Care este mai bine: Aknekutan sau Roaccutane?

Probleme cu pielea, și anume, cu luciu uleios, care trebuie îndepărtate de mai multe ori pe parcursul zilei? Acnee, comedoane pe pielea feței? Acesta este un fel de problemă dificil de acceptat.

De obicei, pentru a elimina petele negre sau grăsimea de pe față, oamenii nu recurg la nicio metodă potențial periculoasă. Dar pentru a lupta împotriva acneei, care denaturează grav apariția oricărei persoane, oamenii pot face multe, chiar și ceea ce ar putea fi periculos pentru sănătatea lor.

Una dintre metodele, diferențiată de posibilitatea unor consecințe periculoase și ireparabile, este folosirea preparatelor Aknekutan și Roaccutane. Aceste medicamente sunt foarte toxice pentru corpul de produse farmaceutice.

Ce este "Aknekutan"?

Acest instrument este realizat pe baza unui metabolit al vitaminei A, care este izotretinoina. O capsulă poate conține 8 mg din această substanță sau chiar de două ori mai mult.

Medicamentul constă, de asemenea, din: esteri de acid oleic și stearic, sorbitol, glicerol și oxid de polietilenă. Culoarea carcasei capsulei este predeterminată de oxid de fier și indigocarmină.

Forma vitaminei A acționează în așa fel încât diviziunea sebocită este suprimată. Așa-numitele celule, care, atunci când migrează din straturile bazale ale glandelor sebacee, se transformă mai întâi în celulele secretoare principale care produc sebum (sebum).

Dar atunci când celulele se ridică la ieșirea glandelor, își pierd diferența și sunt deja componente ale propriului secret.

Inhibarea (încetinirea sau încetarea completă) a diviziunii sebocitelor rezultă din faptul că mărimea glandei salinoproductive scade și funcția sa secretorie este blocată. Ca rezultat, condițiile de mitoză Propionibacterium acnes - principala cauză a acneei.

În plus, metabolitul vitaminei A stimulează regenerarea și reducerea inflamației dermice.

Conținutul capsulelor Roaccutane

În interiorul acestor capsule există, de asemenea, izotretinoin. Așa cum am menționat deja, datorită lui, intensificarea formării stratului cornos al epidermei este redusă.

De asemenea, mulțumită izotretinoinei, pielea are un efect antiinflamator.

Avantajele "Aknekutan" înainte de "Roaccutane"

Aknekutan sau Roakkutan - care este mai bine? Și, în general, de ce se întreabă mulți oameni: este mai bine Roakkutan sau Aknekutan?

Se pare că rezultatele cercetării medicale au recunoscut că Aknekutan este un instrument mai sigur decât medicamentul "concurent".

Deși în continuare în articol veți afla cum Roaccutane diferă de Aknekutan (diferența este semnificativă), dar ambele conțin vitamina A activă biologic. Cu toate acestea, în Aknekutan același izotretinoin este conținut într-o formă mai accesibilă.

Deoarece tratamentul constă într-o cantitate mai mică de medicament. În mod natural, totul depinde de doza selectată.

În cazul unui supradozaj, chiar și apa este o otravă mortală (datorită spălării sării). Dar dacă medicamentul este utilizat corect, acesta nu va face rău unei persoane.

Dacă sunteți tratat cu medicamente și "Aknekutanom", și "Roaccutane", și alte analogi, atunci puteți dăuna corpului. Din acest motiv, din când în când, asigurați-vă că verificați starea ficatului și efectuați teste de sânge.

Dar, din păcate, mecanismul exact al efectului medicamentului nu a fost încă identificat de nici o cercetare medicală.

Desigur, atât Roaccutane, cât și Aknekutan sunt acceptate numai în acele cazuri, dacă există indicații de utilizare de către medic. Doar solicitați cu amabilitate: nu faceți auto-medicație, deoarece există o intoleranță individuală la medicament.

Diferența dintre Aknekutan și Roaccutane

Care este diferența dintre medicamentele Aknekutan și Roaccutane?

Roaccutane a intrat în vânzare în țara noastră acum 20 de ani. Capsulele pe 10 și 20 mg se află în vânzare.

Și Aknekutan a apărut aici în 2010. În producția sa, folosind tehnologia inovatoare "Lidose", dezvoltat și patentat în Belgia. Medicamentul este disponibil în capsule de 8 și 16 mg.

În plus față de izotretinoina conținută în ambele medicamente, există și alte două componente în Aknekutan care măresc biodisponibilitatea izotretinoinei cu 20%.

Rezultatele cercetărilor arată că 16 mg de Aknekutan acționează în același mod ca 20 mg de Roaccutane.

De aceea, dacă luați Capsulele Aknekutan în loc de Roaccutane, atunci cantitatea de izotretinoină care intră în corpul dumneavoastră este mai mică de 20%. Dar, în timp ce menținerea eficacității terapiei. Dacă reduceți cantitatea de izotretinoină utilizată, probabilitatea de reacții adverse este redusă.

O altă comparație dintre Roaccutane și Aknekutan: Acceptarea unei capsule de douăzeci de miligrame de "Roaccutane" conduce la faptul că 12 mg din medicamentele de combatere a acneei sunt furnizate sângelui.

8 mg ajung în tractul digestiv, dar nu sunt absorbiți acolo. În procesul de administrare a capsulei de 16 mg de Aknekutan, sângele primește aceeași cantitate de izotretinoin (12 mg). Dar doza de tretinoin, care trece prin tractul digestiv și nu intră în sânge, este de două ori mai mică - 4 mg.

Se pare că atunci când se administrează Roaccutane, dublul dozei mari de izotretinoin inactiv trece prin tractul digestiv. Se pare că creșteți încărcarea farmacologică a tractului digestiv de două ori.

Aknekutan poate fi mai bine absorbit fără hrană decât Roakkutan. Isotretinoinul în ambele preparate, așa cum sa menționat deja, este o rudă a vitaminei A. Acesta din urmă este o vitamină solubilă în grăsimi.

Pentru a digera pe deplin medicamentele, Roaccutane și Aknekutan sunt luate împreună cu alimente grase. Cursul de tratament este de la 4 la 9 luni. Există o mare probabilitate ca pacientul să uite să ia medicamentul cu alimente sau să mănânce ceva cu conținut scăzut de grăsime în timpul administrării capsulei.

Studiile clinice arată că fără hrană, Aknekutan este capabil să absoarbă 70%, iar Roaccutane, cu 37%.

Deoarece Aknekutan poate fi absorbit fără hrană de două ori la fel de bine ca și Roaccutane, nu există nicio îndoială că medicamentul funcționează în concentrația necesară. Efectul tratamentului va fi exact ceea ce medicul și pacientul se bazează pe.

Următoarea distincție dintre Roaccutana și Aknekutana este costul. Ce este mai ieftin Roaccutane sau aknekutan?

Deoarece Aknekutan este fabricat folosind tehnologii mai eficiente dezvoltate în 2001 și brevetate în Belgia, prețul său este cu 40% mai mic decât costul Roaccutane.

Luați legătura cu medicul dumneavoastră, ce medicament al celor două este mai bun, urmați cu strictețe doza și toate regulile administrației sale. Deci vă salvați de riscurile diferitelor efecte secundare.

Aknekutan: vise de piele sănătoasă devin realitate

Acneea, acneea și alte imperfecțiuni ale pielii otrăvesc mulți oameni, indiferent de sex și vârstă. Problemele mici pot fi rezolvate cu ajutorul îngrijirii corecte și cosmetice, dar ce trebuie să facem dacă boala cutanată se manifestă prin erupții abundente, acnee severă și formarea de cicatrici și cicatrici? În special pentru astfel de cazuri, farmaciștii au creat medicamente din grupul de retinoizi sistemici. Unul dintre mijloacele cele mai populare și eficiente din această serie este recunoscută de Aknekutan. Cum să luați pastile pentru a obține efectul dorit?

Compoziția și proprietățile lui Aknekutan

Aknekutan este un medicament generic (medicament care este echivalent cu marca originală în compoziție și acțiune) a binecunoscutului medicament Roaccutane. Acest instrument este utilizat numai în cazurile în care diferite metode de tratare a acneei au fost încercate și niciunul nu a dat rezultate pozitive. Medicamentul poate fi o mântuire în cele mai avansate cazuri de acnee.

Pentru a trata cazurile ușoare de acnee, Aknekutan nu este prescris!

Ingredient activ Aknekutana - un analog sintetic al retinolului (vitamina A) - izotretinoin. Disponibil în capsule de gelatină într-o doză de 8 sau 16 mg. Fiecare capsulă conține excipienți - ulei de soia purificat și amestecuri de esteri. Medicamentul este fabricat utilizând tehnologia unică Lidose®, dezvoltată și patentată de farmaciști belgieni.

Indicațiile pentru scopul Aknekutan sunt forme severe de acnee: conglobate, nodulare-chistice și alte forme care amenință formarea țesutului cicatrician.

Proprietățile izotretinoinei

 1. Substanța reglează activitatea glandelor sebacee: reduce activitatea funcțională, diminuează în timp. Datorită acestui fapt, porii pielii sunt mai puțin înfundați, nu se formează elemente inflamatorii. Această proprietate a medicamentului - principalul lucru în lupta eficientă împotriva acneei, din moment ce grăsimea crescută a pielii este foarte favorabilă dezvoltării bacteriei Propionibacterium acnes, contribuind la apariția acneei. Fără efect antibacterian, izotretinoina luptă eficient împotriva agenților patogeni acnee.
 2. Acțiunea keratolitică - izotretinoina diluează straturile superioare ale epidermei, făcând pielea auto-curățată devine mai eficientă, porii nu sunt înfundați.
 3. Medicamentul are efect antiinflamator, antiseboric și stimulează, de asemenea, procesele regenerative (regenerative) din piele.

Analogii ale medicamentului: care este diferența și ce este mai bine?

Împreună cu Aknekutan, dermatologii prescriu medicamente similare: Roaccutane (medicamentul original) și Erase (generic Roaccutane). Care este diferența dintre aceste medicamente și care este cea mai bună?

Ingredientul activ al fiecăruia dintre aceste medicamente este izotretinoina.

Diferențele dintre Aknekutana și Roakkutana

Aknekutan a apărut relativ recent în farmaciile ruse - în 2010, în timp ce Roaccutane este cunoscut de două decenii. Capsulele cu Roaccutane conțin 10 și 20 mg de substanță activă. Compoziția de Aknekutan include componente suplimentare care măresc biodisponibilitatea izotretinoinei cu 20%. Studiile au arătat că 16 mg de Aknekutan corespund terapeutic la 20 mg de Roaccutane, adică în administrarea capsulei de Aknekutan, pacientul primește întregul efect terapeutic, în timp ce cantitatea de substanță activă luată este redusă cu 20%. Concentrația de izotretinoin scade - riscul de efecte secundare este redus în consecință, sarcina pe tractul digestiv este mai mică de două ori. O altă diferență semnificativă Aknekutana - este mult mai bine absorbită fără hrană. Pentru absorbția maximă a izotretinoinului, este necesar să se aplice simultan cu alimentele (de preferință uleioase). Fără hrană, Aknekutan poate fi absorbit de 70%, în timp ce Roaccutane este de numai 37%. În acest fel, crește șansele unei eficacități ridicate a tratamentului de către Aknekutan. Unul dintre factorii importanți care vorbește în favoarea lui Aknekutan este prețul său. Medicamentul este produs printr-o tehnologie mai eficientă din punct de vedere industrial, astfel încât costul său este mai mic decât Roaccutane cu 40%.

Diferențele dintre Aknekutana și Sotret

Erase conține 10 sau 20 mg izotretinoină, precum și ulei de soia, ceară de albine, butilhidroxianisol, edetat disodic și ulei vegetal hidrogenat. Firma indiană Ranbaxy Laboratories este implicată în producerea acestui medicament și acest lucru este esențial pentru mulți dermatologi și pacienți atunci când vine vorba de alegerea unui medicament. Se crede că acest producător neglijează de multe ori standardele de calitate și alegând Erase pentru tratament înseamnă "ruleta jocului". Cu toate acestea, mulți dermatologi nu sunt de acord cu o astfel de opinie și consideră că este un medicament excelent care este echivalent în eficacitatea terapeutică cu Roaccutane, dar semnificativ mai mic în cost. Efecte secundare Ștergeți același lucru cu Roaccutane.

Pe baza celor de mai sus, putem concluziona că Aknekutan din toate retinoidele sistemice este cel mai eficient, are mai puține efecte secundare și câștigă în preț.

Cum să luați medicamente

Atenție: Aknekutan poate fi luat numai prin numirea unui dermatolog după consultarea personală și examinarea preliminară! Tratamentul trebuie să fie sub supravegherea unui medic.

Înainte de a prescrie medicamentul, medicul trebuie să ofere pacienților o consultație pentru o examinare de laborator - trebuie să se efectueze un test de sânge biochimic pentru a se asigura că nu există contraindicații pentru Aknekutan. Femeile în vârstă fertilă trebuie să treacă printr-un test de sarcină.
Doza de medicament este calculată pentru fiecare pacient individual și depinde de gradul bolii, greutatea corporală și starea generală a corpului. Medicamentul cel mai frecvent prescris este de 1 capsulă de 1-2 ori pe zi, cu mese.
Doza inițială uzuală a medicamentului - 0,4 mg pe kg pe zi, în funcție de indicații, doza poate fi dublată la 0,8 mg de medicament pe kg de greutate corporală pe zi. Pentru acneea foarte severă sau comună (pe tot corpul), medicul poate prescrie Acnekutan într-o doză zilnică de până la 2 mg pe kg de greutate corporală. În cazul insuficienței renale, doza inițială nu poate depăși 8 mg de medicament pe zi. Rata optimă a dozei este de 100-120 mg pe kg.
Medicamentul este prescris pentru o perioadă lungă de timp - 4-9 luni. Îmbunătățirea durabilă la majoritatea pacienților este observată în săptămâna 16-24 de la începutul tratamentului.
După terminarea tratamentului, recidiva este posibilă, caz în care dermatologul prescrie un al doilea curs în aceeași doză, dar nu mai devreme de 2 luni de la sfârșitul primului curs de la Aknekutan.

Luând Aknekutan, trebuie să știți și să urmați regulile de bază:

 1. Regimul și doza medicamentului trebuie să respecte prescripția medicală. Pentru a schimba doza pe cont propriu, este imposibil să combinați utilizarea Aknekutan cu alte medicamente fără permisiunea unui dermatolog.
 2. Trebuie să fiți pregătiți pentru efecte secundare și să aplicați mijloace pentru hidratarea pielii feței, corpului, buzelor.
 3. Excludeți exercițiile fizice grele, activitățile sportive active.
 4. Este contraindicat să efectueze tratament cu laser, să efectueze proceduri pentru dermabraziune, îndepărtarea părului, folosirea scruburilor.
 5. Nu poți ajunge în spatele volanului noaptea. Este necesar să se monitorizeze viziunea, să se consulte periodic un medic.
 6. Aplicați picături de ochi hidratante. Nu purtați lentile de contact, înlocuiți-le cu ochelari.
 7. Evitați expunerea la soare, utilizați creme protectoare cu un filtru UV.
 8. Pentru a trece testele lunar, monitorizați-vă starea, agitați-vă binele cât mai curând posibil pentru a vă informa medicul.

Femeile care sunt active sexual trebuie:

 • utilizați simultan două contraceptive (una dintre acestea ar trebui să fie o barieră) în timpul tratamentului și după terminarea tratamentului timp de 5 săptămâni;
 • test de sarcină lunar;
 • o dată pe lună pentru a merge la o întâlnire cu un medic ginecolog;
 • Nu utilizați contraceptive cu progesteron, deoarece isotretinoina reduce eficacitatea lor.

Medicii prescriu femeilor tinere mature Aknekutan cu anumite rezerve și numai dacă nu mai există alte opțiuni de tratament.

Înainte de a începe un tratament, o femeie trebuie să treacă un test de sarcină cu cel mult 11 zile înainte de a lua medicamentul.
Aknekutan este eliberat de medic doar pentru o lună de tratament, este posibil să continuăm să luați medicamentul numai după o vizită regulată la un dermatolog și un test de sarcină negativ. Dacă o femeie, în ciuda tuturor precauțiilor, a rămas însărcinată în timpul tratamentului sau în termen de 30 de zile de la terminarea tratamentului, este necesar să se discute toate riscurile cu teratologul și să se ia o decizie cu privire la continuarea sarcinii sau terminarea acesteia.

Contraindicații, efecte secundare și interacțiuni medicamentoase

Următoarele condiții sunt contraindicate pentru utilizarea Aknekutan:

 • intoleranță individuală la medicament;
 • hipervitaminoza A;
 • sarcinii;
 • perioada de lactație;
 • hiperlipidemia (lipide sau lipoproteine ​​crescute în sânge);
 • vârsta de până la 12 ani;
 • insuficiență renală și hepatică;
 • diabetul zaharat.

Înainte de a lua Aknekutan, trebuie să cântăriți argumentele pro și contra, asigurați-vă că nu există alte opțiuni de tratament, deoarece medicamentul are multe efecte secundare.

Aknekutan - artilerie grea împotriva acneei

Acneea pe față și pe corp duce nu numai la defecte cosmetice, ci și la suferințe fizice și traume psihologice. Aknekutan se utilizează în cazuri deosebit de severe, neglijate de patologie a pielii acneice, care continuă cu formarea supurațiilor profunde, a pigmentării, a modificărilor cicatrice, atunci când nu ajută alt tratament. Înainte de a decide să luați pastile pentru acnee, pacientul ar trebui să evalueze raportul dintre beneficiile posibile ale acțiunii medicamentului și riscul unui efect secundar nedorit manifestat în complicații grave. Medicamentul este absolut contraindicat în sarcina existentă și planificată.

Compoziția și proprietățile benefice ale Aknekutan

Aknekutan este un medicament activ, eficace, care vindecă acnee sub formă gravă sau nu se supune terapiilor tradiționale. Tratamentul se efectuează numai cu monitorizarea medicală constantă și monitorizarea parametrilor sângelui în timpul întregului curs.

Aknekutan nu trebuie în niciun caz să fie utilizat de femeile gravide, deoarece acest medicament este extrem de toxic pentru embrion și făt.

Indicatii pentru utilizare:

 • acnee sub formă de creșteri conglobate masive (conglomerate de acnee globulară topită, care afectează profund țesutul subcutanat), acnee sub formă de noduri chistice;
 • acnee cu formarea cicatricilor keloide;
 • moderată acnee severă, care prezintă rezistență (imunitate) la metodele tradiționale de terapie.

Este important! Aknekutan nu este prescris pentru acnee, ușoară și moderat severă și cu banal acnee adolescent!

Substanță activă și acțiune farmacologică

Ingredientul activ al Aknekutan este izotretinoina, care face parte din grupul fiziologic (natural) al retinoidului, care sunt analogi cu vitamina A. Isotretinoina functioneaza in toate etapele dezvoltarii acnei, oferind rezultatul terapeutic maxim.

În corpul isotretinoin:

 • afectează funcția glandelor sebacee, suprimând productivitatea și diminuând dimensiunea; În timpul terapiei (6-9 luni), glandele sebacee se diminuează ireversibil, ducând la un rezultat terapeutic durabil;

În funcție de doză și de durata consumului de Aknekutan, producția de secreție de sebum (sebum) este redusă în mod activ (uneori cu 90%) pe față și pe întregul corp, dobândind un caracter stabil. În acest caz, tipul uleios de piele se înlocuiește cu cel normal.

 • inhibă înmulțirea microbiană în canalele cutanate, care este facilitată de reducerea producției de sebum - baza pentru creșterea bacteriei Propionibacterium acnes (Propionibacterium acne), având un efect antibacterian pronunțat;
 • îndepărtează în mod activ manifestările inflamatorii;
 • normalizează procesul de maturare și diviziune a celulelor pielii, foliculului de păr;
 • încetinește procesul de hiperkeratinizare (accelerarea anormală a reînnoirii celulelor, care duce la formarea de blocaje de trafic care împiedică scurgerea de sebum);
 • stimulează procesele de reparare a țesuturilor;
 • are efecte antiandrogenice.

Isotretinoina este eliminată din organism împreună cu urină prin rinichi și cu bilă prin ficat în aproximativ aceeași cantitate. Disfuncția renală ușoară și moderată nu afectează procesul de eliminare a isotretinoinelor. Substanța complet activă este îndepărtată din organism în 14 până la 30 de zile.

Comparația dintre Aknekutan și Roaccutane și Sotret cu efecte similare

Ceea ce se poate alege din medicamentele disponibile în lanțul de farmacie cu același ingredient activ, izotretinoin, poate fi înțeles prin compararea proprietăților a trei medicamente de bază din acest grup: Aknekutan, Sotret și Roaccutane.

Tabel comparativ de droguri

Un avantaj suplimentar al medicamentelor originale (Aknekutan, Roaccutane) este utilizarea numai a unor componente de înaltă calitate cu un grad ridicat de purificare.

Cum să luați medicamentul pentru acnee și alte erupții cutanate

Formă de dozare

Aknekutan intră în lanțul de farmacii sub formă de ambalaje cu blistere care conțin capsule într-o carcasă din gelatină dură cu izotretinoin 8 și 16 mg. Capsula cu 8 mg este maro, forma cu 16 mg este alb-verde. Substanța interioară arată ca o substanță galben-portocalie, asemănătoare cu cea de ceară.

Următoarele componente sunt prezente ca componente auxiliare: ulei de soia purificat, complex Gelutsir 50/13, care este o combinație de glicerină și oxid de polietilenă sub formă de esteri ai acidului stearic), Span 80, care conține oleat de sorbitan dintr-un amestec de sorbirt și esteri oleicici.

Alegerea formei cu o doză de 8 sau 16 mg depinde de doza zilnică pe care medicul la prescris pacientului. Dacă este redusă, atunci este mai bine să se obțină forma cu 8 mg de ingredient activ, deoarece capsula de 16 mg nu poate fi împărțită.

Mod și doză

Numirea și dozarea medicamentului este prerogativa medicului. Eficacitatea terapeutică a medicamentului Aknekutan, dezvoltarea evenimentelor adverse nedorite depinde de doză, de bolile interne ale pacientului, prin urmare, cantitatea necesară de medicamente, regimul de administrare și durata sunt selectate individual pentru fiecare pacient de către medic.

Dacă un dermatolog nu face prescripții speciale, Aknekutan este luat în mod tradițional cu alimente de 1-2 ori pe zi.

Doza inițială se calculează pe baza greutății corporale a pacientului: rata obișnuită este de 400 mcg pe kilogram de greutate pe zi, împărțită în 2 doze sau luată o dată. În anumite cazuri, se prescriu 800 micrograme pe kilogram pe zi.

Formele severe de acnee, inclusiv răspândirea acneei pe întreaga suprafață a corpului, necesită o creștere a dozei zilnice de până la 2 mg pe kilogram de greutate corporală.

Dispariția completă a semnelor de boală se observă după 4-9 luni de tratament.

Dacă pacientul se plânge de simptome adverse, tolerabilitate scăzută a medicamentului, este posibilă continuarea tratamentului cu Aknekutan cu o doză mai mică. În acest caz, durata cursului crește.

Doza cumulativă terapeutică optimă (cantitatea de substanță activă care trebuie să se acumuleze în timpul tratamentului) pentru un curs de terapie este de 100-120 miligrame pe kilogram din greutatea corporală a pacientului. Pentru ao calcula, greutatea pacientului se înmulțește cu 120, rezultând o doză totală care trebuie să fie beată pentru întregul ciclu de tratament.

Un singur ciclu de tratament este de obicei suficient pentru majoritatea pacienților să scape complet de acnee.

Dacă boala este exacerbată, este permisă repetarea tratamentului cu Aknekutan cu o doză zilnică și cumulată similară. Dar, deoarece efectul terapeutic nu poate apărea imediat după finalizarea primului curs, secundar este prescris nu mai devreme de 60 de zile pentru a se asigura că nu există nici un efect.

Caracteristicile terapiei cu anecutan în diferite afecțiuni și boli

Insuficiență renală severă

Doza zilnică inițială trebuie redusă la 8 - 10 mg, cu o creștere treptată, în funcție de starea pacientului și de toleranța medicamentului.

Vârsta de naștere

Acnecutanul este prescris femeilor în vîrstă de reproducere, numai în caz de diagnosticare a acneei severe, incluzând acnee conglobată, formațiuni nodulare chistice, acnee cu risc de formare a cicatricilor sau care nu răspund metodelor tradiționale de tratament.

Medicamentul este prescris numai după primirea confirmării absenței sarcinii cu 12 zile înainte de a lua Aknekutan (cu înregistrarea obligatorie a rezultatului și data testului inițial de sarcină). Dacă pacientul are sângerări lunare regulate, testul se efectuează la 19 până la 21 de zile după contactul intim contact neprotejat.

Rețeta este prescrisă numai pentru 30 de zile de tratament. Pentru a continua terapia, este necesară o nouă prescripție după un nou test obligatoriu, cu excepția sarcinii.

Atunci când se prescrie Aknekutan, un pacient în vârstă fertilă trebuie:

 1. În fiecare lună să efectueze un test de sarcină pe tot parcursul tratamentului (inclusiv un curs repetat după recadere) și suplimentar - timp de 5 săptămâni după terminarea utilizării medicamentului.
 2. Începeți să aplicați medicamentul timp de 2-3 zile de menstruație după test, arătând absența sarcinii.
 3. Este necesar să se utilizeze contraceptive fiabile cu efectul maxim de prevenire a sarcinii cu o lună înainte de utilizarea Aknekutan, pentru a le administra în mod constant pe parcursul tratamentului (inclusiv repetat) și în decurs de 30 de zile de la administrarea acestuia.
 4. Nu utilizați contraceptive contraceptive cu doze mici de progesteron, deoarece isotretinoina își slăbește efectul.
 5. Începeți să utilizați contraceptive fiabile, chiar dacă acestea nu au fost utilizate anterior datorită infertilității (cu excepția infertilității datorată îndepărtării uterului - histerectomie), întreruperea ciclurilor de menstruație și lipsa relațiilor intime.
 6. Contactați imediat un medic la prima suspiciune de concepție probabilă.
 7. Lunar (la fiecare 28 de zile) pentru examinare de către medicul curant.
 8. Urmați cu strictețe instrucțiunile medicului și nu ajustați regimul și doza prescrisă de medicamente.
 9. În mod clar, reprezintă pericolul de a utiliza Aknekutan în timpul sarcinii, timp de o lună înainte și după tratament.
 10. Dacă este posibil, utilizați simultan două metode diferite de prevenire a sarcinii, inclusiv metode de barieră (prezervative, spermicide, diafragme, capace de col uterin).

Este important! Dacă se confirmă sarcina, administrarea de Aknekutan este întreruptă imediat. În 99,9% din cazuri, sarcina este întreruptă din motive medicale din cauza riscului ridicat de defecte intrauterine fetale.

În cazul în care pacientul are îndoieli cu privire la păstrarea sarcinii, este necesară consultarea unui specialist în domeniul teratologiei (o știință care studiază defectele la naștere).

Dacă Aknekutan acceptă un bărbat

Datele practice confirmă faptul că atunci când Aknekutan tratează acne vulgaris la bărbați, numărul și durata expunerii la substanța activă care intră în corpul femeii cu lichid seminal în timpul actului sexual nu este suficientă pentru manifestările deformărilor embrionului sau fătului.

Contraindicații și efecte secundare ale comprimatelor și capsulelor

Contraindicații

Contraindicațiile absolute includ:

 1. În mod special sensibil la izotretinoin, substanțe auxiliare.
 2. Sarcina, deoarece isotretinoina are un puternic efect teratogen și toxic asupra embrionului în curs de dezvoltare. Dacă în timpul utilizării Aknekutan (chiar și pentru o perioadă scurtă de timp) sau în decurs de 30 de zile după tratamentul a avut loc concepția, atunci la dozele cele mai scăzute ale medicamentului există o probabilitate foarte mare de deformări marcate la nivelul fătului. Riscul asociat administrării isotretinoinei este:
  • moartea fetală a embrionului;
  • avorturi spontane, naștere prematură (în cazul în care medicamentul este utilizat de o femeie care poartă un copil);
  • dezvoltarea hidro-și microcefaliei fetale;
  • defecte în formarea sistemelor vasculare și cardiace;
  • malformații ale glandelor - timus și paratiroid;
  • închiderea anormal de precoce a zonelor de țesut în creștere (zone de creștere) în epifiză;
  • microftalmia;
  • subdezvoltarea ganglionilor cranieni (plexuri nervoase);
  • subdezvoltarea, deformările feței, aderențele oaselor degetelor, antebrațele, șoldurile, vertebrele cervicale;
  • dezvoltarea "gurii de lup";
  • subdezvoltarea (absența) auricolelor;
  • apariția unei hernie în creier (creier și maduva spinării).

În plus, contraindicațiile includ:

 • adolescență de până la 13 ani;
 • perioada de hrănire a copilului cu laptele matern, deoarece există o mare probabilitate de intrare a izotretinoinului în acesta;
 • hipervitaminoza (exces) de vitamina A;
 • hiperlipidemia (concentrație anormal de mare a lipidelor și lipoproteinelor din sânge);
 • utilizarea concomitentă de tetracicline datorită riscului de creștere a presiunii intracraniene.

Reacții adverse adverse

Majoritatea manifestărilor nedorite sunt direct legate de doză și, de regulă, sunt reversibile, adică dispar după reducerea dozei sau întreruperea tratamentului cu Aknekutan, dar unele dintre "reacțiile adverse" persistă chiar și după terminarea tratamentului.

Evenimente adverse nedorite:

 • uscăciunea severă a pielii, cu peeling sensibil al pielii pe palme și tălpi;
 • membranele mucoase uscate, incluzând laringele (buzele), buzele (cheilita), cavitatea nazală, rezistența scăzută a pielii la leziuni, inflamația și sângerarea gingiilor;
 • erupții cutanate, mâncărime, roșeață a feței;
 • transpirație excesivă;
 • paronichia (inflamația purulentă a pernei unghiilor);
 • granulom piogenic (un plasture convex de culoare roșu-maroniu sau albastru, care se formează datorită expansiunii vaselor subcutanate);
 • distrofia plăcii unghiilor;
 • persistența subțiere și căderea părului (reversibilă);
 • hirsutism (creștere crescută a părului la femei pe față, gât, piept, abdomen, membre);
 • pigmentare crescută;
 • sensibilitatea pielii și a membranelor mucoase la radiațiile ultraviolete (fotosensibilizarea);
 • exacerbarea acneei (de obicei - la începutul administrării medicamentului) pentru o perioadă de 3 până la 6 săptămâni, dezvoltarea formelor fulminante de acnee (focare mari de noduri purulente de acnee);
 • dureri musculare și articulare, artrită;
 • inflamația țesutului tendonului;
 • oboseală foarte severă;
 • creșterea presiunii intracraniene, însoțită de durere severă în cap, dureri de greață, vărsături, convulsii;
 • starea depresivă, psihopată, starea de spirit suicidar;
 • tulburări vizuale, inclusiv vedere încețoșată noaptea, noaptea, umflarea și inflamația nervului optic; fotofobie, arsură, uscarea membranei mucoase a ochiului, conjunctivită, blefarită;
 • apariția cataractei, inflamație, tulburarea corneei (keratita), incapacitatea de a folosi lentilele de contact.
 • rareori, tulburări de percepție a culorii reversibile;
 • imunitate specifică frecvențelor sonore;
 • rareori - bronhospasm (mai des - cu astm bronșic diagnosticat);
 • anemie, o scădere a numărului de celule roșii și albe din sânge (eritrocite, leucocite), o scădere a numărului de trombocite (sau, dimpotrivă, o creștere), o creștere a ESR;
 • detectarea în urină a unor niveluri ridicate de proteine ​​și sânge (celule roșii din sânge);
 • diaree, inflamație intestinală (colită, ileită), sângerare;
 • pancreatită;
 • hepatita (primară) și dezvoltarea diabetului.

Instrucțiuni speciale

Toți pacienții tratați cu izotretinoin trebuie să-și limiteze aportul de alcool.

Este important! Donatorii care primesc Aknekutan nu ar trebui în nici un caz să li se permită să doneze sânge pentru a împiedica intrarea în timpul transfuziei de sânge la femeile gravide (risc ridicat de deformare fetală și moarte fetală) pe întreaga perioadă de tratament și la 30 de zile de la terminarea tratamentului.

Aknekutan, roakkutan, sorret - comparând medicamentele, care este mai bine

Acnee și acnee - aceste probleme dermatologice nu sunt doar cunoscute pentru adolescenți. Uneori, acneea nu poate fi eliminată prin mijloace cosmetice. Tratamentul necorespunzător al erupțiilor cutanate, stoarcerea punctelor negre provoacă cicatrici pe locul dermatozelor. Capsulele Aknekutan 8 mg și 16 mg sunt medicamente utilizate pentru tratarea formelor avansate de acnee și acnee. Medicamentul normalizează glandele sebacee, elimină inflamația și răspândirea infecțiilor bacteriene.

Aknekutan - caracteristicile medicamentului

Medicamentul este disponibil sub formă de capsule de dimensiuni diferite (în funcție de conținutul substanței active). Tabletele de 8 mg, dimensiunea 3, cu o suprafață brună. Tablete de 16 mg cu carcasă albă și un capac verde. Cartus galben. Într-un ambalaj vine 30 de comprimate. Un comprimat conține:

 1. Isotretinoina (principala componentă care afectează organismul) în 8 mg sau 16 mg. Este rapid absorbit de membranele mucoase ale stomacului, asigurând efecte antiinflamatorii, dermatologice și antiseborice.
 2. Componente suplimentare inactive - ulei de soia, un amestec de esteri de acid stearic, sorbitol.
 3. Carcasa este fabricată din gelatină, dioxid de titan și coloranți alimentari.

Dermatologii prescriu un curs de terapie "Aknekutanom" cu:

 • forme complexe de acnee și dermatoză, după care se pot forma cicatrici pe piele;
 • erupții cutanate care nu pot fi tratate cu alți agenți medicinali și cosmetologici.

Acesta este un medicament puternic care are mai multe contraindicații. Limitele categorice de primire a fondurilor includ:

 • sarcina și alăptarea;
 • copii cu vârsta de până la 12 ani;
 • insuficiență hepatică și renală;
 • hipervitaminoza (un exces de vitamina A);
 • administrarea de medicamente tetraciclinice;
 • sensibilitatea individuală a corpului la izotretinoină (componenta activă a capsulelor).
Înainte de a începe să beți Aknekutan, citiți efectele secundare și gândiți-vă din nou dacă sunteți gata să mergeți pentru a scăpa de acnee.

Pacienții sunt luați cu precauție de către "Aknekutan":

 • cu diabet;
 • cu încălcarea metabolismului lipidic;
 • în timpul depresiei;
 • cu obezitate.

Nu luați capsule simultan cu băuturile alcoolice. Prin urmare, tratamentul cu aceste pastile nu este realizat pentru persoanele cu dependență de alcool.

Instrucțiunile de utilizare conțin informații despre modul de administrare corectă a medicamentului. Dacă medicul nu a stabilit un alt regim și regim de dozaj, comprimatele sunt utilizate:

 • De 1-2 ori pe zi în timpul mesei principale;
 • doza medicamentului se calculează individual pentru fiecare pacient. La începutul utilizării, se recomandă administrarea a 0,4 mg de ingredient activ pe 1 kg de greutate. Uneori dermatologii dublează doza - 0,8 mg / kg. În timpul tratamentului acneei severe sau în cazul în care erupția se extinde asupra organismului, doza de substanță activă este crescută la 2 mg pe 1 kg de greutate a pacientului;
 • cursul utilizării pilulelor este de 16-24 săptămâni;
 • în cazul remisiunii patologiei, administrarea pastilelor este reluată nu mai devreme de 8 săptămâni.
Ingredient activ Aknekutan este izotretinoin. Această substanță reglează glandele sebacee.

Dacă Aknekutan nu este foarte bine tolerat de către organism, doza este redusă. Dar, în acest caz, durata de utilizare a pastilelor crește.

Comprimatele acneice sunt absorbite rapid de organism. Substanța activă este absorbită în membranele mucoase, începând cu impactul acesteia. Atunci când se prescrie Acneutan, instrucțiunile de utilizare a medicamentului, care sunt în fiecare ambalaj, precum și medicii, vor concentra atenția pacienților asupra unei liste impresionante de posibile efecte secundare ale substanței active:

 1. Aspectul uscăciunii și degresării pielii.
 2. Posibile atacuri de sângerare bruscă din nas.
 3. Apariția răgușei, o senzație de durere în gât.
 4. Membranele mucoase ale ochilor devin sensibile - poate să apară conjunctivită, respingerea lentilelor de contact.
 5. Greață, vărsături, uneori cu diaree.
 6. Stare depresivă (acest medicament nu este prescris pacienților care sunt predispuși la depresie, pentru a preveni agravarea depresiei).
 7. Reacții alergice sub formă de dermatoză, mâncărime, arsură a pielii.
 8. Dureri abdominale.
 9. Reducere, somnolență.
 10. Disconfort în articulații și mușchi.
Medicii au dovedit că isotretinoina are un efect antiinflamator care se extinde și la bacteriile acneice.

Femeile în vârstă fertilă trebuie să aibă în vedere faptul că isotretinoina reduce efectul contraceptivelor (pastile pe bază de progesteron). Prin urmare, în timp ce luați capsulele, este necesar să se testeze periodic pentru sarcină. Cu un rezultat pozitiv (confirmarea sarcinii), utilizarea Aknekutan este oprită pentru a preveni efectele negative ale substanței asupra fătului.

Medicul trebuie să știe ce fel de medicamente concomitente le ia pacientul pentru a lua în considerare interacțiunea dintre substanța activă a comprimatelor și componentele altor medicamente:

 • antibioticele din grupul tetraciclinic, corticosteroizii reduc efectul terapeutic al capsulelor pe corp;
 • Isotretinoina simultan cu medicamente care măresc sensibilitatea organismului (de la un număr de sulfanoizi, diuretice tiazidice), mărește fotosensibilitatea pielii. Prin urmare, pacienții trebuie să-și limiteze șederea în lumina directă a soarelui fără utilizarea de protecție solară, pentru a evita arsurile solare;
 • administrarea simultană de izotretinoină cu medicamente din grupul de retinoizi crește riscul apariției unui exces de vitamină A în organism;
 • ingredientul activ al medicamentului slăbește efectul progesteronului. Prin urmare, femeile care iau capsule trebuie să utilizeze mai multe tipuri de contracepție;
 • administrarea simultană de "Aknekutan" cu agenți topici keratolitic îmbunătățește manifestarea iritației locale a pielii;
 • Ingredientul activ al capsulelor mărește presiunea intracraniană. Prin urmare, capsulele de izotretinoin nu sunt prescrise persoanelor care iau medicamente dintr-un număr de tetracicline.

Înainte de a începe tratamentul cu medicamente pe bază de izotretinoină, pacienții în vârstă fertilă trebuie:

 • informează dermatologul despre metodele de contracepție pe care le utilizează în timpul actului sexual;
 • Pentru a exclude sarcina, se efectuează un test adecvat (pentru femeile cu menstruație neregulată și activă din punct de vedere sexual, un astfel de test este obligatoriu);
 • raportează prezența patologiilor cronice (dacă există). La toate acestea, tratamentul cu Aknekutan nu este întotdeauna compatibil cu consumul altor medicamente.

Direct în timpul administrării capsulelor, persoanele indiferent de gen:

 • trebuie să viziteze un dermatolog la fiecare 28-30 de zile;
 • femeile trebuie să fie testate în mod regulat pentru sarcină (în funcție de activitatea din viața lor sexuală);
 • Efectul substanței active asupra semințelor masculine nu a fost complet studiat, astfel încât nu există date privind posibilele efecte teratogene la nivelul fătului, care a fost concepută în timpul utilizării medicamentului. Cu toate acestea, un bărbat ar trebui să excludă posibilitatea de a lua simultan medicamentul pe bază de partener de izotretinoin;
 • La începutul terapiei cu capsule, trebuie acordată o atenție deosebită conducerii vehiculelor și gestionării mecanismelor complexe. La urma urmei, izotretinoina afectează viteza reacției psihomotorii a unei persoane;
Acest medicament poate fi prescris numai de un medic într-o doză individuală, având în vedere greutatea, vârsta și forma acneei.
 • să monitorizeze regulat funcția hepatică și producția de enzime hepatice, trecând testele corespunzătoare. În prima lună de administrare a capsulei, se observă o creștere a concentrației plasmatice a transaminazelor. Enzimele sunt normalizate după 3 luni de tratament. Dacă nivelul de transaminaze după 12 săptămâni de la administrarea medicamentului depășește norma, reduceți doza sau anulați complet capsulele de terapie;
 • în cazuri rare, datorită utilizării medicamentului, se observă o exacerbare a erupției cutanate. Cu toate acestea, aceste manifestări dispar în ziua 5-7 după corectarea dozei medicamentului;
 • Dacă o persoană are o senzație de ochi uscați, conjunctivită, din cauza consumului de capsule, trebuie să consultați un oftalmolog. Pacientul trebuie să viziteze periodic un oculist pentru a exclude posibilitatea de a dezvolta keratită. Nu este exclusă apariția respingerii lentilelor de contact, prin urmare, pentru perioada de tratament cu medicamente, se recomandă utilizarea ochelarilor pentru corectarea vederii;
 • pacienții din grupul cu risc crescut de reacții adverse (cu diabet zaharat, tulburări metabolice ale lipidelor) trebuie testați mai des pentru a controla nivelul glucozei din sânge;
 • donatori pentru perioada de tratament acnee și în prima lună după tratament ar trebui să înceteze să doneze sânge la bancă. Acest lucru este facut pentru a elimina complet posibilitatea de a intra in sange cu izotretinoina in corpul femeilor insarcinate sau femeilor aflate in travaliu.

După terminarea cursului tratamentului (după 5 săptămâni), pacientul trebuie să efectueze un test de control pentru sarcină. Acest lucru este necesar pentru a exclude posibilitatea de a concepe un copil, într-o perioadă de concentrație crescută a substanței active în organism. În cazul în care testul prezintă un rezultat pozitiv, există un risc ridicat de încălcări grave ale dezvoltării fetale. Dacă se confirmă sarcina, femeia trebuie să consulte un medic cu privire la oportunitatea salvării copilului. Utilizarea medicamentului este anulată.

Isotretinoinul penetrează în laptele matern și afectează dezvoltarea copilului. Prin urmare, tratamentul cu Aknekutan nu este prescris pentru mamele care alăptează sau dacă nu este posibilă amânarea terapiei și copilul este transferat în hrana artificială.

Analogi ai medicamentului

Oamenii de stiinta au incercat de zeci de ani sa dezvolte un medicament universal pentru tratamentul acneei. Organismul uman este un sistem complex care necesită o selecție individuală a medicamentelor. Acneea nu face excepție. Dacă un grup de pacienți care consumă Aknekutan ajută la scăderea erupțiilor, acest medicament provoacă reacții adverse la alte persoane și dă rezultate nesatisfăcătoare. Analogii acestui medicament (Roaccutane sau Erase) sunt prescrise în manifestări deosebit de complexe ale leziunilor, deoarece sunt medicamente puternice.

Oamenii care au probleme cu acneea se întreabă ce este mai bine - Aknekutan sau Roakkunan? La urma urmei, ingredientul activ în ambele preparate este același. De fapt, diferența dintre Aknekutan și Roaccutane este vizibilă:

 1. Medicamentele au o compoziție diferită de excipienți care contribuie la absorbția rapidă a izotretinoinei de către membranele mucoase ale stomacului și intestinelor. Rezultatele studiilor efectuate pentru a dovedi că este mai bine, Aknekutan sau Roaccutan, sunt uimitoare. Datorită numărului mai mare de ingrediente suplimentare, capsulele de 8 mg "Aknekutana" acționează în același mod ca și comprimatul de 10 mg "Roaccutane". Concentrația substanței active în corpul pacientului este mai mică cu 20%. După un tratament complet cu Aknekutan, există o șansă de recădere, este posibilă repetarea tratamentului, dar nu mai devreme de 2 luni de la sfârșitul celui precedent.
 2. Roaccutane și Aknekutan sunt administrate cu alimente pentru a îmbunătăți absorbția componentei principale. Cu toate acestea, în cazul utilizării prelungite (cursul tratamentului este de 16 săptămâni), pacientul poate uita despre această afecțiune și poate utiliza capsula după consumarea alimentelor sau între gustări. Fără hrană, ingredientul activ "Aknekutana" este absorbit de organism cu 70%, iar "Roaccutane" - doar 35%.
 3. O altă diferență între aceste medicamente este prețul. Costul lui Aknekutan este mai mic decât cel al lui Roaccutane.

Numai un dermatolog poate decide care este mai bine, Aknekutan sau Roakkutn pentru un pacient, după ce a studiat imaginea clinică a acneei și rezultatele testelor de laborator. Acestea sunt medicamente puternice cu indicații comune și efecte secundare. Roaccutanul cu dermatoză ușoară nu este prescris. Cursul tratamentului cu acest medicament este prescris dacă antibioticele (alte medicamente) nu produc rezultatul așteptat.

Decât ce este mai bine, Aknekutan sau Roaccutane, dermatologii amintesc un alt analog al acestor medicamente - Erase. Caracteristicile distinctive ale medicamentului:

 • concentrația componentului biologic activ într-o tabletă este de 10 mg și de 20 mg (la fel ca în Roaccutane);
 • componentele auxiliare (inactive) contribuie la absorbția rapidă a izotretinoinei de către membranele mucoase ale tractului gastrointestinal;
 • producătorul Sotret este o companie farmaceutică indiană. Prin urmare, majoritatea dermatologilor cred că acest medicament nu este întotdeauna în conformitate cu standardele de calitate stabilite și în timpul tratamentului încearcă să determine care este mai bine, Acneutan sau Roaccutane pentru pacient. Și omologul indian al acestor fonduri nu este luat în considerare.

Aknekutan a apărut recent pe piața farmacologică - în 2010 (Roaccutane a fost lansat la sfârșitul anilor optzeci). În acest timp, oamenii de știință belgieni au încercat să creeze un medicament care să fie cel mai eficient în tratarea acneei și acneei și cu un efect ușor asupra corpului. Astăzi, dermatologii nu se gândesc la ceea ce este mai bine - Acneutan sau Roaccutane, preferând pregătirea producției belgiene.

Pentru a reduce apariția posibilelor efecte secundare datorate utilizării medicamentului "Aneutan", medicii recomandă administrarea medicamentului în doze mici. Dacă starea pacientului se agravează și există o suspiciune de supradozaj de medicamente, este necesar să se efectueze o lavaj gastric și să se reconsidere modelul de consum de droguri. Terapia cu acnee cu aceste pastile este prescrisă doar ca o ultimă soluție - dacă medicamentele cu un efect blând și antibioticele nu au dat rezultatul așteptat.

Roaccutane (Aknekutan): întrebare-răspuns - 2008 - 2012

Roaccutane vs. Aknekutan

Dragă Oleg Valerievich! Care este medicamentul izotretinoin pentru administrare orală, după părerea dvs., este mai bine: Roaccutane sau Aknekutan?

Dragă Alexey! Roaccutane se referă la medicamente originale, a căror calitate înaltă, de regulă, fără îndoială.

Roaccutan și vedere încețoșată

Alo Eu iau Roaccutane timp de 6 luni la o doză de 30 mg. Sunt îngrijorat de o deteriorare semnificativă a viziunii mele. De-a lungul cursului folosesc picături oftalmice "naturale lacrimogene", deoarece mucoasa ochilor se usucă foarte mult. Cum să facem acest lucru? Va trece după terminarea recepției lui Roaccutane și nu voi fi deloc orb?
Mulțumesc!

Dragă Margarita! Dacă uscarea severă a membranei mucoase a ochilor îngrijorează și picăturile speciale de ochi nu ajută suficient, atunci este rațional să se reducă doza zilnică de Roaccutane (Aknekutan), deoarece severitatea efectelor secundare depinde direct de aceasta. În cele mai multe cazuri, efectele secundare sunt reversibile.

Tratamentul cu Roaccutane pentru mai mult de 6 luni

Bună, este posibil să luăm Roaccutane timp de 7 luni? Manualul spune că perioada de tratament cu roaccutan ar trebui să fie de 4-6 luni.

Dragă Oleg! Poți. Tratamentul nu trebuie întotdeauna să fie în conformitate cu recomandările din instrucțiuni.

Recidivă după Roaccutane

În 2005, sub supravegherea unui dermatolog, a băut cursul Roaccutane. A obținut o doză cumulată. După 2 ani, erupția cutanată a reluat și, cu fiecare zi, erupțiile cutanate cresc. Greșelia a fost reluată, deși nu în măsura de până acum. Erau multe transpirații. Am 32 de ani acum. Alte tratamente nu ajută. Indicați ce să faceți? Mulțumesc.

Dragă Natalia! Recurența acneei după atingerea dozei cumulative de Roaccutane (Aknekutan) la femei este cel mai adesea cauzată de endocrinopatia, de exemplu, sindromul ovarului polichistic (sindromul Stein-Leventhal). Trebuie să luați legătura cu un medic ginecolog-endocrinolog, să consultați personal dermatologul pentru a determina fezabilitatea unui al doilea ciclu de tratament cu Roaccutane.

Fumatul în timpul tratamentului cu Roaccutane

Bine ai venit! Am luat Roaccutane timp de 3 săptămâni. Această întrebare mă chinuiește: este posibil să fumezi (în timpul tratamentului cu Roaccutane). Dacă nu, atunci cum poate afecta fumatul.

Dragă Natalia! Sa stabilit că fumatul agravează cursul de acnee. Este posibil ca fumatul să reducă eficacitatea tratamentului cu Roaccutane (Aknekutan).

Exacerbări în timpul tratamentului cu Roaccutan

Bună, vă rog să-mi spuneți despre exacerbarea în timpul recepției? Astăzi este cea de-a 50-a zi de administrare a Roaccutane (20 mg pe zi la 64 kg). Înainte de recepție, imaginea a fost mai bună, acum e doar groaznic. Singurul lucru pe care îl văd "bumps" nu sunt la fel de adânci ca înainte de recepție.

Dragă Lola! Într-adevăr, în tratamentul Roaccutane (Aknekutan), se poate produce o agravare a acneei. Dacă a apărut, trebuie să contactați un dermatolog, care va corecta tratamentul (reducerea dozei zilnice sau anularea tratamentului cu Roaccutane, urmată de reluarea treptată a tratamentului), este posibil să prescrieți medicamente antiinflamatoare puternice.

Roaccutane și hrană

Bună, dragă doctor. Vă rugăm să spuneți cum să luați Roaccutane corect (înainte sau după masă și cât de mult)? Și ar trebui să existe restricții în alimente?

Dragă Elena! Capsulele Roaccutane (Aknekutan) se iau imediat după masă (conținând grăsimi). Dieting, în plus față de restricționarea aportul de produse care conțin alcool nu este necesară.

Reversibilitatea efectelor secundare ale Roaccutane

Bine ai venit! În urmă cu 9 luni, rezultatul a fost uimitor, am uitat de acnee, deoarece nu a existat deloc, dar a apărut o altă problemă, au apărut probleme de sănătate, greață după uleu, pierderea apetitului, părul căzând (înainte de a fi un cap de lux de păr), intestinul este falnic. Testele efectuate, diagnosticul - insuficiență renală, tulburări metabolice în ficat, tulburări enzimatice, vasoconstricție a creierului. Trimis pentru a trece testele pentru cortizol. În timp ce luați medicamentul, nu au existat efecte secundare, au început după anularea acestuia. Mă interesează dacă efectele secundare sunt reversibile, indiferent dacă corpul meu este restabilit. Înainte de tratament, eram o persoană absolut sănătoasă.

Dragă Anna! Nu pot decât să citez textul din instrucțiunile pentru Roaccutane: "De obicei, reacțiile adverse sunt reversibile după ajustarea dozei sau întreruperea tratamentului, dar unele pot persista după oprirea tratamentului". Doresc să scap de rapid problemele de sănătate.

Cauzele și tratamentul acneei în timpul menstruației

Care este cel mai bun remediu pentru acnee pe față?