Acnee (acnee, acnee pe corp)

Acneea este o manifestare patologică a naturii inflamatorii care se dezvoltă pe pielea feței, spatelui și decolteului. Ele pot arăta ca niște comedone, adică puncte negre și acnee. Practic, acest fenomen este caracteristic adolescenței: aproximativ 80% din adolescenți, în grade diferite, care se confruntă cu manifestarea acneei. Cu toate acestea, o astfel de boală afectează adesea și adulții: aproximativ 25% dintre bărbați și 50% dintre femei raportează apariția acneei la un anumit stadiu al vieții.

Cauzele acneei

Apariția acneei pe piele este cauzată în primul rând de procesul de deteriorare a glandelor sebacee și a canalelor excretoare. În plus, foliculii de păr sunt implicați în procesul inflamator. Apariția acneei comune în majoritatea cazurilor este o complicație a seboreei. În această boală, o persoană schimbă compoziția sebumului: reduce semnificativ cantitatea de acizi grași care are un efect de dezinfectare. Ca urmare, proprietățile bactericide sunt suprimate, iar procesul de reproducere a bacteriilor din glandele sebacee începe. În plus, inflamația apare ca o consecință a iritației mecanice a maselor excitat, care se acumulează în canalele excretorii ale glandelor. Severitatea bolii depinde de modul în care glandele sebacee reacționează la androgeni - hormoni sexuali masculi. De regulă, o reacție mai intensă a glandelor sebacee la hormoni are cauze ereditare.

Există o serie de soiuri de acnee, care sunt clasificate în funcție de cauza apariției lor. Se acceptă să se facă distincția între tipurile obișnuite, medicale, roșii, profesionale și alte tipuri de acnee. Dar, cel mai adesea, anghilele roșii și cele comune sunt diagnosticate. Ele pot arăta ca niște puncte negre, formațiuni purulente în care se acumulează secreții albe, precum și formațiuni inflamate de culoare roșie. Acneea apare când există o obstrucție a secrețiilor glandelor sebacee ale foliculilor de păr de pe piele. Ca regulă, acneea apare pe pielea feței, spatelui, antebrațelor, pieptului. De asemenea, adesea asemenea formațiuni apar pe nas. Se remarcă faptul că tendința la această boală în unele cazuri este moștenită. În plus, dezvoltarea acestei boli poate fi afectată de o situație stresantă, tratamentul anumitor medicamente împotriva diferitelor boli. Modificările în funcționarea glandelor sebacee pot fi o consecință a dezechilibrului hormonal. Ca urmare, glandele produc o cantitate mai mare de sebum, ducând la blocarea porilor. Astfel de modificări patologice sunt adesea observabile chiar și în fotografie. În plus, cauza bolii este, în unele cazuri, o stoarcere prea frecventă a pielii sau obiceiul constant al unei persoane de a atinge pielea feței cu mâinile, ceea ce duce la infectarea acesteia.

In plus, factorii care cauzează dezvoltarea acneei vulgaris sunt unele boli: tulburări endocrine, cardiopsychoneurosis, constipație cronică persistentă, scăderea rezistenței nespecifice a organismului, hipovitaminoza A.

Simptome de acnee

Acneea pe față și alte zone arată adesea ca niște puncte negre (așa-numitele comedoane deschise), care, de fapt, sunt pori mari ai feței care au devenit blocați. Ca regulă, comedoanele deschise au o culoare gri-brună sau neagră din cauza reacțiilor chimice. În unele cazuri, este posibil să eliminați astfel de puncte negre de către un cosmetician sau doctor. În același timp, este mult mai dificil să scapi de puncte albe, deoarece gaura din acești pori este foarte mică.

Ca o regulă, acneea apare într-o persoană în adolescență și arată ca niște umflături mici în roșu. Dar, în unele cazuri, cu un curs mai sever al bolii, acneea seamănă cu chisturi și noduli mari. Dacă reproducerea activă a bacteriilor are loc în interiorul comedonei, în proces se produce un proces inflamator, se formează puroi, apar pustule albe și tuberculi gălbui. Dacă astfel de pustule sunt stoarse, inflamația este agravată, iar mărimea cosului crește. Dar, cel mai sever curs al bolii este observat în timpul formării chisturilor: în acest caz, cicatrizări observabile rămân pe piele după vindecare.

Vorbind despre simptomele bolii, trebuie remarcat că, cu severitatea ușoară și moderată a bolii, în primul rând, este necesară o îngrijire atentă și adecvată a pielii. Dar dacă după o perioadă de o jumătate sau două luni o persoană nu observă o îmbunătățire semnificativă a afecțiunii sau dacă se observă o deteriorare, atunci ar trebui să consultați un medic. Adesea, oamenii se consultă cu un specialist care, din cauza acneei, simt un disconfort cosmetic vizibil. Uneori apar exacerbări ale bolii: într-o astfel de situație, pacientul are o erupție bruscă dureroasă de culoare roșie și simptomele nu dispar timp de trei sau mai multe zile. În acest caz, trebuie să vizitați un medic.

Înfrângerea de anghile roșii este mai frecventă pentru femei după treizeci de ani. În acest caz, cel mai adesea cauza principală este înfrângerea sistemului neuro-vegetativ și vascular, precum și bolile tractului gastro-intestinal și unele afecțiuni endocrine. In aceasta boala un curs cronic marcat: o manifestare permanentă a simptomelor bolii apare atunci cand femeia are un stres mental puternic, face erori grave în dieta, de multe ori simt hipotermie și supraîncălzire, influența puternică a luminii solare, nu respectă regulile elementare de igienă personală.

Manifestarea acneei medicamentoase este o consecință a apariției reacției inflamatorii ca răspuns la efectele medicamentelor, atât directe, cât și indirecte. Cel mai adesea, apariția acneei medicale este o consecință a utilizării preparatelor de iod și brom. Uneori apare erupție de caracter nodular după tratamentul cu glucocorticoizi. În acest caz, în primul rând, este necesar să se anuleze medicamentul care a provocat boala și să producă aceeași terapie ca în cazul acneei obișnuite.

Apariția acneei profesionale este rezultatul unei perioade prelungite de expunere a anumitor elemente la piele, de exemplu, produse petroliere rafinate și cărbune. În procesul de impact constant, se manifestă proliferarea epidermei, apar comedoane și se dezvoltă procesul inflamator.

În orice caz, tratamentul acneei este o măsură necesară, deoarece această problemă are un impact direct atât asupra calității vieții unei persoane, cât și asupra stării sale psihologice. O problemă deosebit de critică poate fi această problemă pentru adolescenții care se confruntă cu schimbări grele de aspect și de schimbările asociate cu acestea.

Tratamentul acneei

Tratamentul acneei este efectuat de un dermatolog, de regulă, are loc în ambulatoriu. Dacă erupția nu este pronunțată, este posibil să se utilizeze produse de igienă obișnuite. Cu toate acestea, înainte de a le folosi despre cum să scape de acnee, ar trebui să întrebați specialistul în detaliu. Dacă un pacient are o acnee abundentă, care are o natură pustulară, precum și formațiuni indurative și flegmonoase, atunci în acest caz este recomandabil tratamentul cu un curs de antibiotice. O abordare specială se practică în tratamentul acneei la nou-născuți. Cel mai adesea, pacienților li se prescrie rifampicina, oxacilina sau utilizarea pe termen lung a tetraciclinei, oletetrinei. În plus, în tratamentul acneei este un aport important de vitamina a sau aevita. Delex extern aplicat și alte mijloace. Acestea afectează în mod eficient starea de piele a pacienților, care se poate observa chiar și în fotografie.

Dacă pacientul este diagnosticat cu acnee roșie, i se administrează tetraciclină. În plus, se recomandă tratamentul cu acid nicotinic, precum și utilizarea medicamentelor de chinolină. Uneori se practică și criomasajul.

Atunci când se prescriu antibiotice, probioticele sunt, de asemenea, prescrise în paralel. Faptul este că efectul medicamentelor antibiotice asupra florei intestinale poate fi deosebit de negativ. Datorită acestui fenomen, digestia se deteriorează și acneea devine mai intensă. Probioticele vor ajuta la conservarea integrității activității digestive și, astfel, la îmbunătățirea stării pielii.

Dacă se diagnostichează o formă deosebit de severă a bolii, atunci pacientul este prescris uneori medicamente care conțin izotretinoin. În acest caz, este important să ne amintim de contraindicații, deoarece astfel de medicamente nu pot fi luate de femeile însărcinate și de femeile care urmează să conceapă un copil.

Există, de asemenea, medicamente care sunt injectate direct în locurile de leziuni. Cu ajutorul lor, simptomele inflamației sunt reduse, iar procesul de vindecare este activat. După astfel de cicatrici, cicatricile și cicatricile apar mult mai puțin pronunțate.

Acneea pe față este, de asemenea, tratată la domiciliu, folosind atât remedii populare, cât și unele produse cosmetice pentru îngrijirea pielii. Pana in prezent, exista multe sfaturi despre medicina traditionala despre cum sa scapi de acnee pe fata. Tratamentul eficient este asigurat prin igiena obișnuită a feței prin folosirea produselor care dezinfectează și degresează pielea. Pentru acest lucru este potrivit un sapun obișnuit, după care pielea feței trebuie șters cu alcool salicilic boric.

Dacă este diagnosticată o acnee profesională la un pacient, atunci inițial este necesar să se evite contactul cu substanțele care au provocat această boală. Medicul prescrie aportul de vitamina A, acid ascorbic, precum și tratamentul cu agenți externi, care sunt de asemenea utilizați dacă pacientul a dezvoltat rozacee. La domiciliu, puteți folosi și băi calde regulate.

Tratamentul acneei OTC

Pentru mulți adolescenți și vârstnici, acneea pe spate, pe obraji și pe alte zone ale corpului poate fi complet vindecată fără a se recurge la antibiotice. În acest caz, aplicați medicamente împotriva acneei, care sunt vândute într-o farmacie fără prescripție medicală. Când cumpărați un unguent pentru acnee, trebuie să știți că în acest caz efectul acidului salicilic și al sulfului și sulfului, peroxidul de benzoil, acidul azelaic, rezorcinul este cel mai eficient.

Crema impotriva leziunilor acneei pe baza acestor fonduri este recomandata sa fie aplicata pe pielea afectata de eruptii cutanate, in fiecare zi. Acest lucru trebuie făcut numai după curățarea temeinică a pielii. Oferind sfaturi pacientului cu privire la modul în care se tratează acnee tinerească la domiciliu, medicii sfătuiesc să acorde atenție schimbărilor în starea pielii. Dacă apar iritații și pielea se usucă puternic, atunci frecvența utilizării acestor produse trebuie redusă. Acneea pe bărbie și alte zone ale feței nu poate fi stinsă niciodată, deoarece îndepărtarea conținutului poate provoca infecții și poate produce cicatrici. Pentru a curăța fața, trebuie să utilizați un remediu delicat pentru acnee, după care o mască specială pentru erupții cutanate poate fi practicată periodic.

Pentru a determina cum să scapi de acnee acasă și cum să te descurci cu ele, trebuie să știi câteva reguli simple. Pacientul trebuie să fie foarte atent în ceea ce privește alegerea săpunului și a altor produse de îngrijire personală. De asemenea, cosmeticele ar trebui selectate cu grijă, preferând produsele pe bază de apă, precum și acele creme și loțiuni care nu înfundă porii. Orice remedii folclorice pentru acnee nu poate fi utilizată fără aprobarea prealabilă din partea medicului.

Dar în tratamentul acneei, toată lumea trebuie să înțeleagă că manifestările de erupții pe pielea feței și a corpului sunt dovezi ale prezenței anumitor probleme într-un sistem al corpului sau în mai multe sisteme. De aceea, prin alegerea unei metode specifice de a scăpa de acnee, este necesară determinarea cauzei rădăcinii bolii pentru ao elimina.

Stilul de viață al acneei

Acneea este agravată dacă o persoană este supusă unui stres sever. Faptul este că, cu o tensiune vizibilă, se observă o creștere a cortizolului cu conținut de hormoni. Prin urmare, tratamentul acneei trebuie să includă nu numai utilizarea de medicamente, ci și metode de eliminare a efectelor stresului - yoga, meditației, exercițiilor de respirație. Tratamentul cu medicamente populare ajută de asemenea la îmbunătățirea stării sistemului nervos prin utilizarea preparatelor din plante cu efecte sedative.

Un alt punct important este activitatea fizică regulată. Dacă o persoană are acnee pe față și în alte părți ale corpului, atunci un stil de viață activ este important din punctul de a activa activitatea plămânilor și a inimii. Ca rezultat, tensiunea arterială crește, iar celulele corpului uman sunt mai bine aprovizionate cu oxigen. În plus, funcționarea sistemului digestiv este îmbunătățită, ceea ce contribuie la o curățare intensă a toxinelor. Astfel, cauzele bolii sunt eliminate, iar acneea dispare treptat.

În prezența erupțiilor, o persoană ar trebui să fie în aer curat cât mai mult posibil, ca și la adolescenți și oameni maturi, în lumina zilei, este activată eliberarea vitaminei D, care determină starea pielii umane. În plus, în aer liber nivelul oxigenului din piele crește, ceea ce contribuie la o curățare mai rapidă a pielii de la leziuni. Dar oamenii care se gândesc cum să scape de acnee, trebuie să știți că în acest caz nu vorbim de bronze intense sau de expunere prelungită la soare.

Persoanele care suferă de acnee, se recomandă cât mai puțin posibil să fie în locuri cu umiditate și temperatură prea ridicate. Spălarea zilnică trebuie făcută numai cu apă la temperatura camerei, deoarece apa caldă poate agrava în mod semnificativ evoluția bolii.

Acnee nutriție

Pentru pacienții de orice vârstă care au dezvoltat acnee, este important să se adapteze dieta lor pentru a se asigura că toxinele corpului lor sunt eliminate cât mai mult posibil. Tratamentul pentru acnee va fi mult mai eficient dacă o persoană urmează o dietă delicată. Pacienții care suferă de acnee grele, se recomandă să se includă în dietă cât mai mult posibil de fructe și legume proaspete, nuci. O cantitate mare de vitamine conținute în astfel de produse, afectează perfect starea generală a pielii și ajută la scăderea acneei.

Afectează pozitiv sănătatea acestor pacienți și a produselor care conțin o mulțime de vitamina C: fructe citrice, căpșuni, pepeni, varză, cartofi.

Pentru a întări sistemul imunitar, aveți nevoie de vitamina E, care este în arahide, migdale și legume cu frunze. Funcția țesutului epitelial îmbunătățește vitamina A, care, în plus, previne formarea de acnee și riduri. Se găsește în cantități mari în morcovi, dovleac, broccoli, pepene galben, varză, spanac, precum și în legume portocalii.

În plus față de aceste produse pentru acnee, se recomandă să mănânce semințe de dovleac, fasole, salata verde.

În același timp, nu trebuie să abuzeze de zahăr, orez alb, produse din făină albă. Consumul de alimente duce la un exces de insulină în sânge, ceea ce contribuie la fluctuațiile hormonale și la deteriorarea pielii. Există opinia că problema acneei este agravată de consumul de produse din lapte. De asemenea, nu ar trebui să beți cafea și mai ales băuturi alcoolice. Dar trebuie să beți multă apă - cel puțin șapte pahare pe zi. La urma urmei, lipsa de umezeală contribuie la uscarea pielii, iar procesul de vindecare și reînnoirea pielii încetinește.

Acnee: cauze, simptome, tratamente

Acneea este o problemă frecventă pentru mulți. De multe ori este cu adevărat posibil să scapi de erupțiile cutanate cu ajutorul unui tratament bine ales. De obicei, este nevoie de tratament timp de câteva luni pentru a curăța pielea de erupție cutanată.

Inflamarea acneei este cel mai bine tratată devreme pentru a evita cicatricile. Când pielea este curată, după aceea este nevoie de mai mulți ani pentru a restabili pielea.

Categorii de pacienți cu simptome de acnee

Acneea este o cauză frecventă a erupțiilor cutanate, de obicei pe față. Majoritatea persoanelor cu probleme de piele experimentează această situație cu vârste între 12 și 25 de ani. Cu toate acestea, uneori se întâmplă că unii oameni mai în vârstă și chiar copii sub 12 ani se luptă cu acnee, de asemenea.

Băieții au acnee și acnee mai des decât fetele. Acneea poate fi de obicei văzută:

Manifestările de acnee sunt, de asemenea, diferite. 8 adolescenți din 10 simt adesea simptome de acnee din cauza vârstei. Adevărat, acest lucru nu este adesea foarte frapant. Conform estimărilor experților, 3 adolescenți din 10 se confruntă cu forme severe de acnee atunci când tratamentul este necesar pentru a evita apariția cicatricilor pe piele.

Dacă ignorați simptomele de acnee pentru o lungă perioadă de timp, atunci în medie, în 4-5 ani, pielea este complet restaurată. Uneori, acneea apare la om pentru o lungă perioadă de timp, de ani de zile.

Cauzele acneei

Micile glande sebacee sunt imediat sub piele. Aceste glande produc un secret special (sebum), ca urmare, pielea este moale si neteda. Găurile mici (porii) de pe piele permit pielea să apară pe suprafața pielii. De asemenea, părul crește prin aceste pori.

În timpul adolescenței, puteți produce mai mult sebum decât în ​​copilărie. Se pare că fundalul hormonal se schimbă în perioada pubertă când activitatea glandelor sebacee se desfășoară la viteză maximă într-un organism.

Cum să identificați starea de sănătate a unei persoane? De regulă, cu cât mai mult sebum produs pe piele, cu atât mai gras este pielea și cu atât mai multă acnee este exacerbată. Unii oameni tind să producă mai mult sebum numai prin natura lor.

Nivel ușor până la moderat de acnee

Unele pori sunt înfundate. Acest lucru se datorează faptului că celulele moarte ale pielii se acumulează în porii pielii, care penetrează acolo și formează un strat dens. Puteți vedea acest blocaj sub formă de puncte mici numite anghilă și comedone. Vă rugăm să rețineți că există puncte negre datorită producerii pigmentului pielii și nu au legătură cu murdăria, după cum mulți cred. În multe cazuri, acneea nu progresează în timpul unei astfel de manifestări ușoare pe piele.

Se întâmplă secretul glandelor sebacee, sebumul se acumulează în porii înfundați. Puteți observa acest lucru sub formă de tuberculi mici (acnee) sau noduli (papule). În unele cazuri, acneea nu progresează și se află în stadiul usor până la moderat, când pe piele se găsesc multe umflături mici, puncte negre și comedoane.

Acnee moderată până la severă

Când secretul glandelor sebacee se acumulează în cantități mari, este un mediu ideal pentru creșterea bacteriilor acneice propionice care trăiesc și se înmulțesc pe piele. Într-o cantitate mică, aceste bacterii există în mod normal pe piele și nu dăunează. În orice caz, dacă sebumul este produs în exces, sistemul imunitar poate răspunde și pe piele se va produce un proces inflamator.

Dacă se dezvoltă inflamații, atunci pielea din jurul pielii devine roșie, iar acnea crește în mărime și se găsește puroi în ele (pustule - ulcere). Uneori există o mulțime de ulcerații și apoi formează așa numitele noduli mici și acnee chistică (chisturi).

Chisturile acnee apar în exterior ca formațiuni de culoare roșie sau roșu-albăstrui. Ele promit ușor peste pielea sănătoasă și pot fi foarte dureroase, mai ales când apăsați un chist. Formațiile pot fuziona între ele, formând cavitățile mari situate sub piele. Acneea chistică este o boală cronică, care necesită tratament serios.

În cele din urmă, orice stomac va dispărea în timp. În unele cazuri, zona afectată a pielii dobândește o nuanță diferită pentru câteva luni după ce procesul inflamator sa încheiat deja. Aceasta se numește hiperpigmentare post-inflamatorie a pielii. Acest fenomen poate fi adesea observat la cei a căror piele este mai întunecată.

Micile cicatrici sub formă de crăpături rămân adesea pe piele, în locul în care există o zonă inflamată. Astfel de cicatrici mici nu dispar complet și sunt adesea vizibile pe fețele persoanelor în vârstă, dacă au avut odată acnee datorită acneei.

Simptome asemănătoare:

Forme rare de acnee

Descrierea acneei și a simptomelor publicate mai sus este cel mai adesea cauza a practic tuturor cazurilor de acnee.

Ocazional, anumite boli la fete și femei pot provoca acnee sau agrava acneea, de exemplu:

 • sindromul ovarului polichistic;
 • boli care sunt cauzate de producția excesivă de hormoni masculini în ovare;
 • boli care sunt cauzate de producția excesivă de hormoni masculini în glandele suprarenale.

Astfel de boli au adesea alte simptome în afară de acnee, de exemplu:

Există, de asemenea, un alt tip de acnee rară: acneea apare ca urmare a expunerii la substanțe chimice care apar la locul de muncă. În special vorbim despre halogenocarburi.

Cauza acneei hormonale la femei

Ce agravează cursul de acnee? Progesteronile contraceptive pot agrava simptomele acneei.

La femei, schimbările în nivelurile hormonale în timpul unei luni sau al unui ciclu menstrual pot uneori să ducă la procese inflamatorii în piele.

Frumusețea machiajului sau abundența de uleiuri în compoziția produselor cosmetice pentru față poate, de asemenea, agrava situația. În orice caz, deseori produsele cosmetice nu provoacă acnee. Dar puteți folosi instrumente speciale pentru a masca acneea.

Pentru pielea cu probleme și pielea predispusă la acnee, există multe produse cosmetice care sunt non-comedogene (nu provoacă acnee) și lipsesc uleiul (acestea uneori îngreunează porii). Stoarcerea acneei poate duce la o mai mare inflamație a pielii și formarea de cicatrici.

Dacă o persoană se transpiră puternic sau se află într-o cameră prea umedă pentru o perioadă lungă de timp, aceasta poate afecta negativ starea pielii. De exemplu, treburile obișnuite ale gospodăriei în bucătărie, în special contactul cu temperaturi ridicate agravează situația: ca urmare, porii se înfundă.

Acneea poate apărea pe piele sub îmbrăcăminte strânsă, de exemplu:

 • sub bandă de cap;
 • sub bretele îngustă;
 • sub guleruri strânse.

Persoana începe să transpire viguros și, ca rezultat al frecarii și contactului cu îmbrăcămintea strânsă, pielea devine inflamată chiar mai mult.

Unele medicamente pot agrava simptomele acneei, de exemplu:

 • Difenin, care este luat cu epilepsie;
 • creme și unguente hormonale pentru tratamentul eczemelor.

Nu aveți nevoie să opriți imediat tratamentul dacă aveți suspiciune că simptomele acneei se înrăutățesc. Trebuie doar să-i spuneți medicului dumneavoastră. Apoi va alege o opțiune alternativă.

Steroizii anabolizanți, pe care unii sportivi îl iau când fac culturism, pot duce la o nouă acnee pe față. Steroizii anabolizanți sunt agenți farmacologici care mimează acțiunea hormonilor sexuali masculini, testosteronului și dihidrotestosteronului. Steroizi anabolizanți Steroizii anabolizanți accelerează sinteza proteinelor din interiorul celulelor, ceea ce duce la hipertrofie severă a țesutului muscular, ca urmare a faptului că acestea sunt utilizate pe scară largă în culturism.

Se crede că o dietă cu o cantitate mare de zahăr și produse lactate duce la acnee și la negru. Adevărat, oamenii de știință nu confirmă acest lucru în cercetarea lor. Cu toate acestea, mulți cred că pielea sănătoasă - o consecință a unei alimentații adecvate.

Mituri acnee

Aspectul acneei nu este asociat cu igiena precară. De fapt, contactul excesiv cu apa și curățarea facială crescută uneori conduc la efectul opus.

Stresul nu provoacă acnee.

Acneea nu este o simplă infecție a pielii. Când este timpul pentru un dermatolog? Cauza acneei este că următorii factori joacă un rol cheie în provocarea acneei:

 • modificări hormonale;
 • creșterea producției de sebum;
 • bacterii în exces;
 • proces inflamator.

Acneea nu poate fi infectată. Acneea nu poate fi eliminată consumând cantități mari de apă. Nu există dovezi că bronzarea și patul de bronzare vor ajuta la curățarea pielii de erupții.

Unii oameni cred că nu există nici un mod eficient de a scăpa de acnee. Aceasta este o minciună: Tratamentul pentru acnee beneficiază de obicei dacă metoda terapeutică este aleasă corect.

Probleme de îngrijire a pielii

Nu spălați fața mai des decât este necesar. Este suficient să o faceți de două ori pe zi. Spălați-vă cu un săpun blând și spălați-vă fața cu apă caldă sau curățați-vă pielea cu un agent de curățare. Apa foarte caldă sau rece poate agrava pielea predispusă la acnee.

Utilizarea unui scrub pentru acnee este nedorită. Nu utilizați produse de îngrijire a feței cum ar fi produse de curățare, cum ar fi:

 • sapun abraziv;
 • curatarea granulelor;
 • agenți care îngrădesc porii;
 • exfoliante.

Exfoliantul este doar o substanță activă de peeling chimic, care este inclusă în compoziția sa. Gommage poate conține unul dintre următoarele exfolianți:

 • acidul malic;
 • acid lactic;
 • acid citric;
 • acid salicilic;
 • acid acetic.

Peelingul chimic îndeplinește următoarele funcții:

 • luminează pielea;
 • îndepărtează pistrui;
 • ameliorează pete de pigment;
 • lustruieste cicatricile.

Coaja chimică poate fi aplicată o singură dată pe lună.

Peeling gommage ca un radieră șterge stratul superior de piele de pe fata, și cu ea riduri și alte defecte. Se poate aplica o dată pe lună. Utilizarea rezonabila a gommage-ului face ca pielea sa fie reinnoita, refresata, elastica. Îmbunătățește circulația fluidului, mărește susceptibilitatea la creme și la măști, care după curățarea cu activitate dublă hrănește și hidratează pielea.

Utilizați tampoane din bumbac moale în timpul curățării. Îndepărtarea excesivă a pielii în timpul spălării și frecare facială poate provoca un proces inflamator puternic și poate agrava acneea. Produse antiseptice de îngrijire a pielii în acest caz sunt foarte utile pentru pacienții cu semne de acnee.

Complet clar de piele de la acnee nu funcționează. Acnee de la Blackhead sugerează adesea că pigmentarea pielii sa schimbat datorită melaninei. Culoarea neagră a umflăturilor nu va dispărea în timpul curățării feței sau a utilizării de frecare.

Unele remedii locale pentru aplicarea pielii care este predispusă la acnee pot face pielea uscată. Dacă se întâmplă acest lucru, trebuie să utilizați un hidratant pe bază de apă fără arome. Nu utilizați unguent sau cremă cu o cantitate mare de uleiuri, deoarece astfel de produse cosmetice pot bloca porii.

Care este scopul tratamentului acneic

Scopul tratamentului este de a scăpa de acnee cât mai mult posibil și de a preveni apariția cicatricilor. Doctorii oferă multe tipuri de tratament. Medicul sau farmacistul vor alege medicamentul pe baza severității bolii și a tipului de acnee. Tratamentul poate fi topic topic sub formă de pastile de cremă și de prescripție.

Poate că pacientul nu dorește să trateze pielea dacă are excizii ușoare - de exemplu, dacă există acnee, comedoane și acnee minore.

Acnee în formă ușoară apare adesea fără cicatrici. Acneea acută poate lăsa în urmă cicatricile. Dacă pacientul observă un proces inflamator pe piele, atunci este mai bine să începeți tratamentul într-un stadiu incipient al bolii, pentru a evita urmele.

Procesul inflamator are următoarele simptome:

Tratamentul pielii ajută, de obicei, la curățarea pielii majorității leziunilor dacă pacientul respectă recomandările medicului. Apropo, medicii spun că nici un tratament nu va ajuta la scăderea complet pielea a manifestărilor de acnee.

Tratamentul topic pentru acnee

O varietate de geluri, loțiuni și creme sunt de obicei prescrise de dermatologi și cosmetologi pentru a scapa pacientul de acnee. Trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile privind utilizarea unui instrument special. Este necesară aplicarea unei remedii pentru toată pielea afectată.

Peroxidul de benzoil este un remediu eficient ca tratament topic. Are trei funcții:

 • distruge bacteriile pe piele;
 • reduce procesul inflamator;
 • ajută la eliminarea porilor blocați.

Astfel, peroxidul de benzoil contribuie adesea la curățarea suprafețelor afectate ale pielii, pentru a scăpa de pete negre și comedoane. Puteți cumpăra peroxid la o farmacie fără prescripție medicală. Există diferite soluții de benzoil peroxid:

20-30 minute înainte de aplicarea peroxidului de benzoil pe piele, curățați bine pielea feței. Peroxidul de benzoil strălucește părul, foile de pat și îmbrăcămintea care sunt în contact cu soluția.

Peroxidul de benzoil provoacă, de obicei, o ușoară iritare a pielii. Dacă pielea devine roșie, trebuie să întrerupeți utilizarea medicamentelor și așteptați până când pielea se calmează. Este mai bine să aplicați produsul treptat.

Este mai bine să utilizați peroxidul de benzoil pe bază de apă, decât pe alcool. Aplicați la începutul tratamentului bolii de piele o dată pe zi și spălați-l după câteva ore. Creșteți treptat cantitatea de timp a soluției pe piele. Atunci când pielea se utilizează, se aplică peroxid de benzoil de două ori pe zi.

Retinoidele sunt excelente ca un remediu local pentru curățarea porilor înfundați. Ele diferă în următoarele tipuri:

Astfel de ingrediente active reduc inflamația pe piele. În stadiul incipient al tratamentului, ele ajută la curățarea porilor blocați și eliminarea pielii feței de pete negre, comedoane și mici acnee inflamate. Farmacia necesită o rețetă pentru aceste fonduri.

Atunci când aplicați retinoide pe față, rețineți că puteți observa pentru o vreme că pielea ta este roșie și fulgi. În timp, acest lucru va trece. Uneori există agravarea acneei pe fondul utilizării retinoizilor, care vor dispărea în viitor.

Pielea va deveni mai sensibilă la lumina soarelui. Prin urmare, este important să se aplice retinoizii seara înainte de culcare și să se clătească dimineața. Protecția solară ajută în astfel de cazuri după curățarea pielii dimineața, dacă trebuie să ieșiți afară după aceea.

Cele mai frecvente efecte secundare ale retinoizilor:

În primul rând, trebuie să aplicați mai puțin pe piele și pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă vă așteptați un copil sau intenționați să deveniți mamă, este mai bine să refuzați acest produs, deoarece există un risc mic pentru dezvoltarea fătului. Este posibil să trebuiască să luați un contraceptiv cu medicul.

Antibiotice locale pentru acnee

Există multe antibiotice locale. Acestea reduc numărul de bacterii și reduc procesul inflamator. În ceea ce privește porii blocați, antibioticele din acest punct de vedere sunt ineficiente. Ei trata acnee bine dacă există manifestări de acnee inflamate. În același timp, punctele și comedoanele negre vor rămâne cu siguranță în fața ochilor.

O prescripție este necesară pentru achiziționarea unui antibiotic local. Ea provoacă o iritare ușoară a pielii, dar, în general, medicii observă mult mai puține efecte secundare decât alte metode de tratament.

De obicei, antibioticele locale sunt prescrise împreună cu alte medicamente din interior. Dacă o persoană tratează pielea doar cu ajutorul antibioticelor locale, atunci există o mare probabilitate ca bacteria să devină rezistentă la antibiotice și tratamentul va fi, în general, ineficient.

Acidul azelaic ajută la eliminarea porilor înfundați. Ca și acțiunea retinoizilor, acest remediu elimină petele negre și comedoanele. De asemenea, acest acid reduce inflamația pe piele, dar nu este la fel de eficient ca antibioticele și peroxidul de benzoil. Acidul azelaic provoacă mai puțină iritare pe piele decât peroxidul de benzoil.

Unele medicamente au mai multe ingrediente active, de exemplu: peroxidul de benzoil plus un antibiotic sau retinoid împreună cu un antibiotic. În combinație cu mai multe medicamente, tratamentul acneei are cel mai mare efect.

Antibiotice sub formă de pilule

Antibioticele distrug bacteriile care produc acnee pe piele. Reduce inflamația. Antibioticele sub formă de pastile din interior ajută perfect la curățarea pielii de acnee în zonele afectate și la reducerea procesului inflamator.

Se știe că antibioticele din interior nu ajută la curățarea porilor blocați și la rezolvarea problemelor cutanate, care se manifestă sub formă de pete negre și comedoane. De aceea, dacă un pacient observă doar un grad ușor de acnee cu pete negre și comedoane, este mai bine să folosiți numai remedii locale pentru a curăța porii blocați.

Dacă aveți o mulțime de pete negre, comedoane și acnee, este mai bine să utilizați peroxidul de benzoil pe lângă antibioticele orale.

Trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile privind utilizarea antibioticelor. De obicei, există posibile efecte secundare. Antibioticele de tetraciclină sunt cele mai des prescrise de un medic pentru a ameliora pacientul de simptomele acneei. Deseori au urmatoarele nume:

Copiii sub 12 ani nu trebuie să ia antibiotice tetraciclinice pe cale orală.

De asemenea, medicii nu vă recomandă să luați în interiorul antibioticelor tetraciclinice dacă:

 • sunt însărcinate;
 • alăptării;
 • planificați să vă concepeți.

În astfel de cazuri, trebuie să aveți grijă înainte de contracepția de sex feminin de înaltă calitate.

Alimentele și laptele afectează absorbția oxitetraciclinei și tetraciclinei. Astfel, luați aceste medicamente pe stomacul gol, între mese, cu un pahar de apă. Doxiciclina și limociclina pot fi luate cu mese.

Alte antibiotice care uneori ajută la tratamentul acneei sunt următoarele nume:

De obicei, medicul determină ce medicament să prescrie o astfel de serie.

Tratamentul hormonal pastile

Contraceptivele combinate sub formă de comprimate ajută unele femei, dacă au acnee cauzată de tulburări hormonale. De exemplu, acneea a apărut sau sa înrăutățit la vârsta adultă sau numărul de erupții cutanate crește în ajunul menstruației. Dacă compoziția unor astfel de pastile pentru controlul nașterii conține estrogen, aceasta oferă asistență în acest caz.

Dacă acetatul de ziproteronă este prezent în contraceptiv, atunci este deosebit de eficient atunci când există o sensibilitate la hormonii masculini și, ca urmare, simptomele erupțiilor cutanate acnee cresc. Diane 35 conține un astfel de ingredient activ. De exemplu, femeile cu simptome de hirsutism iau aceste pastile. În compoziția acestor medicamente hormonale sunt estrogeni și cyproterone (antiandrogen).

Isotretinoina sub formă de tablete în interior reduce cantitatea de sebum din glandele sebacee. Ajută foarte bine și curăță perfect pielea, chiar și în cazuri severe de acnee. Dar mai întâi trebuie să încercați alte tipuri de tratament pe care specialistul le va oferi. Faptul este că aceste pastile au efecte secundare grave.

Durata tratamentului cu acnee

Indiferent de tratamentul care este prescris unui pacient cu simptome de acnee, este necesar să fiți tratat timp de 4 săptămâni, după care vă puteți aștepta la rezultate pozitive. De obicei, efectul apare după 6 săptămâni de tratament. Efectul maxim al terapiei se realizează în termen de patru luni de la tratament pentru a elimina complet pielea manifestărilor de erupție cutanată.

Cel mai frecvent motiv pentru care tratamentul pielii nu functioneaza este ca oamenii pur si simplu nu se ridica si renunta la tratament cateva saptamani dupa inceperea tratamentului.

Astfel, continuați tratamentul timp de cel puțin 6 săptămâni după inițierea terapiei pentru a trage concluzii cu privire la modul în care acest tratament pentru acnee vă ajută să scapați de această problemă. Dacă după 6 săptămâni nu vedeți nicio îmbunătățire, deși faceți totul în mod regulat și corect conform schemei prescrise, nu ar trebui să cădeți imediat în disperare.

Adesea, în astfel de cazuri, medicul propune să adăugați mai multe fonduri pentru a trata pielea sau a înlocui medicamentele cu cele mai puternice care vor avea un efect. Deși acest tratament elimină adesea erupțiile cutanate, este imposibil să se elimine complet erupția cutanată, și pot rămâne urme.

Reapariția bolii

Odată ce pielea este curățată, acneea se manifestă adesea după terminarea tratamentului. Prin urmare, după ce acneea a dispărut sau numărul lor a scăzut semnificativ, este important să se continue tratamentul dorit pentru a evita reapariția bolii din nou. În aceste scopuri, este necesar să se continue tratamentul pielii pentru încă 4-5 ani pentru a uita definitiv acneea. De obicei, aceasta durează până la sfârșitul adolescenței sau până la 22 de ani.

Uneori, acneea este prezentă pe fața unei persoane chiar la 30 ani sau chiar mai târziu. În astfel de cazuri, este important să continuați tratamentul pentru a menține acneea și acneea sub control.

Terapia de întreținere este folosită de obicei cu peroxid de benzoil sau cu retinoid local. Doza de medicament în scopuri profilactice este de obicei mult mai mică decât în ​​timpul tratamentului acneei. De exemplu, o aplicare pe piele o dată pe zi va fi suficientă pentru a evita reapariția bolii.

Dacă este necesară o terapie de susținere pentru prevenirea bolii, utilizarea antibioticelor locale sau a antibioticelor sub formă de comprimate nu este de obicei recomandată după expulzarea erupției cutanate. Faptul este că utilizarea antibioticelor poate duce la momentul în care bacteriile devin rezistente la medicamente.

Acidul azelaic, un alt agent terapeutic local, poate fi utilizat timp de cel mult șase luni. De asemenea, tabletele nu beau prea mult, dacă doriți să vă protejați de erupțiile cutanate multiple.

Astfel, dacă la început ați fost prescrise antibiotice sub formă de creme locale, acid azelaic sau pastile, dermatologii vă pot oferi să treceți la peroxidul de benzoil sau la un retinoid local pentru a evita recidiva bolii.

Boli asemănătoare:

Tratamentul spitalului

Dacă aveți acnee severă și tratamentul prescris nu ajută la scăderea acneei și a punctelor negre, există o altă opțiune pentru a merge la spital pentru a vă întâlni cu un dermatolog. În special, un specialist vă poate prescrie comprimate de isotretinoină.

Spitalul ajută în cazurile în care pacientul dorește să scape de cicatrici după acnee. În această situație, se oferă o persoană:

 • resurfacarea pielii cu laser;
 • peeling mecanic;
 • peeling chimic;
 • distrugerea țesutului cicatricial cu un ac steril (subcisie);
 • injecții care umple ridurile cu colagen (umpluturi).

Subcisionul este o procedura chirurgicala mica pentru a elimina cicatricile atrofice si pentru a reduce ridurile.

Refacerea pielii cu laser este o procedură de cosmetologie cu laser care implică aplicarea unui fascicul laser care pătrunde în straturile superficiale ale pielii, datorită cărora pielea este reînnoită și cicatricile sunt lustruite. Refacerea pielii cu laser este aplicată pentru a elimina:

Acnee: cauze și modalități de eliberare

Probleme cu fața și cu pielea, întotdeauna lovite de stima de sine și de senzațiile umane. Coșurile neplăcute cu ulcerații arată sincer respingător, forțându-vă să vă urăsc reflecția în oglindă. Deci, sa vedem ce este acneea si cum sa o tratezi?

Ce este acneea?

Pe pielea oamenilor cresc parul. Sunt ei, sau mai degraba glandele lor si formeaza acnee. Fotografia prezintă structura părului și plasarea acestuia în piele. Este punga de grăsime care, atunci când este înfundată cu celule moarte ale stratului superior, duce la formarea de acnee.

Femeile au de obicei acnee pe spatele umerilor, umeri, piept și față. La bărbați, majoritatea acneei se acumulează în zona feței. Ele sunt, în general, mai predispuse la formarea de acnee datorită creșterii producției de hormon sexual testosteron. Permite glandelor să exercite mai mult sebum activ, agravând astfel situația.

Femeile, de asemenea, ar trebui să acorde o atenție la inflamația rezultată a glandelor sebacee, ca după 25 de ani, acesta poate fi un indiciu de încălcări în activitatea organelor interne, inclusiv o problemă hormonală.

Aspectul normal al acneei la adolescenți - este o dovadă a formării finale a corpului, care este reglementată de o eliberare mare de hormoni, și afectează astfel starea de sănătate a pielii (vezi foto de mai jos.).

În plus față de locația tipic pe piept, pe partea din spate a unei femei și un bărbat pe fata, acnee pot apărea pe cap - sau mai degrabă la intersecția pielii goale și a părului. Acesta este un tip special de acnee care poate fi clasificat separat.

Cauzele acneei

Cauzele acneei la oameni sunt diverse, dar sunt împărțite în două categorii generale: formate sub influența factorilor externi și interni.

 • Reacțiile alergice contribuie la apariția acneei. Acesta funcționează în felul următor: material sintetic, cu un colorant de calitate scăzută, produse cosmetice proaste cu alergeni, spălare pulberi ieftine pot provoca iritații, care pune presiune asupra psihicului, determinând omul să pieptene zona afectată. Din cauza zgârieturilor și fisurilor din piele, o infecție poate intra în ele, ceea ce va provoca acnee.
 • Obiceiuri rele. otrăvuri fumigene organismului, alcoolul scoate apa prăzi din stomac, prevenind umple corpul cu substanțe utile, stimulează glandele sebacee. Obiceiul de a mânca la locuri de fast-food, bea sucuri acidulate, mânca o mulțime de grase, alimente bogate in calorii, de asemenea, contribuie la secretia de sebum, corpul zashlakovyvaet.
 • Stres constant. Acest stat presupune mobilizarea tuturor resurselor corpului, munca sa la putere deplină, care nu numai că îl poartă, ci și cauzează o eliberare mai activă a grăsimilor.
 • Expunere lungă și regulată la soare. Din această cauză, crește temperatura corpului, se eliberează cantități mari de sudoare, pentru a stabiliza și a preveni supraîncălzirea, și în același timp, glandele sebacee să lucreze mai activ. În aparență pielea devine strălucitoare și gras, porii deschise, astfel încât atunci când acestea sunt expuse la praf, murdărie și alte iritante, în cele din urmă format comedoane închise.
 • Îmbrăcăminte tare. Țesuturile care se potrivesc perfect se freacă pielea și închid accesul pielii la oxigen și la funcționarea normală, ceea ce duce și la formarea de acnee.
 • Igiena necorespunzătoare. Lipsa procedurilor zilnice de apă duce la înfundarea porilor cu murdăria și particulele keratinoase ale pielii și, prin urmare, contribuie la formarea de acnee.

Creșterea activității glandelor sebacee pe față și pe corp poate fi cauzată și de factori interni:

 • Probleme cu sistemul endocrin. Consecința lor este o încălcare a secreției de hormoni, care poate contribui la o secreție crescută de sebum și formarea de comedoane, acnee.
 • Sarcina contribuie, de asemenea, la apariția de acnee pe partea din spate a unei femei - acest lucru se datorează perturbările hormonale cauzate de schimbari in organism in timpul avea copii.
 • Pubertate, care este, de asemenea, caracterizată prin eliberarea necontrolată a hormonilor în timpul formării finale a organismului adult.
 • Boli ale tractului gastrointestinal, sistemul genito-urinar, de asemenea, conduc la apariția acneei. Nu funcționarea corectă a acestor organisme se termină cu zgura nu este afișată și le-a pus de organismul încearcă să scape de ei prin transpirație, care este un mediu propice pentru formarea de acnee.
 • Lipsa de vitamine, în special B5.

Factorii interni depind în principal de stabilitatea hormonală, prin urmare, în perioadele în care acest factor de risc este crescut, merită să fii mai atent la pielea ta și să-ți menții forma.

Cum se formează acneea?

Înainte de a vă gândi la tratamentul acneei pe față sau în alte părți ale corpului, trebuie să înțelegeți cum apar și se dezvoltă. Acneea "Life" este împărțită în trei etape principale:

 • Apariția unei probleme. Pentru un motiv sau altul, porii se înfundă cu sebum și formează un comedo. Astfel de evenimente sunt absolut nedureroase și nu întotdeauna vizibile imediat. De obicei, este pe ele și nu acordă atenție. El vine în două tipuri:
  • Deschis - acestea sunt puncte de obicei negre. Ele se deosebesc clar de piele. Este timpul să se blocheze, dar nu se închide pe partea de sus a pielii, astfel încât grăsimea vine în contact cu oxigenul și devine negru.
  • Închis. Porii sunt umpluți cu grăsime sub stratul superior al pielii și arată ca o ușoară umflare a pielii. Astfel de formațiuni au o nuanță lăptoasă și sunt deosebit de invizibile.
 • Pentru ca un cos să apară, comedo-ul trebuie să devină inflamat, adică o infecție intră în el. În funcție de tipul și locația sa, acneea poate fi diferită. Iată principala acnee:
  • Propinobacteriile din acnee descompun grăsimile și contribuie la inflamarea țesuturilor înconjurătoare. Aceasta duce la formarea de papule. Astfel de acnee poate crește în mod activ pentru a lua forme mai grave;
  • O infecție stafilococică care contribuie la dezvoltarea ulcerului sau, cu alte cuvinte, a pustulelor, poate fi adăugată la sebumul înfundat. Aceasta este o formă severă de acnee care contribuie la formarea de cicatrici urâte după vindecare;
  • Acneea necrotică se află la baza foliculului, prin urmare are consecințe grave și cicatrici care seamănă cu variole vindecate. Contribuie, de asemenea, la formarea de pustule;
  • Acneea acneei are un accent de inflamație în celulele adipoase. După îndepărtarea puroiului, acesta se vindecă mult timp și lasă cicatrici puternice;
  • Nodul acnee este o rețea de accrete profundă, pură acnee. După ce se vindecă, "tumefacții" tangibile - formațiuni chistice rămân pe piele;
  • Există așa-numita formă de fulger, care se manifestă din cauza disfuncționalitate a corpului, in special la nivelul tractului gastro-intestinal. Acneea se dezvoltă rapid, se transformă într-un pustule și formează țesut necrotic. Consecințele sunt vizibile și cicatrici profunde. În majoritatea covârșitoare a cazurilor, această formă se dezvoltă în tineri, dar fetele pot fi, de asemenea, sensibile la această boală, care curge de la ei într-o formă foarte dificilă și dureroasă.
 • După un curs de tratament, cicatricile sunt caracteristice pentru fiecare tip de piele. În forme ușoare, acestea sunt cicatrici atrofice mici, abia vizibile, în cazuri grave, cicatrici și formațiuni bine marcate.

Există, de asemenea, o diviziune a gravității acneei:

 1. Forma luminii este formarea de comedoane deschise;
 2. Comedoanele închise și papulele sunt moderate până la acnee;
 3. Forma severă este pustule și papule în cantități mari.

În funcție de forma gravității și cauzele acneei, se selectează tratamentul și un specialist. Problemele mici pot fi eliminate și cosmeticianul, iar zonele afectate mari ar trebui tratate de un dermatolog.

Cum poate fi acnee vindecat?

În medie, tratamentul acneei pe față și pe corp durează aproximativ șase săptămâni. Primele rezultate notabile încep doar după 4 săptămâni, iar în cazuri complicate pot dura până la 4 luni de influență activă asupra zonelor afectate. Există diferite medicamente care sunt folosite pentru a elimina acneea.

Acnee remedii

Benzoil peroxid. Acest instrument este necesar pentru distrugerea bacteriilor din zona infecției. Se referă la tratamentul local, ajută în mod eficient și este folosit în prezența acneei și acneei cu acnee. Dacă există doar ultima - medicamentul nu va fi eficient. Se utilizează în combinație cu alte produse antiacneice. Disponibil în mai multe forme - gel, unguent și așa mai departe.

Acid salicilic. Este necesar să eliminați stratul superior, cornificat, care înfundă celulele pielii. De asemenea, acest instrument dizolvă dopurile care sunt formate din grăsime și le curăță. Disponibil în diferite forme și cu concentrații diferite. Este mai puțin eficace decât alte mijloace și este bine adaptată prevenirii în timpul pubertății.

Retinoizii. Mai puțin mediatizat, dar mai eficient decât acidul salicilic. Ele sunt derivate din vitamina A și sunt utilizate pentru a elimina comedones din porii și acnee resorb. Eficace atunci când există doar acnee sau combinarea lor cu acnee. Combinat cu antibiotice sau peroxid de benzoil. Merită să considerăm că instrumentul nu poate fi utilizat în timpul sarcinii.

Acid azelaic. Este necesară combaterea bacteriilor și îndepărtarea pielii moarte care înfundă porii. Utilizate independent și ca parte a altor medicamente. Disponibil sub formă de gel și cremă.

Medicamente cu sulf. Ajutați la scăderea inflamațiilor acneei. Când prezența puroiului nu mai este eficientă. Creșterea eficienței peroxidului de benzoil, în comparație cu alte mijloace, este destul de inutilă și are un miros neplăcut.

De asemenea, cu acnee, pot fi utilizate diferite antibiotice. Acest lucru poate fi fie un tratament local, fie un efect asupra întregului corp uman. Primul este folosit aproape întotdeauna în prezența inflamației - ajută la combaterea infecțiilor. A doua nevoie, în cazuri extreme, atunci când nici o altă terapie nu a ajutat, și aveți nevoie pentru a începe o intervenție mai activă în cursul bolii (de obicei, aceasta este forma chistică).

Injecțiile cu cortizon sunt făcute în zona leziunilor cutanate mari și ajută la evitarea intervențiilor chirurgicale. Ele contribuie la îmbunătățirea aspectului și, prin urmare, acneea nu lasă cicatrici mari. Este un steroid antiinflamator pe care doar un medic îl poate prescrie și administra.

Există, de asemenea, anumite proceduri care vor reduce defectele cosmetice după vindecarea acneei. Aceștia sunt numiți de un medic sau cosmetolog în funcție de stadiul, complexitatea și tipul bolii.

Prevenirea acneei

Având în vedere conceptul de acnee, ce este și cum să-l tratați, merită menționat și prevenirea apariției acestora. Este necesar să se înceapă de la începutul adolescenței - când activitatea glandelor sebacee pe față și corp este deosebit de puternică și corpul nu poate face față curățării și reglarea grăsimii în pori. În același timp, dacă acneea a apărut deja pe față, merită tratată, în funcție de scenă, fie la doctor, fie la cosmetician.

 • Purificarea porilor. Deoarece acneea se formează datorită blocării foliculilor de păr, este necesară curățarea temeinică a pielii particulelor moarte. Este necesar să se efectueze regulat (o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de tipul pielii) o spălare la domiciliu. Acest lucru se poate face numai pe pielea neinflamată, cu un maxim de comedoane închise, altfel există riscul de "răspândire" a inflamației în zonele neafectate prin micro-zgârieturi.
 • Este necesar să curățați în mod regulat pielea de praful și murdăria care cad pe ea în timpul zilei. Pentru a face acest lucru, este mai bine să folosiți compoziții cosmetice potrivite pentru piele, deoarece săpunul și apa curgătoare de la un robinet îl depășesc și fac producția de grăsime mai activă. Este important să spălați machiajul pe timp de noapte.
 • Nu trebuie să purtați haine strânse, pentru a permite contactul cu zonele afectate ale feței de eșarfe, gulere și alte țesuturi care pot infecta, și mai irită pielea.
 • În timpul adolescenței sau în timpul transpirației pentru o piele sănătoasă, este vital să se mențină o dietă adecvată și să se bea multă apă curată, fără limite adiționale și să se evite alimentele grase și picante.
 • Trebuie să încercați un pic mai puțin nervos și să urmați timpul petrecut în soarele deschis - un bronz moderat va ajuta chiar și în lupta împotriva acneei, excesive doar agrava situația.
 • Este important să se monitorizeze activitatea stomacului, pentru a preveni disbacterioza, în special în cazul unor riscuri ridicate - de exemplu, atunci când se administrează antibiotice.

Acneea nu este o boală mortală și care pune viața în pericol, dar are un impact social puternic, poate distruge o carieră și chiar viața. Este necesar ca adolescenții să fie instruiți să se îngrijească de copilărie sau să aibă grijă de tratamentul și restaurarea pielii la orice vârstă, deoarece viața fără acnee este mult mai frumoasă.

Acnee pe piele

Primul doctor