Aknekutan

Instrucțiuni de utilizare:

Prețurile în farmacii online:

Aknekutan - un remediu pentru acnee; inhibă activitatea și proliferarea glandelor sebacee și ajută la reducerea dimensiunii acestora prin inhibarea colonizarea bacteriană a conductei, restabilirea procesul normal al diferențierii celulare, stimularea regenerării, oferind un efect anti-inflamator asupra pielii.

Forma de eliberare și compoziția

formă de dozare - capsule gelatinoase tari: 8 mg - dimensiune №3, maro, 16 mg - dimensiune №1, capac verde și corp în alb; Conținutul capsulei - galben-portocaliu pastă de ceară (10 bucăți într-un ambalaj blister într-un pachet de carton 2, 3, 5, 6, 9 sau 10 blistere ;. 14 bucăți în blister într-un pachet de carton cu 1, 2, 4 sau 7. blistere).

1 capsulă Aknekutan conține:

 • Ingredient activ: isotretinoin - 8 sau 16 mg;
 • Componente auxiliare: ulei de soia purificat, Gelyutsir 50/13 (un amestec de esteri ai acidului stearic de glicerină și oxid de polietilenă), Span 80 (sorbitan oleat - esteri ai acidului amestecat sorbitan și oleic);
 • Capsula și capacul capsulelor: dioxid de titan (E171), gelatină; №3 / №1 - oxid de culoare roșie (E172) / indigo carmină (E132), oxid de galben colorant de fier (Е172).

Indicații pentru utilizare

 • Konglobatnaya, forme nodulare-chistice și alte forme severe de acnee, inclusiv riscul de cicatrizare;
 • Acnee, care nu se supune altor metode de tratament.

Contraindicații

 • Hypervitaminoza A;
 • Hiperlipidemie severă;
 • Insuficiență hepatică;
 • Utilizarea simultană a tetraciclinelor;
 • Perioada alăptării;
 • Sarcina este stabilită sau planificată (probabilitatea acțiunii embriotoxice și teratogene este ridicată);
 • Vârsta de până la 12 ani;
 • Intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Aspectul sarcinii în timpul perioadei de utilizare sau în timpul primei luni de la terminarea cursului terapiei implică potențialul de amenințare cu defecte severe de dezvoltare la nou-născut.

Femeile în vârstă fertilă Terapia Aknekutan este permisă numai în formă severă de acnee, care nu este supusă metodelor convenționale de tratament. În acest caz, o femeie trebuie:

 • Înțelegeți și respectați necondiționat toate instrucțiunile medicului;
 • Obțineți informații de la medic despre pericolul de sarcină în cursul terapiei, timp de o lună după aceasta și despre necesitatea consultării urgente în caz de suspiciune de sarcină;
 • Să confirme înțelegerea necesității măsurilor de precauție și a gradului de răspundere;
 • Obțineți informații despre posibila ineficiență a contraceptivelor;
 • Înțelegeți nevoia și utilizați în mod constant cele mai eficiente metode de contracepție timp de o lună înainte de tratamentul cu Aknekutan, în timpul tratamentului și timp de o lună după terminare;
 • Folosiți (dacă este posibil) în același timp două metode contraceptive diferite, inclusiv barieră;
 • Obțineți un rezultat negativ al unui test fiabil de sarcină cu 11 zile înainte de a lua medicamentul;
 • Realizați un test de sarcină în fiecare lună în timpul procesului de tratament și la 5 săptămâni după terminarea tratamentului;
 • Începeți tratamentul numai la 2-3 zile după începerea ciclului menstrual normal;
 • Fiți conștienți de necesitatea de a vizita un medic în fiecare lună;
 • Utilizați aceleași metode eficiente de contracepție în tratamentul recurenței bolii, cu o lună înainte de tratament, în timpul tratamentului și timp de o lună de la terminarea tratamentului, și să se supună aceluiași test fiabil de sarcină;
 • Înțelegeți necesitatea precauțiilor și confirmați-vă înțelegerea și dorința de a utiliza metode de protecție fiabile recomandate de medicul dumneavoastră.

Utilizați contraceptive pentru recomandările de mai sus în timpul tratamentului cu isotretinoin este necesar, chiar și pentru femeile care de obicei nu folosesc metode contraceptive din cauza amenoree, infertilitate (excepție - un pacient care a suferit o histerectomie) sau raportează că acestea nu sunt activi sexual.

Se recomandă ca Aknekutan să fie recomandat pacienților cu diabet zaharat, obezitate, anomalii ale lipidelor, cu antecedente de depresie și alcoolism.

Dozare și administrare

Capsulele se administrează oral de 1-2 ori pe zi, de preferință cu mese.

Medicul prescrie doza de medicament individual, ținând cont de eficacitatea terapeutică și de prezența efectelor secundare la pacient.

Doza recomandată: doza inițială se bazează pe 0,4 mg pe 1 kg de greutate pe zi pe zi, dacă este necesar, puteți aloca 0,8 mg pe 1 kg pe zi. Pentru tratarea acneei trunchiului sau a formelor severe ale bolii, doza poate fi de 2 mg pe 1 kg pe zi.

Doza cumulativă optimă pe curs de terapie este de 100-120 mg pe 1 kg de greutate. De obicei durează 4-6 luni pentru a obține o remisiune completă.

Pentru pacienții cu toleranță redusă la Aknekutan, doza zilnică recomandată poate fi redusă prin prelungirea perioadei de tratament.

Acneea dispare de obicei complet după un curs de tratament.

În cazul recidivei, un al doilea curs poate fi prescris nu mai devreme de 2 luni după terminarea tratamentului, deoarece simptomele de ameliorare pot fi oarecum întârziate. Al doilea curs se efectuează în doza inițială zilnică și cumulată.

Pacienții cu insuficiență renală cronică severă, doza inițială trebuie redusă la 8 mg pe zi.

Efecte secundare

 • Sistemul digestiv: greață, diaree, uscăciunea mucoasei bucale, inflamația gingivală, sângerarea gingiilor, sângerări gastro-intestinale, patologia inflamatorie a intestinului (ileita, colita), pancreatita, inclusiv letale (adesea cu hipertrigliceridemie mai mare de 800 mg / dl); în unele cazuri - hepatită, creșterea temporară reversibilă a enzimelor hepatice;
 • Reacții dermatologice: în primele câteva săptămâni de utilizare este posibilă exacerbarea acneei; peeling tălpi piele și palmele, mâncărimi, erupții cutanate, dermatită sau eritem facial, transpirații, paronichie, granulom piogen, onychodystrophy, subțierea părului persistente, proliferarea crescută a țesutului de granulație, căderea părului reversibil, hirsutism, formă fulminantă de acnee, fotosensibilitate, hiperpigmentare, piele lumina traumatizată ;
 • Sistemul nervos: dureri de cap, oboseală, creșterea presiunii intracraniene (pseudotumora creier: greață, vărsături, dureri de cap, edem al nervului optic, vedere încețoșată), convulsii; rare - psihoză, depresie, gânduri de sinucidere;
 • Sistem musculo-scheletice: dureri articulare, dureri musculare (cu o creștere a nivelului de activitate creatinfosfokinază în ser sau fără ea), artrita, hiperostoza, tendinite, tendon și calcifierea ligamentelor;
 • Senses speciale: fotofobie, tulburări ale acuității vizuale (evenimente), xeroftalmie, tulburări de adaptare la întuneric (ameliorarea vederii Crepuscul); rar - tulburări tranzitorii ale percepției culorilor (după eliminarea recuperării lor proprii), nevrita optica, keratita, cataracta lenticulare, conjunctivită, blefarită, iritație oculară, umflarea nervului optic (ca o manifestare a hipertensiunii intracraniene), la pacienții cu lentile de contact - dificultate în purtarea, tulburări de auz percepția anumitor frecvențe sonore;
 • Sistemul hematopoietic: scăderea hematocritului, anemiei, leucopeniei, neutropeniei, modificarea numărului de trombocite, accelerarea ratei de sedimentare a eritrocitelor;
 • Sistemul respirator: rareori - bronhospasm (mai frecvent cu istoric de astm bronșic);
 • Indicatori de laborator: hipercolesterolemie, hipertrigliceridemie, scăderea nivelului de lipoproteine ​​cu densitate mare, hiperuricemie; rar, hiperglicemie; cazuri de diabet nou diagnosticat; mai frecvent cu o intensă efort fizic - creșterea activității serice de creatină fosfokinază; infecții sistemice sau locale cauzate de Staphylococcus aureus (agenți patogeni gram-pozitivi);
 • Diverse: proteinurie, hematurie, limfadenopatie, vasculita (inclusiv etiologie alergică, granulomatoza Wegener), glomerulonefrita, reacțiile de hipersensibilitate sistemice.

Simptomele asociate cu hipervitaminoza A: uscăciune a gâtului și laringelui mucozală (răgușeală), buzelor (cheilită), ochi (reversibil opacitate a corneei, conjunctivita, lentile de contact intoleranță), cavitatea nazală (sângerare), și pielea.

Embriotoxic și efecte teratogene Aknekutana: malformații congenitale - hidrocefalie, microcefalie, microftalmie, hipoplazie a nervilor cranieni, malformații ale glandelor paratiroide și a sistemului cardiovascular, tulburări ale dezvoltării scheletice (hipoplazia craniului, falangelor degetelor, vertebrele cervicale, glezna, coapsa, os antebrațele, palatoschizis, craniul facial), hipoplazie și / sau poziție joasă a urechilor, absența completă sau hipoplazie a meatului auditiv extern, hernia mo spinal și cerebral RSA, fuziunea dintre degetele de la picioare și mâini, fuziunea osoasă, tulburări de dezvoltare ale glandei timus, moartea fatului in perioada perinatală, avort spontan, nastere prematura, închiderea timpurie a zonelor de creștere epifizare, în experimentele pe animale - feocromocitom.

Instrucțiuni speciale

Scopul medicamentului pentru fiecare pacient trebuie efectuat după o evaluare preliminară detaliată a raportului dintre beneficiile estimate și riscurile potențiale.

Medicamentul nu este indicat pentru tratamentul acneei în timpul pubertății.

Utilizarea Aknekutan necesită monitorizarea regulată a funcției hepatice și a enzimelor hepatice înainte de tratament, după o lună de tratament, apoi la fiecare 3 luni. Dacă depășiți nivelul normal al transaminazelor hepatice, reduceți doza medicamentului sau întrerupeți administrarea acestuia.

În plus, înainte de începerea tratamentului, pacientul ar trebui să determine nivelul lipidelor din ser, apoi după o lună de utilizare și la fiecare 3 luni sau în funcție de indicații. De obicei, conținutul de lipide este normalizat prin scăderea dozei, prin menținerea unei diete sau prin retragerea medicamentului.

Întrucât o creștere a trigliceridelor de peste 9 mmol / l sau 800 mg / dl poate determina apariția de pancreatită acută, inclusiv deces, este necesar ca pacientul să-și controleze conținutul. În cazul hipertrigliceridemiei susținute sau apariției simptomelor de pancreatită, utilizarea medicamentului trebuie întreruptă.

Din cauza riscului de simptome psihotice, depresie, tentative de suicid cu extremă precauție, se recomandă să prescrie un medicament pentru depresie în istorie și de a controla apariția simptomelor depresive la toți pacienții.

Exacerbarea acneei care a apărut la începutul tratamentului, fără ajustarea dozei, are loc în decurs de 7-10 zile.

La începutul terapiei, pentru a reduce uscarea pielii, se recomandă utilizarea unui hidratant sau unguent pentru organism, balsam de buze.

Întrucât efectul medicamentului poate determina o scădere a acuității vizuale la noapte (uneori persistând chiar și după terminarea aportului), medicul trebuie să informeze pacientul despre posibilitatea unei astfel de afecțiuni, să recomande prudență atunci când conduceți o mașină pe timp de noapte. Conjunctiva uscată poate provoca dezvoltarea de keratită, prin urmare, pentru hidratarea membranelor mucoase ale ochilor, se recomandă utilizarea preparatelor de lacrimi artificiale, unguente de ochi hidratante. Când starea acuității vizuale se deteriorează, este necesar să se consulte un oftalmolog.

Trebuie evitată terapia ultravioletă și expunerea la lumina directă a soarelui, se recomandă utilizarea unei creme cu o valoare a factorului soare ridicat (15 SPF sau mai mult).

Dacă apare o boală inflamatorie intestinală, trebuie să consultați un medic. În caz de diaree hemoragică severă, medicamentul trebuie oprit imediat.

Datorită riscului de cicatrizare crescută, apariția hipo și hiperpigmentării, pacienții sunt contraindicați pentru tratamentul cu laser și profundă dermoabraziune chimică atât în ​​timpul administrării de Aknekutan cât și timp de 5-6 luni după terminarea tratamentului.

Există riscul de detașare a epidermei, apariția dermatitei și a cicatricilor la îndepărtarea părului cu ajutorul aplicațiilor de ceară. Procedurile nu trebuie efectuate în timpul tratamentului și timp de șase luni după întreruperea tratamentului.

Reacțiile alergice severe reprezintă motive pentru retragerea imediată a capsulelor.

Pacienții cu obezitate, diabet zaharat, alcoolism cronic, tulburări ale metabolismului lipidic necesită o monitorizare mai frecventă a nivelului de lipide și de glucoză în laborator.

Nu luați sânge din partea donatorilor potențiali în timpul tratamentului cu izotretinoină, precum și în termen de o lună de la terminarea tratamentului.

În timpul perioadei de utilizare a medicamentului Aknekutan, pacienții trebuie să fie atenți atunci când conduc și lucrează cu mecanisme complexe.

Interacțiune medicamentoasă

Înainte de administrarea concomitentă de Aknekutan și alte medicamente, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a evita apariția de reacții adverse.

analogi

Analogurile de Aknekutan sunt: ​​Verokutan, Isotretinoin, Retasol, Roaccutane, Unguent Retinovaya, Erase.

Termeni și condiții de depozitare

A se păstra într-un loc închis la temperaturi de până la 25 ° C. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Aknekutan

Descrierea din 09/08/2014

 • Nume latin: Acnecutan
 • Codul ATC: D10BA01
 • Ingredient activ: izotretinoin (izotretinoin)
 • Producător: SMB TECHNOLOGY, S.A. (Belgia)

structură

Compoziția chimică a lui Aknekutan depinde în primul rând de forma eliberării medicamentului. O capsulă cu dimensiunea 3 sau 1 conține, respectiv, 8 sau 16 mg. substanță activă izotretinoin activă.

In plus, compoziția medicamentului include excipienți ca: ulei de soia purificat, complexe de substanțe Gellutsir 50/13 (esteri ai acidului stearic, glicerol și oxid de polietilenă), precum și SpanO (sorbitol și esteri ai acidului oleic).

Capacul capsulei conține dioxid de titan, gelatină, oxid roșu de fier și indigo carmină (10 mg).

Formularul de eliberare

Capsule din gelatină tare, culoare maro Nr. 3 (8 mg) sau Nr. 1 (10 mg). Conținutul capsulelor este o pastă cerată, caracterizată printr-o nuanță portocalie-galbenă. În cutia de carton pot fi 1,2,4, precum și 7 blistere cu 14 capsule sau 2,3,5,6,9 blistere cu 10 sau 14 capsule.

Acțiune farmacologică

Medicamentul are abilități antiinflamatorii și anti-seborice și, de asemenea, are un efect regenerant asupra pielii.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Datorită prezenței izotretinoinului Aknekutan în compoziția medicamentului, acesta îmbunătățește imaginea clinică în forme severe de acnee, care nu sunt supuse altor tipuri de tratament terapeutic. Deși mecanismul exact de acțiune al compusului medicamentos activ nu este complet clar, medicamentul ajută la suprimarea activității glandelor sebacee.

Deoarece sebumul este cel mai bun mediu pentru dezvoltarea bacteriilor dăunătoare Propionibacterium acnes, care provoacă formarea de acnee, reducerea mărimii glandelor sebacee și reducerea activității lor încetinește colonizarea bacteriană a canalului.

Acnecutanul acționează asupra acneei, inhibând proliferarea sebocitelor, restabilind astfel procesul de diferențiere a celulelor, stimulând în același timp regenerarea. Isotretinoinul conținut în compoziția medicamentului are un efect antiinflamator asupra pielii.

Indicații pentru utilizare

Principalele contraindicații ale medicamentului sunt:

 • perioada de lactație;
 • sarcinii;
 • insuficiență hepatică;
 • hiperlipidemie;
 • hipersensibilitate;
 • hipervitaminoza A.

Aknekutan nu este recomandat pentru utilizarea în tratamentul copiilor sub 12 ani. Este înțelept să tratați acest medicament pacienților care suferă de diabet, alcoolism, precum și de tulburări ale metabolismului lipidic, cu obezitate și depresie.

Efecte secundare

Atunci când se utilizează un medicament, pot apărea simptome de hipervitaminoză A, adică piele uscată, conjunctivită, sângerare nazală, răgușeală de voce și intoleranță la lentilele de contact. Acnekutan poate provoca astfel de reacții dermatologice cum ar fi: peeling al pielii, transpirație, paronichie, mâncărime și erupție cutanată, dermatită, onychodystrophy, fotosensibilizare, precum și exacerbarea acneei.

În plus, reacțiile adverse la utilizarea Aknekutan pot fi observate de la:

 • sistemul digestiv, de exemplu, diaree, sângerare, gingivită, pancreatită;
 • sistemul nervos central - greață, cefalee, vedere încețoșată, convulsii, convulsii;
 • organe senzoriale - fotofobie, xeroftalmie, keratită, nevrită, pierderea auzului;
 • sistemul respirator și se exprimă în bronhospasm
 • sistemul circulator sub formă de neutropenie, anemie, leucopenie, scăderea hematocritului.

Instrucțiuni de utilizare Aknekutana (metoda și dozajul)

Capsulele cu un compus activ de droguri sunt cel mai bine luate cu mese nu mai mult de 2 ori pe zi. Doza de Aknekutan depinde de gravitatea bolii și de starea de sănătate a pacientului. Doza inițială recomandată este de 0,4 mg. pentru fiecare kilogram de greutate corporală pe zi.

În forme severe de acnee, doza medicamentului poate fi mărită la maximum 2 mg. pentru fiecare kilogram de greutate corporală pe zi. Remisiunea completă la pacienți este observată pentru aproximativ 24 de zile de utilizare a medicamentului. O atenție deosebită acordată dozării medicamentului trebuie acordată pacienților cu insuficiență renală.

supradoză

La supradozajul cu Aknekutan apar simptome ale grupului H de hipervitaminoză. Pentru a elimina efectele negative ale nerespectării dozei recomandate de medicament, ar trebui să faceți o spălare gastrică și să întrerupeți utilizarea medicamentelor.

interacțiune

Eficacitatea Aknekutan poate reduce antibioticele legate de seria de tetracicline. Pentru a evita arsurile, nu trebuie să luați medicamente care cresc fotosensibilitatea cu medicamentul. Riscul de a dezvolta hipervitaminoză tip A crește retinoidele, care, de asemenea, nu sunt recomandate pentru utilizare împreună cu acest medicament.

Isotretinoina conținută în compoziția medicamentului poate reduce eficacitatea contraceptivelor cu o cantitate mică de progesteron. Pentru a elimina iritarea crescută, Aknekutan nu este utilizat împreună cu medicamente keratolitice.

Condiții de vânzare

Eliberat din farmacii prin prescripție medicală.

Condiții de depozitare

Medicamentul este păstrat la o temperatură de 25 ° C, într-un loc protejat de lumină.

Perioada de valabilitate

Instrucțiuni speciale

Înainte de începerea imediată și în timpul tratamentului terapeutic cu Aknekutan, trebuie monitorizată funcția hepatică, precum și nivelul lipidelor, trigliceridelor și enzimelor hepatice.

În timpul tratamentului cu medicamente, pacienții sunt sfătuiți să evite lumina directă a soarelui și să nu neglijeze hidratanții, precum și să utilizeze produse care ajută la prevenirea pielii și buzelor uscate.

Nu este recomandat să recurgeți la tratamentul cu laser sau dermo-abraziunea chimică în timpul utilizării medicamentelor.

Medicamentul poate afecta concentrația, deci trebuie să fiți precaut să conduceți când luați Aknekutan.

analogi

Dintre medicamentele similare pot fi identificate:

Ce este mai bine Aknekutan sau Roakkutan

Compoziția chimică, forma de eliberare și efectele medicamente ale acestor medicamente sunt similare cu celelalte, diferența dintre Aknekutana și Roaccutane este doar în numărul de compuși activi conținute într-o singură capsulă a medicamentului. Roaccutanul poate conține până la 20 mg. izotretinoin, prin urmare, Aknekutan este considerat o alternativă mai bună și, în același timp, un medicament eficace împotriva acneei.

Pentru copii

Nu se utilizează în tratamentul copiilor sub 12 ani.

În timpul sarcinii (și alăptării)

Aknekutan a interzis utilizarea în timpul sarcinii și alăptării.

Recenzii despre Aknekutane

Se poate spune că majoritatea covârșitoare a recenziilor despre Aknekutane pe forumuri este pozitivă. Cu toate acestea, nu toată lumea este de acord cu acest medicament, deoarece are multe efecte secundare. În plus, unele recenzii ale pacienților care vorbesc despre efectul pe termen scurt al unui medicament scump, pun la îndoială beneficiile reale ale acestui medicament.

Pret Aknekutana unde sa cumpere

Prețul de Aknekutan (capsule de 16 mg., 30 buc.) În unele regiuni poate ajunge la 2500 de ruble. Acesta este un medicament destul de scump.

Este posibil să cumpărați un medicament în Moscova (capsule de 8 mg, 30 de bucăți) pentru o medie de 1100-1200 ruble.

Acnee: cum să vindeci acnee

De unde provin coșurile și cum să le vindeceți. Tratament acnee gratuit la domiciliu. Recenzii de produse cosmetice farmaceutice.

Acnecutane pentru acnee

Un alt medicament pentru uz intern Aknekutan pentru acnee. Acest instrument a apărut în Rusia abia în 2010 pe piață și este similar cu Roaccutane, doar cu mai puține efecte secundare. Dar Aknekutan este prescris numai de un dermatolog și dacă alte tratamente nu au ajutat la scăderea acneei. Înainte de a începe să beți Aknekutan, citiți efectele secundare și gândiți-vă din nou dacă sunteți gata să mergeți pentru a scăpa de acnee. Într-adevăr, doar 50% din pacienți au acnee pentru totdeauna, în timp ce restul de 50% recidivează sau se agravează după ce au refuzat Aknekutan.

Cum se face Aknekutan pentru acnee

Ingredient activ Aknekutan este izotretinoin. Această substanță reglează glandele sebacee. Nu numai că suprimă secreția activă de sebum, dar, de asemenea, reduce dimensiunea glandelor sebacee. De asemenea, medicii au demonstrat că isotretinoina are un efect antiinflamator, extinderea acneei la bacterii. Datorita utilizarii pe termen lung a Aknekutan, glandele sebacee pot ramane intr-o forma redusa pentru totdeauna, ceea ce duce la scutirea de acnee.

De asemenea, efectul tratamentului cu Acnecutanom acnee crește și datorită subțierelor straturilor superioare ale epidermei cu izotretinoin. Este mult mai ușor ca substanțele active să pătrundă în sânge, rezultatele vizibile apar rapid.

Isotretinoina este un retinoid sistemic și este cel mai eficient tratament pentru acnee. Dar aceste medicamente pot prescrie doar un medic într-o doză individuală, având în vedere greutatea, vârsta și forma de acnee. A demonstrat că cauza acneei este o activitate prea activă a glandelor sebacee și producerea unor cantități mari de sebum, care este un mediu favorabil pentru răspândirea bacteriei acneice Propionibacterium acnes. Aknekutan luptă cu succes cu acest proces, reducând atât secreția de sebum, cât și glandele sebacee. În plus, Aknekutan restabilește regenerarea normală și diferențierea celulelor, având în același timp un efect antiinflamator.

Instrucțiuni de utilizare Aknekutan

Luați Aknekutan 1-2 ori pe zi pe cale orală cu mese. Doze stabilite de către medic în funcție de greutatea și forma acneei. Capsulele Aknekutan 8 și 16 mg fiecare, câte 30 de bucăți pe pachet. Durata medie a unui curs de tratament cu Aknekutan este de 4-6 luni, timpul medicului variază în funcție de efectele secundare, de îmbunătățirea sau deteriorarea stării pacientului.

După un tratament complet cu Aknekutan, există o șansă de recădere, este posibilă repetarea tratamentului, dar nu mai devreme de 2 luni de la sfârșitul celui precedent. Aceasta se datorează posibilității de tratament inhibat, adică rezultatul nu a fost imediat evident.

Efecte secundare Aknekutan

pentru că Medicamentul Aknekutan conține cantitatea maximă de vitamina A, primele efecte secundare care vor fi asociate cu hipervitaminoza vitaminei A:

-mucoase (nas, gât, ochi),

-peeling și iritare

-caderea parului, unghiile fragile,

-erupție cutanată, mâncărime, transpirație excesivă,

-exacerbarea acneei la începutul tratamentului

-durere in oase si muschi

-dureri de cap, oboseală, depresie, afectare a acuității vizuale, dureri abdominale, inflamarea gingiilor, greață, diaree.

Reacțiile adverse ale Aknekutan au apărut în stadiile inițiale ale tratamentului și au revenit la normal în timpul tratamentului. Uneori este necesară reducerea dozei zilnice a medicamentului, pentru a nu agrava situația.

În legătură cu o listă atât de mare de reacții adverse de la Aknekutan, nu trebuie doar să luați medicamentul pe baza de prescripție medicală, ci și să luați teste în fiecare lună pentru a monitoriza starea organelor interne și a sângelui și a preveni apariția efectelor secundare.

În timpul tratamentului acneei, cu ajutorul medicamentului Aknekutan, fetele nu pot rămâne însărcinate înainte de tratament, în timpul tratamentului și la o lună după terminarea tratamentului. Există un risc ridicat de a avea un copil cu dizabilități de dezvoltare, astfel încât fetele trebuie să utilizeze metode de contracepție fiabile.

În plus față de toate cele de mai sus, în termen de 6 luni de la terminarea tratamentului, nu se poate utiliza o curățare mecanică și laser, operații și epilare a oricărei părți a corpului. Risc ridicat de cicatrici și cicatrici

Cât de mult este Aknekutan

Prețul acnecutanului este de 2 ori mai ieftin decât pe Roaccutane. Se pare că acest lucru se datorează șederii pe termen scurt pe piața rusă și o anumită neîncredere față de droguri, precum și o tehnologie de producție mai eficientă, patentată în Belgia. Prin urmare, Aknekutan costă în jur de 40% mai ieftin.

Capsulele Aknekutan pe 8 mg pentru 30 de piese - 1070 ruble

Capsule de 16 mg Aknekutan pentru 30 de piese - 1800 de ruble

Cum diferă acnekutan de Roaccutane

Isotretinoina este o substanță activă conținută în Roaccutane și Aknekutane. Dar Aknekutan are două substanțe suplimentare care permit ca isotretinoina să funcționeze cu 20% mai eficient. Doctorii au efectuat studii comparative și sa demonstrat că 16 mg de Aknekutan este egal cu 20 mg de Roaccutane. Aceasta înseamnă că cantitatea de izotretinoină care trece prin tractul digestiv este de două ori mai mică și, prin urmare, de 2 ori mai mică decât efectele secundare.

Pentru a da un exemplu, luând o capsulă de Roaccutane de 20 mg, doar 12 mg de izotretinoin intră în sânge și acționează împotriva acneei, restul de 8 mg trec prin tractul digestiv fără a intra în sânge. Având o capsulă de 16 mg de Aknekutan, 12 mg de izotretinoin (aceeași cantitate) ajung în sânge pentru tratamentul acneei, iar restul de 4 mg trec prin sistemul digestiv. Ie trecerea izotretinoinei prin tractul digestiv este de 2 ori mai puțin, mai puțin stresul asupra organelor interne. Aceasta este diferența principală.

Un alt plus important, Aknekutana - ușor digerat fără a mânca. pentru că izotretinoina este un analog al vitaminei A și face parte din vitaminele solubile în grăsimi, dar medicamentul este mai ușor de digerat cu alimente grase. Dar pacientul nu va fi întotdeauna în măsură să ia Aknekutan cu o masă sau cu o masă destul de grasă. În cursul cercetărilor, sa constatat că Aknekutan este absorbit în proporție de 70% fără alimente, iar Roaccutane este de numai 37%. Aceasta înseamnă încredere totală în tratamentul că medicamentul, chiar și atunci când este luat fără hrană, este absorbit de organism.

Opinii Aknekutan

Am fost prescris de un medic după un an de luptă împotriva acneei. Ne-am luptat impreuna, apropo, si, aparent, el insusi nu a putut sa-mi faca vizitele. După două săptămâni de la administrarea lui Aknekutan, fața mea sa agravat, am devenit foarte speriată, dar doctorul a spus că este normal, trebuie să trec prin ea. A trebuit să fac și ce altceva de făcut... O săptămână mai târziu, m-am simțit puțin mai bine și de atunci apariția acneei a coborât, nu mi-am putut crede ochii, nu au existat leziuni noi, cele vechi au trecut. Undeva în 2 luni nu aveam un singur cos! fata a fost pete și pete negre, dar nu a existat nici o inflamație și pentru mine a fost deja progres! Am avut un curs de 4 luni, câteodată am simțit dureri de cap și ochi uscați, nu a mai existat nimic și nu am făcut niciun test. În cele din urmă, mi-ar plăcea cu adevărat să fac un peeling, dar este contraindicat pentru încă 6 luni. În general, sunt mulțumit.

Revizuit de: Marina

Am avut o depresie groaznică după ce iau Aknekutan, și după 2 săptămâni am renunțat la aceasta, pentru că m-am simțit cumva incomod și totul sa întors la normal, dar acnea a devenit de 2 ori mai mult. Am citit că acest lucru este posibil odată cu eliminarea medicamentului. Dar acum sunt tratat extern și nu sunt gata să simt din nou această lipsă de valoare. Amintirile mele despre Aknekutan sunt rău până acum.

Referent: Tina

Dermatologul a prescris un curs de 3 luni, toată fața fiind în gropi, inflamații și fierbe. Horror, chiar și fundația nu a ajutat. Ea a refuzat să iasă. Am crezut că nu poate fi mai rău și a decis să ia drogul. Și eu sunt atât de fericit că am decis! În ciuda pierderii părului și a mâinilor peeling, buze, am scăpat în sfârșit de acest coșmar! După o lună, boii mi-au dispărut, gropile nu au devenit atât de vizibile, după 2 luni eram în general în șoc - în unele locuri erau doar niște găuri. Dermatologul a văzut acest efect și a decis să se prelungească până la fixarea încă o lună. Am terminat 4 luni acum, foarte multumit. Dacă aveți o formă foarte acută de acnee, acest medicament este pentru dvs.

Referent: Ekaterina

11 comentarii despre Aknekutan pentru acnee:

Voi vinde acnekutan pentru 800 de frecat. Pentru 1400 freca. Nu am un stadiu greu de acnee, așa că cosmetologul a interzis să bea. cumpărat în sărbătorile mai 2014 toate întrebările scrieți la poștă
[email protected] Moscova

Am început să iau medicamentul după 1,5 ani de acnee cu afecțiune. De-a lungul acestui timp, fața mea nu sa îmbunătățit prin diferite metode de tratament. Am încercat toate metodele și medicamentele cele mai recomandate, Baziron, Zinirit, Skinaren și altele. Nu am învățat nici un rezultat decât roșeața pe piele. Așa că m-am dus la clinică, unde, după ce am făcut toate testele, i-am fost prescrisă pe Aknekutan. Deci Am început să o iau (16 mg) de îndată ce am fost eliberat și după 3 săptămâni am văzut un rezultat incredibil! Nu am avut o erupție ascuțită după începerea recepției. Am baut primul pas (16 mg) si rezultatul a fost, dar nu perfect, si am continuat sa beau deja cursul (8 mg). Si dupa ce am terminat sa iau medicamentul, fata mea sa normalizat complet. Rămâne cicatrici, pe care sper să le îndepărtez cu ușurință folosind peelingul cu laser. Nu există tumori. Deci, sunt extrem de mulțumit de rezultat.

Anton, spune-mi, ai cicatrici puternice? Are Acnekutan chiar textura pielii?

După ce am vizitat un dermatolog, după ce am terminat cursul de curățare a sângelui VLOK, mi-a fost prescris acnecutan. Cu toate acestea, fără avertisment cu privire la o grămadă de contraindicații. Am cumpărat și apoi am citit. Nu voi bea, am o formă ușoară de acnee. Deci, cine are nevoie de aknekutan la o reducere? scrie [email protected]

Eugene și din ce oraș sunteți?

Bună, vă rog să-mi spuneți dacă capsula trebuie dizolvată în apă?

O zi buna! Nu, nu este necesar, ci citiți cu atenție instrucțiunile.

Cine a nascut dupa ce ia luat Aknekutan? Copiii sunt sănătoși după tratamentul cu acest medicament? Care este timpul garantat înainte de a rămâne gravidă?

Alo Am 22 de ani, sexul nevestelor. Dermatologul a prescris băut 8 mg de acnecutan pe zi - a băut timp de 6 luni. Fața a fost curățată. A apărut o recădere după 6 luni. Din nou, prescris pentru a bea 8 mg pe zi. A văzut 11 luni. Fața a fost curățată. O recădere a avut loc după 3 luni. Acum, din nou, am început să beau 8 mg pe zi. Am băut timp de 4 luni. Acneea se ridică. În total, beau 21 de luni, în cazul în care pentru a rezuma totul. De ce apar recurentele? Și de ce, atunci când sunt luate la 4 luni, ieși (înainte de asta nu a fost)? Ajută-te. Nu mai știu ce să mai fac (

Cred că ar trebui să clarificați această problemă împreună cu medicul dumneavoastră. În general, aknekutanul nu este băut timp de jumătate de an, este beat cu un curs de 1-2 ani, crescând treptat doza și reducând treptat, și nu ca tine: băut o jumătate de an, apoi o jumătate de an... retinoidele au același efect cumulativ și nu lăsați să rămână corpul.

Am acnee pe spate, cel mai probabil din cauza sportului. M-am dus la un dermatolog, am încercat o grămadă de unelte, așa cum am scris mai sus. În cele din urmă, totul a ajuns la recepția lui Aknekutan. A luat cineva acnee pe corp, pe spate? A fost rezultatul? Și este adevărat că activitatea fizică ar trebui redusă? Mulțumesc.

Aknekutan: vise de piele sănătoasă devin realitate

Acneea, acneea și alte imperfecțiuni ale pielii otrăvesc mulți oameni, indiferent de sex și vârstă. Problemele mici pot fi rezolvate cu ajutorul îngrijirii corecte și cosmetice, dar ce trebuie să facem dacă boala cutanată se manifestă prin erupții abundente, acnee severă și formarea de cicatrici și cicatrici? În special pentru astfel de cazuri, farmaciștii au creat medicamente din grupul de retinoizi sistemici. Unul dintre mijloacele cele mai populare și eficiente din această serie este recunoscută de Aknekutan. Cum să luați pastile pentru a obține efectul dorit?

Compoziția și proprietățile lui Aknekutan

Aknekutan este un medicament generic (medicament care este echivalent cu marca originală în compoziție și acțiune) a binecunoscutului medicament Roaccutane. Acest instrument este utilizat numai în cazurile în care diferite metode de tratare a acneei au fost încercate și niciunul nu a dat rezultate pozitive. Medicamentul poate fi o mântuire în cele mai avansate cazuri de acnee.

Pentru a trata cazurile ușoare de acnee, Aknekutan nu este prescris!

Ingredient activ Aknekutana - un analog sintetic al retinolului (vitamina A) - izotretinoin. Disponibil în capsule de gelatină într-o doză de 8 sau 16 mg. Fiecare capsulă conține excipienți - ulei de soia purificat și amestecuri de esteri. Medicamentul este fabricat utilizând tehnologia unică Lidose®, dezvoltată și patentată de farmaciști belgieni.

Indicațiile pentru scopul Aknekutan sunt forme severe de acnee: conglobate, nodulare-chistice și alte forme care amenință formarea țesutului cicatrician.

Proprietățile izotretinoinei

 1. Substanța reglează activitatea glandelor sebacee: reduce activitatea funcțională, diminuează în timp. Datorită acestui fapt, porii pielii sunt mai puțin înfundați, nu se formează elemente inflamatorii. Această proprietate a medicamentului - principalul lucru în lupta eficientă împotriva acneei, din moment ce grăsimea crescută a pielii este foarte favorabilă dezvoltării bacteriei Propionibacterium acnes, contribuind la apariția acneei. Fără efect antibacterian, izotretinoina luptă eficient împotriva agenților patogeni acnee.
 2. Acțiunea keratolitică - izotretinoina diluează straturile superioare ale epidermei, făcând pielea auto-curățată devine mai eficientă, porii nu sunt înfundați.
 3. Medicamentul are efect antiinflamator, antiseboric și stimulează, de asemenea, procesele regenerative (regenerative) din piele.

Analogii ale medicamentului: care este diferența și ce este mai bine?

Împreună cu Aknekutan, dermatologii prescriu medicamente similare: Roaccutane (medicamentul original) și Erase (generic Roaccutane). Care este diferența dintre aceste medicamente și care este cea mai bună?

Ingredientul activ al fiecăruia dintre aceste medicamente este izotretinoina.

Diferențele dintre Aknekutana și Roakkutana

Aknekutan a apărut relativ recent în farmaciile ruse - în 2010, în timp ce Roaccutane este cunoscut de două decenii. Capsulele cu Roaccutane conțin 10 și 20 mg de substanță activă. Compoziția de Aknekutan include componente suplimentare care măresc biodisponibilitatea izotretinoinei cu 20%. Studiile au arătat că 16 mg de Aknekutan corespund terapeutic la 20 mg de Roaccutane, adică în administrarea capsulei de Aknekutan, pacientul primește întregul efect terapeutic, în timp ce cantitatea de substanță activă luată este redusă cu 20%. Concentrația de izotretinoin scade - riscul de efecte secundare este redus în consecință, sarcina pe tractul digestiv este mai mică de două ori. O altă diferență semnificativă Aknekutana - este mult mai bine absorbită fără hrană. Pentru absorbția maximă a izotretinoinului, este necesar să se aplice simultan cu alimentele (de preferință uleioase). Fără hrană, Aknekutan poate fi absorbit de 70%, în timp ce Roaccutane este de numai 37%. În acest fel, crește șansele unei eficacități ridicate a tratamentului de către Aknekutan. Unul dintre factorii importanți care vorbește în favoarea lui Aknekutan este prețul său. Medicamentul este produs printr-o tehnologie mai eficientă din punct de vedere industrial, astfel încât costul său este mai mic decât Roaccutane cu 40%.

Diferențele dintre Aknekutana și Sotret

Erase conține 10 sau 20 mg izotretinoină, precum și ulei de soia, ceară de albine, butilhidroxianisol, edetat disodic și ulei vegetal hidrogenat. Firma indiană Ranbaxy Laboratories este implicată în producerea acestui medicament și acest lucru este esențial pentru mulți dermatologi și pacienți atunci când vine vorba de alegerea unui medicament. Se crede că acest producător neglijează de multe ori standardele de calitate și alegând Erase pentru tratament înseamnă "ruleta jocului". Cu toate acestea, mulți dermatologi nu sunt de acord cu o astfel de opinie și consideră că este un medicament excelent care este echivalent în eficacitatea terapeutică cu Roaccutane, dar semnificativ mai mic în cost. Efecte secundare Ștergeți același lucru cu Roaccutane.

Pe baza celor de mai sus, putem concluziona că Aknekutan din toate retinoidele sistemice este cel mai eficient, are mai puține efecte secundare și câștigă în preț.

Cum să luați medicamente

Atenție: Aknekutan poate fi luat numai prin numirea unui dermatolog după consultarea personală și examinarea preliminară! Tratamentul trebuie să fie sub supravegherea unui medic.

Înainte de a prescrie medicamentul, medicul trebuie să ofere pacienților o consultație pentru o examinare de laborator - trebuie să se efectueze un test de sânge biochimic pentru a se asigura că nu există contraindicații pentru Aknekutan. Femeile în vârstă fertilă trebuie să treacă printr-un test de sarcină.
Doza de medicament este calculată pentru fiecare pacient individual și depinde de gradul bolii, greutatea corporală și starea generală a corpului. Medicamentul cel mai frecvent prescris este de 1 capsulă de 1-2 ori pe zi, cu mese.
Doza inițială uzuală a medicamentului - 0,4 mg pe kg pe zi, în funcție de indicații, doza poate fi dublată la 0,8 mg de medicament pe kg de greutate corporală pe zi. Pentru acneea foarte severă sau comună (pe tot corpul), medicul poate prescrie Acnekutan într-o doză zilnică de până la 2 mg pe kg de greutate corporală. În cazul insuficienței renale, doza inițială nu poate depăși 8 mg de medicament pe zi. Rata optimă a dozei este de 100-120 mg pe kg.
Medicamentul este prescris pentru o perioadă lungă de timp - 4-9 luni. Îmbunătățirea durabilă la majoritatea pacienților este observată în săptămâna 16-24 de la începutul tratamentului.
După terminarea tratamentului, recidiva este posibilă, caz în care dermatologul prescrie un al doilea curs în aceeași doză, dar nu mai devreme de 2 luni de la sfârșitul primului curs de la Aknekutan.

Luând Aknekutan, trebuie să știți și să urmați regulile de bază:

 1. Regimul și doza medicamentului trebuie să respecte prescripția medicală. Pentru a schimba doza pe cont propriu, este imposibil să combinați utilizarea Aknekutan cu alte medicamente fără permisiunea unui dermatolog.
 2. Trebuie să fiți pregătiți pentru efecte secundare și să aplicați mijloace pentru hidratarea pielii feței, corpului, buzelor.
 3. Excludeți exercițiile fizice grele, activitățile sportive active.
 4. Este contraindicat să efectueze tratament cu laser, să efectueze proceduri pentru dermabraziune, îndepărtarea părului, folosirea scruburilor.
 5. Nu poți ajunge în spatele volanului noaptea. Este necesar să se monitorizeze viziunea, să se consulte periodic un medic.
 6. Aplicați picături de ochi hidratante. Nu purtați lentile de contact, înlocuiți-le cu ochelari.
 7. Evitați expunerea la soare, utilizați creme protectoare cu un filtru UV.
 8. Pentru a trece testele lunar, monitorizați-vă starea, agitați-vă binele cât mai curând posibil pentru a vă informa medicul.

Femeile care sunt active sexual trebuie:

 • utilizați simultan două contraceptive (una dintre acestea ar trebui să fie o barieră) în timpul tratamentului și după terminarea tratamentului timp de 5 săptămâni;
 • test de sarcină lunar;
 • o dată pe lună pentru a merge la o întâlnire cu un medic ginecolog;
 • Nu utilizați contraceptive cu progesteron, deoarece isotretinoina reduce eficacitatea lor.

Medicii prescriu femeilor tinere mature Aknekutan cu anumite rezerve și numai dacă nu mai există alte opțiuni de tratament.

Înainte de a începe un tratament, o femeie trebuie să treacă un test de sarcină cu cel mult 11 zile înainte de a lua medicamentul.
Aknekutan este eliberat de medic doar pentru o lună de tratament, este posibil să continuăm să luați medicamentul numai după o vizită regulată la un dermatolog și un test de sarcină negativ. Dacă o femeie, în ciuda tuturor precauțiilor, a rămas însărcinată în timpul tratamentului sau în termen de 30 de zile de la terminarea tratamentului, este necesar să se discute toate riscurile cu teratologul și să se ia o decizie cu privire la continuarea sarcinii sau terminarea acesteia.

Contraindicații, efecte secundare și interacțiuni medicamentoase

Următoarele condiții sunt contraindicate pentru utilizarea Aknekutan:

 • intoleranță individuală la medicament;
 • hipervitaminoza A;
 • sarcinii;
 • perioada de lactație;
 • hiperlipidemia (lipide sau lipoproteine ​​crescute în sânge);
 • vârsta de până la 12 ani;
 • insuficiență renală și hepatică;
 • diabetul zaharat.

Înainte de a lua Aknekutan, trebuie să cântăriți argumentele pro și contra, asigurați-vă că nu există alte opțiuni de tratament, deoarece medicamentul are multe efecte secundare.

Aknekutan - instrucțiuni de utilizare și analogi ai medicamentului

Acnee pe față și corp formează complexe nu numai la adolescenți, dar și la persoanele în vârstă. O mică erupție la acnee poate fi tratată prin selectarea produselor cosmetice potrivite. Dar dacă acneea se manifestă sub formă gravă și erupții abundente, care lasă urme în urma cicatricilor, atunci ar trebui să conectați medicamente din grupul de retinoizi sistemici. Unul din bine-cunoscutele instrumente din această serie sunt tabletele Aknekutan. Dar, înainte de a utiliza aceasta, ar trebui să evalueze beneficiile probabile și riscul de efecte nedorite sub formă de complicații grave.

Această unealtă este disponibilă sub formă de capsule cu o coajă tare de gelatină. Capsulele se află într-un ambalaj cu blistere de 10 sau 14 bucăți. Există două doze de substanță activă - 8 mg și 16 mg. Capsule pe 8 mg de culoare maro, pe 16 mg - alb-verde. În interior este o substanță ceroasă de culoare galben-portocalie.

Substanțele auxiliare includ ulei de soia purificat, o combinație de glicerină și oxid de polietilenă. Alegerea dozei depinde de doza zilnică prescrisă de medic. Dacă este redusă, atunci este mai bine să cumpărați capsule de 8 mg, deoarece capsulele de 16 mg nu se împart în jumătate.

Substanța activă a acestui medicament este izotretinoina. Acesta aparține grupului de retinoizi naturali (derivați ai vitaminei A). Isotretinoina are un efect pozitiv în toate etapele dezvoltării acneei. Aknekutan este un medicament generic (adică, un medicament echivalent cu medicamentul inițial) Roaccutane.

Aknekutan datorită compoziției sale are următoarele efecte pozitive asupra organismului:

 1. 1. Suprimarea funcționării glandelor sebacee și reducerea dimensiunii lor.
 2. 2. Stabilirea procesului de formare a celulelor pielii noi.
 3. 3. Reducerea producției de sebum, cu un aport corespunzător pentru o perioadă lungă de timp. Pielea moale se va schimba la normal.
 4. 4. Manifestarea acțiunii antibacteriene - medicamentul previne reproducerea microorganismelor patogene în canalele pielii. Aceasta duce la o reducere a producției de sebum.
 5. 5. Stimularea efectului asupra procesului de reparare a țesuturilor.
 6. 6. Îndepărtarea inflamației în acnee.
 7. 7. Încetinirea procesului de reînnoire a celulelor accelerate. Aceasta duce la formarea de blocaje de trafic care împiedică scurgerea de sebum.
 8. 8. Efectul antiandrogenic.

Isotretinoina este excretată în urină și bilă în cantități egale. Devieri mici în activitatea rinichilor nu constituie un obstacol în calea eliminării substanței active. După întreruperea tratamentului, medicamentul părăsește organismul în 2-3 săptămâni.

Aknekutan este prescris pentru acnee severă, care lasă în urmă cicatricile și nu este tratată prin alte mijloace.

Acest medicament nu trebuie utilizat pentru acnee ușoară până la moderată.

Alegerea dozei de medicament se află în întregime la medic. Efectul terapeutic și apariția acțiunilor nedorite depind în mod direct de doza medicamentului. Prin urmare, suma necesară a fondurilor și durata tratamentului sunt selectate individual de către un specialist.

Instrucțiunile oficiale de utilizare indică:

 1. 1. Consumul de droguri apare de 1-2 ori pe zi cu mesele.
 2. 2. Doza zilnică depinde de greutatea pacientului și este de 400 micrograme pe kilogram. Rezultatul este împărțit în două doze - dimineața și seara, sau se bea odată. În unele cazuri, 800 mcg este prescris pentru fiecare kilogram de greutate a pacientului.
 3. 3. În caz de acnee severă (cel mai adesea cu înfrângerea întregii pielii a corpului), este prescrisă o doză zilnică de până la 2 mg pe kilogram de greutate.
 4. 4. Dacă există insuficiență renală cronică, atunci doza zilnică este redusă la 8 mg pe zi.
 5. 5. Toate semnele de acnee dispar după 4-9 luni de tratament.
 6. 6. Dacă pacientul este îngrijorat de efectele secundare, atunci doza de Aknekutan este redusă, în timp ce durata cursului crește.
 7. 7. Doza optimă de izotretinoin, care trebuie obținută pe întreaga durată a tratamentului, este de 100-120 mg pe kilogram de greutate. Pentru calculul acestuia, greutatea pacientului este înmulțită cu 120. Cu ajutorul rezultatului obținut, puteți afla durata cursului, luând în considerare doza zilnică. În cele mai multe cazuri, un curs de terapie cu acest medicament este suficient.
 8. 8. Dacă survine o exacerbare, este permisă tratamentul repetat cu aceeași doză. Dar a doua terapie va fi permisă după numai 2 luni. Acest lucru este necesar pentru a asigura cu exactitate absența efectului așteptat.

Luați acest instrument în timpul sarcinii este interzisă. Dacă a apărut concepția, în ciuda contracepției, în timpul perioadei de tratament sau în prima lună după terminarea cursului, atunci există un risc mare de apariție a patologiilor severe la copilul nenăscut. Acest lucru se datorează faptului că substanța activă are un efect teratogen puternic (adică, formarea corectă a fătului este afectată).

Aknekutan nu este recomandat femeilor în vârstă fertilă. Dar, cu îndeplinirea tuturor condițiilor următoare, este posibil:

 1. 1. Formă severă de acnee, care nu poate fi ajustată utilizând produse cosmetice convenționale.
 2. 2. Abordarea responsabilă a prescripțiilor medicului curant.
 3. 3. O femeie este informată cu privire la riscul crescut de patologii la copilul nenăscut, dacă a fost concepută în timpul sau în timpul lunii următoare după tratament. Dacă este detectată sarcina, o femeie este obligată să consulte urgent un medic.
 4. 4. O femeie este obligată să utilizeze două metode diferite de protecție împotriva sarcinii (inclusiv barieră) cu o lună înainte și după, precum și pe durata tratamentului. Medicul avertizează că contraceptivele nu sunt întotdeauna eficiente.
 5. 5. Un test de sarcină trebuie efectuat cu cel puțin 10 zile înainte de începerea tratamentului. De asemenea, trebuie să fie efectuată în fiecare lună pe parcursul cursului și la 5 săptămâni după finalizarea acestuia.
 6. 6. Aceeași procedură cu testul și contraceptive trebuie să fie efectuată în timpul celui de-al doilea ciclu de tratament.
 7. 7. Începutul tratamentului este permis în ziua 2-3 a ciclului.
 8. 8. Pacientul este obligat să viziteze medicul în fiecare lună.
 9. 9. Utilizarea contraceptivelor pentru toate recomandările de mai sus este necesară chiar și pentru femeile care au găsit infertilitate (cu excepția femeilor care au suferit eliminarea uterului), amenoreea și cei care nu au relații sexuale.

Medicul dumneavoastră trebuie să se asigure că:

 1. 1. Pacientul suferă de o formă severă de acnee (nodular-chistică, cu risc de formare a cicatricilor) și că nu poate fi tratată cosmetic.
 2. 2. A fost obținut un test de sarcină negativ, care a fost efectuat înainte, în timpul și după terapie timp de 5 săptămâni.
 3. 3. Pacientul utilizează 2 tipuri de contracepție (inclusiv un prezervativ) în timpul lunii înainte și după luna, precum și în timpul perioadei de tratament.
 4. 4. O femeie respectă toate condițiile de mai sus.

Un test de sarcină trebuie să aibă o sensibilitate minimă de 25 mIU / ml, care se efectuează în primele 3 zile ale ciclului.

 1. 1. Pentru a exclude posibila concepție înainte de utilizarea contraceptivelor, data și rezultatul obținute sunt înregistrate de medic. Dacă o femeie are un ciclu menstrual neregulat, timpul de execuție a testului depinde de actul sexual, adică se realizează nu mai devreme de 3 săptămâni după actul sexual fără utilizarea contraceptivelor. Medicul recomandă metode eficiente de protecție împotriva sarcinii.
 2. 2. Un test de sarcină se efectuează în prima zi de tratament cu Aknekutan sau cu 3 zile înainte de a fi vizitat de un specialist. Medicul înregistrează rezultatele testului de sarcină. Aknekutan este prescris numai cu metode eficiente de contracepție, pe care o femeie începe să o aplice timp de o lună înainte de începerea tratamentului.

În timpul tratamentului cu Aknekutan, pacientul vizitează medicul lunar. Necesitatea de a efectua testul este determinată prin luarea în considerare a frecvenței contactelor sexuale. După terminarea cursului, după 5 săptămâni, se efectuează un test de sarcină pentru a se asigura că nu este prezentă.

Rețeta pentru cumpărarea lui Aknekutan se eliberează unei femei capabile de a fi concepută numai pentru o lună. Pentru a continua terapia, este necesară o nouă prescripție, care poate fi obținută după vizitarea unui medic. În aceeași zi merită efectuat un test de sarcină.

Dacă, în ciuda tuturor măsurilor preventive pentru sarcină, a apărut totuși o concepție, tratamentul cu acest medicament trebuie întrerupt. Cu un medic (de preferință specializat în teratologie) ar trebui să se discute posibilitatea menținerii sarcinii. În marea majoritate a cazurilor, sarcina este terminată din motive medicale.

Potrivit studiilor, în tratamentul acneei la bărbați de către Aknekutan, cantitatea de substanță activă din lichidul seminal nu afectează apariția malformațiilor în dezvoltarea sarcinii.

Contraindicațiile pentru utilizarea Aknekutan includ:

 • hipersensibilitate la medicament;
 • insuficiență hepatică;
 • alăptării;
 • un exces de vitamina A;
 • hiperlipidemie severă;
 • administrarea simultană de tetracicline;
 • planificată sau stabilită;
 • consumul de alcool;
 • copii sub vârsta de 12 ani.

Cu prudență, medicamentul este luat:

 • cu depresie în istorie;
 • diabet;
 • cu greutate corporală crescută;
 • în afecțiunile metabolismului lipidic.

Cele mai multe dintre reacțiile adverse sunt legate de mărimea dozei administrate. Cel mai adesea, efectele neplăcute sunt temporare și dispar după reducerea dozei sau retragerea de medicamente. În cazuri rare, unele dintre ele persistă după întreruperea tratamentului. Se produc consecințe nedorite:

 1. 1. Pentru pielea: descuamarea palmelor si talpilor, erupții cutanate, mâncărimi, boli inflamatorii ale pielii, transpirație abundentă, inflamarea zonei periurbane, schimbarea structurii unghiilor, parul devine mai subțire și care se încadrează, creșterea excesivă a părului pe corp și față, a crescut pigmentare. La începutul tratamentului, este posibilă agravarea acneei, care persistă de ceva timp.
 2. 2. Din sistemul musculo-scheletic: dureri în mușchi și articulații, artrită, inflamație și degenerare a țesutului tendonului.
 3. 3. Din partea sistemului nervos central: oboseală, însoțită de dureri de cap, apariția crizelor, creșterea presiunii intracraniene.
 4. 4. Din organele senzoriale: acuitatea vizuală afectată, uscăciune a corneei, fotofobie, scăderea vederii în amurg, inflamație a corneei și a pleoapelor, conjunctivita, inflamarea nervului optic, disconfort atunci când se utilizează lentile de contact.
 5. 5. Din partea tractului gastrointestinal: uscăciunea mucoasei orale, sângerarea și inflamația gingiilor, greața, diareea, inflamația intestinală, pancreatita, rareori hepatita. În cazuri rare, pancreatita provoacă moartea pacientului. Dar, de cele mai multe ori, modificările se situează în limitele normale și revin la starea inițială după terminarea tratamentului.
 6. 6. Din partea sistemului respirator: bronhospasm (cel mai adesea dacă există astm bronșic).
 7. 7. Din partea sângelui: scăderea hemoglobinei și hematocritului, leucocitelor, modificarea numărului de trombocite, ESR crescută.
 8. 8. Imunitate: apariția bolilor infecțioase locale și sistemice cauzate de bacterii gram-pozitive și streptococi.
 9. 9. Altele: ganglioni limfatici măriți, vasculită, nefrită glomerulară, hematurie. În timpul perioadei de tratament, au existat cazuri de diabet nou diagnosticat.
 10. 10. Asociat cu o supradoză de vitamina A: pielea uscată și ochii mucoase, buzele, nasul, laringele.
 11. 11. Patologia fetală a fătului: moartea embrionului, avort spontan sau naștere prematură (dacă medicamentul a fost luat în timpul sarcinii), hidrocefalie și microcefalie, formarea necorespunzătoare a sistemului cardiovascular. Precum și defecte în dezvoltarea timusului și glandelor paratiroide, microftalmie, deformarea facială, fuziune a degetelor, vertebrelor cervicale, șoldurile, formarea de „palatoschizisului“ urechi subdezvoltate hernia în creier și măduva spinării.

Pimple pe labe: de ce poate apărea și ce este periculos?

Medicamentul "Baziron Control": instrucțiuni și recenzii