează va indica o ușoară furnicătură a pielii. Tăiați medicamentul nu este recomandat, poate provoca iritarea epidermei. După 15-20 de minute după tratament, puteți clăti fața cu apă, neutralizând astfel acțiunea acidului și prevenind uscarea nedorită a pielii.

Contraindicații și posibile reacții adverse

Acidul salicilic nu trebuie utilizat în următoarele cazuri:

 • Sensibilitate individuală și intoleranță la medicament
 • Pielea uscată și prea sensibilă
 • Utilizarea anumitor medicamente
 • Perioada de gestație

Dacă aplicarea acidului salicilic provoacă o descuamare puternică, înseamnă că baza alcoolică prea usucă pielea. În astfel de cazuri, puteți încerca o loțiune pe bază de acid salicilic care nu conține alcool. Dacă acest lucru nu ajută, este mai bine să refuzați să utilizați medicamentul.

Cu mare precauție, trebuie să aplicați alcool salicilic, dacă aveți pielea prea uscată și sensibilă. Chiar și o soluție slab concentrată va usca epiderma deshidratată, care poate duce la apariția ridurilor prematură. Nu utilizați o soluție de concentrație mare pentru tratamentul acneei, poate duce la o arsură chimică care va necesita tratament pe termen lung și restaurarea pielii deteriorate.

Nu utilizați alcool salicilic în timpul sarcinii, deoarece doza este depășită, există riscul de penetrare a ingredientelor active ale medicamentului in sange, ceea ce poate afecta negativ dezvoltarea fatului.

Un dezavantaj semnificativ al medicamentului este acela că, cu utilizare prelungită, sunt posibile reacții adverse, cum ar fi iritarea și uscarea excesivă a pielii. Prin urmare, în timpul tratamentului cu acid salicilic, se recomandă aplicarea cremelor intensive de hidratare care vor ajuta la restabilirea echilibrului hidric și la prevenirea deshidratării pielii.

Cu utilizarea frecventă a medicamentului se poate obține efectul exact opus. Glandele sebacee vor incepe sa produca si mai mult sebum, incercand sa faca fata deshidratarii si sa previna pielea uscata. Și aceasta, la rândul său, va conduce la apariția congestiei sebace și la creșterea numărului de erupții cutanate. Pentru a evita astfel de manifestări, înainte de a utiliza medicamentul, consultați un cosmetolog sau un dermatolog.

Preparate pe bază de acid salicilic

În practica dermatologică sunt utilizate pe scară largă medicamente care conțin acid salicilic. Deci, pentru tratamentul acneei, puteți prescrie o pastă salicilic-zinc, care conține zinc microelement, ceea ce sporește efectul terapeutic al componentei principale. Pasta are o textură groasă, păstrează bine pe piele, ameliorează în mod eficient inflamația, usurează rapid acneea și ajută la restabilirea pielii. Un alt medicament, unguent sulfuros-salicilic, nu numai că luptă activ împotriva acneei, dar se confruntă și cu parazitul subcutanat, cu acarianul microscopic demodex.

În plus, aceștia produc unguent salicilic, loțiuni bazate pe alcool și non-alcool, creme, unguente și alte produse cosmetice concepute pentru îngrijirea pielii cu probleme. Astfel de agenți un magazin sau farmacie sunt aplicate leziuni de mai multe ori pe zi, acestea nu necesită clătire, pe partea de sus a acestora, puteți utiliza alte remedii pentru acnee (unguente, geluri), a desemnat o persoană calificată (un cosmetician sau un dermatolog).

Rețete populare

La domiciliu, puteți pregăti o varietate de compoziții pe bază de acid salicilic;

 1. Mască cu acid salicilic. Procedura va ajuta la scăderea excesului de grăsime, la uscare și eliminarea acneei. Pentru prepararea unei compoziții terapeutice a pulberii se amestecă argila cosmetică și badyagu în raport de 1: 1. Toate ingredientele pentru mască pot fi achiziționate la farmacie. Amestecul de componente este diluat cu apă caldă până la o stare uniformă, vâscoasă și se adaugă câteva picături de acid salicilic (2%). Compoziția se aplică pe față timp de 20 de minute. Dacă doriți să lămuriți mai mult pielea și să faceți pete imperceptibile după acnee, adăugați 2-3 picături de peroxid de hidrogen.
 2. Mash medical de la acnee. Astfel de compoziții sunt utilizate cu apariția acneei purulente. Talker realizat pe bază de acid salicilic și antibiotic, care vă permite să opriți inflamația, să distrugeți bacteriile și să împiedicați răspândirea infecției pe pielea sănătoasă.

Opțiunea 1. Pentru prepararea casetei de discuții luați antibiotice cloramfenicol și metronidazol. 10 comprimate din fiecare medicament sunt măcinate în pulbere, combinate, se adaugă 40 ml de acid salicilic și 10 ml de alcool boric. Talker înainte de utilizare, bine șocat, și apoi utilizate pentru a gestiona zonele problematice.

Opțiunea 2. Veți avea nevoie de o cantitate egală de pulbere de sulf și de streptocid (câte 7 g fiecare). Aceste componente sunt combinate și se adaugă 50 ml de acid salicilic și alcool boric. Pâlnia rezultată este depozitată într-un recipient din sticlă cu un capac strâns înșurubat. Înainte de utilizare, compoziția este agitată.

Recenzile privind utilizarea acidului salicilic pentru acnee sugerează că, dacă utilizați medicamentul în mod corect, puteți obține o îmbunătățire semnificativă a stării pielii și a scăpa de acnee. În același timp, mulți utilizatori iau notă de faptul că o soluție de acid salicilic pe alcool se usucă puternic, deci este mai potrivită pentru proprietarii de piele uleioasă și combinată. Pentru cei a căror piele este prea sensibilă și uscată, este mai bine să utilizați loțiuni cu acid salicilic, care nu conțin alcool sau preferă preparate mai moi.

Citiți mai multe despre modul în care vorbitorul pentru acnee ajută, care sunt rețetele pentru pregătirea sa, citiți aici - http://netderm.ru/boltushka-ot-pryshhey/

Recenzii de aplicații

Revizuirea №1

Am suferit de acnee de când aveam 14 ani, am încercat o mulțime de mijloace, până când un prieten ma sfătuit să fac un vorbitor de acnee cu acid salicilic. Se prepară pe bază de preparate penny, comprimate levomicină (antibiotic) și alcool salicilic (2%).

Efectul este pur și simplu uimitor, acneea se usucă foarte repede, roșeața dispare, inflamația dispare. Acum, pielea mea este aproape clară. Dacă apare un singur cos, îl tratez imediat cu această compoziție. Singurul minus - instrumentul usuca pielea destul de puternic, asa ca foloseste un hidratant. Cu toate acestea, pot recomanda un nou remediu eficient - MASK FROM THE ACNE BLACK MASK

Examinați numărul 2

Am folosit acidul salicilic mult timp. Cumpar drogul la farmacie, este foarte ieftin si nu ajuta mai rau decat multe produse scumpe publicitare. În plus, compoziția aproape a tuturor lotiunilor și tonicilor din acnee conține exact acidul salicilic.

Am puțin acnee, dar dacă apar, ele sunt în mod necesar mari și dureroase. Am tratat fiecare separat, încerc să nu aplic preparatul pe piele, altfel apare iritație. Este nevoie de 2-3 zile pentru ca pimpul să se usuce și să dispară, după care nu mai sunt urme de urme (pete sau cicatrici).

Examinați numărul 3

Am încercat să tratez acneea cu acid salicilic, dar în curând mi-am dat seama că acest medicament nu mă convine. Trei zile de folosire mi-au fost suficiente, pielea și cu mine erau deja uscate, apoi au devenit deshidratate, erau foarte baltă, erau roșeață și iritație.

Cremele hidratante și hidratante nu au ajutat. Deci, medicamentul nu este potrivit pentru toată lumea, ar trebui folosit cu prudență, mai ales dacă aveți pielea delicată și sensibilă.

Secretele pieii sănătoase - acidul salicilic din acnee: recenzii, beneficii, utilizare, recomandări generale

Acidul salicilic este un remediu accesibil, eficient pentru combaterea pimpului unic și a acneei cu un nivel scăzut de estetică. Substanța valoroasă a fost recoltată pentru prima dată din coaja de salcie. Astăzi, un medicament sintetic este produs în cantități mari. Instrumentul este solicitat de cosmetologi și medici.

Tratamentul eficient al acneei cu acid salicilic și preparate acasă. Pentru dvs. - informații despre produsul util. Mijloacele simple, necostisitoare vor ajuta chiar și cu forme severe de acnee.

Proprietăți utile ale medicamentului

Pe Internet puteți găsi o mulțime de comentarii despre acidul salicilic pentru față. Majoritatea autorilor recomandă acest medicament, există puține opinii negative.

Care este motivul popularității instrumentului? Există multe avantaje:

 • expunerea activă la zonele inflamate;
 • pimpuri unice, pete negre, numeroase acnee pe față și pe corp pot fi tratate cu preparate farmaceutice, formulări de uz casnic disponibile cu această componentă activă;
 • profundă penetrare în comedoanele inflamate;
 • dizolvarea eficientă a "rezervelor" de secreție groasă și uleioasă;
 • curățarea epidermei de secrețiile pielii;
 • reducerea grasimii pielii;
 • dezinfectarea pielii;
 • lupta împotriva propionobacteriilor, provocând procese inflamatorii;
 • curățarea activă a epidermei de pete după acnee (postacne);
 • accelerarea proceselor de regenerare tisulară;
 • datorită acțiunii unui medicament foarte activ, îndepărtarea particulelor epidermice moarte este normalizată, țesutul cicatrizat este înlocuit cu o piele sănătoasă.

Indicatii si contraindicatii

Un medicament eficace adecvat pentru tratamentul multor boli dermatologice. Acidul salicilic este indispensabil dacă aveți:

Aflați mai multe despre modul în care puteți face călcâiele ușor citite aici; despre calusul - aici; despre porumb uscat este scris în acest articol.

Contraindicații

Înainte de utilizarea acidului salicilic, consultați dermatologul. Există întotdeauna nuanțe pe care trebuie să le cunoașteți. Medicamentul activ pentru acnee nu este recomandat în următoarele cazuri:

 • în timpul sarcinii. De droguri pătrunde rapid adânc în epidermă, poate provoca o reacție imprevizibilă a fătului la o substanță foarte activă;
 • cu intoleranță individuală la medicament. Este necesar un test de alergie înainte de începerea unui curs de tratament;
 • dacă vi sa prescris deja vreun medicament pentru acnee, cum ar fi Skinoren, Zenerit, Differin, Roaccutane sau Baziron. Efectul prea agresiv asupra pielii cu o combinație de mai mulți agenți puternici nu va aduce în bine.

Aruncați utilizarea preparatelor farmaceutice, formularea de uz casnic pe baza acestora atunci când:

 • exacerbarea bolilor cronice;
 • inflamația severă a pielii;
 • răni deschise, zgârieturi, răni pe față, corp;
 • piele foarte subțire, uscată;
 • stadiul acut al bolilor infecțioase;
 • boli oncologice.

Aflați detalii interesante despre metodele de tratament și îndepărtarea nevusului displazic pe piele.

Citiți despre proprietățile, beneficiile și utilizarea uleiului de chimen negru pentru față și corp pe această pagină.

Recomandări generale pentru utilizare

 • utilizați medicamentul conform instrucțiunilor;
 • cumpăra mijloacele de concentrare necesare (numai 1 sau 2%);
 • începeți terapia după ce vizitați un dermatolog, examinați și primiți recomandări. Luați în considerare indicațiile, contraindicațiile, rezultatele testelor pentru alergii;
 • procesul de erupție de 2 ori pe zi. Utilizarea prea intensă va usca epiderma, va provoca o eliberare activă de sebum;
 • soluția de alcool de acid salicilic este recomandată pentru aplicare la fața locului în zonele afectate. Pielea sănătoasă pentru prevenirea noilor leziuni nu poate fi curățată.

Rețete și instrucțiuni pentru utilizarea acneei

Cinci reguli de reținut:

 • tratați acneea zilnic, dimineața și seara;
 • utilizați o concentrație de soluție de 1-2%;
 • pentru acnee unică, aplicați medicamentul în mod punctual, cu erupții abundente, lubrifiați toate zonele afectate, evitând pielea delicată din jurul buzelor și ochilor;
 • 3-4 minute după procedură, se spală cu apă rece;
 • aplicați un hidratant ușor pe pielea tratată.

Acidul salicilic face parte din multe măști, soluții, vorbitori de uz casnic. În această secțiune veți găsi multe rețete din componentele disponibile. Consultați dermatologul dvs., care sunt potrivite pentru dumneavoastră. Aveți grijă cu epiderma uscată, fulgi!

Respectați cu strictețe procedura de timp, nu crește frecvența de utilizare! Puteți avea multe probleme, puteți întrerupe metabolismul lipidelor și apei în epidermă.

Chatter de la acnee

 • cu cloramfenicol. Conectați 1 parte acid boric, 2,5 părți sulf și aspirină, 2 părți levomicină. Baza - alcool medical - 150 ml. În fiecare zi, dimineața ștergeți zonele problematice cu un compus de uscare și dezinfectare. Nu procesați pielea sănătoasă;
 • cu eritromicină. Instrumentul este recomandat pentru acnee severă. Rețineți: eritromicina este un antibiotic puternic, nu este de dorit să se utilizeze compusul activ timp de mai mult de două săptămâni. Răspândiți 4 g oxid de zinc și eritromicină, 50 g acid salicilic și acid boric. Mod de aplicare - similar cu compoziția anterioară;
 • cu streptocid. Răspândiți 100 g de acid salicilic și acid boric cu 14 g de sulf precipitat, cu aceeași cantitate de pulbere de streptocid. Acționează ca în cazurile anterioare. Umidificați bine epiderma.

Citiți mai multe despre săpunul de gudron aici; despre economie - aici; pe pielea uscată a corpului este scrisă la această adresă.

Masti cu acid salicilic

 • utilizați formulare acasă nu mai mult de o dată pe săptămână;
 • aplicați mască acasă numai în zonele afectate;
 • durata procedurii - 10-15 minute, nu mențineți amestecul mai activ;
 • clătiți bine agentul de uscare cu apă curentă rece. Puteți spăla un decoct de plante medicinale - succesiune, calendula, mușețel, salvie;
 • Asigurați-vă că acoperiți pielea cu o cremă blândă, cu o textura ușoară. Asigurați-vă că epiderma nu se usucă.

Luați notă:

 • rețeta numărul 1. Combinați o cantitate egală de lut albastru, verde sau negru, turnați în apă purificată, pregătiți un amestec de consistență cremoasă. Adăugați câteva picături de acid salicilic. Compoziția se descurcă bine cu post-acneea, reduce numărul de erupții, elimină stralucirea uleioasă; (Citiți despre argila albastră aici, despre verde - aici, despre negru - în acest articol);
 • rețeta numărul 2. Aspirina obișnuită va ajuta la curățarea profundă a pielii (numele corect este acidul acetilsalicilic). Extindeți 3-4 comprimate, toarnă puțină apă, adăugați ½ linguriță. miere scârțâită. Răspândiți, acoperiți zonele cu probleme de acoperire. Înlocuiți apa cu bulion de mușețel, pentru pielea uscată, adăugați puțină kefir sau smântână. (Mamele de miere pentru acnee sunt descrise aici, kefir - la această adresă).

Cum să scapi rapid de umflături sub ochi? Avem răspunsul!

Despre metodele de tratare a lichen planus în gură este scrisă la această adresă.

Mergeți la http://vseokozhe.com/bolezni/varikoz/ven.html și citiți un articol interesant despre cum să vindecați vene varicoase.

Puteți afla, de asemenea, despre alte produse pe bază de acnee pe site-ul nostru. De exemplu, despre polisorb pentru acnee este scris aici; despre clorhexidina - aici; despre loțiunea de castravete - la această adresă; despre drojdie de bere - pe această pagină.

Informații generale

Medicamentul este vândut în farmacii. Costul unei remedii eficiente pentru pete negre și acnee este minim. Acid salicylic prețul 7-27 ruble. Plătește o sumă simbolică - și flaconul râvnit de 40 ml este al tău. Costul mediu poate varia ușor în funcție de producător, regiune, dar peste tot rămâne extrem de scăzut.

O sticlă durează mult timp, mai ales dacă fața sau spatele nu sunt acoperite de erupții abundente. Amintiți-vă că, cu un număr mic și mediu de acnee pe diferite părți ale corpului, tratamentul se face în mod punctual.

Review-uri utilizate

Dermatologii prescriu adesea un medicament ieftin eficient în tratamentul acneei, pentru a face față petelor negre. Remediul activ ajută la unele boli ale pielii.

Persoanele de diferite vârste au experimentat modul în care acidul salicilic acționează din cauza acneei. Opinii despre instrumentul dovedit de-a lungul anilor, mai ales pozitivi. Nimeni nu neagă eficacitatea compoziției, mulți vorbesc despre nuanțele despre care doriți să știți înainte de a începe cursul.

Marina, 19 ani
Teen acnee ma torturat, timp de doi ani am încercat fără succes să scap de ei, dar efectul după un alt remediu durează o lună sau două, apoi se revărsă din nou. Acum folosesc salicilic. Medicamentul este ieftin, costă 13 ruble pe flacon, dar nu funcționează mai rău decât 500-600 de ruble. La sfatul unui medic, fac un convorbire cu cloramfenicol. Am folosit-o de mai bine de două săptămâni, fața mea a fost clar curățată, petele de pe anii mai vechi au scăzut. Sper că, cel puțin după aceasta, acneea va dispărea mult timp sau pentru totdeauna.

Olya, de 18 ani
Acnea mea acoperă nu numai fața mea, dar și spatele meu. Doctorul a spus că, până când modificările hormonale sunt finalizate, este puțin probabil că veți fi în stare să scăpați de acnee. Poți reduce numărul lor, am fost convins. Acid salicilic, soluție de 1% mă ajută. O dată pe săptămână fac o mască cu lut și salicilic, în fiecare zi aplic câte o pastilă cu streptocid pe fiecare coș. Îmi freesc corpul cu un decoct de mușețel. Mănânc mai puțin grăsime, fumat, dulce, nu bea cafea preferată. Probabil, toți împreună îmbunătățesc starea pielii.

Gregory, de 22 de ani
Ascultați sfatul meu, nu faceți nici o greșeală, ca mine. Cu câțiva ani în urmă, mi-am luat aripile. Rareori chemau doctori, am decis să trec de unul singur. Am citit despre beneficiile acidului salicilic din acnee, am început să șterg fața și gâtul cu un vorbitor cu eritromicină. Am vrut sa scap de acnee rapid, imprastiat de 3-4 ori pe zi si acnee si pielea sanatoasa. Am mers cu un vorbitor timp de 15 minute, m-am gândit și voi vindeca acneea și voi face profilaxia. Nu am folosit crema după proceduri, nu sunt o fată.

Cum am regretat încălcarea regulilor. Pielea a fost uscată, au apărut crăpături mici, s-au roșu, ca un cancer, cu iritare. Și anghilele au ieșit pe spate, corpul a fost mereu mâncărime. Trebuia să merg la un dermatolog. Doctorul a fost îngrozit de povestea mea. Am putut face o arsură severă a pielii, am probleme de folosirea constantă a unui vorbitor de antibiotice. El a fost tratat timp de aproximativ o lună, statul a revenit la normal. Acum totul este în ordine, dar în acel an îmi amintesc bine.

Din următorul videoclip puteți afla o altă rețetă împotriva acneei și acneei cu acid salicilic:

Cum se aplică acidul salicilic din acnee

Succesele cosmetologiei sunt încurajatoare, dar mulți încă mai găsesc dificultăți în a-și alege propriile medicamente eficiente pentru acnee. Între timp, acidul salicilic pentru acnee este un remediu recunoscut în mod special pentru acnee ușoară. Unii producători prezintă ingrediente keratolitice și antiinflamatorii în compoziția cosmeticelor medicale pentru acnee ca o inovație. De fapt, această substanță a fost folosită de mult în medicină și cosmetologie.

Acid salicilic - Standardul de aur pentru tratamentul acneei

Tratamentul acneic este susținut pe scară largă de agenții topici aplicați extern și local. Acestea sunt unguente și creme cu acid salicilic, peroxid de benzoil, sulf, rezorcin. Lăsați loțiuni și geluri cu componentele listate, faceți așa-numitele vorbitori (suspensii).

Consumatorii de acid salicilic și loțiuni bazate pe acesta dau un rating de 9 din 10. Acestea sunt numite "bune" și "excelente" înseamnă că pot elimina erupția cutanată și pot îmbunătăți aspectul pielii. Acidul salicilic farmaceutic de la recenzia acneei devine diferit, mai ales pozitiv și neutru. Pentru mulți care au folosit această soluție, fraza plină de umor "Frumoasă, dar supărată" vine în minte.

Efectul acidului salicilic asupra pielii:

 • anti-inflamator;
 • komedonoliticheskoe;
 • seboreguliruyuschee;
 • keratolitic;
 • antiseptice;
 • podsushivayuschee.

În farmacie, prețul unei sticle de acid salicilic este de 2% - 10-25 ruble. Dacă se menționează că alcoolul salicilic este utilizat pentru acnee, atunci este același medicament. Acidul este utilizat ca parte a produselor cosmetice, de exemplu, este inclus în loțiunea salicilică StopProblem (prețul de 146 de ruble). Cu cât este mai "promovată" marca, cu atât prețul produselor cosmetice este mai mare.

Invenția producerii de acid salicilic sintetic și crearea de aspirină bazată pe el a schimbat literalmente lumea. Acum 190 de ani, salicina a fost obținută pentru prima dată din scoarța de salcie din Germania. Apoi, în Italia, a fost găsită o metodă de procesare a salicinei în acid salicilic. Materia primă de ceva timp a fost deșeurile din producția de coșuri de salcie.

Ulterior, Bayer a produs acid acetilsalicilic (aspirină). De peste 100 de ani, medicamentul rămâne cel mai popular agent antipiretic. Utilizarea acidului acetilsalicilic pentru acnee se bazează pe proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice. Cel mai accesibil este acest medicament sub formă de tablete de aspirină, care trebuie să fie sfărâmat în pulbere înainte de a fi folosit pentru tratamentul acneei.

Cum acide salicilic pe piele acneei predispuse

Producția excesivă de grăsimi și exfolierea necorespunzătoare a cântărilor de keratină creează condiții pentru apariția acneei - comedoanele deschise și închise. Soluția alcoolică a acidului salicilic 1-2% reduce activitatea glandelor sebacee, ele produc o secreție mai puțin uleioasă, care poate bloca porii. În plus, soluția acidă dizolvă acumularea de sebum și de celule moarte în foliculi.

Acționează acidul salicilic din acnee în compoziția aceluiași unguent? Substanța poate fi prezentă într-o concentrație de 10%. Acest medicament nu este potrivit pentru tratamentul acneei pe față, deoarece are un puternic efect de exfoliere. După aplicarea unguentului, pielea începe să se "coace", ca după bronzare. Acest agent puternic keratolitic este utilizat pentru a trata papilomii, înmoaie calozitățile.

Acid salicilic în compoziția unguentelor și cremelor pentru pielea cu probleme în conformitate cu instrucțiunile de utilizare:

 • distruge microbii patogeni;
 • vindecă rapid microdamagii;
 • reduce activitatea glandelor sebacee;
 • reduce roșeața și umflarea;
 • se usuca pielea.

Pulberea salicil-zinc pentru acnee are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare excelente. Acest preparat conține două componente importante pentru tratamentul acneei. Minus pastă și unguent - prezența vaselinei. După aplicare, pielea devine lipicioasă, este foarte dificilă spălarea stratului uleios. Doar o cale de ieșire - aplicați o cantitate mică de unguent sau pastă direct pe un cos.

Video despre utilizarea acidului salicilic împotriva acneei

Tratamente eficiente pentru acnee

Acid salicilic și cloramfenicol pentru prescrierea acneei.

 • Soluție de alcool de acid salicilic 1-2% - 50 ml.
 • Soluție de alcool de cloramfenicol 1-3% - 50 ml.
 1. Se amestecă ingredientele într-o sticlă de 100 ml din sticlă întunecată.
 2. Aplicați numai pe pielea afectată de 2 ori pe zi.

Mască de acid acetilsalicilic pentru acnee. Rețetă.

 • Aspirina - 1 comprimat.
 • Apă - câteva picături.
 • În loc de apă, puteți folosi suc de frunze de aloe.
 1. Pulbere în pulbere comprimat acid acetilsalicilic.
 2. Se adaugă picătură de apă prin picurare pentru a forma o masă groasă.
 3. Aplicați direct pe cos și frecați-l în piele timp de câteva secunde.
 4. Când aspirina se usucă, trebuie să fie scuturată cu un tampon de bumbac și spălată.
 5. Aplicați moisturizer pentru a evita uscarea pielii.

La domiciliu, puteți aplica toate formele de acid salicilic. Fanii medicinii tradiționale folosesc decocții și tincturi de coajă de salcie ca loțiuni, fac măști cu căpșuni (fructe de padure conțin salicină). Soluția de alcool de acid salicilic este adăugată la vorbitori și săpun, iar măștile sunt făcute cu aspirină.

Alte componente sunt selectate astfel încât să sporească efectul anti-bacterian sau antiinflamator. Acesta poate fi un decoct de mușețel, tinctură de calendula, suc de aloe și uleiuri esențiale - arbore de ceai, bergamot, busuioc. Aspirina poate fi utilizată în locul acidului salicilic. De exemplu, amestecați infuzia de salvie, menta cu un comprimat zdrobit și se aplică pe un cos pe toata noaptea. În dimineața de roșeață, inflamația și o urmă nu vor rămâne.

Acid salicilic pentru acnee: cum se utilizează

✓ Articolul verificat de un medic

Acneea este un fel de test de lacrimă care indică faptul că nu totul este în ordine în corpul uman. Acneea poate apărea pe piele la orice vârstă, deși mulți cred în mod eronat că această boală a pielii afectează numai adolescenții în timpul pubertății.

Coșuri pe piele - cauze și tratament

Cauze de acnee pe piele

Acneea apare când porii pielii se înfundă datorită creșterii producției de sebum. Se formează tuberculi mici, în centrul cărora apar mici ulcerații. Cel mai adesea, inflamația pielii se înroșește, se chinuie sau se doare.

Puncte negre și acnee - schemă

Din păcate, erupțiile cutanate pot apărea chiar și la bătrânețe datorită multor factori, printre care:

 • boli ale tractului gastro-intestinal;
 • alergie sau intoleranță la anumite produse sau substanțe;
 • igienă scăzută;

Igiena scăzută, alergiile, ecologia săracă duc la erupții cutanate

Pielea grasă, blocarea glandelor și, ca rezultat, acnee purulente

Această listă poate fi continuată de mulți alți factori care influențează apariția inflamațiilor pe piele, dar cel mai adesea este o modificare hormonală care provoacă o erupție cutanată care strică aspectul.

Acneea și bolile legate de organe

De ce acidul salicilic elimină efectiv acneea

Acneea acidului salicilic

În ciuda abundenței medicamentelor moderne pentru acnee, acidul salicilic timp de multe decenii este medicamentul numărul unu. Acest lucru se datorează faptului că numai acest medicament curăță pielea cel mai eficient și într-un timp scurt elimină inflamația.

Pentru tratamentul acneei este cel mai bine să se utilizeze soluții de acid salicilic

Când se formează cosul, porii pielii se înfundă cu exces de grăsime, ceea ce duce la comedoane, mici formațiuni chistice care se formează adânc în piele. Deoarece nu există ieșire la suprafața pielii pentru excesul de sebum, bacteriile penetrează în comedoane, provocând inflamații și înroșirea zonelor afectate. Datorită activității vitale a microorganismelor, apare o formă purulentă în partea superioară a fiecărui cos.

Proprietăți antibacteriene ale acidului salicilic

Acidul salicilic distruge literalmente bacteriile dăunătoare, previne reproducerea și penetrarea acestora în pielea din apropiere. Datorită efectelor sale, acneea scade rapid în mărime, iar roșeața nu devine prea pronunțată. De asemenea, atunci când medicamentul intră în piele, se produce reglarea producției de sebum, ceea ce ajută la eliminarea apariției unei erupții cutanate.

Medicamentul face pielea mai puțin grasă.

De asemenea, acidul salicilic ajută la restabilirea frumuseții pielii. După eliminarea procesului inflamator, marcarea post-acnee bine marcată este adesea lăsată pe suprafața pielii - pete întunecate care se formează pe acnee. Acidul salicilic pătrunde adânc în pori, stimulând circulația sângelui în toate straturile dermei, ceea ce contribuie la o reînnoire mai rapidă a țesuturilor. Sub influența medicamentului, post-acneea devine imperceptibilă, ceea ce îmbunătățește aspectul pielii.

Tratamentul cutanat al acidului salicilic

Un alt efect pozitiv pe care acidul salicilic îl oferă este dizolvarea și eliminarea petelor negre de pe piele.

Cum funcționează acidul salicilic

Acidul salicilic este o substanță derivată din acid acetilsalicilic (cum ar fi aspirina obișnuită). Aspirina a fost folosită de mult timp pentru a reduce durerea, pentru a elimina inflamația. Medicamentul contribuie la suprimarea sintezei ATP, care reduce permeabilitatea capilarelor și răspândirea organismelor patogene dincolo de centrul inflamației.

Formula chimică a acidului salicilic

În natură, acidul salicilic se găsește în frunze de zmeură și lăstari, motiv pentru care această plantă ajută eficient la căldură și frisoane. Când este aplicat pe piele, acidul salicilic pătrunde adânc în pori, în timp ce promovează exfolierea dermei cornificate și îndepărtarea excesului de sebum. Acest mecanism de acțiune permite într-un timp scurt eliminarea focarului inflamației, privând bacteriile celei mai importante substanțe pentru reproducere - sebum.

Medicamentul elimină excesul de sebum și ucide bacteriile

Cum se utilizează acid salicilic

Acidul contribuie la eliminarea rapidă a inflamației datorată efectului de uscare. Medicamentul funcționează mai eficient dacă este aplicat la umflăturile roșcate ale pielii. Această aplicație nu poate numai să reducă inflamația, ci și să protejeze pielea sănătoasă împotriva uscării.

Cum se utilizează acid salicilic. Reguli de aplicare

Acest medicament este disponibil în diferite concentrații. Pentru procedurile cosmetice, este recomandabil să aplicați acid salicilic de 1% sau 2%. Înainte de procedură se recomandă curățarea feței din cosmetice și cremă.

Este necesară curățarea pielii

Dacă medicamentul este aplicat pe piele în sens punct, este mai bine să utilizați un tampon de bumbac. Dacă acnee este foarte mult, atunci puteți utiliza un pad de bumbac.

Aplicați produsul cu un tampon de bumbac sau disc.

Nu trebuie să frecați prea mult acid în piele, destul de ușor pentru a trata pielea inflamată. Procedura se recomandă să faceți seara, înainte de culcare. Pentru a nu usca pielea, după aplicarea acidului, puteți folosi un hidratant.

Utilizați un hidratant pentru pielea cu probleme.

Cursul de tratament nu trebuie să depășească o lună, deoarece pielea se obișnuiește cu acest medicament și nu mai răspunde la acesta.

Ce trebuie să știți atunci când utilizați acid salicilic

În ciuda faptului că acidul salicilic ajută la eliminarea inflamației pielii, utilizarea neglijentă sau excesivă a acestui medicament poate dăuna foarte mult.

Utilizarea continuă a acidului pe pielea uscată poate provoca o provocare - pielea uscată va începe să crească producția de sebum, ceea ce la rândul său va provoca acnee. Prin urmare, dacă după folosirea medicamentului apare mâncărimea și iritarea, pielea a început să se desprindă sau să apară pete - este mai bine să nu folosească medicamentul, este prea agresiv pentru pielea uscată.

Acidul salicilic trebuie utilizat în mod rezonabil, astfel încât să nu se exceseze pielea.

Acidul salicilic este o soluție de alcool, deci nu ar trebui să combinați acest instrument cu alte medicamente similare, efectul poate fi foarte neplăcut.

Nu utilizați alte soluții și coji de alcool.

Acest medicament este strict contraindicat la femeile gravide, deoarece substanța poate declanșa dezvoltarea sindromului Ray la un copil. De asemenea, nu aplicați acest instrument pentru a trata pielea copiilor sub 14 ani.

Medicamentul nu este potrivit pentru femeile gravide și copiii sub 13 ani

Metode de tratament post-acnee la domiciliu

Mască cu lămâie din punctele negre. Folosim acizi naturali