Acnee: cum să vindeci acnee

Un alt medicament pentru uz intern Aknekutan pentru acnee. Acest instrument a apărut în Rusia abia în 2010 pe piață și este similar cu Roaccutane, doar cu mai puține efecte secundare. Dar Aknekutan este prescris numai de un dermatolog și dacă alte tratamente nu au ajutat la scăderea acneei. Înainte de a începe să beți Aknekutan, citiți efectele secundare și gândiți-vă din nou dacă sunteți gata să mergeți pentru a scăpa de acnee. Într-adevăr, doar 50% din pacienți au acnee pentru totdeauna, în timp ce restul de 50% recidivează sau se agravează după ce au refuzat Aknekutan.

Cum se face Aknekutan pentru acnee

Ingredient activ Aknekutan este izotretinoin. Această substanță reglează glandele sebacee. Nu numai că suprimă secreția activă de sebum, dar, de asemenea, reduce dimensiunea glandelor sebacee. De asemenea, medicii au demonstrat că isotretinoina are un efect antiinflamator, extinderea acneei la bacterii. Datorita utilizarii pe termen lung a Aknekutan, glandele sebacee pot ramane intr-o forma redusa pentru totdeauna, ceea ce duce la scutirea de acnee.

De asemenea, efectul tratamentului cu Acnecutanom acnee crește și datorită subțierelor straturilor superioare ale epidermei cu izotretinoin. Este mult mai ușor ca substanțele active să pătrundă în sânge, rezultatele vizibile apar rapid.

Isotretinoina este un retinoid sistemic și este cel mai eficient tratament pentru acnee. Dar aceste medicamente pot prescrie doar un medic într-o doză individuală, având în vedere greutatea, vârsta și forma de acnee. A demonstrat că cauza acneei este o activitate prea activă a glandelor sebacee și producerea unor cantități mari de sebum, care este un mediu favorabil pentru răspândirea bacteriei acneice Propionibacterium acnes. Aknekutan luptă cu succes cu acest proces, reducând atât secreția de sebum, cât și glandele sebacee. În plus, Aknekutan restabilește regenerarea normală și diferențierea celulelor, având în același timp un efect antiinflamator.

Instrucțiuni de utilizare Aknekutan

Luați Aknekutan 1-2 ori pe zi pe cale orală cu mese. Doze stabilite de către medic în funcție de greutatea și forma acneei. Capsulele Aknekutan 8 și 16 mg fiecare, câte 30 de bucăți pe pachet. Durata medie a unui curs de tratament cu Aknekutan este de 4-6 luni, timpul medicului variază în funcție de efectele secundare, de îmbunătățirea sau deteriorarea stării pacientului.

După un tratament complet cu Aknekutan, există o șansă de recădere, este posibilă repetarea tratamentului, dar nu mai devreme de 2 luni de la sfârșitul celui precedent. Aceasta se datorează posibilității de tratament inhibat, adică rezultatul nu a fost imediat evident.

Efecte secundare Aknekutan

pentru că Medicamentul Aknekutan conține cantitatea maximă de vitamina A, primele efecte secundare care vor fi asociate cu hipervitaminoza vitaminei A:

-mucoase (nas, gât, ochi),

-peeling și iritare

-caderea parului, unghiile fragile,

-erupție cutanată, mâncărime, transpirație excesivă,

-exacerbarea acneei la începutul tratamentului

-durere in oase si muschi

-dureri de cap, oboseală, depresie, afectare a acuității vizuale, dureri abdominale, inflamarea gingiilor, greață, diaree.

Reacțiile adverse ale Aknekutan au apărut în stadiile inițiale ale tratamentului și au revenit la normal în timpul tratamentului. Uneori este necesară reducerea dozei zilnice a medicamentului, pentru a nu agrava situația.

În legătură cu o listă atât de mare de reacții adverse de la Aknekutan, nu trebuie doar să luați medicamentul pe baza de prescripție medicală, ci și să luați teste în fiecare lună pentru a monitoriza starea organelor interne și a sângelui și a preveni apariția efectelor secundare.

În timpul tratamentului acneei, cu ajutorul medicamentului Aknekutan, fetele nu pot rămâne însărcinate înainte de tratament, în timpul tratamentului și la o lună după terminarea tratamentului. Există un risc ridicat de a avea un copil cu dizabilități de dezvoltare, astfel încât fetele trebuie să utilizeze metode de contracepție fiabile.

În plus față de toate cele de mai sus, în termen de 6 luni de la terminarea tratamentului, nu se poate utiliza o curățare mecanică și laser, operații și epilare a oricărei părți a corpului. Risc ridicat de cicatrici și cicatrici

Cât de mult este Aknekutan

Prețul acnecutanului este de 2 ori mai ieftin decât pe Roaccutane. Se pare că acest lucru se datorează șederii pe termen scurt pe piața rusă și o anumită neîncredere față de droguri, precum și o tehnologie de producție mai eficientă, patentată în Belgia. Prin urmare, Aknekutan costă în jur de 40% mai ieftin.

Capsulele Aknekutan pe 8 mg pentru 30 de piese - 1070 ruble

Capsule de 16 mg Aknekutan pentru 30 de piese - 1800 de ruble

Cum diferă acnekutan de Roaccutane

Isotretinoina este o substanță activă conținută în Roaccutane și Aknekutane. Dar Aknekutan are două substanțe suplimentare care permit ca isotretinoina să funcționeze cu 20% mai eficient. Doctorii au efectuat studii comparative și sa demonstrat că 16 mg de Aknekutan este egal cu 20 mg de Roaccutane. Aceasta înseamnă că cantitatea de izotretinoină care trece prin tractul digestiv este de două ori mai mică și, prin urmare, de 2 ori mai mică decât efectele secundare.

Pentru a da un exemplu, luând o capsulă de Roaccutane de 20 mg, doar 12 mg de izotretinoin intră în sânge și acționează împotriva acneei, restul de 8 mg trec prin tractul digestiv fără a intra în sânge. Având o capsulă de 16 mg de Aknekutan, 12 mg de izotretinoin (aceeași cantitate) ajung în sânge pentru tratamentul acneei, iar restul de 4 mg trec prin sistemul digestiv. Ie trecerea izotretinoinei prin tractul digestiv este de 2 ori mai puțin, mai puțin stresul asupra organelor interne. Aceasta este diferența principală.

Un alt plus important, Aknekutana - ușor digerat fără a mânca. pentru că izotretinoina este un analog al vitaminei A și face parte din vitaminele solubile în grăsimi, dar medicamentul este mai ușor de digerat cu alimente grase. Dar pacientul nu va fi întotdeauna în măsură să ia Aknekutan cu o masă sau cu o masă destul de grasă. În cursul cercetărilor, sa constatat că Aknekutan este absorbit în proporție de 70% fără alimente, iar Roaccutane este de numai 37%. Aceasta înseamnă încredere totală în tratamentul că medicamentul, chiar și atunci când este luat fără hrană, este absorbit de organism.

Opinii Aknekutan

Am fost prescris de un medic după un an de luptă împotriva acneei. Ne-am luptat impreuna, apropo, si, aparent, el insusi nu a putut sa-mi faca vizitele. După două săptămâni de la administrarea lui Aknekutan, fața mea sa agravat, am devenit foarte speriată, dar doctorul a spus că este normal, trebuie să trec prin ea. A trebuit să fac și ce altceva de făcut... O săptămână mai târziu, m-am simțit puțin mai bine și de atunci apariția acneei a coborât, nu mi-am putut crede ochii, nu au existat leziuni noi, cele vechi au trecut. Undeva în 2 luni nu aveam un singur cos! fata a fost pete și pete negre, dar nu a existat nici o inflamație și pentru mine a fost deja progres! Am avut un curs de 4 luni, câteodată am simțit dureri de cap și ochi uscați, nu a mai existat nimic și nu am făcut niciun test. În cele din urmă, mi-ar plăcea cu adevărat să fac un peeling, dar este contraindicat pentru încă 6 luni. În general, sunt mulțumit.

Revizuit de: Marina

Am avut o depresie groaznică după ce iau Aknekutan, și după 2 săptămâni am renunțat la aceasta, pentru că m-am simțit cumva incomod și totul sa întors la normal, dar acnea a devenit de 2 ori mai mult. Am citit că acest lucru este posibil odată cu eliminarea medicamentului. Dar acum sunt tratat extern și nu sunt gata să simt din nou această lipsă de valoare. Amintirile mele despre Aknekutan sunt rău până acum.

Referent: Tina

Dermatologul a prescris un curs de 3 luni, toată fața fiind în gropi, inflamații și fierbe. Horror, chiar și fundația nu a ajutat. Ea a refuzat să iasă. Am crezut că nu poate fi mai rău și a decis să ia drogul. Și eu sunt atât de fericit că am decis! În ciuda pierderii părului și a mâinilor peeling, buze, am scăpat în sfârșit de acest coșmar! După o lună, boii mi-au dispărut, gropile nu au devenit atât de vizibile, după 2 luni eram în general în șoc - în unele locuri erau doar niște găuri. Dermatologul a văzut acest efect și a decis să se prelungească până la fixarea încă o lună. Am terminat 4 luni acum, foarte multumit. Dacă aveți o formă foarte acută de acnee, acest medicament este pentru dvs.

Referent: Ekaterina

11 comentarii despre Aknekutan pentru acnee:

Voi vinde acnekutan pentru 800 de frecat. Pentru 1400 freca. Nu am un stadiu greu de acnee, așa că cosmetologul a interzis să bea. cumpărat în sărbătorile mai 2014 toate întrebările scrieți la poștă
[email protected] Moscova

Am început să iau medicamentul după 1,5 ani de acnee cu afecțiune. De-a lungul acestui timp, fața mea nu sa îmbunătățit prin diferite metode de tratament. Am încercat toate metodele și medicamentele cele mai recomandate, Baziron, Zinirit, Skinaren și altele. Nu am învățat nici un rezultat decât roșeața pe piele. Așa că m-am dus la clinică, unde, după ce am făcut toate testele, i-am fost prescrisă pe Aknekutan. Deci Am început să o iau (16 mg) de îndată ce am fost eliberat și după 3 săptămâni am văzut un rezultat incredibil! Nu am avut o erupție ascuțită după începerea recepției. Am baut primul pas (16 mg) si rezultatul a fost, dar nu perfect, si am continuat sa beau deja cursul (8 mg). Si dupa ce am terminat sa iau medicamentul, fata mea sa normalizat complet. Rămâne cicatrici, pe care sper să le îndepărtez cu ușurință folosind peelingul cu laser. Nu există tumori. Deci, sunt extrem de mulțumit de rezultat.

Anton, spune-mi, ai cicatrici puternice? Are Acnekutan chiar textura pielii?

După ce am vizitat un dermatolog, după ce am terminat cursul de curățare a sângelui VLOK, mi-a fost prescris acnecutan. Cu toate acestea, fără avertisment cu privire la o grămadă de contraindicații. Am cumpărat și apoi am citit. Nu voi bea, am o formă ușoară de acnee. Deci, cine are nevoie de aknekutan la o reducere? scrie [email protected]

Eugene și din ce oraș sunteți?

Bună, vă rog să-mi spuneți dacă capsula trebuie dizolvată în apă?

O zi buna! Nu, nu este necesar, ci citiți cu atenție instrucțiunile.

Cine a nascut dupa ce ia luat Aknekutan? Copiii sunt sănătoși după tratamentul cu acest medicament? Care este timpul garantat înainte de a rămâne gravidă?

Alo Am 22 de ani, sexul nevestelor. Dermatologul a prescris băut 8 mg de acnecutan pe zi - a băut timp de 6 luni. Fața a fost curățată. A apărut o recădere după 6 luni. Din nou, prescris pentru a bea 8 mg pe zi. A văzut 11 luni. Fața a fost curățată. O recădere a avut loc după 3 luni. Acum, din nou, am început să beau 8 mg pe zi. Am băut timp de 4 luni. Acneea se ridică. În total, beau 21 de luni, în cazul în care pentru a rezuma totul. De ce apar recurentele? Și de ce, atunci când sunt luate la 4 luni, ieși (înainte de asta nu a fost)? Ajută-te. Nu mai știu ce să mai fac (

Cred că ar trebui să clarificați această problemă împreună cu medicul dumneavoastră. În general, aknekutanul nu este băut timp de jumătate de an, este beat cu un curs de 1-2 ani, crescând treptat doza și reducând treptat, și nu ca tine: băut o jumătate de an, apoi o jumătate de an... retinoidele au același efect cumulativ și nu lăsați să rămână corpul.

Am acnee pe spate, cel mai probabil din cauza sportului. M-am dus la un dermatolog, am încercat o grămadă de unelte, așa cum am scris mai sus. În cele din urmă, totul a ajuns la recepția lui Aknekutan. A luat cineva acnee pe corp, pe spate? A fost rezultatul? Și este adevărat că activitatea fizică ar trebui redusă? Mulțumesc.

Aknekutan: vise de piele sănătoasă devin realitate

Acneea, acneea și alte imperfecțiuni ale pielii otrăvesc mulți oameni, indiferent de sex și vârstă. Problemele mici pot fi rezolvate cu ajutorul îngrijirii corecte și cosmetice, dar ce trebuie să facem dacă boala cutanată se manifestă prin erupții abundente, acnee severă și formarea de cicatrici și cicatrici? În special pentru astfel de cazuri, farmaciștii au creat medicamente din grupul de retinoizi sistemici. Unul dintre mijloacele cele mai populare și eficiente din această serie este recunoscută de Aknekutan. Cum să luați pastile pentru a obține efectul dorit?

Compoziția și proprietățile lui Aknekutan

Aknekutan este un medicament generic (medicament care este echivalent cu marca originală în compoziție și acțiune) a binecunoscutului medicament Roaccutane. Acest instrument este utilizat numai în cazurile în care diferite metode de tratare a acneei au fost încercate și niciunul nu a dat rezultate pozitive. Medicamentul poate fi o mântuire în cele mai avansate cazuri de acnee.

Pentru a trata cazurile ușoare de acnee, Aknekutan nu este prescris!

Ingredient activ Aknekutana - un analog sintetic al retinolului (vitamina A) - izotretinoin. Disponibil în capsule de gelatină într-o doză de 8 sau 16 mg. Fiecare capsulă conține excipienți - ulei de soia purificat și amestecuri de esteri. Medicamentul este fabricat utilizând tehnologia unică Lidose®, dezvoltată și patentată de farmaciști belgieni.

Indicațiile pentru scopul Aknekutan sunt forme severe de acnee: conglobate, nodulare-chistice și alte forme care amenință formarea țesutului cicatrician.

Proprietățile izotretinoinei

 1. Substanța reglează activitatea glandelor sebacee: reduce activitatea funcțională, diminuează în timp. Datorită acestui fapt, porii pielii sunt mai puțin înfundați, nu se formează elemente inflamatorii. Această proprietate a medicamentului - principalul lucru în lupta eficientă împotriva acneei, din moment ce grăsimea crescută a pielii este foarte favorabilă dezvoltării bacteriei Propionibacterium acnes, contribuind la apariția acneei. Fără efect antibacterian, izotretinoina luptă eficient împotriva agenților patogeni acnee.
 2. Acțiunea keratolitică - izotretinoina diluează straturile superioare ale epidermei, făcând pielea auto-curățată devine mai eficientă, porii nu sunt înfundați.
 3. Medicamentul are efect antiinflamator, antiseboric și stimulează, de asemenea, procesele regenerative (regenerative) din piele.

Analogii ale medicamentului: care este diferența și ce este mai bine?

Împreună cu Aknekutan, dermatologii prescriu medicamente similare: Roaccutane (medicamentul original) și Erase (generic Roaccutane). Care este diferența dintre aceste medicamente și care este cea mai bună?

Ingredientul activ al fiecăruia dintre aceste medicamente este izotretinoina.

Diferențele dintre Aknekutana și Roakkutana

Aknekutan a apărut relativ recent în farmaciile ruse - în 2010, în timp ce Roaccutane este cunoscut de două decenii. Capsulele cu Roaccutane conțin 10 și 20 mg de substanță activă. Compoziția de Aknekutan include componente suplimentare care măresc biodisponibilitatea izotretinoinei cu 20%. Studiile au arătat că 16 mg de Aknekutan corespund terapeutic la 20 mg de Roaccutane, adică în administrarea capsulei de Aknekutan, pacientul primește întregul efect terapeutic, în timp ce cantitatea de substanță activă luată este redusă cu 20%. Concentrația de izotretinoin scade - riscul de efecte secundare este redus în consecință, sarcina pe tractul digestiv este mai mică de două ori. O altă diferență semnificativă Aknekutana - este mult mai bine absorbită fără hrană. Pentru absorbția maximă a izotretinoinului, este necesar să se aplice simultan cu alimentele (de preferință uleioase). Fără hrană, Aknekutan poate fi absorbit de 70%, în timp ce Roaccutane este de numai 37%. În acest fel, crește șansele unei eficacități ridicate a tratamentului de către Aknekutan. Unul dintre factorii importanți care vorbește în favoarea lui Aknekutan este prețul său. Medicamentul este produs printr-o tehnologie mai eficientă din punct de vedere industrial, astfel încât costul său este mai mic decât Roaccutane cu 40%.

Diferențele dintre Aknekutana și Sotret

Erase conține 10 sau 20 mg izotretinoină, precum și ulei de soia, ceară de albine, butilhidroxianisol, edetat disodic și ulei vegetal hidrogenat. Firma indiană Ranbaxy Laboratories este implicată în producerea acestui medicament și acest lucru este esențial pentru mulți dermatologi și pacienți atunci când vine vorba de alegerea unui medicament. Se crede că acest producător neglijează de multe ori standardele de calitate și alegând Erase pentru tratament înseamnă "ruleta jocului". Cu toate acestea, mulți dermatologi nu sunt de acord cu o astfel de opinie și consideră că este un medicament excelent care este echivalent în eficacitatea terapeutică cu Roaccutane, dar semnificativ mai mic în cost. Efecte secundare Ștergeți același lucru cu Roaccutane.

Pe baza celor de mai sus, putem concluziona că Aknekutan din toate retinoidele sistemice este cel mai eficient, are mai puține efecte secundare și câștigă în preț.

Cum să luați medicamente

Atenție: Aknekutan poate fi luat numai prin numirea unui dermatolog după consultarea personală și examinarea preliminară! Tratamentul trebuie să fie sub supravegherea unui medic.

Înainte de a prescrie medicamentul, medicul trebuie să ofere pacienților o consultație pentru o examinare de laborator - trebuie să se efectueze un test de sânge biochimic pentru a se asigura că nu există contraindicații pentru Aknekutan. Femeile în vârstă fertilă trebuie să treacă printr-un test de sarcină.
Doza de medicament este calculată pentru fiecare pacient individual și depinde de gradul bolii, greutatea corporală și starea generală a corpului. Medicamentul cel mai frecvent prescris este de 1 capsulă de 1-2 ori pe zi, cu mese.
Doza inițială uzuală a medicamentului - 0,4 mg pe kg pe zi, în funcție de indicații, doza poate fi dublată la 0,8 mg de medicament pe kg de greutate corporală pe zi. Pentru acneea foarte severă sau comună (pe tot corpul), medicul poate prescrie Acnekutan într-o doză zilnică de până la 2 mg pe kg de greutate corporală. În cazul insuficienței renale, doza inițială nu poate depăși 8 mg de medicament pe zi. Rata optimă a dozei este de 100-120 mg pe kg.
Medicamentul este prescris pentru o perioadă lungă de timp - 4-9 luni. Îmbunătățirea durabilă la majoritatea pacienților este observată în săptămâna 16-24 de la începutul tratamentului.
După terminarea tratamentului, recidiva este posibilă, caz în care dermatologul prescrie un al doilea curs în aceeași doză, dar nu mai devreme de 2 luni de la sfârșitul primului curs de la Aknekutan.

Luând Aknekutan, trebuie să știți și să urmați regulile de bază:

 1. Regimul și doza medicamentului trebuie să respecte prescripția medicală. Pentru a schimba doza pe cont propriu, este imposibil să combinați utilizarea Aknekutan cu alte medicamente fără permisiunea unui dermatolog.
 2. Trebuie să fiți pregătiți pentru efecte secundare și să aplicați mijloace pentru hidratarea pielii feței, corpului, buzelor.
 3. Excludeți exercițiile fizice grele, activitățile sportive active.
 4. Este contraindicat să efectueze tratament cu laser, să efectueze proceduri pentru dermabraziune, îndepărtarea părului, folosirea scruburilor.
 5. Nu poți ajunge în spatele volanului noaptea. Este necesar să se monitorizeze viziunea, să se consulte periodic un medic.
 6. Aplicați picături de ochi hidratante. Nu purtați lentile de contact, înlocuiți-le cu ochelari.
 7. Evitați expunerea la soare, utilizați creme protectoare cu un filtru UV.
 8. Pentru a trece testele lunar, monitorizați-vă starea, agitați-vă binele cât mai curând posibil pentru a vă informa medicul.

Femeile care sunt active sexual trebuie:

 • utilizați simultan două contraceptive (una dintre acestea ar trebui să fie o barieră) în timpul tratamentului și după terminarea tratamentului timp de 5 săptămâni;
 • test de sarcină lunar;
 • o dată pe lună pentru a merge la o întâlnire cu un medic ginecolog;
 • Nu utilizați contraceptive cu progesteron, deoarece isotretinoina reduce eficacitatea lor.

Medicii prescriu femeilor tinere mature Aknekutan cu anumite rezerve și numai dacă nu mai există alte opțiuni de tratament.

Înainte de a începe un tratament, o femeie trebuie să treacă un test de sarcină cu cel mult 11 zile înainte de a lua medicamentul.
Aknekutan este eliberat de medic doar pentru o lună de tratament, este posibil să continuăm să luați medicamentul numai după o vizită regulată la un dermatolog și un test de sarcină negativ. Dacă o femeie, în ciuda tuturor precauțiilor, a rămas însărcinată în timpul tratamentului sau în termen de 30 de zile de la terminarea tratamentului, este necesar să se discute toate riscurile cu teratologul și să se ia o decizie cu privire la continuarea sarcinii sau terminarea acesteia.

Contraindicații, efecte secundare și interacțiuni medicamentoase

Următoarele condiții sunt contraindicate pentru utilizarea Aknekutan:

 • intoleranță individuală la medicament;
 • hipervitaminoza A;
 • sarcinii;
 • perioada de lactație;
 • hiperlipidemia (lipide sau lipoproteine ​​crescute în sânge);
 • vârsta de până la 12 ani;
 • insuficiență renală și hepatică;
 • diabetul zaharat.

Înainte de a lua Aknekutan, trebuie să cântăriți argumentele pro și contra, asigurați-vă că nu există alte opțiuni de tratament, deoarece medicamentul are multe efecte secundare.

Aknekutan

Instrucțiuni de utilizare:

Prețurile în farmacii online:

Aknekutan - un remediu pentru acnee; inhibă activitatea și proliferarea glandelor sebacee și ajută la reducerea dimensiunii acestora prin inhibarea colonizarea bacteriană a conductei, restabilirea procesul normal al diferențierii celulare, stimularea regenerării, oferind un efect anti-inflamator asupra pielii.

Forma de eliberare și compoziția

formă de dozare - capsule gelatinoase tari: 8 mg - dimensiune №3, maro, 16 mg - dimensiune №1, capac verde și corp în alb; Conținutul capsulei - galben-portocaliu pastă de ceară (10 bucăți într-un ambalaj blister într-un pachet de carton 2, 3, 5, 6, 9 sau 10 blistere ;. 14 bucăți în blister într-un pachet de carton cu 1, 2, 4 sau 7. blistere).

1 capsulă Aknekutan conține:

 • Ingredient activ: isotretinoin - 8 sau 16 mg;
 • Componente auxiliare: ulei de soia purificat, Gelyutsir 50/13 (un amestec de esteri ai acidului stearic de glicerină și oxid de polietilenă), Span 80 (sorbitan oleat - esteri ai acidului amestecat sorbitan și oleic);
 • Capsula și capacul capsulelor: dioxid de titan (E171), gelatină; №3 / №1 - oxid de culoare roșie (E172) / indigo carmină (E132), oxid de galben colorant de fier (Е172).

Indicații pentru utilizare

 • Konglobatnaya, forme nodulare-chistice și alte forme severe de acnee, inclusiv riscul de cicatrizare;
 • Acnee, care nu se supune altor metode de tratament.

Contraindicații

 • Hypervitaminoza A;
 • Hiperlipidemie severă;
 • Insuficiență hepatică;
 • Utilizarea simultană a tetraciclinelor;
 • Perioada alăptării;
 • Sarcina este stabilită sau planificată (probabilitatea acțiunii embriotoxice și teratogene este ridicată);
 • Vârsta de până la 12 ani;
 • Intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Aspectul sarcinii în timpul perioadei de utilizare sau în timpul primei luni de la terminarea cursului terapiei implică potențialul de amenințare cu defecte severe de dezvoltare la nou-născut.

Femeile în vârstă fertilă Terapia Aknekutan este permisă numai în formă severă de acnee, care nu este supusă metodelor convenționale de tratament. În acest caz, o femeie trebuie:

 • Înțelegeți și respectați necondiționat toate instrucțiunile medicului;
 • Obțineți informații de la medic despre pericolul de sarcină în cursul terapiei, timp de o lună după aceasta și despre necesitatea consultării urgente în caz de suspiciune de sarcină;
 • Să confirme înțelegerea necesității măsurilor de precauție și a gradului de răspundere;
 • Obțineți informații despre posibila ineficiență a contraceptivelor;
 • Înțelegeți nevoia și utilizați în mod constant cele mai eficiente metode de contracepție timp de o lună înainte de tratamentul cu Aknekutan, în timpul tratamentului și timp de o lună după terminare;
 • Folosiți (dacă este posibil) în același timp două metode contraceptive diferite, inclusiv barieră;
 • Obțineți un rezultat negativ al unui test fiabil de sarcină cu 11 zile înainte de a lua medicamentul;
 • Realizați un test de sarcină în fiecare lună în timpul procesului de tratament și la 5 săptămâni după terminarea tratamentului;
 • Începeți tratamentul numai la 2-3 zile după începerea ciclului menstrual normal;
 • Fiți conștienți de necesitatea de a vizita un medic în fiecare lună;
 • Utilizați aceleași metode eficiente de contracepție în tratamentul recurenței bolii, cu o lună înainte de tratament, în timpul tratamentului și timp de o lună de la terminarea tratamentului, și să se supună aceluiași test fiabil de sarcină;
 • Înțelegeți necesitatea precauțiilor și confirmați-vă înțelegerea și dorința de a utiliza metode de protecție fiabile recomandate de medicul dumneavoastră.

Utilizați contraceptive pentru recomandările de mai sus în timpul tratamentului cu isotretinoin este necesar, chiar și pentru femeile care de obicei nu folosesc metode contraceptive din cauza amenoree, infertilitate (excepție - un pacient care a suferit o histerectomie) sau raportează că acestea nu sunt activi sexual.

Se recomandă ca Aknekutan să fie recomandat pacienților cu diabet zaharat, obezitate, anomalii ale lipidelor, cu antecedente de depresie și alcoolism.

Dozare și administrare

Capsulele se administrează oral de 1-2 ori pe zi, de preferință cu mese.

Medicul prescrie doza de medicament individual, ținând cont de eficacitatea terapeutică și de prezența efectelor secundare la pacient.

Doza recomandată: doza inițială se bazează pe 0,4 mg pe 1 kg de greutate pe zi pe zi, dacă este necesar, puteți aloca 0,8 mg pe 1 kg pe zi. Pentru tratarea acneei trunchiului sau a formelor severe ale bolii, doza poate fi de 2 mg pe 1 kg pe zi.

Doza cumulativă optimă pe curs de terapie este de 100-120 mg pe 1 kg de greutate. De obicei durează 4-6 luni pentru a obține o remisiune completă.

Pentru pacienții cu toleranță redusă la Aknekutan, doza zilnică recomandată poate fi redusă prin prelungirea perioadei de tratament.

Acneea dispare de obicei complet după un curs de tratament.

În cazul recidivei, un al doilea curs poate fi prescris nu mai devreme de 2 luni după terminarea tratamentului, deoarece simptomele de ameliorare pot fi oarecum întârziate. Al doilea curs se efectuează în doza inițială zilnică și cumulată.

Pacienții cu insuficiență renală cronică severă, doza inițială trebuie redusă la 8 mg pe zi.

Efecte secundare

 • Sistemul digestiv: greață, diaree, uscăciunea mucoasei bucale, inflamația gingivală, sângerarea gingiilor, sângerări gastro-intestinale, patologia inflamatorie a intestinului (ileita, colita), pancreatita, inclusiv letale (adesea cu hipertrigliceridemie mai mare de 800 mg / dl); în unele cazuri - hepatită, creșterea temporară reversibilă a enzimelor hepatice;
 • Reacții dermatologice: în primele câteva săptămâni de utilizare este posibilă exacerbarea acneei; peeling tălpi piele și palmele, mâncărimi, erupții cutanate, dermatită sau eritem facial, transpirații, paronichie, granulom piogen, onychodystrophy, subțierea părului persistente, proliferarea crescută a țesutului de granulație, căderea părului reversibil, hirsutism, formă fulminantă de acnee, fotosensibilitate, hiperpigmentare, piele lumina traumatizată ;
 • Sistemul nervos: dureri de cap, oboseală, creșterea presiunii intracraniene (pseudotumora creier: greață, vărsături, dureri de cap, edem al nervului optic, vedere încețoșată), convulsii; rare - psihoză, depresie, gânduri de sinucidere;
 • Sistem musculo-scheletice: dureri articulare, dureri musculare (cu o creștere a nivelului de activitate creatinfosfokinază în ser sau fără ea), artrita, hiperostoza, tendinite, tendon și calcifierea ligamentelor;
 • Senses speciale: fotofobie, tulburări ale acuității vizuale (evenimente), xeroftalmie, tulburări de adaptare la întuneric (ameliorarea vederii Crepuscul); rar - tulburări tranzitorii ale percepției culorilor (după eliminarea recuperării lor proprii), nevrita optica, keratita, cataracta lenticulare, conjunctivită, blefarită, iritație oculară, umflarea nervului optic (ca o manifestare a hipertensiunii intracraniene), la pacienții cu lentile de contact - dificultate în purtarea, tulburări de auz percepția anumitor frecvențe sonore;
 • Sistemul hematopoietic: scăderea hematocritului, anemiei, leucopeniei, neutropeniei, modificarea numărului de trombocite, accelerarea ratei de sedimentare a eritrocitelor;
 • Sistemul respirator: rareori - bronhospasm (mai frecvent cu istoric de astm bronșic);
 • Indicatori de laborator: hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, scăderea nivelului de lipoproteine ​​cu densitate mare, hiperuricemie; rar, hiperglicemie; cazuri de diabet nou diagnosticat; mai frecvent cu o intensă efort fizic - creșterea activității serice de creatină fosfokinază; infecții sistemice sau locale cauzate de Staphylococcus aureus (agenți patogeni gram-pozitivi);
 • Diverse: proteinurie, hematurie, limfadenopatie, vasculita (inclusiv etiologie alergică, granulomatoza Wegener), glomerulonefrita, reacțiile de hipersensibilitate sistemice.

Simptomele asociate cu hipervitaminoza A: uscăciune a gâtului și laringelui mucozală (răgușeală), buzelor (cheilită), ochi (reversibil opacitate a corneei, conjunctivita, lentile de contact intoleranță), cavitatea nazală (sângerare), și pielea.

Embriotoxic și efecte teratogene Aknekutana: malformații congenitale - hidrocefalie, microcefalie, microftalmie, hipoplazie a nervilor cranieni, malformații ale glandelor paratiroide și a sistemului cardiovascular, tulburări ale dezvoltării scheletice (hipoplazia craniului, falangelor degetelor, vertebrele cervicale, glezna, coapsa, os antebrațele, palatoschizis, craniul facial), hipoplazie și / sau poziție joasă a urechilor, absența completă sau hipoplazie a meatului auditiv extern, hernia mo spinal și cerebral RSA, fuziunea dintre degetele de la picioare și mâini, fuziunea osoasă, tulburări de dezvoltare ale glandei timus, moartea fatului in perioada perinatală, avort spontan, nastere prematura, închiderea timpurie a zonelor de creștere epifizare, în experimentele pe animale - feocromocitom.

Instrucțiuni speciale

Scopul medicamentului pentru fiecare pacient trebuie efectuat după o evaluare preliminară detaliată a raportului dintre beneficiile estimate și riscurile potențiale.

Medicamentul nu este indicat pentru tratamentul acneei în timpul pubertății.

Utilizarea Aknekutan necesită monitorizarea regulată a funcției hepatice și a enzimelor hepatice înainte de tratament, după o lună de tratament, apoi la fiecare 3 luni. Dacă depășiți nivelul normal al transaminazelor hepatice, reduceți doza medicamentului sau întrerupeți administrarea acestuia.

În plus, înainte de începerea tratamentului, pacientul ar trebui să determine nivelul lipidelor din ser, apoi după o lună de utilizare și la fiecare 3 luni sau în funcție de indicații. De obicei, conținutul de lipide este normalizat prin scăderea dozei, prin menținerea unei diete sau prin retragerea medicamentului.

Întrucât o creștere a trigliceridelor de peste 9 mmol / l sau 800 mg / dl poate determina apariția de pancreatită acută, inclusiv deces, este necesar ca pacientul să-și controleze conținutul. În cazul hipertrigliceridemiei susținute sau apariției simptomelor de pancreatită, utilizarea medicamentului trebuie întreruptă.

Din cauza riscului de simptome psihotice, depresie, tentative de suicid cu extremă precauție, se recomandă să prescrie un medicament pentru depresie în istorie și de a controla apariția simptomelor depresive la toți pacienții.

Exacerbarea acneei care a apărut la începutul tratamentului, fără ajustarea dozei, are loc în decurs de 7-10 zile.

La începutul terapiei, pentru a reduce uscarea pielii, se recomandă utilizarea unui hidratant sau unguent pentru organism, balsam de buze.

Întrucât efectul medicamentului poate determina o scădere a acuității vizuale la noapte (uneori persistând chiar și după terminarea aportului), medicul trebuie să informeze pacientul despre posibilitatea unei astfel de afecțiuni, să recomande prudență atunci când conduceți o mașină pe timp de noapte. Conjunctiva uscată poate provoca dezvoltarea de keratită, prin urmare, pentru hidratarea membranelor mucoase ale ochilor, se recomandă utilizarea preparatelor de lacrimi artificiale, unguente de ochi hidratante. Când starea acuității vizuale se deteriorează, este necesar să se consulte un oftalmolog.

Trebuie evitată terapia ultravioletă și expunerea la lumina directă a soarelui, se recomandă utilizarea unei creme cu o valoare a factorului soare ridicat (15 SPF sau mai mult).

Dacă apare o boală inflamatorie intestinală, trebuie să consultați un medic. În caz de diaree hemoragică severă, medicamentul trebuie oprit imediat.

Datorită riscului de cicatrizare crescută, apariția hipo și hiperpigmentării, pacienții sunt contraindicați pentru tratamentul cu laser și profundă dermoabraziune chimică atât în ​​timpul administrării de Aknekutan cât și timp de 5-6 luni după terminarea tratamentului.

Există riscul de detașare a epidermei, apariția dermatitei și a cicatricilor la îndepărtarea părului cu ajutorul aplicațiilor de ceară. Procedurile nu trebuie efectuate în timpul tratamentului și timp de șase luni după întreruperea tratamentului.

Reacțiile alergice severe reprezintă motive pentru retragerea imediată a capsulelor.

Pacienții cu obezitate, diabet zaharat, alcoolism cronic, tulburări ale metabolismului lipidic necesită o monitorizare mai frecventă a nivelului de lipide și de glucoză în laborator.

Nu luați sânge din partea donatorilor potențiali în timpul tratamentului cu izotretinoină, precum și în termen de o lună de la terminarea tratamentului.

În timpul perioadei de utilizare a medicamentului Aknekutan, pacienții trebuie să fie atenți atunci când conduc și lucrează cu mecanisme complexe.

Interacțiune medicamentoasă

Înainte de administrarea concomitentă de Aknekutan și alte medicamente, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a evita apariția de reacții adverse.

analogi

Analogurile de Aknekutan sunt: ​​Verokutan, Isotretinoin, Retasol, Roaccutane, Unguent Retinovaya, Erase.

Termeni și condiții de depozitare

A se păstra într-un loc închis la temperaturi de până la 25 ° C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Aknekutan: instrucțiuni de utilizare

Înainte de a cumpăra un medicament Aknekutan, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare, metodele de utilizare și dozele, precum și alte informații utile despre medicamentul Aknekutan. Pe site-ul "Enciclopedia de boli" veți găsi toate informațiile necesare: instrucțiuni pentru utilizarea corectă, doza recomandată, contraindicații, precum și revizuirile pacienților care au utilizat deja acest medicament.

Aknekutan - Formulare și compoziție

Capsule din gelatină tare, Nr. 3, maro; conținutul capsulelor este pastă de culoare galben-portocalie.

Ingredient activ: Isotretinoin - în 1 capsulă de 8 mg

Excipienți: Gelyutsir 50/13 (un amestec de esteri ai acidului stearic și glicerol polietilen), ulei de soia purificat, Span 80 (sorbitan oleat - esteri combinați de acid oleic și sorbitol).

Compoziția corpului și capacele capsulei: gelatină, oxid de culoare roșie colorant (E172), dioxid de titan (E171).

Aknekutan - Acțiune farmacologică

Aknekutan - un medicament pentru tratamentul acneei. Isotretinoina este un stereoizomer al acidului all-trans retinoic (tretinoin).

Mecanismul exact de acțiune al izotretinoinei nu a fost încă identificat, dar sa stabilit că îmbunătățirea imaginii clinice a formelor severe de acnee este asociată cu suprimarea activității glandelor sebacee și cu o scădere confirmată histologic a dimensiunii lor.

Sebumul este principalul substrat pentru creșterea Propionibacterium acnes, prin urmare, reducerea formării de sebum suprimă colonizarea bacteriană a canalului.

Aknekutan suprimă proliferarea sebocitelor și acționează asupra acneei, restabilind procesul normal de diferențiere a celulelor, stimulează procesele de regenerare. În plus, izotretinoina are un efect antiinflamator asupra pielii.

Aknekutan - farmacocinetica

Deoarece cinetica izotretinoinei și a metaboliților săi este liniară, concentrațiile sale plasmatice în timpul tratamentului pot fi anticipate pe baza datelor obținute după administrarea unei singure doze. Această proprietate a medicamentului sugerează de asemenea că nu afectează activitatea enzimelor hepatice microzomale implicate în metabolizarea medicamentelor.

Biodisponibilitatea ridicată a Aknekutan se datorează proporției mari de izotretinoin dizolvat în preparat și poate crește dacă este administrat împreună cu alimentele. La pacienții cu acnee Cmax la starea de echilibru, după ce a primit isotretinoin 80 mg jeun au fost de 310 ng / ml (interval 188-473 ng / ml) au fost atinse după 2-4 ore. Concentrația plasmatică a isotretinoin într-o 1,7 ori mai mare decât în ​​sânge, datorită penetrării slabe a izotretinoinului în celulele roșii din sânge.

Legarea de proteinele plasmatice (în principal albumina) - 99,9%.

Css isotretinoin în sângele pacienților cu acnee severă care au luat medicamentul la 40 mg 2p / zi a variat de la 120 ng / ml la 200 ng / ml. Concentrațiile de 4-oxo-izotretinoină (principalul metabolit) la acești pacienți au fost de 2,5 ori mai mari decât aceștia. Concentrația de izotretinoin din epidermă este de 2 ori mai mică decât în ​​ser.

Se metabolizează pentru a forma trei metaboliți principali activi - 4-oxo-izotretinoin (metabolit major), tretinoin (acid all-trans retinoic) și 4-oxo-retinoina și metaboliți mai puțin semnificativi, inclusiv glucuronide bine. Deoarece isotretinoinul și tretinoina in vivo sunt transformate în mod reversibil, metabolismul tretinoinei este asociat cu metabolizarea izotretinoinelor. 20-30% din doza de izotretinoin este metabolizată prin izomerizare. În farmacocinetica izotretinoinei la om, circulația enterohepatică poate juca un rol semnificativ.

Studiile in vitro au arătat că mai multe enzime citocrom P450 sunt implicate în conversia izotretinoinului la 4-oxo-izotretinoin și tretinoin. Mai mult, niciuna dintre izoforme, aparent, nu joacă un rol dominant. Isotretinoina și metaboliții săi nu au un efect semnificativ asupra activității enzimelor citocromului P450.

T1 / 2 a fazei terminale pentru izotretinoin este în medie 19 ore. T1 / 2 din faza terminală pentru 4-oxo-izotretinoin este în medie 29 ore.

Isotretinoina este excretată prin rinichi și cu bilă în cantități aproximativ egale. Se referă la retinoizi naturali (fiziologici). Concentrațiile endogene ale retinoizilor sunt restaurate la aproximativ 2 săptămâni după terminarea administrării medicamentului.

Farmacocinetica în situații clinice speciale

Deoarece datele privind farmacocinetica medicamentului la pacienții cu insuficiență hepatică sunt limitate, izotretinoina este contraindicată la acest grup de pacienți.

Insuficiența renală ușoară până la moderată nu afectează farmacocinetica izotretinoinelor.

Aknekutan - Indicații de utilizare

- forme severe de acnee (nodular-chistic, conglobat, acnee cu risc de cicatrizare);

- acnee, care nu se supune altor tipuri de terapie.

Aknekutan - regim de dozare

În interior, preferabil cu mese, 1-2p / zi.

Eficacitatea terapeutică a Aknekutan și efectele sale secundare sunt dependente de doză și variază de la pacienți diferiți. Aceasta necesită selectarea dozei individuale în timpul tratamentului.

Doza inițială de Aknekutan este de 400 mcg / kg / zi, în unele cazuri de până la 800 mcg / kg / zi. În forme severe ale bolii sau cu acnee a trunchiului, poate fi necesară o doză de până la 2 mg / kg și zi.

Doza optimă de curs cumulativ este de 100-120 mg / kg. Remisiunea completă este de obicei realizată în 16-24 săptămâni. Dacă doza recomandată este puțin tolerabilă, tratamentul poate fi continuat la o doză mai mică, dar mai lungă. La majoritatea pacienților, acneea dispare complet după un singur ciclu de tratament.

În cazul recidivei, este posibilă repetarea cursului tratamentului în aceeași doză zilnică și cumulată. Curs repetat prescris nu mai devreme de 8 săptămâni după primul, deoarece ameliorarea poate fi întârziată.

În cazul insuficienței renale severe cronice, doza inițială trebuie redusă la 8 mg / zi.

Aknekutan - Efecte secundare

Majoritatea efectelor secundare sunt dependente de doză. De obicei, efectele secundare sunt reversibile după ajustarea dozei sau retragerea medicamentului, dar unele pot persista după întreruperea tratamentului.

Simptomele asociate cu hipervitaminoza A: piele uscată, mucoase, inclusiv. buzelor (cheilită), cavitatea nazală (sângerare), laringelui și faringelui (răgușeală), ochi (conjunctivite, opacifierea corneei și intoleranță reversibilă a lentilelor de contact).

Reacțiile dermatologice: palmele și tălpile de exfoliere a pielii, erupții cutanate, prurit, facial eritem / dermatită, transpirații, granulom piogen, paronychia, onychodystrophy, proliferarea crescută a țesutului de granulație, subțierea părului persistente, căderea părului reversibil, sub formă fulminantă de acnee, hirsutism, hiperpigmentare, fotosensibilitate, ușoară traumă a pielii. La începutul tratamentului, acneea se poate agrava și durează câteva săptămâni.

Din partea sistemului musculo-scheletic: dureri musculare cu niveluri crescute de CPK în ser sau fără ea, dureri articulare, hiperostoză, artrită, calcificarea ligamentelor și tendoanelor, tendinită.

CNS: oboseală excesivă, dureri de cap, creșterea presiunii intracraniene (pseudotumor creierului: dureri de cap, greață, vărsături, vedere încețoșată, umflarea nervului optic), convulsii; rareori - depresie, psihoză, gânduri suicidare.

În ceea ce privește simțurile: xeroftalmia, cazuri izolate de acuitate vizuală, fotofobie, încălcarea adaptării întunecate (reducerea severității viziunii crepusculilor); rar - încălcarea culorii (transmise după retragerea medicamentului), cataracta lenticular, keratite, blefarită, conjunctivită, iritație oculară, nevrită optică, edem nervului optic (ca manifestare a hipertensiunii intracraniene); afectarea auzului la anumite frecvențe sonore, dificultate la purtarea lentilelor de contact.

Din partea sistemului digestiv: uscarea mucoasei orale, sângerarea din gingii, inflamația gingiilor, greața, diareea, bolile inflamatorii ale intestinului (colită, ileită), sângerarea; pancreatită (în special cu hipertrigliceridemie concomitentă de peste 800 mg / dl). Au fost descrise cazuri rare de pancreatită cu un rezultat fatal. Sa observat o creștere tranzitorie și reversibilă a activității transaminazelor hepatice, au fost observate cazuri izolate de hepatită. În multe dintre aceste cazuri, modificările nu au depășit limitele normei și s-au reîntors la indicatorii inițiali în cursul tratamentului, dar în unele situații a fost necesară reducerea dozei sau anularea tratamentului cu Aknekutan.

Din partea sistemului respirator: rareori - bronhospasm (mai frecvent la pacienții cu astm bronșic din istorie).

Din partea sistemului hematopoietic: anemie, scăderea hematocritului, leucopenie, neutropenie, creșterea sau scăderea numărului de trombocite, ESR accelerată.

Indicatori de laborator: hipertrigliceridemie, hipercolesterolemie, hiperuricemie, niveluri scăzute de HDL; rareori - hiperglicemie. În timpul primirii de la Aknekutan, au fost raportate cazuri de diabet nou diagnosticat. La unii pacienți, în special cei implicați în activitate fizică intensă, s-au descris cazuri izolate de creștere a activității CK în ser.

Infecții: infecții locale sau sistemice cauzate de agenți patogeni gram-pozitivi (Staphylococcus aureus).

Altele: limfadenopatie, hematurie, proteinurie, vasculită (granulomatoză Wegener, vasculită alergică), reacții sistemice de hipersensibilitate, glomerulonefrită.

Efectele teratogene și embriotoxice de malformații congenitale - hidro- și microcefalie, hipoplazia nervilor cranieni, microftalmie, malformații congenitale ale sistemului cardiovascular, tulburări paratiroidian dezvoltarea scheletului (hipoplazie falangelor degetelor, craniul, vertebrelor cervicale, femur, glezna, oase antebrațe, craniu facial, cleft palate), localizarea joasă a auriculelor, subdezvoltarea auriculelor, subdezvoltarea sau absența completă a canalului auditiv extern, hernia creierului și a măduvei spinării, măduva osoasă fuziunea, fuziunea degetelor și degetelor de la picioare, dezvoltarea depreciată a glandei timusului; moartea fetală în perioada perinatală, nașterea prematură, avortul spontan, închiderea prematură a zonelor de creștere epifize; în experimentul pe animale - feocromocitom.

Aknekutan - contraindicații

- sarcina stabilită și planificată (posibil acțiune teratogenă și embriotoxică);

- perioada de alăptare;

- terapie cu tetraciclină concomitentă;

- hipersensibilitate la medicament sau la componentele sale.

Aknekutan în timpul sarcinii și alăptării

Sarcina este o contraindicație absolută pentru tratamentul cu Aknekutan.

Dacă se produce sarcină, în ciuda avertismentelor, în timpul tratamentului sau în decurs de o lună după terminarea tratamentului, există un risc foarte mare de a avea un copil cu defecte severe de dezvoltare.

Isotretinoina este un medicament cu un efect teratogen puternic. Dacă sarcina are loc într-un moment în care o femeie ia o doză pe cale orală (în orice doză sau chiar într-un timp scurt), există un risc foarte mare de a avea un copil cu dizabilități de dezvoltare.

Aknekutan este contraindicat la femeile aflate la vârsta fertilă, cu excepția cazului în care starea unei femei îndeplinește toate criteriile următoare:

- formă severă de acnee, rezistentă la metodele convenționale de tratament;

- pacientul trebuie să înțeleagă și să urmeze instrucțiunile medicului;

- pacientul ar trebui să fie informat de către medic despre pericolul de sarcină în timpul tratamentului cu Aknekutan, în termen de o lună de la aceasta și de consultarea urgentă în cazul în care se suspectează o sarcină;

- pacientul ar trebui să fie avertizat cu privire la posibila ineficiență a contracepției;

- pacientul trebuie să confirme că înțelege esența precauțiilor;

- pacientul trebuie să înțeleagă nevoia și să utilizeze în mod continuu metode eficiente de contracepție cu o lună înainte de tratamentul cu Aknekutan, în timpul tratamentului și în termen de o lună de la terminarea acestuia; Este de dorit să se utilizeze simultan 2 metode diferite de contracepție, inclusiv barieră;

- pacientul trebuie să primească un rezultat negativ al unui test de sarcină fiabil în termen de 11 zile înainte de începerea tratamentului; testul de sarcină este recomandat să fie efectuat lunar în timpul tratamentului și la 5 săptămâni după terminarea tratamentului;

- pacientul trebuie să înceapă tratamentul cu Aknekutan numai timp de 2-3 zile de la următorul ciclu menstrual normal;

- Pacientul trebuie să înțeleagă necesitatea vizitelor obligatorii la medic în fiecare lună

- La tratamentul pentru recurența bolii, pacientul ar trebui să folosească în mod constant aceleași metode eficiente de contracepție timp de o lună înainte de începerea tratamentului cu Aknekutan, în timpul tratamentului și timp de o lună după terminarea acestuia, precum și să efectueze același test de sarcină fiabil;

- Pacientul trebuie să înțeleagă pe deplin necesitatea precauțiilor și să-și confirme înțelegerea și dorința de a folosi metode fiabile de contracepție, pe care le-a explicat medicul.

Utilizarea contraceptivelor în conformitate cu instrucțiunile de mai sus în timpul tratamentului cu izotretinoin trebuie recomandată chiar și femeilor care, de obicei, nu utilizează metode contraceptive datorită infertilității (cu excepția pacienților care au suferit înlăturarea uterului), amenoree sau care afirmă că nu au sex.

Medicul trebuie să fie sigur că:

- pacientul suferă de acnee severă (nodular-chistic, acnee conglobată sau acnee cu risc de cicatrizare); acnee care nu este supusă altor terapii;

- un rezultat negativ a fost obținut dintr-un test de sarcină fiabil înainte de începerea tratamentului, în timpul tratamentului și la 5 săptămâni după terminarea tratamentului; datele și rezultatele testului de sarcină trebuie să fie documentate;

- pacientul utilizează cel puțin o metodă contraceptivă eficientă, inclusiv o metodă de contracepție, în termen de o lună înainte de începerea tratamentului cu Aknekutan, în timpul tratamentului și în termen de o lună de la terminarea acestuia;

- pacientul este în măsură să înțeleagă și să îndeplinească toate cerințele de mai sus pentru prevenirea sarcinii;

- pacientul îndeplinește toate condițiile de mai sus.

În conformitate cu practica existentă, în primele 3 zile ale ciclului menstrual, trebuie efectuat un test de sarcină cu o sensibilitate minimă de 25 mME / ml:

Înainte de începerea tratamentului

Pentru a exclude o eventuală sarcină înainte de începerea contracepției, rezultatul și data testului inițial de sarcină trebuie înregistrate de un medic. La pacienții cu menstruație neregulată, timpul testului de sarcină depinde de activitatea sexuală, aceasta ar trebui efectuată la 3 săptămâni după un contact sexual neprotejat. Medicul trebuie să informeze pacientul despre metodele contraceptive.

Un test de sarcină se efectuează în ziua numirii lui Aknekutan sau cu 3 zile înainte de vizita pacientului la medic. Specialistul ar trebui să înregistreze rezultatele testelor. Medicamentul poate fi prescris numai pacienților care primesc contracepție eficientă timp de cel puțin o lună înainte de începerea tratamentului cu Aknekutan.

În timpul terapiei

Pacientul trebuie să viziteze medicul la fiecare 28 de zile. Necesitatea testelor lunare de sarcină este determinată în conformitate cu practica locală și luând în considerare activitatea sexuală, încălcările anterioare ale ciclului menstrual. Dacă există dovezi, se efectuează un test de sarcină în ziua vizitei sau cu 3 zile înainte de vizita la medic, rezultatele testelor trebuie înregistrate.

La 5 săptămâni după terminarea tratamentului, se efectuează un test pentru a exclude sarcina.

O prescripție pentru Aknekutan pentru o femeie capabilă de naștere poate fi prescrisă numai pentru 30 de zile de tratament, continuarea tratamentului necesită o nouă prescriere a medicamentului de către un medic. Vă recomandăm un test de sarcină, prescrierea și primirea medicamentului într-o singură zi.

Dacă, în ciuda măsurilor de precauție luate, în timpul tratamentului cu Aknekutan sau în decurs de o lună după terminarea acesteia, sarcina a apărut totuși, există un risc crescut de malformații fetale foarte severe.

Dacă apare o sarcină, tratamentul cu Aknekutan este întrerupt. Fezabilitatea menținerii unei sarcini trebuie discutată cu un medic specializat în teratologie.

Deoarece isotretinoina are o lipofilitate mare, este foarte probabil ca aceasta să treacă în laptele matern. Datorită posibilelor efecte secundare, Aknekutan nu trebuie administrat la mamele care alăptează.

Pacienți de sex masculin

Dovezile existente sugerează că, la femei, expunerea la medicamentul provenit din materialul seminal și lichidul seminal al bărbaților care iau Aknekutan este insuficient pentru apariția efectelor teratogene ale lui Aknekutan. Bărbații ar trebui să excludă posibilitatea de a lua medicamentul de către alte persoane, în special femei.

Cerere pentru încălcarea ficatului

Se recomandă monitorizarea funcției hepatice și a enzimelor hepatice înainte de tratament, la o lună după debutul acesteia și apoi la fiecare 3 luni sau în funcție de indicații. Se observă o creștere tranzitorie și reversibilă a transaminazelor hepatice, în majoritatea cazurilor în limite normale. Dacă nivelul transaminazelor hepatice depășește norma, este necesar să se reducă doza de medicament sau să se anuleze.

Cerere pentru încălcarea funcției renale

În cazul insuficienței renale severe cronice, doza inițială trebuie redusă la 8 mg / zi.

Aknekutan - Utilizarea la copii

Aknekutan nu este indicat în tratamentul acneei la pubertate și nu este recomandat pentru utilizare la copiii cu vârsta sub 12 ani.

Aknekutan - Instrucțiuni speciale

Se recomandă monitorizarea funcției hepatice și a enzimelor hepatice înainte de tratament, la o lună după debutul acesteia și apoi la fiecare 3 luni sau în funcție de indicații. Se observă o creștere tranzitorie și reversibilă a transaminazelor hepatice, în majoritatea cazurilor în limite normale. Dacă nivelul transaminazelor hepatice depășește norma, este necesar să se reducă doza de medicament sau să se anuleze.

De asemenea, trebuie să determinați nivelul lipidelor din ser pe stomacul gol înainte de tratament, la o lună după începerea tratamentului și apoi la fiecare 3 luni sau în funcție de indicații. De obicei, concentrațiile lipidice sunt normalizate după reducerea dozei sau retragerea medicamentului, precum și prin dietă.

Este necesar să se controleze creșterea semnificativă clinic a trigliceridelor, deoarece creșterea acestora de peste 800 mg / dl sau 9 mmol / l poate fi însoțită de apariția de pancreatită acută, posibil cu un rezultat fatal. Dacă simptomele persistente de hipertrigliceridemie sau pancreatită ar trebui să fie anulate.

În cazuri rare, pacienții tratați cu Aknekutan au descris depresia, simptomele psihotice și, foarte rar, încercările de sinucidere. Deși relația lor cauzală cu utilizarea medicamentului nu a fost stabilită, trebuie acordată o atenție deosebită pacienților cu depresie în istorie și toți pacienții trebuie monitorizați pentru depresie în timpul tratamentului cu medicamentul, dacă este necesar, făcându-i referință la specialistul potrivit. Cu toate acestea, eliminarea Aknekutan poate să nu ducă la dispariția simptomelor și poate necesita observații și tratamente suplimentare de către un specialist.

În cazuri rare, la începutul tratamentului, se observă agravarea acneei, care dispare în decurs de 7-10 zile fără ajustarea dozei de medicament.

La numirea medicamentului la orice pacient trebuie să se evalueze cu atenție, în primul rând, raportul dintre beneficiile și riscurile posibile.

Pacienții cărora li se administrează Aknekutan, se recomandă utilizarea unguentului hidratant sau a cremei corporale, a balsamului pentru buze pentru a reduce pielea uscată și membranele mucoase la începutul tratamentului.

Prin utilizarea Aknekutan, pot apărea dureri la nivelul mușchilor și articulațiilor, o creștere a CK serică, care poate fi însoțită de o scădere a toleranței la exerciții intense.

Trebuie evitată dermoabraziunea chimică profundă și tratamentul cu laser la pacienții cărora li se administrează Aknekutan, precum și timp de 5-6 luni după terminarea tratamentului, datorită posibilității de cicatrizare sporită în locurile atipice și apariția hiperpigmentării și hipopigmentării. În timpul tratamentului cu Aknekutan și timp de 6 luni după aceasta, epilarea nu poate fi efectuată utilizând cereri de ceară datorită riscului detașării epidermei, dezvoltării cicatricilor și dermatitei.

Deoarece unii pacienți pot prezenta o scădere a acuității vizuale pe timp de noapte, care uneori persistă chiar și după terminarea tratamentului, pacienții trebuie informați despre posibilitatea acestei afecțiuni, recomandându-i să fie atenți la conducerea unei mașini pe timp de noapte. Starea de acuitate vizuală trebuie monitorizată cu atenție. Ochii conjunctivali uscați, opacitățile corneei, încețoșarea vederii de noapte și keratita dispar, de obicei, după întreruperea tratamentului. Pentru uscarea membranelor mucoase ale ochilor, puteți utiliza aplicații de unguent de ochi hidratant sau de preparare a lacrimilor artificiale. Este necesar să se observe pacienții cu conjunctiv uscat pentru posibila dezvoltare a keratitei. Pacienții care se plâng de viziune trebuie să fie îndrumați către un oftalmolog și să ia în considerare oportunitatea anulării lui Aknekutan. În cazul în care lentilele de contact prezintă intoleranță, trebuie utilizate ochelari în momentul tratamentului.

Efectele insolației solare și terapiei UV trebuie să fie limitate. Dacă este necesar, utilizați un agent de protecție solară cu un factor de protecție ridicat de cel puțin 15 SPF.

Se descriu cazuri rare de evoluție a hipertensiunii intracraniene benigne (pseudotumor cerebral), incl. când sunt combinate cu tetracicline. La acești pacienți, Aknekutan ar trebui eliminat imediat.

În cazul tratamentului cu Aknekutan, poate apărea o boală inflamatorie a intestinului. La pacienții cu diaree hemoragică severă, administrarea de Aknekutan trebuie întreruptă imediat.

Au fost descrise cazuri rare de reacții anafilactice care au apărut numai după utilizarea externă a retinoizilor. Reacțiile alergice severe dictează necesitatea întreruperii tratamentului și monitorizarea atentă a pacientului.

Pacienții cu risc crescut (cu diabet zaharat, obezitate, alcoolism cronic sau tulburări metabolice ale grăsimilor) pot necesita o monitorizare mai frecventă a glucozei și a lipidelor în cadrul tratamentului cu Aknekutan. Dacă este prezent sau suspectat diabet, se recomandă o determinare mai frecventă a glicemiei. Se recomandă pacienților cu diabet zaharat să efectueze o monitorizare mai frecventă a glucozei în sânge.

Pe parcursul perioadei de tratament și timp de 30 de zile după ce este necesar pentru a elimina complet probele de sânge de la donatori potențiali pentru a se evita orice posibilitate de a obține acest sânge pacienții gravide (risc ridicat de acțiune teratogen și embriotoxic).

Influența asupra capacității de a conduce transportul auto și mecanismele de control

În timpul perioadei de tratament, trebuie să se acorde atenție conducerii vehiculelor și implicării în alte activități potențial periculoase care necesită o concentrație crescută și o viteză psihomotorie (atunci când se administrează prima doză).

Aknekutan - Supradozaj

În caz de supradozaj, pot apărea semne de hipervitaminoză A.

Poate fi necesară spălarea gastrică în primele câteva ore după o supradoză.

Aknekutan - Interacțiuni medicamentoase

Antibioticele de tetraciclină, GCS, reduc eficacitatea medicamentului Aknekutan.

Utilizarea simultană cu medicamente care cresc fotosensibilitatea (inclusiv sulfonamide, tetracicline, diuretice tiazidice) crește riscul de arsură la soare.

Utilizarea concomitentă cu alte retinoizi (inclusiv acitretin, tretinoin, retinol, tazaroten, adapalen) crește riscul de hipervitaminoză A.

Isotretinoina poate slăbi eficacitatea medicamentelor pentru progesteron, deci nu utilizați contraceptive care conțin doze mici de progesteron.

Utilizarea combinată cu medicamente keratolitice locale pentru tratamentul acneei nu este recomandată din cauza creșterii posibile a iritației locale.

Deoarece tetraciclinele cresc riscul unei presiuni intracraniene crescute, utilizarea concomitentă cu isotretinoina este contraindicată.

Analogi ai lui Aknekutan

Unguent retinoic 0,1%

Unguent retinoic 0,05%

Termeni și condiții de depozitare

Medicamentul trebuie depozitat într-un loc uscat, protejat de lumină, la îndemâna copiilor la o temperatură care să nu depășească 25 ° C. Perioada de valabilitate - 2 ani. Nu utilizați după data de expirare.

Condiții de furnizare de la farmacii: medicamentul este disponibil pe bază de rețetă.

Dorim să acordăm o atenție specială faptului că descrierea medicamentului Aknekutan este prezentată exclusiv în scopuri informative! Pentru informații mai precise și mai detaliate despre medicamentul Aknekutan, vă rugăm să contactați numai adnotările producătorului! Nu se auto-medichează în nici un fel! Trebuie să consultați un medic înainte de a utiliza medicamentul!

Acnee pe templele unui om: cauze, metode de tratament, prevenire

Întregul adevăr despre drogul "Stop Demodex"