Aknekutan

Descrierea din 09/08/2014

 • Nume latin: Acnecutan
 • Codul ATC: D10BA01
 • Ingredient activ: izotretinoin (izotretinoin)
 • Producător: SMB TECHNOLOGY, S.A. (Belgia)

structură

Compoziția chimică a lui Aknekutan depinde în primul rând de forma eliberării medicamentului. O capsulă cu dimensiunea 3 sau 1 conține, respectiv, 8 sau 16 mg. substanță activă izotretinoin activă.

In plus, compoziția medicamentului include excipienți ca: ulei de soia purificat, complexe de substanțe Gellutsir 50/13 (esteri ai acidului stearic, glicerol și oxid de polietilenă), precum și SpanO (sorbitol și esteri ai acidului oleic).

Capacul capsulei conține dioxid de titan, gelatină, oxid roșu de fier și indigo carmină (10 mg).

Formularul de eliberare

Capsule din gelatină tare, culoare maro Nr. 3 (8 mg) sau Nr. 1 (10 mg). Conținutul capsulelor este o pastă cerată, caracterizată printr-o nuanță portocalie-galbenă. În cutia de carton pot fi 1,2,4, precum și 7 blistere cu 14 capsule sau 2,3,5,6,9 blistere cu 10 sau 14 capsule.

Acțiune farmacologică

Medicamentul are abilități antiinflamatorii și anti-seborice și, de asemenea, are un efect regenerant asupra pielii.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Datorită prezenței izotretinoinului Aknekutan în compoziția medicamentului, acesta îmbunătățește imaginea clinică în forme severe de acnee, care nu sunt supuse altor tipuri de tratament terapeutic. Deși mecanismul exact de acțiune al compusului medicamentos activ nu este complet clar, medicamentul ajută la suprimarea activității glandelor sebacee.

Deoarece sebumul este cel mai bun mediu pentru dezvoltarea bacteriilor dăunătoare Propionibacterium acnes, care provoacă formarea de acnee, reducerea mărimii glandelor sebacee și reducerea activității lor încetinește colonizarea bacteriană a canalului.

Acnecutanul acționează asupra acneei, inhibând proliferarea sebocitelor, restabilind astfel procesul de diferențiere a celulelor, stimulând în același timp regenerarea. Isotretinoinul conținut în compoziția medicamentului are un efect antiinflamator asupra pielii.

Indicații pentru utilizare

Principalele contraindicații ale medicamentului sunt:

 • perioada de lactație;
 • sarcinii;
 • insuficiență hepatică;
 • hiperlipidemie;
 • hipersensibilitate;
 • hipervitaminoza A.

Aknekutan nu este recomandat pentru utilizarea în tratamentul copiilor sub 12 ani. Este înțelept să tratați acest medicament pacienților care suferă de diabet, alcoolism, precum și de tulburări ale metabolismului lipidic, cu obezitate și depresie.

Efecte secundare

Atunci când se utilizează un medicament, pot apărea simptome de hipervitaminoză A, adică piele uscată, conjunctivită, sângerare nazală, răgușeală de voce și intoleranță la lentilele de contact. Acnekutan poate provoca astfel de reacții dermatologice cum ar fi: peeling al pielii, transpirație, paronichie, mâncărime și erupție cutanată, dermatită, onychodystrophy, fotosensibilizare, precum și exacerbarea acneei.

În plus, reacțiile adverse la utilizarea Aknekutan pot fi observate de la:

 • sistemul digestiv, de exemplu, diaree, sângerare, gingivită, pancreatită;
 • sistemul nervos central - greață, cefalee, vedere încețoșată, convulsii, convulsii;
 • organe senzoriale - fotofobie, xeroftalmie, keratită, nevrită, pierderea auzului;
 • sistemul respirator și se exprimă în bronhospasm
 • sistemul circulator sub formă de neutropenie, anemie, leucopenie, scăderea hematocritului.

Instrucțiuni de utilizare Aknekutana (metoda și dozajul)

Capsulele cu un compus activ de droguri sunt cel mai bine luate cu mese nu mai mult de 2 ori pe zi. Doza de Aknekutan depinde de gravitatea bolii și de starea de sănătate a pacientului. Doza inițială recomandată este de 0,4 mg. pentru fiecare kilogram de greutate corporală pe zi.

În forme severe de acnee, doza medicamentului poate fi mărită la maximum 2 mg. pentru fiecare kilogram de greutate corporală pe zi. Remisiunea completă la pacienți este observată pentru aproximativ 24 de zile de utilizare a medicamentului. O atenție deosebită acordată dozării medicamentului trebuie acordată pacienților cu insuficiență renală.

supradoză

La supradozajul cu Aknekutan apar simptome ale grupului H de hipervitaminoză. Pentru a elimina efectele negative ale nerespectării dozei recomandate de medicament, ar trebui să faceți o spălare gastrică și să întrerupeți utilizarea medicamentelor.

interacțiune

Eficacitatea Aknekutan poate reduce antibioticele legate de seria de tetracicline. Pentru a evita arsurile, nu trebuie să luați medicamente care cresc fotosensibilitatea cu medicamentul. Riscul de a dezvolta hipervitaminoză tip A crește retinoidele, care, de asemenea, nu sunt recomandate pentru utilizare împreună cu acest medicament.

Isotretinoina conținută în compoziția medicamentului poate reduce eficacitatea contraceptivelor cu o cantitate mică de progesteron. Pentru a elimina iritarea crescută, Aknekutan nu este utilizat împreună cu medicamente keratolitice.

Condiții de vânzare

Eliberat din farmacii prin prescripție medicală.

Condiții de depozitare

Medicamentul este păstrat la o temperatură de 25 ° C, într-un loc protejat de lumină.

Perioada de valabilitate

Instrucțiuni speciale

Înainte de începerea imediată și în timpul tratamentului terapeutic cu Aknekutan, trebuie monitorizată funcția hepatică, precum și nivelul lipidelor, trigliceridelor și enzimelor hepatice.

În timpul tratamentului cu medicamente, pacienții sunt sfătuiți să evite lumina directă a soarelui și să nu neglijeze hidratanții, precum și să utilizeze produse care ajută la prevenirea pielii și buzelor uscate.

Nu este recomandat să recurgeți la tratamentul cu laser sau dermo-abraziunea chimică în timpul utilizării medicamentelor.

Medicamentul poate afecta concentrația, deci trebuie să fiți precaut să conduceți când luați Aknekutan.

analogi

Dintre medicamentele similare pot fi identificate:

Ce este mai bine Aknekutan sau Roakkutan

Compoziția chimică, forma de eliberare și efectele medicamente ale acestor medicamente sunt similare cu celelalte, diferența dintre Aknekutana și Roaccutane este doar în numărul de compuși activi conținute într-o singură capsulă a medicamentului. Roaccutanul poate conține până la 20 mg. izotretinoin, prin urmare, Aknekutan este considerat o alternativă mai bună și, în același timp, un medicament eficace împotriva acneei.

Pentru copii

Nu se utilizează în tratamentul copiilor sub 12 ani.

În timpul sarcinii (și alăptării)

Aknekutan a interzis utilizarea în timpul sarcinii și alăptării.

Recenzii despre Aknekutane

Se poate spune că majoritatea covârșitoare a recenziilor despre Aknekutane pe forumuri este pozitivă. Cu toate acestea, nu toată lumea este de acord cu acest medicament, deoarece are multe efecte secundare. În plus, unele recenzii ale pacienților care vorbesc despre efectul pe termen scurt al unui medicament scump, pun la îndoială beneficiile reale ale acestui medicament.

Pret Aknekutana unde sa cumpere

Prețul de Aknekutan (capsule de 16 mg., 30 buc.) În unele regiuni poate ajunge la 2500 de ruble. Acesta este un medicament destul de scump.

Este posibil să cumpărați un medicament în Moscova (capsule de 8 mg, 30 de bucăți) pentru o medie de 1100-1200 ruble.

Aknekutan

Prețurile în farmacii online:

Aknekutan - un tratament pentru acnee, care suprimă activitatea glandelor sebacee, reduce dimensiunea acestora, restabilește procesul normal de diferențiere a celulelor și stimulează regenerarea; are acțiune antiinflamatorie și anti-seboreică.

Forma de eliberare și compoziția

Eliberați Aknekutan sub formă de capsule: solid gelatinoasă, 8 mg - maro, dimensiunea №3; 16 mg - corp alb și capac verde, dimensiunea №1; conținutul capsulelor este pastă de culoare galben-portocaliu ceros (10 bucăți în blister, 2, 3, 5, 6, 9 sau 10 blistere într-o cutie de carton; 14 bucăți într-un blister, 1, 2, 4 sau 7 blistere într- ).

Compoziția 1 capsulă:

 • ingredient activ: isotretinoin - 8 sau 16 mg;
 • componente suplimentare: Span 80 (oleat de sorbitan - esteri amestecați de sorbitol și acid oleic), ulei rafinat din soia, Gelutsir 50/13 (amestec de esteri ai acidului stearic, polietilenoxid și glicerină);
 • corpul și capacul capsulelor: gelatină, dioxid de titan (E171), 8 mg - colorant de oxid roșu de fier (E172); 16 mg - oxid de galben colorant de fier (E172), indigo carmină (E132).

Indicații pentru utilizare

 • nodulare cystic, conglobate și alte forme severe de acnee, însoțite de riscul de cicatrizare;
 • acnee, care nu sunt supuse altor tipuri de tratament.

Contraindicații

 • hipervitaminoza A;
 • insuficiență hepatică;
 • hiperlipidemie severă;
 • vârsta de până la 12 ani (medicamentul nu este indicat în tratamentul acneei în timpul pubertății);
 • utilizarea combinată cu tetracicline;
 • perioada de alăptare;
 • sarcina, planificată și stabilită (datorită posibilei acțiuni teratogene și embriotoxice);
 • hipersensibilitate la medicament.

Relativ (trebuie utilizat cu precauție din cauza probabilității mari de complicații):

 • metabolismul lipidic;
 • diabet zaharat;
 • obezitate;
 • alcoolism;
 • depresie în anamneză.

În cazul unei sarcini (în ciuda respectării tuturor măsurilor de precauție) în timpul perioadei de terapie cu medicamente sau timp de o lună după terminarea acesteia, există o amenințare pronunțată de a avea un copil cu defecte de dezvoltare. Utilizarea Aknekutan de către femeile de vârstă reproductivă este posibilă numai în caz de acnee severă, care este rezistentă la alte terapii.

Dozare și administrare

Aknekutan se administrează oral de 1-2 ori pe zi, de preferință cu mese.

Doza de izotretinoin este selectată individual de către medicul curant, în funcție de efectul terapeutic, precum și de prezența și severitatea reacțiilor adverse.

Doza inițială poate varia de la 0,4 la 0,8 mg / kg pe zi; Cu tratamentul acneei trunchiului sau a formelor severe ale bolii, doza zilnică poate ajunge la 2 mg / kg.

Doza cumulată optimă de izotretinoin în cursul tratamentului este de 100-120 mg / kg.

Remisiunea completă este de obicei observată la 4-6 luni de la începerea tratamentului.

Dacă se constată o slabă toleranță la medicament, este permisă o terapie mai lungă cu doze zilnice mai mici. De obicei, acneea dispare complet după terminarea unui curs de administrare a lui Aknekutan.

La recădere, este posibilă reaplicarea, dar nu mai devreme de două luni după terminarea celei anterioare (datorită faptului că semnele de ameliorare pot apărea puțin mai târziu) în aceeași doză cumulată și zilnică.

La pacienții cu insuficiență renală cronică severă, doza inițială este redusă la 8 mg pe zi.

Efecte secundare

 • simțurile: încălcări ale acuității vizuale (evenimente), xeroftalmie, reducerea orbire de noapte (încălcarea adaptare la întuneric), fotofobie; rar - umflarea nervului optic (manifestare intracraniene hipertensiune), blefarită, cataractă lenticulară, conjunctivită, keratită, nevrita optică, iritație oculară, tulburări de percepție a auzului anumitor frecvențe sonore, percepția culorilor alterată (care se extinde după retragerea medicamentului), atunci când se utilizează lentile de contact - dificultăți purtarea lor;
 • Sistem nervos: convulsii, creșterea presiunii intracraniene (pseudotumor creierului: tulburări vizuale, greață, dureri de cap, umflarea nervului optic), oboseală excesivă; rareori - psihoză, gânduri suicidare, depresie;
 • sistem musculoscheletal: dureri musculare, însoțite de o creștere a nivelului seric al creatin fosfokinazei în ser sau în absența acestuia; durere articulară, hiperostoză, calcificarea ligamentelor și tendoanelor, tendinită, artrită;
 • sistem digestiv: inflamație și / sau sângerare din gingii; uscăciune a mucoasei bucale, diaree, hemoragie gastro-intestinală, greață, boala inflamatorie a intestinului (.. in t h ileita, colita), pancreatita, hipertrigliceridemie, mai preferabil de la 800 mg / dl (cazuri rare fixă ​​letală); hepatită (cazuri izolate), creșterea reversibilă și tranzitorie a activității transaminazelor hepatice; De regulă, aceste modificări nu depășesc limitele normale și în timpul tratamentului a revenit la cifrele inițiale, cu toate acestea, în unele situații, a apărut necesitatea reducerii dozei sau întreruperea administrării medicamentului;
 • sistem sanguin: creșterea sau scăderea numărului de trombocite, scăderea hematocritului, neutropenia, anemia, leucopenia, accelerarea ratei de sedimentare a eritrocitelor;
 • sistemul imunitar: infecții sistemice sau locale cauzate de agenți patogeni gram-pozitivi (Staphylococcus aureus);
 • organe respiratorii: rareori - bronhospasm (mai frecvent la pacienții cu istoric de astm bronșic);
 • pielea și membrelor sale: proliferarea crescută a țesutului de granulație, mâncărime, descuamarea tălpi de piele și palmele, eritem facial sau dermatită, erupții cutanate, paronichia, transpirație, onychodystrophy, granulom piogen, forma fulminantă de acnee, caderea parului reversibila, subțierea părului persistente, fotosensibilitate, hirsutism, ușoară traumă cutanată, hiperpigmentare; la începutul cursului (pe parcursul mai multor săptămâni), se poate observa o agravare a acneei;
 • indicatori de laborator: hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, scăderea concentrației lipoproteinelor cu densitate mare, hiperuricemie; rar, hiperglicemie; au fost raportate cazuri de diabet nou diagnosticat; creșterea activității creatinfosfokinazei (CK) în ser, în special în contextul activității fizice intense;
 • Altele: hematurie, proteinurie, limfadenopatie, glomerulonefrita, reacțiile de hipersensibilitate sistemice, vasculita (inclusiv etiologie alergică, granulomatoza Wegener..);
 • efecte teratogene și embriotoxice ale medicamentului: malformații congenitale - microcefalie, microftalmie, hipoplazie a nervilor cranieni, hidrocefalie, malformație a glandelor paratiroide, a sistemului cardiovascular; încălcarea formarea scheletului - insuficienta dezvoltare a femurul, craniul, vertebrele cervicale, falangelor degetelor, partea din față a craniului, oasele antebrațului, glezna; palatoschizis sau absența completă a extern hipoplazie auditiv meat, poziție joasă și / sau atrii hipoplazie, hernie de cordon și creier spinării, tulburări de dezvoltare timusul, degetele de fuziune și unghiile de la picioare, fuziune osoasă; închiderea prematură a epifizare zone de creștere, avorturi spontane, travaliul prematur, moartea fetală în perioada perinatală; în experimente pe animale, feocromocitom;
 • Simptomele cauzate hipervitaminoza A: uscarea mucoaselor faringelui și laringelui (răgușeală), cavitatea nazală (sângerare), buzelor (cheilită), ochi (intoleranță de lentile de contact, conjunctivite, corneană opacitate reversibilă) a pielii.

Majoritatea reacțiilor nedorite ale medicamentului Aknekutan sunt dependente de doză. Efectele secundare sunt predominant reversibile și dispar după retragerea medicamentului sau reducerea dozei, dar unele dintre ele pot apărea după terminarea tratamentului.

Instrucțiuni speciale

Există o serie de următoarele condiții obligatorii pe care femeile de vârstă reproductivă trebuie să le îndeplinească în timpul utilizării medicamentului Aknekutan.

 1. Fără îndoială și cu exactitate urmați toate numirile și recomandările medicului.
 2. Să primească informații în timp util de la medic despre pericolul de a dezvolta sarcină în timpul tratamentului, precum și în termen de 30 de zile de la anulare, precum și despre necesitatea consultării urgente în cazul suspectării unei sarcini.
 3. Conștientizați măsurile de precauție.
 4. Luați în considerare potențiala ineficiență a contraceptivelor utilizate.
 5. aplicat în mod continuu (ceea ce înseamnă că gradul necesar) în timpul tratamentului și timp de 1 lună înainte de începerea și după încheierea metodele eficiente de contracepție în timp ce, eventual, care recurg la două metode diferite de protecție (în m. Hr. La bariera).
 6. Arătați un rezultat negativ al unui test de sarcină fiabil cu 11 zile înainte de începerea cursului; efectuați un test de sarcină în fiecare lună în timpul perioadei de terapie și la 5 săptămâni după finalizarea acesteia.
 7. Începeți să începeți tratamentul cu medicamentul numai în a doua sau a treia zi a următorului ciclu menstrual normal.
 8. Vizite obligatorii lunare la un medic.
 9. Aplicați aceleași metode adecvate de contracepție în tratamentul recăderii bolii în timpul tratamentului, precum și timp de o lună înainte de începerea tratamentului și după terminarea acestuia; efectuați același test fiabil de sarcină.
 10. Conștienți de necesitatea măsurilor de prevenire a sarcinii și confirmă intenția lor de a utiliza metode de contracepție fiabile, recomandate de medic.

Utilizați contraceptive, urmând recomandările de mai sus, ar trebui să fie metode chiar și femeile care nu sunt utilizate în mod obișnuit de contracepție din cauza prezenței amenoree, infertilitate (cu excepția pacienților care au avut o histerectomie), sau raportează că acestea nu sunt activi sexual.

Înainte de începerea contracepției, pentru a exclude posibila sarcină, medicul trebuie să înregistreze data și rezultatul testului inițial. În cazul menstruației neregulate, testul trebuie efectuat la 3 săptămâni după actul sexual neprotejat. Un test de sarcină se efectuează și în ziua începerii tratamentului sau cu 3 zile înainte de vizita la medicul care înregistrează rezultatele testelor.

În timpul perioadei de tratament, vizitele la medic trebuie efectuate la fiecare 28 de zile. Necesitatea efectuării testelor lunare este stabilită în conformitate cu practica locală, luând în considerare activitatea sexuală și menstruația neregulată anterioară. După 35 de zile de la terminarea administrării medicamentului, pentru a exclude sarcina, efectuați un test final.

Orice pacient ar trebui să primească medicamentul doar după o evaluare preliminară a raportului dintre beneficiile așteptate de la primire și amenințarea eventualelor complicații.

Uneori, la începutul cursului, poate exista o agravare a acneei, care trece fără ajustarea dozelor timp de 7-10 zile.

1 luna înainte de inițierea tratamentului cu Aknekutanom, 1 lună după începerea acestuia și apoi la fiecare 3 luni (sau indicarea) monitorizarea trebuie efectuată în ficat și în transaminaze hepatice. Dacă nivelul celor din urmă depășește norma, doriți să reduceți doza sau să anulați complet recepția. De asemenea, înainte de începerea cursului, 1 lună după începerea, și apoi pe mărturia sau la fiecare 3 luni, ar trebui să determine conținutul lipidelor din serul sanguin. De regulă, concentrația acestora este normalizată după ajustarea dozei sau întreruperea tratamentului, precum și după o dietă.

Perioada de tratament necesar stricte indicatori de control al trigliceridelor, t. K. Cu semnificația de 9 mmol / l sau 800 mg / dl poate provoca pancreatita acuta r. H. fatală. Odată cu dezvoltarea de simptome de pancreatită sau utilizarea hipertrigliceridemie persistenta a medicamentului trebuie întreruptă.

Pe fondul terapiei, depresia, simptomele psihotice și încercările suicidare au apărut rar. În consecință, necesitatea de a prescrie un medicament cu precauție la persoanele cu orientare asupra depresiei în istorie, precum și pentru a monitoriza toți pacienții pentru a detecta posibile semne ale bolii și tratamentul său în timp util, specialist adecvat.

In timpul tratamentului Aknekutanom și în termen de 5-6 luni după terminarea tratamentului trebuie abandonate și metoda cu laser a dermabraziune chimice profunde, datorită posibilei amenințării hipo- și hiperpigmentarea și cicatrici armate în locații atipice. Nu se recomandă, de asemenea, la pacienții care au primit și timp de șase luni după eliminarea mijloacelor epilarea folosind ceara fierbinte, deoarece există un risc de dermatita, cicatrici si dezlipire a epidermei.

Aspectul ochilor conjunctivali uscați poate provoca dezvoltarea de keratită, prin urmare, pentru a preveni apariția acestei reacții, ar trebui să utilizați aplicații de lacrimi artificiale și unguente de ochi hidratante. În cazul observării încălcărilor de către organul vizual, trebuie consultat oftalmolog (medicamentul poate fi retras)

Dacă aveți intoleranță la lentilele de contact, trebuie să vă opriți să le purtați și să folosiți ochelari în timpul tratamentului.

Pentru a reduce uscarea pielii la începutul aportului, se recomandă aplicarea de unguente hidratante sau creme de corp și balsam de buze.

Este necesar să se evite efectuarea terapiei cu ultrasunete și expunerea prelungită la lumina directă a soarelui, dacă este necesar, se aplică cel puțin 15 proteine ​​de protecție solară SPF pe piele.

În timpul tratamentului cu Aknekutan, este posibilă apariția bolii inflamatorii intestinale. Dacă există diaree hemoragică severă, capsulele trebuie oprite imediat.

Tratamentul trebuie întrerupt, de asemenea, dacă apar reacții alergice severe.

Dacă pacientul are obezitate, diabet zaharat, tulburări ale metabolismului grăsimilor, alcoolism cronic, poate fi necesar să se efectueze teste de laborator mai frecvente pentru a determina concentrația de glucoză și lipide din sânge.

În timpul primirii și timp de o lună de la terminarea tratamentului, este necesară abandonarea completă a donării de sânge, datorită riscului crescut de efecte teratogene și embriotoxice, cu posibila transfuzie a acestui sânge la femeile gravide.

În timpul perioadei de tratament trebuie să fii atent atunci când conduci vehicule sau orice alt mecanism complex.

Pacientul trebuie informat că efectul medicamentului poate determina o scădere a clarității vederii nocturne (în unele cazuri, continuând după întreruperea tratamentului). În cazul unei astfel de situații, este necesară o atenție deosebită când conduceți noaptea.

Interacțiune medicamentoasă

Reacții posibile de interacțiune cu utilizarea combinată a Aknekutan cu alte medicamente:

 • glucocorticosteroizii (GCS), antibioticele de tetraciclină: izotretinoina scade eficacitatea;
 • agenți de intensificare a fotosensibilității (diuretice tiazidice, tetracicline, sulfonamide, etc.): pericolul arsurilor solare este exacerbat;
 • alte retinoizi (incluzând tazaroten, acitretin, retinol, tretinoin, adapalen): riscul apariției hipervitaminozelor A crește;
 • tetracicline: riscul creșterii crescute a presiunii intracraniene (această combinație este contraindicată);
 • medicamente keratolitice locale pentru tratamentul acneei: posibila agravare a iritației locale (utilizarea combinată nu este recomandată);
 • medicamentele progesteronice: efectul lor este slăbit (nu se recomandă utilizarea contraceptivelor care conțin doze mici de progesteron).

Termeni și condiții de depozitare

Nu lăsați la îndemâna copiilor, protejați de umiditate și lumină, la o temperatură care să nu depășească 25 ° C

Aknekutan

Instrucțiuni de utilizare:

Prețurile în farmacii online:

Aknekutan - un remediu pentru acnee; inhibă activitatea și proliferarea glandelor sebacee și ajută la reducerea dimensiunii acestora prin inhibarea colonizarea bacteriană a conductei, restabilirea procesul normal al diferențierii celulare, stimularea regenerării, oferind un efect anti-inflamator asupra pielii.

Forma de eliberare și compoziția

formă de dozare - capsule gelatinoase tari: 8 mg - dimensiune №3, maro, 16 mg - dimensiune №1, capac verde și corp în alb; Conținutul capsulei - galben-portocaliu pastă de ceară (10 bucăți într-un ambalaj blister într-un pachet de carton 2, 3, 5, 6, 9 sau 10 blistere ;. 14 bucăți în blister într-un pachet de carton cu 1, 2, 4 sau 7. blistere).

1 capsulă Aknekutan conține:

 • Ingredient activ: isotretinoin - 8 sau 16 mg;
 • Componente auxiliare: ulei de soia purificat, Gelyutsir 50/13 (un amestec de esteri ai acidului stearic de glicerină și oxid de polietilenă), Span 80 (sorbitan oleat - esteri ai acidului amestecat sorbitan și oleic);
 • Capsula și capacul capsulelor: dioxid de titan (E171), gelatină; №3 / №1 - oxid de culoare roșie (E172) / indigo carmină (E132), oxid de galben colorant de fier (Е172).

Indicații pentru utilizare

 • Konglobatnaya, forme nodulare-chistice și alte forme severe de acnee, inclusiv riscul de cicatrizare;
 • Acnee, care nu se supune altor metode de tratament.

Contraindicații

 • Hypervitaminoza A;
 • Hiperlipidemie severă;
 • Insuficiență hepatică;
 • Utilizarea simultană a tetraciclinelor;
 • Perioada alăptării;
 • Sarcina este stabilită sau planificată (probabilitatea acțiunii embriotoxice și teratogene este ridicată);
 • Vârsta de până la 12 ani;
 • Intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Aspectul sarcinii în timpul perioadei de utilizare sau în timpul primei luni de la terminarea cursului terapiei implică potențialul de amenințare cu defecte severe de dezvoltare la nou-născut.

Femeile în vârstă fertilă Terapia Aknekutan este permisă numai în formă severă de acnee, care nu este supusă metodelor convenționale de tratament. În acest caz, o femeie trebuie:

 • Înțelegeți și respectați necondiționat toate instrucțiunile medicului;
 • Obțineți informații de la medic despre pericolul de sarcină în cursul terapiei, timp de o lună după aceasta și despre necesitatea consultării urgente în caz de suspiciune de sarcină;
 • Să confirme înțelegerea necesității măsurilor de precauție și a gradului de răspundere;
 • Obțineți informații despre posibila ineficiență a contraceptivelor;
 • Înțelegeți nevoia și utilizați în mod constant cele mai eficiente metode de contracepție timp de o lună înainte de tratamentul cu Aknekutan, în timpul tratamentului și timp de o lună după terminare;
 • Folosiți (dacă este posibil) în același timp două metode contraceptive diferite, inclusiv barieră;
 • Obțineți un rezultat negativ al unui test fiabil de sarcină cu 11 zile înainte de a lua medicamentul;
 • Realizați un test de sarcină în fiecare lună în timpul procesului de tratament și la 5 săptămâni după terminarea tratamentului;
 • Începeți tratamentul numai la 2-3 zile după începerea ciclului menstrual normal;
 • Fiți conștienți de necesitatea de a vizita un medic în fiecare lună;
 • Utilizați aceleași metode eficiente de contracepție în tratamentul recurenței bolii, cu o lună înainte de tratament, în timpul tratamentului și timp de o lună de la terminarea tratamentului, și să se supună aceluiași test fiabil de sarcină;
 • Înțelegeți necesitatea precauțiilor și confirmați-vă înțelegerea și dorința de a utiliza metode de protecție fiabile recomandate de medicul dumneavoastră.

Utilizați contraceptive pentru recomandările de mai sus în timpul tratamentului cu isotretinoin este necesar, chiar și pentru femeile care de obicei nu folosesc metode contraceptive din cauza amenoree, infertilitate (excepție - un pacient care a suferit o histerectomie) sau raportează că acestea nu sunt activi sexual.

Se recomandă ca Aknekutan să fie recomandat pacienților cu diabet zaharat, obezitate, anomalii ale lipidelor, cu antecedente de depresie și alcoolism.

Dozare și administrare

Capsulele se administrează oral de 1-2 ori pe zi, de preferință cu mese.

Medicul prescrie doza de medicament individual, ținând cont de eficacitatea terapeutică și de prezența efectelor secundare la pacient.

Doza recomandată: doza inițială se bazează pe 0,4 mg pe 1 kg de greutate pe zi pe zi, dacă este necesar, puteți aloca 0,8 mg pe 1 kg pe zi. Pentru tratarea acneei trunchiului sau a formelor severe ale bolii, doza poate fi de 2 mg pe 1 kg pe zi.

Doza cumulativă optimă pe curs de terapie este de 100-120 mg pe 1 kg de greutate. De obicei durează 4-6 luni pentru a obține o remisiune completă.

Pentru pacienții cu toleranță redusă la Aknekutan, doza zilnică recomandată poate fi redusă prin prelungirea perioadei de tratament.

Acneea dispare de obicei complet după un curs de tratament.

În cazul recidivei, un al doilea curs poate fi prescris nu mai devreme de 2 luni după terminarea tratamentului, deoarece simptomele de ameliorare pot fi oarecum întârziate. Al doilea curs se efectuează în doza inițială zilnică și cumulată.

Pacienții cu insuficiență renală cronică severă, doza inițială trebuie redusă la 8 mg pe zi.

Efecte secundare

 • Sistemul digestiv: greață, diaree, uscăciunea mucoasei bucale, inflamația gingivală, sângerarea gingiilor, sângerări gastro-intestinale, patologia inflamatorie a intestinului (ileita, colita), pancreatita, inclusiv letale (adesea cu hipertrigliceridemie mai mare de 800 mg / dl); în unele cazuri - hepatită, creșterea temporară reversibilă a enzimelor hepatice;
 • Reacții dermatologice: în primele câteva săptămâni de utilizare este posibilă exacerbarea acneei; peeling tălpi piele și palmele, mâncărimi, erupții cutanate, dermatită sau eritem facial, transpirații, paronichie, granulom piogen, onychodystrophy, subțierea părului persistente, proliferarea crescută a țesutului de granulație, căderea părului reversibil, hirsutism, formă fulminantă de acnee, fotosensibilitate, hiperpigmentare, piele lumina traumatizată ;
 • Sistemul nervos: dureri de cap, oboseală, creșterea presiunii intracraniene (pseudotumora creier: greață, vărsături, dureri de cap, edem al nervului optic, vedere încețoșată), convulsii; rare - psihoză, depresie, gânduri de sinucidere;
 • Sistem musculo-scheletice: dureri articulare, dureri musculare (cu o creștere a nivelului de activitate creatinfosfokinază în ser sau fără ea), artrita, hiperostoza, tendinite, tendon și calcifierea ligamentelor;
 • Senses speciale: fotofobie, tulburări ale acuității vizuale (evenimente), xeroftalmie, tulburări de adaptare la întuneric (ameliorarea vederii Crepuscul); rar - tulburări tranzitorii ale percepției culorilor (după eliminarea recuperării lor proprii), nevrita optica, keratita, cataracta lenticulare, conjunctivită, blefarită, iritație oculară, umflarea nervului optic (ca o manifestare a hipertensiunii intracraniene), la pacienții cu lentile de contact - dificultate în purtarea, tulburări de auz percepția anumitor frecvențe sonore;
 • Sistemul hematopoietic: scăderea hematocritului, anemiei, leucopeniei, neutropeniei, modificarea numărului de trombocite, accelerarea ratei de sedimentare a eritrocitelor;
 • Sistemul respirator: rareori - bronhospasm (mai frecvent cu istoric de astm bronșic);
 • Indicatori de laborator: hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, scăderea nivelului de lipoproteine ​​cu densitate mare, hiperuricemie; rar, hiperglicemie; cazuri de diabet nou diagnosticat; mai frecvent cu o intensă efort fizic - creșterea activității serice de creatină fosfokinază; infecții sistemice sau locale cauzate de Staphylococcus aureus (agenți patogeni gram-pozitivi);
 • Diverse: proteinurie, hematurie, limfadenopatie, vasculita (inclusiv etiologie alergică, granulomatoza Wegener), glomerulonefrita, reacțiile de hipersensibilitate sistemice.

Simptomele asociate cu hipervitaminoza A: uscăciune a gâtului și laringelui mucozală (răgușeală), buzelor (cheilită), ochi (reversibil opacitate a corneei, conjunctivita, lentile de contact intoleranță), cavitatea nazală (sângerare), și pielea.

Embriotoxic și efecte teratogene Aknekutana: malformații congenitale - hidrocefalie, microcefalie, microftalmie, hipoplazie a nervilor cranieni, malformații ale glandelor paratiroide și a sistemului cardiovascular, tulburări ale dezvoltării scheletice (hipoplazia craniului, falangelor degetelor, vertebrele cervicale, glezna, coapsa, os antebrațele, palatoschizis, craniul facial), hipoplazie și / sau poziție joasă a urechilor, absența completă sau hipoplazie a meatului auditiv extern, hernia mo spinal și cerebral RSA, fuziunea dintre degetele de la picioare și mâini, fuziunea osoasă, tulburări de dezvoltare ale glandei timus, moartea fatului in perioada perinatală, avort spontan, nastere prematura, închiderea timpurie a zonelor de creștere epifizare, în experimentele pe animale - feocromocitom.

Instrucțiuni speciale

Scopul medicamentului pentru fiecare pacient trebuie efectuat după o evaluare preliminară detaliată a raportului dintre beneficiile estimate și riscurile potențiale.

Medicamentul nu este indicat pentru tratamentul acneei în timpul pubertății.

Utilizarea Aknekutan necesită monitorizarea regulată a funcției hepatice și a enzimelor hepatice înainte de tratament, după o lună de tratament, apoi la fiecare 3 luni. Dacă depășiți nivelul normal al transaminazelor hepatice, reduceți doza medicamentului sau întrerupeți administrarea acestuia.

În plus, înainte de începerea tratamentului, pacientul ar trebui să determine nivelul lipidelor din ser, apoi după o lună de utilizare și la fiecare 3 luni sau în funcție de indicații. De obicei, conținutul de lipide este normalizat prin scăderea dozei, prin menținerea unei diete sau prin retragerea medicamentului.

Întrucât o creștere a trigliceridelor de peste 9 mmol / l sau 800 mg / dl poate determina apariția de pancreatită acută, inclusiv deces, este necesar ca pacientul să-și controleze conținutul. În cazul hipertrigliceridemiei susținute sau apariției simptomelor de pancreatită, utilizarea medicamentului trebuie întreruptă.

Din cauza riscului de simptome psihotice, depresie, tentative de suicid cu extremă precauție, se recomandă să prescrie un medicament pentru depresie în istorie și de a controla apariția simptomelor depresive la toți pacienții.

Exacerbarea acneei care a apărut la începutul tratamentului, fără ajustarea dozei, are loc în decurs de 7-10 zile.

La începutul terapiei, pentru a reduce uscarea pielii, se recomandă utilizarea unui hidratant sau unguent pentru organism, balsam de buze.

Întrucât efectul medicamentului poate determina o scădere a acuității vizuale la noapte (uneori persistând chiar și după terminarea aportului), medicul trebuie să informeze pacientul despre posibilitatea unei astfel de afecțiuni, să recomande prudență atunci când conduceți o mașină pe timp de noapte. Conjunctiva uscată poate provoca dezvoltarea de keratită, prin urmare, pentru hidratarea membranelor mucoase ale ochilor, se recomandă utilizarea preparatelor de lacrimi artificiale, unguente de ochi hidratante. Când starea acuității vizuale se deteriorează, este necesar să se consulte un oftalmolog.

Trebuie evitată terapia ultravioletă și expunerea la lumina directă a soarelui, se recomandă utilizarea unei creme cu o valoare a factorului soare ridicat (15 SPF sau mai mult).

Dacă apare o boală inflamatorie intestinală, trebuie să consultați un medic. În caz de diaree hemoragică severă, medicamentul trebuie oprit imediat.

Datorită riscului de cicatrizare crescută, apariția hipo și hiperpigmentării, pacienții sunt contraindicați pentru tratamentul cu laser și profundă dermoabraziune chimică atât în ​​timpul administrării de Aknekutan cât și timp de 5-6 luni după terminarea tratamentului.

Există riscul de detașare a epidermei, apariția dermatitei și a cicatricilor la îndepărtarea părului cu ajutorul aplicațiilor de ceară. Procedurile nu trebuie efectuate în timpul tratamentului și timp de șase luni după întreruperea tratamentului.

Reacțiile alergice severe reprezintă motive pentru retragerea imediată a capsulelor.

Pacienții cu obezitate, diabet zaharat, alcoolism cronic, tulburări ale metabolismului lipidic necesită o monitorizare mai frecventă a nivelului de lipide și de glucoză în laborator.

Nu luați sânge din partea donatorilor potențiali în timpul tratamentului cu izotretinoină, precum și în termen de o lună de la terminarea tratamentului.

În timpul perioadei de utilizare a medicamentului Aknekutan, pacienții trebuie să fie atenți atunci când conduc și lucrează cu mecanisme complexe.

Interacțiune medicamentoasă

Înainte de administrarea concomitentă de Aknekutan și alte medicamente, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a evita apariția de reacții adverse.

analogi

Analogurile de Aknekutan sunt: ​​Verokutan, Isotretinoin, Retasol, Roaccutane, Unguent Retinovaya, Erase.

Termeni și condiții de depozitare

A se păstra într-un loc închis la temperaturi de până la 25 ° C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Aknekutan: efectele secundare ale medicamentului

Aknekutan - medicament belgian pentru tratamentul acneei, acnee în formă severă. Eliberarea formei - capsule pentru administrare orală.

Doza de medicament este prescrisă de un medic, după începerea tratamentului pot apărea alergii și exacerbarea acneei. Isotretinoinul este utilizat ca principal ingredient activ.

Aknekutan este utilizat numai pe bază de rețetă, în cazul în care alte medicamente nu au fost eficiente. Cauze de prudență specială cu medicamentul Aknekutan - efecte secundare, manifestate în 95% din cazurile de consum de droguri.

Indicații pentru utilizare

Efectul benefic al medicamentului poate fi caracterizat cu doar câteva linii - în unele cazuri, Aknekutan vă permite să opriți dezvoltarea acneei și să normalizați pielea după 1-2 cursuri de tratament.

Acnecutanul poate fi indicat pentru utilizarea în forme acide nodulare și chistice, atunci când riscul de formare a cicatricilor și a țesutului fibros este maxim.

În acest caz, este imposibil să se prescrie o terapie cu laser pentru a elimina cicatricile rămase după acnee imediat după tratamentul cu Aknekutan. Trebuie să așteptați cel puțin șase luni.

În timpul tratamentului și la 6 luni după aceea, cu mare grijă, trebuie tratată la soare, nu faceți plajă. Medicamentul nu este recomandat pentru administrare și în timpul pubertății adolescenților. Efectul medicamentului nu a fost complet investigat.

În cazul administrării de Aknekutan gravidă, în 99% dintre cazuri se dezvoltă patologie severă a fătului asociată cu afectarea activității nervoase și dezvoltarea creierului.

În acțiune matură sistemul nervos al medicamentului nu este atât de puternic exprimat, dar atunci când se iau medicamente de către elevi a marcat declinul performanței academice, incapacitatea de concentrare, probleme cu memorarea informațiilor.

Consecințele nu dispar imediat după oprirea medicamentului, recuperarea durează câteva luni.

Contraindicații și efecte secundare

Informațiile negative despre medicamentul Aknekutan, consecințele luării medicamentelor și contraindicațiilor depășesc cu mult posibilele efecte benefice.

Pe scurt, reacțiile adverse ale Aknekutan sunt similare cu cele ale altor medicamente pe bază de izotretinoină.

Complicațiile ulterioare se referă la starea pielii, a membranelor mucoase, posibile depresii, mulți se plâng că viziunea sa deteriorat de la Aknekutana.

Vederea nocturnă suferă în principal, dar în unele cazuri poate să apară o deteriorare generală a vederii. Acest lucru se datorează uscării membranei mucoase a ochilor și a umidității insuficiente.

Problemele de vedere pot persista chiar si dupa oprirea tratamentului, deoarece daunele sunt naturale. Este necesar să aveți grijă de hidratarea suficientă a ochilor, pentru o perioadă de timp pentru a înceta utilizarea lentilelor de contact.

Cele mai tipice efecte secundare

Când se administrează medicamentele Aknekutan de pe piele, este posibilă crăparea. În cazul în care pielea nu a fost prea grasă, ca rezultat al efectului complex al medicamentului, pielea își va pierde hidratarea naturală. Peelingul, iritarea pe piele reprezintă efecte secundare standard.

Uscarea buzelor și membranelor mucoase poate duce la crăpare. Se referă la mucoasa nasului, buzelor, ochilor. Pot exista probleme cu ginecologia la femei.

Părul cade pe cap și pe corp. Căderea părului în timpul tratamentului cu Aknekutan datorită efectului general al medicamentului.

Simultan cu o scădere a funcționalității glandelor sebacee și scăderea lor fizică, care poate reduce semnificativ producția de sebum, nutriția și dimensiunea foliculilor de păr sunt reduse. Acest lucru duce la pierderea parului.

După terminarea medicației, funcția glandelor sebacee cu creșterea producției de sebum nu este restabilită. Funcțiile foliculilor de păr sunt conservate, dar adesea părul rămâne subțire.

Efectele secundare nu reprezintă o reacție atipică sau individuală a organismului, nu pot fi considerate complicații după administrarea medicamentului.

contraindicații directe Aknekutana - gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, alăptarea, diabet, depresie, tulburări hormonale, disfuncții hepatice, alcoolism.

Pentru femeile aflate la vârsta fertilă, este important să știți că administrarea de Aknekutan poate reduce eficacitatea pilulelor contraceptive. La administrarea medicamentului, este necesar să vă asigurați că nu există sarcină și să utilizați o metodă de protecție împotriva barierului.

constatări

Aknekutan - medicament extrem de dificil de utilizat, cu un număr mare de efecte secundare. Poate avea sens să se adreseze analogilor de droguri cu aceeași substanță activă sub formă de unguent.

Este posibil să utilizați Aknekutan numai dacă alte medicamente antiacneice care lasă cicatrici s-au dovedit a fi ineficiente.

Nu luați medicamentul în mod continuu. După terminarea cursului ar trebui să ia o pauză de admitere timp de cel puțin șase luni.

Medicamentul nu trebuie utilizat împotriva acneei adolescente din cauza efectelor neexplorate asupra sistemului nervos uman.

Acnee: cum să vindeci acnee

De unde provin coșurile și cum să le vindeceți. Tratament acnee gratuit la domiciliu. Recenzii de produse cosmetice farmaceutice.

Acnecutane pentru acnee

Un alt medicament pentru uz intern Aknekutan pentru acnee. Acest instrument a apărut în Rusia abia în 2010 pe piață și este similar cu Roaccutane, doar cu mai puține efecte secundare. Dar Aknekutan este prescris numai de un dermatolog și dacă alte tratamente nu au ajutat la scăderea acneei. Înainte de a începe să beți Aknekutan, citiți efectele secundare și gândiți-vă din nou dacă sunteți gata să mergeți pentru a scăpa de acnee. Într-adevăr, doar 50% din pacienți au acnee pentru totdeauna, în timp ce restul de 50% recidivează sau se agravează după ce au refuzat Aknekutan.

Cum se face Aknekutan pentru acnee

Ingredient activ Aknekutan este izotretinoin. Această substanță reglează glandele sebacee. Nu numai că suprimă secreția activă de sebum, dar, de asemenea, reduce dimensiunea glandelor sebacee. De asemenea, medicii au demonstrat că isotretinoina are un efect antiinflamator, extinderea acneei la bacterii. Datorita utilizarii pe termen lung a Aknekutan, glandele sebacee pot ramane intr-o forma redusa pentru totdeauna, ceea ce duce la scutirea de acnee.

De asemenea, efectul tratamentului cu Acnecutanom acnee crește și datorită subțierelor straturilor superioare ale epidermei cu izotretinoin. Este mult mai ușor ca substanțele active să pătrundă în sânge, rezultatele vizibile apar rapid.

Isotretinoina este un retinoid sistemic și este cel mai eficient tratament pentru acnee. Dar aceste medicamente pot prescrie doar un medic într-o doză individuală, având în vedere greutatea, vârsta și forma de acnee. A demonstrat că cauza acneei este o activitate prea activă a glandelor sebacee și producerea unor cantități mari de sebum, care este un mediu favorabil pentru răspândirea bacteriei acneice Propionibacterium acnes. Aknekutan luptă cu succes cu acest proces, reducând atât secreția de sebum, cât și glandele sebacee. În plus, Aknekutan restabilește regenerarea normală și diferențierea celulelor, având în același timp un efect antiinflamator.

Instrucțiuni de utilizare Aknekutan

Luați Aknekutan 1-2 ori pe zi pe cale orală cu mese. Doze stabilite de către medic în funcție de greutatea și forma acneei. Capsulele Aknekutan 8 și 16 mg fiecare, câte 30 de bucăți pe pachet. Durata medie a unui curs de tratament cu Aknekutan este de 4-6 luni, timpul medicului variază în funcție de efectele secundare, de îmbunătățirea sau deteriorarea stării pacientului.

După un tratament complet cu Aknekutan, există o șansă de recădere, este posibilă repetarea tratamentului, dar nu mai devreme de 2 luni de la sfârșitul celui precedent. Aceasta se datorează posibilității de tratament inhibat, adică rezultatul nu a fost imediat evident.

Efecte secundare Aknekutan

pentru că Medicamentul Aknekutan conține cantitatea maximă de vitamina A, primele efecte secundare care vor fi asociate cu hipervitaminoza vitaminei A:

-mucoase (nas, gât, ochi),

-peeling și iritare

-caderea parului, unghiile fragile,

-erupție cutanată, mâncărime, transpirație excesivă,

-exacerbarea acneei la începutul tratamentului

-durere in oase si muschi

-dureri de cap, oboseală, depresie, afectare a acuității vizuale, dureri abdominale, inflamarea gingiilor, greață, diaree.

Reacțiile adverse ale Aknekutan au apărut în stadiile inițiale ale tratamentului și au revenit la normal în timpul tratamentului. Uneori este necesară reducerea dozei zilnice a medicamentului, pentru a nu agrava situația.

În legătură cu o listă atât de mare de reacții adverse de la Aknekutan, nu trebuie doar să luați medicamentul pe baza de prescripție medicală, ci și să luați teste în fiecare lună pentru a monitoriza starea organelor interne și a sângelui și a preveni apariția efectelor secundare.

În timpul tratamentului acneei, cu ajutorul medicamentului Aknekutan, fetele nu pot rămâne însărcinate înainte de tratament, în timpul tratamentului și la o lună după terminarea tratamentului. Există un risc ridicat de a avea un copil cu dizabilități de dezvoltare, astfel încât fetele trebuie să utilizeze metode de contracepție fiabile.

În plus față de toate cele de mai sus, în termen de 6 luni de la terminarea tratamentului, nu se poate utiliza o curățare mecanică și laser, operații și epilare a oricărei părți a corpului. Risc ridicat de cicatrici și cicatrici

Cât de mult este Aknekutan

Prețul acnecutanului este de 2 ori mai ieftin decât pe Roaccutane. Se pare că acest lucru se datorează șederii pe termen scurt pe piața rusă și o anumită neîncredere față de droguri, precum și o tehnologie de producție mai eficientă, patentată în Belgia. Prin urmare, Aknekutan costă în jur de 40% mai ieftin.

Capsulele Aknekutan pe 8 mg pentru 30 de piese - 1070 ruble

Capsule de 16 mg Aknekutan pentru 30 de piese - 1800 de ruble

Cum diferă acnekutan de Roaccutane

Isotretinoina este o substanță activă conținută în Roaccutane și Aknekutane. Dar Aknekutan are două substanțe suplimentare care permit ca isotretinoina să funcționeze cu 20% mai eficient. Doctorii au efectuat studii comparative și sa demonstrat că 16 mg de Aknekutan este egal cu 20 mg de Roaccutane. Aceasta înseamnă că cantitatea de izotretinoină care trece prin tractul digestiv este de două ori mai mică și, prin urmare, de 2 ori mai mică decât efectele secundare.

Pentru a da un exemplu, luând o capsulă de Roaccutane de 20 mg, doar 12 mg de izotretinoin intră în sânge și acționează împotriva acneei, restul de 8 mg trec prin tractul digestiv fără a intra în sânge. Având o capsulă de 16 mg de Aknekutan, 12 mg de izotretinoin (aceeași cantitate) ajung în sânge pentru tratamentul acneei, iar restul de 4 mg trec prin sistemul digestiv. Ie trecerea izotretinoinei prin tractul digestiv este de 2 ori mai puțin, mai puțin stresul asupra organelor interne. Aceasta este diferența principală.

Un alt plus important, Aknekutana - ușor digerat fără a mânca. pentru că izotretinoina este un analog al vitaminei A și face parte din vitaminele solubile în grăsimi, dar medicamentul este mai ușor de digerat cu alimente grase. Dar pacientul nu va fi întotdeauna în măsură să ia Aknekutan cu o masă sau cu o masă destul de grasă. În cursul cercetărilor, sa constatat că Aknekutan este absorbit în proporție de 70% fără alimente, iar Roaccutane este de numai 37%. Aceasta înseamnă încredere totală în tratamentul că medicamentul, chiar și atunci când este luat fără hrană, este absorbit de organism.

Opinii Aknekutan

Am fost prescris de un medic după un an de luptă împotriva acneei. Ne-am luptat impreuna, apropo, si, aparent, el insusi nu a putut sa-mi faca vizitele. După două săptămâni de la administrarea lui Aknekutan, fața mea sa agravat, am devenit foarte speriată, dar doctorul a spus că este normal, trebuie să trec prin ea. A trebuit să fac și ce altceva de făcut... O săptămână mai târziu, m-am simțit puțin mai bine și de atunci apariția acneei a coborât, nu mi-am putut crede ochii, nu au existat leziuni noi, cele vechi au trecut. Undeva în 2 luni nu aveam un singur cos! fata a fost pete și pete negre, dar nu a existat nici o inflamație și pentru mine a fost deja progres! Am avut un curs de 4 luni, câteodată am simțit dureri de cap și ochi uscați, nu a mai existat nimic și nu am făcut niciun test. În cele din urmă, mi-ar plăcea cu adevărat să fac un peeling, dar este contraindicat pentru încă 6 luni. În general, sunt mulțumit.

Revizuit de: Marina

Am avut o depresie groaznică după ce iau Aknekutan, și după 2 săptămâni am renunțat la aceasta, pentru că m-am simțit cumva incomod și totul sa întors la normal, dar acnea a devenit de 2 ori mai mult. Am citit că acest lucru este posibil odată cu eliminarea medicamentului. Dar acum sunt tratat extern și nu sunt gata să simt din nou această lipsă de valoare. Amintirile mele despre Aknekutan sunt rău până acum.

Referent: Tina

Dermatologul a prescris un curs de 3 luni, toată fața fiind în gropi, inflamații și fierbe. Horror, chiar și fundația nu a ajutat. Ea a refuzat să iasă. Am crezut că nu poate fi mai rău și a decis să ia drogul. Și eu sunt atât de fericit că am decis! În ciuda pierderii părului și a mâinilor peeling, buze, am scăpat în sfârșit de acest coșmar! După o lună, boii mi-au dispărut, gropile nu au devenit atât de vizibile, după 2 luni eram în general în șoc - în unele locuri erau doar niște găuri. Dermatologul a văzut acest efect și a decis să se prelungească până la fixarea încă o lună. Am terminat 4 luni acum, foarte multumit. Dacă aveți o formă foarte acută de acnee, acest medicament este pentru dvs.

Referent: Ekaterina

11 comentarii despre Aknekutan pentru acnee:

Voi vinde acnekutan pentru 800 de frecat. Pentru 1400 freca. Nu am un stadiu greu de acnee, așa că cosmetologul a interzis să bea. cumpărat în sărbătorile mai 2014 toate întrebările scrieți la poștă
[email protected] Moscova

Am început să iau medicamentul după 1,5 ani de acnee cu afecțiune. De-a lungul acestui timp, fața mea nu sa îmbunătățit prin diferite metode de tratament. Am încercat toate metodele și medicamentele cele mai recomandate, Baziron, Zinirit, Skinaren și altele. Nu am învățat nici un rezultat decât roșeața pe piele. Așa că m-am dus la clinică, unde, după ce am făcut toate testele, i-am fost prescrisă pe Aknekutan. Deci Am început să o iau (16 mg) de îndată ce am fost eliberat și după 3 săptămâni am văzut un rezultat incredibil! Nu am avut o erupție ascuțită după începerea recepției. Am baut primul pas (16 mg) si rezultatul a fost, dar nu perfect, si am continuat sa beau deja cursul (8 mg). Si dupa ce am terminat sa iau medicamentul, fata mea sa normalizat complet. Rămâne cicatrici, pe care sper să le îndepărtez cu ușurință folosind peelingul cu laser. Nu există tumori. Deci, sunt extrem de mulțumit de rezultat.

Anton, spune-mi, ai cicatrici puternice? Are Acnekutan chiar textura pielii?

După ce am vizitat un dermatolog, după ce am terminat cursul de curățare a sângelui VLOK, mi-a fost prescris acnecutan. Cu toate acestea, fără avertisment cu privire la o grămadă de contraindicații. Am cumpărat și apoi am citit. Nu voi bea, am o formă ușoară de acnee. Deci, cine are nevoie de aknekutan la o reducere? scrie [email protected]

Eugene și din ce oraș sunteți?

Bună, vă rog să-mi spuneți dacă capsula trebuie dizolvată în apă?

O zi buna! Nu, nu este necesar, ci citiți cu atenție instrucțiunile.

Cine a nascut dupa ce ia luat Aknekutan? Copiii sunt sănătoși după tratamentul cu acest medicament? Care este timpul garantat înainte de a rămâne gravidă?

Alo Am 22 de ani, sexul nevestelor. Dermatologul a prescris băut 8 mg de acnecutan pe zi - a băut timp de 6 luni. Fața a fost curățată. A apărut o recădere după 6 luni. Din nou, prescris pentru a bea 8 mg pe zi. A văzut 11 luni. Fața a fost curățată. O recădere a avut loc după 3 luni. Acum, din nou, am început să beau 8 mg pe zi. Am băut timp de 4 luni. Acneea se ridică. În total, beau 21 de luni, în cazul în care pentru a rezuma totul. De ce apar recurentele? Și de ce, atunci când sunt luate la 4 luni, ieși (înainte de asta nu a fost)? Ajută-te. Nu mai știu ce să mai fac (

Cred că ar trebui să clarificați această problemă împreună cu medicul dumneavoastră. În general, aknekutanul nu este băut timp de jumătate de an, este beat cu un curs de 1-2 ani, crescând treptat doza și reducând treptat, și nu ca tine: băut o jumătate de an, apoi o jumătate de an... retinoidele au același efect cumulativ și nu lăsați să rămână corpul.

Am acnee pe spate, cel mai probabil din cauza sportului. M-am dus la un dermatolog, am încercat o grămadă de unelte, așa cum am scris mai sus. În cele din urmă, totul a ajuns la recepția lui Aknekutan. A luat cineva acnee pe corp, pe spate? A fost rezultatul? Și este adevărat că activitatea fizică ar trebui redusă? Mulțumesc.

Umflarea nasului - tratarea cosurilor interne din nas

De ce apare acneea în timpul menstruației și cum să scăpați de ea rapid