Opinii pentru Aknekutan

Forma de eliberare: Capsule

Vera (feedback pozitiv)

La început, mi sa părut că Aknekutan nu era eficient, pentru că acneea mea nu era exact ca acnee, se înrăutățea și mai mult! Am fost în general în panică. Dar medicul a asigurat că aceasta este norma și nu trebuie să vă faceți griji. Și într-adevăr, după 3 săptămâni, roșeața a început să scadă. Ei bine, după aceea acneea a început să treacă.

Katerina (recenzie pozitivă)

În cele din urmă am pielea perfectă!

În timpul celor 5 luni de tratament, am adăugat 11,8 kg, am primit gastrită, câteva ori s-au produs colici renale puternice, iar pancreatita a devenit foarte frecventă. Dar medicul ma avertizat că drogul era extrem de puternic și inofensiv și că nu am fost chinuit de nimic. Efectul a fost observat după 4-5 săptămâni de tratament. Pielea devine mai puțin grasă, cosuri mici au început să se usuce repede și să dispară. Dar, în același timp, au apărut în număr mare, ca și cum pielea ar fi fost supărată. Am stropit, în 2-3 zile inflamația a trecut și din nou într-un cerc. Sa oprit doar la începutul celor 3 luni. Dar apoi acneea a încetat să apară deloc, iar anghilele mari au fost rareori deranjate. Numai acum pielea sa transformat într-un teribil de uscat, subțire, sensibil, în mod constant peeling, durere și înroșirea de la rece și soare. Dar, până la sfârșitul cursului, fața era perfect curată. Au fost 3,5 luni, toate la fel. Uscarea este usor de indepartat cu creme, asa ca sunt fericit.

Tatyana (recenzie neutră)

Pornind de la o vârstă de tranziție până în ziua de azi (am 23 de ani), suferă de o erupție cutanată severă. În acest timp, m-am dus în jurul multor specialiști diferiți, am încercat medicamente diferite, dar nu am ajutat nimic. Îmbunătățirile au fost minore și nu pentru mult timp. Aproximativ 7 luni în urmă m-am întors la un alt dermatolog pe sfatul prietenului meu. A prescris-o pe Aknekutan pentru mine. Vreau să remarcăm că înainte de descărcarea acestui medicament am trecut o grămadă de teste, pentru că Medicamentul are multe efecte secundare și este periculos dacă este folosit în mod incontrolabil. Aknekutan se referă la retinoizi (un derivat al vitaminei A). Dermatologul a avertizat că tratamentul va fi lung și trebuie să fie pregătit pentru efecte secundare. Am luat medicamentul în doza prescrisă pentru mine, fiecare are doza proprie în funcție de severitatea bolii. Tratamentul meu a durat un total de 7 luni. Vreau să scriu pe partea din spate. Primul lucru care a început să se deranjeze este buzele uscate. A salvat vaselina obișnuită. Apoi a apărut uscarea mucoasei nazale. Pentru a rezolva această problemă sa folosit Aquamaris. Ultimul dintre margini: pe tot parcursul cursului, starea deprimată teribil de depresivă. Acestea sunt efecte secundare care "au răsărit", care rămâne un mister înăuntru. Acnea mea în fiecare lună a devenit mai puțin și mai puțin, a fost plăcut. Până la sfârșitul cursului tratamentului, acneea a dispărut complet. Acum, fata mea a ieșit, această acnee nepătată a dispărut în cele din urmă, nu există limită de bucurie. Uneori apar unul sau doi cosuri, dar medicul a spus că ar putea fi. În general, pot spune că medicamentul este eficient. Recomand să nu se auto-medicheze, pentru că drog periculos. Chiar și sub supravegherea unui specialist și a dozei calculate pentru ea, au existat multe efecte secundare.

Aknekutan

Descrierea din 09/08/2014

 • Nume latin: Acnecutan
 • Codul ATC: D10BA01
 • Ingredient activ: izotretinoin (izotretinoin)
 • Producător: SMB TECHNOLOGY, S.A. (Belgia)

structură

Compoziția chimică a lui Aknekutan depinde în primul rând de forma eliberării medicamentului. O capsulă cu dimensiunea 3 sau 1 conține, respectiv, 8 sau 16 mg. substanță activă izotretinoin activă.

In plus, compoziția medicamentului include excipienți ca: ulei de soia purificat, complexe de substanțe Gellutsir 50/13 (esteri ai acidului stearic, glicerol și oxid de polietilenă), precum și SpanO (sorbitol și esteri ai acidului oleic).

Capacul capsulei conține dioxid de titan, gelatină, oxid roșu de fier și indigo carmină (10 mg).

Formularul de eliberare

Capsule din gelatină tare, culoare maro Nr. 3 (8 mg) sau Nr. 1 (10 mg). Conținutul capsulelor este o pastă cerată, caracterizată printr-o nuanță portocalie-galbenă. În cutia de carton pot fi 1,2,4, precum și 7 blistere cu 14 capsule sau 2,3,5,6,9 blistere cu 10 sau 14 capsule.

Acțiune farmacologică

Medicamentul are abilități antiinflamatorii și anti-seborice și, de asemenea, are un efect regenerant asupra pielii.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Datorită prezenței izotretinoinului Aknekutan în compoziția medicamentului, acesta îmbunătățește imaginea clinică în forme severe de acnee, care nu sunt supuse altor tipuri de tratament terapeutic. Deși mecanismul exact de acțiune al compusului medicamentos activ nu este complet clar, medicamentul ajută la suprimarea activității glandelor sebacee.

Deoarece sebumul este cel mai bun mediu pentru dezvoltarea bacteriilor dăunătoare Propionibacterium acnes, care provoacă formarea de acnee, reducerea mărimii glandelor sebacee și reducerea activității lor încetinește colonizarea bacteriană a canalului.

Acnecutanul acționează asupra acneei, inhibând proliferarea sebocitelor, restabilind astfel procesul de diferențiere a celulelor, stimulând în același timp regenerarea. Isotretinoinul conținut în compoziția medicamentului are un efect antiinflamator asupra pielii.

Indicații pentru utilizare

Principalele contraindicații ale medicamentului sunt:

 • perioada de lactație;
 • sarcinii;
 • insuficiență hepatică;
 • hiperlipidemie;
 • hipersensibilitate;
 • hipervitaminoza A.

Aknekutan nu este recomandat pentru utilizarea în tratamentul copiilor sub 12 ani. Este înțelept să tratați acest medicament pacienților care suferă de diabet, alcoolism, precum și de tulburări ale metabolismului lipidic, cu obezitate și depresie.

Efecte secundare

Atunci când se utilizează un medicament, pot apărea simptome de hipervitaminoză A, adică piele uscată, conjunctivită, sângerare nazală, răgușeală de voce și intoleranță la lentilele de contact. Acnekutan poate provoca astfel de reacții dermatologice cum ar fi: peeling al pielii, transpirație, paronichie, mâncărime și erupție cutanată, dermatită, onychodystrophy, fotosensibilizare, precum și exacerbarea acneei.

În plus, reacțiile adverse la utilizarea Aknekutan pot fi observate de la:

 • sistemul digestiv, de exemplu, diaree, sângerare, gingivită, pancreatită;
 • sistemul nervos central - greață, cefalee, vedere încețoșată, convulsii, convulsii;
 • organe senzoriale - fotofobie, xeroftalmie, keratită, nevrită, pierderea auzului;
 • sistemul respirator și se exprimă în bronhospasm
 • sistemul circulator sub formă de neutropenie, anemie, leucopenie, scăderea hematocritului.

Instrucțiuni de utilizare Aknekutana (metoda și dozajul)

Capsulele cu un compus activ de droguri sunt cel mai bine luate cu mese nu mai mult de 2 ori pe zi. Doza de Aknekutan depinde de gravitatea bolii și de starea de sănătate a pacientului. Doza inițială recomandată este de 0,4 mg. pentru fiecare kilogram de greutate corporală pe zi.

În forme severe de acnee, doza medicamentului poate fi mărită la maximum 2 mg. pentru fiecare kilogram de greutate corporală pe zi. Remisiunea completă la pacienți este observată pentru aproximativ 24 de zile de utilizare a medicamentului. O atenție deosebită acordată dozării medicamentului trebuie acordată pacienților cu insuficiență renală.

supradoză

La supradozajul cu Aknekutan apar simptome ale grupului H de hipervitaminoză. Pentru a elimina efectele negative ale nerespectării dozei recomandate de medicament, ar trebui să faceți o spălare gastrică și să întrerupeți utilizarea medicamentelor.

interacțiune

Eficacitatea Aknekutan poate reduce antibioticele legate de seria de tetracicline. Pentru a evita arsurile, nu trebuie să luați medicamente care cresc fotosensibilitatea cu medicamentul. Riscul de a dezvolta hipervitaminoză tip A crește retinoidele, care, de asemenea, nu sunt recomandate pentru utilizare împreună cu acest medicament.

Isotretinoina conținută în compoziția medicamentului poate reduce eficacitatea contraceptivelor cu o cantitate mică de progesteron. Pentru a elimina iritarea crescută, Aknekutan nu este utilizat împreună cu medicamente keratolitice.

Condiții de vânzare

Eliberat din farmacii prin prescripție medicală.

Condiții de depozitare

Medicamentul este păstrat la o temperatură de 25 ° C, într-un loc protejat de lumină.

Perioada de valabilitate

Instrucțiuni speciale

Înainte de începerea imediată și în timpul tratamentului terapeutic cu Aknekutan, trebuie monitorizată funcția hepatică, precum și nivelul lipidelor, trigliceridelor și enzimelor hepatice.

În timpul tratamentului cu medicamente, pacienții sunt sfătuiți să evite lumina directă a soarelui și să nu neglijeze hidratanții, precum și să utilizeze produse care ajută la prevenirea pielii și buzelor uscate.

Nu este recomandat să recurgeți la tratamentul cu laser sau dermo-abraziunea chimică în timpul utilizării medicamentelor.

Medicamentul poate afecta concentrația, deci trebuie să fiți precaut să conduceți când luați Aknekutan.

analogi

Dintre medicamentele similare pot fi identificate:

Ce este mai bine Aknekutan sau Roakkutan

Compoziția chimică, forma de eliberare și efectele medicamente ale acestor medicamente sunt similare cu celelalte, diferența dintre Aknekutana și Roaccutane este doar în numărul de compuși activi conținute într-o singură capsulă a medicamentului. Roaccutanul poate conține până la 20 mg. izotretinoin, prin urmare, Aknekutan este considerat o alternativă mai bună și, în același timp, un medicament eficace împotriva acneei.

Pentru copii

Nu se utilizează în tratamentul copiilor sub 12 ani.

În timpul sarcinii (și alăptării)

Aknekutan a interzis utilizarea în timpul sarcinii și alăptării.

Recenzii despre Aknekutane

Se poate spune că majoritatea covârșitoare a recenziilor despre Aknekutane pe forumuri este pozitivă. Cu toate acestea, nu toată lumea este de acord cu acest medicament, deoarece are multe efecte secundare. În plus, unele recenzii ale pacienților care vorbesc despre efectul pe termen scurt al unui medicament scump, pun la îndoială beneficiile reale ale acestui medicament.

Pret Aknekutana unde sa cumpere

Prețul de Aknekutan (capsule de 16 mg., 30 buc.) În unele regiuni poate ajunge la 2500 de ruble. Acesta este un medicament destul de scump.

Este posibil să cumpărați un medicament în Moscova (capsule de 8 mg, 30 de bucăți) pentru o medie de 1100-1200 ruble.

Medicamentul "Aknekutan": recenzii ale pacienților

În vremurile moderne, problema acneei este mai importantă pentru oameni decât acum zece ani. Aspirația aspectului este prima componentă a succesului, care nu este în niciun fel legată de pete roșii pe față și de acnee purulente.

Sunt de acord că imaginea nu este plăcută - să admirați părțile inflamate ale feței unei alte persoane. Interlocutorul însuși, care înțelege handicapul său fizic, se simte de asemenea nefericit. Dar lupta împotriva lui nu este atât de ușoară, așa cum a demonstrat practica.

Multe alifii și medicamente elimină situația, dar nu o schimbă radical. Acneea, acnee pe fața și corpul unei persoane provoacă nu numai disconfort psihologic, ci și dureri fizice.

Nu toate, desigur, se confruntă cu această problemă. Dar cei care știu prima dată ce este inflamat cosuri pe față, nu atât de puțin. Și această problemă privește nu doar adolescența, adolescența, ci și persoanele mature care au trecut frontiera de patruzeci de ani.

Așa se pune întrebarea: "Ce cauzează cu adevărat acnee asupra corpului uman, care durează și distorsionează atractivitatea apariției inflamației lor?" Și lucrul este că aceste fenomene se referă la funcționarea defectuoasă a glandelor sebacee.

Specialiștii în medicină identifică trei factori principali care provoacă dezvoltarea bolii în cauză:

- producerea excesivă de grăsimi de către conductele sebace;

- stratul cornos extenuat al foliculilor, care în practica medicală se numește hiperkeratoză foliculară;

- reproducerea bacteriilor Propionibacterium acnes pe un corp uman împreună cu stafilococi, ciuperci și acarieni.

Atunci când solicită ajutor de la un specialist competent, pacientul trebuie să facă o serie de teste, astfel încât medicul să poată prescrie tratamentul corect și eficient, care afectează tocmai motivul existent pentru apariția și dezvoltarea acneei inflamate și a acneei.

Unul sau doi cosuri faciale sunt un semnal de acțiune, adică căutarea medicației antiinflamatorii, mai ales dacă formațiunile provoacă dureri în timpul atingerilor și nu numai. Elementele de acnee pe parcursul mai multor zile se pot transforma într-o problemă mai semnificativă și se pot răspândi pe întreaga față, brațe, spate sau piept. Dacă puteți acoperi multe părți ale corpului cu haine, atunci nu puteți ascunde fața din ochii altora. Singura cale de ieșire este de a vizita un medic specialist pentru a primi sfaturi și a vă prescrie un tratament eficient. Aceasta este ceea ce fac majoritatea oamenilor în vremurile moderne care încă mai doresc să aibă o față curată care să nu sperie oamenii, ci, dimpotrivă, îi încurajează să comunice.

Primul ajutor medical pentru pacient este numirea de produse cosmetice care ameliorează durerea și înroșirea. Dacă nu vă ajută, mergeți la medicamente mai eficace care elimină problema, dar necesită un parcurs lung și adecvat al tratamentului.

În prezent, discuțiile despre pacienții de natură pozitivă sunt foarte des discutate despre medicamentul "Aknekutan". Deci, să luăm în considerare în acest articol ce este un instrument care ajută mulți oameni să scape de o problemă gravă cu sănătatea pielii feței și a corpului.

Compoziția medicamentului "Aknekutan" pentru acnee

Acest remediu este adesea prescris pentru forme complexe de acnee, atunci când fața este plină de acnee și alte medicamente nu funcționează. Pentru mulți pacienți, medicamentul "Aknekutan" (recenzii confirmă acest lucru) este ultima speranță pentru recuperare.

Compoziția acestui instrument a inclus izotretinoina, așa-numitul analog sintetic al vitaminei A, precum și un amestec de uleiuri esențiale, sorbitan olean și concentrat de soia.

Care este forma medicamentului?

Tratamentul terapeutic pentru acnee și acnee "Aknekutan" (instrucțiuni, recenzii ale multor pacienți, acest lucru este remarcat) este disponibil sub formă de capsule. În vânzare puteți găsi capsule de gelatină tare în doza de ingredient activ principal 8 mg sau 16 mg. Doza de medicamente este întotdeauna prescrisă de medic. Autoactivitatea în timpul tratamentului cu acest medicament este inadecvată și poate dăuna sănătății.

Proprietăți farmacologice ale medicamentului

Estimând foarte multe opinii despre medicamentul "Aknekutan", este posibil să se observe tendința de apariție a îmbunătățirii stării pacientului la numai câteva luni după începerea administrării medicamentului așa cum a fost prescris de medic. Cine observă rezultatul deja în a doua lună, care este în a patra și care are nevoie de o perioadă de mai mult de șase luni pentru a obține o curățenie a pielii pe față și pe corp.

Astăzi, potrivit informațiilor, care este completat cu comentarii despre medicamentul "Aknekutan", acesta este unul dintre cele mai eficiente medicamente, care este prescris în situații disperate pentru forme severe de acnee, sub supravegherea strictă a medicului curant.

Care este efectul medicamentului în ceea ce privește farmacologia? Multe studii ale izotretioninei vizează identificarea algoritmului exact al efectului său. Cu toate acestea, în timp ce nu este pe deplin înțeles. Prin urmare, recenziile medicilor "Aknekutan" avertizează medicii să fie extrem de atenți cu el. Și, de asemenea, în nici un caz nu arată o inițiativă independentă în ceea ce privește creșterea dozei.

Medicamentul Aknekutan (recenzii, fotografii ale pacienților de mai jos confirmă) pot curăța foarte eficient fața.

Inhibă activitatea glandelor sebacee, reduce producția de grăsime, care este un mediu favorabil pentru dezvoltarea de Propionibacterium acnes. Astfel, conducta grasă se elimină de dăunători, datorită cărora este posibilă stingerea focarului inflamației. Atunci când se prescrie terapia corectă, procesul de dezvoltare a celulelor pielii și stimularea proceselor de regenerare este normalizat.

Este un medicament puternic antiinflamator, antimicrobian, antibacterian, antiseptic.

Mijloacele "Aknekutan" (recenzii, fotografii înainte și după ce au demonstrat) elimină acneea, cosurile, diverse tipuri de erupție cutanată, dar alte metode de luptă sunt eficiente din tampoane și cicatrici. Bineînțeles, tuberozitatea pielii și încovoiere rămân, dar datorită îndepărtării inflamației acestea sunt mai puțin observabile. Un bun exemplu este prezentat în fotografia de mai jos.

Indicațiile pentru numirea tratamentului înseamnă "Aknekutan"

Cicatricile și cicatricile de pe piele reprezintă rezultatul cel mai nedorit al tratamentului pentru acnee. Acesta este motivul pentru care se grăbesc să se scape de ea atunci când apariția sa nu acoperă suprafețe mari ale pielii. Cu toate acestea, nu este întotdeauna posibil să se aplice medicamente eficiente pentru a elimina acest defect al pielii. Multe medicamente nu afectează zonele prea inflamate la fel de eficient ca și Aknekutan. Mărturiile de la mulți oameni susțin că primesc tratament cu acest medicament doar atunci când alte medicamente s-au dovedit a fi neputincioase.

Iar instrucțiunea de a spune că remedierea este destinată în mod special pentru tratamentul formelor complexe de acnee. Când vă duceți la cabinetul medicului, veți afla gradul de complexitate a bolii dumneavoastră, și anume: care este motivul pentru care vă stricați aspectul - acnee nodular-chistică sau conglobați sau formați cicatrici. În funcție de severitatea acneei, sunt prescrise anumite doze.

Contraindicații

Sunt repetate numeroase opinii ale oamenilor despre drogul "Aknekutan", care nu este potrivit pentru tratamentul tuturor. Astfel, instrucțiunea se concentrează asupra mai multor puncte atunci când utilizarea acestui medicament este inacceptabilă din cauza prevenirii deteriorării sănătății pacienților.

Astfel, medicamentul „Aknekutan“ nu este recomandat pentru pacienții cu diabet zaharat, alcoolism, obezitate, insuficiență hepatică, hipervitaminoza A. Categoric nu primesc acest medicament în timpul sarcinii, alaptarii, in varsta de doisprezece ani, în tratamentul tetraciclină, hipersensibilitate la medicament.

În ciuda faptului că drogul "Aknekutan" este atribuit atât bărbaților, cât și femeilor, un rezultat mai eficient al tratamentului poate fi atins exact de către reprezentanții sexului mai puternic. Și totul este legat de faptul că este mult mai ușor pentru un bărbat să se ghideze după instrucțiunile medicului, fără a-și face griji cu privire la funcția sa de concepere a copiilor și contracepție eficientă.

Faptul este că principalul ingredient activ activ al acestui medicament are efecte nedorite asupra sănătății embrionului și dezvoltării ulterioare a fătului. Acesta este motivul pentru care sarcina este cel mai important obstacol în calea de a primi Aknekutan. Recenzile femeilor tratate se concentrează pe acest lucru. Dacă tratamentul este prescris de un medic, atunci femeia respectă cu strictețe toate recomandările, fără a pierde nici cel mai mic detaliu. Desigur, principala problemă pe parcursul terapiei este contracepția fiabilă. Isotretionina reduce semnificativ eficacitatea contraceptivelor orale, împreună cu acestea ar trebui să aplice metode de protecție împotriva barierei.

Nici un medic competent nu se va angaja să trateze o femeie cu Aknekutan, dacă nu este sigur că:

- ea într-adevăr suferă de o formă complexă de acnee;

- este capabilă să-și urmeze toate recomandările și numirile;

- ea nu este însărcinată în momentul prescrierii;

- ea înțelege gravitatea tratamentului și posibilitatea apariției malformațiilor fetale;

- Ea este pregătită pentru o vizită lunară la medic și pentru testarea sarcinii.

Este mult mai ușor, desigur, pentru femeile care nu trăiesc sexual și pentru cei care au un diagnostic de infertilitate. Dar chiar și aceste persoane sunt întotdeauna recomandate de către medic pentru medicamente contraceptive sigure și alte metode eficiente.

Ce merită să acordați atenție?

Foarte multe recenzii despre medicamentul "Aknekutan" (după ce ați luat-o în special) conțin informații că un test de sarcină trebuie efectuat lunar pentru a vă asigura că nu există sarcină ca atare. Dacă apare, pacientul este recomandat să aibă întreruperea funcțională (avort).

Isotretinoina are proprietatea unei lipofilități înalte, penetrează ușor în laptele matern și poate dăuna sănătății copilului. Despre acest lucru trebuie să știți și să înțelegeți toate riscurile de a lua medicamentul pentru tratamentul acneei.

Medicamentul "Aknekutan", al cărui recenzii sunt discutate în acest articol, în ciuda eficienței ridicate nu este prescris pentru acnee adolescentă. În acest scop, se folosesc medicamente mai sigure sub formă de unguente și creme.

Regulile de bază prin care pacienții sunt ghidați atunci când se prescrie tratamentul cu Aknekutan sunt după cum urmează:

- respectarea strictă a dozei și regimului capsulelor;

- respingerea combinației medicamentelor prescrise cu alte mijloace;

- refuzul sportului, reducerea activității fizice;

- Refuzul tratamentului cu acnee folosind metoda laser;

- refuzul îndepărtării părului;

- controlul viziunii prin vizite regulate la un specialist în oculoză;

- respingerea lentilelor de contact, înlocuirea acestora cu ochelari;

- utilizarea de protecție solară pentru piele și evitarea expunerii prelungite la soare;

- respingerea donării de sânge;

- monitorizarea corectă a bunăstării fizice, în momentele de deteriorare a acesteia, are loc întotdeauna o notificare a medicului curant;

- utilizarea de hidratante pentru pielea corpului, a feței, a buzelor și a ochilor;

- respingerea managementului traficului, mai ales noaptea;

- analiză lunară pentru a verifica funcționarea normală a tuturor organelor interne.

Dozajul corect al unei remedii pentru acnee

În majoritatea cazurilor, medicamentul "Aknekutan" revizuiește după ce a fost pozitiv. Ajută cu adevărat, dar pentru a obține rezultatul dorit de curățare a pielii, trebuie să aveți răbdare și să urmați toate recomandările și regulile de mai sus. În special, vorbim despre doza prescrisă de medic.

Dacă nu respectați recomandările pentru administrarea medicamentului "Aknekutan", reacțiile adverse (revizuirile multor persoane confirmă acest lucru) nu durează mult să așteptați.

Capsulele sunt administrate de la unu până la două ori pe zi. Dacă întâlniți că trebuie să luați medicamentul "Aknekutan" 3 capsule pe zi, recenzii, atunci trebuie să înțelegeți că aceasta este o doză individuală prescrisă de un medic. Acesta poate, în funcție de eficacitatea cursului tratamentului și de starea pacientului, să scadă și să crească.

Doza inițială este de 4 mg din ingredientul activ activ o dată pe zi, în cazul unor forme complicate de acnee, aportul poate începe cu o doză de 8 mg izotretinoină.

Deoarece medicamentul este disponibil în concentrații de 8 mg și 16 mg, aceasta înseamnă că doza în cele mai avansate cazuri poate începe cu 16 mg, dar sub supravegherea strictă a unui medic.

Durata tratamentului cu acest remediu pentru acnee și acnee este de treizeci de săptămâni sau mai mult. Cine se uită la îmbunătățiri în primele luni de admitere și care numai după șase luni.

Cel mai adesea, medicamentul Aknekutan (8 mg) este aplicabil în practica medicală. Feedback-ul celor care sunt într-adevăr hotărâți să combată defectul pielii este pozitiv, iar cei mai mulți dovedesc eficacitatea produsului cu materiale foto. Aceasta este cea mai bună dovadă că medicamentul ajută.

Executarea constantă a prescripțiilor medicului duce la curățenia feței, în multe cazuri este suficient pentru pacient să rezolve definitiv problema acneei și acneei după un curs de tratament. Există oameni care trebuie să continue tratamentul.

Efecte secundare

După cum sa menționat mai sus, efectele secundare ale medicamentelor "Aknekutan" (revizuirile pacienților și instrucțiunile de medicație spun acest lucru) se pot manifesta sub formă de:

- o încălcare a schimbului de umiditate al pielii, datorită căruia sunt peeling, uscăciune, acest defect este foarte vizibil pe buze, față, palme, picioare;

- schimbarea tonului corzilor vocale, răgușeală;

- respingerea de către corp a ochilor de contact;

- boli oculare - conjunctivită, tulburări corneene, intoleranță la lumină puternică;

- reacții similare alergiilor - erupție cutanată tranzitorie, mâncărime, dermatită;

- dureri de cap recurente;

- greață inexplicabilă, vărsături, durere abdominală, tulburare intestinală;

- acnee crescută și acnee;

- depresie, lipsa de încredere în abilitățile lor, apatie și somnolență;

- căderea părului vizibilă;

- creșterea performanței glandelor sudoripare;

- durere la nivelul articulațiilor și mușchilor, similar cu ruptura;

- o scădere accentuată a funcțiilor de protecție ale organismului, un grad ridicat de dezvoltare a bolilor infecțioase;

- avorturi, naștere prematură.

Cel mai frecvent defect este pielea uscată a corpului și a buzelor.

Medicii recomandă pacienților săi să folosească produse cosmetice hidratante și ruj igienic.

Cât de mult este drogul?

Instrumentul este produs de compania belgiană "SMB TECHNOLOGY SA", deci nu este ieftin. Deci, un pachet de medicament în doza de 8 mg capsule (numărul de blistere - 3 buc.) Valori medii 1200 ruble, 16 mg (numărul de blistere - 3 bucăți) - 2000 de ruble.

Cursul este destul de lung, dar eficace. Deci, în ciuda costului ridicat al drogului, este foarte solicitat și este o mântuire reală pentru cei care și-au pierdut complet credința într-o soluție pozitivă a problemei lor.

Analogi ai medicamentului

Așadar, ne-am uitat la proprietățile și despre recenziile privind medicamentele "Aknekutan". După tratament, majoritatea pacienților sunt mulțumiți de rezultatele obținute. Este acest medicament care întoarce sănătatea pielii. Dar, după cum am menționat mai sus, nu afectează tuberculii formați, depresiile și cicatricile după acnee. Îndepărtarea pielii este corectată prin alte tehnici cosmetice, cum ar fi laserul, pâlpirea, lustruirea.

Medicamentul "Aknekutan" nu este singurul remediu eficient în lupta împotriva acneei inflamate. În farmaciile de astăzi, puteți cumpăra analogi ai acestui medicament, cum ar fi crema Zinocap pentru tratarea excesivă a pielii, capsule Roaccutane, șampon Friederm zinc, soluție de ștergere cu piele Retasol, pulbere de zinc Pirithion. Toate acestea sunt utilizate numai la recomandarea medicului după o examinare amănunțită a pacientului.

Capsulele Roaccutane sunt cele mai apropiate sub formă de eliberare, compoziție și prescripție pentru Aknekutan. Comparativ cu medicamentul eficient în cauză, acesta este aproape jumătate din preț, are o listă mai mare de efecte secundare și este absorbit numai cu alimente.

Atât de mulți încă aleg medicamentul "Aknekutan" și rămân mulțumiți de rezultat, deși trebuie să aștepte mult timp.

O problemă dificilă necesită întotdeauna timp și atenție. Dar cel care nu renunță, întotdeauna ajunge în cele din urmă numai la evoluții pozitive. Imaginile lunare ajută la controlul îmbunătățirii stării pielii. Acestea arată efectul lent, dar destul de stabil al medicamentului, care în cele din urmă duce la o piele curată.

Nu este de dorit să întrerupeți cursul tratamentului cu medicamentul "Aknekutan". Adesea efectele secundare ale remediei sunt mai ușor de supraviețuit decât acneea purulență inflamată și dureroasă.

Acnee: cum să vindeci acnee

De unde provin coșurile și cum să le vindeceți. Tratament acnee gratuit la domiciliu. Recenzii de produse cosmetice farmaceutice.

Acnecutane pentru acnee

Un alt medicament pentru uz intern Aknekutan pentru acnee. Acest instrument a apărut în Rusia abia în 2010 pe piață și este similar cu Roaccutane, doar cu mai puține efecte secundare. Dar Aknekutan este prescris numai de un dermatolog și dacă alte tratamente nu au ajutat la scăderea acneei. Înainte de a începe să beți Aknekutan, citiți efectele secundare și gândiți-vă din nou dacă sunteți gata să mergeți pentru a scăpa de acnee. Într-adevăr, doar 50% din pacienți au acnee pentru totdeauna, în timp ce restul de 50% recidivează sau se agravează după ce au refuzat Aknekutan.

Cum se face Aknekutan pentru acnee

Ingredient activ Aknekutan este izotretinoin. Această substanță reglează glandele sebacee. Nu numai că suprimă secreția activă de sebum, dar, de asemenea, reduce dimensiunea glandelor sebacee. De asemenea, medicii au demonstrat că isotretinoina are un efect antiinflamator, extinderea acneei la bacterii. Datorita utilizarii pe termen lung a Aknekutan, glandele sebacee pot ramane intr-o forma redusa pentru totdeauna, ceea ce duce la scutirea de acnee.

De asemenea, efectul tratamentului cu Acnecutanom acnee crește și datorită subțierelor straturilor superioare ale epidermei cu izotretinoin. Este mult mai ușor ca substanțele active să pătrundă în sânge, rezultatele vizibile apar rapid.

Isotretinoina este un retinoid sistemic și este cel mai eficient tratament pentru acnee. Dar aceste medicamente pot prescrie doar un medic într-o doză individuală, având în vedere greutatea, vârsta și forma de acnee. A demonstrat că cauza acneei este o activitate prea activă a glandelor sebacee și producerea unor cantități mari de sebum, care este un mediu favorabil pentru răspândirea bacteriei acneice Propionibacterium acnes. Aknekutan luptă cu succes cu acest proces, reducând atât secreția de sebum, cât și glandele sebacee. În plus, Aknekutan restabilește regenerarea normală și diferențierea celulelor, având în același timp un efect antiinflamator.

Instrucțiuni de utilizare Aknekutan

Luați Aknekutan 1-2 ori pe zi pe cale orală cu mese. Doze stabilite de către medic în funcție de greutatea și forma acneei. Capsulele Aknekutan 8 și 16 mg fiecare, câte 30 de bucăți pe pachet. Durata medie a unui curs de tratament cu Aknekutan este de 4-6 luni, timpul medicului variază în funcție de efectele secundare, de îmbunătățirea sau deteriorarea stării pacientului.

După un tratament complet cu Aknekutan, există o șansă de recădere, este posibilă repetarea tratamentului, dar nu mai devreme de 2 luni de la sfârșitul celui precedent. Aceasta se datorează posibilității de tratament inhibat, adică rezultatul nu a fost imediat evident.

Efecte secundare Aknekutan

pentru că Medicamentul Aknekutan conține cantitatea maximă de vitamina A, primele efecte secundare care vor fi asociate cu hipervitaminoza vitaminei A:

-mucoase (nas, gât, ochi),

-peeling și iritare

-caderea parului, unghiile fragile,

-erupție cutanată, mâncărime, transpirație excesivă,

-exacerbarea acneei la începutul tratamentului

-durere in oase si muschi

-dureri de cap, oboseală, depresie, afectare a acuității vizuale, dureri abdominale, inflamarea gingiilor, greață, diaree.

Reacțiile adverse ale Aknekutan au apărut în stadiile inițiale ale tratamentului și au revenit la normal în timpul tratamentului. Uneori este necesară reducerea dozei zilnice a medicamentului, pentru a nu agrava situația.

În legătură cu o listă atât de mare de reacții adverse de la Aknekutan, nu trebuie doar să luați medicamentul pe baza de prescripție medicală, ci și să luați teste în fiecare lună pentru a monitoriza starea organelor interne și a sângelui și a preveni apariția efectelor secundare.

În timpul tratamentului acneei, cu ajutorul medicamentului Aknekutan, fetele nu pot rămâne însărcinate înainte de tratament, în timpul tratamentului și la o lună după terminarea tratamentului. Există un risc ridicat de a avea un copil cu dizabilități de dezvoltare, astfel încât fetele trebuie să utilizeze metode de contracepție fiabile.

În plus față de toate cele de mai sus, în termen de 6 luni de la terminarea tratamentului, nu se poate utiliza o curățare mecanică și laser, operații și epilare a oricărei părți a corpului. Risc ridicat de cicatrici și cicatrici

Cât de mult este Aknekutan

Prețul acnecutanului este de 2 ori mai ieftin decât pe Roaccutane. Se pare că acest lucru se datorează șederii pe termen scurt pe piața rusă și o anumită neîncredere față de droguri, precum și o tehnologie de producție mai eficientă, patentată în Belgia. Prin urmare, Aknekutan costă în jur de 40% mai ieftin.

Capsulele Aknekutan pe 8 mg pentru 30 de piese - 1070 ruble

Capsule de 16 mg Aknekutan pentru 30 de piese - 1800 de ruble

Cum diferă acnekutan de Roaccutane

Isotretinoina este o substanță activă conținută în Roaccutane și Aknekutane. Dar Aknekutan are două substanțe suplimentare care permit ca isotretinoina să funcționeze cu 20% mai eficient. Doctorii au efectuat studii comparative și sa demonstrat că 16 mg de Aknekutan este egal cu 20 mg de Roaccutane. Aceasta înseamnă că cantitatea de izotretinoină care trece prin tractul digestiv este de două ori mai mică și, prin urmare, de 2 ori mai mică decât efectele secundare.

Pentru a da un exemplu, luând o capsulă de Roaccutane de 20 mg, doar 12 mg de izotretinoin intră în sânge și acționează împotriva acneei, restul de 8 mg trec prin tractul digestiv fără a intra în sânge. Având o capsulă de 16 mg de Aknekutan, 12 mg de izotretinoin (aceeași cantitate) ajung în sânge pentru tratamentul acneei, iar restul de 4 mg trec prin sistemul digestiv. Ie trecerea izotretinoinei prin tractul digestiv este de 2 ori mai puțin, mai puțin stresul asupra organelor interne. Aceasta este diferența principală.

Un alt plus important, Aknekutana - ușor digerat fără a mânca. pentru că izotretinoina este un analog al vitaminei A și face parte din vitaminele solubile în grăsimi, dar medicamentul este mai ușor de digerat cu alimente grase. Dar pacientul nu va fi întotdeauna în măsură să ia Aknekutan cu o masă sau cu o masă destul de grasă. În cursul cercetărilor, sa constatat că Aknekutan este absorbit în proporție de 70% fără alimente, iar Roaccutane este de numai 37%. Aceasta înseamnă încredere totală în tratamentul că medicamentul, chiar și atunci când este luat fără hrană, este absorbit de organism.

Opinii Aknekutan

Am fost prescris de un medic după un an de luptă împotriva acneei. Ne-am luptat impreuna, apropo, si, aparent, el insusi nu a putut sa-mi faca vizitele. După două săptămâni de la administrarea lui Aknekutan, fața mea sa agravat, am devenit foarte speriată, dar doctorul a spus că este normal, trebuie să trec prin ea. A trebuit să fac și ce altceva de făcut... O săptămână mai târziu, m-am simțit puțin mai bine și de atunci apariția acneei a coborât, nu mi-am putut crede ochii, nu au existat leziuni noi, cele vechi au trecut. Undeva în 2 luni nu aveam un singur cos! fata a fost pete și pete negre, dar nu a existat nici o inflamație și pentru mine a fost deja progres! Am avut un curs de 4 luni, câteodată am simțit dureri de cap și ochi uscați, nu a mai existat nimic și nu am făcut niciun test. În cele din urmă, mi-ar plăcea cu adevărat să fac un peeling, dar este contraindicat pentru încă 6 luni. În general, sunt mulțumit.

Revizuit de: Marina

Am avut o depresie groaznică după ce iau Aknekutan, și după 2 săptămâni am renunțat la aceasta, pentru că m-am simțit cumva incomod și totul sa întors la normal, dar acnea a devenit de 2 ori mai mult. Am citit că acest lucru este posibil odată cu eliminarea medicamentului. Dar acum sunt tratat extern și nu sunt gata să simt din nou această lipsă de valoare. Amintirile mele despre Aknekutan sunt rău până acum.

Referent: Tina

Dermatologul a prescris un curs de 3 luni, toată fața fiind în gropi, inflamații și fierbe. Horror, chiar și fundația nu a ajutat. Ea a refuzat să iasă. Am crezut că nu poate fi mai rău și a decis să ia drogul. Și eu sunt atât de fericit că am decis! În ciuda pierderii părului și a mâinilor peeling, buze, am scăpat în sfârșit de acest coșmar! După o lună, boii mi-au dispărut, gropile nu au devenit atât de vizibile, după 2 luni eram în general în șoc - în unele locuri erau doar niște găuri. Dermatologul a văzut acest efect și a decis să se prelungească până la fixarea încă o lună. Am terminat 4 luni acum, foarte multumit. Dacă aveți o formă foarte acută de acnee, acest medicament este pentru dvs.

Referent: Ekaterina

11 comentarii despre Aknekutan pentru acnee:

Voi vinde acnekutan pentru 800 de frecat. Pentru 1400 freca. Nu am un stadiu greu de acnee, așa că cosmetologul a interzis să bea. cumpărat în sărbătorile mai 2014 toate întrebările scrieți la poștă
[email protected] Moscova

Am început să iau medicamentul după 1,5 ani de acnee cu afecțiune. De-a lungul acestui timp, fața mea nu sa îmbunătățit prin diferite metode de tratament. Am încercat toate metodele și medicamentele cele mai recomandate, Baziron, Zinirit, Skinaren și altele. Nu am învățat nici un rezultat decât roșeața pe piele. Așa că m-am dus la clinică, unde, după ce am făcut toate testele, i-am fost prescrisă pe Aknekutan. Deci Am început să o iau (16 mg) de îndată ce am fost eliberat și după 3 săptămâni am văzut un rezultat incredibil! Nu am avut o erupție ascuțită după începerea recepției. Am baut primul pas (16 mg) si rezultatul a fost, dar nu perfect, si am continuat sa beau deja cursul (8 mg). Si dupa ce am terminat sa iau medicamentul, fata mea sa normalizat complet. Rămâne cicatrici, pe care sper să le îndepărtez cu ușurință folosind peelingul cu laser. Nu există tumori. Deci, sunt extrem de mulțumit de rezultat.

Anton, spune-mi, ai cicatrici puternice? Are Acnekutan chiar textura pielii?

După ce am vizitat un dermatolog, după ce am terminat cursul de curățare a sângelui VLOK, mi-a fost prescris acnecutan. Cu toate acestea, fără avertisment cu privire la o grămadă de contraindicații. Am cumpărat și apoi am citit. Nu voi bea, am o formă ușoară de acnee. Deci, cine are nevoie de aknekutan la o reducere? scrie [email protected]

Eugene și din ce oraș sunteți?

Bună, vă rog să-mi spuneți dacă capsula trebuie dizolvată în apă?

O zi buna! Nu, nu este necesar, ci citiți cu atenție instrucțiunile.

Cine a nascut dupa ce ia luat Aknekutan? Copiii sunt sănătoși după tratamentul cu acest medicament? Care este timpul garantat înainte de a rămâne gravidă?

Alo Am 22 de ani, sexul nevestelor. Dermatologul a prescris băut 8 mg de acnecutan pe zi - a băut timp de 6 luni. Fața a fost curățată. A apărut o recădere după 6 luni. Din nou, prescris pentru a bea 8 mg pe zi. A văzut 11 luni. Fața a fost curățată. O recădere a avut loc după 3 luni. Acum, din nou, am început să beau 8 mg pe zi. Am băut timp de 4 luni. Acneea se ridică. În total, beau 21 de luni, în cazul în care pentru a rezuma totul. De ce apar recurentele? Și de ce, atunci când sunt luate la 4 luni, ieși (înainte de asta nu a fost)? Ajută-te. Nu mai știu ce să mai fac (

Cred că ar trebui să clarificați această problemă împreună cu medicul dumneavoastră. În general, aknekutanul nu este băut timp de jumătate de an, este beat cu un curs de 1-2 ani, crescând treptat doza și reducând treptat, și nu ca tine: băut o jumătate de an, apoi o jumătate de an... retinoidele au același efect cumulativ și nu lăsați să rămână corpul.

Am acnee pe spate, cel mai probabil din cauza sportului. M-am dus la un dermatolog, am încercat o grămadă de unelte, așa cum am scris mai sus. În cele din urmă, totul a ajuns la recepția lui Aknekutan. A luat cineva acnee pe corp, pe spate? A fost rezultatul? Și este adevărat că activitatea fizică ar trebui redusă? Mulțumesc.

Aknekutan

Forme de eliberare

Comentariile medicilor despre aknekutane

Aknekutan - artilerie grea în cazul unor cazuri avansate de acnee. Capsule de uz sistemic. Singurul instrument de lucru care afectează toate părțile patogenezei acneei. Ea are un efect de uscare și maturare, se ocupă cu pielea grasă a scalpului, părul rămâne mai curat. Sub rezerva recomandărilor pentru îngrijirea pielii bine tolerată. Ușurința de utilizare.

Medicul trebuie monitorizat pe tot parcursul tratamentului (până la 1 an, în funcție de doză și de greutatea corporală a pacientului). Este important să se monitorizeze biochimia sângelui pentru a monitoriza starea ficatului și a rinichilor, pentru a utiliza contraceptive dovedite și sigure (este absolut imposibil să se utilizeze la planificarea sarcinii). În cazul traumelor cutanate - vindecarea lungă a "rănilor".

Medicamentul are un efect de seboree, care afectează mecanismele patogenetice ale acneei, seborea uleioasă și alte afecțiuni însoțite de pori extinse și secreție excesivă de sebum.

Reacțiile adverse severe, necesitatea de a semna un consimțământ voluntar informat la prescrierea medicamentului, timp de 6 luni după terminarea consumului de droguri sunt operații contraindicate, proceduri cosmetice, însoțite de traumatizarea pielii, sarcină.

Un medicament eficient pentru tratamentul formelor severe de acnee poate dura mai multe luni.

Ea are efecte secundare destul de pronunțate, în creștere simultan cu durata de droguri. Destul de mare cost.

Aplicați cu forme severe de acnee. Luați sub supravegherea strictă a unui medic, nu se auto-medicate.

Medicamentul "Aknekutan" sa dovedit a fi în tratamentul formelor severe de acnee, rezistente la alte tipuri de terapie. În practica mea folosesc extensiv acest medicament pentru tratamentul acneei. Cu un calcul corect al dozei, acesta oferă rezultate excelente.

Au fost observate următoarele reacții adverse: piele uscată, cheilită, fotosensibilizare.

Atunci când se prescrie tratamentul cu "Aknekutan", este necesar să se semneze consimțământul voluntar informat de către pacient.

Medicamentul a fost utilizat cu succes pentru a trata forme severe de acnee, rezistente la alte metode de tratament.

Medicamentul are un număr de posibile efecte secundare, este numit sub controlul strict al testelor funcției hepatice, necesită aderarea la regimul de dozare și programul de primire cu dietă simultană și îngrijire adecvată la domiciliu.

Se folosește pentru forme severe de acnee (nodular-chistic, conglobat, cu risc de cicatrizare); acnee care nu este susceptibilă la alte terapii.

Are un număr de efecte secundare și contraindicații, este obligatorie consultarea unui medic. Sub supraveghere medicală strictă și cu prudență, medicamentul este administrat persoanelor predispuse la depresie, alcoolism, tendințe suicidare, care suferă de obezitate și diabet.

"Aknekutan" suprimă proliferarea sebocitelor și acționează asupra acneei, restabilind procesul normal de diferențiere a celulelor, stimulează procesele regenerative. În plus, efectul antiinflamator al izotretinoinei asupra pielii, inclusiv VCG, a fost dovedit.

Asigurați-vă că ați consimțit în cunoștință de cauză cu pacienții aflați la vârsta de reproducere și cu privire la contraindicațiile pentru efectuarea manipulărilor traumatice pe față, atât în ​​timpul administrării medicamentului, cât și în termen de 6 luni după aceea.

Tehnologia Lidos. Medicamentul pentru tratamentul acneei. Analog sintetic al vitaminei A. Îmbunătățirea imaginii clinice a acneei severe este asociată cu suprimarea activității glandelor sebacee.

Recenzii ale pacienților despre Accnecine

Nu am fost deranjat de acnee timp de o jumătate de an de când am absolvit cursul Aknekutana. Deci, un instrument foarte bun. Principalul lucru este să finalizăm cursul până la sfârșit. Acest lucru este extrem de important. Altfel, nu va avea nici un sens din partea lui. Pentru urmărirea ușoară a tratamentului este o aplicație rece. Aceasta se numește Aknekutan. Arată ce doză ați acumulat și cât de mult a rămas până la sfârșitul cursului. Încă îmi încarc fotografiile acolo.

Acneea este adevărată zapara! Norocos pentru cei de la care ei sari doar pe mâncat gresit, sau fete in aceleasi zile. Dar completă w. când le aveți tot timpul. Atunci ai nevoie de tratament. Acum sunt tratat "Aknekutanom". Acum se termină a treia lună. Această temă este rece, dar lungă. Deși la ce mă surprinde? Cu o asemenea etapă avansată de acnee, ca a mea, ar trebui să mă bucur că există cel puțin ceva care să mă ajute! Pe scurt, ce conduc eu! Dacă aveți, de asemenea, un tren complet. apoi du-te la dermatolog! Vă recomand să întrebați imediat despre Aknekutan, dacă aveți deja nevoie de un tratament grav, atunci acest medicament este foarte bun.

Am băut un curs "Aknekutana" și am devenit cel mai fericit! Băieți, într-adevăr! Sunt foarte fericit! Nu mi-am văzut pielea curată și nici măcar 5 ani! Acesta este un super drog! Mulțumesc, vă mulțumesc că ați găsit o soluție pentru oameni ca mine!

Sunt familiarizată cu problema acneei la prima vedere, pe lângă remediile populare, recurg la medicație. Orice remediu pe care îl cumpăr pentru acnee nu funcționează instantaneu, dar este păcat. Vreau ca fața mea să fie perfectă în doar o săptămână. În ceea ce privește Aknekutan, funcționează într-adevăr cu utilizarea zilnică și pe termen lung, nu va funcționa instantaneu. Dacă aveți nevoie de un rezultat, este mai bine ca Aknekutana să nu funcționeze (cel puțin pentru mine), dar trebuie să înțelegeți că utilizarea trebuie să fie continuă timp de câteva săptămâni. Scorul meu este de 5, pentru că funcționează exact.

Aknekutan este singura mea mântuire. Am avut un complex imens în fața mea din cauza acneei. Nimic, nici o curățare profesională, nici produse cosmetice, nici preparate medicale, nici diete speciale nu au adus rezultatul potrivit. Sunt foarte bucuros că am întâmplat accidental acest medicament într-o farmacie. N-avea unde să meargă, deoarece acneea tocmai ajungea acolo. Rezultatul nu a fost imediat vizibil. Dar după o lună, imaginea a început să apară în bine. După încă 2 luni, fața mea era perfectă. Foarte mulțumit de efect și de rezultatul lung. Recomand tuturor celor care sufera de acnee!

Am incercat metode diferite si scumpe si ieftine. Nimic nu a dat rezultatele dorite. Și mătușa mea a recomandat-o pe Aknekutan, ea a spus că a reușit să scape aproape complet de acnee și de negre. Dar a avertizat că poate exista o reacție alergică, așa că nu fi zeloasă. De la începutul utilizării rezultatelor speciale nu a fost remarcabilă. N-am sperat pentru rezultat. Dar după 3-4 luni aproape că am scăpat de acnee! Și acum, când prietenii mei întreabă de ce am o față atât de perfectă, spun că acesta este meritul lui Aknekutan. Rating-ul meu este 5.

Întrebările pacientului

Instrucțiuni de utilizare aknekutana

Acțiune farmacologică

Medicamentul pentru tratamentul acneei. Isotretinoina este un stereoizomer al acidului all-trans retinoic (tretinoin).

Mecanismul exact de acțiune al izotretinoinei nu a fost încă identificat, dar sa stabilit că îmbunătățirea imaginii clinice a formelor severe de acnee este asociată cu suprimarea activității glandelor sebacee și cu o scădere confirmată histologic a dimensiunii lor.

Sebumul este principalul substrat pentru creșterea Propionibacterium acnes, prin urmare, reducerea formării de sebum suprimă colonizarea bacteriană a canalului. Aknekutan suprimă proliferarea sebocitelor și acționează asupra acneei, restabilind procesul normal de diferențiere a celulelor, stimulează procesele de regenerare. În plus, izotretinoina are un efect antiinflamator asupra pielii.

Farmacocinetica

Deoarece cinetica izotretinoinei și a metaboliților săi este liniară, concentrațiile sale plasmatice în timpul tratamentului pot fi anticipate pe baza datelor obținute după administrarea unei singure doze. Această proprietate a medicamentului sugerează de asemenea că nu afectează activitatea enzimelor hepatice microzomale implicate în metabolizarea medicamentelor.

Biodisponibilitatea ridicată a Aknekutan se datorează proporției mari de izotretinoin dizolvat în preparat și poate crește dacă este administrat împreună cu alimentele. La pacienții cu acnee Cmax în echilibru după administrarea de izotretinoină la o doză de 80 mg pe stomacul gol, a fost de 310 ng / ml (interval 188-473 ng / ml) și a fost atinsă după 2-4 h. Concentrația de izotretinoin din plasmă a fost de 1,7 ori mai mare decât în ​​sânge datorită penetrării insuficiente a izotretinoinei în celulele roșii din sânge.

Legarea de proteinele plasmatice (în principal albumina) - 99,9%.

Css isotretinoin în sângele pacienților cu acnee severă care au luat medicamentul de 40 mg de două ori pe zi, a variat de la 120 ng / ml la 200 ng / ml. Concentrațiile de 4-oxo-izotretinoină (principalul metabolit) la acești pacienți au fost de 2,5 ori mai mari decât aceștia. Concentrația de izotretinoin din epidermă este de 2 ori mai mică decât în ​​ser.

Se metabolizează pentru a forma 3 metaboliți principali biologic activi - 4-oxo-izotretinoin (principalul metabolit), tretinoin (tot acidul retinoic trans) și 4-oxo retinoin, precum și metaboliți mai puțin semnificativi, inclusiv glucoronide. Deoarece isotretinoinul și tretinoina in vivo sunt transformate în mod reversibil, metabolismul tretinoinei este asociat cu metabolizarea izotretinoinelor. 20-30% din doza de izotretinoin este metabolizată prin izomerizare. În farmacocinetica izotretinoinei la om, circulația enterohepatică poate juca un rol semnificativ.

Studiile in vitro au arătat că mai multe enzime citocrom P450 sunt implicate în conversia izotretinoinului la 4-oxo-izotretinoin și tretinoin. Mai mult, niciuna dintre izoforme, aparent, nu joacă un rol dominant. Isotretinoina și metaboliții săi nu au un efect semnificativ asupra activității enzimelor citocromului P450.

T1/2 terminale pentru izotretinoină în medie - 19 ore1/2 faza terminală pentru 4-oxo-izotretinoină în medie - 29 ore

Isotretinoina este excretată prin rinichi și cu bilă în cantități aproximativ egale. Se referă la retinoizi naturali (fiziologici). Concentrațiile endogene ale retinoizilor sunt restaurate la aproximativ 2 săptămâni după terminarea administrării medicamentului.

Farmacocinetica în situații clinice speciale

Deoarece datele privind farmacocinetica medicamentului la pacienții cu insuficiență hepatică sunt limitate, izotretinoina este contraindicată la acest grup de pacienți.

Insuficiența renală ușoară până la moderată nu afectează farmacocinetica izotretinoinelor.

Forma de eliberare, compoziția și ambalarea

Capsule din gelatină tare, dimensiunea nr. 3, maro; conținutul capsulelor este pastă de culoare galben-portocalie.

Substanțe auxiliare: Gelyutsir® 50/13 (amestec de esteri ai acidului stearic polietilenoxid și glicerol), ulei de soia purificat, Span 80 ® (sorbitan oleat - esteri amestecați de acid oleic și sorbitol).

Compoziția corpului și capacele capsulei: gelatină, oxid de culoare roșie colorant (E172), dioxid de titan (E171).

10 buc. - blistere (2) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (3) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (5) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (6) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (9) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (10) - ambalaje din carton.
14 buc. - blistere (1) - ambalaje din carton.
14 buc. - blistere (2) - ambalaje din carton.
14 buc. - blistere (4) - ambalaje din carton.
14 buc. - blistere (7) - ambalaje din carton.

Schema de dozare

În interior, preferabil cu mese, de 1-2 ori pe zi.

Eficacitatea terapeutică a Aknekutan și efectele sale secundare sunt dependente de doză și variază de la pacienți diferiți. Aceasta necesită selectarea dozei individuale în timpul tratamentului.

Doza inițială de Aknekutan este de 400 mcg / kg / zi, în unele cazuri de până la 800 mcg / kg / zi. În forme severe ale bolii sau cu acnee a trunchiului, poate fi necesară o doză de până la 2 mg / kg și zi.

Doza optimă de curs cumulativ este de 100-120 mg / kg. Remisiunea completă este de obicei realizată în 16-24 săptămâni. Dacă doza recomandată este puțin tolerabilă, tratamentul poate fi continuat la o doză mai mică, dar mai lungă. La majoritatea pacienților, acneea dispare complet după un singur ciclu de tratament.

În cazul recidivei, este posibilă repetarea cursului tratamentului în aceeași doză zilnică și cumulată. Curs repetat prescris nu mai devreme de 8 săptămâni după primul, deoarece ameliorarea poate fi întârziată.

În cazul insuficienței renale cronice, doza inițială trebuie redusă la 8 mg / zi.

supradoză

În caz de supradozaj, pot apărea semne de hipervitaminoză A.

Poate fi necesară spălarea gastrică în primele câteva ore după o supradoză.

Interacțiune medicamentoasă

Antibioticele de tetraciclină, GCS, reduc eficacitatea medicamentului Aknekutan.

Utilizarea simultană cu medicamente care cresc fotosensibilitatea (inclusiv sulfonamide, tetracicline, diuretice tiazidice) crește riscul de arsură la soare.

Utilizarea concomitentă cu alte retinoizi (inclusiv acitretin, tretinoin, retinol, tazaroten, adapalen) crește riscul de hipervitaminoză A.

Isotretinoina poate slăbi eficacitatea medicamentelor pentru progesteron, deci nu utilizați contraceptive care conțin doze mici de progesteron.

Utilizarea combinată cu medicamente keratolitice locale pentru tratamentul acneei nu este recomandată din cauza creșterii posibile a iritației locale.

Deoarece tetraciclinele cresc riscul unei presiuni intracraniene crescute, utilizarea concomitentă cu isotretinoina este contraindicată.

Efecte secundare

Majoritatea efectelor secundare sunt dependente de doză. De obicei, efectele secundare sunt reversibile după ajustarea dozei sau retragerea medicamentului, dar unele pot persista după întreruperea tratamentului.

Simptomele asociate cu hipervitaminoza A: piele uscată, mucoase, inclusiv. buzelor (cheilită), cavitatea nazală (sângerare), laringelui și faringelui (răgușeală), ochi (conjunctivite, opacifierea corneei și intoleranță reversibilă a lentilelor de contact).

Reacțiile dermatologice: palmele și tălpile de exfoliere a pielii, erupții cutanate, prurit, facial eritem / dermatită, transpirații, granulom piogen, paronychia, onychodystrophy, proliferarea crescută a țesutului de granulație, subțierea părului persistente, căderea părului reversibil, sub formă fulminantă de acnee, hirsutism, hiperpigmentare, fotosensibilitate, ușoară traumă a pielii. La începutul tratamentului, acneea se poate agrava și durează câteva săptămâni.

Din sistemul musculo-scheletice: dureri musculare, cu o creștere a nivelurilor serice ale CPK sau fără dureri articulare, hiperostoza, artrita, calcifierea tendoanelor si ligamentelor, tendinită.

CNS: oboseală excesivă, dureri de cap, creșterea presiunii intracraniene (pseudotumor creierului: dureri de cap, greață, vărsături, vedere încețoșată, umflarea nervului optic), convulsii; rareori - depresie, psihoză, gânduri suicidare.

În ceea ce privește simțurile: xeroftalmia, cazuri izolate de acuitate vizuală, fotofobie, încălcarea adaptării întunecate (reducerea severității viziunii crepusculilor); rar - încălcarea culorii (transmise după retragerea medicamentului), cataracta lenticular, keratite, blefarită, conjunctivită, iritație oculară, nevrită optică, edem nervului optic (ca manifestare a hipertensiunii intracraniene); afectarea auzului la anumite frecvențe sonore, dificultate la purtarea lentilelor de contact.

Din sistemul digestiv: uscăciunea mucoasei bucale, sangerarea gingiilor, gingivite, greață, diaree, boala inflamatorie intestinală (colită, ileita), sângerare; pancreatită (în special cu hipertrigliceridemie concomitentă de peste 800 mg / dl). Au fost descrise cazuri rare de pancreatită cu un rezultat fatal. Sa observat o creștere tranzitorie și reversibilă a activității transaminazelor hepatice, au fost observate cazuri izolate de hepatită. În multe dintre aceste cazuri, modificările nu au depășit limitele normei și s-au reîntors la indicatorii inițiali în cursul tratamentului, dar în unele situații a fost necesară reducerea dozei sau anularea tratamentului cu Aknekutan.

Din partea sistemului respirator: rareori - bronhospasm (mai frecvent la pacienții cu astm bronșic din istorie).

Din partea sistemului hematopoietic: anemie, scăderea hematocritului, leucopenie, neutropenie, creșterea sau scăderea numărului de trombocite, ESR accelerată.

Indicatori de laborator: hipertrigliceridemie, hipercolesterolemie, hiperuricemie, niveluri scăzute de HDL; rareori - hiperglicemie. În timpul primirii de la Aknekutan, au fost raportate cazuri de diabet nou diagnosticat. La unii pacienți, în special cei implicați în activitate fizică intensă, s-au descris cazuri izolate de creștere a activității CK în ser.

Infecții: infecții locale sau sistemice cauzate de agenți patogeni gram-pozitivi (Staphylococcus aureus).

Diverse: limfadenopatie, hematurie, proteinurie, vasculita (granulomatoza Wegener, vasculita de hipersensibilitate), reacții de hipersensibilitate sistemice, glomerulonefrita.

Efectele teratogene și embriotoxice de malformații congenitale - hidro- și microcefalie, hipoplazia nervilor cranieni, microftalmie, malformații congenitale ale sistemului cardiovascular, tulburări paratiroidian dezvoltarea scheletului (hipoplazie falangelor degetelor, craniul, vertebrelor cervicale, femur, glezna, oase antebrațele, craniul facial, palatoschizis), poziția joasă a urechilor, hipoplazie urechilor, hipoplazie sau absenta completa a meatului auditiv extern, hernia a creierului și măduvei spinării, os fuziune, fuziune a degetelor și picioarelor, tulburări de dezvoltare ale timusului; moartea fetală în perioada perinatală, nașterea prematură, avortul spontan, închiderea prematură a zonelor de creștere epifize; în experimentul pe animale - feocromocitom.

mărturie

- forme severe de acnee (nodular-chistic, conglobat, acnee cu risc de cicatrizare);

- acnee, care nu se supune altor tipuri de terapie.

Contraindicații

- sarcina stabilită și planificată (posibil acțiune teratogenă și embriotoxică);

- perioada de alăptare;

- terapie cu tetraciclină concomitentă;

- hipersensibilitate la medicament sau la componentele sale.

Aknekutan nu este recomandat pentru utilizare la copii sub 12 ani.

Cu prudență trebuie prescrisă medicamentul pentru diabet, depresia din istorie, obezitatea, tulburările metabolismului lipidic, alcoolismul.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Sarcina este o contraindicație absolută pentru terapia cu Aknekutan.

Dacă se produce sarcină, în ciuda avertismentelor, în timpul tratamentului sau în decurs de o lună după terminarea tratamentului, există un risc foarte mare de a avea un copil cu defecte severe de dezvoltare.

Isotretinoina este un medicament cu un efect teratogen puternic. Dacă sarcina are loc într-un moment în care o femeie ia o doză pe cale orală (în orice doză sau chiar într-un timp scurt), există un risc foarte mare de a avea un copil cu dizabilități de dezvoltare.

Aknekutan este contraindicat la femeile aflate la vârsta fertilă, cu excepția cazului în care starea unei femei îndeplinește toate criteriile următoare:

- formă severă de acnee, rezistentă la metodele convenționale de tratament;

- pacientul trebuie să înțeleagă și să urmeze instrucțiunile medicului;

- pacientul ar trebui să fie informat de către medic despre pericolul de sarcină în timpul tratamentului cu Aknekutan, în termen de o lună de la aceasta și de consultarea urgentă în cazul în care se suspectează o sarcină;

- pacientul ar trebui să fie avertizat cu privire la posibila ineficiență a contracepției;

- pacientul trebuie să confirme că înțelege esența precauțiilor;

- pacientul trebuie să înțeleagă nevoia și să utilizeze în mod continuu metode eficiente de contracepție cu o lună înainte de tratamentul cu Aknekutan, în timpul tratamentului și în termen de o lună de la terminarea acestuia; Este de dorit să se utilizeze simultan 2 metode diferite de contracepție, inclusiv barieră;

- pacientul trebuie să primească un rezultat negativ al unui test de sarcină fiabil în termen de 11 zile înainte de începerea tratamentului; testul de sarcină este recomandat să fie efectuat lunar în timpul tratamentului și la 5 săptămâni după terminarea tratamentului;

- pacientul trebuie să înceapă tratamentul cu Aknekutan numai timp de 2-3 zile de la următorul ciclu menstrual normal;

- Pacientul trebuie să înțeleagă necesitatea vizitelor obligatorii la medic în fiecare lună

- tratamentul pacientului bolii recurente ar trebui să utilizeze întotdeauna aceleași metode eficiente de contracepție timp de o lună înainte de tratament începând cu Aknekutanom, în timpul tratamentului și timp de o lună de la finalizarea acestuia, precum și trec prin același test de sarcină de încredere;

- Pacientul trebuie să înțeleagă pe deplin necesitatea precauțiilor și să-și confirme înțelegerea și dorința de a folosi metode fiabile de contracepție, pe care le-a explicat medicul.

Utilizarea contraceptivelor pe aceste linii directoare în timpul tratamentului cu isotretinoin ar trebui să fie încurajate chiar și acele femei care nu folosesc în mod normal, metode contraceptive din cauza infertilitate (cu excepția pacienților care au suferit o histerectomie), amenoree, sau care raportează că nu sunt activi sexual.

Medicul trebuie să fie sigur că:

- pacientul suferă de acnee severă (nodular-chistic, acnee conglobată sau acnee cu risc de cicatrizare); acnee care nu este supusă altor terapii;

- un rezultat negativ a fost obținut dintr-un test de sarcină fiabil înainte de începerea tratamentului, în timpul tratamentului și la 5 săptămâni după terminarea tratamentului; datele și rezultatele testului de sarcină trebuie să fie documentate;

- pacientul utilizează cel puțin o metodă contraceptivă eficientă, inclusiv o metodă de contracepție, în termen de o lună înainte de începerea tratamentului cu Aknekutan, în timpul tratamentului și în termen de o lună de la terminarea acestuia;

- pacientul este în măsură să înțeleagă și să îndeplinească toate cerințele de mai sus pentru prevenirea sarcinii;

- pacientul îndeplinește toate condițiile de mai sus.

Test de sarcină

În conformitate cu practica existentă, în primele 3 zile ale ciclului menstrual, trebuie efectuat un test de sarcină cu o sensibilitate minimă de 25 mME / ml:

Înainte de începerea tratamentului

Pentru a exclude o eventuală sarcină înainte de începerea contracepției, rezultatul și data testului inițial de sarcină trebuie înregistrate de un medic. La pacienții cu menstruație neregulată, timpul testului de sarcină depinde de activitatea sexuală, aceasta ar trebui efectuată la 3 săptămâni după un contact sexual neprotejat. Medicul trebuie să informeze pacientul despre metodele contraceptive.

Un test de sarcină se efectuează în ziua numirii lui Aknekutan sau cu 3 zile înainte de vizita pacientului la medic. Specialistul ar trebui să înregistreze rezultatele testelor. Medicamentul poate fi prescris numai pacienților care primesc contracepție eficientă timp de cel puțin o lună înainte de începerea tratamentului cu Aknekutan.

În timpul terapiei

Pacientul trebuie să viziteze medicul la fiecare 28 de zile. Necesitatea testelor lunare de sarcină este determinată în conformitate cu practica locală și luând în considerare activitatea sexuală, încălcările anterioare ale ciclului menstrual. Dacă există dovezi, se efectuează un test de sarcină în ziua vizitei sau cu 3 zile înainte de vizita la medic, rezultatele testelor trebuie înregistrate.

La 5 săptămâni după terminarea tratamentului, se efectuează un test pentru a exclude sarcina.

O prescripție pentru Aknekutan pentru o femeie capabilă de naștere poate fi prescrisă numai pentru 30 de zile de tratament, continuarea tratamentului necesită o nouă prescriere a medicamentului de către un medic. Vă recomandăm un test de sarcină, prescrierea și primirea medicamentului într-o singură zi.

Dacă, în ciuda măsurilor de precauție luate, în timpul tratamentului cu Aknekutan sau în decurs de o lună după terminarea acesteia, sarcina a apărut totuși, există un risc crescut de malformații fetale foarte severe.

Dacă apare o sarcină, tratamentul cu Aknekutan este întrerupt. Fezabilitatea menținerii unei sarcini trebuie discutată cu un medic specializat în teratologie.

Deoarece isotretinoina are o lipofilitate mare, este foarte probabil ca aceasta să treacă în laptele matern. Datorită posibilelor efecte secundare, Aknekutan nu trebuie administrat la mamele care alăptează.

Pacienți de sex masculin

Dovezile existente sugerează că, la femei, expunerea la medicamentele provenite din materialul seminal și lichidul seminal al bărbaților care iau Aknekutan nu este suficientă pentru apariția efectelor teratogene ale lui Aknekutan. Bărbații ar trebui să excludă posibilitatea de a lua medicamentul de către alte persoane, în special femei.

Cerere pentru încălcarea ficatului

Cerere pentru încălcarea funcției renale

Utilizarea la copii

Instrucțiuni speciale

Se recomandă monitorizarea funcției hepatice și a enzimelor hepatice înainte de tratament, la o lună după debutul acesteia și apoi la fiecare 3 luni sau în funcție de indicații. Se observă o creștere tranzitorie și reversibilă a transaminazelor hepatice, în majoritatea cazurilor în limite normale. Dacă nivelul transaminazelor hepatice depășește norma, este necesar să se reducă doza de medicament sau să se anuleze.

De asemenea, trebuie să determinați nivelul lipidelor din ser pe stomacul gol înainte de tratament, la o lună după începerea tratamentului și apoi la fiecare 3 luni sau în funcție de indicații. De obicei, concentrațiile lipidice sunt normalizate după reducerea dozei sau retragerea medicamentului, precum și prin dietă.

Este necesar să se controleze creșterea semnificativă clinic a trigliceridelor, deoarece creșterea acestora de peste 800 mg / dl sau 9 mmol / l poate fi însoțită de apariția de pancreatită acută, posibil cu un rezultat fatal. Dacă simptomele persistente de hipertrigliceridemie sau pancreatită ar trebui să fie anulate.

În cazuri rare, pacienții tratați cu Aknekutan au descris depresia, simptomele psihotice și, foarte rar, încercările de sinucidere. Deși relația lor cauzală cu utilizarea medicamentului nu a fost stabilită, trebuie acordată o atenție deosebită pacienților cu depresie în istorie și toți pacienții trebuie monitorizați pentru depresie în timpul tratamentului cu medicamentul, dacă este necesar, făcându-i referință la specialistul potrivit. Cu toate acestea, eliminarea Aknekutan poate să nu ducă la dispariția simptomelor și poate necesita observații și tratamente suplimentare de către un specialist.

În cazuri rare, la începutul tratamentului, se observă agravarea acneei, care dispare în decurs de 7-10 zile fără ajustarea dozei de medicament.

La numirea medicamentului la orice pacient trebuie să se evalueze cu atenție, în primul rând, raportul dintre beneficiile și riscurile posibile.

Pacienții cărora li se administrează Aknekutan, se recomandă utilizarea unguentului hidratant sau a cremei corporale, a balsamului pentru buze pentru a reduce pielea uscată și membranele mucoase la începutul tratamentului.

Prin utilizarea Aknekutan, pot apărea dureri la nivelul mușchilor și articulațiilor, o creștere a CK serică, care poate fi însoțită de o scădere a toleranței la exerciții intense.

Trebuie evitată dermoabraziunea chimică profundă și tratamentul cu laser la pacienții cărora li se administrează Aknekutan, precum și timp de 5-6 luni după terminarea tratamentului, datorită posibilității de cicatrizare sporită în locurile atipice și apariția hiperpigmentării și hipopigmentării. În timpul tratamentului cu Aknekutan și timp de 6 luni după aceasta, epilarea nu poate fi efectuată utilizând cereri de ceară datorită riscului detașării epidermei, dezvoltării cicatricilor și dermatitei.

Deoarece unii pacienți pot prezenta o scădere a acuității vizuale pe timp de noapte, care uneori persistă chiar și după terminarea tratamentului, pacienții trebuie informați despre posibilitatea acestei afecțiuni, recomandându-i să fie atenți la conducerea unei mașini pe timp de noapte. Starea de acuitate vizuală trebuie monitorizată cu atenție. Ochii conjunctivali uscați, opacitățile corneei, încețoșarea vederii de noapte și keratita dispar, de obicei, după întreruperea tratamentului. Pentru uscarea membranelor mucoase ale ochilor, puteți utiliza aplicații de unguent de ochi hidratant sau de preparare a lacrimilor artificiale. Este necesar să se observe pacienții cu conjunctiv uscat pentru posibila dezvoltare a keratitei. Pacienții care se plâng de viziune trebuie să fie îndrumați către un oftalmolog și să ia în considerare oportunitatea anulării lui Aknekutan. În cazul în care lentilele de contact prezintă intoleranță, trebuie utilizate ochelari în momentul tratamentului.

Efectele insolației solare și terapiei UV trebuie să fie limitate. Dacă este necesar, utilizați un agent de protecție solară cu un factor de protecție ridicat de cel puțin 15 SPF.

Se descriu cazuri rare de evoluție a hipertensiunii intracraniene benigne (pseudotumor cerebral), incl. când sunt combinate cu tetracicline. La acești pacienți, Aknekutan ar trebui eliminat imediat.

În cazul tratamentului cu Aknekutan, poate apărea o boală inflamatorie a intestinului. La pacienții cu diaree hemoragică severă, administrarea de Aknekutan trebuie întreruptă imediat.

Au fost descrise cazuri rare de reacții anafilactice care au apărut numai după utilizarea externă a retinoizilor. Reacțiile alergice severe dictează necesitatea întreruperii tratamentului și monitorizarea atentă a pacientului.

Pacienții cu risc crescut (cu diabet zaharat, obezitate, alcoolism cronic sau tulburări metabolice ale grăsimilor) pot necesita o monitorizare mai frecventă a glucozei și a lipidelor în cadrul tratamentului cu Aknekutan. Dacă este prezent sau suspectat diabet, se recomandă o determinare mai frecventă a glicemiei. Se recomandă pacienților cu diabet zaharat să efectueze o monitorizare mai frecventă a glucozei în sânge.

Pe parcursul perioadei de tratament și timp de 30 de zile după ce este necesar pentru a elimina complet probele de sânge de la donatori potențiali pentru a se evita orice posibilitate de a obține acest sânge pacienții gravide (risc ridicat de acțiune teratogen și embriotoxic).

Influența asupra capacității de a conduce transportul auto și mecanismele de control

În timpul perioadei de tratament, trebuie să se acorde atenție conducerii vehiculelor și implicării în alte activități potențial periculoase care necesită o concentrație crescută și o viteză psihomotorie (atunci când se administrează prima doză).

Ai un cos în gât? Diagnosticul dvs. este durere în gât!

Modul meu de a trata si de a preveni raceala acnee pe fata