Utilizarea diferener în lupta cu puncte negre

Oferă frumos piele sănătoasă, din păcate, nu orice femeie poate. Mulți trebuie să se ocupe de probleme cum ar fi puncte negre și acnee. Astăzi, există multe instrumente diferite pentru a vă ajuta să scăpați de aceste defecte. În căutarea unui medicament eficient, multe femei optează pentru medicamente diferențiate.

Ce face parte din diferențial?

Principala componentă activă a acestui medicament este adapalena. Această substanță este capabilă să controleze procesul de formare a sebumului, să stimuleze regenerarea țesuturilor și să reducă inflamația.

Propilenglicolul, edetatul disodic, parahidroxibenzoatul de melil, polimamerul, fenoxietanolul și hidroxidul de sodiu sunt utilizate ca ingrediente auxiliare.

Această compoziție are un efect moale favorabil asupra pielii, elimină defectele, conferă un aspect frumos bine îngrijit.

Astăzi în vânzare se poate găsi diferențial sub formă de gel și cremă. Gelul este disponibil în tuburi din plastic. Un ambalaj conține 30 de grame de produs. Este recomandat persoanelor cu piele grasă. Crema este ambalată în tuburi de aluminiu de 30 de grame. Este mai potrivit pentru pielea normală și uscată. Crema și gelul au o compoziție similară și au un efect identic.

Ce efect are differener pe piele?

Acest instrument poate fi atribuit grupului de medicamente antiinflamatoare externe. Adapalena sa este un analog al acidului retinoic. În contact cu pielea, această substanță reacționează cu celulele epidermei. Ca urmare, legăturile intercelulare din zona foliculilor de păr sunt slăbiți. Prin urmare, se efectuează reglarea producției de sebum.

În plus, adapalen are proprietăți antiinflamatorii excelente. Datorită lui, există o încetinire semnificativă a migrării celulelor albe din sânge în zona inflamării.

Când trebuie să folosesc diferența?

Principala indicație pentru acest medicament este prezența acneei și a petelor negre pe piele. Dacă o aplicați strict conform instrucțiunilor, atunci o îmbunătățire notabilă a stării pielii are loc numai după cinci zile. În acest caz, punctele negre, de regulă, sunt eliminate independent. În unele cazuri, ele dispar după o mică presiune asupra lor.

Differin îndepărtează perfect particulele moarte ale pielii, care împiedică porii deja contaminați.

Acest medicament ajută eficient la combaterea următoarelor boli:

 1. Acnee vulgaris.
 2. Comedoanelor.
 3. Acnee ușoară.

Pentru tratamentul acneei severe, experții recomandă utilizarea unui tratament complex. Combinația dintre diferina și alte medicamente mai puternice va scăpa rapid de problemele pielii.

Un curs complet de tratament cu diferin ar trebui să fie de cel puțin trei luni. Dacă observați o îmbunătățire semnificativă după câteva zile de utilizare a medicamentului, nu trebuie să întrerupeți cursul. Deci, puteți reduce probabilitatea de recidivă.

Când este necesar să refuzați utilizarea diferenței?

Acest instrument nu poate fi numit pe deplin inofensiv. Există numeroase contraindicații, printre care:

 • 1. Prezența unor boli precum dermatită sau eczemă.
 • 2. Intoleranță individuală față de orice componentă a sculei.
 • 3. Sensibilitate sporită a pielii la ingrediente.
 • 4. Prezența tumorilor pe piele.
 • 5. Sarcina sau perioada de alăptare.
 • 6. Rănirea pielii, inclusiv a arsurilor.
 • 7. Utilizarea unor medicamente care aparțin grupului de retinoizi.

Ce efecte secundare pot provoca medicamentul și măsurile de precauție atunci când se utilizează.

Pentru a evita consecințele negative, este necesar ca medicamentul să fie utilizat strict în conformitate cu instrucțiunile. În unele cazuri, tratamentul cu diferin poate duce la următoarele efecte secundare:

 • 1. Apariția unui sentiment de strângere a pielii, mâncărime și arsură.
 • 2. Iritarea pielii în zona tratată.
 • 3. Apariția pigmentării locale.
 • 4. Dezvoltarea unor boli cum ar fi eczema sau dermatita de contact.
 • 5. Conjunctivita alergică.

Dacă după folosirea medicamentului observați o manifestare a oricăruia dintre efectele de mai sus, trebuie să întrerupeți imediat tratamentul și să solicitați sfatul medicului dumneavoastră.

Gel klenzit pentru acnee este un medicament care include adapalen.

Totul despre cauzele acneei subcutanate pe față, citiți aici.

Atunci când se utilizează diferenerin, este necesară monitorizarea atentă a dozei. Depășirea ratei recomandate poate duce la următoarele fenomene:

 • 1. Durerea musculară.
 • 2. Senzația de uscăciune și de etanșeitate a pielii.
 • 3. Creșterea ruperii.

În acest caz, merită să opriți tratamentul. Dacă simptomele persistă o perioadă lungă de timp, trebuie să consultați un specialist.

La începutul utilizării acestui medicament, unii oameni pot prezenta o perioadă de exacerbare a bolii. Această reacție a corpului este normală și nu are consecințe negative.

În procesul de tratament cu diferin, se recomandă să nu se folosească machiajul, deoarece irită pielea și poluează porii. Acest lucru este valabil mai ales pentru cremele de fundație. În plus, ar trebui să evitați o ședere lungă la soare și excursii la solariu. Pentru curățarea pielii este recomandat să folosiți instrumente specializate care au un efect suplimentar de uscare.

Dacă aveți puncte de sulf excesiv de adânci, atunci la începutul aplicării diferitelor tipuri de piele, pielea va începe să se desprindă puternic și să se rotească. În același timp, devine mai sensibil și devine foarte subțire. În acest caz, va trebui să utilizați orice agent de hidratare.

Cum se utilizează diferențialul?

Cel mai bine este să folosiți acest instrument noaptea înainte de culcare. În acest moment mecanismele reparatorii ale epidermei cresc, deoarece sistemul nervos parasympatic este într-o stare de activitate. Aplicați-l în fiecare zi. În timpul aplicării diferinei, trebuie respectate următoarele recomandări:

 1. Înainte de aplicare, trebuie să curățați mai întâi pielea. Pentru a face acest lucru, spălați fără a utiliza produse pe bază de alcool. După aceea, ar trebui să uscați temeinic pielea.
 2. După ce au trecut zece minute din momentul spălării, puteți începe să aplicați preparatul. Ar trebui aplicat într-un strat subțire. Dacă utilizați un instrument pentru a face față punctelor negre, atunci puneți-l mai bine pe întreaga față. În tratamentul acneei se poate aplica topic. Nu este necesară frecarea diferenței. Dacă ați aplicat prea mult diferențial, îndepărtați excesul cu o cârpă.
 3. În procesul de aplicare, asigurați-vă că medicamentul nu cade pe membranele mucoase, precum și pe pielea buzelor și a ochilor.

Diferența poate fi utilizată nu numai pentru a elimina defectele feței, dar și a spatelui sau a pieptului.

Feedback și rezultate

Acest medicament este deosebit de popular printre fetele cu piele grasă. Mulți spun că, după două săptămâni de utilizare regulată a acestui instrument, se observă o îmbunătățire semnificativă a stării pielii. Este curățată de pete negre și acnee, devine netedă și catifelată. În primele zile de utilizare a diferiților, se observă roșeață și agravarea proceselor inflamatorii. Dar trece destul de repede și nu are consecințe negative.

Dar există și acele femei care nu au observat efectul așteptat după ce au folosit acest medicament. În plus, au prezentat o înroșire severă, mâncărime și arsură a pielii. Această reacție a corpului a fost cauzată de o reacție alergică la componentele produsului. În acest sens, dacă sunteți predispus la alergii, înainte de a aplica diferență, studiați cu atenție compoziția sa în căutare de componente nedorite. De asemenea, puteți efectua un test pe o parte inconștientă a corpului. Dacă nu există consecințe negative, atunci puteți folosi în siguranță diferențiatorul pentru a trata pielea feței.

Ca și în cazul oricărui medicament, diferenterul are avantajele sale și o serie de contraindicații grave. Prin urmare, înainte de aplicarea acesteia, este necesar să se evalueze toate riscurile. Amintiți-vă că trebuie să cumpărați medicamentul doar în farmaciile mari cu o bună reputație. Deci, puteți evita falsurile.

Differin pentru acnee (cremă, gel, unguent) - instrucțiuni de utilizare, recenzii ale instrumentului

Apariția acneei pe față este însoțită de disconfort și disconfort (mâncărime, arsură și iritație). Problema pielii reduce semnificativ stima de sine si devine cauza complexelor, mai ales in adolescenta, cand aspectul este acordat o atentie deosebita. Speranța că problema dispare de la sine nu merită. Este necesar, cât mai curând posibil, să începeți să luptați împotriva erupției pentru a preveni răspândirea lor în continuare. Differin pentru acnee este un medicament eficient care poate face față inflamației și poate îmbunătăți starea de piele cu probleme. Hai să aflăm cum acționează Differin, ce proprietăți de vindecare are și cum să-l folosești în tratarea acneei.

Differin pentru acnee - o descriere a medicamentului

Differinul este un medicament care aparține noii generații de retinoizi sintetici. Este un derivat al acidului naftoic. Ingredientul activ - adapalena (un analog al vitaminei A) prezintă proprietăți anticomedine, sebostatice și antiinflamatorii.

Differin normalizează procesele metabolice în țesuturi, hrănește și protejează pielea de influențele externe negative. Medicamentul reglementează procesele de keratinizare a pielii și elimină premisele care duc la formarea de comedone (puncte negre).

Se știe că comedoanele sunt pori înfundați în care se acumulează sebum și celulele moarte ale pielii. Astfel, se creează un mediu nutritiv și condiții favorabile reproducerii microflorei patogene, provocând un proces inflamator și apariția unor erupții cutanate.

Medicamentul ajută la curățarea porilor și împiedică apariția acneei. Adapalen prezintă o activitate antiinflamatoare mare, similară rezistenței cu medicamentele hormonale puternice.

 1. Gelul Differin din acnee (0,1%) are o textura mai usoara, absoarbe rapid, fara a lasa pelicula grasa pe piele. Gelul este mai potrivit pentru pielea cu probleme, predispusă la grăsimi, deoarece are un efect de uscare suplimentar.
 2. Differin Acne Cream (0,1%) este mai potrivit pentru pielea uscată. Are o structură densă, de culoare albă și are o gamă mai largă de substanțe auxiliare care compun compoziția sa. Ca rezultat, această formă de dozaj hrănește, hidratează și usucă pielea mult mai puțin decât gelul.

În 1 g de cremă și gel Differin conține aceeași cantitate de ingredient activ - 1 mg adapalen. Ele produc ambele forme ale medicamentului în tuburi din aluminiu sau din plastic de 30g.

Differinul se caracterizează prin absorbție redusă, adică practic nu penetrează în sistemul circulator și nu provoacă reacții adverse din diferite sisteme ale corpului. În plus, medicamentul nu are efect fotosensibilizant.

Gelul și crema trebuie depozitate într-un loc întunecos, rece și uscat. Crema este eficientă timp de 2 ani, iar gelul își păstrează proprietățile timp de 3 ani.

mărturie

Differinul de droguri a fost creat special pentru tratamentul acneei și acneei. Acesta este utilizat de obicei pentru acnee moderată până la severă.

Acesta este un medicament puternic, deci medicul trebuie să prescrie medicamentul, luând în considerare posibilele contraindicații și starea generală a pacientului.

Contraindicații

Contraindicații pentru medicație puțin. Differin nu este prescris în următoarele condiții:

 • Cu tendința de reacții alergice și de hipersensibilitate la medicament;
 • Differin nu este utilizat în timpul sarcinii, în special în primul trimestru. Nu poate fi utilizat în timpul alăptării;
 • Vârsta copiilor până la 12 ani;
 • Neoplasme pe piele la locul tratamentului dorit;
 • Afectarea mecanică a pielii (abraziuni, zgârieturi, răni);

Cu extremă prudență și sub supravegherea unui medic, Differin este prescris pentru boli de piele, cum ar fi dermatită și eczemă, deoarece evoluția acestor boli este însoțită de afectarea pielii. Prin răni, substanța activă în cantități mari poate pătrunde în sânge și, ca urmare a supradozajului, poate provoca reacții adverse periculoase.

În procesul de tratament cu un medicament, reacțiile adverse se pot dezvolta sub formă de înroșire, peeling și iritare a pielii la locurile de tratament. Aceste fenomene sunt însoțite de uscăciunea excesivă a pielii, de senzația de mâncărime și de arsură.

Dacă apare o reacție alergică, sunt posibile simptome de dermatită de contact, rupere, înroșire și iritare a conjunctivului ocular (conjunctivita alergică). Dacă apar simptome tulburatoare, trebuie să întrerupeți utilizarea medicamentului și consultați un dermatolog pentru sfaturi și noi prescripții.

Instrucțiuni de utilizare

Instrucțiuni de utilizare Differin prescrie aplicarea cremei sau gelului pe pielea cu probleme o dată pe zi, de preferat înainte de culcare. La începutul procedurii, pielea trebuie curățată cu remedii ușoare sau spălată fără săpun și umezită cu o cârpă moale.

Medicamentul se aplică direct acneei sau acneei cu un strat subțire, frecarea agentului terapeutic nu este necesară, deoarece orice formă este absorbită rapid.

Differin gel este recomandat pentru pielea grasă și cremă pentru pielea uscată și sensibilă. Un efect terapeutic vizibil se dezvoltă după 1-2 luni de utilizare regulată a medicamentului și se poate obține o îmbunătățire durabilă după 12 săptămâni de tratament. Dacă este necesar, după o scurtă pauză, medicul poate prescrie cursuri repetate de tratament.

Medicamentul poate fi utilizat ca un mijloc de monoterapie sau poate fi utilizat în combinație cu alte medicamente locale și sistemice pentru acnee (antibiotice, agenți hormonali). Un dermatolog optim va alege regimul optim de tratament individual. Differin este utilizat pentru a trata acnee moderată până la severă, cu erupții minore, nu se recomandă utilizarea medicamentului.

Efectul utilizării cremei și gelului Differin acnee

Care este efectul terapeutic în tratarea problemei pielii?

 • Differinul ajută la restabilirea aspectului sănătos al pielii, luptă împotriva acneei, acneei și a petelor negre. Pătrunzând în porii poluați, crema le curăță de depunerile sebacee și purulente, asigură pielea cu respirație liberă.
 • Îmbunătățește procesele metabolice, datorită faptului că daunele vindecă rapid, accelerează reînnoirea celulelor și restaurează pielea sănătoasă.
 • Reglează glandele sebacee, elimină strălucirea, curăță porii înfundați.
 • Interferează cu reproducerea bacteriilor patogene, previne răspândirea ulterioară a infecției și formarea unei noi acnee.
 • Reduce inflamația și disconfortul asociat (mâncărime, iritație).
 • Frumusețe textura pielii, îmbunătățește tenul.
 • Hrănește pielea și o protejează de influențele negative ale mediului.
 • Interferează cu formarea hemelor și a petelor în acele locuri în care s-au produs acnee.

Differin poate fi utilizat cu cursuri lungi, nu se obișnuiește, dar, în același timp, experții recomandă să nu se depășească doza indicată și să nu se utilizeze medicamentul pentru tratamentul leziunilor extensive.

La începutul medicamentului poate fi exacerbată: o creștere a numărului de erupții cutanate, apariția unor senzații neplăcute. Dar, de obicei, după câteva zile, aceste fenomene dispar.

Cu utilizarea prelungită a medicamentului, pielea devine mai subțire și devine deosebit de sensibilă. Prin urmare, pentru curățarea pielii nu se recomandă utilizarea de loțiuni sau tonice pe alcool și alte produse cosmetice care au un efect de uscare.

Recomandări suplimentare

Înainte de a utiliza medicamentul, consultați medicul. Preparatele pe bază de retinoizi trebuie prescrise numai de un specialist, auto-tratamentul poate duce la complicații nedorite.

Dermatologul va selecta regimul optim de tratament pe baza rezultatelor examinării și luând în considerare posibilele contraindicații și severitatea leziunilor. Cel mai adesea, Differin este prescris ca parte a unui tratament complex și este utilizat împreună cu alte medicamente.

Pielea trebuie să se obișnuiască cu efectele medicamentului, astfel încât tratamentul este mai bine să înceapă cu doza minimă de cremă sau gel și să nu utilizeze medicamentul în fiecare zi, ci de câteva ori pe săptămână. În viitor, ca dependență, mergeți la utilizarea zilnică a medicamentului.

După aplicarea unui strat subțire pe piele, crema sau gelul nu este frecat, deoarece medicamentul este absorbit rapid. Tratați numai zonele inflamate, fără a afecta pielea sănătoasă. Dacă crema sau gelul se aplică în exces, excesul trebuie îndepărtat cu o cârpă moale.

Evitați administrarea medicamentului în ochi și gură. Dacă se întâmplă acest lucru, spălați imediat zonele afectate cu multă apă și solicitați asistență medicală. În timpul tratamentului, limitați-vă șederea la soare și nu vizitați solariul.

Uneori, la începutul tratamentului, acneea devine mai mare. Acesta este un fenomen normal, deci nu trebuie să vă opriți să utilizați medicamentul. Pentru a obține primul rezultat pozitiv, este nevoie de câteva săptămâni. Prin urmare, ar trebui să aveți răbdare și să așteptați îmbunătățiri.

După dispariția completă a acneei, tratamentul nu trebuie oprit, cursul prescris trebuie completat. Aceasta va realiza un efect terapeutic stabil. Este necesar doar să se reducă numărul de cereri și să se utilizeze medicamentul nu este zilnic, ci de câteva ori pe săptămână. Dacă în timpul tratamentului există uscăciune și peeling a pielii, este de dorit să se reducă cantitatea de unguent aplicat, dar stoparea completă a tratamentului este nedorită.

Împreună cu Differin, puteți utiliza produse pe bază de antibiotice pe bază de acnee, creme hidratante și alte produse de îngrijire a feței (piele, loțiuni, geluri). Dar experții avertizează că, împreună cu acest medicament, nu ar trebui să utilizeze săpun și alte mijloace care să usuce pielea. În timpul tratamentului, nu se recomandă utilizarea de produse cosmetice decorative (pulbere, creme de fond), care înfundă porii pielii.

Differinul este un medicament destul de scump. În lanțul de farmacie, prețurile medii ale gelului variază de la 700 la 850 de ruble. Cream Differin costă între 730 și 880 de ruble. Dar, deoarece medicamentul este eliberat în tuburi de 30 g, această cantitate este de obicei suficientă pentru întregul tratament.

Recenzile privind utilizarea cremei Differin numai pozitive. Utilizatorii observă că medicamentul curăță în mod eficient pielea de erupții cutanate, ajută la restabilirea leziunilor și îmbunătățirea stării generale a pielii.

Acest aviz este confirmat de dermatologi calificați, deoarece studiile clinice au demonstrat că medicamentul reglementează restaurarea structurilor celulare la nivel biochimic, normalizează eficient glandele sebacee, ajută la curățarea porilor blocați și astfel elimină principala cauză a acneei.

Recenzii de aplicații

Revizuirea №1

Pielea afectată a fost tratată cu Differin. Un instrument foarte eficient, deși rezultatul trebuie să aștepte destul de mult timp, până la 3 luni, dar efectul este persistent. Înainte de aceasta, am folosit o mulțime de medicamente pentru tratamentul acneei (Zenerit, Baziron, Klenzit), au dat rapid un efect vizual, dar ameliorarea nu a durat mult timp și, după un timp scurt, erupția a apărut din nou. Differinul este o altă problemă, după tratament, pielea a fost curățată, iar acneea nu mai apare.

Examinați numărul 2

Differin a ajutat să facă față acneei. Acesta nu este un antibiotic, ci un nou instrument bazat pe un derivat al vitaminei A - adapalena. Medicamentul aparține retinoizilor topici locali, trebuie utilizat cu prudență, să nu depășească doza și să nu fie utilizat pe pielea afectată.

Apoi nu vor exista reacții adverse. Medicamentul ajută bine, curăță porii și ajută la scăderea acneei.

Examinați numărul 3

Am încercat să fiu tratat cu Differin. Medicamentul este scump, trebuie să îl folosiți mult timp. El a fost tratat timp de aproximativ o lună, apoi a renunțat, nu avea suficientă răbdare.

Acum, regret, pentru că un prieten care a adus tratamentul până la capăt a scăpat complet de acnee.

Problema față

Nu pot, pielea este uscata, asa ca se usuca si fulgi. Totul a început cu faptul că am folosit un diferențial, apoi pielea mea a început să fie acoperită cu arsuri sau ceva, roșu și fulgi. Apoi l-am cumpărat pe Klerasil, l-am folosit timp de două zile și obrajii mi-au devenit roșii și au ars groaznic, nu pot, și arde și sub ochii mei. Mă simt disconfort, cred că aceasta este o alergie la diferențial și, prin urmare, beau o pilulă de alergie. Nu mai pot face asta, ce ar trebui să fac?

Răspunsul doctorului:

Ați perceput destul de adecvat situația - dumneavoastră, cel mai probabil, ați dezvoltat unul dintre efectele secundare descrise în instrucțiunile pentru preparare.

Reacții adverse din utilizarea Differin și alte medicamente adapalene

Conform studiilor clinice, adapalen (ingredientul activ al medicamentului) provoacă efecte secundare la aproximativ o treime din toți pacienții.

Fiecare cincea a avut senzație de arsură și mâncărime imediat după aplicare. În plus, pot apărea roșeață și uscăciunea pielii, apare peeling.

Agentul poate contribui, de asemenea, la fotosensibilitate, adică crește sensibilitatea pielii la lumina soarelui (crește riscul de arsură la soare).

Toate aceste fenomene neplăcute se dezvoltă, de regulă, la 2-4 săptămâni de la începutul terapiei cu medicamente.

Nu vă faceți griji, efectele secundare vor dispărea destul de repede după întreruperea tratamentului cu Differin.

În ceea ce privește al doilea remediu (bazat pe aloe vera), ar fi mai bine pentru câteva zile să dați pielii o pauză de la orice remedii, deoarece țesutul sensibilizat poate "înțelege" greșit chiar și substanțele cele mai hipoalergenice din acel moment.

Risc crescut de evenimente adverse datorate interacțiunilor medicamentoase

Nu se recomandă aplicarea adapalenului în paralel cu detergenții medicali și abrazivi, cosmeticele cu efect de uscare, extractele de alcool. De asemenea, sa observat incompatibilitatea cu produsele care conțin rezorcinol, sulf și acid salicilic.

În lupta împotriva acneei, nu trebuie să permită "intersecții" de cursuri de diferite mijloace și preparate fără consimțământul unui dermatolog (cosmetolog).

Probabilitatea reacțiilor adverse poate crește dramatic în cazul unui supradozaj cu Differin - pacienții suferă de disconfort, înroșire și peeling.

Este dificil să controlați doza atunci când utilizați agenți locali, în special luând în considerare metabolismul individual și tipul de piele al unui anumit pacient.

Cum să aplicați Differin

Crema (gelul) este aplicată cu un strat destul de subțire pe fața spălată și uscată, nu este frecată în piele, nu mai mult de 1 dată pe zi și imediat înainte de culcare procedura nu poate fi efectuată.

Dacă Differin este combinat cu alte medicamente, se utilizează seara, cu 2 ore înainte de culcare și alte mijloace - dimineața. Durata cursului este determinată doar de un medic.

Differinul nu poate fi utilizat pentru eritem (de orice origine - soare, vânt, etc.), defecte ale pielii, eczeme. Apropo, dacă aveți o tendință de reacții alergice - de la utilizarea Differin este de a merge, cel puțin pentru o perioadă de exacerbări.

Dacă apare iritație sau uscăciune, Differin este anulat.

Nu puteți fi expus la radiații ultraviolete masive, dacă sunteți supus terapiei cu adapalen. Dacă nu puteți evita să faceți plajă, atunci cu o zi înainte de anularea medicamentului.

Adapalen nu ar trebui să ajungă pe membranele mucoase, în acest caz trebuie spălate imediat.

Ce trebuie să faceți în această situație

Anulați Differin și consultați un dermatolog dacă există o astfel de oportunitate.

În ceea ce privește starea actuală - antihistaminicele sunt într-adevăr adecvate, dar nu toate vor face. Cel mai bine este să cumpărați un pachet de Tsetrin (sau orice echivalent care conține cetirizină) și să luați medicamentul de 2 ori pe zi pentru o pastilă timp de 3-5 zile. Acest lucru va fi suficient pentru a vă stabiliza starea.

Dacă doriți să accelerați procesul - cumpărați un tub cu Fenistil (gel) și faceți frotiu zonele inflamate de 2 ori pe zi.

În cazurile extreme, poți să-ți ungi fața cu cremă de hidrocortizon, dar poate fi riscantă să o faci fără a consulta un dermatolog.

Tratamentul oricăror reacții cutanate trebuie însoțit întotdeauna de numirea unei diete.

În următoarele două săptămâni, încercați să reduceți consumul de făină dulce. Mâncărurile prajite și afumate sunt contraindicate. Este recomandabil să nu folosiți conservele.

Fructele (cu excepția bananelor și merelor) ar trebui excluse. Același lucru este valabil și pentru legumele "salate" timpurii.

În plus, este de dorit să se mențină un stil de viață mobil, deoarece metabolismul crescut contribuie la normalizarea pielii și întărește imunitatea locală și generală.

Nu vă faceți griji, situația dvs. este destul de comună. Cel mai probabil, va trebui să renunți la tratamentul acneei Differin.

Differin

Differin este un medicament de vitamina A utilizat pentru tratarea acneei (acnee). Efectul Differin se bazează pe stimularea dezvoltării celulelor epidermice, ceea ce duce la formarea accelerată a cântarelor de keratină, care ulterior sunt îndepărtate.

Când se administrează Differin? Caracteristicile aplicației

Differin este prescris numai pentru tratamentul acneei. Este disponibil în două versiuni: sub formă de gel și cremă. Crema este mai potrivită pentru persoanele cu piele uscată, în timp ce gelul este preferabil pentru uleiul.

Mi sa prescris o cremă, deoarece pielea uscată este problema mea veșnică.

Differin poate fi aplicat atât pe toată suprafața pielii feței (evitând contactul cu membranele mucoase), cât și separat pe elementele erupției cutanate. Differin nu este recomandat să se aplice mai mult de o dată pe zi. A nu se rupe crema în piele nu este necesară.

Este important să ne amintim că excesul de lumină solară, vântul puternic și frigul afectează pielea foarte negativ. Acest lucru se observă în special în timpul tratamentului cu Differin - acești factori măresc în mod semnificativ riscul de reacții adverse.

Cursul mediu de tratament este de 2-3 luni, iar efectul, teoretic, ar trebui să fie remarcabil până la sfârșitul primei luni. Voi face o rezervare imediat: nu am rămas răbdător până astăzi.

Este posibil să folosiți differin?

Contraindicații Differin, ca orice medicament, foarte mult. În special, acestea sunt:

 • reacții alergice la vitamina A;
 • luând medicamente de zinc și sulf (acestea usucă pielea);
 • orice proces tumoral;
 • eczeme;
 • vârsta copiilor și perioada de gestație (categoric!);
 • seboree;
 • arsuri.

Cât de sigur este acest medicament?

Îmi pare rău pentru excesiv, poate emoțional (deși, cred că oamenii cu acnee mă vor înțelege).

Acneea este deja o problemă serioasă care este greu de scăpat. Dacă tratamentul duce la defecte suplimentare, atunci nu este vorba despre un tratament.

Să vedem principalele efecte secundare ale Differin:

 • iritația, uscăciunea și peelingul pielii;
 • decolorare (pigmentare);
 • roșeața pielii la locul de aplicare a medicamentului;
 • prurit, uneori senzație de arsură;
 • apariția dermatitei;
 • conjunctivită (apare când gelul sau crema intră accidental în ochi);
 • sensibilizarea pielii la arsurile solare.

În chiar a doua zi după prima doză, a trebuit să experimentez jumătate din toate aceste efecte! Pielea de pe față se înroși și deveni și mai uscată decât înainte. Mai mult decât atât, era dureros chiar să o atinge!

Ca rezultat, întreaga mea experiență de tratament cu Differin sa încheiat la o singură recepție. După aceea, mi-a fost prescris un alt medicament - Roaccutane (puteți găsi o mulțime de comentarii despre el - totul este descris în detaliu). Nu am avut încă probleme cu acest medicament.

Producătorii susțin că toate reacțiile adverse dispar de la sine după un timp, dar nu am avut nici o dorință să aștept acest moment. Sentimente extrem de neplăcute...

Este eficacitatea prețului declarat?

Absolut fără ezitare, voi spune: nu, nu merită! Cu câțiva ani în urmă, Differin nu a costat mai mult de 700 de ruble pe tub de 30 de grame, iar acest preț era destul de adecvat (ceva este suficient pentru aproape o lună).

Acum devine o problemă de a cumpăra acest medicament pentru mai puțin de 2 mii de ruble. Și personal, pentru acești bani, nu am primit decât mai multe efecte secundare care "distrugeau" toate beneficiile.

Pot să spun că am multă experiență în tratarea acneei și nu vreau să vă "publicitate" alte medicamente. Prin urmare, am avertizat că Differin poate provoca consecințe extrem de neplăcute (acest lucru nu înseamnă că medicamentul nu este eficient!). Roakkutan ma apropiat personal incomparabil mai bine.

11 Recenzii ale "Differin"

Nu eram mulțumit de tsindol, că îi murdăra hainele. Mutat la metrogil, nu are o astfel de problemă. Și ajută la tratamentul prea bine, tot același medicament antimicrobian.

Mi se pare foarte important să-ți găsesc medicamentul. În trei săptămâni am reușit aproape complet să scap de acnee cu ajutorul metrogilului și, în același timp, nu am oprit utilizarea cosmeticelor decorative și l-am aplicat direct pe Metrogil. Eficacitatea acestui medicament nu a scăzut.

Mi se pare că Differin chiar și o cremă, chiar gel, este adecvată numai pentru pielea grasă. Pentru că pielea mea a fost întotdeauna uleioasă, dar de asemenea am avut de a folosi metrogil în plus față de uscăciunea excesivă. Pentru a face acest lucru, puteți și doar hidratant, dar nu am putut găsi unul potrivit. Acnee după tratament este plecat, conținutul de grăsime a scăzut. În general, sunt mulțumit, dar cred că Differin va arde pur și simplu pielea uscată.

Pentru a nu arde pielea, mi-am amestecat Differin cu un hidratant Vichy pentru pielea grasă. Dimineața, ea a aplicat și Metrogil, pentru că până atunci pielea devenise deshidratată datorită diferitelor tratamente pentru acnee, iar în acest context, cosuri roșii inflamate se târau adesea. Așadar, a fost posibilă restabilirea funcționării normale a glandelor sebacee și a umidității.

Metrogil cu Differin nu este atât de uscată excesiv, ci de efecte antiinflamatorii suplimentare. Dacă se aplică cu înțelepciune, este de asemenea potrivit pentru pielea uscată. În general, acneea este o problemă mai frecventă a pielii uleioase și combinate, iar aplicarea punctuală sau aplicarea zilnică ajută la rezolvarea problemei uscării.

Foarte agresiv de droguri, pete doar cosuri, dar întreaga sa față a început să se desprindă puternic. La început am încercat și cu Metrogyl, dar apoi Differin a fost înlăturat, pielea mea nu o ia. I-am dat-o fratelui meu, e atât de gras încât Differin va avea dreptate.

Și eu, la început, mă descurc puternic, am renunțat la tot. Și apoi mi-am dat seama că nu fac totul. Acolo unde scriu că este necesar să smulge foarte puțin, un mazar pe toată fața și am încercat puțin mai mult să o ajut mai repede (((((
Începeți într-un mod nou: zgâriați puțin, mai întâi în fiecare zi, apoi zilnic. În dimineața de hidratare. Totul este grozav, a ajutat :)

Oh, fete, și cum nu vă este frică de mijloace diferite de a folosi împreună. Eu personal doar separat a fost tratat cu Differin și separat cu Metrogyl atunci. Principalul lucru pe care Differin la făcut pentru pielea mea este faptul că și-a redus conținutul de grăsimi, iar acum numai puncte mici au rămas negre.

ce daca am o piele putin grasa si folosesc crema in loc de gel diferential?

De asemenea, am avut pielea grasă, dar am cumpărat o cremă și ea a început să-și usuce fața timp de 3 săptămâni... Am folosit-o timp de 3 luni și am văzut rezultatul așteptat

Diferența ma ajutat. Și nu au existat efecte secundare. Probabil pentru că prietenul lui mi-a recomandat și ea ma învățat să o folosesc (mai târziu un dermatolog a aprobat sfatul ei). Anume - hidratantul trebuie să fie aplicat nu dimineața, dar după ce diferența se usucă puțin.
Uscăciunea, iritarea sau înfundarea nu au fost deloc.

Adăugați un comentariu Anulați răspunsul

 • Sper că l-am luat pe Trombos Ass de ceva timp, am avut-o. 28 aprilie, 11:04 AM
 • Rimma Vândut în pachetul 1 + 1, este foarte convenabil să luați necesitatea. 06 ianuarie, 19:48

  Differin - utilizare și efecte secundare

  Differinul este un tratament pentru acnee. Ajută la reducerea numărului și severității erupțiilor cutanate și promovează vindecarea rapidă a acneei în curs de dezvoltare. Ingredientul activ, adapalena, aparține unei clase de medicamente numite retinoizi. Ea afectează creșterea celulară și reduce inflamația și umflarea.

  Vaccinul împotriva acneei inflamatorii a fost testat cu succes la șoareci, dar până acum nu și-a demonstrat eficacitatea la om. Acneea este frecventă.

  Caracteristicile diferențiale

  Spălați-vă mâinile înainte de a utiliza acest medicament. Curățați cu grijă pielea afectată cu un produs de curățare uscată sau uscată. Aplicați o cantitate mică de medicament cu vârfurile degetelor o dată pe zi, la culcare, sau după cum este prescris de un medic. Pentru a aplica soluția, puteți folosi o cârpă de tifon sau un tampon de bumbac.

  Utilizați acest medicament numai pe piele. Nu se aplică pe partea interioară a buzelor sau a nasului / gurii. Nu se poate aplica la tăieturi, zgârieturi, piele tăbăcită sau zone afectate de eczeme.

  Încercați să păstrați medicamentul din ochi. În acest caz, spălați ochii cu multă apă. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă apar iritații. Scoateți mâinile după aplicarea diferențialului pentru a evita contactul accidental cu ochii.

  În primele săptămâni de tratament cu diferinom, acneea se poate agrava deoarece medicamentul funcționează pe acnee în interiorul pielii. Ar putea dura până la 8-12 săptămâni pentru a observa rezultatele utilizării diferenței.

  Utilizați-l în mod regulat pentru a maximiza beneficiul produsului. Pentru a nu uita, trebuie să o utilizați în același timp în fiecare zi. Nu utilizați mai mult sau mai des decât se recomandă. Starea pielii nu se îmbunătățește mai repede, dar va crește riscul de înroșire, peeling și durere.

  Acest medicament este disponibil în diferite concentrații și forme (de exemplu gel, cremă, soluție). Cel mai bun tip de medicament specific în cazul dumneavoastră depinde de starea pielii și răspunsul la terapie. Anunță-ți medicul dacă afecțiunea persistă sau se înrăutățește.

  Videoclip despre diferențial

  Efecte secundare

  O senzație tranzitorie de căldură sau arsură poate apărea imediat după aplicarea medicamentului. În timpul primelor 2-4 săptămâni de utilizare a medicamentului se poate produce înroșirea pielii, uscăciunea, mâncărimea, peelingul, arsura ușoară sau agravarea acneei. Aceste efecte se mențin, de obicei, cu continuarea tratamentului. Dacă oricare dintre acestea persistă sau se înrăutățește, discutați cu un specialist. El va recomanda modificarea dozei, frecvența aplicării sau întreruperea tratamentului.

  Amintiți-vă că medicul a prescris medicamentul, deoarece acesta a motivat că beneficiile sale depășesc riscul de efecte nedorite. Mulți oameni utilizează acest medicament și nu au efecte secundare grave.

  Consultați-vă cu un specialist dacă apare oricare dintre aceste reacții adverse grave, dar grave: înroșirea sau iritarea pielii severe, arsură intensă, înroșirea și ruperea ochilor (conjunctivita), edemul pleoapelor, modificarea culorii pielii.

  Reacțiile alergice foarte grave la acest medicament apar rar, însă dacă se întâmplă acest lucru, consultați imediat un medic. Printre simptomele posibile sunt erupții cutanate, mâncărime / umflături (în special ale feței / limbii / gâtului), amețeli severe, dificultăți de respirație.

  Această listă de posibile efecte secundare nu este completă. Dacă observați alte lucruri care nu au fost enumerate mai sus, contactați medicul.

  Măsuri de siguranță

  Înainte de a utiliza adapalena, spuneți medicului dumneavoastră că sunteți alergic la aceasta sau la medicamente cu vitamina A (alte retinoizi, cum ar fi izotretinoina); sau dacă aveți alte tipuri de alergii. Diverin are componente inactive care sunt capabile să provoace alergii sau alte probleme. De asemenea, nu uitați să informați specialistul despre bolile dumneavoastră, în special despre eczeme.

  Differin poate crește sensibilitatea la soare. Evitați expunerea prelungită la soare, paturi de bronzare și arsuri solare. Condițiile meteorologice extreme, cum ar fi vântul sau frigul, irită pielea. Utilizați zilnic protecția solară și purtați îmbrăcăminte de protecție în timp ce sunteți afară. Așteptați până când pielea sa recuperat complet din arsură înainte de a utiliza adapalena.

  Evitați electroliza, depilarea cu ceară și produse chimice în zonele tratate atunci când utilizați acest produs.

  Dacă ați utilizat recent produse care conțin rezorcinol, sulf sau acid salicilic, utilizați differenerin cu prudență. Așteptați până când efectele acestor produse se diminuează.

  În timpul sarcinii, acest medicament trebuie utilizat numai atunci când este clar necesar. Discutați despre riscuri și beneficii cu un specialist.

  Nu se știe dacă trece în laptele matern. Consultați înainte de a începe să alăptați.

  interacțiune

  Interacțiunile medicamentoase pot afecta modul în care medicamentele acționează sau cresc riscul apariției unor reacții adverse grave. Înainte de a utiliza diferine, spuneți medicului dumneavoastră despre toate rețetele pe bază de prescripție medicală și pe cele pe care le tratezi pe bază de plante. Fă o listă cu toate medicamentele pe care le folosești și le dai medicului. Nu puteți începe, opriți sau modificați doza de medicament fără a consulta mai întâi un medic.

  Unele produse pot interacționa cu acest medicament, de exemplu:

  • agenți care conțin acizi hidroxil alfa,
  • agenți care conțin acid glicolic
  • soluții de curling de păr
  • alcool / produs de var / mentol (îngustarea porilor, tonice, aftershave),
  • săpunuri sau detergenți medicali sau abrazivi,
  • produse care conțin sulf, rezorcinol sau acid salicilic,
  • săpun și produse cosmetice cu efect puternic de uscare,
  • alte medicamente care pot crește sensibilitatea la lumina solară (de exemplu, fluorochinolone, cum ar fi ciprofloxacina, tetraciclinele, diureticele tiazidice, cum ar fi hidroclorotiazida, medicamente care conțin sulf, cum ar fi sulfametoxazol, fenotiazine, cum ar fi clorpromazina).

  supradoză

  Dacă bănuiți că aveți o supradoză, contactați imediat camera de urgență. Differinul în caz de înghițire poate fi periculos.

  notițe

  Nu împărțiți medicamentul cu alții. Cosmeticele pot fi folosite, dar înainte de aplicarea diferenței trebuie să fie curățate temeinic.

  Unele produse cosmetice și săpunuri pot agrava acneea. Lotiunile hidratante sunt cel mai des folosite în siguranță. Atunci când cumpărați produse cosmetice, hidratante sau alte produse de îngrijire a pielii, rețineți că eticheta indică un produs "non-comedogen" sau "non-anemone". Este puțin probabil ca aceste produse să agraveze acneea. Adresați-vă medicului dumneavoastră ce produse sunt sigur de utilizat. Amintiți-vă că murdăria nu este cauza acneei. Curățarea prea frecventă sau energică a pielii poate irita pielea și agrava acneea.

  Dacă uitați să utilizați acest medicament, utilizați-l imediat ce vă amintiți acea zi. Dacă nu vă amintiți până dimineața, așteptați până la următoarea doză programată.

  Depozitați la temperatura camerei, protejate de lumină și umiditate. Diferitele forme ale acestui medicament pot avea cerințe de depozitare diferite. Preparatele pe gel sunt inflamabile. Nu expuneți la căldură sau flacără. Nu fumați în timpul utilizării. Păstrați toate medicamentele la îndemâna copiilor și animalelor de companie.

  Differin pentru acnee: instrucțiuni de utilizare și recenzii

  Differinul este un medicament folosit pentru a scăpa de acnee. Acesta aparține grupului de retinoizi în structură chimică, are caracteristicile farmacologice ale dermatoprotectorului.

  Medicamentul reglează formarea celulelor epiteliale, contribuie la keratinizarea și transformarea lor în scale. Poate fi utilizat atât independent cât și în combinație cu alte mijloace, în funcție de natura cursului bolii.

  Pe această pagină veți găsi toate informațiile despre Differin: instrucțiuni complete de utilizare pentru acest medicament, prețurile medii în farmacii, analogii complete și incomplete ale medicamentului, precum și recenziile persoanelor care au utilizat deja Differin. Vrei să îți lași părerea? Vă rugăm să scrieți în comentarii.

  Grupa clinico-farmacologică

  Medicamentul pentru tratamentul acneei.

  Condiții de vânzare a farmaciei

  Poate fi cumparat fara prescriptie medicala.

  Cât de mult este Differin? Prețul mediu în farmacii este de 800 de ruble.

  Forma de eliberare și compoziția

  Astăzi, farmaciile oferă două forme de dozare de bază ale acestui medicament - unguent și cremă.

  1. Unguentul are o consistență ușor mai groasă, dar este, de asemenea, absorbită rapid și ușor în piele. Aplicarea unguentului nu este dificilă, dar pentru o mai bună absorbție este aplicată pe pielea afectată cu stratul cel mai subțire. Unguentul este, de asemenea, ambalat în tuburi din material polimeric cu un volum de 30 g, care sunt plasate în ambalaje din carton. La unguent, precum și la cremă se atașează o instrucțiune detaliată, care permite studierea proprietăților preparatului, efectul asupra pielii afectate, prevenirea posibilelor consecințe negative și optimizarea schemei de aplicare.
  2. Crema are o consistență uniformă ușoară, de culoare galben deschis sau cremă, este ambalată în tuburi de aluminiu cu un volum de 10-37 g, care se află în ambalaje din carton cu numele medicamentului indicat, producătorul și durata de valabilitate a produsului.

  Ingredientul activ al medicamentului este substanța adapalenă, care este conținută în ambele forme de dozare a agentului în cantități egale. Elementele auxiliare ale medicamentului includ:

  • carbomer;
  • propilen glicol;
  • disodium edetate;
  • hidroxid de sodiu;
  • apă purificată.

  De asemenea, în funcție de tipul de medicament (gel sau cremă), poate conține următoarele componente: squalen natural, glicerol, ciclometiconă.

  Efect farmacologic

  Adapalen este ingredientul activ al medicamentului Differin, care este un analog sintetic al acidului retinoic și aparține medicamentelor dermatotropice. Despre structura chimică a adapalenei - un derivat al acidului naftoic. Substanța se leagă selectiv de receptorii acidului retinoic pe nucleele celulelor epiteliale și stimulează diferențierea keratinocitelor. Mai mult, nu se observă legarea la proteinele citosolice sensibile la acidul retinoic. Acest lucru cauzează o lipsă de acțiune iritantă pronunțată.

  Adapalen accelerează stadiul final al transformării keratinocitelor într-o scară cornificată și, de asemenea, slăbește conexiunile intercelulare în epidermă. Accelerarea ultimelor etape de keratinizare a celulelor epiteliale și slăbirea conexiunilor dintre keratinocite conduce la o exfoliere rapidă, subțierea epidermei, reducerea formării de comedone. Medicamentul îmbunătățește eliberarea gurile foliculilor de păr de acumularea de celule moarte.

  Efectul antiinflamator al adapalenei se datorează inhibării activității lipoxigenazei, a citokinelor și a acidului arahidonic. Efectul asupra factorilor de inflamație, este comparabil cu betametazona. Medicamentul nu stimulează procesele hiperplatice din epidermă. Datorită acțiunilor farmacologice enumerate, Differin prezintă următoarele proprietăți: keratolitic, sebiostatic, antiinflamator, comedolitic. Adapalen are un efect fotosensibilizant.

  Indicații pentru utilizare

  Medicamentul este conceput pentru a scăpa de acnee și acnee vulgaris.

  Dacă erupția cutanată este ușoară sau moderată, poate fi utilizată monoterapia, adică poate fi utilizată numai "Differin". Pentru tratamentul acneei severe, veți avea nevoie de alte medicamente.

  Contraindicații

  Contraindicații pentru medicație puțin. Differin nu este prescris în următoarele condiții:

  1. Vârsta copiilor până la 12 ani;
  2. Cu tendința de reacții alergice și de hipersensibilitate la medicament;
  3. Neoplasme pe piele la locul tratamentului dorit;
  4. Afectarea mecanică a pielii (abraziuni, zgârieturi, răni);
  5. Nu utilizați în timpul sarcinii, în special în primul trimestru. Nu o utilizați în timpul alăptării.

  Cu extremă prudență și sub supravegherea unui medic, Differin este prescris pentru boli de piele, cum ar fi dermatită și eczemă, deoarece evoluția acestor boli este însoțită de afectarea pielii. Prin răni, substanța activă în cantități mari poate pătrunde în sânge și, ca urmare a supradozajului, poate provoca reacții adverse periculoase.

  Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

  Utilizarea medicamentului în timpul sarcinii și alăptării nu este recomandată.

  Instrucțiuni de utilizare

  Instrucțiunile de utilizare indică faptul că crema sau gelul Differin se aplică extern.

  1. Medicamentul se aplică punctual pe elemente inflamatorii sau, dacă este necesar, pe toată fața. Este interzisă frecarea în piele! Înainte de aplicarea gelului / cremei trebuie să curățați fața (fără a folosi loțiuni de săpun și alcool).
  2. Utilizarea medicamentului trebuie să fie de 1 dată pe zi, preferabil pe timp de noapte. Efectul terapeutic se manifestă în 4-8 săptămâni de tratament, o îmbunătățire durabilă fiind observată după 3 luni de tratament.

  La recomandarea unui medic, se poate desfășura un al doilea curs.

  Efecte secundare

  În procesul de tratament cu un medicament, reacțiile adverse se pot dezvolta sub formă de înroșire, peeling și iritare a pielii la locurile de tratament. Aceste fenomene sunt însoțite de uscăciunea excesivă a pielii, de senzația de mâncărime și de arsură.

  Dacă apare o reacție alergică, sunt posibile simptome de dermatită de contact, rupere, înroșire și iritare a conjunctivului ocular (conjunctivita alergică). Dacă apar simptome tulburatoare, trebuie să întrerupeți utilizarea medicamentului și consultați un dermatolog pentru sfaturi și noi prescripții.

  supradoză

  Supradozarea serioasă de la "Differin" nu poate fi, deoarece adapalenul este slab absorbit. Dacă se întâmplă acest lucru, se observă pielea uscată și durerea musculară.

  Instrucțiuni speciale

  1. Este important atunci când se aplică Differin pentru a evita contactul cu unguent sau gel pe buze și ochi.
  2. În cazurile de iritare a pielii, este necesară anularea tratamentului până când dispare complet.
  3. La tratarea acneei, medicamentul poate fi utilizat în asociere cu alte medicamente. În acest caz, Differin trebuie aplicat la culcare și alte mijloace - dimineața.
  4. Se recomandă evitarea iradierii UV și expunerea prelungită la soare în timpul utilizării medicamentului, deoarece pot exista iritații ușoare pe piele și, de asemenea, excluderea utilizării preparatelor cosmetice care au proprietăți iritante și de uscare (agenți care conțin etanol, parfumuri etc.)

  Interacțiune medicamentoasă

  Absorbția adapalenei prin piele este scăzută, deci interacțiunea cu medicamentele sistemice este puțin probabilă.

  Nu există interacțiuni cu alte medicamente care pot fi utilizate extern și simultan cu medicamentul Differin. Când utilizați medicamentul seara, dimineața puteți utiliza medicamente pentru tratamentul extern al acneei, cum ar fi soluții de eritromicină (până la 4%) sau clindamicin fosfat (1% pe bază) sau geluri de peroxid de benzoil pe bază de apă (până la 10% deoarece aceste medicamente nu cauzează degradarea reciprocă sau iritația cumulativă. Cu toate acestea, alte retinoizi sau medicamente cu un mecanism similar de acțiune nu ar trebui utilizate simultan cu adapalen.

  Nu se recomandă utilizarea simultană a medicamentului Differin și a mijloacelor pentru peeling, detergenți abrazivi, precum și mijloace cu efect uscat, astringent sau iritant (agenți aromatici sau alcoolici).

  opinii

  Am luat câteva recenzii despre persoanele care au luat medicamentul Differin:

  1. Marina. Timp de trei luni, am folosit un diferențial. Totul este așa cum ar trebui să fie. Da, la început a existat o uscăciune teribilă și o înfundare (apoi am redus puțin doza, ca să spun așa). Cea de-a doua, a treia lună - erupții teribile pe toată fața. Nimic nu sa îmbunătățit, doar mai rău. Punctele negre nu au devenit mai puțin deloc. Din păcate, drogul nu mi se potrivea.
  2. Oksana. Soțul meu și cu mine suntem predispuși la acnee pe față nu este primul an. A început să utilizeze crema Differin. Efectul meu a fost remarcabil în a doua săptămână de aplicare. Și soțul ei nu a ajutat la remediu. Se pare că pielea lui este mai aspru, medicul ia prescris un medicament sub formă de gel. După 3 luni am uitat de acnee. Differinul continuă din când în când ca o prevenire.
  3. Inna. Am suferit de acnee de la adolescență. Am încercat "Differin" pentru a pune pe zonele problematice, rezultatul este destul de bun. Acest lucru este în ciuda faptului că pentru o lungă perioadă de timp nu am putut scăpa de acnee. "Differin" nu a avut un efect rău, deși, desigur, nu este încă posibil să scapi complet de problema sa. Unii oameni sugerează că zăresc complet fața, dar mi se pare greșit. De asemenea, am citit că Differin nu dă un efect rapid, că este eficient numai dacă este folosit de mult timp, în măsura în care nu știu cu adevărat. Aș vrea să elimin complet acneea și să uit ca un vis rău.

  Este de remarcat faptul că medicamentul este foarte activ și la începutul tratamentului poate provoca iritații și peeling severe ale pielii, despre care pacienții scriu destul de des în recenziile lor. Datorită deshidratării sub influența Differinului, pielea poate avea un aspect gri și obosit.

  După terminarea cursului tratamentului, este nevoie de ceva timp pentru a-l restabili, precum și un hidratant bun. Acțiunea medicamentului durează mult timp, deci chiar și în ciuda costurilor ridicate, este populară la pacienți.

  Înainte și după fotografii

  analogi

  Prin sinonime (conțin exact același ingredient activ), Differin include următoarele medicamente:

  • Gel adapalen (extern);
  • Gel Klenzit (extern);
  • Crema Adaklin (externă);
  • Gel adolen (extern).

  Analogii medicamentului Differin sunt următoarele mijloace, destinate exclusiv utilizării externe:

  • Unguent Videstim;
  • Unguent Radevit;
  • Unguent retanoic;
  • Gelul skinoren;
  • Gel gel izotrexin;
  • Gel Effezel.
  • Soluție de retasol.

  Înainte de a utiliza analogi, consultați-vă medicul.

  Care este mai bine, Differin sau Skinoren?

  Skinoren nu are o eficacitate atât de mare în tratamentul acneei, ca Differin. Cu toate acestea, medicamentul merită atenție, deoarece poate fi utilizat ca principalul medicament pentru terapia de întreținere după principala cale de administrare a Differin.

  De exemplu, după ce ați utilizat Differin timp de 3 luni, puteți trece la Skinoren, care se aplică pe toată suprafața pielii de mai multe ori pe săptămână. Amintiți-vă că Skinoren are capacitatea de a albi pielea feței, oferindu-i o paloare de marmură care nu trebuie să se teamă.

  Condiții de depozitare și termen de valabilitate

  A nu se lăsa la îndemâna copiilor la o temperatură care să nu depășească + 25 ° С. Nu îngheța.

  Data expirării: crema - 2 ani, gel - 3 ani.

 • AskBody

  Efectul hranei asupra acneei