Roaccutane

Acnee, acneea este flagelul multor tineri moderni. Boala este foarte frecventă, iar cauza acesteia este, cel mai adesea, o încălcare a glandelor sebacee.

Se întâmplă că pacientul nu ajută numeroasele mijloace de a trata acneea, iar erupția este deja în stare de disconfort. În acest moment, cosmetologul poate prescrie Roaccutane.

În acest articol vom examina de ce medicii prescriu Roaccutane, inclusiv instrucțiuni de utilizare, analogi și prețuri pentru acest medicament în farmacii. Marturii reale ale persoanelor care au beneficiat deja de Roaccutane pentru acnee pot fi găsite în comentarii, precum și pentru a vedea fotografiile înainte și după tratament.

Compoziție și formă de eliberare

Roakkutana formă de dozare de eliberare - capsule: oval, opac; conținutul capsulelor - suspensia unei consistențe uniforme de la galben închis la galben.

 • Ingredientul activ este izotretinoina (10 sau 20 mg).
 • Elemente auxiliare: ulei de soia și ceară de albine.

Grupa clinico-farmacologică: un medicament pentru tratamentul acneei. Retinoid.

Ce ajută Roaccutane?

Medicamentul este utilizat pentru tratarea bolilor de piele. Acestea includ:

 1. Acnee, atunci când alte metode sunt neputincioase;
 2. Acneea pustulară;
 3. Anghile roz;
 4. Forme severe de acnee chistică;
 5. seboree;
 6. Dermatită orală;
 7. Folicular cheratosis;
 8. Cheratoderma.

Roaccutane este un tratament foarte eficient pentru acnee de origine diferită. Cu toate acestea, medicii îl prescriu cu mare grijă: medicamentul nu este destinat tuturor pacienților cu acnee.

Cum funcționează medicamentul?

Isotretinoina este principalul ingredient activ al medicamentului. Este capabil să reducă stratul cornos pe piele, datorită căruia substanțele active penetrează liber în adâncul celulelor epidermei. Roaccutan are efecte antiinflamatorii și antiseborice.

Din acest motiv, mărimea glandelor sebacee scade, iar producția de exces de grăsimi se oprește. Aceasta, la rândul său, duce la o scădere a proliferării bacteriilor și la încetinirea formării keratinizării pe față. Ca rezultat, glandele sebacee sunt libere, curate si noi acnee si acnee (inclusiv rozacee) pur si simplu nu se pot forma.

Datorită tuturor acestor proprietăți ale medicamentelor, numărul de acnee de pe piele este redus semnificativ și nu apare o nouă acnee. Medicamentul este prescris pentru acnee în formă severă, acnee, pentru tratamentul acneei pe față și corp, când alte forme de tratament și medicamente nu au avut efectul dorit.

Instrucțiuni de utilizare

În conformitate cu instrucțiunile de utilizare, pilulele Roaccutane pentru acnee ar trebui să fie luate cu mese. Medicul selectează individual doza de medicament, de obicei este de 1-2 capsule pe zi. Se recomandă începerea tratamentului cu dozele minime, care se calculează în raport de 0,5 mg pentru 1 kg de greutate. La majoritatea pacienților, doza variază de la 0,5 la 1,0 mg / kg de greutate corporală pe zi.

Volumul medicamentului, obținut ca urmare a calculelor, trebuie luat în 24 de ore. În funcție de gravitatea leziunilor, doza zilnică maximă poate fi crescută. În cele mai multe cazuri, un rezultat stabil poate fi obținut după 4-6 luni de tratament, utilizarea mai lungă a medicamentului este nedorită.

Condiții obligatorii pentru utilizarea medicamentului Roaccutane:

 1. Să se supună unui examen și să treacă toate testele prescrise de medic;
 2. După numirea acestui medicament, trebuie să aflați mai multe de la medicul dumneavoastră cu privire la precauțiile speciale și metoda de utilizare;
 3. Frecvența utilizării și dozajul trebuie să respecte exact așa cum este prescris de către un medic;
 4. Citiți cu atenție adnotarea medicamentului și urmați toate instrucțiunile descrise acolo;
 5. Nu măriți sau micșorați doza, nu vă opriți singur;
 6. La numirea medicului, apar în mod regulat și iau toate testele prescrise în timpul tratamentului;
 7. La primele manifestări de efecte secundare și complicații, raportați imediat medicului dumneavoastră.

Eficacitatea medicamentului este de așa natură încât un singur ciclu de tratament este suficient pentru recuperarea completă, în timp ce erupția cutanată complet dispare și remisia persistă mult timp. Dacă apare recădere, medicul poate prescrie un al doilea ciclu de tratament. Deoarece ameliorarea poate continua până la 8 săptămâni după întreruperea tratamentului, un al doilea curs trebuie prescris nu mai devreme de sfârșitul acestei perioade.

Dacă bănuiți apariția primelor efecte secundare și complicații, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

S-a găsit un vrăjmaș inamic MUSHROOM cui! Unghiile vor fi curățate în 3 zile! Ia-o.

Cum de a normaliza rapid tensiunea arterială după 40 de ani? Rețeta este simplă, scrie-o jos.

Obosit de hemoroizi? Există o cale! Poate fi vindecat la domiciliu în câteva zile, de care aveți nevoie.

Despre prezența viermilor spune un miros din gură! O dată pe zi, beți apă cu o picătură..

Roaccutane: fotografie înainte și după tratament

Fotografia prezintă rezultatul tratamentului cu Roaccutane înainte și după.

Contraindicații

Nu utilizați medicamentul în astfel de cazuri:

 • hiperlipidemie severă;
 • hipervitaminoza A;
 • insuficiență hepatică;
 • vârsta de până la 12 ani;
 • perioada de sarcină și alăptare;
 • utilizarea concomitentă de tetracicline;
 • hipersensibilitate la componentele Roaccutane.

Nu se recomandă utilizarea medicamentului pentru astfel de boli:

 • metabolismul lipidic;
 • obezitate;
 • diabet zaharat;
 • istoricul depresiei;
 • alcoolism.

Sarcina este o contraindicație absolută pentru utilizarea Roaccutane. Dacă sarcina, în ciuda avertismentelor, apare în timpul perioadei de tratament sau în decurs de 30 de zile de la sfârșitul consumului de droguri, există o probabilitate foarte mare de a avea un copil cu defecte severe de dezvoltare.

Efecte secundare

Apariția efectelor secundare depinde de doza medicamentului. După ajustare, efectele secundare dispar sau se diminuează. Dar, în unele cazuri, simptomele nedorite pot persista mult timp.

În timpul tratamentului pot apărea:

 1. Sferele mintale și sistemul nervos central: depresia, tulburarea comportamentală, cefaleea, convulsii, presiunea intracraniană crescută ("Pseudotumor al creierului": viziune defectuoasă, greață, dureri de cap, vărsături, umflarea nervului optic).
 2. Organe sensibile: pierderea acuității vizuale, ruperea, fotofobia, iritarea și înroșirea ochilor, lipsa vederii nocturne, bolile oculare infecțioase.
 3. Alergie: erupție cutanată, mâncărime, angioedem, șoc anafilactic, căderea părului, dermatită, transpirație, eritem facial, hirsutism.
 4. Sistem digestiv: diaree, greață, boală inflamatorie intestinală (ileită, colită), sângerare, pancreatită (în special hipertrigliceridemie concomitentă peste 800 mg / dl), creșterea reversibilă și tranzitorie a activității transaminazelor hepatice. Au fost descrise cazuri selectate de dezvoltare a hepatitei și a pancreatitei cu un rezultat fatal.
 5. Modificarea sângelui: anemie, ESR crescută, trombocitoză sau trombopenie, o scădere a leucocitelor și hematocritului.
 6. Sistemul respirator: în situații izolate - bronhospasm.
 7. Imunitate: infecții cauzate de microorganisme.
 8. Se pot produce pielea uscată și membranele mucoase. Buzele uscate, ochii, mucoasa nazală.
 9. Sistemul muscular: dureri musculare și articulare, hiperostoză, dezvoltarea artritei și artrozei, apariția calciului și a sărurilor în articulații.
  Din sistemul urinar: proteinurie, hematurie.

Manifestarea oricărora dintre reacțiile adverse de mai sus cauzate de medicament Roaccutane, este motivul tratamentului pentru medicul dumneavoastră. Uneori este nevoie să reduceți doza de Roaccutane sau să o anulați.

Sarcina și alăptarea

Sarcina este o contraindicație absolută pentru tratamentul cu Roaccutane. Dacă se produce sarcină, în ciuda avertismentelor, în timpul tratamentului sau în decurs de o lună după terminarea tratamentului, există un risc foarte mare de a avea un copil cu defecte severe de dezvoltare.

Isotitinoina este un medicament cu un efect teratogen puternic. Dacă sarcina are loc într-un moment în care o femeie ia o doză pe cale orală (în orice doză sau chiar într-un timp scurt), există un risc foarte mare de a avea un copil cu dizabilități de dezvoltare.

Prețul mediu al ROAKKUTAN în farmacii (Moscova) este de 1.800 de ruble.

Roaccutane

Descrierea datei de 20 mai 2015

 • Nume latin: Roaccutane
 • Codul ATX: D10BA01
 • Ingredient activ: izotretinoin
 • Producător: F. Hoffmann-La Rosh Ltd. (Elveția)

structură

Ingredientul activ este izotretinoina (10 sau 20 mg).

Elemente auxiliare: ulei de soia și ceară de albine.

Formularul de eliberare

Medicamentul este disponibil sub formă de capsule.

Acțiune farmacologică

Stimulator de regenerare.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Componenta activă este o formă biologic activă de vitamina A, care poate fi sintetizată independent în corpul uman. Substanța principală nu interdelasează cu subclasele (receptorii: alfa, beta, gamma) ai receptorilor nucleari ai acidului retinoic.

Izotretinoin pentru o perioadă scurtă de timp merge în acid trans retinoic (tretinoin) și alți liganzi ai receptorilor nucleari, care dă în final procesul de expresia genelor si sinteza proteinelor (posibil ca inducție sau inhibiție).

Sub acțiunea medicamentului, producția și numărul de glande sebacee sunt reduse, concentrația de Propionibacterium acnes este redusă, ceea ce face posibilă scăderea acneei cu Roaccutane. Medicamentul nu are activitate antibacteriană și antimicrobiană. Medicamentul stimulează procesele de regenerare, încetinește faza terminală a diferențierii keratinocitelor, are efecte anti-seboreice și keratolitice, precum și efecte antiinflamatorii.

Indicații pentru utilizare

Roaccutane este prescris pentru tratamentul acneei vulgare severe și a cursului (cu formarea de cicatrici, pete pigmentare, pustule, hemoragii), care nu pot fi tratate prin alte metode.

Medicamentul este prezentat în încălcarea procesului de keratinizare: pitiriza roșie păroasă, forma kernatoderma palm-plantară, ihtioza, keratoza foliculară. Tabletele sunt eficiente pentru hidradenita purulentă, foliculita (dacă patogenul aparține florei gram-negative), acneea roz (versiunea grea a cursului).

Contraindicații

Medicamentul nu este prescris pentru hiper-vitamina A, intolerabilitatea isotretinoinei, în timpul sarcinii sau în timpul planificării sarcinii. Instrucțiuni de utilizare Roaccutane recomandă prescriptori cu precauție în pancreatita cronică, boală renală severă și sistemul hepatic, hipertrigliceridemie, diabet, obezitate, alcoolism.

Efecte secundare

Sistemul musculoscheletic: utilizarea în doze mari duce la apariția hiperostozei, artralgiei.

Efecte secundare cu simțurile: orbire de noapte, senzație în ochi, xeroftalmie, nevrită optică, disconfort de ardere atunci când purtați lentile, tulburări de vedere, claritate, cataractă.

Piele: cheilită, erupții cutanate, infecții ale pielii, subțierea părului, peeling al pielii pe tălpi și palmieri, dezvoltarea fotosensibilității, mâncărime.

Sistemul nervos: pseudotumori cerebrale (manifestări sub formă de vărsături incontrolabile și greață, dureri de cap, tulburări ale percepției vizuale), gânduri de sinucidere, oboseala, psihoză, depresie.

Tractul digestiv: gură uscată, manifestări dispeptice, colită, hepatită, formă regională de ileită, sângerare la nivelul gingiilor.

Pe fundalul tratamentului cu Roaccutane, este posibilă o schimbare în indicatorii de laborator: o scădere a nivelului colesterolului HDL, o creștere a colesterolului și a trigliceridelor.

Impactul medicamentului asupra fătului, efectul embriotoxic și teratogen: provoacă malformații ale sistemului cardiovascular, mikrooftalmiyu, hidrocefalie sau microcefalie, hipoplazia oasele antebrațului, coapsei, gât vertebre, craniu, falangele degetelor, poziția joasă de urechi, palatoschizisului, plin absența sau hipoplazia canalului auditiv extern, închiderea prematură a zonelor de creștere a epifizei, violarea timusului, fuziunea a degetelor, diferitele opțiuni de spinială, hernie a măduvei spinării și a creierului, până la moartea fătului în perioada perinatală.

La efectuarea de experimente pe animale, medicamentul a determinat formarea unui feocromocitom.

De asemenea, medicamentul poate provoca uscarea și sângerarea din membranele mucoase ale nasului.

Roaccutane, instrucțiuni de utilizare (metoda și dozajul)

Roaccutane pentru acnee

Cursul de terapie este de 2-4 săptămâni, doza zilnică - 0,5 mg pe 1 kg de greutate; A doua etapă de tratament durează 12-20 săptămâni, zilnic la 1 mg pe kg de greutate corporală. Capsulele sunt înăuntru, în timpul meselor.

Corectarea regimului de tratament se efectuează luând în considerare eficacitatea medicamentului, severitatea efectelor secundare, toleranța substanței active. Efectul terapeutic tangibil se manifestă după 1-2 luni de tratament, în unele situații durează 4-5 luni pentru a obține remisia. Dacă în decurs de 15 săptămâni există o scădere a leziunilor pe piele cu 70%, atunci medicamentul este anulat.

În cazul confirmării bolii recurente și persistente, este necesară o pauză obligatorie de 8 săptămâni înainte de începerea unui nou curs. Dacă se înregistrează o nouă exacerbare în timpul tratamentului, se recomandă reducerea dozei de medicament la 0,5 mg pe 1 kg timp de 2 săptămâni.

Când purulent hidradenita, acnee roz, foliculita, cauzate de tablete flora Roaccutane gramnegative administrat într-o doză zilnică de 0,5-1 mg per 1 kg de greutate, cursul este proiectat timp de 4 luni.

Tulburări de keratinizare

Medicamentul este prezentat într-o doză de 4 mg pe 1 kg de greutate corporală pe zi, un curs de 4 luni. După atingerea remisiunii clinice, treceți la doze mici.

supradoză

Există aceleași simptome ca și în cazul unui exces de vitamină A în organism. La început este posibil să fie necesară spălarea stomacului.

interacțiune

Minociclina și alte tetracicline în asociere cu Roaccutane măresc nivelul de presiune intracraniană, reducând eficacitatea izotretinoinei.

Diureticele tiazidice, sulfonamidele și alte medicamente care sporesc fotosensibilitatea, sporesc probabilitatea arsurilor solare.

Tratamentul simultan cu retinoide (Adapalen, retinol, acitretin, tazaroten, tretinoin) conduce la apariția hipervitaminozelor A.

Condiții de vânzare

Condiții de depozitare

Într-un loc uscat, întunecat, inaccesibil copiilor la o temperatură de cel mult 25 de grade Celsius.

Perioada de valabilitate

Nu mai mult de trei ani.

Instrucțiuni speciale

Pacienții care suferă de diabet necesită o monitorizare constantă a nivelurilor de glucoză.

În timpul tratamentului, se recomandă abandonarea lentilelor de contact și folosirea ochelarilor.

Donatorii sunt interzise de la donarea de sânge în timpul utilizării medicamentului, și în termen de o lună pentru a finaliza cursul tratamentului (în contact cu un recipient de sânge - o femeie gravidă poate manifesta efecte embriotoxice sau teratogene ale medicației asupra fătului).

Femeile sunt sfătuite să recurgă la o metodă contraceptivă fiabilă cu 4 săptămâni înainte de începerea cursului, în timpul tratamentului și, de asemenea, în termen de o lună după terminarea administrării medicamentului. Când o sarcină are loc într-un anumit timp, aceasta este întreruptă din motive medicale.

În timpul perioadei de tratament, se recomandă evitarea radiațiilor ultraviolete și creșterea insolației.

Cu apariția colitei, semne de pseudotumor al creierului, percepția vizuală deteriorată, comprimatele Roaccutane sunt anulate. Examenul neurologic este necesar atunci când înregistrați simptome de pseudotumor al creierului.

Medicamentul poate avea un efect advers asupra capacității de a conduce vehicule și de a efectua toate tipurile de activități care necesită o concentrație ridicată de atenție, în special în primele etape de tratament.

Analoguri Roaccutane

Analogii sunt: ​​Aknekutan, Isotretinin, Ștergeți, Unguent retinoic, Retasol.

Roaccutane Recenzii

Recenzile experților indică o bună tolerabilitate a medicamentului respectând dozele indicate, precum și o eficacitate ridicată a medicamentului.

Pentru acnee vulgaris ușoară până la moderată, pilulele pentru acnee nu sunt prescrise. Terapia medicamentoasă necesită monitorizarea obligatorie a stării ficatului, a nivelelor de lipide (analiza este efectuată pe stomacul gol).

Foto: înainte și după Roaccutane.

Price Roaccutane unde să cumpărați

Medicamentul poate fi achiziționat la farmacie (nu este necesară prezentarea formularului de prescripție medicală). Site-urile specializate vă permit să comandați medicamente pe Internet cu livrare la domiciliu.

Dozaje disponibile: 10 și 20 mg (formă de capsulă).

Poți să cumperi Roaccutane la Moscova la un cost între 1500 și 3000 de ruble.

Prețul lui Roaccutane în Kazahstan este de aproximativ 17.000 de dolari.

Indicații și contraindicații Roaccutan

Accutane este una dintre numeroasele varietăți de vitamină A. Suplimentarea suplimentară cu vitamine este de obicei prescrisă în timpul tratamentului cu acnee. Instrucțiunile corecte și sfaturile aplicației de la Accutane vă vor ajuta să înțelegeți dacă aveți nevoie de medicamente de acest tip.

Ce formă este acceptată Accutane

Produsul este vândut sub formă de tablete convenționale. Medicamentul standard, care este cel mai adesea prescris de medici, se numește Roaccutane. Se vinde în doze diferite, din care costul variază. Vitamina bine ajută la combaterea bolilor complexe ale pielii, incluzând:

 • Folliculita este o boală gravă cauzată de microorganisme care penetrează pielea prin inflamație.
 • Hydradenita este o boală care are mai multe subspecii. Roaccutanul, în acest caz, este un medicament auxiliar pentru tratamentul hidradenitei purulente.
 • Keratoderma - inflamație care apare pe pielea palmelor și picioarelor. Este imposibil să scapi de patologie cu ajutorul unui Accutane, de aceea medicul curant prescrie o întreagă gamă de medicamente.
 • Ulcere ulcere hemoragice - educație, contribuind la încălcarea eliberării pigmentului de melanină. Isotretinoin Roaccutane încetinește efectul unui abces asupra corpului.
 • Pitithiaz păros.
 • Ihtioza.
 • Folosirea cheratozelor foliculare.

Principala componentă activă a medicamentului este Isotretinion. În plus, produsul conține stimulente speciale de regenerare. Este această combinație care promovează recuperarea rapidă și vindecarea inflamațiilor pielii.

La prima apariție a oricăreia dintre bolile enumerate, contactați imediat spitalul și cumpărați Roaccutane numai la recomandarea medicului curant. Amintiți-vă că auto-medicamentele pot agrava orice boală.

Astăzi, Roaccutane este mai frecvent în diferite forme. Acestea pot fi tablete convenționale, capsule sau supozitoare pentru administrare rectală.

Contraindicații Roaccutan

 • Sarcina.

Este interzisă administrarea medicamentului atât în ​​timpul sarcinii, cât și în timpul planificării.

Acest caz este considerat de către medic în mod individual. În majoritatea cazurilor, este permisă administrarea medicamentului. Dar un exces de vitamina A în organism face imposibilă utilizarea produsului.

Roaccutane este un medicament destul de puternic. Prin urmare, în caz de hipersensibilitate, organismul poate reacționa negativ la izotretionin.

Glandele sebacee sunt strâns legate de sistemul digestiv. Utilizarea Roaccutane pentru afecțiunile colorectale poate agrava situația și poate dăuna pieii.

În această perioadă, utilizarea oricăror medicamente ar trebui tratată foarte atent. Medicii recomandă găsirea unor soluții alternative pentru tratarea bolilor de piele.

 • Diabetul și predispoziția la acesta.

Roaccutan afectează în mod activ plasma. Utilizarea medicamentului poate duce la boli cardiovasculare grave.

 • Insuficiență hepatică sau renală.

În special, nu este recomandat să luați Roaccutane împreună cu medicamente pentru aceste boli. Unele dintre ele pot fi pur și simplu incompatibile.

Având în vedere caracteristicile circulației sanguine la o persoană care suferă de alcoolism, vitamina A poate, de asemenea, să afecteze negativ întregul sistem.

Prețul Roaccutane

Gama de prețuri din țările CSI este destul de mare. Costul specific depinde de doza medicamentului și a regiunii. Statisticile arată că prețul mediu variază de la 1600 de ruble. până la 4.000 de ruble.

Multe farmacii oferă o gamă largă de preparate analogice Roaccutane. Ele pot fi mai ieftine cu 2000-3000 de ruble. Ar trebui să fiu atenți la astfel de fonduri, puteți spune doar medicului dumneavoastră. Poate că, în cazul tău, poți să te întorci la droguri cum ar fi Aknekutan, Verokutan sau Erase. Totul depinde de boala specifică și de caracteristicile corpului.

Cum funcționează Roaccutane

Isotretinoina, care intră în corp, se transformă în tretinoin. Este un acid trans-retinoic care afectează sinteza proteinelor. Efectul specific asupra proteinelor depinde de țesutul în care acidul penetrează.

În cele din urmă, medicamentul afectează glandele sebacee și reduce cantitatea de secreție secretă. Prin acest proces, medicamentul ușurează inflamația.

Roaccutane stimulează un efect puternic de regenerare. Funcția de regenerare are la rândul ei un efect anti-seboreic. Medicamentul este inclus în lista celor mai eficiente mijloace în lupta împotriva tipurilor severe de boli acnee. Adesea, capsulele sunt prescrise de medicii care participă la tratament în caz de urgență, când alte tipuri de tratament nu au efectul dorit, de exemplu în inflamația scalpului.

Este demn de remarcat că până în prezent Roaccutane nu a fost încă studiat pe deplin. Există o serie de funcții care ajută corpul să depășească anumite tipuri de boli, însă principiul muncii lor nu poate fi explicat. Caracteristica principală și avantajul este că medicamentul inhibă foarte mult activitatea glandelor sebacee din zonele afectate.

În plus, practica arată că utilizarea medicamentului nu duce la apariția post-acnee. Dacă în tratamentul acneei, Roaccutane acționează ca principalul medicament, celulele se recuperează treptat pe cont propriu.

Roaccutane - efecte secundare

Un efect puternic al medicamentului asupra pielii poate duce la un efect secundar, în funcție de doza administrată. De exemplu, este destul de posibil apariția de roșeață într-o anumită zonă a pielii, mâncărime și, de asemenea, dermatita feței.

Dintre efectele generale asupra corpului, se eliberează doar transpirație excesivă, care, apropo, se găsește adesea în timpul funcționării normale a medicamentului. Totul depinde de caracteristicile individuale ale organismului și, în special, de glandele sudoripare umane.

Roaccutane afectează sistemul respirator. În caz de defecțiuni, sunt posibile spasme bronhice, precum și un proces complicat de respirație (apar senzații că aerul plămânilor nu este complet umplut cu aer).

Poate că apariția durerii în mușchi. Sentimentele seamănă cu forjarea puternică. De regulă, disconfortul dispare în câteva zile după începerea administrării medicamentului. La persoanele cu vârsta de cel puțin 35 de ani, pot apărea dureri la nivelul articulațiilor și tendoanelor.

Se înregistrează frecvent cazuri de funcționare defectuoasă a tractului gastro-intestinal. Medicamentul poate provoca greață sau chiar hepatită.

O serie de contraindicații sugerează că Roaccutane poate duce la afectări vizuale grave. Cu ajutorul exercițiilor speciale și a medicamentelor, este ușor de restaurat sub supravegherea strictă a unui medic. În cazurile severe, un efect secundar al remediei este o cataractă.

Audierea de la efectele anormale ale Roaccutane asupra organismului se înrăutățește numai într-un anumit interval. De regulă, nu există probleme speciale în acest domeniu.

În timpul tratamentului cu Roaccutane, unii pacienți au prezentat o scădere bruscă a imunității. Fii atent în această perioadă. Corpul este ușor expus la diferite tipuri de infecții.

O cantitate mare de vitamina A în preparat poate duce la o formă adecvată de hipervitaminoză. Aceasta, la rândul său, afectează structura pielii. Deoarece glandele sebacee sunt înfundate, capacul se usucă, astfel încât cremele hidratante sunt permise în această perioadă. Sângerări frecvente din nas, spută în căile respiratorii și conjunctiva sunt de asemenea posibile.

O supradoză a medicamentului duce la toate efectele secundare de mai sus. Dar cel mai adesea apare numai atunci când hipervitaminoza, pe care medicul nu a găsit-o la timp. Prin urmare, contactați numai specialiști bine calificați.

După cum puteți vedea, Roaccutane are numeroase efecte secundare, dar atunci când este utilizat corect, apar numai câteva dintre ele. În majoritatea cazurilor, tratamentul are loc fără complicații.

Roaccutane Dozare și Formă

Acum, medicamentul este vândut numai în capsule și este disponibil de la 30 la 100 de bucăți pe pachet. Acest număr de tablete este suficient pentru tratamentul complet. Dar doza specifică depinde de cursul dvs. individual și de patologia de la care sunteți tratat.

Puteți vedea instrucțiunile detaliate ale lui Roakkutan de la un specialist înalt calificat chiar acum. Videoclipul descrie exact modul de administrare a medicamentului și în ce cazuri:

De asemenea, asigurați-vă că căutați recomandări privind tratamentul patologiilor Roaccutane și mijloace alternative:

Având în vedere cât de mult costă Roaccutane și cât de puternic acționează, rezultă că acest medicament se află pe lista celor mai eficiente în combaterea bolilor de piele. Dar este foarte posibil ca în cazul tău să folosești unelte de altă natură. Asigurați-vă că consultați medicul pentru a obține răspunsuri corecte la toate întrebările. În plus, vă recomandăm să acordați atenție altor vitamine pentru acnee.

Roaccutane: instrucțiuni de utilizare

Medicamentul Roaccutane afectează activitatea funcțională a glandelor sebacee ale pielii. Este un derivat al retinoidelor și este utilizat pentru tratarea acneei.

Compoziție și formă de eliberare

Roaccutan este disponibil sub formă orală de dozare (administrare orală). Ele au o formă alungită, roșu-maroniu (10 mg) sau roșu-maroniu, cu o culoare albă jumătate (20 mg) și o suprafață netedă. Principala componentă activă a medicamentului este izotretinoina, conținutul său în 1 comprimat este de 10 și 20 mg. De asemenea, include componente auxiliare, care includ:

 • Ulei de soia.
 • Ceara de albine.
 • Amidon din cartofi.
 • Dioxid de titan.
 • Oxid de fier roșu.
 • Sorbitol.
 • Manitolul.

Capsulele sunt ambalate într-un blister de 10 bucăți. Cutie de carton conține 3 sau 10 blistere, precum și instrucțiuni de utilizare a medicamentului.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Principala componentă activă a capsulelor de izotretinoin Roaccutane este stereoizomerul vitaminei A. Modifică activitatea proceselor metabolice (metabolice) în glandele sebacee ale pielii, ceea ce determină o scădere a activității lor funcționale. Pe fondul utilizării medicamentului, are un efect terapeutic antiinflamator și antiseboric.

După administrarea capsulului Roaccutane în interiorul ingredientului activ este aproape complet absorbit în circulația sistemică din intestin. Acesta este distribuit în țesuturi în mod egal, metabolizat în principal în ficat și glandele sebacee până la produse de dezintegrare inactive, care sunt excretate în urină.

Indicații pentru utilizare

Principala indicație medicală pentru administrarea capsulelor Roaccutane este o formă severă de acnee (acnee), o formă chistică nodulară a procesului patologic, care nu poate fi tratată cu alte medicamente.

Contraindicații

În unele condiții patologice și fiziologice ale corpului, luarea capsulelor Roaccutane este contraindicată, acestea includ:

 • Hypervitaminoza (creșterea și acumularea crescută în ea) a vitaminei A.
 • Insuficiență severă a activității funcționale a ficatului.
 • Hiperlipidemia este o afecțiune caracterizată prin niveluri ridicate de lipide (grăsimi) din sânge.
 • Administrarea simultană a antibioticelor de tetraciclină.
 • Sarcina în orice moment și perioada de lactație (alăptarea).
 • Vârsta copilului până la 12 ani.
 • Hipersensibilitate la oricare dintre componentele medicamentului.

Cu grijă, capsulele Roaccutane vor fi utilizate pentru diabet, depresie (declin pe termen lung în starea de spirit), inclusiv trecut, alcoolism, obezitate. Înainte de începerea tratamentului trebuie să vă asigurați că nu există contraindicații.

Dozare și administrare

Capsulele Roaccutane sunt administrate pe cale orală după o masă, de obicei de 1-2 ori pe zi. Nu sunt mestecate și spălate cu o cantitate suficientă de lichid. Dozajul depinde de gravitatea acneei și este selectat individual. Doza inițială este de 0,5 mg izotretinoin per kg din greutatea corporală a pacientului pe zi. Apoi, dacă este necesar, acesta crește treptat la 1 mg pe 1 kg de greutate corporală pe zi. Doza optimă de curs este de 100-150 mg pe 1 kg de greutate corporală. Remisiunea completă (îmbunătățirea stării pielii) necesită de obicei 16-24 săptămâni de tratament. Dacă este necesar, în caz de exacerbare (recidivă) a bolii, cursul terapiei se repetă (nu mai devreme de 8 săptămâni de la cel precedent).

Efecte secundare

Când se observă doza terapeutică recomandată în timp ce se administrează capsule Roaccutane, reacțiile adverse rareori apar. Cu doze în creștere, este posibilă apariția reacțiilor negative de la diferite organe și sisteme:

 • Sistemul digestiv - greață, vărsături intermitente, boli inflamatorii intestinale, diaree (diaree), o creștere reversibilă a activității transaminazelor hepatice în sânge, indicând leziuni ale celulelor hepatice. Au fost descrise cazuri rare de inflamație severă a pancreasului (pancreatită).
 • Sistemul nervos și psihicul - dureri de cap, depresie, tulburări comportamentale, creșterea presiunii intracraniene, convulsii convulsive.
 • Organe senzitive - scăderea acuității vizuale, fotofobiei, scăderea severității viziunii crepusculului (orbire de noapte), mai puțin o încălcare a percepției culorilor, o cataractă (obturarea lentilei).
 • Măduvă de măduvă osoasă roșie - o scădere a numărului de eritrocite (anemie), leucocite (leucocitopenie), plachete (trombocitopenie) în sânge, o creștere a ratei de sedimentare a eritrocitelor (ESR).
 • Sistemul respirator - o îngustare pronunțată și pronunțată a bronhiilor (bronhospasm), în special la pacienții cu astm bronșic.
 • Sistemul musculoscheletal - durere articulară (artralgie), mușchi (mialgie).
 • Sistemul imunitar - procese infecțioase cu localizare diferită, cauzate în principal de stafilococi și streptococi.
 • Reacții alergice - o erupție pe piele, mâncărime, urticarie sub forma arsurilor urzică.
 • Indicatorii de laborator - o creștere a nivelului de acid uric și a lipidelor din sânge.

De asemenea, atunci când luați capsule de Roaccutane, puteți dezvolta semne de hipertensibilitate a vitaminei A, care includ membranele mucoase uscate și pielea. Apariția semnelor de reacții adverse reprezintă baza pentru oprirea medicamentului și vizitarea unui medic.

Instrucțiuni speciale

Recepția capsulelor Roaccutane este prescrisă de un medic (dermatolog). Evaluează severitatea acneei, precum și starea generală a pacientului și, de asemenea, ia în considerare în mod necesar instrucțiunile specifice privind utilizarea medicamentului:

 • Persoanele care primesc terapie cu medicamente sau au fost anulate mai puțin de o lună în urmă nu vor putea lua sânge pentru transfuzie.
 • Se recomandă efectuarea periodică a monitorizării clinice și de laborator a stării funcționale a ficatului, rinichilor, sângelui și metabolismului lipidic cel puțin o dată în 3 luni.
 • Cazuri de dezvoltare a depresiei au fost descrise foarte rar, precum și tendințe suicidare în timpul utilizării medicamentului.
 • Uneori, în decurs de 7-10 zile de la începerea administrării capsulelor Roaccutane, sa observat agravarea acneei.
 • Posibilitatea utilizării medicamentului pentru femeile însărcinate și care alăptează, medicul stabilește individual numai din motive medicale stricte. Înainte de a începe să luați capsule, sarcina trebuie exclusă.
 • Este necesar să se evite metodele de terapie cu laser cu utilizarea medicamentului, precum și în termen de o lună de la terminarea recepției.
 • Deoarece este posibilă reducerea clarității viziunii crepusculului, pacientul trebuie informat despre acest lucru, în special pentru cei care conduc o mașină.
 • Când se administrează capsule Roaccutane, efectul spectrului de lumină ultravioletă asupra pielii trebuie limitat.
 • Există cazuri rare de dezvoltare a șocului anafilactic după începerea tratamentului, însoțită de o scădere critică a tensiunii arteriale și a insuficienței multiple a organelor.
 • În cazul diabetului zaharat concomitent, este necesar un control mai frecvent al nivelului de zahăr.

În rețeaua de farmacii, capsulele Roaccutane sunt disponibile numai pe bază de rețetă. Recepția lor independentă fără prescripția medicală a medicului este exclusă.

supradoză

Dacă doza terapeutică recomandată a capsulelor Roaccutane este depășită semnificativ, pot apărea semne de hipervitaminoză a vitaminei A. În acest caz, se efectuează lavaj gastric, sorbenți intestinali (carbon activ) și terapie simptomatică.

Analogi roaccutan

Similar în compoziție și efect pentru capsulele Roaccutane sunt preparatele Dermoretin, Retasol, Aknekutan, Erase.

Termeni și condiții de depozitare

Termenul de valabilitate al capsulelor Roaccutane este de 3 ani de la data fabricării. Medicamentul trebuie depozitat într-un loc uscat și întunecos, la o temperatură a aerului mai mică sau egală cu + 25 ° C. Păstrați departe de copii.

Prețul Roaccutane

Costul mediu al capsulelor Roaccutane în farmacii din Moscova depinde de doza:

 • 10 mg, 30 capsule - 1650-1679 ruble.
 • 20 mg, 30 capsule - 2854-3163 ruble.

Roaccutane - instrucțiuni oficiale de utilizare

INSTRUCȚIUNI
pe utilizarea medicamentelor

Număr de înregistrare
П N013958 / 01

Denumire comercială
Roaccutane® (Roaccutane®)

Denumire internațională neprotejată
Isotretinoin (izotretinoin)

Denumire chimică
Acid (2Z, 4E, 6E, 8E) -3,7-dimetil-9- (2,6,6-trimetil-1ciclohexen- 1 -il) -2,4,6,8nonatetraenoic

Formă de dozare
capsule

structură
O capsulă de 10 mg conține:
ingredient activ: izotretinoin - 10 mg;
excipienți: ulei de soia - 107,92 mg, ceară galbenă - 7,68 mg, ulei de soia, ulei hidrogenat - 7,68 mg, ulei de soia, ulei parțial hidrogenat - 30,72 mg;
Capsula: glicerol 85% - 31,275 mg, gelatina - 75,64 mg Karion 83 (amidon de cartof hidrolizat, manitol, sorbitol) - 8,065 mg oxid colorantului roșu de fer (E172) - 0,185 mg de dioxid de titan (E171) - 1,185 mg;
cerneală pentru înscrierea pe capsulă: șelac, oxid negru pentru colorarea fierului (E172); utilizați cernelul Opacode Black S-1-27794.

O capsulă de 20 mg conține:
ingredient activ: izotretinoin - 20 mg;
excipienți: ulei de soia - 215,84 mg, ceară galbenă - 15,36 mg, ulei de soia, ulei hidrogenat - 15,36 mg, ulei de soia, ulei parțial hidrogenat - 61,44 mg;
Capsula: glicerol 85% - 49,835 mg, gelatina - 120.66 mg Karion 83 (amidon de cartof hidrolizat, manitol, sorbitol), - 12,86 mg, de fier roșu oxid colorant (E172) - 0,145 mg de dioxid de titan (E171) - 1,97 mg;
cerneală pentru înscrierea pe capsulă: șelac, oxid negru pentru colorarea fierului (E172); utilizați cernelul Opacode Black S-1-27794.

descriere
Capsule 10 mg: capsule în formă de oval, roșu maro, opace; pe suprafața inscripției capsulei cu cerneală neagră "ROA 10"; conținutul capsulei este o suspensie omogenă de la galben la galben închis.
Capsule 20 mg: capsule ovale, jumătate maro-roșu, opacă, cealaltă jumătate este albă, opacă; pe suprafața inscripției capsulei cu cerneală neagră "ROA 20"; conținutul capsulei este o suspensie omogenă de la galben la galben închis.

Grupa farmacoterapeutică
Tratamentul acneei

Codul ATX [D10BA01]

Acțiune farmacologică
Retinoid pentru tratamentul sistemic al acneei
Isotretinoina este un stereoizomer al acidului all-transretinoic (tretinoin).
Mecanismul exact al acțiunii Roaccutane nu a fost încă elucidat, dar sa stabilit că îmbunătățirea imaginii clinice a acneei severe este asociată cu suprimarea activității glandelor sebacee și cu o scădere confirmată histologic a dimensiunii lor. În plus, izotretinoina are un efect antiinflamator asupra pielii.
Hiperkeratoza celulelor epiteliale ale foliculului de par și a glandei sebacee conduce la descuamarea corneocitelor în canalul glandei și la ocluzia acesteia din urmă cu cheratină și un exces de secreție sebacee. Aceasta este urmată de formarea de comedo și, în unele cazuri, de adăugarea procesului inflamator. Roaccutanul inhibă proliferarea sebocitelor și acționează asupra acneei, restabilind procesul normal de diferențiere a celulelor. Sebumul este principalul substrat pentru creșterea Propionibacterium acnes, prin urmare, reducerea formării de sebum suprimă colonizarea bacteriană a canalului.

Farmacocinetica
Deoarece cinetica izotretinoinei și a metaboliților săi este liniară, concentrațiile sale plasmatice în timpul tratamentului pot fi anticipate pe baza datelor obținute după o singură doză. Această proprietate a medicamentului sugerează de asemenea că nu afectează activitatea enzimelor hepatice implicate în metabolismul medicamentelor.
aspirație
Absorbția izotretinoinei din tractul gastrointestinal fluctuează. Biodisponibilitatea absolută a izotretinoinei nu a fost determinată, deoarece forma de eliberare a medicamentului pentru administrare intravenoasă nu este disponibilă la om. Cu toate acestea, extrapolarea datelor obținute în cadrul experimentului la câini sugerează o biodisponibilitate sistemică destul de scăzută și variabilă. La pacienții cu acnee, concentrațiile plasmatice maxime (Cmax) în starea de echilibru după administrarea a 80 mg izotretinoin pe stomacul gol au fost de 310 ng / ml (interval 188-473 ng / ml) și au fost atinse în 2-4 ore. Concentrațiile plasmatice ale izotretinoinei sunt de aproximativ 1,7 ori mai mari decât concentrațiile din sânge din cauza penetrării slabe a eritrocitelor prin izotretinoin.
Utilizarea izotretinoinei cu alimente crește biodisponibilitatea de 2 ori comparativ cu postul.
distribuire
Izotretinoinul puternic (99,9%) se leagă de proteinele plasmatice, în principal de albumină, astfel încât într-o gamă largă de concentrații terapeutice conținutul fracțiunii (farmacologic active) libere a medicamentului este mai mic de 0,1% din cantitatea sa totală.
Cantitatea de distribuție a izotretinoinului la om nu a fost determinată, deoarece forma de dozare pentru administrarea intravenoasă nu există.
Concentrațiile echilibrate de sânge ale isotretinoinului (Cmin ss) la pacienții cu acnee severă, luând 40 mg de medicament de 2 ori pe zi, au variat de la 120 la 200 ng / ml.
Concentrațiile de 4-oxo-izotretinoină la acești pacienți au fost de 2,5 ori mai mari decât cele ale izotretinoinei. Datele privind penetrarea izotretinoinului în țesutul uman sunt insuficiente. Concentrația de izotretinoin din epidermă este de două ori mai mică decât în ​​ser.
metabolism
După administrarea orală, în plasmă se găsesc trei metaboliți principali: 4-oxo-izotretinoin, tretinoin (acid complet tranretinoic) și 4-oxo-retinoină. Principalul metabolit este 4-oxo-izotretinoin, concentrațiile plasmatice în echilibru fiind de 2,5 ori mai mari decât concentrațiile preparatului inițial. Au fost de asemenea găsiți metaboliți mai puțin semnificativi, care includ, de asemenea, glucuronuri, cu toate acestea, nu sa stabilit structura tuturor metabolitilor.
Metaboliții izotretinoinei au activitate biologică, confirmată în mai multe teste de laborator. Astfel, efectele clinice ale medicamentului la pacienți pot fi rezultatul activității farmacologice a izotretinoinei și a metaboliților săi.
Deoarece izotretinoina și tretinoina (acidul complet tranretinoic) sunt transformate în mod invers în mod in vivo, metabolizarea tretinoinei este asociată cu metabolizarea izotretinoinei. 20-30% din doza de izotretinoin este metabolizată prin izomerizare.
În farmacocinetica izotretinoinei la om, circulația enterohepatică poate juca un rol semnificativ.
Studiile de metabolizare in vitro au arătat că mai multe enzime ale sistemului citocromului P450 (CYP) sunt implicate în conversia izotretinoinei în 4-oxo-izotretinoin și tretinoin. Se pare că nici una dintre izoformele nu joacă în același timp un rol dominant. Roaccutan și metaboliții săi nu au un efect semnificativ asupra activității enzimelor sistemului CYP.
reproducere
După ingerarea izotretinoinului marcat radioactiv, aproximativ aceeași cantitate este detectată în urină și fecale. Timpul de înjumătățire al fazei terminale pentru medicamentul nemodificat la pacienții cu acnee este de 19 ore. Timpul de înjumătățire al fazei terminale pentru 4-oxo-izotretinoin pare să fie mai lung și are o durată medie de 29 ore.
Isotretinoina este un retinoid natural (fiziologic). Concentrațiile endogene ale retinoidelor sunt restaurate la aproximativ 2 săptămâni după terminarea administrării Roaccutane®.

Farmacocinetica în situații clinice speciale
Deoarece izotretinoina este contraindicată în încălcarea ficatului, datele privind farmacocinetica medicamentului la acest grup de pacienți sunt limitate.
Insuficiența renală nu afectează farmacocinetica izotretinoinelor.

mărturie
Acnee severă (chistică nodulară, acnee conglobată sau acnee cu risc de cicatrizare).
Acnee, care nu se supune altor terapii.

Contraindicații
Sarcina, perioada de alăptare (vezi pct. "Sarcina și perioada de alăptare"), insuficiență hepatică, hipervitaminoză A, hiperlipidemie severă, terapie cu tetraciclină concomitentă.
Hipersensibilitate la medicament sau la componentele acestuia (inclusiv soia).
Vârsta copiilor până la 12 ani.

Cu grija
Depresia în istorie, diabetul, obezitatea, metabolismul lipidic, alcoolismul.

Sarcina și perioada de alăptare

Medicul trebuie să fie sigur că:
- pacientul are acnee severă (nodular / chistic, acnee conglobată sau acnee cu risc de cicatrizare); acnee care nu este supusă altor terapii;
- un rezultat negativ a fost obținut dintr-un test fiabil de sarcină înainte de începerea aportului de medicament, în timpul tratamentului și la 5 săptămâni după terminarea tratamentului; datele și rezultatele testului de sarcină trebuie să fie documentate;
- pacientul utilizează cel puțin 1, de preferință 2 metode eficiente de contracepție, inclusiv o metodă de barieră, cu o lună înainte de începerea tratamentului cu Roaccutane®, în timpul tratamentului și în termen de o lună de la terminarea acestuia;
- pacientul este capabil să înțeleagă și să îndeplinească toate cerințele de mai sus pentru prevenirea sarcinii;
- pacientul îndeplinește toate condițiile de mai sus.

Test de sarcină
În conformitate cu practica existentă, în primele 3 zile ale ciclului menstrual, trebuie efectuat un test de sarcină cu o sensibilitate minimă de 25 mME / ml:
Înainte de inițierea terapiei:

 • Pentru a exclude o eventuală sarcină înainte de începerea contracepției, rezultatul și data testului inițial de sarcină trebuie înregistrate de un medic. La pacienții cu menstruație neregulată, timpul testului de sarcină depinde de activitatea sexuală, aceasta ar trebui efectuată la 3 săptămâni după un contact sexual neprotejat. Medicul trebuie să informeze pacientul despre metodele contraceptive.
 • Un test de sarcină se efectuează în ziua în care este prescris Roakkutan® sau cu 3 zile înainte de vizita pacientului la medic. Specialistul ar trebui să înregistreze rezultatele testelor. Medicamentul poate fi administrat numai pacienților care primesc contracepție eficientă timp de cel puțin o lună înainte de începerea tratamentului cu Roaccutane®.
  În timpul terapiei:
 • Pacientul trebuie să viziteze medicul la fiecare 28 de zile. Necesitatea testelor lunare de sarcină este determinată în conformitate cu practica locală și luând în considerare activitatea sexuală, încălcările anterioare ale ciclului menstrual. Dacă există dovezi, se efectuează un test de sarcină în ziua vizitei sau cu trei zile înainte de vizita la medic, rezultatele testului trebuie înregistrate.
  Sfârșitul tratamentului:
 • La 5 săptămâni după terminarea tratamentului, se efectuează un test pentru a exclude sarcina.
  Rețeta pentru Roaccutane® pentru o femeie capabilă de fertilitate poate fi prescrisă numai pentru 30 de zile de tratament, continuarea tratamentului necesită o nouă prescriere a medicamentului de către un medic. Vă recomandăm un test de sarcină, prescrierea și primirea medicamentului într-o singură zi.
  Livrarea Roaccutane ® într-o farmacie trebuie efectuată numai în termen de 7 zile de la data prescrierii.
  Pentru a ajuta la medici, farmaciști și pacienți, pentru a evita riscul de expunere la medicament Roaccutane ® în producătorul de fructe a creat un „program de protecție a sarcinii“, care vizează prevenirea teratogen de droguri și de a sublinia utilizarea absolut obligatorie a măsurilor contraceptive sigure femeile de vârstă fertilă. Programul conține următoarele materiale:
  pentru medici:
  - un ghid pentru medicul de prescripție pentru Roaccutane® pentru femei
  - pacient consimtamânt informat
  - forma de înregistrare a scopului drogului pentru femei
  pentru pacient:
  - dosarul de informare al pacientului
  - Ce trebuie să știți despre contracepție
  pentru farmacist:
  - Un ghid pentru farmacist pentru distribuirea Roaccutane ®.
  Informațiile complete privind riscul teratogen și respectarea strictă a măsurilor de prevenire a sarcinii trebuie furnizate atât bărbaților, cât și femeilor.

  Pacienți de sex masculin
  Dovezile existente sugerează că la femei, expunerea la medicament, prelevată din materialul seminal și lichidul seminal al bărbaților care iau Roaccutane®, nu este suficientă pentru apariția efectelor teratogene ale Roaccutane®.
  Bărbații ar trebui să excludă posibilitatea de a lua medicamentul de către alte persoane, în special femei.
  În cazul în care, în ciuda măsurilor de precauție luate, în timpul sarcinii cu Roaccutane® sau în decurs de o lună după terminarea sarcinii, totuși a apărut o sarcină, există un risc crescut de malformații fetale foarte severe (în special din sistemul nervos central, inima și vasele de sânge mari). În plus, riscul de avort spontan crește.
  În cazul unei sarcini, tratamentul cu Roaccutane® este întrerupt. Este necesar să se discute fezabilitatea conservării sale cu un medic specializat în teratologie.
  Documentat dezvoltare severe congenitale fetale la om, asociat cu scopul medicamentului Roaccutane ®, inclusiv hidrocefalie, microcefalie, malformații anomalii ale urechii externe cerebeloase (microtia, îngustarea sau absenta meatului auditiv extern), microftalmie, anomalii cardiovasculare (Tetrad Fallot, transpunerea vaselor mari, defecte ale partițiilor), malformații faciale (palat cleft), timus, patologie glandei paratiroidiene.
  Deoarece isotretinoina are o lipofilitate mare, este foarte probabil ca aceasta să treacă în laptele matern. Datorită posibilelor efecte secundare, Roaccutane nu poate fi administrat la mamele care alăptează.

  Dozare și administrare
  Regimul de dozare standard
  În interior, cu o masă o dată sau de două ori pe zi.
  Eficacitatea terapeutică a Roaccutane® și efectele sale secundare depind de doză și variază de la pacienți diferiți. Acest lucru impune necesitatea selectării individuale a dozei în timpul tratamentului.
  Tratamentul cu Roaccutane® trebuie să înceapă cu o doză de 0,5 mg / kg pe zi. La majoritatea pacienților, doza variază de la 0,5 la 1,0 mg / kg de greutate corporală pe zi. Pacienții cu forme severe ale bolii sau cu trunchiul de acnee pot necesita doze zilnice mai mari - până la 2,0 mg / kg. Se demonstrează că frecvența remisiunii și prevenirea recurenței este optimă atunci când se utilizează o doză de curgere de 120-150 mg / kg (pe curs de tratament), prin urmare durata tratamentului la pacienți specifici variază în funcție de doza zilnică. Remisia completă a acneei poate fi adesea realizată în termen de 16-24 săptămâni de tratament. La pacienții care tolerează foarte puțin doza recomandată, tratamentul poate fi continuat la o doză mai mică, dar poate fi efectuat mai mult.
  La majoritatea pacienților, acneea dispare complet după un singur ciclu de tratament. Cu o recădere clară, un curs repetat de tratament cu Roaccutane® este indicat în aceeași doză zilnică și aceeași dată ca prima. Deoarece ameliorarea poate continua până la 8 săptămâni după întreruperea tratamentului, un al doilea curs trebuie prescris nu mai devreme de sfârșitul acestei perioade.

  Dozare în cazuri speciale
  La pacienții cu insuficiență renală severă, tratamentul trebuie să înceapă cu o doză mai mică (de exemplu, 10 mg pe zi) și să crească în continuare până la 1 mg / kg / zi sau maxim admisibil (dar nu mai mult decât doza zilnică maximă de 1 mg / kg). Doza zilnică trebuie rotunjită până la cel mai apropiat număr mic de capsule întregi.

  Efecte secundare
  Majoritatea efectelor secundare ale Roaccutane® sunt dependente de doză. De regulă, atunci când se prescrie dozele recomandate, raportul beneficiilor și riscurilor, luând în considerare severitatea bolii, este acceptabil pentru pacient. De obicei, efectele secundare sunt reversibile după ajustarea dozei sau retragerea medicamentului, dar unele pot persista după întreruperea tratamentului.
  Simptomele asociate cu hipervitaminoza A: piele uscată, mucoase, inclusiv. buzele (cheilita), cavitatea nazală (sângerarea), laringofaringia (răgușeală), ochii (conjunctivită, obrosirea reversibilă a corneei și intoleranța la lentilele de contact).
  Piele și fanere: erupții cutanate, prurit, eritem facial / dermatită, transpirații, granulom piogen, paronychia, onychodystrophy, proliferarea crescută a țesutului de granulație, subțierea părului persistente, căderea părului reversibil, sub formă fulminantă de acnee, hirsutism, hiperpigmentare, fotosensibilitate, fotoalergia, ușor traumatizat pielea, peeling pielea de palmieri și tălpi. La începutul tratamentului, acneea se poate agrava și durează câteva săptămâni.
  Sistemul musculo-scheletic: dureri musculare, cu activitate crescută a creatinfosfokinazei (CPK) în ser sau fără dureri articulare, hiperostoza, artrita, calcifierea ligamentelor și tendoanelor, reducerea densității osoase, închiderea prematură a zonelor de creștere a epifizei, alt os schimbă tendinită.
  sistemului nervos central și a sferei psihice: tulburări de comportament, depresie, tentative de suicid, sinucidere, psihoză, oboseală excesivă, dureri de cap, creșterea presiunii intracraniene ( „creier pseudotumora“: dureri de cap, greață, vărsături, vedere încețoșată, edem al nervului optic), convulsii.
  Senses speciale: acuității vizuale afectata, fotofobie, adaptare la întuneric afectarea (ameliorarea vederii amurgul), percepția culorilor alterată (care se extinde după retragerea medicamentului), cataractă lenticulară, cheratită, blefarită, conjunctivită, iritație oculară, xeroftalmie, pierderea auzului la anumite frecvențe.
  Tractul gastro-intestinal: greață, diaree, boală inflamatorie intestinală (colită, ileită), sângerare, uscăciunea mucoasei orale, sângerarea din gingii, inflamația gingiilor; pancreatită (în special cu hipertrigliceridemie concomitentă de peste 800 mg / dl), inclusiv cu un rezultat fatal. Creștere tranzitorie și reversibilă a transaminazelor hepatice, hepatită. În multe dintre aceste cazuri, modificările nu au depășit limitele normei și s-au întors la indicatorii inițiali în cursul tratamentului, dar în unele situații a fost necesară reducerea dozei sau anularea tratamentului cu Roaccutane®.
  Sistemul respirator: bronhospasm (mai frecvent la pacienții cu istoric de astm bronșic).
  Sistemul sanguin: anemie, scăderea hematocritului, leucopenie, neutropenie, creșterea sau scăderea numărului de trombocite, creșterea ratei de sedimentare a eritrocitelor (ESR).
  Indicatori de laborator: hipertrigliceridemie, hipercolesterolemie, hiperuricemie, scăderea concentrației lipoproteinelor cu densitate mare, hiperglicemie. În timpul administrării Roaccutane®, au fost raportate cazuri de diabet nou diagnosticat. La unii pacienți, în special cei implicați în activitate fizică intensă, s-au descris cazuri izolate de creștere a activității CK în ser.
  Sistemul imunitar: infecții locale sau sistemice cauzate de agenți patogeni gram-pozitivi (Staphylococcus aureus).
  Altele: limfadenopatie, hematurie, proteinurie, vasculită (granulomatoză Wegener, vasculită alergică), reacții sistemice de hipersensibilitate, glomerulonefrită, dureri de spate.

  Supravegherea după punerea pe piață
  În timpul monitorizării după punerea pe piață cu Roaccutane®, sunt descrise cazuri de reacții cutanate severe precum eritemul multiform, sindromul Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică (vezi și secțiunea "Instrucțiuni speciale").
  Atunci când a fost utilizat Roaccutane®, în special la pacienții care au suferit o intensă efort fizic, au fost raportate cazuri grave de rabdomioliză, ceea ce duce adesea la spitalizare. Aceste fenomene au fost rezolvate în siguranță în toate cazurile. Nu se înregistrează cazuri de dezvoltare a insuficienței renale.

  supradoză
  În caz de supradozaj, pot apărea semne de hipervitaminoză A. În primele câteva ore după supradozaj, poate fi necesară spălarea gastrică.

  Interacțiunea cu alte medicamente
  Datorită posibilei creșteri a simptomelor de hipervitaminoză A, trebuie evitată administrarea simultană de Roaccutane® și vitamina A (retinol), precum și alte retinoide orale.
  Deoarece tetraciclinele pot provoca, de asemenea, o creștere a presiunii intracraniene, utilizarea lor în asociere cu Roaccutane® este contraindicată.
  Isotretinoina poate slăbi eficacitatea medicamentelor pentru progesteron, deci nu utilizați contraceptive care conțin doze mici de progesteron.
  Utilizarea combinată cu medicamentele keratolitice sau exfoliative locale pentru tratamentul acneei este contraindicată din cauza posibilei creșteri a iritației locale.

  Instrucțiuni speciale
  Roaccutane® trebuie prescris numai de medici, de preferință dermatologi, care au experiență în utilizarea retinoizilor sistemici și care sunt conștienți de riscul teratogenicității medicamentului. Pacienții, atât femei cât și de sex masculin, trebuie să elaboreze o copie a prospectului de informare a pacientului.
  Pentru a evita efectele accidentale ale medicamentului asupra corpului altor persoane, pacienții care primesc sau au primit cu puțin timp înainte (1 lună) Roaccutane® nu trebuie să fie donați de sânge.
  Se recomandă monitorizarea funcției hepatice și a enzimelor hepatice înainte de tratament, la o lună după debutul acesteia și apoi la fiecare 3 luni sau după cum este indicat. Se observă o creștere tranzitorie și reversibilă a transaminazelor hepatice, în majoritatea cazurilor în limite normale. Dacă activitatea transaminazelor hepatice depășește norma, este necesar să se reducă doza medicamentului sau să se anuleze.
  De asemenea, trebuie să determinați concentrația de lipide din serul de repaus înainte de tratament, la o lună după începerea tratamentului și apoi la fiecare 3 luni sau în funcție de indicații. De obicei, concentrațiile lipidice sunt normalizate după reducerea dozei sau retragerea medicamentului, precum și prin dietă. Este necesar să se controleze creșterea semnificativă clinic a concentrației trigliceridelor, deoarece creșterea lor de peste 800 mg / dl sau 9 mmol / l poate fi însoțită de apariția de pancreatită acută, posibil cu un rezultat letal. În cazul hipertrigliceridemiei persistente sau a simptomelor de pancreatită, Roaccutane® trebuie anulat.
  În cazuri rare, pacienții tratați cu Roaccutane au descris depresie, simptome psihotice și, foarte rar, tentative de suicid și suicid. Deși relația lor cauzală cu utilizarea medicamentului nu a fost stabilită, trebuie acordată o atenție deosebită pacienților cu depresie în istorie și toți pacienții trebuie monitorizați pentru depresie în timpul tratamentului cu medicamentul, dacă este necesar, făcându-i referință la specialistul potrivit. Cu toate acestea, retragerea Roaccutane nu poate duce la dispariția simptomelor și poate necesita observații și tratamente suplimentare de către un specialist.
  În cazuri rare, la începutul tratamentului, se observă agravarea acneei, care dispare în decurs de 7-10 zile fără ajustarea dozei de medicament.
  La câțiva ani după ce Roaccutane® a fost utilizat pentru tratamentul discerozei cu o durată totală de tratament și o durată mai mare a tratamentului, mai mare decât cea recomandată pentru tratamentul acneei, s-au dezvoltat modificări osoase, incluzând închiderea prematură a zonelor de creștere epifiza, hiperostoza, calcificarea ligamentelor și tendoanelor. Prin urmare, atunci când prescrieți un medicament oricărui pacient, trebuie mai întâi să evaluați cu atenție raportul dintre beneficiile și riscurile posibile.
  La pacienții cărora li se administrează Roaccutane se recomandă utilizarea unguentului hidratant sau a cremei pentru corp, a balsamului pentru buze pentru a reduce uscarea pielii și a membranelor mucoase la începutul tratamentului.
  În timpul monitorizării după punerea pe piață cu Roaccutane®, sunt descrise cazuri de reacții cutanate severe, cum sunt eritemul multiform, sindromul Stevens-Johnson, necroliza epidermică toxică. Aceste fenomene pot fi grave și pot conduce la dizabilități, condiții amenințătoare de viață, spitalizare sau rezultate fatale. Pacienții cărora li se administrează Roaccutane trebuie monitorizați cu atenție pentru a identifica reacțiile cutanate severe și, dacă este necesar, decideți cu privire la eliminarea medicamentului.
  În timpul tratamentului cu Roaccutane®, dureri la nivelul mușchilor și articulațiilor, este posibilă creșterea activității CK serice, care poate fi însoțită de o scădere a toleranței la activitatea fizică intensă.
  Dermoabraziunea chimică profundă și tratamentul cu laser trebuie evitate la pacienții cărora li se administrează Roaccutane®, precum și la 5-6 luni după terminarea tratamentului, datorită posibilității de cicatrizare sporită în locurile atipice și (mai puțin frecvent) apariția hiper- și hipopigmentării. În timpul tratamentului cu Roaccutane® și timp de 6 luni după aceasta, epilarea nu poate fi efectuată utilizând ceară din cauza riscului de detașare a epidermei, a cicatricilor și a dermatitei.
  Deoarece unii pacienți pot prezenta o scădere a gravității vederii amurgale, care uneori persistă chiar și după terminarea tratamentului, pacienții trebuie informați despre posibilitatea acestei afecțiuni, recomandându-i să fie atenți atunci când conduc o mașină pe timp de noapte. Starea de acuitate vizuală trebuie monitorizată cu atenție.
  Ochii conjunctivali uscați, opacitățile corneene, vederea încețoșată și keratita dispar, de obicei, după întreruperea tratamentului. Pentru uscarea membranelor mucoase ale ochilor, puteți utiliza aplicații de unguent de ochi hidratant sau de preparare a lacrimilor artificiale. Este necesar să se observe pacienții cu conjunctiv uscat pentru posibila dezvoltare a keratitei. Pacienții care se plâng de vederea trebuie să li se adreseze unui oftalmolog și să ia în considerare oportunitatea întreruperii tratamentului cu Roaccutane®. În cazul în care lentilele de contact prezintă intoleranță, trebuie utilizate ochelari în momentul tratamentului.
  Expunerea la lumina soarelui și la razele ultraviolete ar trebui limitată. Dacă este necesar, utilizați o protecție solară cu o valoare a factorului protector ridicat de cel puțin 15 SPF (factor de protecție solară).
  Cazuri rare de dezvoltare a hipertensiunii intracraniene benign ("pseudotumor cerebral"), inclusiv când sunt combinate cu tetracicline. La astfel de pacienți, administrarea Roaccutane trebuie întreruptă imediat.
  Când tratamentul cu Roaccutane® poate provoca afecțiuni intestinale inflamatorii. La pacienții cu diaree hemoragică severă, tratamentul cu Roaccutane trebuie întrerupt imediat.
  Au fost descrise cazuri rare de reacții anafilactice care au apărut numai după utilizarea externă a retinoizilor. Reacțiile alergice severe dictează necesitatea întreruperii tratamentului și monitorizarea atentă a pacientului.
  Pacienții din grupul cu risc crescut (diabet zaharat, obezitate, alcoolism cronic sau metabolism al lipidelor grave) pot necesita o monitorizare mai frecventă a concentrațiilor de glucoză și lipide în timpul tratamentului cu Roaccutane®.
  Dacă este prezent sau suspectat diabet, se recomandă o determinare mai frecventă a glicemiei.
  Expunerea la mediul înconjurător trebuie menținută la minimum. Nu aruncați Roaccutane® cu apă uzată sau cu deșeuri menajere. Dacă este posibil, utilizați sisteme speciale pentru eliminarea drogurilor.

  Influența asupra abilității de a conduce vehicule și de a lucra cu mașini și mecanisme
  În timpul perioadei de tratament, este necesar să se observe o atenție deosebită atunci când se conduce și se angajează în alte activități potențial periculoase care necesită concentrații crescute și reacții psihomotorii.
  Deoarece unii pacienți pot prezenta o scădere a gravității vizierii crepusculilor, care uneori persistă chiar și după terminarea tratamentului, pacienții trebuie informați despre posibilitatea acestei afecțiuni, recomandându-i să fie atenți la conducerea mașinii și să lucreze cu mașini și mecanisme pe timp de noapte.

  Formă de eliberare și ambalare
  Capsule 10 mg și 20 mg
  La 10 capsule în blister PVC / PE / PVDH / Al sau PVC / PVDH / Al sau PVC / Al.
  3 sau 10 blistere împreună cu instrucțiunile de utilizare sunt plasate într-o cutie de carton.

  Perioada de valabilitate
  3 ani. Medicamentul nu trebuie utilizat după data de expirare tipărită pe ambalaj.

  Condiții de depozitare
  Depozitați la o temperatură care nu depășește 25 ° C într-un loc protejat de lumină și umiditate.
  Nu lăsați la îndemâna copiilor.

  Condiții de vânzare a farmaciei
  Conform rețetei.

  Certificat de înregistrare Proprietar
  F. Hoffmann-La Rosh Ltd., Elveția
  F. Hoffmann-La Roche Ltd, Grenzacherstrasse 124, 4070 Basel, Elveția

  producător
  RP Scherer GmbH & Co. KG, Germania
  R.P. Scherer GmbH Co.KG, Gammelsbacherstrasse 2, D-69412 Eberbach / Baden, Germania

  Plângerile consumatorilor trebuie să fie trimise la Reprezentanța F. Hoffmann-La Rosh Ltd:
  107031, Rusia, Moscova, Piața Trubnaya, 2.

 • Ce pastile sunt folosite pentru a trata acnee pe fata din interior

  Top 3 pilule contraceptive cele mai bune pentru tratamentul acneei?