AskBody

Cei mai mulți dintre noi se confruntă cu plante de interior Aloe sau, așa cum se mai numește, agave. Și, deși este inferior în aspect la multe alte plante ornamentale, aloe este adesea găsit în casele noastre. În natură, planta poate ajunge până la patru metri înălțime. Frunzele sale au dinți dure la margini, în interiorul frunzelor există o carne suculentă împărțită în celule, care sunt proiectate pentru a păstra umiditatea în perioada secetă. Planta este nemaipomenită și nu are nevoie de îngrijire specială. Cu toate acestea, popularitatea sa nu se datorează acestor calități și cu siguranță nu proprietăților decorative ale plantei. Sursa popularității sale este sucul obținut din frunzele agavei, din timpuri străvechi folosite atât în ​​medicină, cât și în cosmetologie.

Frunzele de agave conțin:

- antioxidanti naturali sub forma de vitamine complexe B, vitamine C, E;

- beta-caroten, care în organism se transformă în vitamina A;

Datorită prezenței acestor substanțe, sucul din frunzele agavei este folosit ca agent antibacterian, antiinflamator, care are și un efect anestezic. În acest sens, întrebarea dacă aloe ajută la acnee nu apare nici măcar. Cu utilizarea corectă a sucului din frunzele agavei, puteți conta pe eliminarea rapidă a inflamației și accelerarea procesului de regenerare a pielii. În plus, un strat pe piele, care se formează atunci când se utilizează preparate care conțin suc de agave, are o funcție protectoare și reduce gradul de expunere a pielii la diferiți factori de mediu negativi.

Modalități de a face suc de aloe

Dacă sunteți proprietarul fericit al acestei plante, atunci puteți face suc de acnee aloe acasă la domiciliu.

Prima metodă este potrivită pentru utilizare imediată.

Dintr-o plantă de cel puțin trei ani, tăiați frunzele cele mai groase, clătiți bine și îndepărtați stratul superior de coajă groasă. Din pasta rămasă, puteți stoarce sucul și aplicați-l pe acnee. Nu puteți stoarce sucul, ci pur și simplu împărțiți pulpa în bucăți mici și le atașați la acnee timp de câteva minute.

Durata de viață utilă a acestui suc este foarte scurtă. În câteva ore după prelucrarea foilor, proprietățile benefice care ajută la lupta împotriva acneei se pierd și utilizarea sucului devine ineficientă.

Puteți prepara sucul pentru a fi utilizat în măști, loțiuni și comprese în felul următor.

Tăiați numărul necesar de frunze din agave timp de cel puțin trei ani, clătiți-le, înfășurați-le în țesături și puneți-le în frigider timp de zece până la douăsprezece zile. După termenul limită, îndepărtați frunzele, aruncați-le uscate sau întunecate. Frunzele rămase trebuie curățate de stratul gros de coajă, iar sucul trebuie să fie presat din pulpa formată. Substanța astfel obținută poate fi depozitată în frigider timp de până la două săptămâni. Poate fi folosit nu numai pentru fabricarea de măști și comprese, ci și pentru acneea formată.

Suc de gătit video din frunze de agave

Puncte importante:

Când se face suc, este necesar să se îndepărteze coaja care conține Aloina carcinogenă. Utilizarea acestei substanțe în doze mari poate declanșa dezvoltarea cancerului. Din același motiv, este imposibil să se utilizeze suc de agar pentru persoanele care suferă de boli oncologice ale pielii.

Înainte de prima utilizare a sucului de aloe din acnee (mai ales dacă intenționați să-l utilizați pentru tratamentul acneei pe față) trebuie examinat de către un alergolog. Dacă acest lucru nu este posibil, apoi pentru a verifica eventualele reacții alergice, aplicați câteva picături pe încheietura mâinii și așteptați un timp. O reacție alergică la utilizarea externă a sucului de agave este foarte rară, dar în unele cazuri pot apărea și alte senzații de disconfort (de exemplu, mâncărime, iritații ale pielii). Prin urmare, este mai bine să efectuați un test adecvat și să aflați în avans reacția individuală la componentele plantei.

În perioada de exacerbare severă a erupției cutanate pot fi procesate zilnic dimineața și seara. În condiții normale și pentru prevenire, merită să folosiți sucul pentru a șterge nu mai mult de trei ori pe săptămână.

În cazul în care planta de interior nu a fost la îndemână, atunci în orice farmacie există o mare selecție de preparate care conțin aloe. Atunci când alegeți un instrument potrivit, merită să luați în considerare procentul de conținut de suc în el. Cele mai multe produse cosmetice conțin până la douăzeci la sută de sucuri. O astfel de concentrație este suficientă pentru măsurile preventive și pentru protejarea pielii de influențele externe dăunătoare, dar nu suficientă pentru a asigura un efect terapeutic. Cremele și loțiunile care au un efect terapeutic conțin în principal douăzeci până la optzeci de procente din sucul de frunze de agave.

Opțiuni de aplicare

Cum altfel, în afară de punctul de aplicare la inflamație, puteți folosi suc de aloe vera

aplicații

- taie foaia, taie pielea din laturi și partea largă a foii, atașează pulpa la acnee și se fixează cu bandă adezivă. De obicei, o astfel de compresie se face noaptea și se îndepărtează dimineața. De regulă, după câteva nopți, acneea dispare;

- umezi tifon, o bucată de bandaj sau o cârpă în suc de agave și aplicați acneei timp de douăzeci până la treizeci de minute nu mai mult de o dată pe zi. Procedura poate fi efectuată de cel mult trei ori pe săptămână.

loțiune

Se amestecă sucul de agave cu alcool medicinal pur într-un raport de patru până la unu, astfel încât proporția de aloe din loțiunea rezultată este de 80% (de exemplu, patru linguri de suc și o lingură de alcool). Această compoziție poate șterge petele de acnee dimineața și seara. A se depozita într-un recipient închis în frigider.

Aloe Vera Face Masks

Mască cu miere

Pentru a pregăti masca, amestecați sucul din frunzele de agave și neacidate miere în raport de unul la unu. Aplicați uniform masa pe față, cu excepția zonei din jurul ochilor. Țineți masca timp de 10 minute, apoi clătiți cu apă rece. În cazul unor senzații neplăcute (de ex. Arsuri), masca trebuie spălată imediat;

Egg White Mask

Pentru a pregăti masca, luați un ou proaspăt, separat proteină din gălbenuș și l-au bătut bine. Adăugați o lingură de paste de frunze de agave și o linguriță de suc de lămâie. Toate acestea se amestecă până la o masă omogenă. Compoziția rezultată este aplicată uniform pe fața timp de cincisprezece minute. Puteți îndepărta măștile prin lipirea ușoară a feței cu degetele, proteina care face parte din ea îi conferă aderență, astfel încât bucățile de mască se vor lipi de degete, ceea ce va asigura nu numai îndepărtarea ei, ci și curățarea eficientă a porilor.

Mască cu argilă cosmetică

Pentru a pregăti masca, puteți să luați lut alb sau albastru. Luați lutul în cantitatea necesară și agitați adăugați sucul agavei pentru a obține o masă cremoasă omogenă. Aplicați masca uniform pe fața timp de cincisprezece minute. Cu toate acestea, dacă începe să se usuce înainte de acest moment, atunci trebuie spălat imediat.

În concluzie, este de remarcat faptul că utilizarea aloe de către omenire de la acnee pe o perioadă atât de lungă, precum și în stadiul actual, în ciuda progresului rapid în domeniul cosmetologiei și farmacologiei, se datorează proprietăților sale unice. Este un produs cu adevărat eficient, ușor accesibil, care asigură îngrijirea pielii fără costuri financiare grave.

Tratamentul acneei cu aloe

Pentru a scăpa de acnee poate fi în moduri diferite, pentru că există proceduri salon și remedii folk. Mulți oameni preferă să aibă grijă de fața lor cu ajutorul măștilor de casă. Utilizarea diferitelor ingrediente naturale oferă rezultate excelente dacă acestea sunt combinate corect și respectă recomandările de utilizare. Agave este considerat unul dintre cele mai de succes ingrediente pentru îngrijirea pielii. Sucul său conține o cantitate imensă de nutrienți și oligoelemente care ajută la menținerea prospețimii și a fermității feței.

Proprietățile și caracteristicile instalației

Tratamentul cu acnee cu remedii acasă este o practică destul de frecventă. Mulți oameni experimentează cu componente diferite pentru a crea cea mai potrivită compoziție pentru prevenirea și îngrijirea pielii cu probleme. Utilizarea sucului de agave este pe deplin justificată, în special pentru eliminarea acneei și acneei.

Aloe sap se obține din frunzele unei plante care aparține grupului de arbusti păstori suculenți. Conține alantoină - un element care are efecte antiinflamatorii, anestezice și astringente asupra epidermei. Se înmoaie stratul cornos, îndepărtează particulele moarte ale pielii care se formează în jurul cosurilor și acnee pe față. Atunci când este folosit în remedii acasă ajută bine la efectele nocive ale mediului extern: radiații ultraviolete, vânt, îngheț, căldură.

Sucul de agave conține, de asemenea, antioxidanți care inhibă procesele oxidative activate de compușii cu radicali liberi. Ele nu contribuie numai la curățarea capacului, elimină cosuri și puncte negre, dar protejează celulele împotriva îmbătrânirii, declanșează mecanismele de regenerare accelerată.

Sucul de Aloe este de asemenea destinat săpunului de uz casnic, un lichid care se obține prin evaporare. Nu poate fi introdusă numai în măștile de față, ci și în băuturi. După ingerare, procesele de digestie sunt normalizate. Elixirul elimină constipația, care este adesea cauza erupțiilor cutanate pe față. Datorită compoziției sale unice, sucul de agave oferă următoarele efecte:

 • Planta distruge bacteriile care cauzează infecții care cauzează acnee și cosuri.
 • Sucul pătrunde în straturile profunde ale țesutului epitelial, unde neutralizează inflamația.
 • Substanța obținută din frunze, atunci când este aplicată, formează un strat subțire pe față care o protejează de mediul extern.
 • Sucul de Aloe elimină acneea și fețele negre și stimulează diviziunea celulară, ceea ce accelerează procesele de regenerare.
 • Agave îndepărtează dopurile purulente în două până la trei tratamente.
 • Elimină structura, întoarce aspectul proaspăt și normalizează culoarea pielii.
 • Se curăță fața acneei și acneei, nu numai cu exterior, ci și cu uz intern.

Când să începeți tratamentul?

Agave este inclus în compozițiile de măști pentru față, care sunt pregătite acasă. Astfel de instrumente sunt potrivite pentru eliminarea următoarelor probleme:

 • Prezența de pete negre, comedoane și acnee.
 • Piele uleioasă.
 • Locuri de pigmentare.
 • Acnee pe față.
 • Iritație și erupție cutanată.
 • Scăderea echilibrată a apei în celulele epiteliale.
 • Procesele inflamatorii.
 • Pentru vindecarea rănilor și zgârieturilor pe față.
 • Elasticitatea și pierderea elasticității asociate cu îmbătrânirea.
 • Pentru protecția împotriva intemperiilor.

Aloe masca de fata pentru acnee nu este pentru toata lumea. Utilizarea externă este contraindicată într-un singur caz: cu susceptibilitate individuală la plante. În ceea ce privește utilizarea orală, sucul de agave este interzis în bolile grave ale ficatului și rinichilor, patologia inimii și a sistemului vascular.

Rețete și recomandări pentru utilizare

Există un număr mare de rețete cu agave, care pot fi preparate acasă:

Tăiați cu grijă o foaie mică, spălați-o și tăiați-o. Îndoițiți într-un borcan, turnați 100 g de alcool. Curățați într-un loc întunecos timp de 21 de zile. Soluția este aplicată pe un tampon de bumbac, ștergeți fața locală. Plăcile cu cosuri trebuie să proceseze punctul. După aplicarea pielea este mai bine să se înmoaie. Dacă epiderma este prea uscată, utilizați compoziția în doze limitate. Procedurile trebuie efectuate de două sau trei ori pe săptămână până la curățarea feței.

Are aloe acnee pe fata?

Aloe este o plantă unică pe care străbunicii noștri o foloseau cu succes pentru tratament și pentru scopuri cosmetice. A fost utilizată cu succes atât pentru îngrijirea părului cât și pentru tratamentul feței.

Datorita proprietatilor sale antibacteriene si curatarea acestei plante, sau, mai degrabă, măști și loțiuni sunt bazate pe ea, perfect face față cu acnee, acnee, ulcere, cicatrici rămase după ei, precum și alte probleme de interes pentru multe femei tinere și bărbați, în special în adolescență.

Cum se face aloe pe pielea cu probleme?

Aloe curata cu adevarat fata de diverse eruptii cutanate:

În special, este potrivit pentru o piele sensibilă, excesiv de uscată și uleioasă, predispusă manifestărilor alergice. Dar pentru pielea normală și combinată, aloe este, de asemenea, o opțiune ideală.

Se poate spune că:

 • pielea grasă + aloe = scăparea de strălucire, normalizarea glandelor sebacee, dispariția acneei și a punctelor negre;
 • piele uscată + aloe = hidratantă;
 • piele atopică + aloe vera = ton, elasticitate;
 • piele combinată și normală + aloe = nutriție și radianță sănătoasă;
 • pielea sensibila + aloe = protectie impotriva influentelor agresive asupra mediului.

Care sunt proprietatile benefice ale aloe pentru piele?

Compoziția plantei include un număr mare de substanțe nutritive:

 • uleiuri esențiale;
 • aminoacizi;
 • acizi organici
 • vitaminele (A, B, C, D, E);
 • beta caroten;
 • fibre;
 • aloinei;
 • catechinele (flavonoide care protejează alergii);
 • carotenoide (pigment organic care protejează tenul);
 • pectine;
 • antioxidanți;
 • oligoelemente (fier, mangan, zinc și altele);
 • săruri minerale;
 • taninuri.

Datorită lor aloe:

 • curata pielea;
 • îndepărtează toxinele dăunătoare;
 • calmează și "stinge" roșeața;
 • ameliorează mâncărimea;
 • dezinfectează;
 • înmoaie;
 • hrănește și hidratează, eliminând deshidratarea;
 • face pielea mai elastică și previne apariția ridurilor precoce;
 • promovează producția de elastină și colagen;
 • îmbunătățește tenul;
 • matase pielea.

Sucul de Aloe este cel mai frecvent utilizat, deși unele rețete de frumusețe spun că poți folosi pulpa de frunze, de exemplu, poți freca o coală pe o răzătoare sau poți defila printr-o mașină de măcinat cu carne.

Contraindicațiile folosesc aloe

Sucul de Aloe este absolut inofensiv numai dacă se aplică extern. Chiar și cazurile de alergii nu au fost înregistrate.

Dacă o aplicați în interior, trebuie să fiți cât mai atent posibil, este mai bine să consultați un medic care va emite o listă de contraindicații.

Deci sucul de aloe nu poate fi folosit pentru cei care:

 • predispus la reacții alergice;
 • suferă de tulburări de sângerare;
 • are boală de rinichi sau ficat;
 • are tumori pe epidermă;
 • suferă de hipertrichoză (păr facial);
 • are o patologie a telangiectaziei (proximitatea capilarelor sanguine pe suprafața pielii).

Utilizarea aloe în medicamente și cosmetice

În prezent, sucul de aloe vera este utilizat în mod activ în medicină și cosmetologie.

Există:

 • extracte lichide (injecții intramusculare);
 • sucul de băutură pe bază de suc, de exemplu, sucul proaspăt sau unul dezbrăcat - este recomandat celor care au probleme cu tractul digestiv;
 • siropuri;
 • uleiuri - este recomandat să se utilizeze pentru protecția împotriva diferitelor infecții, pentru scăderea proceselor inflamatorii, pentru tratarea arsurilor și tăieturilor;
 • creme;
 • geluri;
 • unguente;
 • măști pentru față, corp și cap;
 • aplicații;
 • pansamente;
 • șampoane și balsamuri;
 • geluri de duș;
 • amestecuri de masaj.

Conținutul produsului în astfel de mijloace este diferit: de la 20 la 80%. Cu cât produsul este mai mare, cu atât este mai mare costul medicamentului sau al cosmeticelor.

Interesant, acasă folosesc adesea extract de lichid aloe. De exemplu, pentru pregătirea măștilor pentru păr și față.

De asemenea, sucul de aloe din fiole este folosit ca un instrument de masaj care hidratează și hrănește pielea.

Rețineți că cele mai acceptabile combinații pentru pielea problematică sunt:

 • extract de aloe lichid + maioneză de casă;
 • extract de aloe lichid + albus de ou;
 • extract de aloe lichid + suc de căpșuni.

Pregătirea materiilor prime

Pregătirea adecvată a materiilor prime este foarte importantă. În această etapă se formează baza, baza amestecului sau măștii utile. Principalul lucru este să alegeți frunzele potrivite.

Există câteva reguli simple de selectare și pregătire:

 • Trebuie să alegeți frunzele cele mai groase, cărnoase, ușor uscate la capete, dar fără deteriorări vizibile. Nu ar trebui să existe semne de putrezire;
 • Pentru a obține sucul cel mai util, planta trebuie oprită udarea cu 10 zile înainte de tăiere;
 • Frunzele trebuie tăiate la tulpina foarte apropiată de sol;
 • Clătiți cu multă apă caldă și curată;
 • uscat;
 • Wrap în hârtie sau țesături din bumbac;
 • Puneți la frigider timp de 10 - 14 zile. Frunzele ar trebui plasate astfel încât să fie cât mai departe de congelator;
 • La sfârșitul perioadei dorite de frunze trebuie să ajungă;
 • Cei care s-au restrâns sau au întunecat, aruncă;
 • Alții clătiți încă o dată, curățați de spini și piele groasă;
 • Îndepărtați cu grijă sucul. Puteți stoarce manual sau folosind un mașină de tocat carne;
 • Asigurați-vă că presați sucul prin tifon;
 • Sticlă, de preferință sticlă întunecată;
 • A se păstra la frigider sau într-un loc răcoros inaccesibil lumina soarelui;
 • Sucul își păstrează proprietățile benefice timp de 10-14 zile, deci trebuie să-l utilizați ca medicament anti-acnee cât mai curând posibil.

Astfel, puteți obține sucul biostimulat, care este mult mai util pentru piele.

Prepararea pielii

Prepararea pielii este, de asemenea, o etapă foarte importantă.

Înainte de a utiliza orice produs pe bază de suc de aloe trebuie:

 • curatati fata de machiaj si murdarie cu produse cosmetice si apa;
 • abur - cea mai bună utilizare a infuziilor pe bază de plante.

În unele cazuri, utilizarea săpunului de gudron, care usucă suplimentar pielea, va fi adecvată.

Cum să scapi de diferite tipuri de acnee cu aloe acasă?

La domiciliu, puteți să scăpați de acnee utilizând atât suc de aloe pur, cât și măști și amestecuri preparate pe bază, adăugând diferite ingrediente naturale. Este nevoie de un tratament cuprinzător și sistematic.

Ștergeți fața cu suc de aloe

Sucul de Aloe trebuie să fie șters cu o față curățată de două ori pe zi timp de o săptămână.

Dacă după ce acest număr de acnee scade, cererea poate fi redusă de trei ori pe săptămână.

După dispariția completă a acneei, fața poate fi curățată cu o aloe vera o dată sau de două ori pe săptămână ca măsură preventivă.

Înainte de a utiliza foaia, asigurați-vă că clătiți și păstrați-o la frigider.

Aloe Lotion

Aloe-based lotion este cel mai adesea folosit ca un profilactic împotriva acnee. Scopul său principal - de a scăpa de acnee sau de a nu lăsa să apară.

Pregătiți-o după cum urmează:

 • frunze de aloe;
 • ar trebui să facă 2 linguri de deal;
 • turnați peste ele 100 ml de apă caldă;
 • puneți focul și aduceți-l la fierbere.

Apoi, loțiunea este lăsată să se răcească, apoi este îmbuteliată. Poate fi folosit imediat după răcire.

Loțiune cu uleiuri esențiale

Aloe sucuri de lotions cu uleiuri esențiale sunt potrivite pentru orice tip de piele:

 • pentru grăsimi;
 • pentru uscat;
 • pentru combinare;
 • pentru sensibil;
 • pentru problema.

Singurul dezavantaj - loțiunea nu este stocată o perioadă lungă de timp, trebuie să fie pregătită imediat înainte de utilizare.

Procesul nu durează mult, mai ales dacă aveți deja suc de plante. Doar 2-3 linguri de suc trebuie să adăugați 3-4 picături de ulei esențial.

Cel mai bine este să lucrați cu uleiuri de suc de aloe cum ar fi:

 • ulei esential de cacao;
 • unt de shea;
 • ulei de arbore de ceai;
 • ulei de rozmarin;
 • uleiul esential de usturoi;
 • ceai de trandafir;
 • ulei esential de eucalipt;
 • ulei esential de brad;
 • ulei de esență de cedru.

Proprietăți medicinale și rețete pentru utilizarea sucului de aloe (agave) din acnee

Aloe - singura floare de interior, care nu este crescută atât pentru decorarea interioară, cât și pentru proprietățile benefice ale acestei plante.

Sucul de frunze de Aloe poate fi numit într-adevăr un "medicament universal", utilizat în diverse domenii de medicină, inclusiv ca un instrument cosmetic eficient pentru îngrijirea pielii cu probleme.

Sucul de Aloe tonifică pielea, hrănește-o și hidratează și, de asemenea, ajută să facă față acneei și acneei.

Ajută acnee aloe?

După două sau trei ore, sucul devine practic inutil și nu poate avea efectul dorit.

Dar sucul de aloe proaspăt nu numai că ajută la scăderea anghinarelor negre și a cosurilor mici: este, de asemenea, capabil să atragă puroi de la acnee inflamat în doar câteva zile.

Principalul lucru - utilizarea instrumentului în anumite proporții corecte.

Dacă nu creșteți plante de interior, puteți cumpăra medicamente în cea mai apropiată farmacie care utilizează suc de aloe, dar ar trebui să țineți cont de nuanțele:

 • Eficace împotriva acneei vor fi numai medicamente în care conținutul de suc de aloe depășește 20%. Toate celelalte fonduri sunt potrivite doar ca măsură preventivă.
 • Medicamentele pot conține și alte ingrediente care cauzează reacții alergice.
 • Combaterea acneei poate ajuta doar aplicarea integrată a mai multor medicamente pe baza sucului de aloe, ceea ce duce întotdeauna la costuri financiare suplimentare.

Rezultă că cea mai bună opțiune ar fi folosirea sucului natural de aloe - acesta luptă efectiv împotriva acneei și acneei și nu are practic efecte secundare.

Proprietăți utile ale sucului de aloe

 • vitaminele A, E, B;
 • beta caroten;
 • mai mult de douăzeci de aminoacizi;
 • magneziu;
 • fier;
 • seleniu;
 • zinc;
 • acid ascorbic;
 • acid salicilic și mulți alți compuși și elemente.

Datorită prezenței aminoacizilor și a grăsimilor benefice, se produce o extracție rapidă a puroiului de la acnee și vindecarea pielii, iar inflamația cauzată de astfel de afecțiuni cutanate dispare repede.

În practica cosmetologică, sucul de aloe este adesea utilizat ca antiinflamator, antimicrobian și chiar anestezic, iar atunci când se dezvoltă acneea, toate aceste proprietăți ale plantei sunt în cerere.

Sucul de aloe cu utilizare regulată și corectă formează un film de protecție pe față, care protejează țesuturile de influența negativă a mediului și a microorganismelor dăunătoare - și aceștia sunt principalii factori care contribuie la apariția acneei.

Utilizați cazuri

Dar, pe baza sucului, puteți prepara în mod independent diferite produse cosmetice pentru a elimina acneea. Dar mai întâi trebuie să stoarceți sucul în mod corespunzător.

În primul rând, planta însăși trebuie să aibă o vârstă de cel puțin trei până la patru ani - în cazul tinerilor aloe, concentrația de substanțe benefice nu a atins încă nivelul dorit.

Al doilea punct important este că nu este nevoie să stoarceți frunzele proaspăt tăiate. Ele trebuie ambalate cu grijă în folie (pot fi în mâncare) sau ambalate într-o pungă de plastic închisă și păstrate în frigider timp de zece până la douăsprezece zile. În aceste zile, concentrația de substanțe utile în frunzele tăiate crește, iar după această perioadă puteți stoarce sucul.

Dar această metodă este adecvată doar pentru utilizare profilactică și nu pentru tratamentul complet.

Sucul de aloe rezultat trebuie utilizat în următoarele trei ore. Pe baza sa, puteți face rapid următoarele remedii cosmetice pentru acnee:

Cea mai ușoară opțiune este de a face o loțiune prin amestecarea a opt linguri de suc de aloe cu două linguri de alcool pur medicinal. Cu această loțiune trebuie să ștergeți acneea dimineața și înainte de culcare, întotdeauna după îndepărtarea spălării machiajului. O astfel de rețetă poate fi ineficientă în cazuri avansate și grave atunci când sunt necesare măsuri mai drastice sub formă de comprese și măști.

Comprimați suprapunerea

Cel mai simplu tip de compresă este o secțiune dintr-o foaie proaspătă, care este aplicată direct pe acnee și fixată cu un tencuială medicală, aplicația fiind aplicată peste noapte.

Practica arată că, în doar două sau trei nopți, puteți scăpa chiar și de cele mai mari anghile purulente.

O astfel de compresă se aplică acneei timp de o jumătate de oră, în primele câteva zile procedura se efectuează zilnic, iar după o săptămână aplicarea compreselor poate fi redusă la o dată la două zile.

După o altă săptămână, este suficient să utilizați comprese de două ori pe săptămână.

Întregul curs al unui astfel de tratament ar trebui să cuprindă nu mai mult de treizeci de proceduri.

Aloe vera se freaca fata

Procedura se face dimineața și înainte de culcare.

În același timp, este necesar să se respecte o condiție importantă - nu ar trebui să existe cosmetice pe față.

Una dintre rețetele populare este loțiunea bazată pe alcool, dar poate fi înlocuită cu tinctură de cannabis.

Pentru două linguri de tinctură luate la opt din aceeași linguri de suc de aloe proaspăt stoarse, produsul finit poate fi depozitat în frigider, într-un recipient etanș închis etanș. Același instrument poate fi utilizat pentru tratarea acneei purulente, dar pentru aceasta proporțiile lotiunii trebuie schimbate.

Tinctura de galbenele și sucul de aloe se amestecă într-un raport unu-la-unu, în timp ce unealta este aplicată cu un tampon de bumbac sau tampon de bumbac pe fiecare coș separat.

 1. Mai multe frunze de aloe trebuie să se întindă și să se zdrobească într-o stare de masă omogenă.
 2. Acest material este umplut cu apă clocotită (este suficientă 100 mililitri).
 3. Se amestecă bine și se pune focul - amestecul trebuie fiert la aproximativ treizeci de minute.
 4. Produsul complet răcit poate fi aplicat pe piele, se recomandă efectuarea procedurii de două ori pe zi.

Este de dorit să se pregătească un astfel de bulion în porțiunile mici, care vor fi suficiente pentru două-trei utilizări. Produsul rămas poate fi, de asemenea, depozitat în frigider până la următoarea procedură.

Acasă mască de frunze sau suc de agave

Acest instrument cosmetic are un efect de lungă durată și permite nu numai să se ocupe rapid de acnee, ci oferă și pielea cu hrană și hidratare.

Una dintre cele mai comune rețete populare este o mască făcută din suc de aloe cu miere de albine.

Sucul de aloe și mierea sunt amestecate într-un raport de 1 până la 2 și amestecate temeinic pentru a obține o masă omogenă groasă, în care nu ar trebui să existe niște bulgări.

O altă variantă a acestei măști nu implică adăugarea de sucuri, ci folosirea frunzelor de aloe în stare proaspătă zdrobită, care trebuie să fie bine zdrobite până la o stare lichidă și amestecate cu miere în aceleași proporții.

În acest caz, zece picături de peroxid de hidrogen se adaugă neapărat la amestecul finit - nu are niciun efect negativ asupra pielii, dar face ca masa rezultată să nu fie atât de groasă și face mai ușor să se aplice maxi pe piele.

Măștile cu miere sunt aplicate nu mai mult de o dată la șapte zile și nu durează mai mult de 25 de minute.

Dacă masca începe să ardă fața sau prea tare pentru piele - poate fi spălată înainte. Pentru a elimina masca este folosit lapte cosmetic.

Măști de față

Maxi pentru fata pe baza de suc de aloe nu necesita utilizarea unor componente "exotice" sau rare, iar intreaga gatire dureaza nu mai mult de o ora.

Există un număr mare de rețete în care diferite ingrediente sunt amestecate în proporții diferite, dar măștile cu albus de ou și măștile cu argilă cosmetică sunt de mult recunoscute ca cele mai renumite și mai eficiente.

Aloe cu ou alb

Pentru a pregăti o astfel de mască, sunt necesare următoarele ingrediente:

 • un albus de ou alb, separat de gălbenuș;
 • o lingura de pasta de frunze de aloe;
 • suc de lamaie (linguriță).

Proteina trebuie să fie bine bătută, apoi se adaugă pulpa de aloe și sucul de lămâie gătit. Toate acestea se amestecă până la o stare omogenă și se aplică pe fața umezită cu apă rece. Umezeala pielii este necesară pentru ca masa să fie aplicată ușor și uniform. Datorită prezenței proteinei, se dovedește a fi suficient de lipicioasă și această compoziție nu va fi aplicată uniform pe pielea uscată.

După 15 minute, masca este îndepărtată într-un mod special. Este necesar să se realizeze pe fața fețele ușoare, ca urmare a fragmentelor de mască care se vor lipi de degete și astfel masca nu este îndepărtată numai rapid și fără durere, dar și porii sunt îndepărtați datorită separării clare a compoziției de piele.

Mască de argilă din aloe

Puteți utiliza atât lut alb și albastru.

Pentru prepararea măștii se utilizează doar o lingură de lut, în care "se adaugă atât de mult suc de aloe" prin ochi ", astfel încât atunci când este amestecat rezultatul este o masă omogenă, similară texturii cu crema: trebuie să fie vâscoasă pentru a păstra fața, nu foarte gros.

Cu proporțiile potrivite, masca ar trebui să țină pe față timp de cincisprezece minute, fără să se usuce. Dacă procesul de uscare începe mai devreme - masca trebuie spălată.

Contraindicații

Se crede că contraindicațiile privind utilizarea aloe se aplică numai utilizării interne a medicamentelor bazate pe aceasta, dar utilizarea externă ca parte a măștilor sau ștergătoarelor poate avea și consecințe.

Înainte de începerea unui curs de tratament cu suc de aloe, se recomandă examinarea de către un alergist care va ajuta să aflați dacă o persoană are o intoleranță individuală la sucul acestei plante.

De asemenea, în cazuri rare, sunt posibile reacții alergice.

Dacă nu există astfel de probleme, există întotdeauna o șansă ca aloe sap să provoace disconfort și iritare. În astfel de cazuri, nu este necesar să se refuze utilizarea sucului de aloe, dar concentrația acestuia în rețetele de mai sus este mai bine să se reducă la un nivel la care astfel de senzații nu apar.

Ajută Aloe Acne?

Articolul anterior: Apă din acnee

Aloe este o plantă unică, înzestrată cu proprietăți de vindecare.

Acesta a fost folosit de mult timp în chirurgie, terapie, stomatologie, ginecologie și alte ramuri ale medicinei.

 • Planta ajută la tratamentul rinitei, otitei și frigului.
 • Aloe extractul face parte din multe produse cosmetice pentru îngrijirea pielii feței și a corpului, părului.

Frumuseții și dermatologii, precum și vindecătorii tradiționali recomandă folosirea aloe vera pe față și pe corp.

 • Toate informațiile de pe site sunt doar pentru scopuri informaționale și nu reprezintă un manual pentru acțiune!
 • Numai medicul vă poate furniza DIAGNOSTICUL EXACT!
 • Vă îndemnăm să nu vă autoprotejați, ci să vă înregistrați la un specialist!
 • Sănătate pentru tine și familia ta!

Proprietăți utile

Genul Aloe combină multe specii de plante, dintre care două sunt utilizate în medicina oficială, tradițională și cosmetologică: Aloe Vera și Aloe Treelike (Agave).

Foto: planta este utilizată pe scară largă în medicină și cosmetologie.

În industria cosmetologică, sucul de aloe este folosit ca vindecare a rănilor, antiinflamator și dezinfectant pentru îngrijirea pielii cu probleme.

Aloe acnee poate fi folosită în formă pură sau ca parte a măștilor, lotiunilor, tincturilor.

În plus, o plantă uimitoare curăță perfect, hrănește și hidratează, întinerește pielea.

Compoziția chimică a plantei

Compoziția plantei include:

 • fibre;
 • 12 vitamine, inclusiv vitaminele C, E, grupa B;
 • aminoacizi (aproximativ 20, inclusiv 8 aminoacizi esențiali);
 • enzime;
 • volatil;
 • saponine;
 • steroli;
 • rășini;
 • uleiuri esențiale;
 • 20 minerale (zinc, seleniu, magneziu, calciu, fier, potasiu și altele).

Cum se face

Aloe ajută la scăderea acneei subcutanate și purulente, îmbunătățește starea de problemă și pielea grasă.

Foto: planta eliberează inflamația, curăță pielea.

Sucul plantei acționează într-un complex:

 1. are proprietăți bactericide (ucide bacteriile care cauzează acnee, dezinfectează perfect pielea);
 2. accelerează regenerarea (activează împărțirea și creșterea celulelor noi, împiedicând astfel apariția unor urme după acnee);
 3. protejeaza impotriva influentelor externe negative (aloe sep atunci cand se aplica un film de protectie pe suprafata pielii);
 • promovează cea mai rapidă vindecare a țesuturilor;
 • ameliorează inflamația, calmează pielea.

În plus, planta are proprietăți analgezice pronunțate și activează procesele metabolice la nivel celular.

Video: "Cum sa faci o masca din aloe acasa"

Utilizarea în medicamente și produse cosmetice

Medicamentele externe (creme și unguente) conțin extract de aloe în concentrație de 20% până la 80%.

Sucul conținut în preparate ajută la ameliorarea iritației și inflamației, vindecă rănile.

În medii cosmetologice, concentrația de suc nu depășește de obicei 15%, deci au un efect ușor bactericid și hrănit, dar nu sunt la fel de eficiente împotriva acneei și acneei.

preparate injectabile

Foto: în unele cazuri, injecția subcutanată prescrisă a medicamentului pe bază de plante

Extractul de Aloe vera este injectat subcutanat pentru a activa circulația sângelui și regenerarea tisulară.

Dar tratamentul cu injecții trebuie efectuat numai după cum este prescris și sub supravegherea medicului.

Admisie de suc în interior

 • Luând sucul înăuntru vă permite să eliminați corpul de toxine și toxine, să normalizați activitatea tractului digestiv, contribuind astfel la dispariția acneei.

Foto: pentru a întări imunitatea de droguri este luat pe cale orală.

 • În plus, extractul de plante stimulează imunitatea și calmează sistemul nervos, normalizează procesele metabolice.

Pregătirea de remedii pentru acnee cu aloe acasă

La domiciliu, aloe poate fi folosit ca o aplicație pentru leziunile inflamate, pentru a șterge pielea, ca parte a unguentelor și măștilor de față.

destrămare

Dacă acneea este unică și rar apare, atunci puteți să scăpați rapid de sucul de aloe proaspăt - este suficient să ștergeți zona inflamată de mai multe ori pe zi.

 • Cu ajutorul sucului puteți scăpa de acnee și puncte negre, puncte negre, pete și semne după acnee. Instrumentul se descurcă bine cu acneea, nu numai pe față, ci și pe alte părți ale corpului, mai ales pe spate.
 • Sucul de Aloe poate fi utilizat în combinație cu uleiurile esențiale de arbore de ceai, brad, rozmarin, cuișoare, eucalipt, camfor. Pe o lingură de suc, adăugați 2 picături din oricare dintre uleiurile listate.
 • Sucul de frecare este cel mai eficient în tratarea mai multor erupții mici și pentru a lupta împotriva unei vetre mari, inflamate, este mai bine să se utilizeze aplicații.

tinctură

Foto: tinctură este mai bine să utilizați punctul pentru a evita arsurile.

 • Tăiați și spălați foaia de grâu de aloe, stoarceți sucul.
 • Se amestecă 8 linguri de suc cu 2 linguri de alcool medicinal.

Există mai multe modalități de utilizare a lotiunii preparate: ștergeți numai leziunile inflamate sau întreaga suprafață a pielii.

Totuși, în ultimul caz există riscul de uscăciune și chiar ars pielea.

De ceva timp, unealta poate fi stocată în frigider fără a pierde proprietățile sale de vindecare.

În loc de alcool medical, sucul de aloe poate fi diluat cu tinctură de calendula în proporții egale.

Acest instrument este, de asemenea, mai bine să se aplice punctat pe elementele inflamate.

decocție

Dacă tinctura usucă puternic pielea, poate fi înlocuită cu un decoct, care acționează mult mai moale și nu usucă pielea ca mijloc de alcool.

Foto: din frunze poți găti un decoct și folosești pentru a șterge

Supă de gătit:

 1. 3-5 frunze de stretch aloe;
 2. se toarna 100 ml de apa clocotita, se fierbe la foc mic timp de 30 de minute;
 3. gata să se răcească, tulpina.

Se recomandă bureții să șterge pielea cel puțin de două ori pe zi.

Este mai bine să gătești un decoction proaspăt în fiecare zi și, în intervalele dintre utilizări, să depozitezi produsul în frigider.

Foto: puteți face un unguent din sucul de plante.

Auzul pe bază de aloe are un efect bun, fapt confirmat de numeroase recenzii.

Pentru a prepara unguentul, 2 părți de suc de aloe sunt amestecate cu 1 parte de miere lichidă.

Unguentul poate trata numai leziunile inflamate sau toată fața, dar agentul trebuie spălat în 15 minute după aplicare.

masca

Foto: masca cu lamaie și proteine ​​va reduce inflamația și porii înguste.

 • Aloe, proteine ​​și lămâie. Bateți proteina în spumă, adăugați o lingură de suc de aloe și suc de lamaie, amestecați. Pentru a aplica structura pe pielea umedă, în 15 minute pentru a spăla. Acest instrument pentru piele curăță porii bine, reduce grăsimea, se usucă acnee.
 • Aloe cu argilă cosmetică. Lingura de argilă albastră sau albă diluată cu suc de aloe până la o suspensie omogenă. Mască pentru a păstra până la uscare (dar nu mai mult de 15 minute). Clătiți cu apă fierbinte, apoi spălați cu frig.
 • Aloe, iod și peroxid. Sucul de Aloe amestecat cu miere într-un raport de 1: 2. Adăugați 1-2 picături de soluție de iod și câteva picături de peroxid de hidrogen. Compoziția este distribuită pe față, nu mai mult de 10 minute. Această mască de față este utilizată pentru forme severe și avansate de acnee. Dar dacă o senzație de arsură, mâncărime sau alte semne de iritare încep în momentul aplicării, compoziția trebuie îndepărtată imediat (de preferință cu lapte cosmetic).

Poate apare acnee pe fata in timpul sarcinii? Află aici.

Ce frunze sunt mai sănătoase

În medicina alternativă, există diferite rețete care utilizează pulpa sau sucul de aloe, frunzele plantei.

 • Dacă frunzele vor fi utilizate la prepararea unui medicament pentru uz intern, acestea trebuie plasate timp de 10-14 zile în frigider.
 • Pentru tratamentul extern al acneei pe față și pe corp, este mai bine să folosiți frunze proaspete care au fost tăiate nu mai mult de 3 ore în urmă. În caz contrar, majoritatea proprietăților benefice ale plantei sunt pierdute, eficacitatea tratamentului este redusă.

De asemenea, este recomandabil să folosiți frunzele de aloe adult (3-4 ani), deoarece plantele tinere conțin compuși mai puțin utili.

Indicații pentru utilizare

Aloe extractul este utilizat în tratamentul arsurilor, rănilor, abraziunilor și altor leziuni ale pielii.

Fotografie: planta are un efect de tragere

Aloe ajuta la lupta impotriva acneei?

 • Sucul de Aloe pătrunde adânc în piele, elimină iritarea și inflamația, accelerează vindecarea și regenerarea, deschide și curăță porii, activează metabolismul celular.
 • Cu ajutorul aloe, puteți trata nu numai acnee și acnee singură, dar chiar și fierbe și wen, inflamație purulentă.

fierbe

În tratamentul boils și acnee purulent cele mai eficiente aplicații cu aloe.

Foto: aplicație cu o plantă

O frunză este tăiată din plantă și curățată pe o parte a pielii cu pulpă la vatra inflamată, fixată cu tencuială și lăsată peste noapte.

Procedura se repetă până când conținutul purulent este complet eliminat.

De regulă, aloe trage puroi timp de 2-3 zile.

tumoare

Pentru a scapa de wen, se recomandă ștergerea zonei problematice cu tinctură de aloe și efectuarea aplicațiilor la fel ca în tratarea fierbinților.

Procedurile se efectuează de două ori pe zi.

Contraindicații

În ciuda proprietăților excepționale de vindecare, în unele cazuri, medicamentele și remediile populare bazate pe aloe nu pot fi folosite.

Utilizarea aloe este contraindicată:

 • în prezența tumorilor benigne (papilom și altele) sau tumorilor maligne ale pielii;
 • în caz de hipersensibilitate sau intoleranță la plante.

Dacă, după utilizarea sucului, apar reacții locale de iritație și alergii, tratamentul cu agentul trebuie oprit.

opinii

Există multe comentarii pozitive asupra rețelei cu privire la eficacitatea aloe împotriva acneei și probleme de îngrijire a pielii.

Foto: tratament proaspăt de suc

Planta foarte repede reduce roșeața și inflamația, elimină rapid leziunile inflamatorii, inclusiv cele purulente, și împiedică apariția semnelor și cicatricilor după acnee.

Foto: revizuirea proprietăților benefice ale plantei

Aloe este o plantă unică care ajută la lupta împotriva acneei datorită efectelor sale bactericide, antiinflamatorii și regeneratoare.

Dar dacă tratamentul nu ajută, este mai bine să consultați un medic care vă va spune cum să scăpați de erupție cutanată.

Cum să stoarceți un cos în ureche? Află aici.

Ce fel de apă să se spele cu acnee? Citiți mai departe.

Aplicarea sucului de aloe vera

În lupta împotriva acneei, mulți dintre noi au încercat o mulțime de instrumente diferite, după ce au petrecut o mare cantitate de timp și bani, deseori pierduți. Și soluția la problemă tot timpul pe care am avut-o pe pervazul ferestrei este bine-cunoscutul aloe. Frunzele sale conțin cel mai valoros suc, care are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatoare vindecătoare. Datorită lui, veți scăpa de acnee fără probleme și în cel mai scurt timp posibil.

Proprietăți și beneficii de acnee de la acnee

Despre proprietatile de vindecare a aloe este cunoscut de mult timp, astazi nu si-a pierdut relevanta si este folosit pe scara larga in medicina oficiala si traditionala. Sucul acestei plante uimitoare concentrează o cantitate imensă de vitamine, în special C, E și B, componente minerale, enzime și multe alte substanțe nutritive care îi conferă proprietăți anti-bacteriene, antiinflamatoare, de curățare, vindecare și regenerare, oferind un efect vindecător împotriva acneei. Sucul de Aloe nu numai că luptă direct împotriva formelor inflamatorii de pe față, ci și previne apariția petelor după ele. Planta va deveni un instrument indispensabil în îngrijirea pielii problematice și grase.

Utilizarea aloe ca un remediu eficient pentru acnee

Există multe modalități de a trata acnee cu aloe. Pe baza plantei, și anume sucul, tincturile, loțiunile, măștile împotriva acneei sunt pregătite sau pur și simplu ștergeți pielea și zonele problematice cu suc proaspăt stors. Înainte de aplicare este foarte important să preparați sucul de aloe corect. Pentru aceasta, tăiați frunzele cărnoase de la o plantă care are cel puțin 3 ani. Apoi, clătiți-le bine sub apă curentă, uscați umiditatea și înfășurați hârtia (sau o cârpă groasă) și puneți-o în frigider timp de două săptămâni. Astfel de stocare vă permite să crească activitatea biologică a sucului. Apoi, luați o foaie pentru al tăia în jumătate și "rake" toată pulpa pe o bucată de tifon, pliată în trei straturi. Apoi, se taie restul frunzelor și se pune în tifon, apoi se stoarce sucul. Nu există practic niciun deșeu, deoarece planta este mai mult decât jumătate lichidă.

Îndepărtarea zilnică a pielii cu suc de aloe sau o loțiune specială bazată pe ea ar trebui să se efectueze pe o față curățată de două ori pe zi. O atenție deosebită trebuie acordată domeniilor problematice, adică ariilor de acumulare a acneei. În plus, de două sau trei ori în 7 zile este necesar să se facă măști pe bază de aloe.

Reteteaza masti si lotiuni de casa cu acnee de aloe

Loțiune cu uleiuri esențiale.

Compoziție.
Suc de Aloe - 1 lingura. l.
Ulei esential de arbore de ceai (se poate lua rozmarin, eucalipt, cuișoare, ulei de camfor) - 2 picături.

Aplicație.
Amestecați componentele, ștergeți fața de două ori pe zi după procedura de curățare.

Lotiune pentru acnee cu calendula pentru pielea grasa si uleioasa.

Compoziție.
Suc de aloe - 3 linguri. l.
Tinctura de calendula pe alcool - 2 linguri. l.

Aplicație.
Combinați componentele și turnați-le într-o sticlă curată și uscată. Aplicați de două ori, dimineața și seara, pentru a șterge fața după curățare. Dacă amestecați ingredientele în aceeași proporție, puteți să le utilizați cu un tampon de bumbac punctat pe zone cu acnee, fără a afecta țesutul sănătos.

Loțiune de alcool.

Compoziție.
Suc de aloe - 8 linguri. l.
Alcool medicinal 90% - 2 linguri. l.

Aplicație.
De pe o foaie groasă, tăiată conform tuturor regulilor, stoarceți sucul și amestecați-l cu alcool. Se toarnă în sticlă curată și uscată. A se păstra la frigider. Ștergeți fața cu un tampon de bumbac umezit cu produsul de două ori pe zi după curățarea pielii.

Bomboane frunze de acnee aloe.

Compoziție.
Frunze aloe de frunze tocate - 2 linguri. l.
Apă fierbinte rece - ½ cești.

Aplicație.
A zdrobit masa de frunze se fierbe apa clocotita si se pune pe aragaz. Se fierbe amestecul într-un incendiu liniștit timp de 15 minute, apoi se îndepărtează din căldură și se lasă să se răcească sub un capac, apoi se tensionează. Decocția rezultată este folosită ca loțiune de două ori pe zi pe pielea curățată.

Măști pentru acnee pentru piele normală.

Acțiune.
Îmbunătățește tenul, vitaminează, hrănește, luminează.

Compoziție.
Gălbenuș de ou - 1 buc.
Suc de Aloe - 1 lingura. l.
Suc de lămâie proaspăt stors - 1 lingură. l.

Aplicații.
La gălbenușul pre-bătut adăugați suc de aloe și lămâie, amestecați totul bine. Aplicați compoziția omogenă pe fața curățată, țineți-o timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă rece și aplicați un agent de îngrijire.

Măști pentru acnee pentru pielea grasă.

Acțiune.
Se usuca, indeparteaza stralucirea uleioasa, strange porii, are efecte antiinflamatorii si de vindecare.

Compoziție.
Ou alb - 1 buc.
Frunze de aloe, refrigerate sau suc de plante - 2 linguri. l.
Suc de lămâie - 1 linguriță.

Aplicație.
Beat ou alb și se amestecă cu o frunză zdrobită de o plantă sau suc de gata. În masă, adăugați suc de lamaie, amestecați și aplicați pe pielea curățată. Este recomandabil să lăsați expresia facială neschimbată în timpul acțiunii măștii, pentru aceasta puteți sta în condiții de siguranță pe canapea cu ochii închise timp de 15-20 de minute. În acest timp, masca trebuie să fie complet uscată, după care poate fi spălată cu apă rece. La sfârșitul procedurii, aplicați un hidratant pe piele.

Mască de măiestrie cu acnee de aloe.

Acțiune.
Vindecă, curăță, usucă, are un efect antiseptic și antiinflamator.

Compoziție.
Pulbere de lut alb sau albastru - 1 lingurita.
Suc de aloe

Aplicație.
Se dizolvă sucul de lut ca să nu fie prea gros, dar nu lichid. Greutatea în timpul aplicării trebuie să fie plată și să nu se scurgă. Țineți masca timp de 15 minute, apoi clătiți cu apă fiartă la temperatura camerei.

Video: Rețete populare pentru tratamentul acneei cu aloe în programul "Morning on the ground"

Aplicarea cu aloe vera asupra inflamațiilor mari și a acneei purulente.

Frunză de carne tăiată de pe laturile bolțite, tăiate pe o parte a stratului subțire de piele. Tăiați o bucată de mărimea unei inflamații sau cosuri și aplicați pulpa la ea, fixați-o cu tencuială adezivă. Procedura se efectuează noaptea în fiecare zi până la purificarea completă din puroi. 2-3 proceduri sunt de obicei suficiente.

Unguent de miere și acnee de aloe.

Compoziție.
Suc de Aloe - 1 lingura. l.
Miere lichida, mai bine rustic - 2 linguri. l.

Aplicație.
Ingredientele se amestecă și se aplică în zonele cu acnee și inflamații punctual. Dacă zona afectată este mare, aceasta poate fi aplicată întregii fețe. Țineți timp de 15 minute, spălați cu apă caldă netedă.

Remediu universal cu aloe pentru acnee și fierbe.

Compoziție.
Uleiul de masline - 1 lingura. l.
Suc de Aloe - 1 lingura. l.

Aplicație.
Combinați componentele, umeziți o porțiune de tifon în compoziție, pliate în 2-3 straturi, atașați zona afectată și fixați-o cu o tencuială. O zi mai târziu, înlocuiți bandajul cu unul nou. Procedura se efectuează până la vindecarea completă. Înainte de a aplica o spălare de bandaj cu săpun de gudron.

Discutați despre acnee.

Compoziție.
Acid lactic - 1 g.
Suc de aloe - 2 lingurițe.
Apă distilată - 120 g
Glicerina - 15 g.
Sulf - 5 ani
Alcoolul camfor - 10 g.

Aplicație.
Toate componentele se amestecă. Pentru a utiliza pulpa finală direct pe zonele de acnee și inflamație, agitați înainte de utilizare.

Contraindicații privind utilizarea externă a aloe

 1. Prezența intoleranței individuale a plantei.
 2. Prezența tumorilor în epidermă de orice natură.

Înainte de a aplica aloe în lupta împotriva acneei nu interferează cu consultul cu un specialist.

Cauze de acnee pe spate și cum să le trateze

Acnee pastile pe fata - o lista de droguri si preturi. Tratamentul acneei