Cea mai bună clinică de cosmetică din Podolsk

Probleme cu pielea, și anume, cu luciu uleios, care trebuie îndepărtate de mai multe ori pe parcursul zilei? Acnee, comedoane pe pielea feței? Acesta este un fel de problemă dificil de acceptat.

De obicei, pentru a elimina petele negre sau grăsimea de pe față, oamenii nu recurg la nicio metodă potențial periculoasă. Dar pentru a lupta împotriva acneei, care denaturează grav apariția oricărei persoane, oamenii pot face multe, chiar și ceea ce ar putea fi periculos pentru sănătatea lor.

Una dintre metodele, diferențiată de posibilitatea unor consecințe periculoase și ireparabile, este folosirea preparatelor Aknekutan și Roaccutane. Aceste medicamente sunt foarte toxice pentru corpul de produse farmaceutice.

Ce este "Aknekutan"?

Acest instrument este realizat pe baza unui metabolit al vitaminei A, care este izotretinoina. O capsulă poate conține 8 mg din această substanță sau chiar de două ori mai mult.

Medicamentul constă, de asemenea, din: esteri de acid oleic și stearic, sorbitol, glicerol și oxid de polietilenă. Culoarea carcasei capsulei este predeterminată de oxid de fier și indigocarmină.

Forma vitaminei A acționează în așa fel încât diviziunea sebocită este suprimată. Așa-numitele celule, care, atunci când migrează din straturile bazale ale glandelor sebacee, se transformă mai întâi în celulele secretoare principale care produc sebum (sebum).

Dar atunci când celulele se ridică la ieșirea glandelor, își pierd diferența și sunt deja componente ale propriului secret.

Inhibarea (încetinirea sau încetarea completă) a diviziunii sebocitelor rezultă din faptul că mărimea glandei salinoproductive scade și funcția sa secretorie este blocată. Ca rezultat, condițiile de mitoză Propionibacterium acnes - principala cauză a acneei.

În plus, metabolitul vitaminei A stimulează regenerarea și reducerea inflamației dermice.

Conținutul capsulelor Roaccutane

În interiorul acestor capsule există, de asemenea, izotretinoin. Așa cum am menționat deja, datorită lui, intensificarea formării stratului cornos al epidermei este redusă.

De asemenea, mulțumită izotretinoinei, pielea are un efect antiinflamator.

Avantajele "Aknekutan" înainte de "Roaccutane"

Aknekutan sau Roakkutan - care este mai bine? Și, în general, de ce se întreabă mulți oameni: este mai bine Roakkutan sau Aknekutan?

Se pare că rezultatele cercetării medicale au recunoscut că Aknekutan este un instrument mai sigur decât medicamentul "concurent".

Deși în continuare în articol veți afla cum Roaccutane diferă de Aknekutan (diferența este semnificativă), dar ambele conțin vitamina A activă biologic. Cu toate acestea, în Aknekutan același izotretinoin este conținut într-o formă mai accesibilă.

Deoarece tratamentul constă într-o cantitate mai mică de medicament. În mod natural, totul depinde de doza selectată.

În cazul unui supradozaj, chiar și apa este o otravă mortală (datorită spălării sării). Dar dacă medicamentul este utilizat corect, acesta nu va face rău unei persoane.

Dacă sunteți tratat cu medicamente și "Aknekutanom", și "Roaccutane", și alte analogi, atunci puteți dăuna corpului. Din acest motiv, din când în când, asigurați-vă că verificați starea ficatului și efectuați teste de sânge.

Dar, din păcate, mecanismul exact al efectului medicamentului nu a fost încă identificat de nici o cercetare medicală.

Desigur, atât Roaccutane, cât și Aknekutan sunt acceptate numai în acele cazuri, dacă există indicații de utilizare de către medic. Doar solicitați cu amabilitate: nu faceți auto-medicație, deoarece există o intoleranță individuală la medicament.

Diferența dintre Aknekutan și Roaccutane

Care este diferența dintre medicamentele Aknekutan și Roaccutane?

Roaccutane a intrat în vânzare în țara noastră acum 20 de ani. Capsulele pe 10 și 20 mg se află în vânzare.

Și Aknekutan a apărut aici în 2010. În producția sa, folosind tehnologia inovatoare "Lidose", dezvoltat și patentat în Belgia. Medicamentul este disponibil în capsule de 8 și 16 mg.

În plus față de izotretinoina conținută în ambele medicamente, există și alte două componente în Aknekutan care măresc biodisponibilitatea izotretinoinei cu 20%.

Rezultatele cercetărilor arată că 16 mg de Aknekutan acționează în același mod ca 20 mg de Roaccutane.

De aceea, dacă luați Capsulele Aknekutan în loc de Roaccutane, atunci cantitatea de izotretinoină care intră în corpul dumneavoastră este mai mică de 20%. Dar, în timp ce menținerea eficacității terapiei. Dacă reduceți cantitatea de izotretinoină utilizată, probabilitatea de reacții adverse este redusă.

O altă comparație dintre Roaccutane și Aknekutan: Acceptarea unei capsule de douăzeci de miligrame de "Roaccutane" conduce la faptul că 12 mg din medicamentele de combatere a acneei sunt furnizate sângelui.

8 mg ajung în tractul digestiv, dar nu sunt absorbiți acolo. În procesul de administrare a capsulei de 16 mg de Aknekutan, sângele primește aceeași cantitate de izotretinoin (12 mg). Dar doza de tretinoin, care trece prin tractul digestiv și nu intră în sânge, este de două ori mai mică - 4 mg.

Se pare că atunci când se administrează Roaccutane, dublul dozei mari de izotretinoin inactiv trece prin tractul digestiv. Se pare că creșteți încărcarea farmacologică a tractului digestiv de două ori.

Aknekutan poate fi mai bine absorbit fără hrană decât Roakkutan. Isotretinoinul în ambele preparate, așa cum sa menționat deja, este o rudă a vitaminei A. Acesta din urmă este o vitamină solubilă în grăsimi.

Pentru a digera pe deplin medicamentele, Roaccutane și Aknekutan sunt luate împreună cu alimente grase. Cursul de tratament este de la 4 la 9 luni. Există o mare probabilitate ca pacientul să uite să ia medicamentul cu alimente sau să mănânce ceva cu conținut scăzut de grăsime în timpul administrării capsulei.

Studiile clinice arată că fără hrană, Aknekutan este capabil să absoarbă 70%, iar Roaccutane, cu 37%.

Deoarece Aknekutan poate fi absorbit fără hrană de două ori la fel de bine ca și Roaccutane, nu există nicio îndoială că medicamentul funcționează în concentrația necesară. Efectul tratamentului va fi exact ceea ce medicul și pacientul se bazează pe.

Următoarea distincție dintre Roaccutana și Aknekutana este costul. Ce este mai ieftin Roaccutane sau aknekutan?

Deoarece Aknekutan este fabricat folosind tehnologii mai eficiente dezvoltate în 2001 și brevetate în Belgia, prețul său este cu 40% mai mic decât costul Roaccutane.

Luați legătura cu medicul dumneavoastră, ce medicament al celor două este mai bun, urmați cu strictețe doza și toate regulile administrației sale. Deci vă salvați de riscurile diferitelor efecte secundare.

Aknekutan, roakkutan, sorret - comparând medicamentele, care este mai bine

Acnee și acnee - aceste probleme dermatologice nu sunt doar cunoscute pentru adolescenți. Uneori, acneea nu poate fi eliminată prin mijloace cosmetice. Tratamentul necorespunzător al erupțiilor cutanate, stoarcerea punctelor negre provoacă cicatrici pe locul dermatozelor. Capsulele Aknekutan 8 mg și 16 mg sunt medicamente utilizate pentru tratarea formelor avansate de acnee și acnee. Medicamentul normalizează glandele sebacee, elimină inflamația și răspândirea infecțiilor bacteriene.

Aknekutan - caracteristicile medicamentului

Medicamentul este disponibil sub formă de capsule de dimensiuni diferite (în funcție de conținutul substanței active). Tabletele de 8 mg, dimensiunea 3, cu o suprafață brună. Tablete de 16 mg cu carcasă albă și un capac verde. Cartus galben. Într-un ambalaj vine 30 de comprimate. Un comprimat conține:

 1. Isotretinoina (principala componentă care afectează organismul) în 8 mg sau 16 mg. Este rapid absorbit de membranele mucoase ale stomacului, asigurând efecte antiinflamatorii, dermatologice și antiseborice.
 2. Componente suplimentare inactive - ulei de soia, un amestec de esteri de acid stearic, sorbitol.
 3. Carcasa este fabricată din gelatină, dioxid de titan și coloranți alimentari.

Dermatologii prescriu un curs de terapie "Aknekutanom" cu:

 • forme complexe de acnee și dermatoză, după care se pot forma cicatrici pe piele;
 • erupții cutanate care nu pot fi tratate cu alți agenți medicinali și cosmetologici.

Acesta este un medicament puternic care are mai multe contraindicații. Limitele categorice de primire a fondurilor includ:

 • sarcina și alăptarea;
 • copii cu vârsta de până la 12 ani;
 • insuficiență hepatică și renală;
 • hipervitaminoza (un exces de vitamina A);
 • administrarea de medicamente tetraciclinice;
 • sensibilitatea individuală a corpului la izotretinoină (componenta activă a capsulelor).
Înainte de a începe să beți Aknekutan, citiți efectele secundare și gândiți-vă din nou dacă sunteți gata să mergeți pentru a scăpa de acnee.

Pacienții sunt luați cu precauție de către "Aknekutan":

 • cu diabet;
 • cu încălcarea metabolismului lipidic;
 • în timpul depresiei;
 • cu obezitate.

Nu luați capsule simultan cu băuturile alcoolice. Prin urmare, tratamentul cu aceste pastile nu este realizat pentru persoanele cu dependență de alcool.

Instrucțiunile de utilizare conțin informații despre modul de administrare corectă a medicamentului. Dacă medicul nu a stabilit un alt regim și regim de dozaj, comprimatele sunt utilizate:

 • De 1-2 ori pe zi în timpul mesei principale;
 • doza medicamentului se calculează individual pentru fiecare pacient. La începutul utilizării, se recomandă administrarea a 0,4 mg de ingredient activ pe 1 kg de greutate. Uneori dermatologii dublează doza - 0,8 mg / kg. În timpul tratamentului acneei severe sau în cazul în care erupția se extinde asupra organismului, doza de substanță activă este crescută la 2 mg pe 1 kg de greutate a pacientului;
 • cursul utilizării pilulelor este de 16-24 săptămâni;
 • în cazul remisiunii patologiei, administrarea pastilelor este reluată nu mai devreme de 8 săptămâni.
Ingredient activ Aknekutan este izotretinoin. Această substanță reglează glandele sebacee.

Dacă Aknekutan nu este foarte bine tolerat de către organism, doza este redusă. Dar, în acest caz, durata de utilizare a pastilelor crește.

Comprimatele acneice sunt absorbite rapid de organism. Substanța activă este absorbită în membranele mucoase, începând cu impactul acesteia. Atunci când se prescrie Acneutan, instrucțiunile de utilizare a medicamentului, care sunt în fiecare ambalaj, precum și medicii, vor concentra atenția pacienților asupra unei liste impresionante de posibile efecte secundare ale substanței active:

 1. Aspectul uscăciunii și degresării pielii.
 2. Posibile atacuri de sângerare bruscă din nas.
 3. Apariția răgușei, o senzație de durere în gât.
 4. Membranele mucoase ale ochilor devin sensibile - poate să apară conjunctivită, respingerea lentilelor de contact.
 5. Greață, vărsături, uneori cu diaree.
 6. Stare depresivă (acest medicament nu este prescris pacienților care sunt predispuși la depresie, pentru a preveni agravarea depresiei).
 7. Reacții alergice sub formă de dermatoză, mâncărime, arsură a pielii.
 8. Dureri abdominale.
 9. Reducere, somnolență.
 10. Disconfort în articulații și mușchi.
Medicii au dovedit că isotretinoina are un efect antiinflamator care se extinde și la bacteriile acneice.

Femeile în vârstă fertilă trebuie să aibă în vedere faptul că isotretinoina reduce efectul contraceptivelor (pastile pe bază de progesteron). Prin urmare, în timp ce luați capsulele, este necesar să se testeze periodic pentru sarcină. Cu un rezultat pozitiv (confirmarea sarcinii), utilizarea Aknekutan este oprită pentru a preveni efectele negative ale substanței asupra fătului.

Medicul trebuie să știe ce fel de medicamente concomitente le ia pacientul pentru a lua în considerare interacțiunea dintre substanța activă a comprimatelor și componentele altor medicamente:

 • antibioticele din grupul tetraciclinic, corticosteroizii reduc efectul terapeutic al capsulelor pe corp;
 • Isotretinoina simultan cu medicamente care măresc sensibilitatea organismului (de la un număr de sulfanoizi, diuretice tiazidice), mărește fotosensibilitatea pielii. Prin urmare, pacienții trebuie să-și limiteze șederea în lumina directă a soarelui fără utilizarea de protecție solară, pentru a evita arsurile solare;
 • administrarea simultană de izotretinoină cu medicamente din grupul de retinoizi crește riscul apariției unui exces de vitamină A în organism;
 • ingredientul activ al medicamentului slăbește efectul progesteronului. Prin urmare, femeile care iau capsule trebuie să utilizeze mai multe tipuri de contracepție;
 • administrarea simultană de "Aknekutan" cu agenți topici keratolitic îmbunătățește manifestarea iritației locale a pielii;
 • Ingredientul activ al capsulelor mărește presiunea intracraniană. Prin urmare, capsulele de izotretinoin nu sunt prescrise persoanelor care iau medicamente dintr-un număr de tetracicline.

Înainte de a începe tratamentul cu medicamente pe bază de izotretinoină, pacienții în vârstă fertilă trebuie:

 • informează dermatologul despre metodele de contracepție pe care le utilizează în timpul actului sexual;
 • Pentru a exclude sarcina, se efectuează un test adecvat (pentru femeile cu menstruație neregulată și activă din punct de vedere sexual, un astfel de test este obligatoriu);
 • raportează prezența patologiilor cronice (dacă există). La toate acestea, tratamentul cu Aknekutan nu este întotdeauna compatibil cu consumul altor medicamente.

Direct în timpul administrării capsulelor, persoanele indiferent de gen:

 • trebuie să viziteze un dermatolog la fiecare 28-30 de zile;
 • femeile trebuie să fie testate în mod regulat pentru sarcină (în funcție de activitatea din viața lor sexuală);
 • Efectul substanței active asupra semințelor masculine nu a fost complet studiat, astfel încât nu există date privind posibilele efecte teratogene la nivelul fătului, care a fost concepută în timpul utilizării medicamentului. Cu toate acestea, un bărbat ar trebui să excludă posibilitatea de a lua simultan medicamentul pe bază de partener de izotretinoin;
 • La începutul terapiei cu capsule, trebuie acordată o atenție deosebită conducerii vehiculelor și gestionării mecanismelor complexe. La urma urmei, izotretinoina afectează viteza reacției psihomotorii a unei persoane;
Acest medicament poate fi prescris numai de un medic într-o doză individuală, având în vedere greutatea, vârsta și forma acneei.
 • să monitorizeze regulat funcția hepatică și producția de enzime hepatice, trecând testele corespunzătoare. În prima lună de administrare a capsulei, se observă o creștere a concentrației plasmatice a transaminazelor. Enzimele sunt normalizate după 3 luni de tratament. Dacă nivelul de transaminaze după 12 săptămâni de la administrarea medicamentului depășește norma, reduceți doza sau anulați complet capsulele de terapie;
 • în cazuri rare, datorită utilizării medicamentului, se observă o exacerbare a erupției cutanate. Cu toate acestea, aceste manifestări dispar în ziua 5-7 după corectarea dozei medicamentului;
 • Dacă o persoană are o senzație de ochi uscați, conjunctivită, din cauza consumului de capsule, trebuie să consultați un oftalmolog. Pacientul trebuie să viziteze periodic un oculist pentru a exclude posibilitatea de a dezvolta keratită. Nu este exclusă apariția respingerii lentilelor de contact, prin urmare, pentru perioada de tratament cu medicamente, se recomandă utilizarea ochelarilor pentru corectarea vederii;
 • pacienții din grupul cu risc crescut de reacții adverse (cu diabet zaharat, tulburări metabolice ale lipidelor) trebuie testați mai des pentru a controla nivelul glucozei din sânge;
 • donatori pentru perioada de tratament acnee și în prima lună după tratament ar trebui să înceteze să doneze sânge la bancă. Acest lucru este facut pentru a elimina complet posibilitatea de a intra in sange cu izotretinoina in corpul femeilor insarcinate sau femeilor aflate in travaliu.

După terminarea cursului tratamentului (după 5 săptămâni), pacientul trebuie să efectueze un test de control pentru sarcină. Acest lucru este necesar pentru a exclude posibilitatea de a concepe un copil, într-o perioadă de concentrație crescută a substanței active în organism. În cazul în care testul prezintă un rezultat pozitiv, există un risc ridicat de încălcări grave ale dezvoltării fetale. Dacă se confirmă sarcina, femeia trebuie să consulte un medic cu privire la oportunitatea salvării copilului. Utilizarea medicamentului este anulată.

Isotretinoinul penetrează în laptele matern și afectează dezvoltarea copilului. Prin urmare, tratamentul cu Aknekutan nu este prescris pentru mamele care alăptează sau dacă nu este posibilă amânarea terapiei și copilul este transferat în hrana artificială.

Analogi ai medicamentului

Oamenii de stiinta au incercat de zeci de ani sa dezvolte un medicament universal pentru tratamentul acneei. Organismul uman este un sistem complex care necesită o selecție individuală a medicamentelor. Acneea nu face excepție. Dacă un grup de pacienți care consumă Aknekutan ajută la scăderea erupțiilor, acest medicament provoacă reacții adverse la alte persoane și dă rezultate nesatisfăcătoare. Analogii acestui medicament (Roaccutane sau Erase) sunt prescrise în manifestări deosebit de complexe ale leziunilor, deoarece sunt medicamente puternice.

Oamenii care au probleme cu acneea se întreabă ce este mai bine - Aknekutan sau Roakkunan? La urma urmei, ingredientul activ în ambele preparate este același. De fapt, diferența dintre Aknekutan și Roaccutane este vizibilă:

 1. Medicamentele au o compoziție diferită de excipienți care contribuie la absorbția rapidă a izotretinoinei de către membranele mucoase ale stomacului și intestinelor. Rezultatele studiilor efectuate pentru a dovedi că este mai bine, Aknekutan sau Roaccutan, sunt uimitoare. Datorită numărului mai mare de ingrediente suplimentare, capsulele de 8 mg "Aknekutana" acționează în același mod ca și comprimatul de 10 mg "Roaccutane". Concentrația substanței active în corpul pacientului este mai mică cu 20%. După un tratament complet cu Aknekutan, există o șansă de recădere, este posibilă repetarea tratamentului, dar nu mai devreme de 2 luni de la sfârșitul celui precedent.
 2. Roaccutane și Aknekutan sunt administrate cu alimente pentru a îmbunătăți absorbția componentei principale. Cu toate acestea, în cazul utilizării prelungite (cursul tratamentului este de 16 săptămâni), pacientul poate uita despre această afecțiune și poate utiliza capsula după consumarea alimentelor sau între gustări. Fără hrană, ingredientul activ "Aknekutana" este absorbit de organism cu 70%, iar "Roaccutane" - doar 35%.
 3. O altă diferență între aceste medicamente este prețul. Costul lui Aknekutan este mai mic decât cel al lui Roaccutane.

Numai un dermatolog poate decide care este mai bine, Aknekutan sau Roakkutn pentru un pacient, după ce a studiat imaginea clinică a acneei și rezultatele testelor de laborator. Acestea sunt medicamente puternice cu indicații comune și efecte secundare. Roaccutanul cu dermatoză ușoară nu este prescris. Cursul tratamentului cu acest medicament este prescris dacă antibioticele (alte medicamente) nu produc rezultatul așteptat.

Decât ce este mai bine, Aknekutan sau Roaccutane, dermatologii amintesc un alt analog al acestor medicamente - Erase. Caracteristicile distinctive ale medicamentului:

 • concentrația componentului biologic activ într-o tabletă este de 10 mg și de 20 mg (la fel ca în Roaccutane);
 • componentele auxiliare (inactive) contribuie la absorbția rapidă a izotretinoinei de către membranele mucoase ale tractului gastrointestinal;
 • producătorul Sotret este o companie farmaceutică indiană. Prin urmare, majoritatea dermatologilor cred că acest medicament nu este întotdeauna în conformitate cu standardele de calitate stabilite și în timpul tratamentului încearcă să determine care este mai bine, Acneutan sau Roaccutane pentru pacient. Și omologul indian al acestor fonduri nu este luat în considerare.

Aknekutan a apărut recent pe piața farmacologică - în 2010 (Roaccutane a fost lansat la sfârșitul anilor optzeci). În acest timp, oamenii de știință belgieni au încercat să creeze un medicament care să fie cel mai eficient în tratarea acneei și acneei și cu un efect ușor asupra corpului. Astăzi, dermatologii nu se gândesc la ceea ce este mai bine - Acneutan sau Roaccutane, preferând pregătirea producției belgiene.

Pentru a reduce apariția posibilelor efecte secundare datorate utilizării medicamentului "Aneutan", medicii recomandă administrarea medicamentului în doze mici. Dacă starea pacientului se agravează și există o suspiciune de supradozaj de medicamente, este necesar să se efectueze o lavaj gastric și să se reconsidere modelul de consum de droguri. Terapia cu acnee cu aceste pastile este prescrisă doar ca o ultimă soluție - dacă medicamentele cu un efect blând și antibioticele nu au dat rezultatul așteptat.

Aknekutan: vise de piele sănătoasă devin realitate

Acneea, acneea și alte imperfecțiuni ale pielii otrăvesc mulți oameni, indiferent de sex și vârstă. Problemele mici pot fi rezolvate cu ajutorul îngrijirii corecte și cosmetice, dar ce trebuie să facem dacă boala cutanată se manifestă prin erupții abundente, acnee severă și formarea de cicatrici și cicatrici? În special pentru astfel de cazuri, farmaciștii au creat medicamente din grupul de retinoizi sistemici. Unul dintre mijloacele cele mai populare și eficiente din această serie este recunoscută de Aknekutan. Cum să luați pastile pentru a obține efectul dorit?

Compoziția și proprietățile lui Aknekutan

Aknekutan este un medicament generic (medicament care este echivalent cu marca originală în compoziție și acțiune) a binecunoscutului medicament Roaccutane. Acest instrument este utilizat numai în cazurile în care diferite metode de tratare a acneei au fost încercate și niciunul nu a dat rezultate pozitive. Medicamentul poate fi o mântuire în cele mai avansate cazuri de acnee.

Pentru a trata cazurile ușoare de acnee, Aknekutan nu este prescris!

Ingredient activ Aknekutana - un analog sintetic al retinolului (vitamina A) - izotretinoin. Disponibil în capsule de gelatină într-o doză de 8 sau 16 mg. Fiecare capsulă conține excipienți - ulei de soia purificat și amestecuri de esteri. Medicamentul este fabricat utilizând tehnologia unică Lidose®, dezvoltată și patentată de farmaciști belgieni.

Indicațiile pentru scopul Aknekutan sunt forme severe de acnee: conglobate, nodulare-chistice și alte forme care amenință formarea țesutului cicatrician.

Proprietățile izotretinoinei

 1. Substanța reglează activitatea glandelor sebacee: reduce activitatea funcțională, diminuează în timp. Datorită acestui fapt, porii pielii sunt mai puțin înfundați, nu se formează elemente inflamatorii. Această proprietate a medicamentului - principalul lucru în lupta eficientă împotriva acneei, din moment ce grăsimea crescută a pielii este foarte favorabilă dezvoltării bacteriei Propionibacterium acnes, contribuind la apariția acneei. Fără efect antibacterian, izotretinoina luptă eficient împotriva agenților patogeni acnee.
 2. Acțiunea keratolitică - izotretinoina diluează straturile superioare ale epidermei, făcând pielea auto-curățată devine mai eficientă, porii nu sunt înfundați.
 3. Medicamentul are efect antiinflamator, antiseboric și stimulează, de asemenea, procesele regenerative (regenerative) din piele.

Analogii ale medicamentului: care este diferența și ce este mai bine?

Împreună cu Aknekutan, dermatologii prescriu medicamente similare: Roaccutane (medicamentul original) și Erase (generic Roaccutane). Care este diferența dintre aceste medicamente și care este cea mai bună?

Ingredientul activ al fiecăruia dintre aceste medicamente este izotretinoina.

Diferențele dintre Aknekutana și Roakkutana

Aknekutan a apărut relativ recent în farmaciile ruse - în 2010, în timp ce Roaccutane este cunoscut de două decenii. Capsulele cu Roaccutane conțin 10 și 20 mg de substanță activă. Compoziția de Aknekutan include componente suplimentare care măresc biodisponibilitatea izotretinoinei cu 20%. Studiile au arătat că 16 mg de Aknekutan corespund terapeutic la 20 mg de Roaccutane, adică în administrarea capsulei de Aknekutan, pacientul primește întregul efect terapeutic, în timp ce cantitatea de substanță activă luată este redusă cu 20%. Concentrația de izotretinoin scade - riscul de efecte secundare este redus în consecință, sarcina pe tractul digestiv este mai mică de două ori. O altă diferență semnificativă Aknekutana - este mult mai bine absorbită fără hrană. Pentru absorbția maximă a izotretinoinului, este necesar să se aplice simultan cu alimentele (de preferință uleioase). Fără hrană, Aknekutan poate fi absorbit de 70%, în timp ce Roaccutane este de numai 37%. În acest fel, crește șansele unei eficacități ridicate a tratamentului de către Aknekutan. Unul dintre factorii importanți care vorbește în favoarea lui Aknekutan este prețul său. Medicamentul este produs printr-o tehnologie mai eficientă din punct de vedere industrial, astfel încât costul său este mai mic decât Roaccutane cu 40%.

Diferențele dintre Aknekutana și Sotret

Erase conține 10 sau 20 mg izotretinoină, precum și ulei de soia, ceară de albine, butilhidroxianisol, edetat disodic și ulei vegetal hidrogenat. Firma indiană Ranbaxy Laboratories este implicată în producerea acestui medicament și acest lucru este esențial pentru mulți dermatologi și pacienți atunci când vine vorba de alegerea unui medicament. Se crede că acest producător neglijează de multe ori standardele de calitate și alegând Erase pentru tratament înseamnă "ruleta jocului". Cu toate acestea, mulți dermatologi nu sunt de acord cu o astfel de opinie și consideră că este un medicament excelent care este echivalent în eficacitatea terapeutică cu Roaccutane, dar semnificativ mai mic în cost. Efecte secundare Ștergeți același lucru cu Roaccutane.

Pe baza celor de mai sus, putem concluziona că Aknekutan din toate retinoidele sistemice este cel mai eficient, are mai puține efecte secundare și câștigă în preț.

Cum să luați medicamente

Atenție: Aknekutan poate fi luat numai prin numirea unui dermatolog după consultarea personală și examinarea preliminară! Tratamentul trebuie să fie sub supravegherea unui medic.

Înainte de a prescrie medicamentul, medicul trebuie să ofere pacienților o consultație pentru o examinare de laborator - trebuie să se efectueze un test de sânge biochimic pentru a se asigura că nu există contraindicații pentru Aknekutan. Femeile în vârstă fertilă trebuie să treacă printr-un test de sarcină.
Doza de medicament este calculată pentru fiecare pacient individual și depinde de gradul bolii, greutatea corporală și starea generală a corpului. Medicamentul cel mai frecvent prescris este de 1 capsulă de 1-2 ori pe zi, cu mese.
Doza inițială uzuală a medicamentului - 0,4 mg pe kg pe zi, în funcție de indicații, doza poate fi dublată la 0,8 mg de medicament pe kg de greutate corporală pe zi. Pentru acneea foarte severă sau comună (pe tot corpul), medicul poate prescrie Acnekutan într-o doză zilnică de până la 2 mg pe kg de greutate corporală. În cazul insuficienței renale, doza inițială nu poate depăși 8 mg de medicament pe zi. Rata optimă a dozei este de 100-120 mg pe kg.
Medicamentul este prescris pentru o perioadă lungă de timp - 4-9 luni. Îmbunătățirea durabilă la majoritatea pacienților este observată în săptămâna 16-24 de la începutul tratamentului.
După terminarea tratamentului, recidiva este posibilă, caz în care dermatologul prescrie un al doilea curs în aceeași doză, dar nu mai devreme de 2 luni de la sfârșitul primului curs de la Aknekutan.

Luând Aknekutan, trebuie să știți și să urmați regulile de bază:

 1. Regimul și doza medicamentului trebuie să respecte prescripția medicală. Pentru a schimba doza pe cont propriu, este imposibil să combinați utilizarea Aknekutan cu alte medicamente fără permisiunea unui dermatolog.
 2. Trebuie să fiți pregătiți pentru efecte secundare și să aplicați mijloace pentru hidratarea pielii feței, corpului, buzelor.
 3. Excludeți exercițiile fizice grele, activitățile sportive active.
 4. Este contraindicat să efectueze tratament cu laser, să efectueze proceduri pentru dermabraziune, îndepărtarea părului, folosirea scruburilor.
 5. Nu poți ajunge în spatele volanului noaptea. Este necesar să se monitorizeze viziunea, să se consulte periodic un medic.
 6. Aplicați picături de ochi hidratante. Nu purtați lentile de contact, înlocuiți-le cu ochelari.
 7. Evitați expunerea la soare, utilizați creme protectoare cu un filtru UV.
 8. Pentru a trece testele lunar, monitorizați-vă starea, agitați-vă binele cât mai curând posibil pentru a vă informa medicul.

Femeile care sunt active sexual trebuie:

 • utilizați simultan două contraceptive (una dintre acestea ar trebui să fie o barieră) în timpul tratamentului și după terminarea tratamentului timp de 5 săptămâni;
 • test de sarcină lunar;
 • o dată pe lună pentru a merge la o întâlnire cu un medic ginecolog;
 • Nu utilizați contraceptive cu progesteron, deoarece isotretinoina reduce eficacitatea lor.

Medicii prescriu femeilor tinere mature Aknekutan cu anumite rezerve și numai dacă nu mai există alte opțiuni de tratament.

Înainte de a începe un tratament, o femeie trebuie să treacă un test de sarcină cu cel mult 11 zile înainte de a lua medicamentul.
Aknekutan este eliberat de medic doar pentru o lună de tratament, este posibil să continuăm să luați medicamentul numai după o vizită regulată la un dermatolog și un test de sarcină negativ. Dacă o femeie, în ciuda tuturor precauțiilor, a rămas însărcinată în timpul tratamentului sau în termen de 30 de zile de la terminarea tratamentului, este necesar să se discute toate riscurile cu teratologul și să se ia o decizie cu privire la continuarea sarcinii sau terminarea acesteia.

Contraindicații, efecte secundare și interacțiuni medicamentoase

Următoarele condiții sunt contraindicate pentru utilizarea Aknekutan:

 • intoleranță individuală la medicament;
 • hipervitaminoza A;
 • sarcinii;
 • perioada de lactație;
 • hiperlipidemia (lipide sau lipoproteine ​​crescute în sânge);
 • vârsta de până la 12 ani;
 • insuficiență renală și hepatică;
 • diabetul zaharat.

Înainte de a lua Aknekutan, trebuie să cântăriți argumentele pro și contra, asigurați-vă că nu există alte opțiuni de tratament, deoarece medicamentul are multe efecte secundare.

Aknekutan sau Roakkutan

Pentru tratamentul acneei există multe medicamente diferite. Dar, de fapt, nici un remediu extern nu poate vindeca acnee. Ei ajută doar la momentul aplicării lor și acest lucru este departe de toate. Cele mai eficiente rezultate ale tratamentului sunt medicamente cu ingredientul activ "isotretinoin". Acestea sunt aknekutan, roakkutan și analogii lor (generice). Deci, înainte de a cumpăra unul dintre ele, trebuie să înțelegeți în mod clar care este diferența dintre ele unul de celălalt și de ce să alegeți acnekutan sau roaccutane, și poate să vă opriți la generic. Deci, ia în considerare ce diferențe dintre toate aceste medicamente și efectele lor secundare.

Aknekutan

Medicamentul aknekutan, în toate privințele, similar cu roaccutanul de droguri. Cu toate acestea, aceasta este o dezvoltare separată, deși medicamentul include izotretinoină și acționează similar cu Roaccutane, dar are o compoziție chimică diferită a capsulelor. De exemplu, spre deosebire de roaccutan, nu se recomandă administrarea acestuia în timpul mesei, deoarece nu este solubil în grăsimi. Există, de asemenea, diferențe de dozaj - în acnecutan 8 mg = 10 mg POA. Are aceleași efecte secundare, iar rezultatul aplicației nu va fi diferit. Prețul pentru acesta este de 1,5 ori mai mic și acesta este un argument greu în favoarea sa, având în vedere că nu acționează mai rău decât ROA.

Deoarece toate aceste medicamente se bazează pe vitamina A sintetică, este strict interzisă administrarea acesteia într-o altă formă pentru a evita hipervitaminoza. Cu toate acestea, în orice caz, cu o utilizare adecvată, puteți spune în prealabil că efectele secundare depind numai de aportul corect calculat și de toleranța individuală a medicamentelor.

Roaccutane

Roaccutane este un clasic în acest gen. Unii se tem de el, au citit povesti de groază despre efectele sale secundare, alții, dimpotrivă, lăudând-l, căci numai el ia ajutat să vindece acnea odată pentru totdeauna. În principiu, ambele sunt corecte în modul lor propriu: faptul că medicamentele bazate pe izotretinoină sunt cele mai eficiente este un fapt. Dacă nu aveți probleme cu ficatul și la o admitere individuală, medicul a prescris acest medicament pentru dvs. și a calculat doza de care aveți nevoie, nu ezitați să începeți tratamentul, astfel încât rezultatul va depăși toate așteptările. Efectele secundare ale roaccutanului sunt posibile în cazul administrării de sine, a dozelor calculate incorect sau a intoleranței individuale la acest medicament. Atunci când este utilizat corect, Roaccutane este un remediu excelent. Dar totuși, înainte de ao utiliza, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Isotroin

Isotroina este un analog complet al medicamentului Roaccutane. Ingredientul său activ este de asemenea izotretinoin. Capsulele chimice și acțiunea lor coincid în totalitate cu roaccutanul, singura diferență fiind faptul că este produsă de o altă companie - Cipla, conform dezvoltării deja finalizate. Acest lucru a permis reducerea prețului său de 3 ori cu aceeași calitate. Aici vă puteți familiariza cu produsul în detaliu, precum și sonde de comandă pentru a vă asigura de calitatea și efectul său.

Aknekutan

Descrierea din 09/08/2014

 • Nume latin: Acnecutan
 • Codul ATC: D10BA01
 • Ingredient activ: izotretinoin (izotretinoin)
 • Producător: SMB TECHNOLOGY, S.A. (Belgia)

structură

Compoziția chimică a lui Aknekutan depinde în primul rând de forma eliberării medicamentului. O capsulă cu dimensiunea 3 sau 1 conține, respectiv, 8 sau 16 mg. substanță activă izotretinoin activă.

In plus, compoziția medicamentului include excipienți ca: ulei de soia purificat, complexe de substanțe Gellutsir 50/13 (esteri ai acidului stearic, glicerol și oxid de polietilenă), precum și SpanO (sorbitol și esteri ai acidului oleic).

Capacul capsulei conține dioxid de titan, gelatină, oxid roșu de fier și indigo carmină (10 mg).

Formularul de eliberare

Capsule din gelatină tare, culoare maro Nr. 3 (8 mg) sau Nr. 1 (10 mg). Conținutul capsulelor este o pastă cerată, caracterizată printr-o nuanță portocalie-galbenă. În cutia de carton pot fi 1,2,4, precum și 7 blistere cu 14 capsule sau 2,3,5,6,9 blistere cu 10 sau 14 capsule.

Acțiune farmacologică

Medicamentul are abilități antiinflamatorii și anti-seborice și, de asemenea, are un efect regenerant asupra pielii.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Datorită prezenței izotretinoinului Aknekutan în compoziția medicamentului, acesta îmbunătățește imaginea clinică în forme severe de acnee, care nu sunt supuse altor tipuri de tratament terapeutic. Deși mecanismul exact de acțiune al compusului medicamentos activ nu este complet clar, medicamentul ajută la suprimarea activității glandelor sebacee.

Deoarece sebumul este cel mai bun mediu pentru dezvoltarea bacteriilor dăunătoare Propionibacterium acnes, care provoacă formarea de acnee, reducerea mărimii glandelor sebacee și reducerea activității lor încetinește colonizarea bacteriană a canalului.

Acnecutanul acționează asupra acneei, inhibând proliferarea sebocitelor, restabilind astfel procesul de diferențiere a celulelor, stimulând în același timp regenerarea. Isotretinoinul conținut în compoziția medicamentului are un efect antiinflamator asupra pielii.

Indicații pentru utilizare

Principalele contraindicații ale medicamentului sunt:

 • perioada de lactație;
 • sarcinii;
 • insuficiență hepatică;
 • hiperlipidemie;
 • hipersensibilitate;
 • hipervitaminoza A.

Aknekutan nu este recomandat pentru utilizarea în tratamentul copiilor sub 12 ani. Este înțelept să tratați acest medicament pacienților care suferă de diabet, alcoolism, precum și de tulburări ale metabolismului lipidic, cu obezitate și depresie.

Efecte secundare

Atunci când se utilizează un medicament, pot apărea simptome de hipervitaminoză A, adică piele uscată, conjunctivită, sângerare nazală, răgușeală de voce și intoleranță la lentilele de contact. Acnekutan poate provoca astfel de reacții dermatologice cum ar fi: peeling al pielii, transpirație, paronichie, mâncărime și erupție cutanată, dermatită, onychodystrophy, fotosensibilizare, precum și exacerbarea acneei.

În plus, reacțiile adverse la utilizarea Aknekutan pot fi observate de la:

 • sistemul digestiv, de exemplu, diaree, sângerare, gingivită, pancreatită;
 • sistemul nervos central - greață, cefalee, vedere încețoșată, convulsii, convulsii;
 • organe senzoriale - fotofobie, xeroftalmie, keratită, nevrită, pierderea auzului;
 • sistemul respirator și se exprimă în bronhospasm
 • sistemul circulator sub formă de neutropenie, anemie, leucopenie, scăderea hematocritului.

Instrucțiuni de utilizare Aknekutana (metoda și dozajul)

Capsulele cu un compus activ de droguri sunt cel mai bine luate cu mese nu mai mult de 2 ori pe zi. Doza de Aknekutan depinde de gravitatea bolii și de starea de sănătate a pacientului. Doza inițială recomandată este de 0,4 mg. pentru fiecare kilogram de greutate corporală pe zi.

În forme severe de acnee, doza medicamentului poate fi mărită la maximum 2 mg. pentru fiecare kilogram de greutate corporală pe zi. Remisiunea completă la pacienți este observată pentru aproximativ 24 de zile de utilizare a medicamentului. O atenție deosebită acordată dozării medicamentului trebuie acordată pacienților cu insuficiență renală.

supradoză

La supradozajul cu Aknekutan apar simptome ale grupului H de hipervitaminoză. Pentru a elimina efectele negative ale nerespectării dozei recomandate de medicament, ar trebui să faceți o spălare gastrică și să întrerupeți utilizarea medicamentelor.

interacțiune

Eficacitatea Aknekutan poate reduce antibioticele legate de seria de tetracicline. Pentru a evita arsurile, nu trebuie să luați medicamente care cresc fotosensibilitatea cu medicamentul. Riscul de a dezvolta hipervitaminoză tip A crește retinoidele, care, de asemenea, nu sunt recomandate pentru utilizare împreună cu acest medicament.

Isotretinoina conținută în compoziția medicamentului poate reduce eficacitatea contraceptivelor cu o cantitate mică de progesteron. Pentru a elimina iritarea crescută, Aknekutan nu este utilizat împreună cu medicamente keratolitice.

Condiții de vânzare

Eliberat din farmacii prin prescripție medicală.

Condiții de depozitare

Medicamentul este păstrat la o temperatură de 25 ° C, într-un loc protejat de lumină.

Perioada de valabilitate

Instrucțiuni speciale

Înainte de începerea imediată și în timpul tratamentului terapeutic cu Aknekutan, trebuie monitorizată funcția hepatică, precum și nivelul lipidelor, trigliceridelor și enzimelor hepatice.

În timpul tratamentului cu medicamente, pacienții sunt sfătuiți să evite lumina directă a soarelui și să nu neglijeze hidratanții, precum și să utilizeze produse care ajută la prevenirea pielii și buzelor uscate.

Nu este recomandat să recurgeți la tratamentul cu laser sau dermo-abraziunea chimică în timpul utilizării medicamentelor.

Medicamentul poate afecta concentrația, deci trebuie să fiți precaut să conduceți când luați Aknekutan.

analogi

Dintre medicamentele similare pot fi identificate:

Ce este mai bine Aknekutan sau Roakkutan

Compoziția chimică, forma de eliberare și efectele medicamente ale acestor medicamente sunt similare cu celelalte, diferența dintre Aknekutana și Roaccutane este doar în numărul de compuși activi conținute într-o singură capsulă a medicamentului. Roaccutanul poate conține până la 20 mg. izotretinoin, prin urmare, Aknekutan este considerat o alternativă mai bună și, în același timp, un medicament eficace împotriva acneei.

Pentru copii

Nu se utilizează în tratamentul copiilor sub 12 ani.

În timpul sarcinii (și alăptării)

Aknekutan a interzis utilizarea în timpul sarcinii și alăptării.

Recenzii despre Aknekutane

Se poate spune că majoritatea covârșitoare a recenziilor despre Aknekutane pe forumuri este pozitivă. Cu toate acestea, nu toată lumea este de acord cu acest medicament, deoarece are multe efecte secundare. În plus, unele recenzii ale pacienților care vorbesc despre efectul pe termen scurt al unui medicament scump, pun la îndoială beneficiile reale ale acestui medicament.

Pret Aknekutana unde sa cumpere

Prețul de Aknekutan (capsule de 16 mg., 30 buc.) În unele regiuni poate ajunge la 2500 de ruble. Acesta este un medicament destul de scump.

Este posibil să cumpărați un medicament în Moscova (capsule de 8 mg, 30 de bucăți) pentru o medie de 1100-1200 ruble.

Puncte negre pe pielea feței - cum să scapiți acasă de remedii cosmetice și folclorice

Ce viseaza acnee? Pune acnee într-un vis. Interpretarea viselor