Roaccutane pentru acnee: Utilizarea și Efecte secundare

Cum se utilizează Roaccutane pentru acnee corect? Roaccutan este indicat pentru pacienții cu acnee severă sau inflamație avansată. Drogul afectează în mod activ problema și ajută chiar și atunci când alte medicamente sunt neputincioase. Cum acne Roaccutane și cât de eficient este cu adevărat?

Astăzi vom studia Roaccutane - pastile pentru acnee, recomandate de mulți experți. Cel mai adesea acestea sunt cu adevărat eficiente, dar există anumite condiții atunci când este contraindicat să le luați.

Cum acne Roaccutane?

Principala componentă activă a medicamentului este izotretinoina, care se referă la retinoizi, despre care am vorbit deja. Medicamentul permite reducerea stratului cornos al epidermei și, de asemenea, are efecte antiinflamatorii. Acest lucru vă permite să atingeți chiar și cele mai profunde probleme și să vă ocupați mai eficient de acnee.

In plus, tratamentul cu Roaccutane impotriva acneei reduce activitatea glandelor sebacee si reduce dimensiunile acestora, ceea ce reduce cu siguranta posibilitatea aparitiei bacteriilor si a proceselor inflamatorii in interiorul pielii. Datorita subtierea stratului corneum si a productiei reduse de sebum, un mediu favorabil pentru viata si dezvoltarea bacteriilor devine mai negativ, ceea ce afecteaza numarul de acnee.

Cum afectează Roaccutane afecțiunile cutanate?

Roaccutane pentru acnee și recenzii pozitive sunt aproape la zi, dar numai jumătate din timp. Ca și alte medicamente - pastile, antibiotice, unguente și creme pentru acnee, acest instrument pur și simplu nu poate fi un panaceu, deoarece există întotdeauna contraindicații și diferențe serioase de tratament datorită individualității organismelor pacienților. În unele cazuri, Roaccutane este, în general, contraindicat să luați, dar puteți obține informații mai fiabile de la medicul dumneavoastră sau în instrucțiunile de utilizare ale instrumentului.

Cum se utilizează Roaccutane pentru acnee?

Roaccutane, la fel ca orice alt remediu puternic pentru probleme de piele, trebuie utilizat numai după o conversație cu un medic care evaluează posibilitatea utilizării medicamentului și riscurile asociate cu utilizarea acestuia. Dar dacă ați ajuns la o decizie pozitivă, ați primit o rețetă pentru medicină și sunteți gata să începeți cursul, trebuie să știți următoarele:

 • Înainte de numirea medicamentului au fost necesare teste speciale și inspecții;
 • După programare - utilizați numai în conformitate cu instrucțiunile și recomandările medicului specialist care a prescris tratamentul;
 • Respectarea obligatorie a regimului și a dozelor pe parcursul tratamentului;
 • Nu trebuie să întrerupeți administrarea medicamentului, înlocuiți-l cu alte medicamente sau amestecați-le;
 • În cazul reacțiilor adverse, trebuie să contactați imediat medicul.

Roaccutane pentru acnee - un remediu care trebuie luat corect, numai după cum este prescris de un medic

Toate aceste aspecte sunt foarte importante și aș dori să le analizez în detaliu:

 • Deci, testele, înainte de a prescrie medicamente, sunt necesare pentru diagnosticarea corectă, astfel încât să puteți trata cauza reală a acneei, nu ipoteze;
 • Aplicarea conform instrucțiunilor și prescripțiilor medicului va oferi tratament calitativ și efect eficient al medicamentului asupra problemei;
 • Modul de administrare a pilulelor este necesar pentru livrarea la timp a corpului unei anumite doze de componente active care se luptă cu problema și doza și respectarea acesteia sunt necesare pentru un control eficient și pentru a nu copleși organismul cu substanțele conținute în preparat. Poate fi foarte dăunător;
 • Terminarea independentă a cursului dintr-un anumit motiv poate însemna doar faptul că precedentul, de exemplu, 5-7 zile, tocmai ați otrăvit corpul cu substanțe chimice, dar nu a avut niciun efect și amestecarea oricărui medicament cu alții poate provoca efecte secundare grave. alergii, otrăviri (prin urmare, acest lucru se poate face numai cu permisiunea și recomandările medicului);
 • Dacă vă simțiți disconfort sau reacții adverse grave, trebuie să vă adresați unui medic, poate o doză mare de medicament sau un regim incorect a fost prescris. Este foarte posibil ca manifestările individuale de intoleranță a componentelor să se manifeste și așa mai departe.

Cum să luați Roaccutane pentru acnee și inflamații grave ale pielii: recomandarea unui medic

Utilizarea Roaccutane pentru tratarea acneei fără prescripție medicală este strict interzisă. În plus, este necesar să se ia numai în conformitate cu instrucțiunile și pentru a evita cât mai mult posibil radiațiile ultraviolete (razele soarelui) pe parcursul cursului, deoarece medicamentul crește în mod semnificativ fotosensibilitatea pielii. Să se abțină de la procedurile cosmetice care sunt contraindicate pe parcursul întregului curs.

Efecte secundare ale Roaccutane

 • Una dintre efectele secundare grave este creșterea colesterolului sau a zahărului din sânge.
 • Scăderea numărului de sânge poate, de asemenea, să crească considerabil riscul de anemie și infecție.
 • Practic, în o treime din cazurile de efecte secundare, se observă o supradoză de vitamina A, care cauzează uscăciunea pielii, a mucoasei nasului și a gurii. În același timp, sunt posibile febră, greață și vărsături, cefalee, transpirații, mâncărime ale pielii, erupții cutanate, iritații etc.
 • Foarte rar, apar următoarele efecte neplăcute ale consumului de droguri - amorțeală a picioarelor și a brațelor, creșterea tumefacției, reacții alergice, durere și dureri în spate, abdomen, pofta de mâncare scăzută și, în legătură cu aceasta, dureri de cap, amețeli. Somnolență, neliniște, depresie, insomnie, ochi uscați și vedere încețoșată, căderea părului este de asemenea remarcat.
 • Cele mai rare efecte secundare, dar și cele mai periculoase, sunt considerate: leucemie acută promielocitară, pancreatită și coagularea sângelui, deci trebuie să fiți foarte atent cu administrarea medicamentelor.

Pentru a vă menține pielea sănătoasă și curată, luați Roaccutane foarte atent, asigurați-vă că utilizați conform recomandărilor și recomandărilor unui specialist.

Trebuie să vă adresați unui medic în termen de 24 de ore dacă simțiți sau observați următoarele:

 • Tinitus, zgomot și pierderea bruscă a auzului;
 • Galbenirea pielii sau a albului ochilor;
 • Comportament agresiv, gânduri suicidare, anxietate, modificări ale dispoziției, acțiuni inconștiente, probleme de somn, concentrare scăzută a atenției;
 • Oboseala vă depășește, sunteți în permanență într-o stare de euforie;
 • Au observat greață sau vărsături;
 • Diareea observată și disconfortul pronunțat în abdomen;
 • Au apărut edeme sau răni ulcerative de pe mucoasă a gurii și nasului;
 • Ați acordat atenție includerii sângelui în urină și fecale, a observat o întunecare a scaunului.

Reacțiile adverse ale Roaccutane sunt foarte grave și, prin urmare, vă recomandăm să fiți atenți la acest remediu.

Dar și mai gravă ar trebui să se acorde atenție următoarelor indicatori, care necesită acces imediat la un medic printr-o ambulanță:

 • Dacă observați că greutatea dvs. se schimbă dramatic;
 • Dacă vă simțiți destul de rău - frisoane sau febră;
 • Dureri abrupte în abdomen;
 • Erupții cutanate, umflarea feței, dificultăți de respirație și respirație șuierătoare;
 • Drastic tulburare mentală, panică, agresiune.

Roaccutanul pentru acnee poate fi dăunător organismului, deci asigurați-vă că studiați contraindicațiile și efectele secundare ale medicamentului.

După cum puteți vedea, Roaccutane pentru acnee este chiar periculos, dar nu trebuie să vă îngrijorați prea mult, deoarece astfel de factori negativi sunt posibili în cazuri rare și sunt adesea asociate cu utilizarea necorespunzătoare a medicamentului.

Roaccutane pentru acnee: consultarea specialistului

Am colectat cele mai populare întrebări legate de droguri și le-am dat răspunsurile cele mai ușor de înțeles, astfel încât acum fiecare dintre cititorii noștri au avut ocazia să primească imediat informații și să nu-și petreacă orele în căutarea lor.

Ce analogi ai Roaccutane pot să iau?

Cel mai apropiat medicament este Aknekutan, dar eficacitatea acestuia nu este foarte mare și, prin urmare, dacă Roaccutane este prescris, atunci este mai bine să-l luați.

Ce analogi ai Roaccutane pot fi luate pentru a curăța pielea de acnee și acnee?

Când poate fi numit Roaccutane?

Acest medicament este eficient împotriva acneei severe și a acneei, când medicamentele standard și tratamentul tradițional nu mai pot ajuta. Roaccutanul este adesea utilizat după antibiotice, care nu au funcționat.

Când este numit Roaccutane? Este adevărat că acesta este un tratament puternic pentru acnee?

Este posibil să combinați afacerea cu plăcerea - Roaccutane și alcoolul?

De fapt, este extrem de nedorit să facem acest lucru, deoarece ambii părăsesc o "urmă" serioasă în rinichi și ficat, iar în intersecție are un dublu efect. Desigur, sunt recomandate doze de consum de alcool, dacă sunteți complet sănătos în timpul tratamentului acneei, dar am sfătui să nu ne gândim nici măcar la acestea, ci doar să ne abținem de la băut.

Dacă doriți să curățați rapid și eficient pielea fără a supraviețui efectelor secundare, nu amestecați alcoolul cu medicamente puternice

Cât de repede puteți observa efectul tratamentului medicamentos?

Totul depinde de mulți factori - durata cursului, severitatea leziunii pielii, vârsta unei persoane, starea generală de sănătate, modurile, nutriția și așa mai departe. Dar se poate observa că cel mai adesea primele rezultate pozitive se manifestă deja după o lună, însă efectele pozitive pot părea la câteva luni de la începerea tratamentului.

Cure Roaccutane acnee este posibilă numai dacă urmați instrucțiunile și durata cursului

Cunoscuți cu medicamente precum Roaccutane pentru acnee și acnee, mulți oameni fără un al doilea gând sunt de acord cu un tratament, dar unii refuză categoric și încearcă să găsească o modalitate mai sigură de a restabili sănătatea pielii. Desigur, dacă totul este normal cu starea generală a sănătății, poate fi tratată, dar dacă există probleme, este mai bine să se renunțe la utilizarea agentului anti-acnee.

Utilizarea Roaccutane pentru acnee (video)

Tratamentul acnei astăzi este posibil cu atât de multe medicamente și, prin urmare, nu ar trebui să mergeți imediat la riscuri și măsuri extreme, să utilizați antibiotice și remedii ca Roaccutane pentru acnee. Este foarte posibil ca măștile obișnuite, loțiunile, frecarea cu loțiuni, procedeele cosmetice și chiar înțelepciunea populară să vă ajute, dar dacă nu există nicio cale de ieșire, vă dorim succes în lupta împotriva leziunilor cutanate, în care Roaccutane va fi principalul ajutor.

Roaccutane (Aknekutan): întrebare-răspuns - 2008 - 2012

Pot să iau Roaccutane pentru acnee ușoară?

Bine ai venit! Am 28 ​​de ani, iar "vârsta de tranziție" nu sa terminat încă! Mai ales sufăr când schimb de climă sau sezon. Pot să-l iau pe Roaccutane? Poți reduce doza?

Dragă Elena! Roaccutane (Aknekutan) nu este indicat pentru tratamentul acneei ușoare, în care alte metode adecvate de tratament sunt suficient de eficiente.

Tratamentul cu Roakkutan cu dermatocosmetologi

Alo Am luat Roaccutane timp de 10 luni așa cum este prescris de un dermatolog și cosmetolog. Primele 6 luni la 20 mg / zi, restul de timp la 40 mg / zi. Doctorul a trimis pentru teste numai 1 după 6 luni de tratament, a doua oară când m-am dus singur după 8 luni, am fost îngrozit de cantitatea de colesterol - 8.9. La sfârșitul tratamentului, după 2 săptămâni, ea a trecut lipoproteine ​​fracționat - LDL - 7,2. M-am dus la o întâlnire cu un alt dermatolog și cosmetolog, a refuzat să procedeze cu persoana, a spus că timp de trei luni nu se putea face nimic, doar sistemele YAL o singură dată. Trimis unui hepatolog. Am planificat o sarcină în șase luni, mi-a spus că acum nu pot rămâne însărcinată timp de un an. Este adevărat că acum nu pot să fac nici o procedură pentru a elimina cumva chipul uscat rezultat? Pielea, desigur, a rămas uleioasă, dar foarte uscată. Este adevărat că nu puteți rămâne gravidă timp de un an? Ar putea să ia acest medicament afectează ficatul în așa fel încât să provoace acest nivel de colesterol la o persoană sănătoasă? Vă mulțumim anticipat.

Dragă Tatiana! Acneea este tratată cel mai bine nu de către un dermatocosmetolog, ci de un dermatolog care are mult mai multă experiență în tratamentul de droguri (dermatologii-cosmetologi practică mai ales diferite "curățări", coaja și metode hardware care nu necesită mult efort intelectual). Este posibil să rămâneți gravidă după terminarea cursului tratamentului cu Roaccutane în 2 luni (profane în dermatologie sunați termenii cei mai lungi). Roaccutane (Aknekutan) poate duce la funcționarea defectuoasă a ficatului și a altor organe, determina o creștere semnificativă a nivelurilor sanguine de grăsimi (trigliceride ridicate pot provoca pancreasului leziuni acute cu rezultat slab), astfel încât în ​​timpul tratamentului cu Roaccutane trebuie să viziteze periodic un dermatolog și să ia desemnat analize (printre altele, pentru a identifica în timp complicațiile posibile ale terapiei cu ajustarea ulterioară a dozei sau anularea tratamentului cu Roaccutane).

Acnee: cum să vindeci acnee

De unde provin coșurile și cum să le vindeceți. Tratament acnee gratuit la domiciliu. Recenzii de produse cosmetice farmaceutice.

Roaccutane pentru acnee

Roaccutane este un remediu intern puternic pentru acnee numai pentru forme severe de acnee. Se poate bea exclusiv în scopul dermatologului strict la dozele indicate. Roaccutan pentru acnee poate fi prescris inițial, dacă alte tratamente nu au ajutat, iar forma acneei este extrem de gravă. Medicamentul are multe efecte secundare și doar 50% este complet vindecat de acnee în timp ce ia Roaccutane.

Cum Roaccutane trateaza acneea

Principiul de funcționare al Roaccutane nu a fost pe deplin stabilit, dar medicii îi atribuie suprimarea producției de sebum și reducerea dimensiunilor comedoanelor cu ajutorul substanței active principale izotretinoin. Sa demonstrat că isotretinoina are un efect antiseptic.

Isotretinoina dilate stratul cornos al epidermei pentru a facilita penetrarea adânc în zona afectată. Datorită faptului că Roaccutane suprimă secreția de sebum prin reducerea înseși a glandelor sebacee, aceasta reduce migrarea bacteriilor în canale. Și datorită faptului că stratul corneum este subțire, sebumul este calea de ieșire, de unde nu există înfundarea porilor și, ca rezultat, acnee.

Roaccutane Acnee Tratamentul

Roaccutane pentru acnee, repetăm ​​încă o dată, este prescris numai de un medic și, de preferință, de un dermatolog. În forme ușoare până la moderate de acnee, nu trebuie să începeți imediat tratamentul cu Roaccutane. Eficacitatea sa nu este întotdeauna justificată: numărul de efecte secundare depășește capacitatea de a avea o față curată. Doar jumătate din tratamentele de acnee ale Roaccutane au scăpat complet de ele. Restul nu a scăpat deloc sau după întreruperea utilizării medicamentului a primit o recidivă agresivă.

Nu vom prescrie doze aici, pentru că acestea pot fi prescrise numai de către un medic pentru starea dumneavoastră. Dar se vinde în farmacii în doze de 10 mg și 20 mg. În medie, tratamentul cu Roaccutane acnee durează de la 4 luni până la 6 luni. Utilizarea pe termen lung a medicamentului nu este recomandată. Toate tratamentele trebuie monitorizate de medicul dumneavoastră. Adesea, în primele zile de tratament, există o exacerbare accentuată a acneei și, după oprirea tratamentului, starea pielii poate să nu se îmbunătățească. Roaccutan este administrat în formă de capsulă împreună cu mesele. Este necesar să aveți un număr întreg de sânge și alte teste prescrise de medic în fiecare lună. Dacă vă aflați în orice reacție adversă, informați imediat medicul dumneavoastră.

Interacțiunea Roakkutan cu alte medicamente și proceduri

Roaccutan nu trebuie combinat cu vitamina A, hipervitaminoza A poate să apară. Nu trebuie utilizată cu progesteron cu tetracicline și contraceptive.

Datorită subțierea stratului cornos, nu se poate rămâne la soare sau se poate folosi un agent de protecție solară cu un nivel ridicat de SPF. În timpul tratamentului și timp de 1 an după tratament, procedurile de îndepărtare a părului, intervențiile chirurgicale și cosmetice, intervențiile laser, dermabraziunea sunt interzise. Acest lucru este asociat cu un risc crescut de cicatrizare și pete de vârstă.

Femeile gravide și alăptarea nu trebuie niciodată tratate cu acnee Roaccutane, deoarece acest lucru afectează în mod direct fătul. Înainte de numirea tratamentului, medicul face testul de sarcină de două ori. În timpul tratamentului cu Roaccutane, trebuie să respectați cu strictețe contraceptivele, altfel copilul nu se poate naște.

Efecte secundare ale Roaccutane

Roaccutane pentru acnee are multe efecte secundare terifiante care pot avea o șansă când utilizați medicamentul. Acestea sunt descrise în detaliu în instrucțiunile de droguri, și aici vom scrie cele mai comune.

 • Durerea osoasă, pielea uscată, membranele mucoase, cefaleea, febra, greața, erupția cutanată, mâncărimea, sângele din nas, intoleranța la lentilele de contact se observă la majoritatea pacienților, deoarece este asociat cu hipervitaminoza A.
 • umflarea, amorțeală a extremităților, dureri abdominale, insomnie și, dimpotrivă, somnolență excesivă, sensibilitate la lumină, dermatită facială, erupție cutanată, transpirație - aproximativ 10%
 • comportament agresiv sau închis, depresie, stare suicidală, convulsii, presiune intracraniană, hemoragie internă, boli intestinale și altele.

Există și un alt medicament similar, Aknekutan. El a apărut pe piața rusă, mai recent, în 2010, și are mai puține efecte secundare, dar, de asemenea, bazate pe isotretinoin, ci prin sângele trece printr-o cantitate mai mică de isotretinoin, iar cantitatea de ingrediente active este la fel ca și cu Roaccutane. Dar despre acest medicament, avem un articol separat.

Cât de mult este Roaccutane

Roaccutane, pe lângă toate efectele secundare periculoase, are, de asemenea, un preț ridicat, în funcție de doză, de la 1300 la 2900 de ruble pe pachet de 30 de capsule.

 • 10 mg - aproximativ 1500 de ruble
 • 20 mg - aproximativ 2600 de ruble

Roaccutane Recenzii

Am fost într-o stare foarte periculoasă - fața lui fără sâmburi și inflamația, nimic nu va ajuta, nici un cosmetician sau un dermatolog sau vitamine, injectii, transfuzii de sânge, etc. Dermatologul ia prescris pe Roaccutane și iată și iată - într-o săptămână fața a devenit mai rea decât înainte. Am venit la ea într-o furie, dar ma asigurat că atât de mulți oameni reacționează mai întâi cu o agravare, apoi mai ușor. Dragi capsule, am un pachet suficient pentru o lună. El a fost tratat timp de o jumătate de an. Fața a devenit evident mai bună, nu la fel de înfricoșătoare ca și până acum, dar acneea nu a dispărut complet, au existat și ruturi, pete și inflamații. Acum am o pauză în tratament, dermatologul vrea să iau un alt curs după 2 luni și spune că, după terminarea tratamentului, va exista o nouă recidivă sau se va îmbunătăți.

Referent: Anastasia

Mi sa oferit imediat un dermatolog pentru a începe cu Roaccutane. Am studiat instrucțiunile și am venit ca un șoc. După ea, nu poți naște cel puțin încă doi ani și măcar îmi pare rău, dar nu sunt gata să-mi sacrifice sănătatea și copilul pentru unele îmbunătățiri fantomatice. Am refuzat să fiu tratat cu Roaccutane, aș prefera să beau doar vitamina A. Apropo, când am rămas însărcinată, acneea în sine a dispărut și nu mi-a fost atât de groaznic ca în imagini.

Revizuit de: Alexandra

Mult chinuit în deciziile luate, a decis încă Roaccutane. Multe ulcerații pe toată fața, în fiecare zi pentru 2-3 urcări, o mulțime de subcutanate. Medicamentele din exterior și antibiotice nu au ajutat. A început să luați Roaccutane, în primele 2 săptămâni a devenit mai rău, dar apoi calmat și liniștit a devenit fața curată, dar am avut depresie teribil aproape la sfarsit, rănit ficatul puternic și a dorit în mod constant să doarmă. Dar am trecut prin întreaga cursă, am supraviețuit și acum merg cu o față curată și fericită. Mulțumesc tuturor, Roaccutan ma salvat, deși ma făcut să simt puterea mea teribilă.

Autor review: Alexey

28 de comentarii privind Roaccutane pentru acnee:

În primul rând pe liche mea există două sau trei pryshchichki, ei erau roșii cu ouscheniyami.Potom de durere au crescut bolshe.A au avut imprudența de a stoarce una cât mai curând a apărut dva.Eto a ajuns la un asemenea nivel încât mi-era teamă să se uite la ea în zerkalo.Hodila un cosmetician, nu numai că a întreprins toate naprasno.Roakkutan a început să ia pe partea baza de prescriptie medicala-Dermatologa.Iz medicului am avut greață, somnolență, și, uneori, dureri abdominale, uneori razdrazhitelnost.Uznav despre astfel de manifestări medicul a redus doza de Roaccutane, și am continuat lechenie.Ef Efectul a fost uimitor, justificând pe deplin banii cheltuiți.

Roaccutane este într-adevăr un instrument excelent, dar utilizarea lui este justificată doar în cazurile în care există un dezastru real pe față. Ceea ce poate fi o groază pentru tine va fi de fapt o pereche de cosuri inofensive. Prin urmare - nici un amator! O vizită la un dermatolog în acest caz este obligatorie! Medicamentul este foarte puternic, efectele secundare ale recepției sale sunt foarte vizibile și puteți provoca vătămări corporale foarte mari.

Știu, bineînțeles, că este mai bine să nu prescrieți medicamente în mod voluntar, dar Roakkutan a început să o ia fără prescripție medicală. Dozele au luat puțin mai puțin decât era de așteptat, dar efectul era încă acolo. Pielea și chiar părul nu erau atât de grase ca înainte. Și acneea a început treptat să dispară. Dar nu am trecut prin întreaga cursă, pentru că nu mi-am putut permite să cumpăr acele pastile tot timpul. Pentru mine sunt foarte scumpe. După anulare, totul a revenit la normal. Prin urmare, deoarece am decis să fiu tratat, vă sfătuiesc să aduceți întotdeauna problema până la capăt!

Anna, chiar și după un curs complet de Roaccutane, poate apărea o recidivă și nu toți sunt complet vindecați de acnee cu ajutorul Roaccutane. Așa că continuați tratamentul cu mijloace externe, de exemplu, Effezel.

Am auzit foarte mult despre acest medicament. Unul dintre prietenii mei a folosit-o pentru o lungă perioadă de timp și a reușit să obțină aceleași rezultate ca și în fotografiile prezente în articol. Dar dupa ce am aplicat acest medicament, dupa o scurta perioada de timp, acneea a inceput sa apara din nou, nu stiu despre ce este vorba

Am pe fata a avut acnee teribil, pe stradă încercând să reducă unguente și creme vyhodit.Dorogie nu funcționează, contactați dermotolog dvs., capsule prescrise Roakkutan.Prochitav efecte secundare frică să ia aceste pastile, dar în oglindă ma convins tot timpul primirea obratnom.Za capsulele au avut o durere de cap de mai multe ori și temperatura a crescut de câteva ori, dar poate că drogul nu avea nimic de-a face cu efectul lui Roaccutane a fost mulțumit, iartă-i acnee!

Acnee subiect pentru mine, prea urgente, nu poate scăpa de această problemă pentru mai multe diferite let.Pokupala crema scumpe, a mers la cosmeticiana, chiar și transfuzie de sânge făcut, rezultatul este greu de zametnyy.Dermatolog capsule prescrise de mai multe zile Roakkutan.Posle recepție a început efecte secundare sub formă de : greață, amețeli, agresivitate bruscă nemotivată, a mers la doctor, nu a anulat medicamentul, a redus doar doza. Pot să iau drogul și mai mult? Nu aș vrea să întrerup, rezultatul tratamentului cu Roaccutane este deja vizibil.

Din propria mea experiență voi spune - este mai bine să nu folosiți Roaccutane... Mai ales pe cont propriu fără doctori, așa cum am decis să beau.

Dă-i cineva sfaturi despre ce să faci? Nu știu ce să fac.
A fost un dermatolog, numit Roaccutane + gel Metrogil. Pictat cum se face. Am desemnat un curs de 2 luni. Când am citit acasă, Roaccutane a fost șocat de efectele secundare. Și, în plus, am aflat că el a fost prescris atunci când forme grave. Și nu aș spune că este severă, deși există acnee pe față, pe spate. Costul preparatorului este cosmic Aici nu știu ce să fac: să fiți tratat ca un dermatolog a spus; mergeți la un alt dermatolog; sau cumpărați gelul Effezel și încercați-le pentru tratament.

Anton, încercați să mergeți la un alt dermatolog. Într-adevăr, Roaccutane este prescris numai dacă nimic nu ajută deja + acnee severă. Din păcate, dermatologii au început să-l prescrie mai des din cauza sponsorizării lui Roaccutane de către producător ca daruri, precum și a anumitor provocări pentru medici.
Dar, în orice caz, nu luați Roaccutane dacă aveți cu adevărat o formă severă de acnee.

Elena, vă mulțumesc foarte mult! Vreau să spun că un site foarte bun, am citit toate articolele. Am învățat atât de mult și am aflat mai multe. Explicația este clară, sfaturile sunt bune.

O zi buna! Spune-mi te rog, cineva a nascut copii dupa ce a luat drogul si dupa ce perioada? Copii normali? Și acnee apar după ce a luat drogul? Sunt deja frică de folosirea sa, dar nu exista altă cale de ieșire, era înfricoșător să mă uit la mine. 1 Vă mulțumesc

Bună ziua, întrebarea a apărut la fel, care sunt consecințele sarcinii după ce ați luat acest medicament și cât timp după ce ați luat-o este cu adevărat sigur să planificați o sarcină?

Vlada, poți rămâne gravidă după Roaccutane nu mai devreme de 2 ani, când corpul este complet curățat de substanțele conținute în el.
Toate sarcinile sunt diferite, dar pentru cei care rămân însărcinați înainte de timpul alocat, aceștia găsesc defecte ale fătului incompatibile cu viața.
Dacă vă angajați deja să luați un astfel de medicament grav, atunci trebuie să respectați toate condițiile.

Îți spun puțin despre mine. Primele probleme ale pielii au început de la primul grad, forma mea a început să se formeze devreme, iar hormonii și-au făcut treaba. Am câștigat problema în 22 de ani, adică mi-a luat mai mult de 10 ani. De-a lungul istoriei sale, tratamentul am încercat: metrogil, skanoren, baziron, DUAK, Zener, un milion de baltushek, elice, unguent de zinc, a băut trihopol, tetraciclină + populare remedii, dieta, + aruncat sume uriașe de bani pentru curățenie și timpul acordat pentru a dermatologi, medici si etc Dar numai Roaccutane ma ajutat, nu am îndrăznit să beau de 2 ani, am citit tot felul de recenzii și mi-a fost frică, acum regret că nu am fost tratat înainte. Din partea ei erau buze uscate și crăpate, ochi uscați, purtând lentile. Cursul de tratament a fost de 7 luni. Acest lucru nu este un lucru ieftin, dar am avut norocul să locuiesc în Kaliningrad și să am posibilitatea de a cumpăra tablete în Polonia (40 de minute până la frontieră cu mașina), unde se numesc Izotek sau Aknenormin. Pentru cei care sunt deja obosiți de această problemă și visează la o piele frumoasă a feței (și cred că acesta este principalul accesoriu de sex feminin) vă sfătuiesc să beți Roaccutane. Dar nu uitați, doar după inspecția și admiterea unui doctor! DROG SERIOZ! Dacă doriți ca tratamentul să nu fie atât de accesibil, scrieți într-o persoană personală cumpărați pilulele din Polonia și trimiteți-le prin poștă. Va fi mult mai ieftin (chiar dacă vă gândiți la cheltuielile de călătorie). Toată fața frumoasă și victoria în această luptă dificilă.

Hi iana))) ma numesc Christina))) Locuiesc ca tine in Kaliningrad))) Aș vrea să vorbesc cu tine despre aceste pastile. Spuneți-mi dacă ați avut agravări după ce ați început să beți aceste pastile. dacă da, cât timp a continuat? Pur și simplu beau aceste pastile în a 20-a zi... este un coșmar pe față... e greu de imaginat... Îmi petrec zilele acasă, mi-e rușine să merg afară, ca și când totul tocmai ar fi ieșit!

Bună ziua, pisica iana vroia să vă întreb cât va costa Roaccutane în Polonia și dacă veți aduce cât de mult îi datorez?

Bună, chiar am nevoie de medicamente Roaccutane pentru fiica mea. Mulțumesc. Scrie-mi un chat.

Bună ziua, numele meu este Alexandru și vreau să vă spun istoricul meu de tratament cu Roaccutane. Am 30 de ani, am 68 kg.
Pe browserele de Internet nu am găsit povestiri (recenzii) inteligibile despre luarea de roacutani înainte de a începe să le iau, așa că am decis să descriu în detaliu întreaga perioadă a tratamentului meu...
Începutul primirii la 18 noiembrie 2014 este de 40 mg în fiecare zi (la prânz 20 mg și la cină 20 mg) + Karsil de 3 ori pe zi, 2 comprimate după mese:
Pentru a reduce fețele de uscare - crema Bepanten pentru a reduce buzele de uscare - peste noapte Lorenden (A, C) sau de igienă ruj, la intrarea de protecție solară stradal 25% (15% este posibil). După spălare, fața dvs. trebuie spălată numai cu prosoape de hârtie. Pentru acnee, utilizați unguent Ichthyol (pentru a absorbi abcesele).

Jurnal de tratament:
În primele două săptămâni nu există nicio schimbare.
După a doua săptămână de admitere - începe să se usuce buzele și fața, sângerând din nas. În continuare apar cosuri.
După a treia săptămână de admitere - tulburare intestinală, dureri musculare ale piciorului.
După patru săptămâni de aport, scăderea nazală a scăzut, mușchii nu se rănesc, funcția intestinului revenise la normal, buzele și fața se usucă. În continuare apar cosuri.
Până la sfârșitul celei de-a doua luni, mușchii / articulațiile din picioare rănesc din nou, apar cosuri, dar trec mai repede. Pielea feței a strălucit (roșeața a scăzut ușor). Buzele și fața se usucă. Părul de pe cap este mai puțin murdar (obțineți grăsime), puteți spăla mai puțin.
Există mijlocul celei de-a treia luni, mușchii diferiți (spate, șold) răniți. Există cosuri, dar mai puțin. Se usuca fata si buzele. Sângerarea nazală continuă. El a început să aplice Zikatrix (recuperarea de la post-acnee), reduce și uscarea feței.
Un total de 4 luni care utilizează Roaccutane:
Fac teste pentru ficat - Asat, Alat și Bilirubin - totul este normal (am trecut după o lună de utilizare a Roaccutane și după 4 luni). tulburări intestinale, dureri de rinichi, dureri musculare, sângerare din nas apar periodicitate, de exemplu, 2 saptamani nu este nimic - apar 2-3 săptămâni Capa... uneori în ochi „lacrima naturale“, atunci când se usucă ochi (schipyat). Buzele și fața se usucă încă. Acneea sau, mai degrabă, deja un cos - rar apare. Am mânjiți cicatrizare fata aproape 1,5 luni (unguent aliniat Koji fata acnee) - pielea este ușor aliniat, foarte putin... subtierea parului (toamna), un efect secundar al Roaccutane, apoi recupera sperăm :-)) Pe luni chetverotm de utilizare Roaccutane a luat mai multe tablete diferite de nervozitate, injecții de vitamina B și picurător Aktavigina și ceva - totul pe sfatul unui neurolog, medicul a spus că este posibil acnee din cauza nervilor. Nu consum alcool în timp ce iau Roaccutane, încerc să nu mănânc deloc alimente grase și picante.
Astăzi 04/10/2015, au trecut 4,5 luni de la începutul administrării de Roaccutane. Acneea nu mai este de aproximativ 2 săptămâni - este plăcută =)
11.04.2015g. băut alcool (a fost fiica DR) - o zi mai târziu au existat noi acnee...
Astăzi este 05/27/2015 (6 luni de la începerea tratamentului cu Roaccutane), acnee de la 04/10/2015. au trecut repede și nu au existat încă noi!))) Fața se luminează (am frotiu Celestoderm-B unguent timp de aproximativ o lună), cicatricile nu s-au schimbat prea mult, s-au luminat puțin. Buzele uscate, se usucă la nivelul feței uscate, sângerări mici din nas, uneori durerile oaselor în diferite părți ale corpului.
06.06.2015g. au trecut testele, testele sunt chiar mai bune decât la începutul tratamentului)))
Astăzi este 15.06.2015, în ultimele 210 zile, 7 luni au trecut de la data recepției, au fost obținute 123,5 mg de Roaccutane pe 1 kg de greutate (40 mg * 210 zile / 68 kg din greutatea mea). Medicul a spus persoana buna, peelingurile poate fi pornit numai după o jumătate de an, și măcinare și mai târziu... În general, roșeață mici pe fața lui a rămas, cicatrici de acnee, dar noi leziuni nu au fost, și sperăm că nu va fi niciodată!
Dacă funcționează, atunci în jumătate de an voi scrie o altă recenzie (ce sa întâmplat cu fața mea după 6 luni) despre Roaccutane în fiecare dintre forumurile în care am lăsat această revizuire.

Dacă aveți întrebări legate de utilizarea Roaccutanei, vă rugăm să ne contactați și să vă ajut cât mai mult, [email protected], Alexander.

Alexandru, vă mulțumesc foarte mult pentru feedbackul dvs.! Aceasta este o informație foarte valoroasă!
Numai tu nu descrieai situatia pe fata ta inainte de tratamentul cu Roaccutane. Ce fel de acnee ai avut? Cât de mult? Cât de des au apărut noi? Și la ce vârstă a început să apară acnee?

Cum să luați Roaccutane: regim de tratament

Roaccutanul este un medicament din grupul de retinoizi sistemici destinați tratamentului acneei. Este disponibil în capsule cu substanța activă isotretinoin.

Medicamentul este utilizat pentru a trata forme severe de acnee: nodular-chistic, conglobat, și, de asemenea, continuând cu formarea ulterioară a cicatricilor. Este, de asemenea, prescris în cazurile în care alte terapii sunt inutile.

Pentru fiecare pacient, schema de Roaccutane este selectată individual. Medicamentul poate fi luat numai pe bază de rețetă după o examinare aprofundată, iar tratamentul pe bază de sânge este inacceptabil.

Mecanism de acțiune

În alegerea tratamentului pentru acnee, este necesar să se ia în considerare modul în care Roaccutane acționează asupra corpului.

Studiile au arătat că medicamentul provoacă o îmbunătățire a imaginii clinice în forme severe de acnee. Acest lucru se datorează faptului că reduce activitatea glandelor sebacee, precum și reduce dimensiunea lor.

Cu creșterea producției de sebum creează un teren de reproducere favorabil Propionibacteriumacnes. Acestea sunt bacteriile care produc acnee severă.

De asemenea, este demonstrat științific că izotretionina reduce inflamația pielii.

Regimul de dozare standard

Înainte de a lua medicamentul, trebuie să fiți supus unei examinări de către un medic și să fiți testat pentru diagnosticare precisă.

După aceea, specialistul va spune pacientului cum să ia Roaccutane în mod corespunzător. Următoarele doze sunt doar pentru îndrumare și necesită o ajustare individuală.

Capsulele Roaccutane sunt ingerate de 1 sau 2 ori pe zi, la mese. Doza recomandată pentru începerea tratamentului este de 0,5-1 mg pe 1 kg de greutate. În fiecare lună, poate fi ajustată în funcție de rezultatul obținut și de severitatea efectelor secundare.

Pentru tratamentul formelor severe de acnee sau acnee la nivelul corpului, poate fi necesară creșterea dozei zilnice a medicamentului la 2 mg / kg.

Dacă pacientul nu tolerează cantitatea de izotretinoin prescrisă, este redusă. Cu toate acestea, în acest caz, tratamentul este întârziat.

Pentru a înțelege cum se calculează doza de Roaccutane, dăm un exemplu clar. Pentru un pacient cu o greutate de 70 kg se va folosi următoarea formulă:

 1. Prima lună: (60 mg / zi x 30 zile) / 70 kg.
 2. A doua lună: (50 mg / zi x 30 zile) / 70 kg.
 3. A treia lună: (40 mg / zi x 30 zile) / 70 kg.

Acestea sunt calculele teoretice. În realitate, acestea ar trebui făcute doar pe baza analizelor efectuate.

Când doza cumulativă atinge 120-150 mg / kg, probabilitatea de reapariție a acneei este semnificativ redusă. Momentul în care există o îmbunătățire față de Roaccutane este, în medie, de 16-24 săptămâni. În această perioadă, în majoritatea cazurilor, este posibilă obținerea unei remiteri stabile.

De obicei, acnee este complet plecat după un curs de a lua remediile. În cazul recăderii, tratamentul poate fi repetat în doze similare.

Cu toate acestea, reluarea medicamentului este posibilă nu mai devreme de 8 săptămâni după terminarea primului curs. În această perioadă, de regulă, efectul terapeutic este menținut.

Contraindicații

Contraindicațiile pentru administrarea Roaccutane sunt:

 • sarcina și alăptarea;
 • insuficiență renală;
 • hipersensibilitate la medicament sau la componentele individuale din compoziția sa;
 • un exces de vitamina A;
 • hiperlipidemie severă;
 • utilizarea concomitentă cu medicamente din grupul tetraciclinic;
 • vârsta de până la 12 ani.

Cu prudență Roaccutane prescris pentru diabet zaharat, alcoolism, tulburări de metabolism lipidic, obezitate și o tendință de depresie.

Dozare în cazuri speciale

În cazuri excepționale, medicamentul este prescris, chiar dacă există contraindicații.

Cu toate acestea, beneficiile așteptate ale terapiei ar trebui să depășească riscurile potențiale pentru sănătate.

Atunci când se prescrie un regim de tratament, medicul ia în considerare rezultatele examinării pacientului. Pe întreaga durată a tratamentului, pacientul trebuie monitorizat în mod constant de medicul său.

Insuficiența renală

Pacienții care suferă de insuficiență renală severă, au prezentat Roaccutan în doze mici.

De obicei este de 10 mg / zi.

Dacă pacientul tolerează bine tratamentul, este posibilă creșterea dozei zilnice, dar până la un maxim de 1 mg / kg.

sarcină

Sarcina este o contraindicație absolută pentru administrarea Roaccutane. Dacă apare în timpul perioadei de tratament sau în cursul lunii după terminarea tratamentului, există un risc crescut de avort spontan sau dacă copilul are malformații severe:

 • hidrocefalie;
 • microcefalie;
 • malformații cerebeloase;
 • anomalii ale urechii externe;
 • microftalmia;
 • patologii cardiovasculare;
 • gura lupului;
 • malformații ale timusului și ale glandelor paratiroide.

Numirea Roaccutane la femeile în vârstă fertilă este posibilă numai dacă sunt îndeplinite toate condițiile următoare:

 • prezența acneei severe la pacient, care nu poate fi tratată prin alte metode;
 • confirmarea de către femeie că este conștientă de toate riscurile posibile ale terapiei;
 • respectarea strictă a recomandărilor medicale;
 • utilizarea continuă a metodelor eficiente de contracepție în timpul tratamentului și timp de o lună de la finalizare;
 • rezultatul testului de sarcină negativ obținut cu cel puțin 11 zile înainte de începerea tratamentului;
 • testarea independentă a sarcinii în fiecare lună în timpul perioadei de tratament și în termen de 5 săptămâni de la finalizare;
 • vizite obligatorii la medic în fiecare lună.

Chiar și femeile diagnosticate cu infertilitate, amenoree, precum și cele care spun medicului despre absența completă a activității sexuale ar trebui să utilizeze contraceptive în timpul tratamentului cu Roakkutan. Se face o excepție pentru pacienții care au avut o histerectomie.

Dacă în timpul tratamentului o femeie rămâne gravidă, admiterea lui Roakkutan este imediat oprită. Pacientul trebuie să consulte cu un specialist în teratologie despre fezabilitatea conservării acestuia.

În timpul alăptării, administrarea de Roaccutane nu este, de asemenea, recomandată. Isotretinoina are o lipofilitate ridicată, astfel că există un risc ridicat de a pătrunde în laptele matern. Acest lucru este plin de efecte secundare pentru copil.

Instrucțiuni speciale

Medicamentul este destinat să trateze numai forme severe de acnee. În cazul acneei vulgare sau a acneei ușoare, nu se recomandă utilizarea Roaccutane.

În timpul perioadei de administrare a medicamentului, este necesară monitorizarea cu atenție a stării pacientului. De asemenea, pacientul trebuie să respecte următoarele recomandări:

 • donați sânge pentru testele lipidice pentru monitorizarea funcției hepatice;
 • pentru pacienții care poartă lentile de contact, poartă ochelari atunci când apar efecte secundare ale ochilor;
 • diabetici - mai des pentru a monitoriza concentrația de glucoză din sânge;
 • donatori - refuză să doneze sânge pe întreaga perioadă de tratament și timp de o lună de la terminarea tratamentului (pentru a exclude transfuzia acestui sânge la femeile însărcinate);
 • când luați prima doză - să observați o prudență sporită în timpul conducerii și atunci când efectuați o activitate asociată cu riscul sau necesitând o concentrație crescută de atenție, răspuns rapid;
 • evitați expunerea la radiații ultraviolete (inclusiv terapia cu UV, expunerea lungă la lumina directă a soarelui, vizitarea paturilor de bronzare).


Interacțiunea cu alte medicamente

În timpul tratamentului cu medicamente, trebuie să aveți grijă când luați alte medicamente. De aceea, în combinație cu antibioticele de tetraciclină, eficacitatea Roaccutane este redusă.

Administrarea concomitentă cu sulfonamide, diuretice tiazidice, tetracicline crește riscul arsurilor solare. Tetraciclinele sunt interzise pentru a se combina cu Roaccutane din cauza probabilității unei creșteri a presiunii intracraniene.

Combinațiile de Roaccutane cu alte retinoide nu sunt recomandate pentru tratamentul acneei, incluzând Acitretin, Tretinoin, Adapalen, Tazaroten, Retinol. Astfel de combinații pot declanșa hipervitaminoza A.

Efecte secundare

În timpul tratamentului cu Roaccutane, există adesea reacții adverse. Ajustarea dozei uneori ajută la scăderea acestora, dar unele rămân chiar și după retragerea medicamentului.

Pe partea pielii și membranelor mucoase sunt posibile:

 • conjunctivită;
 • cheilita (buzele uscate);
 • intoleranță la lentilele de contact;
 • persistența opacificării corneei;
 • sângerări nazale;
 • mâncărime cutanate cutanate;
 • dermatită;
 • transpirație excesivă;
 • alergic la soare;
 • subțierea și trecerea părului;
 • sensibilizarea pielii.

Cele mai probabile efecte secundare ale sistemului musculoscheletal sunt:

 • dureri musculare și articulare;
 • artrita;
 • modificări osoase (inclusiv calcificarea tendoanelor și a ligamentelor).

Din partea sistemului nervos central, la un număr de pacienți se observă:

 • depresie;
 • dureri de cap;
 • anomalii comportamentale;
 • presiune intracraniană ridicată;
 • convulsii.

De asemenea, sunt descrise cazuri separate de efecte secundare de la organele de simț:

 • fotofobie;
 • afectarea acuității vizuale și adaptarea la întuneric;
 • umflarea nervului optic;
 • tulburări de auz la anumite frecvențe;
 • iritarea ochilor;
 • tulburări de percepție a culorii reversibile.

Din partea tractului gastro-intestinal, apar următoarele reacții adverse:

Se descriu cazuri separate de dezvoltare a hepatitei în timpul tratamentului cu Roaccutane. Este extrem de rar de droguri provoacă apariția de pancreatită cu un rezultat fatal.

În plus, pot apărea spasme în bronhii la pacienții cu astm bronșic, anemie și funcționarea defectuoasă a sistemului imunitar. De asemenea, au fost raportate cazuri de diabet zaharat primar.

Roaccutane

Forme de eliberare

Comentariile medicului despre Roaccutane

Se aplică în tratamentul formelor severe și avansate de acnee. Are acțiuni antimicrobiene și comedonolitice. Efectul pronunțat al medicamentului în prima săptămână de utilizare.

Costul nerezonabil ridicat al medicamentului face inaccesibil drogului.

Nu s-au observat efecte secundare la grupurile de pacienți.

Medicament foarte eficient pentru tratamentul cazurilor complexe. Este nevoie de o recepție lungă de mai multe luni. Efect bun clinic.

Aproape întotdeauna se produc reacții adverse la medicament, cheilită, piele uscată.

Vă recomand să utilizați numai sub supravegherea strictă a medicului curant.

Retinoidul sistemic, în practica mea, este folosit pe scară largă pentru tratamentul acneei severe, rezistent la alte tipuri de terapie.

Efecte secundare care merită notate pielea uscată, peeling, cheilita.

Atunci când se prescrie acest medicament, este necesar să se facă o instrucțiune detaliată a pacientului, să se semneze un consimțământ voluntar informat.

Medicamentul "Roaccutane" sa dovedit a fi în tratamentul formelor severe de acnee, rezistente la alte tipuri de terapie. În practica mea folosesc extensiv acest medicament pentru tratamentul acneei. Cu un calcul corect al dozei, acesta oferă rezultate excelente.

Au fost observate următoarele reacții adverse: piele uscată, cheilită, fotosensibilizare.

Atunci când se prescrie tratamentul cu Roaccutan, este necesar să se semneze un consimțământ voluntar informat de către pacient.

Dozare diferită, convenabilă pentru selectarea unei doze individuale, efect de durată cu o doză corect selectată, efecte secundare previzibile.

Prețul drogului este ridicat, dar frumusețea, după cum se știe, necesită sacrificii. Uneori există efecte secundare pronunțate sub formă de cheilită, conjunctivită, creșterea transaminazelor (nu de multe ori).

Medicamentul necesită o abordare strictă a nevoii de numire. Indispensabil pentru tratamentul acneei conglobate.

Medicamentul inițial, eficient, convenabil pentru a controla doza, în momentul de față în practica mea, nu există efecte secundare imprevizibile. Reacțiile adverse frecvente sunt cheilita și xeroza pielii.

Un medicament destul de scump, nu orice persoană din mediul rural care are într-adevăr nevoie de ajutor (pacienți cu forme severe de acnee, care subminează foliculita Hoffmann) își poate permite un tratament complet cu acest medicament.

Dintre toate retinoizele sistemice, acord preferința acestui medicament, deși există situații în care trebuie să utilizați un astfel de medicament ca "Ștergeți" (deoarece este mai ieftin deoarece pacientul nu-și permite decât acest lucru).

Formă convenabilă de admitere. Dintre minusuri, poate doar prețul, dar drogul merită.

Un medicament excelent pentru tratamentul formelor moderate și severe de acnee.

Revizuirile pacienților cu Roaccutane

Ceea ce tocmai nu am încercat să scap de acnee pe față. A luat diferite medicamente, a făcut o transfuzie de sânge în tinerețe, a murdărit cu loțiuni și multe altele. Nimic nu a ajutat, și dacă a ajutat, nu a fost foarte evident pentru mine și pentru cei din jurul meu. Spat a dat seama că în timp ei înșiși vor trece, dar nu aici a fost. A transformat 34 de ani, iar acneea nu a dispărut. M-am dus la clinica pielii și am ajuns la un doctor care mi-a făcut teste și mi-a spus că vom fi tratate metodic. Mi-a spus să iau acest medicament, "Roaccutane", nu voi scrie doza, deoarece mi-a spus că totul este în mod individual și sub supravegherea lui. Pentru un timp, sau mai degrabă, timp de aproximativ o jumătate de an, a trebuit să uit chiar și de exerciții fizice grele (barbell). Am ceva cu pori și glande sebacee, nu voi intra în detalii. Doctorul a spus și am interpretat. Alcoolul în orice mod, apropo, este, de asemenea, imposibil în timpul tratamentului. Rezultatul este următorul: pielea sa îmbunătățit semnificativ, iar acneea aproape a dispărut. A început să se antreneze și cu o încărcătură puternică, nu, nu, da, și un cos va apărea. Atunci când este folosit corect, medicamentul ajută, dar în timpul tratamentului este necesar să fiți atent și să ascultați medicul.

Medicamentul nu este pentru toată lumea! Este necesar să începeți să o luați foarte atent și, dacă nu există o problemă serioasă, căutați mai bine alte opțiuni de tratament. Fiica mea a luat aceste pastile timp de o luna, acum pielea ei pe fata si corpul ei este foarte uscata si flambita, parul ei a devenit subtire, ea a cazut teribil, parul sa intunecat, buzele ei crapate constant de la uscat si 3 (!) De ani au trecut "Roaccutane". Totul este foarte individual: îi ajută pe cineva, dar adaugă probleme cuiva. Oamenii să fie atent cu acest medicament!

Un bun remediu pentru tratarea acneei severe. Minusuri: tratamentul pe termen lung este necesar de la 6 la 12 luni, cursul poate fi repetat. Pro: un tratament complet pentru această boală.

A început să o ia pe Roaccutane după un an de luptă cu acnee cu diferite medicamente: zenerit, skinoren, diverse medicamente cu componente antibacteriene cum ar fi gentamicina și clindamicina, unguent cu zinc, acid salicilic, fizioterapie și, la sfârșit, a luat antibiotice și contraceptive orale. Nimic nu a ajutat! Disperată, sa adresat unui dermatolog care a luat în considerare rezistența la alte tipuri de tratament și mi-a recomandat Roaccutane. Acesta nu este un medicament foarte ieftin, și după ce am citit despre multiplele efecte secundare, am decis de mult timp să încep să-l iau. Mi sa prescris o doză mică de 10 mg pe zi, cu o scădere treptată a dozei de medicament. Pielea uscată a corpului, buzele, sângerările nazale - toate acestea sunt efecte secundare pe care le-am întâlnit. Dar toate acestea sunt ușor de evitat prin numirea paralelă a cremei cu pantenol. Atenție, acest medicament nu este pentru cei care planifică o sarcină, medicamentul are un efect teratogen, ceea ce este scris pe ambalaj și ceea ce avertizează în mod obligatoriu medicul curant. Timp de 2 luni acum nu am luat drogul, iar inconvenientele temporare cu efecte secundare au meritat faptul că erupțiile mele multiple dureroase pe față s-au transformat într-un singur, mic, fără durere. Sunt fericit că am rezolvat în sfârșit această problemă, deoarece pielea sănătoasă a unei fete tinere este un aspect foarte important al vieții sociale.

De la adolescență suferă de acnee pe față. În timpul studierii la institut, m-am dus la un dermatolog, ea a prescris o transfuzie de sânge, Baziron AU și Differin Gel. Acneea a devenit mult mai mică. La sfârșitul anului 2010, ca urmare a stresului rezultat, a început agravarea - era imposibil să se privească fața fără lacrimi. Acneea a fuzionat în 2-3 bucăți într-un cos mare, erau pe frunte, bărbie, temple, spate și umeri. Și foarte dureros și purpuriu-albastru. A fost groaznic! Întors la dispensarul dermatovenerologic, doctorul după teste, examinări și anchete a numit-o pe Roaccutane, luând cuvântul meu că, dacă rămân însărcinată în timpul tratamentului, mă angajez să avortează, deoarece medicamentul provoacă mutații și deformări la nivelul fătului. În acel moment eram gata să promit ceva. Am fost tratat cu Roaccutane timp de șase luni, donând sânge în fiecare lună (în funcție de analiză, medicul a monitorizat nivelurile de lipide), iar pentru mine mi-am făcut fotografii la fața locului la fiecare două sau două săptămâni. Rezultatul a apărut după o săptămână de recepție - pielea a devenit mai ușoară, cu timpul, iar pete albastre de pe față stânga. Pielea a devenit subțire și uscată, deși acneea a fost atât de adâncă încât în ​​locurile în care au lăsat în urmă cicatrici și gropi destul de profunde, pe care le-am îndepărtat apoi de la cosmetician cu peeling și injecții de umplutură, dar totuși, rezultatul merita riscul și tratamentul! Principalul lucru este să fii tratat sub supravegherea unui specialist, urmând toate recomandările lui! 7 ani au trecut, și nu a existat nici o reapariție a bolii. Sunt foarte bucuros că există un astfel de medicament minunat!

Pe față, de la vârsta de 16 ani, a fost o mulțime de acnee, care a fost inutil pentru a trata cu creme. Pielea era uleioasă, chiar dacă a fost spălată aproape în fiecare oră. L-au prescris pe Skinoren, Dalacin, dar nimic nu a ajutat până când Roaukkutan a fost prescris. Pielea nu mai este deloc uscată. Pentru ca tabletele să acționeze corect, a fost necesar să se bea multă apă și să se hidrateze pielea. Sa văzut "Roaccutane" câteva luni și pielea a devenit perfect curată. Acum pielea a devenit o combinație și rareori apare o singură acnee. Sunt foarte mulțumiți de acțiune, dar există o serie de contraindicații. Dar dacă chiar vrei să scapi de acnee severă, atunci aceste pastile sunt pentru tine.

"Roaccutane" a fost prescrisă sorei mele de acnee severă atunci când au încercat toate medicamentele posibile, creme și remedii folclorice. Un dermatolog a avertizat imediat că anul ar trebui să excludă posibilitatea unei sarcini, deoarece medicamentul poate duce la deformare și la moartea fătului. Este necesar să se ia strict în conformitate cu schema timp de șase luni și în fiecare lună să doneze sânge pentru biochimie, în scopul de a urmări posibile efecte secundare asupra ficatului. Rezultatul, desigur, este evident (și pe față), dar luați acest medicament numai în scopul propus și sub supravegherea unui medic - fără auto-tratament, totul este foarte grav!

Mi-au luat nepotul, caci cu vârsta, acneea a început să apară puternic pe față, iar pentru un adolescent era, desigur, stres. Au fost luați mulți medici și teste, au fost folosite medicamente, dar numai Roaccutan a ajutat. Au dispărut inflamații, iar apariția celor noi a scăzut.

M-am luptat cu acnee severa pe fata mea. Este teribil când ezitați să discutați cu persoana care vă place când o aveți pe față. Mi sa spus că acest lucru se datorează activității glandelor sebacee și a fost sfătuit să ia acest medicament pentru a reduce dimensiunea acneei. Sincer, sunt mulțumit de rezultat. Pielea devine mai curată, petele negre dispar.

Întrebările pacientului

Instrucțiuni de utilizare Roaccutane

Acțiune farmacologică

Retinoid pentru tratamentul sistemic al acneei.

Isotretinoina este un stereoizomer al acidului all-trans retinoic (tretinoin).

Mecanismul exact de acțiune al Roaccutane nu a fost încă elucidat, dar sa stabilit că îmbunătățirea imaginii clinice a acneei severe este asociată cu suprimarea activității glandelor sebacee și o scădere confirmată histologic a dimensiunii lor. În plus, izotretinoina are un efect antiinflamator asupra pielii.

Hiperkeratoza celulelor epiteliale ale foliculului de par și a glandei sebacee conduce la descuamarea corneocitelor în canalul glandei și la ocluzia acesteia din urmă cu cheratină și un exces de secreție sebacee. Aceasta este urmată de formarea de comedo și, în unele cazuri, de adăugarea procesului inflamator. Roaccutanul inhibă proliferarea sebocitelor și acționează asupra acneei, restabilind procesul normal de diferențiere a celulelor. Sebumul este principalul substrat pentru creșterea Propionibacterium acnes, prin urmare, reducerea formării de sebum suprimă colonizarea bacteriană a canalului.

Farmacocinetica

Deoarece cinetica izotretinoinei și a metaboliților săi este liniară, concentrațiile sale plasmatice în timpul tratamentului pot fi anticipate pe baza datelor obținute după o singură doză. Această proprietate a medicamentului sugerează de asemenea că nu afectează activitatea enzimelor hepatice implicate în metabolismul medicamentelor.

Absorbția izotretinoinei din tractul gastrointestinal fluctuează. Biodisponibilitatea absolută a izotretinoinei nu a fost determinată, deoarece forma de eliberare a medicamentului pentru administrare intravenoasă nu este disponibilă la om. Cu toate acestea, extrapolarea datelor obținute în cadrul experimentului la câini sugerează o biodisponibilitate sistemică destul de scăzută și variabilă. La pacienții cu acnee, concentrațiile plasmatice maxime (Cmax) în echilibru după administrarea a 80 mg izotretinoină pe stomacul gol a fost de 310 ng / ml (interval 188-473 ng / ml) și sa realizat în 2-4 ore. Concentrațiile plasmatice ale izotretinoinei sunt de aproximativ 1,7 ori mai mari decât concentrațiile din sânge din cauza penetrării slabe a eritrocitelor prin izotretinoin.

Utilizarea izotretinoinei cu alimente crește biodisponibilitatea de 2 ori comparativ cu postul.

Isotretinoinul este legat înalt (99,9%) de proteinele plasmatice, în principal de albumină, deci într-o gamă largă de concentrații terapeutice, conținutul fracției (farmacologic active) libere a medicamentului este mai mic de 0,1% din cantitatea sa totală.

Cantitatea de distribuție a izotretinoinului la om nu a fost determinată, deoarece forma de dozare pentru administrarea intravenoasă nu există.

Echilibrarea concentrațiilor sanguine de izotretinoină din sânge (C ss min) la pacienții cu acnee severă, luând 40 mg de droguri de 2 ori pe zi, a variat de la 120 la 200 ng / ml.

Concentrațiile de 4-oxo-izotretinoină la acești pacienți au fost de 2,5 ori mai mari decât cele ale izotretinoinei. Datele privind penetrarea izotretinoinului în țesutul uman sunt insuficiente. Concentrația de izotretinoin din epidermă este de două ori mai mică decât în ​​ser.

După ingerare, în plasmă sunt detectați trei metaboliți principali: 4-oxo-izotretinoin, tretinoin (acid all-trans retinoic) și 4-oxo-retinoină. Principalul metabolit este 4-oxo-izotretinoin, concentrațiile plasmatice în echilibru fiind de 2,5 ori mai mari decât concentrațiile preparatului inițial. Au fost de asemenea găsiți metaboliți mai puțin semnificativi, care includ, de asemenea, glucuronuri, cu toate acestea, nu sa stabilit structura tuturor metabolitilor.

Metaboliții izotretinoinei au activitate biologică, confirmată în mai multe teste de laborator. Astfel, efectele clinice ale medicamentului la pacienți pot fi rezultatul activității farmacologice a izotretinoinei și a metaboliților săi.

Deoarece isotretinoina și tretinoina (acidul retinoic all-trans) in vivo sunt transformate în mod reversibil, metabolismul tretinoinei este asociat cu metabolizarea izotretinoinei. 20-30% din doza de izotretinoin este metabolizată prin izomerizare.

În farmacocinetica izotretinoinei la om, circulația enterohepatică poate juca un rol semnificativ.

Studiile metabolice in vitro au arătat că mai multe enzime CYP sunt implicate în conversia izotretinoinului la 4-oxo-izotretinoin și tretinoin. Se pare că nici una dintre izoformele nu joacă un rol dominant. Roaccutan și metaboliții săi nu au un efect semnificativ asupra activității enzimelor sistemului CYP.

După ingerarea izotretinoinului marcat radioactiv, aproximativ aceeași cantitate este detectată în urină și fecale. Timpul de înjumătățire al fazei terminale pentru medicamentul nemodificat la pacienții cu acnee este, în medie, de 19 ore. Timpul de înjumătățire al fazei terminale pentru 4-oxo-izotretinoin pare să fie mai lung și este egal, în medie, cu 29 de ore.

Isotretinoina este un retinoid natural (fiziologic). Concentrațiile endoteliale ale retinoidului sunt restaurate la aproximativ 2 săptămâni după administrarea Roaccutane.

Farmacocinetica în situații clinice speciale

Deoarece izotretinoina este contraindicată în încălcarea ficatului, datele privind farmacocinetica medicamentului la acest grup de pacienți sunt limitate.

Insuficiența renală nu afectează farmacocinetica izotretinoinelor.

Forma de eliberare, compoziția și ambalarea

Capsulele sunt maro-roșii, opace, ovale, cu o inscripție pe suprafață cu cerneală neagră "ROA 10"; conținutul capsulelor este suspensie omogenă de la galben la galben închis.

Excipienți: ulei de soia - 107,92 mg, galben de ceară de albine - 7,68 mg, ulei de soia, ulei hidrogenat - 7,68 mg, ulei de soia, parțial hidrogenat - 30,72 mg.

Capsula: glicerol 85% - 31,275 mg, gelatina - 75,64 mg Karion 83 (amidon de cartof hidrolizat, manitol, sorbitol) - 8,065 mg, colorantul oxid roșu de fer (E172) - 0,185 mg de dioxid de titan (E171) - 1.185 mg.
Ingrediente: șelac, vopsea de fier oxid negru (E172); utilizați cernelul Opacode Black S-1-27794.

10 buc. - blistere (3) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (10) - ambalaje din carton.

Schema de dozare

În interior, cu o masă o dată sau de două ori pe zi.

Eficacitatea terapeutică a Roaccutane și efectele sale secundare sunt dependente de doză și variază în funcție de pacienți. Acest lucru impune necesitatea selectării individuale a dozei în timpul tratamentului.

Tratamentul cu Roaccutane trebuie început cu o doză de 0,5 mg / kg greutate corporală / zi. La majoritatea pacienților, doza variază de la 0,5 la 1,0 mg / kg de greutate corporală pe zi. Pacienții cu forme severe ale bolii sau cu trunchiul de acnee pot necesita doze zilnice mai mari - până la 2,0 mg / kg / zi. Se demonstrează că frecvența remisiunii și prevenirea recurenței este optimă atunci când se utilizează o doză de curgere de 120-150 mg / kg (pe curs de tratament), prin urmare durata tratamentului la pacienți specifici variază în funcție de doza zilnică. Remisia completă a acneei poate fi adesea realizată în termen de 16-24 săptămâni de tratament. La pacienții care tolerează foarte puțin doza recomandată, tratamentul poate fi continuat la o doză mai mică, dar poate fi efectuat mai mult.

La majoritatea pacienților, acneea dispare complet după un singur ciclu de tratament. Cu o recidivă clară, un curs repetat de tratament cu Roaccutane este indicat în aceeași doză zilnică și aceeași dată ca prima. Deoarece ameliorarea poate continua până la 8 săptămâni după întreruperea tratamentului, un al doilea curs trebuie prescris nu mai devreme de sfârșitul acestei perioade.

Dozare în cazuri speciale

La pacienții cu insuficiență renală severă, tratamentul trebuie să înceapă cu o doză mai mică (de exemplu, 10 mg / zi) și să crească în continuare până la 1 mg / kg / zi sau la doza maximă tolerată.

supradoză

În caz de supradozaj, pot apărea semne de hipervitaminoză A. În primele câteva ore după supradozaj, poate fi necesară spălarea gastrică.

Interacțiune medicamentoasă

Datorită posibilei creșteri a simptomelor de hipervitaminoză A, administrarea concomitentă de Roaccutane și vitamina A trebuie evitată.

Deoarece tetraciclinele pot determina, de asemenea, o creștere a presiunii intracraniene, utilizarea lor în asociere cu Roaccutane este contraindicată.

Isotretinoina poate slăbi eficacitatea medicamentelor pentru progesteron, deci nu utilizați contraceptive care conțin doze mici de progesteron.

Utilizarea combinată cu medicamentele keratolitice sau exfoliative locale pentru tratamentul acneei este contraindicată din cauza posibilei creșteri a iritației locale.

Efecte secundare

Majoritatea efectelor secundare ale Roaccutane sunt dependente de doză. De regulă, atunci când se prescrie dozele recomandate, raportul beneficiilor și riscurilor, luând în considerare severitatea bolii, este acceptabil pentru pacient. De obicei, efectele secundare sunt reversibile după ajustarea dozei sau retragerea medicamentului, dar unele pot persista după întreruperea tratamentului.

Pe o parte a sistemului nervos central și psihiatrice: tulburări de comportament, depresie, dureri de cap, creșterea presiunii intracraniene ( „pseudotumora creier“: dureri de cap, greață, vărsături, vedere încețoșată, umflarea nervului optic), convulsii.

Din simțurile: cazurile individuale de încălcare a acuității vizuale, fotofobie, adaptare la întuneric afectarea (scăderea vederii vizuale amurg), rar - o încălcare a culorii (merge după întreruperea tratamentului), cataractă lenticulară, cheratită, blefarită, conjunctivită, iritație oculară, umflarea nervului optic ( ca manifestare a hipertensiunii intracraniene); pierderea auzului la anumite frecvențe sonore.

Din partea sistemului digestiv: greață, diaree, boală inflamatorie intestinală (colită, ileită), sângerare; pancreatită (în special cu hipertrigliceridemie concomitentă de peste 800 mg / dl). Au fost descrise cazuri rare de pancreatită cu un rezultat fatal. Creșterea tranzitorie și reversibilă a activității transaminazelor hepatice, cazuri izolate de hepatită. În multe dintre aceste cazuri, modificările nu au depășit limitele normei și s-au întors la indicatorii inițiali pe parcursul tratamentului, dar în unele situații a fost necesară reducerea dozei sau anularea tratamentului cu Roaccutane.

Din partea sistemului hematopoietic: anemie, scăderea hematocritului, leucopenie, neutropenie, creșterea sau scăderea numărului de trombocite, ESR accelerată.

Din partea sistemului respirator: rareori - bronhospasm (mai frecvent la pacienții cu astm bronșic din istorie).

Pe partea sistemului musculo-scheletice: dureri în mușchi, cu o creștere a nivelului seric CK, sau fără, dureri articulare, hiperostoza, artrita, calcifierea ligamentelor și tendoanelor, precum și alte modificări osoase, tendinita.

Reacțiile dermatologice: erupții cutanate, prurit, eritem facial / dermatită, transpirații, granulom piogen, paronichie, onychodystrophy, proliferarea crescută a țesutului de granulație, subțierea părului persistente, căderea părului reversibil, sub formă fulminantă de acnee, hirsutism, hiperpigmentare, fotosensibilitate, fotoalergia, pielea deschisa la culoare traumatizat. La începutul tratamentului, acneea se poate agrava și durează câteva săptămâni.

Efectele cauzate de hipervitaminoza A: piele uscată, membrane mucoase, incl. buzele (cheilita), cavitatea nazală (sângerarea), laringofaringia (răgușeală), ochii (conjunctivită, obrosirea reversibilă a corneei și intoleranța la lentilele de contact).

Indicatori de laborator: hipertrigliceridemie, hipercolesterolemie, hiperuricemie, scăderea nivelului lipoproteinelor cu densitate mare, rareori - hiperglicemie. În cursul administrării Roaccutane, au fost raportate cazuri de diabet nou diagnosticat. La unii pacienți, în special cei implicați în activitate fizică intensă, s-au descris cazuri izolate de creștere a activității CK în ser.

Din partea sistemului mamar: infecții locale sau sistemice cauzate de agenți patogeni gram-pozitivi (Staphylococcus aureus).

Altele: limfadenopatie, hematurie, proteinurie, vasculită (granulomatoza Wegener, vasculita de hipersensibilitate), reacții de hipersensibilitate sistemice, glomerulonefrită.

În timpul monitorizării după punerea pe piață cu Roaccutane, sunt descrise cazuri de reacții cutanate severe, cum ar fi eritemul multiform, sindromul Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică (vezi și secțiunea "Instrucțiuni speciale").

mărturie

- forme severe de acnee (nodular-chistic, acnee conglobată sau acnee cu risc de cicatrizare);

- acnee, care nu se supune altor tipuri de terapie.

Contraindicații

- terapie cu tetraciclină concomitentă;

- perioada de alăptare;

- vârsta copiilor până la 12 ani;

- hipersensibilitate la medicament sau la componentele sale.

Cu prudență: un istoric al depresiei, diabetului, obezității, metabolismului lipidic, alcoolismului.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Sarcina este o contraindicație absolută pentru tratamentul cu Roaccutane. Dacă se produce sarcină, în ciuda avertismentelor, în timpul tratamentului sau în decurs de o lună după terminarea tratamentului, există un risc foarte mare de a avea un copil cu defecte severe de dezvoltare.

Isotretinoina este un medicament cu un efect teratogen puternic. Dacă sarcina are loc într-un moment în care o femeie ia o doză pe cale orală (în orice doză sau chiar într-un timp scurt), există un risc foarte mare de a avea un copil cu dizabilități de dezvoltare.

Roaccutane este contraindicat la femeile aflate la vârsta fertilă, cu excepția cazului în care condiția unei femei îndeplinește toate criteriile următoare:

- trebuie să sufere de acnee severă care este rezistentă la metodele convenționale de tratament;

- trebuie să înțeleagă cu siguranță și să urmeze instrucțiunile medicului;

- ar trebui să fie informată de un medic despre pericolul de sarcină în timpul tratamentului cu Roaccutane, în termen de o lună de la aceasta și de consultarea urgentă în cazul în care se suspectează o sarcină;

- ar trebui să fie avertizată cu privire la posibila ineficiență a contracepției;

- trebuie să confirme că înțelege esența măsurilor de precauție;

- trebuie să înțeleagă necesitatea și să utilizeze în mod continuu metode eficiente de contracepție timp de o lună înainte de tratamentul cu Roaccutane, în timpul tratamentului și o lună după terminarea acestuia (vezi secțiunea "Interacțiunea cu alte medicamente"); Este de dorit să se utilizeze simultan 2 metode diferite de contracepție, inclusiv barieră;

- trebuie să fi primit un rezultat negativ al unui test de sarcină fiabil în termen de 11 zile înainte de începerea tratamentului; testul de sarcină este recomandat să fie efectuat lunar în timpul tratamentului și la 5 săptămâni după terminarea tratamentului;

- trebuie să înceapă tratamentul cu Roaccutane numai în ziua a 2-3-a următoarei cicluri menstruale normale;

- trebuie să înțeleagă necesitatea vizitelor obligatorii la medic în fiecare lună;

- atunci când se tratează pentru recurența bolii, ea ar trebui să folosească în mod constant aceleași metode eficiente de contracepție cu o lună înainte de începerea tratamentului cu Roaccutane, în timpul tratamentului și timp de o lună după terminarea acesteia, precum și să efectueze același test fiabil de sarcină;

- Trebuie să înțeleagă pe deplin necesitatea precauțiilor și să-și confirme înțelegerea și dorința de a folosi metode fiabile de contracepție, pe care le-a explicat medicul.

Utilizarea contraceptivelor pe aceste linii directoare în timpul tratamentului cu isotretinoin ar trebui să fie încurajate chiar și acele femei care nu folosesc în mod normal, metode contraceptive din cauza infertilitate (cu excepția pacienților care au suferit o histerectomie), amenoree, sau care raportează că nu sunt activi sexual.

Medicul trebuie să fie sigur că:

- pacientul suferă de acnee severă (nodular-chistic, acnee conglobată sau acnee cu risc de cicatrizare); acnee care nu este supusă altor terapii;

- un rezultat negativ a fost obținut dintr-un test de sarcină fiabil înainte de începerea tratamentului, în timpul tratamentului și la 5 săptămâni după terminarea tratamentului; datele și rezultatele testului de sarcină trebuie să fie documentate;

- pacientul utilizează cel puțin 1, de preferință 2 metode eficiente de contracepție, inclusiv o metodă de barieră, cu o lună înainte de începerea tratamentului cu Roaccutane, în timpul tratamentului și în termen de o lună de la terminarea acestuia;

- pacientul este în măsură să înțeleagă și să îndeplinească toate cerințele de mai sus pentru prevenirea sarcinii;

- pacientul îndeplinește toate condițiile de mai sus.

Test de sarcină

În conformitate cu practica existentă, în primele 3 zile ale ciclului menstrual, trebuie efectuat un test de sarcină cu o sensibilitate minimă de 25 mME / ml:

Înainte de începerea tratamentului

Pentru a exclude o eventuală sarcină înainte de începerea contracepției, rezultatul și data testului inițial de sarcină trebuie înregistrate de un medic. La pacienții cu menstruație neregulată, timpul testului de sarcină depinde de activitatea sexuală, aceasta ar trebui efectuată la 3 săptămâni după un contact sexual neprotejat. Medicul trebuie să informeze pacientul despre metodele contraceptive.

Un test de sarcină se efectuează în ziua în care este prescris Roakkutan sau cu 3 zile înainte de vizita pacientului la medic. Specialistul ar trebui să înregistreze rezultatele testelor. Medicamentul poate fi prescris numai la pacienții cărora li se administrează contracepții eficace timp de cel puțin o lună înainte de începerea tratamentului cu Roaccutan.

În timpul terapiei

Pacientul trebuie să viziteze medicul la fiecare 28 de zile. Necesitatea testelor lunare de sarcină este determinată în conformitate cu practica locală și luând în considerare activitatea sexuală, încălcările anterioare ale ciclului menstrual. Dacă există dovezi, se efectuează un test de sarcină în ziua vizitei sau cu trei zile înainte de vizita la medic, rezultatele testelor trebuie înregistrate.

La 5 săptămâni după terminarea tratamentului, se efectuează un test pentru a exclude sarcina.

O prescripție pentru Roaccutane pentru o femeie capabilă să aibă copii poate fi descărcată numai pentru 30 de zile de tratament, continuarea tratamentului necesită o nouă prescriere a medicamentului de către un medic. Vă recomandăm un test de sarcină, prescrierea și primirea medicamentului într-o singură zi.

Eliberarea Roaccutane într-o farmacie ar trebui efectuată numai în termen de 7 zile de la data prescrierii.

Pentru a ajuta medicii, farmaciștii și pacienții să evite riscul de expunere a Roaccutane la făt, compania de fabricare a creat un program de prevenire a sarcinii care să avertizeze asupra teratogenității medicamentului și să sublinieze utilizarea absolută obligatorie a măsurilor contraceptive fiabile pentru femeile în vârstă fertilă. Programul conține următoarele materiale:

- un ghid pentru prescrierea medicului Roaccutane;

- formularul de consimțământ informat pentru pacient;

- forma de contabilitate pentru numirea de droguri la femei.

- prospectul de informare al pacientului;

- Ce trebuie să știți despre contracepție.

- un ghid pentru produsele farmaceutice pe concediul de la Roaccutane.

Informațiile complete privind riscul teratogen și respectarea strictă a măsurilor de prevenire a sarcinii trebuie furnizate atât bărbaților, cât și femeilor.

Pacienți de sex masculin

Dovezile existente sugerează că la femei expunerea la medicament, luată din materialul seminal și lichidul seminal al bărbaților care iau Roaccutane, nu este suficientă pentru apariția efectelor teratogene ale Roaccutane.

Bărbații ar trebui să excludă posibilitatea de a lua medicamentul de către alte persoane, în special femei.

Dacă, în ciuda măsurilor de precauție luate, în timpul tratamentului cu Roaccutane sau în decurs de o lună de la terminarea acesteia, totuși a apărut sarcina, există un risc crescut de malformații fetale foarte severe (în special din sistemul nervos central, inima și vasele de sânge mari). În plus, riscul de avort spontan crește.

Când survine sarcina, tratamentul cu Roaccutan este întrerupt. Este necesar să se discute fezabilitatea conservării sale cu un medic specializat în teratologie.

Sunt documentate malformațiile grave congenitale ale fătului la om asociate cu numirea Roaccutane, inclusiv hidrocefalie, microcefalie, malformații cerebeloase, anomalii ale urechii externe (microtia, îngustarea sau absența canalului auditiv extern), microftalmie, anomalii cardiovasculare (Fallot tetrade, transpoziția vaselor mari, defecte ale partițiilor), malformații faciale (cleft palate), glandă timus, patologie glandei paratiroidiene.

Deoarece isotretinoina are o lipofilitate mare, este foarte probabil ca aceasta să treacă în laptele matern. Datorită efectelor secundare posibile, Roaccutane nu trebuie administrat la mamele care alăptează.

Cerere pentru încălcarea ficatului

Cerere pentru încălcarea funcției renale

Utilizarea la copii

Instrucțiuni speciale

Roaccutanul trebuie prescris numai de medici, de preferință dermatologi, care au experiență în utilizarea retinoizilor sistemici și care sunt conștienți de riscul teratogenicității medicamentului. Pacienții, atât femei cât și de sex masculin, trebuie să elaboreze o copie a prospectului de informare a pacientului.

Pentru a evita efectele accidentale ale medicamentului asupra organismului altor persoane, pacienții care au primit sau au primit cu puțin timp înainte (1 lună) Roaccutane, nu puteți lua sânge donat.

Se recomandă monitorizarea funcției hepatice și a enzimelor hepatice înainte de tratament, la o lună după debutul acesteia și apoi la fiecare 3 luni sau după cum este indicat. Se observă o creștere tranzitorie și reversibilă a transaminazelor hepatice, în majoritatea cazurilor în limite normale. Dacă nivelul transaminazelor hepatice depășește norma, este necesar să se reducă doza de medicament sau să se anuleze.

De asemenea, trebuie să determinați nivelul lipidelor din ser pe stomacul gol înainte de tratament, la o lună după începerea tratamentului și apoi la fiecare 3 luni sau în funcție de indicații. De obicei, concentrațiile lipidice sunt normalizate după reducerea dozei sau retragerea medicamentului, precum și prin dietă. Este necesar să se controleze creșterea semnificativă clinic a trigliceridelor, deoarece creșterea acestora de peste 800 mg / dl sau 9 mmol / l poate fi însoțită de apariția de pancreatită acută, posibil cu un rezultat fatal. Dacă hipertrigliceridemia persistentă sau simptomele de pancreatită, Roaccutane trebuie anulat.

În cazuri rare, pacienții tratați cu Roaccutane au descris depresia, simptomele psihotice și, foarte rar, tentativele de suicid. Deși relația lor cauzală cu utilizarea medicamentului nu a fost stabilită, trebuie acordată o atenție deosebită pacienților cu depresie în istorie și toți pacienții trebuie monitorizați pentru depresie în timpul tratamentului cu medicamentul, dacă este necesar, făcându-i referință la specialistul potrivit. Cu toate acestea, anularea tratamentului cu Roaccutane nu poate duce la dispariția simptomelor și poate necesita observații și tratamente suplimentare de către un specialist.

În cazuri rare, la începutul tratamentului, se observă agravarea acneei, care dispare în decurs de 7-10 zile fără ajustarea dozei de medicament.

La câțiva ani după ce Roaccutane a fost utilizat pentru a trata discerozitatea cu o rată totală a dozei și durata tratamentului, mai mare decât cea recomandată pentru tratamentul acneei, s-au dezvoltat modificări ale osului, inclusiv închiderea prematură a zonelor de creștere epifiza, hiperostoza, calcificarea ligamentelor și tendoanelor. Prin urmare, atunci când prescrieți un medicament oricărui pacient, trebuie mai întâi să evaluați cu atenție raportul dintre beneficiile și riscurile posibile.

Pacienților cărora li se administrează Roaccutane li se recomandă să utilizeze unguent hidratant sau cremă corporală, balsam de buze pentru a reduce pielea uscată și membranele mucoase la începutul tratamentului.

În timpul monitorizării după punerea pe piață cu Roaccutan, sunt descrise cazuri de reacții cutanate severe, cum ar fi eritemul multiform, sindromul Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică. Aceste fenomene pot fi grave și pot conduce la dizabilități, condiții amenințătoare de viață, spitalizare sau rezultate fatale. Pacienții cărora li se administrează Roaccutane trebuie monitorizați cu atenție pentru a identifica reacțiile cutanate severe și, dacă este necesar, decideți cu privire la eliminarea medicamentului.

În timpul tratamentului cu Roaccutane, pot apărea dureri la nivelul mușchilor și articulațiilor, creșterea creatinin fosfokinazei serice, care poate fi însoțită de o scădere a toleranței la exerciții intense.

Trebuie evitată dermoabraziunea chimică profundă și tratamentul cu laser la pacienții cărora li se administrează Roaccutane, precum și în decurs de 5-6 luni după terminarea tratamentului, datorită posibilității cicatrizării sporite la situsurile atipice și apariției hiperpigmentării și hipopigmentării. În timpul tratamentului cu Roaccutane și timp de 6 luni după aceasta, epilarea nu poate fi efectuată utilizând cereri de ceară din cauza riscului de detașare a epidermei, a cicatricilor și a dermatitei.

Deoarece unii pacienți pot prezenta o scădere a acuității vizuale pe timp de noapte, care uneori persistă chiar și după terminarea tratamentului, pacienții trebuie informați despre posibilitatea acestei afecțiuni, recomandându-i să fie atenți la conducerea unei mașini pe timp de noapte. Starea de acuitate vizuală trebuie monitorizată cu atenție.

Ochii conjunctivali uscați, opacitățile corneei, încețoșarea vederii de noapte și keratita dispar, de obicei, după întreruperea tratamentului. În cazul uscării membranei mucoase a ochilor, puteți utiliza aplicații de unguent ocular hidratant sau un preparat artificial de lacrimă. Este necesar să se observe pacienții cu conjunctiv uscat pentru posibila dezvoltare a keratitei. Pacienții care se plâng de viziune trebuie să fie îndrumați către un oftalmolog și să ia în considerare oportunitatea anulării tratamentului cu Roaccutane. În cazul în care lentilele de contact prezintă intoleranță, trebuie utilizate ochelari în momentul tratamentului.

Expunerea la lumina soarelui și la razele ultraviolete trebuie să fie limitată. Dacă este necesar, utilizați un agent de protecție solară cu un factor de protecție ridicat de cel puțin 15 SPF.

Cazuri rare de dezvoltare a hipertensiunii intracraniene benign ("pseudotumor cerebral"), inclusiv când sunt combinate cu tetracicline. La astfel de pacienți, tratamentul cu Roaccutane trebuie întrerupt imediat.

În cazul terapiei cu Roaccutane, poate apărea o boală inflamatorie a intestinului. La pacienții cu diaree hemoragică severă, tratamentul cu Roaccutane trebuie întrerupt imediat.

Au fost descrise cazuri rare de reacții anafilactice care au apărut numai după utilizarea externă a retinoizilor. Reacțiile alergice severe dictează necesitatea întreruperii tratamentului și monitorizarea atentă a pacientului.

Pacienții cu risc crescut (cu diabet zaharat, obezitate, alcoolism cronic sau metabolism al lipidelor) pot necesita o monitorizare mai frecventă a glucozei și lipidelor în tratamentul cu Roaccutane.

Dacă este prezent sau suspectat diabet, se recomandă o determinare mai frecventă a glicemiei.

Acnee pe piept: cauza apariției, metode de tratament

Cauzele și tratamentul acneei în gât