Coșuri pe penis. Ce sunt cosurile și ce să facă cu ei

Orice schimbări în aspectul penisului determină un om de mare îngrijorare și poate provoca apariția îndoielii de sine, a depresiei și a stării depresive.

Cu toate acestea, cu apariția de acnee pe penis, este important să nu se panică imediat și să nu ezitați să vizitați un ofițer medical. Mai mult, cosurile de pe penis nu sunt întotdeauna un semn al procesului patologic și, dacă sunt, necesită un tratament calm și atent sub supravegherea atentă a unui specialist.

Coșuri pe penis: cauze

Etiologia acneei asupra penisului masculin este destul de diversă. Aceasta include atât factorii de erupție cutanată normală fiziologic pe suprafața penisului, care nu sunt un simptom al patologiei, cât și bolile care au cauzat acnee.

Printre cele mai frecvente optiuni cand cosurile apar pe penis:

 • Nerespectarea igienei intime, neglijarea acesteia în general sau a unui mijloc incorect ales pentru îngrijirea organelor genitale;
 • O reacție alergică la materialul din care este fabricată lenjeria de corp sau la gelul de duș folosit de bărbat Hipersensibilitate posibilă la materialele din care se fac contraceptivele folosite;
 • Boli inflamatorii neinfecțioase, cum ar fi balanopotită, dermatită;
 • Ajustarea hormonală la pubertate, asociată cu o creștere a producției de testosteron în corpul unui tânăr;
 • Acneea, cu alte cuvinte, dezvoltarea de comedoane deschise având aspectul de pete negre mici și apariția comedoanelor închise sub formă de cosuri albe este, de asemenea, posibilă;
 • Alte boli, cum ar fi infecția cu papilomavirus uman, herpesul genital, psoriazisul, scabia sau sifilisul;
 • Reacția inflamatorie care afectează foliculul pilos, cu alte cuvinte, foliculita;
 • Dieta structurată în mod necorespunzător; cel mai adesea cu un exces de grăsime, prăjit, afumat și sărat;
 • Bolile de etiologie fungică, cum ar fi candidoza sau trichofitoza;
 • Patologia oncologică;
 • Bolile parazitare asociate cu apariția păduchilor pubiani sau a borteliozelor brute.
la conținut ↑

Tipuri de acnee

Există o mulțime de variante de apariție a acneei la suprafața penisului masculin și pot vorbi despre boli complet diferite și, uneori, căutând complet diferite, indică aceeași problemă.

cosuri

Cel mai adesea, acestea au o nuanță roz și sunt ulterior înlocuite cu ulcere cu margini strânse și cu un fund strălucitor, ceea ce indică necesitatea testării pentru sifilis.

De fapt, toată lumea înțelege diferite formațiuni ca cosuri. Citiți mai multe despre cosuri pe penis.

Pentru mai multe informații despre coșurile de pe penis, consultați videoclipul:

alb

Fără dureri și fără inflamație, sunt comedoane închise. Acestea apar atunci când apare obstrucția subcutanată a canalelor transpirației și a glandelor sebacee.

Și dacă apar cosuri albe în apropierea foliculului și se creează un sentiment că părul crește de la pustule, atunci cel mai probabil este o infecție bacteriană care sa alăturat inflamației după o depilare necorespunzătoare.

Boitele albe, la rândul lor, pot fi o manifestare a imunității reduse la deficitul de vitamine sau la diabet zaharat.

Pentru mai multe informații despre cosurile albe pe penis, consultați videoclipul:

Coșuri pe capul penisului

Acneea de pe capul penisului are un vârf ascuțit și o nuanță de roz deschis, uneori chiar aproape de roșu, poate fi un semn de infectare cu papilomavirusul uman.

Și dacă aceste erupții cutanate sunt combinate cu secreții ale unei nuanțe albe, atunci, cel mai probabil, aceasta este o manifestare a candidozei. În același caz. Dacă acneea pe capul penisului este asociată cu un sentiment de mâncărime severă, atunci cel mai probabil este o manifestare a scabiei. la conținut ↑

Mici cosuri pe penis

cosuri mici pe penis cu caracteristica nuanta roz pal sau aproape de culoarea normală a pielii, însoțite de piele excesiv de uscat, sub formă de fulgi caracteristică de multe ori poate fi izbitoare de psoriazis sau dermatita atopica.

Pupulele mici, în unele cazuri, pot fi numite puncte roșii. la conținut ↑

puncte

Având o nuanță neagră și nu combinată cu inflamația în jurul valorii de obicei indica acnee dezvoltate.

Acest lucru se datorează faptului că timpul prin care secreția secreției glandelor sebacee este secretat este înfundat cu acest secret amestecat cu celulele moarte ale epidermei.

bule


Ceea ce poate fi umplut cu un secret transparent, cel mai adesea de dimensiuni mici și răspândit în penis de grupuri, poate indica o infecție cu herpes genital.

roșu

Acneea roșie pe capul penisului indică de multe ori dezvoltarea unei infecții virale, cum ar fi herpesul sau papilomavirusul uman.

Acestea pot fi, de asemenea, o manifestare a iritatiei obisnuite asociate cu lenjeria stransa aleasa in mod necorespunzator sau cu ingrijiri insuficiente pentru pliurile de piele.

Este posibil să existe acnee roșie aprinsă, care diferă de erupția obișnuită prin mărimea ei mare, care este adesea cauzată de o infecție fungică asociată cu trichofitoza. Dar, de cele mai multe ori, erupțiile roșii, în special luminoase și aproape maro, pot indica boli venerice. la conținut ↑

Peninsule penisului

Creșterea penisului este similară culorii pielii sau are o nuanță palidă de culoare roz, indicând adesea infecția cu HPV.

Dacă este vorba de lumină, poate chiar de creșteri albe care nu sunt însoțite de mâncărime, atunci acestea sunt niște veruci normale care apar atunci când regulile de igienă personală nu sunt respectate.

Și dacă, odată cu apariția neregulilor și a apărut mâncărime, este cel mai probabil o infecție cu transmitere sexuală. la conținut ↑

Acneea pe penis are adesea apariția unor noduli mici, în cea mai mare parte nuanțe albe.

Acestea pot apărea periodic și în cantități mici și pot consuma cea mai mare parte a pielii penisului. Dacă acestea nu sunt stoarse, atunci mai des sunt absolut nedureroase, nu devin inflamate și dispar treptat.

knobble


Pe penis, ele sunt de dimensiuni mici, cu o nuanță de roz, adesea rezultatul mușcăturilor de păduchi pubian, acestea fiind de obicei situate mai aproape de baza penisului și de scrot. la conținut ↑

Granule Fordyd

Unii bărbați, fără să știe numele exact, îi numesc umflături, puncte, mici cosuri sau cosuri albe.

De fapt, acestea sunt granule Fordyce, sunt o formare absolut normală și nu dau nici un rău.

Aceste cosuri sunt sigilii albe, cu diametrul de aproximativ 1-2 milimetri și situate pe tija penisului. Pentru a le vedea mai bine, trebuie să strângeți pielea.

Vedeți informații suplimentare în videoclip:

Cum sa tratezi acneea pe penis

Ofițerul medical selectează medicamente care sunt adecvate individual pentru boală și stadiul său, dintre care cele mai frecvent utilizate sunt:

 • Antiseptice care vizează curățarea pielii, îndepărtarea inflamației și refacerea pielii;
 • Unguent, cremă sau gel, care constă în hormoni care afectează glandele endocrine și, în special, glandele sebacee;
 • Medicamente antibacteriene, utilizate atât în ​​interior cât și în exterior. Terapia cu antibiotice este cea mai frecventă componentă a tratamentului oricărei erupții cutanate;
 • Agenți antifungici, dacă este necesar pentru a combate candidoza sau trichofitoza;
 • Pentru infecțiile virale sunt prescrise medicamente antivirale precum Zovirax;
 • Medicamente antihistaminice care vizează reducerea și combaterea manifestării hipersensibilității la ceva sau utilizarea ca terapie suplimentară cu un curs de antibiotice;
 • În cazul condilomului, tratamentul chirurgical este ales cel mai adesea, prin cauterizare sau criodestrucție folosind azot lichid.

La domiciliu

Tratamentul la domiciliu este, de asemenea, posibil în anumite situații. Aceasta include:

 • Schimbarea stilului de viata, cu corectarea dietei;
 • Alegerea lenjeriei de corp realizată din materiale naturale și mărimea potrivită;
 • Menținerea igienei personale sub formă de duș obișnuit;
 • Utilizați săpunuri antibacteriene când vizitați o baie sau un duș;
 • Dezinfectarea erupției cutanate inflamate cu clorhexidină;
 • Dacă există păr din cos, acesta este îndepărtat cu atenție cu pensete ascuțite, având grijă să nu deterioreze țesutul;
 • Utilizarea la fața locului a unguentelor sau gelurilor antibiotice;
 • Recepția vitaminelor și substanțelor minerale.

Prevenirea aparitiei

Măsurile preventive pentru a preveni apariția acneei pe penis sunt destul de simple și nu necesită prea mult timp și efort de la un bărbat. Acestea includ:

 • Selecție atentă a produselor de îngrijire corporală, contracepției și lenjeriei pentru a evita reacțiile alergice;
 • Igiena personală și îngrijirea zilnică a organelor genitale;
 • Utilizarea de creme hidratante pentru penis, care includ vitaminele B5 și E, precum și acidul alfa lipoic, pentru a preveni uscarea pielii și iritarea acesteia datorită îmbrăcămintei și transpirației;
 • O alimentație adecvată în legătură cu activitățile sportive pentru a menține corpul în stare bună și pentru a preveni slăbirea sistemului imunitar;
 • Alegerea atentă a partenerului sexual și excluderea sexului promiscuu, utilizarea contraceptivelor pentru a preveni riscul de contractare a bolilor cu transmitere sexuală;
 • Vizitele atente la locurile publice, cum ar fi piscinele, saunele și toaletele publice, este recomandabil să mergeți în aceste locuri numai pentru a vă asigura că păstrează o curățenie suficientă și faceți o cabină de duș după o vizită;
 • Vizite regulate la un medic, în scopul examinării generale și consultării cu cele mai mici schimbări ale aspectului penisului.

Cu abordarea corectă a prevenirii și tratării problemei care a apărut, în combinație cu controlul situației unui ofițer medical, este posibil, fără efecte reziduale și complicații neplăcute, poate chiar periculoase, să scapi de acnee pe penis, să nu-ți faci griji în legătură cu implementarea unor măsuri preventive măsuri.

Cauzele posibile ale acneei asupra penisului la bărbați

Acneea pe penis la bărbați poate avea o dimensiune diferită, are o culoare diferită, seamănă cu creșteri uscate sau are o structură fluidă. De regulă, acestea sunt formări de natură inflamatorie, care indică o transformare patologică în organism sau prezența unei boli cu transmitere sexuală. Pentru a scăpa de patologie, trebuie să contactați un specialist care va efectua examinarea necesară, va clarifica diagnosticul și va prescrie tratamentul adecvat.

Factori de etiologie

Este posibil să apară mici cosuri pe cap sau pe penis din următoarele motive:

 • boli fungice sau infecțioase;
 • prezența în organism a proceselor inflamatorii de diferite tipuri;
 • boli care afectează sistemul imunitar (eczeme, psoriazis);
 • de cancer;
 • simptomele unei boli cu transmitere sexuală;
 • nerespectarea igienei personale, purtarea lenjeriei.

Adesea, la adolescenți aflați în procesul de pubertate, glandele sebacee se umflă, ducând la cosuri pe penis, foarte asemănătoare cu cosurile. În consecință, dacă un bărbat este sigur că nu a avut sex neprotejat, nu trebuie să vă fie frică de acnee. Totuși, trebuie să contactați un urolog.

Acnee roșie poate să apară la un copil, un tânăr, un bărbat tânăr sau bătrân. Acest lucru cauzează nu numai disconfort psihologic, ci și fizic. Nu ezitați sau nu acordați atenție acestei probleme, pentru a nu începe o boală gravă.

Când trebuie să văd un doctor?

Dacă pe pielea penisului sau pe cap apare educație de natură necunoscută, contactați clinica ar trebui să fie în următoarele cazuri:

 • erupțiile nu cauzează disconfort fizic (arsură, durere, mâncărime), dar nu dispăreau singuri în decurs de două săptămâni;
 • cosuri pe capul mâncării penisului, cauzând durere și umflături;
 • după apariția erupțiilor, o temperatură ridicată a crescut;
 • ca urmare a unei erupții pe capul penisului sau pe trunchi, ganglionii limfatici inghinali sunt lărgiți;
 • Acneea a apărut la început la penis și apoi au fost transformate în răni mici;
 • o inspecție vizuală a penisului a arătat că cosurile au fost umplute cu lichid sângeros sau incolor.

În funcție de tipul bolii, erupția cutanată poate varia semnificativ în funcție de culoare, natura și dimensiunea erupției cutanate. Acestea sunt, de obicei, cosuri roșii sau albe, care nu pot provoca disconfort sau, dimpotrivă, provoacă mâncărime, umflături, durere și alte simptome.

Erupție albă

Motivul principal al apariției lor este nerespectarea cerințelor de igienă personală. În acest mic cosuri albe pot fi localizate nu numai pe penis și cap, dar și pe întreaga suprafață a scrotului.

Această erupție cutanată este cea mai frecventă dintre jumătatea de sex masculin, indiferent de vârstă. Uneori provoacă o ușoară mâncărime. Odată cu apariția unor astfel de simptome, pentru a preveni dezvoltarea procesului inflamator și a altor fenomene neplăcute, cum ar fi arsurile și mâncărimile, este necesar să se monitorizeze igiena penisului. Dacă după două săptămâni acneea nu dispare, consultați un medic.

Al doilea motiv pentru apariția erupției cutanate albe este munca excesivă a glandelor sebacee. De regulă, aceasta se datorează tulburărilor hormonale din organism. În același timp, apar tuberculi albi sau gălbui, care acoperă suprafața trunchiului și, mai rar, marginea inferioară a capului. Cel mai adesea, adolescenții sunt supuși unor astfel de simptome. Aceste chisturi sunt absolut inofensive și trec singure, de îndată ce normalizarea hormonală este normalizată.

Dacă după bărbierit părul din zona abdomenului a apărut erupții de culoare albă, solidă sau roșie - aceasta este reacția pielii la îndepărtarea mecanică a părului. Adesea, o astfel de erupție provoacă mâncărime și arsură. În acest caz, tratamentul nu este necesar. În timpul bărbieritului, se recomandă utilizarea gelului pentru igienă intimă, cu o compoziție bactericidă.

Când purtați lenjerie de corp sintetică sau strânsă în zona inghinală pot apărea cosuri purulente. Acesta este rezultatul unei reacții alergice a corpului la sintetice. Alimentarea cu oxigen a zonei intime este redusă și, pe lângă erupții cutanate, se pot dezvolta microorganisme virale. Problema este agravată de nerespectarea normelor de igienă. Pentru a evita astfel de simptome, medicii vă sfătuiesc să purtați lenjerie liberă tăiată din țesături naturale (bumbac, bambus).

În plus, pot apărea cosuri purulente pe cap, penis și scrot datorită prezenței în organism a bolilor genitale infecțioase - candidoză, herpes genital, gonoree. Astfel de tumori îi aduc proprietarilor o mulțime de sentimente neplăcute:

 • arsură, mâncărime;
 • descărcarea din penis, având un miros neplăcut;
 • durere în zona intimă;
 • roșeață a capului și a penisului, formarea edemului;
 • dureri abdominale inferioare;
 • disconfort în timpul actului sexual.

Oncologia poate fi cauza erupției cutanate. În acest caz, este necesară o examinare histologică sau oncocitologică a pacientului.

Apă acră

Acneea cea mai frecventă din zona intimă, plină cu lichid gălbui sau limpede, apare în herpesul genital în stadiul inițial al dezvoltării sale.

După o perioadă de timp, blisterul a izbucnit, provocând durerea și mâncărimea pacientului. Dacă nu sunt tratate, simptomele sunt completate de febră și slăbiciune generală.

De asemenea, apariția bulelor umplute cu lichid se observă la bărbații care sunt predispuși la reacții alergice la lenjeria de corp sintetică, lubrifianții intimi sau latexul din care se fac prezervative. Alte semne corespund balanitei alergice, cum ar fi:

 • roșeață;
 • arsură, mâncărime;
 • senzații de durere;
 • apariția crăpăturilor pe penis;
 • umflatura.

Un singur buzunar mare sau blister poate apărea ca rezultat al traumatismului la pielea delicată din zona inghinală și penisului (frecarea cu blugi sau lenjeria de corp, ciupirea pantalonilor cu fulgere).

Acnee roșie

Formarea de cosuri roșii pe capul penisului sau pe penisul însuși, indică cel mai adesea prezența unei boli fungice sau virale. Acestea pot fi boli venerice, care, în absența unui tratament adecvat, duc la impotență, disfuncție sexuală, infertilitate. Cele mai frecvente boli care pot provoca acnee roșie pe penis:

 1. Herpes genital. Eșecurile roșii mici, în cele din urmă transformându-se în acnee apoasă, însoțite de roșeață, durere și mâncărime, sunt primele simptome ale bolii. Infecția este transmisă prin contact sexual sau familial. De-a lungul timpului, acneea rezultată se sparge, se transformă în răni și se vindecă. În absența tratamentului adecvat, în locul lor se formează o nouă erupție cutanată, iar pacientul poate prezenta, de asemenea, uretrite sau cistite.
 2. Candidoza (aftere). Această boală este cauzată de ciuperci ale familiei Candida. În același timp, se poate declanșa acnee roșie mică sau poate apărea roșeață pe pielea din zona intimă. În plus, boala este însoțită de senzație de mâncărime severă, arsură și descărcare albă a brânzeturilor din penis. Erupția cea mai frecventă este localizată în zona capului. Boala nu se poate manifesta mult timp. Stresul, întreruperea microflorei naturale, schimbările climatice, perturbări ale sistemului imunitar, hipotermie severă pot provoca simptomele neplăcute ale candidozelor.
 3. Sifilisul. Una dintre cele mai periculoase boli cu transmitere sexuală. La bărbații cu sifilis, în prima lună de infecție, apar cosuri mici de culoare roșie pe cap, penis și înghițire. Erupțiile cutanate au margini dure. Acneea crește apoi, se transformă în ulcere cu o suprafață netedă, lucioasă, care se răspândește la picioare, palme și spate. Dacă nu este tratată, boala afectează toate organele interne și sistemele corporale.
 4. Gonoreea. De regulă, boala este transmisă sexual. Perioada de incubație durează până la zece zile, după care apar primele simptome. Semne de gonoree:
 • mici pete roșii apar pe cap, provocând mâncărime, edemul penisului, durere la urinare;
 • din uretra apar descărcări gălbui, având un miros neplăcut și mai ales vizibile dimineața după trezire;
 • ulterior, cosurile de pe capul penisului se transformă în leziuni.

Dacă nu este tratată, gonoreea poate deveni cronică. În acest caz, organismul dezvoltă procese infecțioase, ceea ce duce la infertilitate, la afectarea ochilor și articulațiilor.

 1. Trichofitoza perineului. Această boală este de natură fungică, provocată de dermatofiți, ciuperci asemănătoare mucegaiului. Poate apărea când purtați lenjerie sintetică strânsă, nerespectarea regulilor de igienă a organelor genitale, creșterea activității glandelor sudoripare în zona intimă sau ca urmare a contactului sexual cu un purtător de virusuri. Semnele principale ale bolii - apariția unor pete mari sau acnee de culoare roșie pe penis, cap, scrot, care se răspândesc în zona inghinală. Erupții însoțite de mâncărime severe. De asemenea, în locul erupției cutanate pot apărea blistere mici cu conținut purulente.
 2. Molusca contagioasă. Simptomele bolii - noduli mici pe piele din zona inghinală, cu indentări în centru. Neoplasmele pot apărea ca urmare a unor raporturi sexuale. Moluștele este de asemenea transmis prin contact și gospodărie. De regulă, este o erupție cutanată sau de culoare roz deschis. După ce apăsați pe un cos, se sparge și se scoate o plută brânză. Nodulii nu provoacă disconfort și nu deranjează pacientul. Cu imunitate puternică pot trece pe cont propriu. Cu toate acestea, în cazul în care sistemul imunitar nu face față, este necesar să se trateze acnee, astfel încât boala nu se răspândește în alte zone ale pielii.
 3. Pediculoza inghinala. Este posibil să se infecteze cu păduchi pubian prin contact sexual sau prin utilizarea unor mijloace comune de igienă intimă, spălătorie comună. Ca urmare a mușcăturilor de paraziți, apar mici mici cosuri în zona abdomenului, provocând mâncărime și iritații ale pielii. Dacă pediculoza netratată începe să crească ganglionii limfatici în zona inghinală, apar cicatrici la locul mușcăturilor.
 4. HPV (Papilomavirus uman). Atunci când un virus este infectat, neoplasmele pot apărea pe cap, membru sau oriunde în zona intimă - condiloame genitale. În unele cazuri, ele pot fi însoțite de mâncărime. Formațiile pot fi unice și pot fuziona, în forma care reamintește un conopidă sau un coral. Papilomele pot fi infectate prin contact sexual sau familial.
 5. Inflamația penisului glans (balanită). Se caracterizează prin apariția unei erupții cutanate nodulare roșii pe penis, care se transformă apoi în răni. Dacă boala se extinde la preput, se numește balanopostită. În rândul bărbaților, această boală este destul de comună, poate să apară ca urmare a bolilor de piele, a proceselor inflamatorii, datorită rănilor și infecțiilor virale.
 6. Psoriazis. Adesea boala se răspândește la organele genitale. Ca urmare, pete roșii sau acnee pe piele apar în zona intimă, însoțită de mâncărime.

Metode de tratament

În cazul în care un cos a sărit sau a apărut o erupție cutanată în orice parte a zonei intime, este imposibil să se trateze leziunea pe cont propriu. Singura soluție corectă este de a vă contacta urologul, dermatologul sau venerologul (în funcție de tipul de problemă). Medicul va efectua examinarea necesară, va determina etiologia bolii, va prescrie tratamentul și va explica pacientului ce trebuie făcut în continuare.

Rețineți că tratamentul de sine poate duce la probleme foarte grave - infertilitate, impotență, perturbări ale organelor interne. Prin urmare, trebuie să contactați în timp util clinica, chiar dacă acneea este scăzută și nu provoacă disconfort fizic.

În funcție de motivul pentru care a apărut acnee albă, apoasă, roșie pe capul penisului, pe penis sau pe scrot, sunt prescrise diferite tratamente:

 1. În bolile infecțioase, medicamentele antivirale sau antifungice sunt prescrise pentru utilizare orală și externă (balanită, papilomavirus, molluscum contagiosum, herpes genital).
 2. Afecțiunile fungice (candidoza, trichofitoza perineală) sunt, de obicei, tratate cu injecții antifungice, tablete și terapie externă cu geluri, creme și unguente.
 3. Erupțiile cauzate de lipsa igienei personale, purtarea lenjeriei înguste și sintetice, mărirea funcției glandelor sudoripare și creșterea hormonală nu trebuie tratate. Pentru a elimina erupția cutanată necesită o atenție deosebită igienei personale.
 4. Alergiile, ca rezultat al acneei care a apărut în zona intimă, sunt tratate cu antihistaminice.

În plus, conform prescripției medicului, acneea este tratată cu dezinfectanți și antiseptice. În bolile precum HPV, molluscum contagiosum, psoriazis, pacienților li se alocă în plus medicamente imunostimulatoare cu efecte generale și locale. Erupția de natură virală (papiloame, condiloame, moluște) care nu sunt supuse terapiei medicamentoase este eliminată. Există mai multe metode de eliminare:

 • Excizia chirurgicală - utilizată pentru a îndepărta neoplasmele mari;
 • crioterapie - înghețarea acneei cu azot lichid;
 • expunerea la laser - nedureroasă și cea mai eficientă metodă până în prezent, prevenind apariția recidivelor, poate fi utilizată pentru a elimina erupțiile de natură virală la copii;
 • radioterapie - îndepărtarea neoplasmelor de către un electrod subțire radio.

Cel mai mare pericol este o erupție cutanată care a apărut ca urmare a cancerului. Acestea necesită o cercetare atentă și tratament cuprinzător, inclusiv chimioterapie.

profilaxie

Pentru a preveni apariția erupțiilor cutanate în zona abdomenului, experții recomandă:

 • să respecte igiena personală, să purtați lenjerie liberă tăiată din materiale naturale, să nu folosiți lenjerie de corp și produse de igienă ale altcuiva;
 • conduce o viață sexuală ordonată, folosește prezervative sexuale în timpul actului sexual;
 • evitați hipotermia și supraîncălzirea zonei intime.

În cele mai multe cazuri, acneea asupra penisului este doar o manifestare externă a bolii care sa dezvoltat în organism. Este important să înțelegem că numai un medic experimentat știe cum să trateze boala după examinare și diagnosticare. Prin urmare, să se auto-medicheze folosind remedii tradiționale sau medicină alternativă nu poate fi categoric. Acest lucru poate duce la consecințe grave pentru organism ca un întreg.

Cum sa tratezi cosuri pe penis. răspuns

Pimples pe penis - un eveniment neplăcut în viața oricărui om. În plus față de faptul că erupțiile într-un loc intim cauzează inconveniente estetice, ele pot, de asemenea, mancarimi și dureri, făcând dificilă petrecerea zilelor lucrătoare, odihna și apropierea de partener. Acnee pe penis pentru o lungă perioadă de timp lipsește un om de plăcerile și bucuriile vieții. În același timp, apariția acestora poate fi un semn al diferitelor boli, de la foliculită până la sifilis, pentru a afla exact ce suferă pacientul, doar un specialist este capabil să examineze personal.

Una dintre cele mai frecvente plângeri: penisul a fost acoperit cu cosuri mici, apoi s-au uscat și s-au trezit, în timp ce pacientul nu a suferit tulburări suplimentare și nu sa plâns de nimic altceva. Acneea este de obicei mai mare și mai luminată mai aproape de baza penisului, și mai mică și mai puțin frecventă la nivelul capului.

Coșurile alb pe marginea membrelor constituie o obstrucție a ductului glandei sebacee cu celule epiteliale moarte și secreție a pielii fără a provoca inflamații. Dacă, în afară de acnee, nu simțiți nici un disconfort, vă puteți considera norocos.

Dar dacă vă simțiți trăgând senzații în timpul actului sexual, crăpăturile de acnee etc. - trebuie să consultați un medic pentru a exclude prezența bolilor infecțioase.

Foto - 2 Acnee albă este un blocaj al ductului glandei sebacee cu celule epiteliale moarte.

Redarea acneei penisului indică prezența bolii. De regulă, cu erupții cutanate inflamate la nivelul organelor genitale, este logic să suspectăm bolile cu transmitere sexuală. Candidoza, sau cu alte cuvinte - aftisul, ca una dintre manifestările la bărbați, are pete roșii pe trunchiul penisului, mai dureroasă pentru cap. Păstrutul este, de asemenea, însoțit de o descărcare brută și de un miros neplăcut. Este tratat cu preparate orale și unguente, așa cum este prescris de un medic, deoarece diagnosticul de candidoză poate fi făcut numai după testele de laborator. Trebuie remarcat faptul că cosurile de pe capul penisului nu apar, în orice caz, așa că este recomandat să contactați imediat un specialist calificat.

Foto - 3 Diagnosticul "candidoză" se poate face numai după testele de laborator.

Acneea roșie apoasă, umplută cu lichid gălbui sau limpede, vorbește despre herpes genital. După cum știți, herpesul nu este tratat, doar simptomele sale sunt înfundate, cele mai importante fiind acneea. Mai puțin frecvent, o erupție cutanată este însoțită de febră. Faptul neplăcut este că cosurile de apă pe penis - de la bază până la cap - explodează, cu formarea ulterioară a leziunilor. Desigur, aceasta pare extrem de neplăcută, dar este chiar mai neplăcut simțită și, mai important, transmisă sexual, prin urmare, contactele cu un partener ar trebui să fie excluse în timpul exacerbării herpesului. Poate fi tratată numai sub supravegherea unui medic, este recomandabil să nu întârzie procesul - cu cât este lansat mai mult, cu atât va fi mai rău imaginea.

În unele cazuri, cosuri roșii și uneori purulente pe membre pot indica prezența infecției cu papilomavirus uman, care, conform clasificării, aparține paraherpes și are multe soiuri, dintre care unele pot fi periculoase pentru sănătate. Chiar dacă condiloamele nu dăunează starea generală a corpului, dacă sunt lăsate netratate, ele pot crește până la dimensiuni mai mari de 1 cm în diametru și în formă asemănătoare cu conopida, ceea ce, vedeți, este neplăcut pentru a vedea pe penis.

Coșurile cu coajă tare și subcutanată pe penis pot indica o igienă slabă sau furunculoză. În cel de-al doilea caz, cosul este mare, crește cu fiecare zi, se suprapune și se poate sparge în interior, de aceea este tratat numai chirurgical.

De asemenea, un cos mare pe penis poate vorbi despre o infecție fungică a trichofitei. Din păcate, această boală este destul de frecventă la bărbați. Printre motivele apariției sale - transpirație excesivă, nerespectarea regulilor de igienă intimă, obezitate.

Infecția fungică a trichofitozelor este destul de frecventă la bărbați.

În cele mai rare cazuri, coșurile roșii de pe penis pot fi rezultatul borreliozelor sau al mușcăturilor de păduchi pubian, care pot fi infectate prin contactul sexual sau de uz casnic cu transportatorul, precum și prin produse de îngrijire personală.

De ce apare acnee pe penis?

Cauzele acneei asupra penisului pot fi asociate vârstei, stării hormonale și comportamentului omului, precum și comportamentului său.

 • Nerespectarea regulilor de igienă personală duce la acumularea de pe piele și secreții sexuale pe suprafața penisului și contribuie la apariția erupțiilor cutanate, precum și a altor boli mai grave.
Foto - 6 Nerespectarea regulilor de igienă personală duce la o boală gravă.
 • Igiena excesivă, inclusiv utilizarea constantă a săpunului, a produselor de curățat și, uneori, a dezinfectanților pe bază de alcool, duce la fisurarea pielii, la uscarea și iritarea acesteia și forțează pielea să elibereze mai multe secreții ale pielii. Penisul este un loc care nu poate fi terorizat prin spălare și dezinfectare sporită și nejustificată. În plus, sistemul reproductiv uman este conceput în așa fel încât să poată fi curățat independent de contaminanții externi, inclusiv virali și bacterieni, într-o stare sănătoasă.
 • Purtarea lenjeriei strâmte din materiale sintetice creează un efect de vapori și duce la transpirație excesivă, iar lipsa evaporării normale datorată sinteticelor întârzie secrețiile din zona penisului și provoacă inflamații.
 • Alergia la gele de duș și alte detergenți, cel puțin - alergii alimentare.

Cum sa tratezi cosuri pe penis

Ce trebuie să faceți și ce să nu faceți dacă membrul este acoperit de acnee? Cum să scapi de acest flagel și să alegi tratamentul potrivit?

Primul lucru pe care trebuie să-l învățați o dată pentru totdeauna: orice boală a organelor genitale este tratată cu participarea unui urolog, care vă poate trimite mai târziu la un dermatovenerolog sau la alți specialiști îngust. Nu încercați să tratați acneea penisului pe cont propriu, riscați nu numai că nu veți obține rezultatul dorit, dar, de asemenea, declanșați situația la exact opusul și provocați complicații.

Dacă medicul suspectează că aveți o infecție, veți prescrie cu certitudine testele corespunzătoare, ale căror rezultate vor fi tratate sub formă de unguente, creme și, uneori, tablete.

Fotografii - 10 Dacă aveți o infecție, medicul va prescrie un tratament sub formă de unguente, creme și, uneori, comprimate.

Este posibil să stoarceți acneea pe penis? Răspunsul este neechivoc - nu și nu din nou! Nu faceți nici măcar astfel de încercări, poate duce la răspândirea infecției întregului organ genital și, în cel mai rău caz, la infiltrarea infecției în sânge.

Chiar dacă reușiți să stoarceți un cos pe penis, atunci va rămâne o cicatrice - în acest caz nu este cicatricea care împodobește omul.

Asigurați-vă că spuneți partenerului sexual despre prezența bolii, deoarece poate fi transmisă sexual. În plus, în cazul în care iubitul tău nu este vindecat, acesta va fi re-infectat în mod constant.

Foto - 11 Boala poate fi transmisă sexual.

Vizitați medicul la timp și aveți grijă de dvs. și de cei dragi!

Coșuri pe penis: de ce apar și cum să scapi

Acneea este considerată un flagel de adolescență, dar persoanele în vârstă nu sunt imune la ea.

Uneori apariția acneei pe penis este interpretată în mod eronat ca o boală venerică.

De fapt, un cos este rezultatul creșterii formării de sebum sau a blocării gurii foliculului de păr. Ele pot fi "decorate" cu orice parte a corpului: față, spate, picioare, organe genitale etc.

Coșurile de pe penis sunt de obicei complet inofensive, cu excepția faptului că pot scădea stima de sine.

 • Ele apar în adolescență, dar pot "vizita" și un adult.
 • Opt din zece bărbați vor găsi o erupție pe penis sau testicule la un moment dat în viața lor.
 • Acneea penisului poate apărea adesea la câteva zile după rasul genital. Acest lucru poate fi cauzat de iritarea pielii sau a părului înghițit.
 • După masturbare sau act sexual, poate apărea edem în apropierea preputului, pe capul penisului. Această umflare se numește limfocelă și este declanșată de blocarea temporară a canalelor limfatice în locația specificată. Acest stat dispare singur, fără consecințe.

Există mai multe tipuri de cosuri pe penis:

 • Coșurile albe sunt cel mai frecvent tip de acnee.
 • Pupule perle. Acestea sunt mici în aparență (aproximativ 1-2 mm), formate în formă de con de culoare roz deschis, situate de-a lungul întregii margini a capului penisului. Ele pot fi văzute când se trage preputul. Astfel de erupții, ca regulă, se dezvoltă în adolescență, dar ele apar și înainte de vârsta de 40 de ani. Aproximativ 10% dintre bărbați suferă de papule maro ale penisului. De-a lungul vieții lor, ele nu provoacă anxietate și sunt inofensive.
 • Petele roșii de pe penis și scrot apar atunci când porii sunt iritați și inflamați. Datorită dimensiunii sale, acneea roșie poate fi destul de dureroasă.
 • Acneea este gălbuie, cunoscută sub numele de chisturi sebacee. Acestea pot fi cauzate de blocarea glandei sebacee. Ei trec pe cont propriu, fără tratament medical.

Motivele de îngrijorare pot apărea pe penis:

 • Ulcere și blistere. Când apar pe organele genitale, ar trebui să consultați imediat un medic. Cauza ulcerațiilor și a blisterelor poate fi herpesul genital sau alte boli ale penisului.
 • Placi mai mari de 1 cm în diametru. De regulă, acestea nu au o cauză periculoasă, ci se pot transforma în probleme mai grave, cum ar fi eritroplazia Keir și obliteranii xerotici. Și, la rândul lor, pot duce la dezvoltarea cancerului penisului.
 • Eritroplasia Keira apare ca o patină mare roșie aprinsă, cu o suprafață catifelată și cu granițe neuniforme subliniate. Boala nu este contagioasă, dar trebuie să vedeți un doctor, deoarece această afecțiune este o manifestare timpurie a cancerului de penis. Tratamentul implică, de obicei, îndepărtarea zonei afectate.
 • Sclerosing lichen. Se pare că plăcile albe pe cap, prepuț sau penis. Este nevoie de îngrijire medicală, deoarece poate duce la cancerul penisului.
 • Papule - zone mici (mai puțin de 1 cm), ridicate deasupra suprafeței pielii. Cele mai multe papule penisului nu au o cauză gravă (cum ar fi papulele perle ale penisului), dar unele dintre ele pot fi infecțioase în natură.

Motivul apariției pustulelor la nivelul organelor genitale în timpul adolescenței este că în această perioadă hormonii se schimbă, iar glandele sebacee ale pielii sunt foarte active.

 • Peretele, penisul, pieptul și alte zone afectate de acnee au o problemă comună - pielea cu pori-pătrată sau porii infectați. În cele mai multe cazuri, acnee dispare într-o perioadă de timp sau ca o persoană crește. Dar există oameni în vârstă care suferă de acnee pe penis. Aceasta se poate datora unei reacții alergice sau neglijării igienei personale.
 • Un motiv rar dar posibil pentru apariția acneei albe pe penis este procesul incipient oncologic. Mai des, ele sunt cauzate de iritarea cauzată de lenjerie sau detergent.
 • Acneea roșie pe penis apare din cauza hemoragiei, urticarei, alergiilor, infecțiilor fungice, herpesului la nivelul penisului.

Foarte rar, organul sexual masculin este "ocupat" de un grup de acnee, de obicei pe penis sunt unu până la trei cosuri.

Dacă găsiți orice fel de cos pe organele genitale, este mai bine să lăsați-o în pace, să nu stoarceți și să nu stoarceți. Compresia poate provoca inflamații și poate intensifica orice infecție care există, ducând la cicatrizare. Curățarea pielii cu un săpun ușor este o opțiune bună, dar impactul nu ar trebui să fie puternic, deoarece pielea din această zonă este foarte delicată și ușor de avariat.

Coșul standard este ușor de diagnosticat. În partea de sus a cele mai multe acnee, materia alb strălucește prin. Acestea sunt chisturi mici care se formează în foliculii părului părului pubian. În funcție de natura erupției cutanate, acneea poate indica fie o boală venerică, fie o stare inofensivă. Deci, acnee inofensivă nu se încadrează în clustere.

 • În cazul în care erupția cutanată este la baza penisului și mergeți la zona inghinală, trebuie să contactați un dermatolog.
 • Dacă acneea este pe cap - la venereolog.

Pentru a prescrie tratamentul corect, medicul poate efectua o examinare vizuală a penisului și poate efectua un test rapid de laborator pentru a determina ce cauzează acnee. Orice persoană cu abcese dureroase la nivelul organelor genitale ar trebui să consulte un medic pentru a exclude pericolele pentru sănătate.

Penis acnee tratament:

 • Aceasta necesită spălarea regulată a zonei genitale (de două ori pe zi - cel puțin) cu un gel cu ulei de arbore de ceai sau cu un alt agent anti-acnee. Pentru a usca organele genitale dupa spalare, trebuie sa bateti miscari, astfel incat pielea este mai putin iritata.
 • Mijloacele cu acid salicilic vă vor ajuta dacă problema este localizată în jurul penisului sau la baza penisului. Acneea pe capul penisului este un pic mai dificil de tratat, deoarece capul este foarte sensibil. Trebuie doar să-l păstrați curat, fără săpun, cauzează o perturbare a muncii mucoasei (o usucă).
 • Bărbații cu acnee dureroasă pot evita activitatea sexuală pentru a nu irita pielea afectată. În plus, frecare în timpul sexului poate duce la conținuturi purulente descoperite, ceea ce va crește durerea. Este mai bine să se concentreze asupra vindecării și amânării contactului sexual până când dispariția erupției pe penis.
 • Răspândirea acneei va preveni un hidratant cu vitaminele A și C. Acesta va împiedica uscarea pielii și reducerea numărului de pori înfundați.
 • Cu inflamație și umflături, puteți aplica gheață în zona dureroasă pentru câteva minute și repetați nu mai mult de două sau trei ori pe zi.
 • Unguentul medicinal sau tinctura de calendula ajută la scăderea multor boli ale pielii, datorită proprietăților sale antibacteriene și astringente. Înainte de a utiliza orice medicament pe bază de plante sau orice alt medicament, este important să consultați un medic, deoarece pielea penisului este sensibilă în comparație cu alte zone ale corpului.

Pentru a preveni acneea, trebuie:

 • Aveți grijă să utilizați produse cosmetice și săpun, deoarece acestea nu sunt destinate penisului.

Produsele feminine pentru curățarea zonei intime nu sunt de asemenea potrivite. Puteți folosi săpunul antibacterian inodor.

 • Calitatea țesăturii de boxeri și chiloți influențează posibilitatea acneei penisului. Lenjeria de corp trebuie să fie lipsită de material respirabil. Și ar trebui să fie schimbată în mod regulat.
 • Spălați corpul după fiecare activitate care vă face să transpirați profund.
 • Utilizați zilnic un hidratant cu unt de shea, acid alfa lipoic, vitaminele B5 și E. Căldură și transpirație determină pielea să piardă o mulțime de nutrienți, după care pielea devine uscată, în ciuda prezenței transpirației.
 • Aspectul unei mici acnee albe pe testicule, penis și cap este normal. Acestea trec treptat pe o perioadă de una până la două săptămâni. Acest lucru se datorează blocării porilor pielii ca urmare a nerespectării igienei de bază sau a utilizării detergenților nepotriviți.

  Uneori, un cos mare roșu pe cap poate fi un semn al unei infecții urogenitale. Dacă acneea nu dispare în decurs de două săptămâni, trebuie să contactați un venereolog sau un dermatolog.

  Coșuri pe penis

  Acneea pe penis este o formare inflamatorie de formă rotunjită sau neregulată, care se extinde deasupra suprafeței pielii, cu o etiologie diferită a apariției. Acestea pot avea o structură diferită, aspectul și simptomele asociate. Pentru a afla cauza și pentru a scăpa de o astfel de patologie, este suficient să contactați un specialist îngust, să faceți o examinare și să treceți la teste. Acest lucru va ajuta la stabilirea unui diagnostic precis și va fi supus tratamentului necesar.

  Principalele cauze ale acneei asupra penisului

  Apariția acneei pe penis este un semnal alarmant pentru un bărbat și un motiv pentru a vedea un medic cât mai curând posibil. Orice educație pe penis vorbește despre afecțiunile patologice din sistemul genito-urinar și necesită sfatul unui urolog sau venerolog. Etiologia erupțiilor poate fi foarte diferită:

  • Nerespectarea igienei personale.
  • Lenjerie intima.
  • Tulburări hormonale.
  • Bolile cu transmitere sexuală.
  • Boala virală.
  • Infecție bacteriană.
  • Leziuni fungice.
  • Reacții alergice.
  • Bolile oncologice.

  O astfel de problemă poate apărea în copilărie, adolescență și maturitate. Pe baza apariției acneei, a conținutului, a localizării pe penis, precum și a altor simptome caracteristice, medicul poate face un diagnostic prezumtiv.

  Acneea pe penis cauzează adesea disconfort la un bărbat, fizic și psihic. Acest lucru face dificilă conducerea unei vieți sexuale active și provoacă îngrijorare pentru sănătatea lor. Mulți sunt rușinați de problemele lor și se adresează medicului într-o stare deja neglijată.

  Care sunt cosurile de pe penis

  În funcție de cauza acneei la organul genital masculin, erupția cutanată poate avea culori diferite, aspect, dimensiune și conținut. Cel mai adesea este acnee albă, roșie sau transparentă, care poate provoca disconfort sau, invers, nu provoacă neplăceri.

  Picăturile albe pe penis

  Aceasta este cea mai frecventă plângere adresată bărbaților de toate vârstele. Cea mai comună cauză a cosurilor mici de culoare albă este lipsa igienei personale. În acest caz, acestea pot fi localizate de-a lungul întregii lungimi a penisului, pe cap și pe scrot. O astfel de condiție nu necesită tratament, dar este imposibilă și lansarea acesteia, deoarece dezvoltarea microflorei patogene într-un mediu confortabil pentru aceasta poate provoca inflamații și disconforturi suplimentare.

  Urmatoarea cauza in conditii de siguranta a acneei este granulele Fordyce sau papule de mama-de-perle. Acestea sunt chisturi mici, de culoare deschisă sau gălbuie, care se ridică ușor deasupra pielii penisului sau pe marginea inferioară a capului. Acestea sunt absolut inofensive și apar datorită muncii excesive a glandelor sebacee, de obicei acest lucru se întâmplă în contextul unei creșteri hormonale la adolescenți în timpul pubertății.

  Acneea albă la baza părului pubian, scrotului și a penisului este foliculită. Apare în timpul îndepărtării mecanice a părului și este o variantă a normei. Acneea nu necesită tratament, dar este mai bine să folosiți geluri igienice intime pentru bărbați cu o compoziție bactericidă.

  Dacă un bărbat poartă lenjerie sintetică, apariția acneei cu conținut purulent este un simptom al unei reacții alergice. Și dacă hainele sunt înghesuite, scăderea aportului de oxigen creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea agenților patogeni, care pot provoca, de asemenea, erupții cutanate. Pentru a rezolva această problemă, trebuie doar să purtați lenjerie de corp din bumbac.

  Cu toate acestea, acneea albă poate apărea din motive mai grave. Simptomele purulente ale penisului sunt caracteristice herpesului, gonoreei, candidozelor și altor boli cu transmitere sexuală. În mod obișnuit, o astfel de acnee cauzează un foarte mare disconfort unui bărbat și are simptome asociate:

  • durere;
  • mâncărime;
  • senzație de arsură;
  • eliberarea neobișnuită din uretra;
  • miros neplăcut de descărcare de gestiune;
  • umflarea și roșeața țesuturilor;
  • durere abdominală inferioară;
  • disconfort după actul sexual.

  Oncologia poate provoca, de asemenea, acnee albă la nivelul penisului, caz în care medicul trebuie să se adreseze pacientului pentru examinarea histologică.

  Dacă acneea nu dispare în decurs de două săptămâni, numărul sau mărimea lor crește, acestea încep să se răspândească în organism sau au semne de boli cu transmitere sexuală, dar trebuie să contactați imediat medicul veneric sau urologul.

  Blistere pe penis

  Cel mai adesea, blisterele de pe penis sunt un semn al herpesului genital chiar la începutul bolii, când conținutul cosului este umplut cu un lichid limpede sau gălbui. Aceste acnee pot fi localizate de-a lungul întregii lungimi a penisului, pe cap, în scrot sau în anus, de obicei sunt nedureroase, dar se rup, provoacă senzație de mâncărime și arsură. Aceste simptome sunt combinate cu un sentiment de slăbiciune și febră.

  Balanita alergică determină formarea bulelor cu lichid pe piele. Aceasta poate fi o reacție la latexul din care sunt făcute prezervativele sau la lubrifianți diferiți. Această afecțiune este însoțită de alte simptome: roșeață, umflături și fisuri ale penisului, durere și arsură.

  Un singur blister poate apărea atunci când pielea delicată a penisului este prins, de exemplu, cu un fermoar de la pantaloni sau blugi.

  Pete roșii pe penis

  Multe boli virale și fungice provoacă acnee roșie pe penis. Adesea, acestea sunt boli cu transmitere sexuală care, dacă nu sunt tratate corespunzător, pot duce la disfuncții sexuale, impotență și chiar sterilitate:

  • Herpes. La o anumită etapă a herpesului genital, puteți găsi ulcere maniacale roșii care provoacă o mulțime de inconveniente pacientului. Lipsa tratamentului poate provoca cistita si uretrita.
  • Candidoza este, de asemenea, însoțită de mici erupții roșii sau apariția de pete roșii. Se caracterizează, de asemenea, prin descărcarea abundentă și uriașă a uretrei și a mâncării severe.
  • Sifilisul. Ulcerul roșu strălucitor, cu o suprafață netedă lină, este un semn clar al acestei boli venerice. În prezența unei astfel de educații ar trebui să contactați imediat un venereolog.
  • Gonoreea, ureaplasmoza, micoplasmoza, trichomoniaza si chlamydia sunt boli infectioase care se manifesta ca acnee rosie pe penis. Însoțită de secreții specifice din uretra, descărcare miros neplăcută, durere și senzație de arsură la urinare.
  • Molluscum contagiosum este o boală virală care provoacă formarea de papule roșii cu un gol interior.
  • Trichofitoza este o infecție fungică a pielii penisului, care rezultă din purtarea lenjeriei sintetice strânse și a igienei necorespunzătoare a organelor genitale.
  • Human papillomavirus. Acneea arată ca o formă formată de roz, care poate fi unică sau se poate uni în "piepteni de cocoș".
  • Psoriazisul se poate manifesta, de asemenea, ca erupții sau pete roșii.
  • Balanită și balanopotită. Aceasta este o inflamație a penisului datorită influenței diferiților agenți externi. Însoțite de erupții punctate de culoare roșie pe capul penisului, hiperemie și umflături.
  • Pătuțele ucigătoare din păduchi părăsesc pete roșii în zona pubiană.
  • Racul pielii.

  Această listă lungă poate fi continuată cu multe alte boli. Procesele patologice care determină formarea de acnee roșie pe penis au diferite regimuri de tratament. Prin urmare, numai un venerolog sau dermatolog va fi în măsură să prescrie o terapie adecvată după ce va cunoaște rezultatele testului.

  Tratamentul acneei la nivelul penisului

  Nu trebuie să tratăți niciodată acneea asupra penisului. Acest lucru poate provoca și probleme mai grave, inclusiv impotență sau infertilitate. Singura soluție corectă este de a contacta un specialist. În funcție de originea acneei, problema poate fi un doctor, urolog, venerolog sau dermatolog. Etiologia formațiunilor se constată în timpul diagnosticului intra-zi și este susținută de teste de laborator.

  Din ce motiv a provocat apariția erupțiilor prescrise de terapie diferită de medicamente:

  • Atunci când leziunile infecțioase sunt prescrise medicamente antibacteriene sau antivirale oral sau extern.
  • Afecțiunile fungice necesită terapie antifungică sub formă de tablete sau unguente.
  • Acneea cauzată de încălcarea igienei personale și purtarea lenjeriei greșite nu trebuie tratată. Dar ar trebui să fie mai atenți cu privire la organele genitale de toaletă.
  • Reacțiile alergice care cauzează acnee pe penis sunt tratate cu antihistaminice.
  • Acnee cu o etiologie diferită poate fi tratată cu soluții sau unguente antiseptice sau dezinfectante (fukortsin, verde strălucitor).
  • Erupțiile care apar din cauza cancerului necesită o cercetare atentă și un tratament suplimentar cu chimioterapie.

  Adesea, tratamentul complex este prescris cu medicamente care măresc imunitatea, probioticele și alte medicamente. Unele formațiuni sunt îndepărtate chirurgical, prin laser, prin înghețare sau prin alte metode moderne.

  Categoric de a lupta cu erupțiile pe penis pe cont propriu nu merită, în special remedii folclorice și medicină alternativă. Organul genital este doar o manifestare externă a bolii care circulă în organism. Bolile cu transmitere sexuală pot provoca probleme de potență și spermatogeneză, lipsind un bărbat de plăcerea de a face sex și de a avea copii. Intorcându-se la un specialist în timp util, omul asigură sănătatea corpului său. Cu toate acestea, este întotdeauna mai bine să prevenim dezvoltarea bolii decât să o tratăm.

  Lipomul din gât - simptome și metode de tratare a lui wen

  Cum sa scapi de acnee?