Aknekutan: cum să luați

Acnezutan este un medicament puternic din grupul retinoid utilizat în tratamentul complex al formelor severe de acnee. Medicamentul este prescris în cazurile în care tratamentul cu alte medicamente nu a avut un rezultat pozitiv. Datorită riscului crescut de reacții adverse, capsulele pot fi administrate numai după ce au fost prescrise de un medic și sub un control strict. În caz contrar, tratamentul poate duce la efectul opus și agravarea condiției persoanei care suferă de acnee.

Când terapia cu Aknekutan este justificată

Instrucțiunea pentru medicamente Aknekutan recomandă aplicarea atunci când beneficiul potențial pentru pacient este mai mare decât riscul de efecte secundare. Primirea unui retinoid este justificată în următoarele cazuri:

 • papule - erupție cutanată pustulară;
 • acnee fulminantă;
 • acnee chistică.

De asemenea, medicamentul este prescris pacienților care prezintă un risc ridicat de cicatrizare și cicatrizare pe fondul acneei severe.

Ce este un drog

Aknekutan este disponibil numai într-o singură formă de eliberare - capsule, care sunt greșite numite pastile. Diferențele dintre aceste două tipuri de medicamente constau în faptul că primul soi se dizolvă mai repede în tractul gastro-intestinal și intră în sânge și, prin urmare, are cel mai rapid efect terapeutic.

Substanța activă, care este conținutul capsulelor, este izotretinoina. Componenta este un acid 13-cis-retinoic sintetizat artificial (o formă de vitamină A). Odată ajuns în tractul gastrointestinal, substanța este transformată în acid transretinoic, principiul acțiunii căruia nu este încă pe deplin înțeles.

Retinoidul este disponibil în două doze - 8 sau 16 mg din substanța activă din fiecare capsulă.

Cum acnezutan acnee

Principalul ingredient activ izotretinoin inhibă activitatea glandelor sebacee, reducând astfel producția de sebum, care este principalul provocator al reproducerii acneei bacteriene. În plus, medicamentul are următoarele efecte asupra suprafețelor afectate de procesul inflamator:

 • regenerare;
 • anti-inflamator;
 • protivoseboreynoe.

Datorită acestei acțiuni, aportul de la Aknekutan duce la eliminarea conținutului de grăsimi derma, la reducerea numărului de leziuni pe piele și, ulterior, la dispariția lor completă.

Trebuie să se înțeleagă că, după tratamentul cu un retinoid, acneea se întoarce uneori din nou după o anumită perioadă, ceea ce poate necesita un tratament repetat.

Regim de tratament Aknekutan

Instrucțiunile de utilizare recomandate de Aknekutan recomandă consumul de băut în conformitate cu următoarea schemă:

 1. În interiorul 1 sau 2 ori pe zi, în funcție de severitatea acneei.
 2. Se recomandă ca recepția să fie efectuată în timpul administrării de alimente, ceea ce sporește biodisponibilitatea mijloacelor.
 3. Durata tratamentului poate varia de la 4 luni la 6 luni. Cât de mult timp pentru a utiliza medicamentul în scopuri medicinale este decis de medicul curant și depinde în mare măsură de starea pacientului.

Doza necesară (capsule de 8 sau 16 mg) este determinată exclusiv de către medic. În fiecare caz hotelier, un specialist selectează o doză individuală și un regim de tratament.

Doza zilnică de izotretinoin depinde de greutatea corporală. Inițial, medicamentul este luat în doză de 0,4 mg pe kilogram de greutate corporală. Dozajul rezultat este beat la un moment dat sau împărțit în două doze. Pe zi nu este permisă administrarea a mai mult de 2 mg pe kilogram de greutate corporală.

În patologiile renale severe, doza zilnică inițială nu trebuie să depășească 8 mg pe zi.

În cazul unei recăderi, se efectuează un al doilea curs, dar nu mai devreme de 2 luni de la prima.

Atenție la administrarea de Aknekutana

Aknekutan și alcoolul sunt complet incompatibile. Consumul de alcool în cursul unui retinoid poate avea consecințe grave.

Deoarece medicamentul poate duce la apariția unor stări depresive, se recomandă refuzarea utilizării medicamentului la persoanele care suferă adesea de depresie.

La începutul terapiei, mulți pacienți observă apariția unei uscăciuni crescute a integrelor și a membranelor mucoase. Pentru a reduce efectele secundare, este necesar să se utilizeze creme hidratante non-comedogenice pentru față, corp și buze. Pentru ochi, aplicați prepararea lacrimilor artificiale sau a cremei oftalmice specializate.

În timpul perioadei de tratament, precum și după terminarea acestuia, timp de o jumătate de an este interzisă supunerea la astfel de proceduri hardware cum ar fi terapia cu laser și dermabraziunea din cauza riscului ridicat de cicatrici profunde.

Pacienții care au luat Aknekutan, au observat o scădere a vederii la întuneric. Din acest motiv, trebuie să vă abțineți de la conducerea vehiculului târziu seara și noaptea.

Atunci când se prescrie isotretinoin, medicul trebuie să avertizeze că pacientul care utilizează lentile oftalmice ar trebui să refuze să le poarte pentru întregul curs. Acest lucru se datorează faptului că retinoidul provoacă adesea o reacție alergică la lentile.

În timpul perioadei de utilizare a capsulelor, este interzisă vizitarea patului de bronzare și plajă În timpul verii, se recomandă purtarea de haine cu mâneci lungi și utilizarea de protecție solară pentru față.

La pacienții care suferă de patologii cum ar fi diabetul zaharat, obezitatea și alcoolismul cronic, este necesar să se monitorizeze în mod continuu nivelul de glucoză și lipide.

În cazul depășirii dozei recomandate de medicamente, un pacient poate dezvolta hipervitaminoză cu vitamina A, care se manifestă prin simptome precum somnolență, vărsături, iritabilitate și amețeli. Apariția unei astfel de afecțiuni necesită spălarea imediată a stomacului și solicitarea de asistență medicală.

Care este riscul de a lua retinoid

Reacțiile adverse Aknekutan care, în cele mai multe cazuri, sunt reversibile, pot provoca o serie de încălcări ale lucrărilor următoarelor organe:

 • piele;
 • musculare;
 • un ochi;
 • Tractul digestiv;
 • CNS.

În prima săptămână de tratament, pacientul simte o uscăciune crescută a capacelor de protecție, care trece independent și nu necesită corectarea dozei de comprimate. Este, de asemenea, posibil ca mai multe acnee să apară în primele 10 zile după începerea tratamentului, ceea ce nu este un motiv de îngrijorare.

Isotretinoina provoacă adesea dureri musculare, care pot contribui la scăderea activității fizice și la apariția oboselii crescute.

Organele de viziune sunt, de asemenea, capabile să sufere de a lua medicamentul, care se manifestă cel mai adesea sub formă de conjunctivită, blefarită și iritație oculară.

Tractul gastrointestinal poate fi afectat de apariția sindromului dispeptic, manifestat sub formă de greață, scaune libere și dureri abdominale.

Efectul medicamentului asupra sistemului nervos central este exprimat sub forma durerilor de cap, a dezvoltării depresiei, a psihozei și, în cazuri rare, a tendințelor suicidare.

Înainte de a lua Aknekutan, pacientul trebuie să fie conștient de posibila dezvoltare a efectelor secundare de mai sus.

În ce cazuri nu puteți lua Aknekutan

Contraindicațiile absolute pentru utilizarea medicamentului în tratamentul acneei sunt:

 • perioada de sarcină și lactație;
 • boli hepatice severe;
 • hipervitaminoza retinolului;
 • luând antibiotice tetraciclinice;
 • intoleranța individuală la izotretinoin.

Utilizarea capsulelor nu este recomandată persoanelor cu vârsta sub 12 ani.

Medicamentul nu trebuie luat de femeile în vârstă fertilă. În acele situații în care terapia orală de medicamente este vitală, medicul ar trebui să avertizeze pacientul cu privire la consecințele grave pe care izotretinoina le poate provoca în cazul unei sarcini. Medicamentul este capabil să provoace defecte grave la nivelul fătului, prin urmare, în timpul tratamentului și timp de o lună după terminarea acestuia, este necesar să se abțină de la planificarea concepției.

Reacția la alte medicamente

Tetraciclinele și unele glucocorticosteroizi reduc efectul terapeutic al retinoidului. În plus, medicamentele din primul grup, în combinație cu izotretinoina, pot crește presiunea intracraniană.

Este necesar să se evite administrarea simultană a medicamentului cu medicamente care cresc fotosensibilitatea, deoarece crește riscul de arsură la expunere la radiații ultraviolete.

Utilizarea remediilor locale cu acțiune keratolitică în timpul perioadei de tratament cu retinoizi poate provoca iritații severe pe piele.

Înainte de începerea tratamentului cu izotretinoin, pacientul trebuie să avertizeze medicul curant despre toate medicamentele pe care le ia.

Analogii lui Aknekutan

Medicamentul pentru acnee are analogi în compoziție, produs sub următoarele denumiri:

 • isotretinoin;
 • Va șterge;
 • Roaccutane.

Nu există diferențe fundamentale între aceste medicamente. Singura diferență dintre acestea este cantitatea de substanță activă din capsule. Care dintre medicamentele prescrise pentru acnee, decide doar medicul curant.

Aknekutan: comentarii recenzii

Tonya:

Retinoidele nu mi s-au potrivit, reacțiile adverse din stomac și intestine au început. Medicul a oprit imediat administrarea capsulelor și tratamentul antibiotic prescris.

Alex:

Aknekutan ma ajutat să scap de anghilele conglobate, dar după câteva luni au început să reapară. Acum, am parcurs un al doilea curs, starea integrităților a revenit la normal.

Veronica:

Acnekutan pentru acnee a fost prescris de un dermatolog. În prima săptămână de acnee a devenit chiar mai mult. Doctorul a spus că acest lucru este normal și în curând totul ar trebui să meargă. În a treia lună de primire de la acnee, aproape nu a mai rămas nicio urmă. Acum, pielea este curată, conținutul de grăsimi crescut. Știu că este posibilă o recidivă, dar sper că acest lucru nu se va întâmpla.

Aknekutan: vise de piele sănătoasă devin realitate

Acneea, acneea și alte imperfecțiuni ale pielii otrăvesc mulți oameni, indiferent de sex și vârstă. Problemele mici pot fi rezolvate cu ajutorul îngrijirii corecte și cosmetice, dar ce trebuie să facem dacă boala cutanată se manifestă prin erupții abundente, acnee severă și formarea de cicatrici și cicatrici? În special pentru astfel de cazuri, farmaciștii au creat medicamente din grupul de retinoizi sistemici. Unul dintre mijloacele cele mai populare și eficiente din această serie este recunoscută de Aknekutan. Cum să luați pastile pentru a obține efectul dorit?

Compoziția și proprietățile lui Aknekutan

Aknekutan este un medicament generic (medicament care este echivalent cu marca originală în compoziție și acțiune) a binecunoscutului medicament Roaccutane. Acest instrument este utilizat numai în cazurile în care diferite metode de tratare a acneei au fost încercate și niciunul nu a dat rezultate pozitive. Medicamentul poate fi o mântuire în cele mai avansate cazuri de acnee.

Pentru a trata cazurile ușoare de acnee, Aknekutan nu este prescris!

Ingredient activ Aknekutana - un analog sintetic al retinolului (vitamina A) - izotretinoin. Disponibil în capsule de gelatină într-o doză de 8 sau 16 mg. Fiecare capsulă conține excipienți - ulei de soia purificat și amestecuri de esteri. Medicamentul este fabricat utilizând tehnologia unică Lidose®, dezvoltată și patentată de farmaciști belgieni.

Indicațiile pentru scopul Aknekutan sunt forme severe de acnee: conglobate, nodulare-chistice și alte forme care amenință formarea țesutului cicatrician.

Proprietățile izotretinoinei

 1. Substanța reglează activitatea glandelor sebacee: reduce activitatea funcțională, diminuează în timp. Datorită acestui fapt, porii pielii sunt mai puțin înfundați, nu se formează elemente inflamatorii. Această proprietate a medicamentului - principalul lucru în lupta eficientă împotriva acneei, din moment ce grăsimea crescută a pielii este foarte favorabilă dezvoltării bacteriei Propionibacterium acnes, contribuind la apariția acneei. Fără efect antibacterian, izotretinoina luptă eficient împotriva agenților patogeni acnee.
 2. Acțiunea keratolitică - izotretinoina diluează straturile superioare ale epidermei, făcând pielea auto-curățată devine mai eficientă, porii nu sunt înfundați.
 3. Medicamentul are efect antiinflamator, antiseboric și stimulează, de asemenea, procesele regenerative (regenerative) din piele.

Analogii ale medicamentului: care este diferența și ce este mai bine?

Împreună cu Aknekutan, dermatologii prescriu medicamente similare: Roaccutane (medicamentul original) și Erase (generic Roaccutane). Care este diferența dintre aceste medicamente și care este cea mai bună?

Ingredientul activ al fiecăruia dintre aceste medicamente este izotretinoina.

Diferențele dintre Aknekutana și Roakkutana

Aknekutan a apărut relativ recent în farmaciile ruse - în 2010, în timp ce Roaccutane este cunoscut de două decenii. Capsulele cu Roaccutane conțin 10 și 20 mg de substanță activă. Compoziția de Aknekutan include componente suplimentare care măresc biodisponibilitatea izotretinoinei cu 20%. Studiile au arătat că 16 mg de Aknekutan corespund terapeutic la 20 mg de Roaccutane, adică în administrarea capsulei de Aknekutan, pacientul primește întregul efect terapeutic, în timp ce cantitatea de substanță activă luată este redusă cu 20%. Concentrația de izotretinoin scade - riscul de efecte secundare este redus în consecință, sarcina pe tractul digestiv este mai mică de două ori. O altă diferență semnificativă Aknekutana - este mult mai bine absorbită fără hrană. Pentru absorbția maximă a izotretinoinului, este necesar să se aplice simultan cu alimentele (de preferință uleioase). Fără hrană, Aknekutan poate fi absorbit de 70%, în timp ce Roaccutane este de numai 37%. În acest fel, crește șansele unei eficacități ridicate a tratamentului de către Aknekutan. Unul dintre factorii importanți care vorbește în favoarea lui Aknekutan este prețul său. Medicamentul este produs printr-o tehnologie mai eficientă din punct de vedere industrial, astfel încât costul său este mai mic decât Roaccutane cu 40%.

Diferențele dintre Aknekutana și Sotret

Erase conține 10 sau 20 mg izotretinoină, precum și ulei de soia, ceară de albine, butilhidroxianisol, edetat disodic și ulei vegetal hidrogenat. Firma indiană Ranbaxy Laboratories este implicată în producerea acestui medicament și acest lucru este esențial pentru mulți dermatologi și pacienți atunci când vine vorba de alegerea unui medicament. Se crede că acest producător neglijează de multe ori standardele de calitate și alegând Erase pentru tratament înseamnă "ruleta jocului". Cu toate acestea, mulți dermatologi nu sunt de acord cu o astfel de opinie și consideră că este un medicament excelent care este echivalent în eficacitatea terapeutică cu Roaccutane, dar semnificativ mai mic în cost. Efecte secundare Ștergeți același lucru cu Roaccutane.

Pe baza celor de mai sus, putem concluziona că Aknekutan din toate retinoidele sistemice este cel mai eficient, are mai puține efecte secundare și câștigă în preț.

Cum să luați medicamente

Atenție: Aknekutan poate fi luat numai prin numirea unui dermatolog după consultarea personală și examinarea preliminară! Tratamentul trebuie să fie sub supravegherea unui medic.

Înainte de a prescrie medicamentul, medicul trebuie să ofere pacienților o consultație pentru o examinare de laborator - trebuie să se efectueze un test de sânge biochimic pentru a se asigura că nu există contraindicații pentru Aknekutan. Femeile în vârstă fertilă trebuie să treacă printr-un test de sarcină.
Doza de medicament este calculată pentru fiecare pacient individual și depinde de gradul bolii, greutatea corporală și starea generală a corpului. Medicamentul cel mai frecvent prescris este de 1 capsulă de 1-2 ori pe zi, cu mese.
Doza inițială uzuală a medicamentului - 0,4 mg pe kg pe zi, în funcție de indicații, doza poate fi dublată la 0,8 mg de medicament pe kg de greutate corporală pe zi. Pentru acneea foarte severă sau comună (pe tot corpul), medicul poate prescrie Acnekutan într-o doză zilnică de până la 2 mg pe kg de greutate corporală. În cazul insuficienței renale, doza inițială nu poate depăși 8 mg de medicament pe zi. Rata optimă a dozei este de 100-120 mg pe kg.
Medicamentul este prescris pentru o perioadă lungă de timp - 4-9 luni. Îmbunătățirea durabilă la majoritatea pacienților este observată în săptămâna 16-24 de la începutul tratamentului.
După terminarea tratamentului, recidiva este posibilă, caz în care dermatologul prescrie un al doilea curs în aceeași doză, dar nu mai devreme de 2 luni de la sfârșitul primului curs de la Aknekutan.

Luând Aknekutan, trebuie să știți și să urmați regulile de bază:

 1. Regimul și doza medicamentului trebuie să respecte prescripția medicală. Pentru a schimba doza pe cont propriu, este imposibil să combinați utilizarea Aknekutan cu alte medicamente fără permisiunea unui dermatolog.
 2. Trebuie să fiți pregătiți pentru efecte secundare și să aplicați mijloace pentru hidratarea pielii feței, corpului, buzelor.
 3. Excludeți exercițiile fizice grele, activitățile sportive active.
 4. Este contraindicat să efectueze tratament cu laser, să efectueze proceduri pentru dermabraziune, îndepărtarea părului, folosirea scruburilor.
 5. Nu poți ajunge în spatele volanului noaptea. Este necesar să se monitorizeze viziunea, să se consulte periodic un medic.
 6. Aplicați picături de ochi hidratante. Nu purtați lentile de contact, înlocuiți-le cu ochelari.
 7. Evitați expunerea la soare, utilizați creme protectoare cu un filtru UV.
 8. Pentru a trece testele lunar, monitorizați-vă starea, agitați-vă binele cât mai curând posibil pentru a vă informa medicul.

Femeile care sunt active sexual trebuie:

 • utilizați simultan două contraceptive (una dintre acestea ar trebui să fie o barieră) în timpul tratamentului și după terminarea tratamentului timp de 5 săptămâni;
 • test de sarcină lunar;
 • o dată pe lună pentru a merge la o întâlnire cu un medic ginecolog;
 • Nu utilizați contraceptive cu progesteron, deoarece isotretinoina reduce eficacitatea lor.

Medicii prescriu femeilor tinere mature Aknekutan cu anumite rezerve și numai dacă nu mai există alte opțiuni de tratament.

Înainte de a începe un tratament, o femeie trebuie să treacă un test de sarcină cu cel mult 11 zile înainte de a lua medicamentul.
Aknekutan este eliberat de medic doar pentru o lună de tratament, este posibil să continuăm să luați medicamentul numai după o vizită regulată la un dermatolog și un test de sarcină negativ. Dacă o femeie, în ciuda tuturor precauțiilor, a rămas însărcinată în timpul tratamentului sau în termen de 30 de zile de la terminarea tratamentului, este necesar să se discute toate riscurile cu teratologul și să se ia o decizie cu privire la continuarea sarcinii sau terminarea acesteia.

Contraindicații, efecte secundare și interacțiuni medicamentoase

Următoarele condiții sunt contraindicate pentru utilizarea Aknekutan:

 • intoleranță individuală la medicament;
 • hipervitaminoza A;
 • sarcinii;
 • perioada de lactație;
 • hiperlipidemia (lipide sau lipoproteine ​​crescute în sânge);
 • vârsta de până la 12 ani;
 • insuficiență renală și hepatică;
 • diabetul zaharat.

Înainte de a lua Aknekutan, trebuie să cântăriți argumentele pro și contra, asigurați-vă că nu există alte opțiuni de tratament, deoarece medicamentul are multe efecte secundare.

Aknekutan - un medicament eficient pentru tratamentul acneei

Problemele care apar pe piele pot da unei persoane o mulțime de minute neplăcute - încălcări ale stării funcționale a pielii și proceselor patologice asociate cu acestea (acnee, acnee vulgaris) afectează aspectul, iar cu boală severă, acnecutanul este arătat.

Când este necesar să utilizați acest medicament, este important să rețineți că tratamentul cu acnecutan se bazează pe faptul că un medicament care conține forma activă a vitaminei A intervine în mod activ cu procesele de diviziune celulară, prin urmare numai un medic cu experiență și calificat ar trebui să o prescrie.

Tratamentul cu aknekutan - care este baza utilizării medicamentului

Principalele motive pentru formarea de acnee devine proces de fisiune perturbarea în epiteliul plat multistrat a pielii, în special în partea care liniile glandei sebacee, care stimulează secreția excesivă de sebum si infundarea glandelor sale anexe.

Chiar și în absența unor astfel de procese de infectare a provoca blocaje și extindere ulterioară a conductelor excretoare - datorită acumulării de secreție se produce comedo, în timp ce pătrunde în chiar reprezentanții microflorei banale (stafilococi, streptococi, agenți seboree, alte microorganisme) sunt formate acnee.

Dezvoltarea acestor procese în piele este influențată în mod direct de testosteronul hormonului sexual masculin, care nu numai că poate accelera rata de diviziune a pielii, dar și influențează procesele de reproducere a microorganismelor.

Pentru a suprima acest efect, medicii pot prescrie medicamentul aknekutan, ingredientul activ al acestuia fiind izotretinoina - un analog activ sintetic al vitaminei A.

Acest medicament inhibă nu numai rata de diviziune celulară a epiteliului (cea mai mare rată de diviziune celulară în corpul uman), ci inhibă și activitatea enzimelor celulelor microbiene care pot provoca apariția acneei.

Dacă este necesară utilizarea medicamentului aknekutan, producătorul insistă asupra necesității de a efectua terapia sub supraveghere medicală constantă - este eficace la pacienții de orice vârstă, dar utilizarea sa este plină de complicații grave.

Aknekutan - instrucțiunile trebuie studiate foarte atent

În cazul în care medicul recomandă aknekutan - revizuirile pacienților și medicilor spun că acest medicament este cel mai eficient în cazurile severe de boală, precum și în versiunea moderată a evoluției bolii în cazul în care orice altă terapie este ineficientă.

În stadiile ușoare ale leziunilor cutanate, utilizarea comprimatelor de aknekutan nu ar trebui să fie - este important să ne amintim despre riscul efectelor secundare ale acestui medicament.

Schema de dozare și recepție - ce trebuie să căutați

Deseori, pacienții pun o întrebare - este importanța dozării medicamentului și a metodei de utilizare a acestuia atunci când se prescrie medicamentul de aknekutan? Întrebările legate de dozare, forma de utilizare a medicamentului și necesitatea de a prescrie cursuri lungi de tratament ar trebui discutate cu un dermatolog.

În cele mai multe cazuri, durata primului curs de tratament nu trebuie să depășească 16-30 săptămâni - pentru a obține efectul dorit este necesară pentru a obține așa-numitul cumulativ (total) doză (pentru adulți trebuie să ajungă la 80-120 mg / kg greutate corporală).

Cel mai adesea, medicul prescrie capsulele aknekutan 8 mg de 1-2 ori pe zi - cu rezistenta buna poate scurta durata tratamentului, în timp ce dezvoltarea efectelor secundare asupra organelor ale tractului digestiv sau alte simptome pot schimba modul de administrare a medicamentului.

Cum se prescrie remedia la diferite perioade ale vieții pacientului

În cazul în care medicul prescrie aknekutan - tratamentul trebuie să se bazeze pe câteva luni (3 la 12), și înainte de începerea cursului terapiei medicul trebuie să se asigure că utilizarea acestui medicament nu dăunează sănătății pacientului și nu va provoca complicații neprevăzute.

Acest lucru este în special declarație semnificativă pentru pacienții fertilă de vârstă, deoarece acestea sunt în momentul de tratament în fiecare lună nu ar trebui să meargă doar la un dermatolog care a numit aknekutan - reacții adverse de intoleranță la droguri sau de hipersensibilitate la acesta poate apărea înainte de rezultatul dorit de tratament, dar, de asemenea, un ginecolog, care va trebui să ridica contraceptive foarte eficiente.

Aveți nevoie de precauții speciale în timpul tratamentului pentru femei?

În același timp, medicii care observă o femeie aflată în vârstă fertilă ar trebui să explice pacienților că medicamentele "tradiționale" contraceptive orale nu pot garanta prevenirea sarcinii cu 100% probabilitate, prin urmare trebuie folosite cel puțin două mijloace pentru a preveni posibila concepție.

În majoritatea covârșitoare a cazurilor, sarcina care apare pe fondul tratamentului anti-acnee folosind acest medicament trebuie să fie întreruptă. Dacă se prescrie acnecutan, efectele secundare sunt cel mai des asociate cu procesele de diviziune celulară, prin urmare, în timpul sarcinii există un risc enorm de efecte teratogene și făt, indiferent de vârsta gestațională.

O femeie trebuie protejată de sarcină nu numai în cursul tratamentului, ci și în următoarele 12 luni de la terminarea acesteia - este important să se efectueze teste de sarcină chiar înainte de următoarea perioadă de menstruație (este suficient un test uzual pentru determinarea home).

În cazul apariției semnelor probabile de apariție a acesteia, este necesară o consultare imediată a unui ginecolog calificat, care recomandă întreruperea sarcinii, chiar dacă este dorită. Pacientul trebuie să fie conștient de faptul că riscul de deformare a fătului în timpul utilizării acestui instrument (chiar și atunci când medicul prescrie unguent acnekutan) atinge aproape 100% și nu există modalități de prevenire a acestui efect nedorit.

Aktekutan în copilărie și adolescență

Unul dintre motivele dezvoltării erupției cutanate este modificarea hormonală a corpului pacientului care apare în timpul pubertății, astfel încât în ​​copilărie nu este necesară prescrierea acestui medicament.

Adolescenții care au acnee adesea devin una dintre manifestările unei pubertăți complicate, cum trebuie să luați acnekutan trebuie să spuneți în mod necesar unui medic calificat. Tratamentul adolescenților necesită respectarea acelorași reguli ca și în tratamentul pacienților adulți - este important să se monitorizeze starea ficatului, a pielii, să se prevină procesele hiperkeratice asociate supradozajului cu vitamina A, precum și prevenirea obligatorie a sarcinii nedorite.

Dacă o fată, în opinia unui medic care va recomanda utilizarea acestui medicament pentru un motiv sau altul, nu este gata să urmeze recomandările medicului, acesta este un medicament, trebuie să vă abțineți de la utilizarea acestui medicament.

Precauții în timpul tratamentului

Dacă luăm în considerare rezultatele utilizării acnecutanului medicamentos înainte și după tratament, influența agentului asupra proceselor de divizare a celulelor pielii devine vizibilă - uscăciunea excesivă a pielii, fisurile la nivelul buzelor, coagularea pielii pe picioare și pe mâini.

De obicei, severitatea acestor procese este direct legată de modificări ale pielii leziunilor acneice în zonă, astfel încât este de dorit pentru prevenirea primelor zile de tratament pentru a utiliza fondurile, inmuia pielea (creme sau unguente, creme hidratante buze).

Pacienții trebuie avertizați că aknekutanul și alcoolul sunt complet incompatibile!

Aceste medicamente, atunci când sunt utilizate împreună, au un efect pronunțat hepatotoxic, care poate provoca dezvoltarea insuficienței hepatocelulare.

Această afecțiune se manifestă prin strălucirea pielii, durere în hipocondru, modificări ale activității enzimelor hepatice.

Este de dorit să se combine aknekutan si soare - acest lucru înseamnă în mod semnificativ crește sensibilitatea pielii la soare, rezultând în fotodermatite și ochiul pacientului pot apărea chiar posta o scurtă ședere în soare daune.

Pentru a preveni această acțiune, este necesar să utilizați agenți de protecție a pielii pe întreaga perioadă de tratament și atunci când ieșiți să purtați haine din țesături naturale și asigurați-vă că folosiți ochelari de soare.

În cazul în care medicul prescrie instrucțiuni aknekutan - Comentarii atesta eficiența ridicată a acestui lucru înseamnă, dar în acest caz trebuie să fie atenți la recomandările medicului și să monitorizeze nu numai pielea, ci și organele interne (cu ajutorul testelor de laborator și examene clinice regulate).

Aknekutan - analogii drogurilor

Adesea, pacienții întreabă medicul ce medicament este mai eficace decât roaccutanul sau acnecutanul. Studiile au arătat că, în cazul utilizării de aknekutan, rezultatul tratamentului se realizează mai repede, iar severitatea efectelor nedorite în timpul tratamentului este mult mai mică.

Dacă comparați costul - aknekutanul atribuit unui curs de tratament, costurile sunt cu 20-25% mai mici decât cele ale omologilor, ceea ce este important pentru majoritatea contemporanilor noștri.

În cazul în care medicii și pacienții discută întrebarea dacă acnecutanul - cine a ajutat medicamentul și dacă este nevoie de o terapie combinată.

Trebuie remarcat faptul că, spre deosebire de analogi, acest medicament are și o formă destinată administrării orale (în această formă efectul medicamentului este cel mai eficient) și pentru tratamentul local - aceasta ajută la eliminarea rapidă a simptomelor locale ale procesului infecțios inflamator în piele.

Este important să rețineți că numai un medic ar trebui să prescrie acest medicament - de la farmacii, medicamentul este eliberat numai pe bază de prescripție medicală, certificat prin sigiliul personal al medicului și numai în cantitatea necesară pentru 28 de zile de tratament (această regulă este deosebit de importantă în tratamentul femeilor).

Aknekutan

Forme de eliberare

Comentariile medicilor despre aknekutane

Aknekutan - artilerie grea în cazul unor cazuri avansate de acnee. Capsule de uz sistemic. Singurul instrument de lucru care afectează toate părțile patogenezei acneei. Ea are un efect de uscare și maturare, se ocupă cu pielea grasă a scalpului, părul rămâne mai curat. Sub rezerva recomandărilor pentru îngrijirea pielii bine tolerată. Ușurința de utilizare.

Medicul trebuie monitorizat pe tot parcursul tratamentului (până la 1 an, în funcție de doză și de greutatea corporală a pacientului). Este important să se monitorizeze biochimia sângelui pentru a monitoriza starea ficatului și a rinichilor, pentru a utiliza contraceptive dovedite și sigure (este absolut imposibil să se utilizeze la planificarea sarcinii). În cazul traumelor cutanate - vindecarea lungă a "rănilor".

Medicamentul are un efect de seboree, care afectează mecanismele patogenetice ale acneei, seborea uleioasă și alte afecțiuni însoțite de pori extinse și secreție excesivă de sebum.

Reacțiile adverse severe, necesitatea de a semna un consimțământ voluntar informat la prescrierea medicamentului, timp de 6 luni după terminarea consumului de droguri sunt operații contraindicate, proceduri cosmetice, însoțite de traumatizarea pielii, sarcină.

Un medicament eficient pentru tratamentul formelor severe de acnee poate dura mai multe luni.

Ea are efecte secundare destul de pronunțate, în creștere simultan cu durata de droguri. Destul de mare cost.

Aplicați cu forme severe de acnee. Luați sub supravegherea strictă a unui medic, nu se auto-medicate.

Medicamentul "Aknekutan" sa dovedit a fi în tratamentul formelor severe de acnee, rezistente la alte tipuri de terapie. În practica mea folosesc extensiv acest medicament pentru tratamentul acneei. Cu un calcul corect al dozei, acesta oferă rezultate excelente.

Au fost observate următoarele reacții adverse: piele uscată, cheilită, fotosensibilizare.

Atunci când se prescrie tratamentul cu "Aknekutan", este necesar să se semneze consimțământul voluntar informat de către pacient.

Medicamentul a fost utilizat cu succes pentru a trata forme severe de acnee, rezistente la alte metode de tratament.

Medicamentul are un număr de posibile efecte secundare, este numit sub controlul strict al testelor funcției hepatice, necesită aderarea la regimul de dozare și programul de primire cu dietă simultană și îngrijire adecvată la domiciliu.

Se folosește pentru forme severe de acnee (nodular-chistic, conglobat, cu risc de cicatrizare); acnee care nu este susceptibilă la alte terapii.

Are un număr de efecte secundare și contraindicații, este obligatorie consultarea unui medic. Sub supraveghere medicală strictă și cu prudență, medicamentul este administrat persoanelor predispuse la depresie, alcoolism, tendințe suicidare, care suferă de obezitate și diabet.

"Aknekutan" suprimă proliferarea sebocitelor și acționează asupra acneei, restabilind procesul normal de diferențiere a celulelor, stimulează procesele regenerative. În plus, efectul antiinflamator al izotretinoinei asupra pielii, inclusiv VCG, a fost dovedit.

Asigurați-vă că ați consimțit în cunoștință de cauză cu pacienții aflați la vârsta de reproducere și cu privire la contraindicațiile pentru efectuarea manipulărilor traumatice pe față, atât în ​​timpul administrării medicamentului, cât și în termen de 6 luni după aceea.

Tehnologia Lidos. Medicamentul pentru tratamentul acneei. Analog sintetic al vitaminei A. Îmbunătățirea imaginii clinice a acneei severe este asociată cu suprimarea activității glandelor sebacee.

Recenzii ale pacienților despre Accnecine

Nu am fost deranjat de acnee timp de o jumătate de an de când am absolvit cursul Aknekutana. Deci, un instrument foarte bun. Principalul lucru este să finalizăm cursul până la sfârșit. Acest lucru este extrem de important. Altfel, nu va avea nici un sens din partea lui. Pentru urmărirea ușoară a tratamentului este o aplicație rece. Aceasta se numește Aknekutan. Arată ce doză ați acumulat și cât de mult a rămas până la sfârșitul cursului. Încă îmi încarc fotografiile acolo.

Acneea este adevărată zapara! Norocos pentru cei de la care ei sari doar pe mâncat gresit, sau fete in aceleasi zile. Dar completă w. când le aveți tot timpul. Atunci ai nevoie de tratament. Acum sunt tratat "Aknekutanom". Acum se termină a treia lună. Această temă este rece, dar lungă. Deși la ce mă surprinde? Cu o asemenea etapă avansată de acnee, ca a mea, ar trebui să mă bucur că există cel puțin ceva care să mă ajute! Pe scurt, ce conduc eu! Dacă aveți, de asemenea, un tren complet. apoi du-te la dermatolog! Vă recomand să întrebați imediat despre Aknekutan, dacă aveți deja nevoie de un tratament grav, atunci acest medicament este foarte bun.

Am băut un curs "Aknekutana" și am devenit cel mai fericit! Băieți, într-adevăr! Sunt foarte fericit! Nu mi-am văzut pielea curată și nici măcar 5 ani! Acesta este un super drog! Mulțumesc, vă mulțumesc că ați găsit o soluție pentru oameni ca mine!

Sunt familiarizată cu problema acneei la prima vedere, pe lângă remediile populare, recurg la medicație. Orice remediu pe care îl cumpăr pentru acnee nu funcționează instantaneu, dar este păcat. Vreau ca fața mea să fie perfectă în doar o săptămână. În ceea ce privește Aknekutan, funcționează într-adevăr cu utilizarea zilnică și pe termen lung, nu va funcționa instantaneu. Dacă aveți nevoie de un rezultat, este mai bine ca Aknekutana să nu funcționeze (cel puțin pentru mine), dar trebuie să înțelegeți că utilizarea trebuie să fie continuă timp de câteva săptămâni. Scorul meu este de 5, pentru că funcționează exact.

Aknekutan este singura mea mântuire. Am avut un complex imens în fața mea din cauza acneei. Nimic, nici o curățare profesională, nici produse cosmetice, nici preparate medicale, nici diete speciale nu au adus rezultatul potrivit. Sunt foarte bucuros că am întâmplat accidental acest medicament într-o farmacie. N-avea unde să meargă, deoarece acneea tocmai ajungea acolo. Rezultatul nu a fost imediat vizibil. Dar după o lună, imaginea a început să apară în bine. După încă 2 luni, fața mea era perfectă. Foarte mulțumit de efect și de rezultatul lung. Recomand tuturor celor care sufera de acnee!

Am incercat metode diferite si scumpe si ieftine. Nimic nu a dat rezultatele dorite. Și mătușa mea a recomandat-o pe Aknekutan, ea a spus că a reușit să scape aproape complet de acnee și de negre. Dar a avertizat că poate exista o reacție alergică, așa că nu fi zeloasă. De la începutul utilizării rezultatelor speciale nu a fost remarcabilă. N-am sperat pentru rezultat. Dar după 3-4 luni aproape că am scăpat de acnee! Și acum, când prietenii mei întreabă de ce am o față atât de perfectă, spun că acesta este meritul lui Aknekutan. Rating-ul meu este 5.

Întrebările pacientului

Instrucțiuni de utilizare aknekutana

Acțiune farmacologică

Medicamentul pentru tratamentul acneei. Isotretinoina este un stereoizomer al acidului all-trans retinoic (tretinoin).

Mecanismul exact de acțiune al izotretinoinei nu a fost încă identificat, dar sa stabilit că îmbunătățirea imaginii clinice a formelor severe de acnee este asociată cu suprimarea activității glandelor sebacee și cu o scădere confirmată histologic a dimensiunii lor.

Sebumul este principalul substrat pentru creșterea Propionibacterium acnes, prin urmare, reducerea formării de sebum suprimă colonizarea bacteriană a canalului. Aknekutan suprimă proliferarea sebocitelor și acționează asupra acneei, restabilind procesul normal de diferențiere a celulelor, stimulează procesele de regenerare. În plus, izotretinoina are un efect antiinflamator asupra pielii.

Farmacocinetica

Deoarece cinetica izotretinoinei și a metaboliților săi este liniară, concentrațiile sale plasmatice în timpul tratamentului pot fi anticipate pe baza datelor obținute după administrarea unei singure doze. Această proprietate a medicamentului sugerează de asemenea că nu afectează activitatea enzimelor hepatice microzomale implicate în metabolizarea medicamentelor.

Biodisponibilitatea ridicată a Aknekutan se datorează proporției mari de izotretinoin dizolvat în preparat și poate crește dacă este administrat împreună cu alimentele. La pacienții cu acnee Cmax în echilibru după administrarea de izotretinoină la o doză de 80 mg pe stomacul gol, a fost de 310 ng / ml (interval 188-473 ng / ml) și a fost atinsă după 2-4 h. Concentrația de izotretinoin din plasmă a fost de 1,7 ori mai mare decât în ​​sânge datorită penetrării insuficiente a izotretinoinei în celulele roșii din sânge.

Legarea de proteinele plasmatice (în principal albumina) - 99,9%.

Css isotretinoin în sângele pacienților cu acnee severă care au luat medicamentul de 40 mg de două ori pe zi, a variat de la 120 ng / ml la 200 ng / ml. Concentrațiile de 4-oxo-izotretinoină (principalul metabolit) la acești pacienți au fost de 2,5 ori mai mari decât aceștia. Concentrația de izotretinoin din epidermă este de 2 ori mai mică decât în ​​ser.

Se metabolizează pentru a forma 3 metaboliți principali biologic activi - 4-oxo-izotretinoin (principalul metabolit), tretinoin (tot acidul retinoic trans) și 4-oxo retinoin, precum și metaboliți mai puțin semnificativi, inclusiv glucoronide. Deoarece isotretinoinul și tretinoina in vivo sunt transformate în mod reversibil, metabolismul tretinoinei este asociat cu metabolizarea izotretinoinelor. 20-30% din doza de izotretinoin este metabolizată prin izomerizare. În farmacocinetica izotretinoinei la om, circulația enterohepatică poate juca un rol semnificativ.

Studiile in vitro au arătat că mai multe enzime citocrom P450 sunt implicate în conversia izotretinoinului la 4-oxo-izotretinoin și tretinoin. Mai mult, niciuna dintre izoforme, aparent, nu joacă un rol dominant. Isotretinoina și metaboliții săi nu au un efect semnificativ asupra activității enzimelor citocromului P450.

T1/2 terminale pentru izotretinoină în medie - 19 ore1/2 faza terminală pentru 4-oxo-izotretinoină în medie - 29 ore

Isotretinoina este excretată prin rinichi și cu bilă în cantități aproximativ egale. Se referă la retinoizi naturali (fiziologici). Concentrațiile endogene ale retinoizilor sunt restaurate la aproximativ 2 săptămâni după terminarea administrării medicamentului.

Farmacocinetica în situații clinice speciale

Deoarece datele privind farmacocinetica medicamentului la pacienții cu insuficiență hepatică sunt limitate, izotretinoina este contraindicată la acest grup de pacienți.

Insuficiența renală ușoară până la moderată nu afectează farmacocinetica izotretinoinelor.

Forma de eliberare, compoziția și ambalarea

Capsule din gelatină tare, dimensiunea nr. 3, maro; conținutul capsulelor este pastă de culoare galben-portocalie.

Substanțe auxiliare: Gelyutsir® 50/13 (amestec de esteri ai acidului stearic polietilenoxid și glicerol), ulei de soia purificat, Span 80 ® (sorbitan oleat - esteri amestecați de acid oleic și sorbitol).

Compoziția corpului și capacele capsulei: gelatină, oxid de culoare roșie colorant (E172), dioxid de titan (E171).

10 buc. - blistere (2) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (3) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (5) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (6) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (9) - ambalaje din carton.
10 buc. - blistere (10) - ambalaje din carton.
14 buc. - blistere (1) - ambalaje din carton.
14 buc. - blistere (2) - ambalaje din carton.
14 buc. - blistere (4) - ambalaje din carton.
14 buc. - blistere (7) - ambalaje din carton.

Schema de dozare

În interior, preferabil cu mese, de 1-2 ori pe zi.

Eficacitatea terapeutică a Aknekutan și efectele sale secundare sunt dependente de doză și variază de la pacienți diferiți. Aceasta necesită selectarea dozei individuale în timpul tratamentului.

Doza inițială de Aknekutan este de 400 mcg / kg / zi, în unele cazuri de până la 800 mcg / kg / zi. În forme severe ale bolii sau cu acnee a trunchiului, poate fi necesară o doză de până la 2 mg / kg și zi.

Doza optimă de curs cumulativ este de 100-120 mg / kg. Remisiunea completă este de obicei realizată în 16-24 săptămâni. Dacă doza recomandată este puțin tolerabilă, tratamentul poate fi continuat la o doză mai mică, dar mai lungă. La majoritatea pacienților, acneea dispare complet după un singur ciclu de tratament.

În cazul recidivei, este posibilă repetarea cursului tratamentului în aceeași doză zilnică și cumulată. Curs repetat prescris nu mai devreme de 8 săptămâni după primul, deoarece ameliorarea poate fi întârziată.

În cazul insuficienței renale cronice, doza inițială trebuie redusă la 8 mg / zi.

supradoză

În caz de supradozaj, pot apărea semne de hipervitaminoză A.

Poate fi necesară spălarea gastrică în primele câteva ore după o supradoză.

Interacțiune medicamentoasă

Antibioticele de tetraciclină, GCS, reduc eficacitatea medicamentului Aknekutan.

Utilizarea simultană cu medicamente care cresc fotosensibilitatea (inclusiv sulfonamide, tetracicline, diuretice tiazidice) crește riscul de arsură la soare.

Utilizarea concomitentă cu alte retinoizi (inclusiv acitretin, tretinoin, retinol, tazaroten, adapalen) crește riscul de hipervitaminoză A.

Isotretinoina poate slăbi eficacitatea medicamentelor pentru progesteron, deci nu utilizați contraceptive care conțin doze mici de progesteron.

Utilizarea combinată cu medicamente keratolitice locale pentru tratamentul acneei nu este recomandată din cauza creșterii posibile a iritației locale.

Deoarece tetraciclinele cresc riscul unei presiuni intracraniene crescute, utilizarea concomitentă cu isotretinoina este contraindicată.

Efecte secundare

Majoritatea efectelor secundare sunt dependente de doză. De obicei, efectele secundare sunt reversibile după ajustarea dozei sau retragerea medicamentului, dar unele pot persista după întreruperea tratamentului.

Simptomele asociate cu hipervitaminoza A: piele uscată, mucoase, inclusiv. buzelor (cheilită), cavitatea nazală (sângerare), laringelui și faringelui (răgușeală), ochi (conjunctivite, opacifierea corneei și intoleranță reversibilă a lentilelor de contact).

Reacțiile dermatologice: palmele și tălpile de exfoliere a pielii, erupții cutanate, prurit, facial eritem / dermatită, transpirații, granulom piogen, paronychia, onychodystrophy, proliferarea crescută a țesutului de granulație, subțierea părului persistente, căderea părului reversibil, sub formă fulminantă de acnee, hirsutism, hiperpigmentare, fotosensibilitate, ușoară traumă a pielii. La începutul tratamentului, acneea se poate agrava și durează câteva săptămâni.

Din sistemul musculo-scheletice: dureri musculare, cu o creștere a nivelurilor serice ale CPK sau fără dureri articulare, hiperostoza, artrita, calcifierea tendoanelor si ligamentelor, tendinită.

CNS: oboseală excesivă, dureri de cap, creșterea presiunii intracraniene (pseudotumor creierului: dureri de cap, greață, vărsături, vedere încețoșată, umflarea nervului optic), convulsii; rareori - depresie, psihoză, gânduri suicidare.

În ceea ce privește simțurile: xeroftalmia, cazuri izolate de acuitate vizuală, fotofobie, încălcarea adaptării întunecate (reducerea severității viziunii crepusculilor); rar - încălcarea culorii (transmise după retragerea medicamentului), cataracta lenticular, keratite, blefarită, conjunctivită, iritație oculară, nevrită optică, edem nervului optic (ca manifestare a hipertensiunii intracraniene); afectarea auzului la anumite frecvențe sonore, dificultate la purtarea lentilelor de contact.

Din sistemul digestiv: uscăciunea mucoasei bucale, sangerarea gingiilor, gingivite, greață, diaree, boala inflamatorie intestinală (colită, ileita), sângerare; pancreatită (în special cu hipertrigliceridemie concomitentă de peste 800 mg / dl). Au fost descrise cazuri rare de pancreatită cu un rezultat fatal. Sa observat o creștere tranzitorie și reversibilă a activității transaminazelor hepatice, au fost observate cazuri izolate de hepatită. În multe dintre aceste cazuri, modificările nu au depășit limitele normei și s-au reîntors la indicatorii inițiali în cursul tratamentului, dar în unele situații a fost necesară reducerea dozei sau anularea tratamentului cu Aknekutan.

Din partea sistemului respirator: rareori - bronhospasm (mai frecvent la pacienții cu astm bronșic din istorie).

Din partea sistemului hematopoietic: anemie, scăderea hematocritului, leucopenie, neutropenie, creșterea sau scăderea numărului de trombocite, ESR accelerată.

Indicatori de laborator: hipertrigliceridemie, hipercolesterolemie, hiperuricemie, niveluri scăzute de HDL; rareori - hiperglicemie. În timpul primirii de la Aknekutan, au fost raportate cazuri de diabet nou diagnosticat. La unii pacienți, în special cei implicați în activitate fizică intensă, s-au descris cazuri izolate de creștere a activității CK în ser.

Infecții: infecții locale sau sistemice cauzate de agenți patogeni gram-pozitivi (Staphylococcus aureus).

Diverse: limfadenopatie, hematurie, proteinurie, vasculita (granulomatoza Wegener, vasculita de hipersensibilitate), reacții de hipersensibilitate sistemice, glomerulonefrita.

Efectele teratogene și embriotoxice de malformații congenitale - hidro- și microcefalie, hipoplazia nervilor cranieni, microftalmie, malformații congenitale ale sistemului cardiovascular, tulburări paratiroidian dezvoltarea scheletului (hipoplazie falangelor degetelor, craniul, vertebrelor cervicale, femur, glezna, oase antebrațele, craniul facial, palatoschizis), poziția joasă a urechilor, hipoplazie urechilor, hipoplazie sau absenta completa a meatului auditiv extern, hernia a creierului și măduvei spinării, os fuziune, fuziune a degetelor și picioarelor, tulburări de dezvoltare ale timusului; moartea fetală în perioada perinatală, nașterea prematură, avortul spontan, închiderea prematură a zonelor de creștere epifize; în experimentul pe animale - feocromocitom.

mărturie

- forme severe de acnee (nodular-chistic, conglobat, acnee cu risc de cicatrizare);

- acnee, care nu se supune altor tipuri de terapie.

Contraindicații

- sarcina stabilită și planificată (posibil acțiune teratogenă și embriotoxică);

- perioada de alăptare;

- terapie cu tetraciclină concomitentă;

- hipersensibilitate la medicament sau la componentele sale.

Aknekutan nu este recomandat pentru utilizare la copii sub 12 ani.

Cu prudență trebuie prescrisă medicamentul pentru diabet, depresia din istorie, obezitatea, tulburările metabolismului lipidic, alcoolismul.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Sarcina este o contraindicație absolută pentru terapia cu Aknekutan.

Dacă se produce sarcină, în ciuda avertismentelor, în timpul tratamentului sau în decurs de o lună după terminarea tratamentului, există un risc foarte mare de a avea un copil cu defecte severe de dezvoltare.

Isotretinoina este un medicament cu un efect teratogen puternic. Dacă sarcina are loc într-un moment în care o femeie ia o doză pe cale orală (în orice doză sau chiar într-un timp scurt), există un risc foarte mare de a avea un copil cu dizabilități de dezvoltare.

Aknekutan este contraindicat la femeile aflate la vârsta fertilă, cu excepția cazului în care starea unei femei îndeplinește toate criteriile următoare:

- formă severă de acnee, rezistentă la metodele convenționale de tratament;

- pacientul trebuie să înțeleagă și să urmeze instrucțiunile medicului;

- pacientul ar trebui să fie informat de către medic despre pericolul de sarcină în timpul tratamentului cu Aknekutan, în termen de o lună de la aceasta și de consultarea urgentă în cazul în care se suspectează o sarcină;

- pacientul ar trebui să fie avertizat cu privire la posibila ineficiență a contracepției;

- pacientul trebuie să confirme că înțelege esența precauțiilor;

- pacientul trebuie să înțeleagă nevoia și să utilizeze în mod continuu metode eficiente de contracepție cu o lună înainte de tratamentul cu Aknekutan, în timpul tratamentului și în termen de o lună de la terminarea acestuia; Este de dorit să se utilizeze simultan 2 metode diferite de contracepție, inclusiv barieră;

- pacientul trebuie să primească un rezultat negativ al unui test de sarcină fiabil în termen de 11 zile înainte de începerea tratamentului; testul de sarcină este recomandat să fie efectuat lunar în timpul tratamentului și la 5 săptămâni după terminarea tratamentului;

- pacientul trebuie să înceapă tratamentul cu Aknekutan numai timp de 2-3 zile de la următorul ciclu menstrual normal;

- Pacientul trebuie să înțeleagă necesitatea vizitelor obligatorii la medic în fiecare lună

- tratamentul pacientului bolii recurente ar trebui să utilizeze întotdeauna aceleași metode eficiente de contracepție timp de o lună înainte de tratament începând cu Aknekutanom, în timpul tratamentului și timp de o lună de la finalizarea acestuia, precum și trec prin același test de sarcină de încredere;

- Pacientul trebuie să înțeleagă pe deplin necesitatea precauțiilor și să-și confirme înțelegerea și dorința de a folosi metode fiabile de contracepție, pe care le-a explicat medicul.

Utilizarea contraceptivelor pe aceste linii directoare în timpul tratamentului cu isotretinoin ar trebui să fie încurajate chiar și acele femei care nu folosesc în mod normal, metode contraceptive din cauza infertilitate (cu excepția pacienților care au suferit o histerectomie), amenoree, sau care raportează că nu sunt activi sexual.

Medicul trebuie să fie sigur că:

- pacientul suferă de acnee severă (nodular-chistic, acnee conglobată sau acnee cu risc de cicatrizare); acnee care nu este supusă altor terapii;

- un rezultat negativ a fost obținut dintr-un test de sarcină fiabil înainte de începerea tratamentului, în timpul tratamentului și la 5 săptămâni după terminarea tratamentului; datele și rezultatele testului de sarcină trebuie să fie documentate;

- pacientul utilizează cel puțin o metodă contraceptivă eficientă, inclusiv o metodă de contracepție, în termen de o lună înainte de începerea tratamentului cu Aknekutan, în timpul tratamentului și în termen de o lună de la terminarea acestuia;

- pacientul este în măsură să înțeleagă și să îndeplinească toate cerințele de mai sus pentru prevenirea sarcinii;

- pacientul îndeplinește toate condițiile de mai sus.

Test de sarcină

În conformitate cu practica existentă, în primele 3 zile ale ciclului menstrual, trebuie efectuat un test de sarcină cu o sensibilitate minimă de 25 mME / ml:

Înainte de începerea tratamentului

Pentru a exclude o eventuală sarcină înainte de începerea contracepției, rezultatul și data testului inițial de sarcină trebuie înregistrate de un medic. La pacienții cu menstruație neregulată, timpul testului de sarcină depinde de activitatea sexuală, aceasta ar trebui efectuată la 3 săptămâni după un contact sexual neprotejat. Medicul trebuie să informeze pacientul despre metodele contraceptive.

Un test de sarcină se efectuează în ziua numirii lui Aknekutan sau cu 3 zile înainte de vizita pacientului la medic. Specialistul ar trebui să înregistreze rezultatele testelor. Medicamentul poate fi prescris numai pacienților care primesc contracepție eficientă timp de cel puțin o lună înainte de începerea tratamentului cu Aknekutan.

În timpul terapiei

Pacientul trebuie să viziteze medicul la fiecare 28 de zile. Necesitatea testelor lunare de sarcină este determinată în conformitate cu practica locală și luând în considerare activitatea sexuală, încălcările anterioare ale ciclului menstrual. Dacă există dovezi, se efectuează un test de sarcină în ziua vizitei sau cu 3 zile înainte de vizita la medic, rezultatele testelor trebuie înregistrate.

La 5 săptămâni după terminarea tratamentului, se efectuează un test pentru a exclude sarcina.

O prescripție pentru Aknekutan pentru o femeie capabilă de naștere poate fi prescrisă numai pentru 30 de zile de tratament, continuarea tratamentului necesită o nouă prescriere a medicamentului de către un medic. Vă recomandăm un test de sarcină, prescrierea și primirea medicamentului într-o singură zi.

Dacă, în ciuda măsurilor de precauție luate, în timpul tratamentului cu Aknekutan sau în decurs de o lună după terminarea acesteia, sarcina a apărut totuși, există un risc crescut de malformații fetale foarte severe.

Dacă apare o sarcină, tratamentul cu Aknekutan este întrerupt. Fezabilitatea menținerii unei sarcini trebuie discutată cu un medic specializat în teratologie.

Deoarece isotretinoina are o lipofilitate mare, este foarte probabil ca aceasta să treacă în laptele matern. Datorită posibilelor efecte secundare, Aknekutan nu trebuie administrat la mamele care alăptează.

Pacienți de sex masculin

Dovezile existente sugerează că, la femei, expunerea la medicamentele provenite din materialul seminal și lichidul seminal al bărbaților care iau Aknekutan nu este suficientă pentru apariția efectelor teratogene ale lui Aknekutan. Bărbații ar trebui să excludă posibilitatea de a lua medicamentul de către alte persoane, în special femei.

Cerere pentru încălcarea ficatului

Cerere pentru încălcarea funcției renale

Utilizarea la copii

Instrucțiuni speciale

Se recomandă monitorizarea funcției hepatice și a enzimelor hepatice înainte de tratament, la o lună după debutul acesteia și apoi la fiecare 3 luni sau în funcție de indicații. Se observă o creștere tranzitorie și reversibilă a transaminazelor hepatice, în majoritatea cazurilor în limite normale. Dacă nivelul transaminazelor hepatice depășește norma, este necesar să se reducă doza de medicament sau să se anuleze.

De asemenea, trebuie să determinați nivelul lipidelor din ser pe stomacul gol înainte de tratament, la o lună după începerea tratamentului și apoi la fiecare 3 luni sau în funcție de indicații. De obicei, concentrațiile lipidice sunt normalizate după reducerea dozei sau retragerea medicamentului, precum și prin dietă.

Este necesar să se controleze creșterea semnificativă clinic a trigliceridelor, deoarece creșterea acestora de peste 800 mg / dl sau 9 mmol / l poate fi însoțită de apariția de pancreatită acută, posibil cu un rezultat fatal. Dacă simptomele persistente de hipertrigliceridemie sau pancreatită ar trebui să fie anulate.

În cazuri rare, pacienții tratați cu Aknekutan au descris depresia, simptomele psihotice și, foarte rar, încercările de sinucidere. Deși relația lor cauzală cu utilizarea medicamentului nu a fost stabilită, trebuie acordată o atenție deosebită pacienților cu depresie în istorie și toți pacienții trebuie monitorizați pentru depresie în timpul tratamentului cu medicamentul, dacă este necesar, făcându-i referință la specialistul potrivit. Cu toate acestea, eliminarea Aknekutan poate să nu ducă la dispariția simptomelor și poate necesita observații și tratamente suplimentare de către un specialist.

În cazuri rare, la începutul tratamentului, se observă agravarea acneei, care dispare în decurs de 7-10 zile fără ajustarea dozei de medicament.

La numirea medicamentului la orice pacient trebuie să se evalueze cu atenție, în primul rând, raportul dintre beneficiile și riscurile posibile.

Pacienții cărora li se administrează Aknekutan, se recomandă utilizarea unguentului hidratant sau a cremei corporale, a balsamului pentru buze pentru a reduce pielea uscată și membranele mucoase la începutul tratamentului.

Prin utilizarea Aknekutan, pot apărea dureri la nivelul mușchilor și articulațiilor, o creștere a CK serică, care poate fi însoțită de o scădere a toleranței la exerciții intense.

Trebuie evitată dermoabraziunea chimică profundă și tratamentul cu laser la pacienții cărora li se administrează Aknekutan, precum și timp de 5-6 luni după terminarea tratamentului, datorită posibilității de cicatrizare sporită în locurile atipice și apariția hiperpigmentării și hipopigmentării. În timpul tratamentului cu Aknekutan și timp de 6 luni după aceasta, epilarea nu poate fi efectuată utilizând cereri de ceară datorită riscului detașării epidermei, dezvoltării cicatricilor și dermatitei.

Deoarece unii pacienți pot prezenta o scădere a acuității vizuale pe timp de noapte, care uneori persistă chiar și după terminarea tratamentului, pacienții trebuie informați despre posibilitatea acestei afecțiuni, recomandându-i să fie atenți la conducerea unei mașini pe timp de noapte. Starea de acuitate vizuală trebuie monitorizată cu atenție. Ochii conjunctivali uscați, opacitățile corneei, încețoșarea vederii de noapte și keratita dispar, de obicei, după întreruperea tratamentului. Pentru uscarea membranelor mucoase ale ochilor, puteți utiliza aplicații de unguent de ochi hidratant sau de preparare a lacrimilor artificiale. Este necesar să se observe pacienții cu conjunctiv uscat pentru posibila dezvoltare a keratitei. Pacienții care se plâng de viziune trebuie să fie îndrumați către un oftalmolog și să ia în considerare oportunitatea anulării lui Aknekutan. În cazul în care lentilele de contact prezintă intoleranță, trebuie utilizate ochelari în momentul tratamentului.

Efectele insolației solare și terapiei UV trebuie să fie limitate. Dacă este necesar, utilizați un agent de protecție solară cu un factor de protecție ridicat de cel puțin 15 SPF.

Se descriu cazuri rare de evoluție a hipertensiunii intracraniene benigne (pseudotumor cerebral), incl. când sunt combinate cu tetracicline. La acești pacienți, Aknekutan ar trebui eliminat imediat.

În cazul tratamentului cu Aknekutan, poate apărea o boală inflamatorie a intestinului. La pacienții cu diaree hemoragică severă, administrarea de Aknekutan trebuie întreruptă imediat.

Au fost descrise cazuri rare de reacții anafilactice care au apărut numai după utilizarea externă a retinoizilor. Reacțiile alergice severe dictează necesitatea întreruperii tratamentului și monitorizarea atentă a pacientului.

Pacienții cu risc crescut (cu diabet zaharat, obezitate, alcoolism cronic sau tulburări metabolice ale grăsimilor) pot necesita o monitorizare mai frecventă a glucozei și a lipidelor în cadrul tratamentului cu Aknekutan. Dacă este prezent sau suspectat diabet, se recomandă o determinare mai frecventă a glicemiei. Se recomandă pacienților cu diabet zaharat să efectueze o monitorizare mai frecventă a glucozei în sânge.

Pe parcursul perioadei de tratament și timp de 30 de zile după ce este necesar pentru a elimina complet probele de sânge de la donatori potențiali pentru a se evita orice posibilitate de a obține acest sânge pacienții gravide (risc ridicat de acțiune teratogen și embriotoxic).

Influența asupra capacității de a conduce transportul auto și mecanismele de control

În timpul perioadei de tratament, trebuie să se acorde atenție conducerii vehiculelor și implicării în alte activități potențial periculoase care necesită o concentrație crescută și o viteză psihomotorie (atunci când se administrează prima doză).

Rețete vorbitori cu acid acic salicilic

Cum sa scapi de Wen in pleoapele superioare?