Paturile de bronzare ajută la acnee?

Foto: pat de bronzat pentru acnee

Îngrijirea pielii cu probleme necesită mult timp și efort. În curs sunt orice mijloace: medicamente, cosmetice, rețete de medicină tradițională. În ultimii ani, acneea solariilor este deosebit de populară, care, conform publicității, are o funcție de vindecare și elimină problemele cosmetice fără a răni pielea.

Serviciile de solariu sunt mereu în căutare, sunt vizitate pentru a avea un bronz neted și frumos în orice moment al anului. Mai mult decât atât, mulți fani ai "soarelui artificial" susțin că razele ultraviolete pot îmbunătăți starea de piele cu probleme și pot scăpa de erupții cutanate. Este adevărat acest lucru și paturile de bronzare ajută la acnee? În acest sens, există multe puncte de vedere, câteodată complet opuse. Să încercăm să rezolvăm această problemă și să aflăm cum albirea afectează pielea.

Solarium pentru acnee - principiul acțiunii

Foto: bronz de soare

Nu este un secret faptul că expunerea moderată la lumina soarelui are un efect benefic asupra aspectului epidermei. Acest lucru este ușor de observat în timpul verii când chiar și un bronz deschis face pielea mai fină și îi conferă o nuanță de bronz frumoasă. Acest efect oferă radiații ultraviolete. Dar din partea lui oamenii se protejează atât de sârguincios în timpul verii, folosindu-se diverse creme, loțiuni și alte produse cosmetice cu diferite grade de protecție, de teama de a deteriora pielea. De ce ajuta bronzarea?

În timpul vizitei la solar, expunerea la lumină este deosebit de intensă. Lămpile speciale care generează raze alfa și beta creează radiații puternice, contribuind la producerea de melanină în straturile superficiale ale pielii. De obicei, procedurile nu durează prea mult, iar durata ședințelor este strict controlată, evitându-se astfel riscul de arsuri.

Una dintre principalele proprietăți ale radiației ultraviolete este capacitatea sa de a exercita un efect antibacterian asupra pielii umane. Razele UV elimină unele bacterii patogene și reduc manifestările procesului inflamator. În plus, datorită bronzului artificial, producția de sebum scade, acnea se usucă și devine mai puțin vizibilă. Ca urmare, starea pielii se îmbunătățește semnificativ, înroșirea și inflamația mici dispar și numărul erupțiilor scade.

Cel mai bun dintre toate, acneea solară de pe față ajută la ascunderea defectelor cutanate și urmele de post-acnee. Un bronz uniform mănuiește astfel de defecte, iar pielea are un aspect sănătos, care nu necesită utilizarea de produse cosmetice suplimentare (fundație, pulbere).

Beneficiu și rău

Pentru a înțelege dacă utilizați bronz artificial pentru tratarea pielii cu probleme, luați în considerare toate argumentele pro și contra.

Foto: Beneficiile tăbăcirii în tratamentul acneei

Beneficiile unui pat de bronzare

 • Procedura oferă un bronz frumos și uniform și îmbunătățește aspectul pielii cu probleme;
 • Doar câteva sesiuni în solariu ajută pielea să se adapteze la efectele intense ale radiației ultraviolete din timpul verii și servește ca o prevenire a arsurilor solare;
 • Starea în solariu asigură producerea de vitamina D, care întărește sistemul osos și muscular;
 • Procedurile bine realizate contribuie la îmbunătățirea imunității și reduc semnificativ numărul de leziuni ale pielii;
 • Procedura îmbunătățește producerea de endorfine (hormoni de bucurie), care ajută la rezolvarea stresului.

deficiențe

Foto: îmbătrânirea pielii

Radiația ultravioletă distruge fibrele de colagen și elastină și accelerează procesul de îmbătrânire a pielii;

 • Pielea după ședințe devine uscată și necesită intensivă hidratare cu ajutorul produselor cosmetice speciale;
 • Utilizarea excesivă de bronzare poate declanșa cancerul de piele;
 • Efectul radiațiilor ultraviolete poate duce la mastopatie la femei și poate determina dependență psihologică de endorfinele produse.
 • Astfel, metoda are nu numai aspecte pozitive, dar și negative, și trebuie să fie luate în considerare înainte de a începe lupta împotriva acneei în acest fel.

  Cum se utilizează?

  Foto: Faceți un duș în fața solariului

  Pentru a obține efectul dorit, trebuie să vă pregătiți corespunzător procedura. Înainte de a începe o sesiune în solariu ar trebui să luați un duș și să curățați cu atenție pielea. În același timp, nu este recomandat să se utilizeze o freză pentru față și corp și alte mijloace traumatice. Este suficient să eliminați machiajul și să vă ștergeți fața cu un tonic moale sau cu loțiune care nu conține alcool. În salon veți primi un capac special pentru păr și autocolante care protejează cea mai vulnerabilă masă de pe corp de expunerea intensă la radiațiile ultraviolete.

  Durata sesiunii depinde de tipul de piele, de starea acesteia și de numărul de erupții cutanate. În medie, durează aproximativ 10 minute. Principalul lucru este să nu exagerați, deci nu trebuie să participați la proceduri artificiale de bronzare mai mult de două ori pe săptămână.

  Nu aveți nevoie să luați în considerare paturile de bronzare ca un panaceu pentru acnee. Pentru a avea un efect pozitiv, soluția problemelor cu starea pielii trebuie abordată în mod cuprinzător. Va fi util să vă revizuiți dieta, să renunțați la alimente grase, picante și obiceiuri proaste, să conduceți un stil de viață sănătos și să urmați toate recomandările medicului curant - un dermatolog.

  Contraindicații
  1. Acneea nu poate fi tratată cu un pat de bronzare dacă există o anumită predispoziție la cancer. În acest caz, riscul este nejustificat.
  2. În plus, procedura este contraindicată persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare, insuficiență renală, astm bronșic.
  3. Experții recomandă să se abțină de la bronzarea artificială pentru cei care au o mulțime de pete de vârstă pe corp, molare. Erupțiile purulente sunt, de asemenea, un motiv bun pentru a refuza procedura. Depinde foarte mult de tipul de piele umană. Proprietarii de piele sensibila sau prea usoara nu trebuie sa recurga la aceasta metoda de a scapa de acnee.
  4. Este strict interzis să participați la un pat de bronzare pentru femeile gravide, mamele care alăptează și fetele în timpul menstruației.
  5. Se recomandă amânarea călătoriei la solariu pe durata tratamentului cu antibiotice, antidepresive.
  6. Când luați contraceptive și analgezice, trebuie să vă consultați cu un specialist înainte de proceduri. Luând în considerare posibilele limitări este necesară, se vor evita complicațiile nedorite.

  Poate acnee să apară pe piele după ce a vizitat un salon de bronzare?

  Uneori, fetele se plâng că, după mai multe sesiuni de bronz artificial, au erupții cutanate noi, iar cele vechi s-au intensificat. În unele cazuri, acneea poate reapărea în câteva zile sau săptămâni.

  Acest lucru se datorează faptului că, după o expunere intensă la radiații artificiale, pielea devine mai rugoasă, iar celulele din stratul superior dispăreau. Ca urmare, porii sunt înfundați, iar reapariția acnee insidioasă. Pentru a reduce la minimum consecințele neplăcute, se recomandă să luați un duș fierbinte sau să vă relaxați într-o saună imediat după bronzare.

  Recomandări suplimentare

  Foto: Nu se recomandă utilizarea cosmeticelor atunci când vizitați un salon de bronzare.

  Apariția erupțiilor după procedură poate fi declanșată de îngrijirea necorespunzătoare a pielii. Îngrijitorii recomandă o lună înainte de a merge la solar, treceți prin procedura de curățare a feței. Acest lucru va ajuta la eliminarea porilor înfundați.

  În ziua sesiunii, utilizarea oricăror produse cosmetice ar trebui abandonată, deoarece particulele de produse cosmetice care afectează negativ razele UV provoacă reacții inflamatorii care au un efect negativ asupra pielii. Nu este nevoie să salvați unelte speciale pentru bronzare. Cremele sau loțiunile bine selectate vă vor ajuta în lupta împotriva acneei urâte.

  Este mai bine să vizitați solariul în saloanele de frumusețe bine stabilite. Echipamentul modern, de înaltă calitate, va reduce riscurile posibile și va ajuta la scăderea acneei fără a afecta sănătatea.

  Paturile de bronzare ajută la acnee?

  Problema efectului pozitiv al bronzării asupra pielii cu probleme rămâne controversată. Inflamațiile pe piele pot declanșa o varietate de cauze, atât interne, cât și externe. Prin urmare, un pat de bronzare în lupta împotriva erupțiilor cutanate poate ajuta doar parțial. Tanul artificial va îmbunătăți starea pielii, dar acest efect nu este durabil. Cu toate acestea, un pat de bronzare poate fi recomandat ca adjuvant la tratamentul principal. Creșterea duratei de sesiuni de bronzare ar trebui să fie treptat. Această problemă va ajuta saloane de înfrumusețare consultanți.

  In rezumat, este sigur sa spunem ca bronzarea este un instrument destul de eficient de insotire in lupta impotriva acneei. Acesta va fi cel mai eficient în ceea ce privește formațiunile mici sau urme de post-acnee. În plus, este necesar să se ia în considerare caracteristicile individuale ale fiecărei persoane, contraindicațiile disponibile și efectele secundare.

  Sesiunile de bronzare artificială în cantități moderate, cu pregătirea și desfășurarea corespunzătoare a procedurii, vă vor ajuta să vă faceți pielea mai fină și mai frumoasă, pentru a ascunde defectele minore. Cu toate acestea, nu trebuie să sperăm să scăpăm de probleme serioase cu un singur pat de bronzare. Tratamentul oricărei boli ar trebui să fie abordat în mod cuprinzător și să ia în considerare toate consecințele posibile.

  Urmăriți videoclipul despre beneficiile și pericolele de bronzare

  Revizuirea procedurii

  Revizuirea №1

  Îmi place timpul de vară și întotdeauna încearcă să ieși în natură sau la mare pentru a obține un bronz. În timpul iernii, vizitez în mod regulat solariu, ajută la menținerea în formă și îmbunătățește pur și simplu starea de spirit. În plus, bronzul mă ajută să mă ocup de erupții pe față.

  Dacă nu bronz, acneea este foarte vizibilă și erupția devine mult mai multă. Razele ultraviolete ajută la lupta împotriva problemei, sub acțiunea lor, cosurile se usucă rapid și dispar, roșeața și iritarea feței dispar. Tan aliniază tenul și face defecte cosmetice minore invizibile.

  Examinați numărul 2

  Un prieten a sfatuit sa mearga la solarium pentru a scapa de acnee. Înainte de aceasta, leziunile tratate în mod constant au avut un succes diferit. După mai multe sesiuni, pielea de pe față era acoperită cu un bronz uniform și acneea dureroasă a început să se usuce și a scăzut în dimensiune.

  Desigur, știu că bronzul fals nu este foarte bun pentru piele, provoacă îmbătrânirea timpurie și chiar poate provoca cancer. Dar nu voi folosi tot timpul solariul. Voi merge periodic la sesiuni pentru a-mi îmbunătăți starea pielii, cred că nu va fi nici un rău de la asta.

  Olga, Nižni Novgorod

  Examinați numărul 3

  Am o mulțime de acnee pe față. Am observat că în vara lor, numărul lor este redus semnificativ, mai ales dacă încercați să obțineți un bronz bun pe plajă. Acum și în timpul iernii, mă duc la solariu pentru a menține un efect pozitiv.

  Radiația UV bine usucă pielea grasă și nu permite porilor să se înfunde. La domiciliu, fac si proceduri de hidratare si curatare. Acest lucru ajută la evitarea inflamației și apariției unor noi erupții cutanate. Astfel, eu suport pielea intr-o stare normala si nu permit aparitia acneei.

  Solarium - un asistent în lupta împotriva acneei!

  Pentru eliminarea completă a acneei, a petelor negre și a acneei cauzate de diferiți factori, mulți dintre cititorii noștri folosesc un mod revoluționar bazat pe cosmeticele medicale naturale, permițând să vindece cel mai grav stadiu de acnee în doar 1 lună.

  Ce se întâmplă cu pielea noastră în solariu?

  Vorbind despre produse care au un anumit efect asupra pielii, este imposibil să se dea doar un feedback pozitiv sau numai negativ în favoarea sau împotriva unui pat de bronzare. Totul depinde de caracteristicile dvs. individuale. Forța sa de operare este razele UV. Aceleași raze, din care vara, mulți se protejează, aplicând creme speciale. Proprietatea ultravioletă este aproape de proprietățile agenților antibacterieni. Ei dezinfectează, adică ucid bacteriile. Anume, bacteriile patogene, se înmulțesc și sunt cauza inflamației pielii și, ca o consecință, apariția acneei și acneei.

  Pentru tratamentul acneei, acneei, acneei, petelor negre și a altor boli dermatologice provocate de vârsta de tranziție, boli ale tractului gastro-intestinal, factori ereditari, condiții de stres și alte cauze, mulți dintre cititorii noștri utilizează cu succes metoda lui Helen Malsheva. După ce am citit și am studiat cu atenție această metodă, am decis să vă oferim acest lucru.

  În ce cazuri este mai bine să refuzi tăbăcirea?

  Înainte de a intra în solar, trebuie să vă amintiți că există condiții în care nu puteți folosi "soarele artificial".

  1. Radiațiile ultraviolete conduc la creșterea tumorilor și a diferitelor formațiuni. Prin urmare, dacă familia dvs. are o predispoziție la cancer, este mai bine să nu riscați. Nu este necesar, din același motiv, să înlocuiți pielea acoperită cu moli și germeni abundenți în razele ultraviolete, pentru a nu provoca transformarea acestor formațiuni în forme maligne.
  2. Radiațiile ultraviolete sunt contraindicate la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, astm și tuberculoză. Contraindicațiile includ, de asemenea, afecțiuni ale rinichilor (insuficiență), glanda tiroidă, sistemul hematopoietic și sistemul nervos.
  3. Dacă pielea dvs. este acoperită cu pete hiperpigmentate sau erupție purulentă și, de asemenea, dacă aveți dermatită sau boală Vitiligo, caracterizată prin pete albe pe față și pe corp, mergerea la un solar este extrem de contraindicată pentru dumneavoastră. Zonele uscate ale pielii sub acțiunea ultravioletului deshidratate chiar mai mult, astfel încât acesta poate deveni inflamat și starea se agravează.
  4. Nu puteți vizita solariu pentru femei în timpul sarcinii și alăptării, precum și în timpul menstruației.
  5. Este, de asemenea, contraindicat la copiii sub 14 ani și la cei care au primul tip de piele: foarte ușoară, predispusă la arsură și foarte sensibilă la lumina soarelui.
  6. Asigurați-vă că consultați un medic dacă luați medicamente sau folosiți unguente și creme. Luând antibiotice, antidepresive, contraceptive hormonale, unele analgezice este, de asemenea, o contraindicație la un pat de bronzare.
  7. Nu se recomandă combinarea bronzului artificial și natural într-o singură zi.

  Trebuie reținut faptul că numărul maxim de sesiuni de bronzare într-un salon de bronzare nu trebuie să depășească 15 pe lună și 50 pe an.

  Acnee dupa bronzare - uneori se intampla

  Dacă țineți cont de toate contraindicațiile, puteți beneficia de avantajele maxime ale camerei solare. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că, după un anumit timp după proceduri, poate apărea un fel de agravare. Mulți au observat o nouă acnee după bronzare. Care este motivul? Atunci când ultravioletul afectează pielea noastră, aceasta coarsens, stratul superior moare. Celulele moarte, la rândul lor, înfundă porii. Acesta este motivul apariției unor noi acnee și puncte negre. Pentru a preveni porii înfundați, trebuie să monitorizați cu atenție curățenia pielii, să aplicați regulat măști de curățare și antiinflamatoare.

  Lăsați razele soarelui să vă aducă numai sănătatea pielii!

  Pentru a scăpa rapid de pete negre, acnee și acnee cauzate de diferiți factori, mulți dintre cititorii noștri folosesc un mod revoluționar bazat pe cosmeticele medicale naturale, permițând să vindece cel mai grav stadiu de acnee în numai 2 luni.

  Solariu și acnee: toate avantajele și dezavantajele procedurii

  Mulți oameni preferă un bronz frumos, dar nu toată lumea se gândește la efectul radiației ultraviolete asupra pielii. De fapt, poate avea atât efecte pozitive, cât și negative - totul depinde de respectarea regulilor de plajă atât în ​​condiții naturale, cât și în solar. Persoanele a căror piele este predispusă la acnee trebuie să fie deosebit de atente. După bronzare, acneea poate fi atât dezvoltarea inversă, cât și invers, progresul.

  Care este beneficiul vizitei unui salon de bronzat pentru piele?

  Există o opinie că ultravioletul pur și simplu "arde" elemente de acnee. De fapt, radiațiile UV contribuie la uscarea acneei. În plus, poate ajuta la eliminarea semnelor de acnee. Dacă faci totul bine, atunci dinamica pozitivă în lupta împotriva acneei și post-acnei, cu implicarea unui pat de bronzare în ea nu va dura mult timp.

  O vizită la solariu pentru mulți devine relevantă în sezonul rece. Un bronz frumos nu este singurul aspect pozitiv al procedurilor regulate. Care este motivul pentru care radiația ultravioletă ajută la scăderea acneei? Răspunsul la această întrebare constă în acțiunea sa antibacteriană. Datorită lui, mai puțini agenți patogeni rămân pe piele, ceea ce poate provoca apariția unor noi leziuni. Post-acneea devine mai puțin pronunțată datorită corecției tonului pielii. Soarele este de asemenea benefic deoarece stimulează producerea de vitamina D.

  Datorită unor astfel de efecte pozitive, o vizită la solariu este recomandabilă pentru includerea în complexul de măsuri în lupta împotriva acneei și post acnei. În același timp, nu trebuie să uităm de dieta, efectuarea de manipulări igienice cu utilizarea medicamentelor externe împotriva acneei, administrarea unor medicamente pe cale orală, așa cum le-a fost prescrisă de medicul curant. Dieta implică respingerea produselor excesiv de grase, afumate, condimente, dulciuri în exces, precum și includerea în diete a produselor lactate, a ceaiului verde, a cărnii slabe.

  Care ar putea fi efectul negativ asupra pielii atunci când vizitați un salon de bronzare?

  De multe ori puteți răspunde la această întrebare: poate exista acnee de la bronzare pe piele? Răspunsul la acest lucru este parțial pozitiv, deoarece, în cazul în care nu se respectă regulile pentru efectuarea acestor proceduri, ultravioletul poate provoca deteriorarea stării pielii.

  Acnee de la patul de bronzare - ce este? Putem spune că aceasta este o reacție individuală a pielii la o doză în exces de radiații ultraviolete pentru aceasta. Dacă nu protejați pielea cu ajutorul unor unelte speciale, dacă ignorați durata recomandată a procedurii, nu puteți obține un bronz frumos, ci elemente noi de acnee pe pielea feței și a corpului.

  Pentru a minimiza probabilitatea de acnee după ce ați vizitat un salon de bronzare, se recomandă să luați un duș cu o exfoliere ușoară la câteva ore după procedură. Acest lucru va salva pielea de celule moarte, pentru a preveni apariția unor noi elemente de acnee.

  Condiții de vizitare a unui salon de bronzat: ultraviolete cu beneficii pentru piele

  Pentru a vă face răspunsul la întrebarea dacă o acnee poate apărea din cauza tăbăcării, negativă, trebuie să urmați o serie de reguli importante pentru această procedură. Lista lor include următoarele recomandări:

  1. Durata primei vizite la solariu nu trebuie să depășească trei minute. Aceasta va evalua răspunsul organismului de a primi o doză de radiații ultraviolete.
  2. Dacă nu există reacții negative, durata procedurii poate fi crescută treptat.
  3. Puteți vizita solariul de două ori pe săptămână. Depășirea acestei cifre poate afecta negativ starea de sănătate a pielii.
  4. Înainte de procedură, pe piele trebuie aplicate agenți de protecție speciali.
  5. Atunci când insulați pielea întregului corp, este necesar să folosiți protecția ochilor, protecția părului și a sânilor.
  6. Înainte de procedură este interzisă efectuarea peelingului.
  7. După ce ați primit o doză de radiații ultraviolete, trebuie să lubrifiați pielea cu un lapte sau o cremă ușoară.

  Există contraindicații?

  Înainte de a veni la solarium, trebuie să aflați dacă există contraindicații la astfel de proceduri. Cine nu ar trebui să participe la un solar? Există mai multe criterii în acest caz:

  • piele ușoară și foarte sensibilă;
  • prezența unui număr mare de pistrui, moli, semne de semnalizare pe piele;
  • predispoziția la patologii oncologice;
  • prezența elementelor inflamatorii purulente pe piele;
  • boli ale sistemului cardiovascular;
  • sarcina și alăptarea;
  • perioada menstruației;
  • vârsta de până la 14 ani.

  Este mai bine să consultați un dermatolog înainte de a vizita solariul. Doar medicul va spune dacă poate exista o reacție negativă din partea organismului într-un caz clinic special. Dacă este necesar, specialistul va aloca proceduri de diagnostic suplimentare pentru a determina starea de sănătate. (mai multe metode de diagnosticare)

  Ce trebuie să faceți dacă acneea a apărut după bronzare?

  Tactica elementelor de corectare a acneei în acest caz nu este practic diferită de tratamentul acneei în alte situații. Se recomandă folosirea medicamentelor antiinflamatorii externe: geluri pentru spălarea și curățarea pielii corpului, tonice, loțiuni, unguente și creme. Dacă există o mulțime de acnee, poate necesita implicarea antibioticelor: mai des decât cele externe. În orice caz, dacă există elemente de acnee după vizitarea solariului, trebuie să contactați un dermatolog. Medicul va prescrie tratamentul cel mai potrivit pentru situația specifică.

  În general, o vizită la un salon de bronzare este o procedură utilă pentru piele, dacă cunoașteți limitările și regulile de punere în aplicare a acesteia. Observarea lor va permite obținerea unui bronz frumos, îmbunătățirea stării pielii și îmbunătățirea stării de spirit, care este, de asemenea, foarte importantă și utilă!

  Poate un pat de bronz să scape de acnee?

  În orice moment al anului, este bine să arătați un bronz de ciocolată chiar. Și chiar dacă nu aveți ocazia să mergeți la o stațiune de pe litoral, o astfel de procedură populară și la modă ca un pat de bronz poate corecta situația. Despre asta se petrec multe controverse. Cineva consideră că un solariu dăunează și cineva îi atribuie proprietățile reale miraculoase. De exemplu, există o percepție că în câteva sesiuni de bronzare puteți să scăpați complet de acnee.

  Actiunea razelor soarelui

  Razele soarelui, dacă sunt expuse pentru o perioadă scurtă de timp, sunt o sursă indispensabilă de vitamina D și au, de asemenea, un efect foarte benefic asupra pielii. Pe lângă faptul că pe ea apare un bronz bronzat plăcut, puteți observa o scădere semnificativă a numărului de acnee, precum și a ulcerelor și inflamațiilor. Dar acest lucru se aplică numai sezonului cald.

  Dacă vorbim despre perioada de iarnă, pielea în acest moment devine extrem de sensibilă, ceea ce provoacă adesea iritații și înțepături. Și acestea sunt cele mai inofensive posibile probleme. Mult mai rău dacă există erupții sau pete de vârstă. În aceste momente, lumina soarelui nu este suficientă. Desigur, opțiunea ideală ar fi să mergeți la temperaturi mai calde. Dar dacă în momentul în care nu vă puteți permite, atunci trebuie să căutați opțiuni alternative.

  Puteți obține un bronz uniform într-o iarnă rece folosind serviciile unui pat de bronzare. În plus, mulți tineri îi atribuie aceleași proprietăți de vindecare pe care soarele le are. Prin urmare, mergând la solar, mulți speră să scape de acnee enervant. Există un adevăr în această afirmație.

  Acțiunea de bronzare se bazează pe radiațiile ultraviolete, care, în doze moderate, sunt foarte utile pentru organismul uman. Datorită proprietăților lor de dezinfectare, un număr mare de bacterii sunt distruse, ceea ce duce la apariția acneei. Ca urmare, aspectul pielii este mult îmbunătățit.

  Radiația ultravioletă provine de asemenea din soare, de unde oamenii încearcă în orice mod să se protejeze în condiții deosebit de calde. Deci, există multe produse cosmetice pentru a îndeplini această funcție. Aceeași precauție trebuie respectată și în cazul unui pat de bronzare. În plus, merită luată în considerare faptul că ultravioletul are efecte absolut diferite asupra diferitelor tipuri de piele. Deci, există cazuri când vizitează un salon de bronzare nu numai că nu ameliorează acneea, ci exacerbează și problema.

  Cum acneea ultravioleta afecteaza acneea

  Punctul important este faptul că patul de bronzare nu doar mănâncă acnee, acoperind pielea cu o nuanță de ciocolată maro, dar și le afectează din interior, eliminând parțial cauza aspectului lor. Cel mai important lucru este ca ultravioleta ucide bacteriile si are un efect dezinfectant. De asemenea, se usucă ușor suprafața pielii, accelerând astfel vindecarea acneei.

  Desigur, bronzarea ajută la lupta împotriva acneei și, destul de eficient. Prin eliminarea inflamației adânc sub piele, lumina ultravioletă vă permite să scăpați de erupții, fără a lăsa semne evidente sau cicatrici. Dar, bazându-te pe un efect rapid, este important să nu exagerați, deoarece Timpul care poate fi efectuat într-un solar este strict limitat.

  Nu este suficient să scapi de erupții neplăcute, de asemenea trebuie să înveți cum să elimini puncte și pete după acnee.

  Am colectat rețetele pentru peeling cu sare de acnee pentru tine în acest articol.

  De ce apare acneea după bronzare

  În ciuda faptului că mulți oameni consideră că bronzarea este un panaceu pentru acnee, este adesea cazul ca persoanele cu piele normală și sănătoasă să aibă probleme similare după ce au vizitat-o. De asemenea, uneori se întâmplă ca ultravioletul să elimine acneea și, după un timp, problema revine la scale mai mari. Acest lucru se datorează principiului expunerii la bronzare pe piele.

  Ultravioleta, iradiind pielea, duce la moartea celulei, din cauza căreia pielea devine mai rigidă și mai grosieră. Cu îngrijire sau încălcare necorespunzătoare a normelor de igienă, particulele keratinizate pot intra în pori, le pot contamina și pot provoca procese inflamatorii. Acesta este motivul pentru care poate apărea acnee după bronzare.

  Pentru a evita o astfel de problemă, după o vizită la solariu, trebuie să luați un duș. De asemenea, va fi utilă aburul în saună sau în baie. Este deosebit de important să se respecte această regulă în sezonul rece, când pielea devine foarte aspră și fără bronzare și începe să se desprindă. De asemenea, nu uitați că trebuie să efectuați în mod regulat peeling.

  Condiții de utilizare a solariului

  Majoritatea oamenilor cred în mod eronat că acneea va trece mai repede, cu atât mai des veți vizita patul de bronzare. Dar acest lucru este departe de caz, un exces de radiații ultraviolete afectează în mod negativ nu numai pielea, ci și întregul corp ca întreg. De aceea, atunci când decideți cu privire la o vizită la un salon de bronzare, trebuie să vă supuneți mai întâi unui examen medical pentru a vă asigura că nu există contraindicații și sfaturi și sfaturi utile despre această procedură.

  Durata unei sesiuni de bronzare, precum și frecvența acesteia, se determină individual, în funcție de tipul de culoare și de tipul pielii. Deci, de obicei, prima procedură durează nu mai mult de 3 minute. În acest timp, puteți determina reacția pielii la ultraviolete și deja corectați programul suplimentar al procedurilor.

  Când participați la un salon de bronzare, urmăriți cu atenție modul în care se schimbă culoarea pielii. Întunecarea a 1-2 tonuri va fi suficientă pentru a crea efectul bronzului. Dacă sunteți prea departe cu acest lucru, atunci probabilitatea de a dezvolta boli periculoase este mare.

  Cine nu ar trebui să viziteze solariul

  În ciuda faptului că bronzarea vă poate oferi un bronz seducător în orice moment al anului și, de asemenea, ajută să facă față unei probleme atât de grave ca acneea, nu toată lumea poate să o viziteze. Astfel, razele ultraviolete sunt absolut contraindicate în următoarele categorii:

  • - persoanelor care au suferit sau suferă în prezent de cancer;
  • - la persoanele care au pete de pigment mari pe piele, moli de probleme sau focare de inflamații purulente;
  • - persoanele care suferă de boli de inimă, precum și probleme ale sistemului respirator, cum ar fi astmul sau tuberculoza;
  • - femeile însărcinate și care alăptează, precum și în timpul menstruației;
  • - Copiii sub 14 ani, precum și persoanele excesiv de jupuite, nu ar trebui să participe la un salon de bronzare.

  Nu există un răspuns fără echivoc la întrebarea despre eficiența paturilor de bronzare în lupta împotriva acneei, corpul fiecărei persoane este individual și, prin urmare, cauzele problemelor cutanate pot fi diferite. De asemenea, având în vedere contraindicațiile și riscurile expunerii la lumina ultravioletă, decizia ar trebui să fie echilibrată și bine gândită. Amintiți-vă că decizia de a vizita solariu pentru a scăpa de acnee, ar trebui să consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

  Paturile de bronzare ajută la acnee?

  Acneea și acneea sunt cele mai frecvente probleme cosmetice care nu afectează sănătatea și bunăstarea, dar pot răci stima de sine și pot perturba interacțiunea socială a individului cu alte persoane.

  Cum să facem acest lucru

  Modalitățile de abordare a acestora au propus un număr mare de persoane. Dar așa sa întâmplat că majoritatea acestor metode sunt fie traumatice pentru piele (aceeași curățare), fie pot declanșa efecte secundare (utilizarea medicamentelor antibiotice topice). Și aici trebuie de asemenea să ne amintim că pe locul acneei vindecate se află pete întunecate, care trebuie mascate cu produse cosmetice decorative.

  Una dintre opțiunile pentru tratamentul acneei este o vizită la solar, care poate înlocui cu succes iarna radiația solară, care este atât de necesară pentru întregul nostru corp. Să ne dăm seama cum să faceți plajă într-un pat de bronzare pentru a scăpa de acnee și ce să faceți astfel încât acneea să nu apară în cantități mai mari decât înainte.

  Video: Regulile de bronzare în paturile de bronzare

  Cum funcționează lumina ultravioletă

  Efectul său asupra pielii este multilateral. Modificările care apar după mai multe vizite la solariu pot duce la o îmbunătățire semnificativă a aspectului pielii și pot, dimpotrivă, agrava cursul acneei. Să vedem cum funcționează.

  Pe de o parte, razele ultraviolete sunt dăunătoare bacteriilor și, pe de altă parte, stimulează apărarea organismului. Prin urmare, numărul de microorganisme care duc la acnee și acnee pe piele și în canalele glandelor sebacee scade, iar capacitatea organismului de a se descurca cu acestea fără a dezvolta inflamații locale crește. Este posibil să scapi de acnee pe față, pe spate și pe alte părți ale corpului. Dar pentru a obține un astfel de efect este posibil numai în acele cazuri în care sesiunile în solariu sunt scurte.

  Expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete are două efecte adverse:

  • pielea este suprascrisă și acest lucru duce adesea la activarea glandelor sebacee și formarea mai activă a comedoanelor;
  • pielea se îngroașă, ceea ce, pe de o parte, face corpul mai puțin susceptibil de lumina soarelui, iar pe de altă parte duce la îngustarea gurilor glandelor sebacee și, din nou, apariția de comedoane.

  Din cele de mai sus, putem concluziona: ajută la scăderea acneei în cazul în care nu urmăriți "cel mai întunecat bronz". Puteți consulta cu privire la numărul de minute pe care le puteți petrece într-un solar pentru a elimina acneea, cu ajutorul administratorului studioului de bronzare. Și puteți începe o vizită cu sesiuni de 3 minute de 1-2 ori pe săptămână, care apoi puteți crește treptat la 5 minute de 2-3 ori pe săptămână.

  Efectul estetic

  Datorită solariului, nu numai că puteți scăpa de acnee. Un bronz ușor va permite, de asemenea:

  • ascunde urme de post-acnee;
  • chiar și tonul pielii, astfel încât să puteți face fără tonale;
  • ridica pielea feței din nuanța albăstrui sau verzui, ceea ce se întâmplă de obicei în cazul persoanelor foarte palide;
  • face pielea să arate sănătoasă.

  Se știe că una dintre indicațiile pentru procedura de autohemoterapie este extinderea acneei, furunculozei, acneei și piodermei. Detalii despre link.

  Solariu pentru acnee: rău sau beneficii?

  Este greu de crezut că nu este posibil, dar este necesar să vizitați un pat de bronzare cu acnee. Această metodă de tratament se bazează pe utilizarea radiației UV, care este cunoscută pentru a stimula producerea de vitamina D. Calciferolul sau vitamina D este principala substanță care este responsabilă pentru frumusețea și sănătatea pielii și a tuturor derivatelor sale (păr, cuie), lipsa acesteia duce boli de severitate variabilă (psoriazis, acnee, etc.).

  De aceea, oamenii care trăiesc în țări ecuatoriale și primesc zilnic o doză mare de lumină solară, nu suferă de boli de piele, iar locuitorii continentului nordic care nu primesc lumina soarelui și, prin urmare, vitamina D, dimpotrivă, sunt cei mai sensibili la diferite dermatopatii. Pentru acești oameni, bronzarea este unul dintre puținii conservatori reali care ajută la scăderea acneei în combinație cu terapia complexă.

  Trebuie spus că eficacitatea paturilor de bronzare cu acnee este explicată nu numai prin producerea activă de vitamina D. Rolul de uscare și efectul bactericid al radiației UV joacă un rol important, datorită căruia cosurile devin mai puțin vizibile, roșeața și simptomele durerii dispăr. În plus, nu putem spune că sub influența razelor UV scade activitatea glandelor sebacee, care joacă un rol-cheie în mecanismul de formare a acneei. Toate cele de mai sus demonstrează incontestabil eficacitatea vizitei unui pat de bronzare cu acnee.

  Cu toate acestea, așa cum a spus Avicenna: "Totul este otravă și totul este medicină". Acesta este motivul pentru care tratamentul împotriva acneei este inacceptabil. Înainte de prima vizită la salonul de bronzare, asigurați-vă că vizitați un dermatolog, care vă va ajuta să decideți dacă vizitarea patului de bronzare cu acnee este pentru dvs. și să elaborați un program de sesiuni și să alegeți un timp de expunere în funcție de tipul de piele. De regulă, un începător are nevoie de două proceduri pe săptămână timp de 3-4 minute.
  Nu neglijați echipamentul de protecție personală: ochelarii care nu transmit radiații UV, lipind pe moli și niplurile areola. Dar utilizarea cremelor cosmetice pentru sezlonguri pentru persoanele cu afecțiuni ale pielii, inclusiv acneea, nu ar trebui să fie, deoarece există riscul de a provoca reacții alergice și pori înfundați.
  Amintiți-vă că lista contraindicațiilor pentru vizitarea unui salon de bronzare este extinsă:
  1. administrarea unui număr de medicamente fotosensibilizante (antibiotice, hormoni, diuretice etc.)
  2. boala tiroidiană
  3. unele boli cronice (diabet, hipertensiune, etc.)
  4. ORVI
  Trebuie remarcat faptul că o vizită la solariu pentru acnee ar trebui să fie însoțită de un set de mijloace alternative, care vizează și tratarea acneei. În acest scop, există numeroase produse cosmetice și proceduri care pot fi efectuate atât în ​​biroul unui cosmetician, cât și acasă. Pacientul trebuie să urmeze o dietă care exclude alimentele grase, dulci și sărate, un meniu individual va ajuta de asemenea să facă un dermatolog.
  Solarium este un dispozitiv unic conceput pentru a ne face pielea nu numai frumoasă, ci și sănătoasă. Utilizarea rezonabilă a acestora este destinată să beneficieze de persoana respectivă, însă nu uitați că totul este bun în mod moderat.

  Vezi și:

  Înregistrați navigația

  2 comentarii la "Solariu pentru acnee: rău sau beneficii? "

  Acnee este un motiv comun pentru a vizita un pat de bronzare și nu numai pentru a obține bronz. Sub influența ultravioletului, eliberarea de sebum scade, iar pe fundalul pielea tăbăcită, elementele inflamatorii sunt mai puțin vizibile și ușor mascate de cosmetice. Dar nu ne facem rău pielea pe termen lung, profitând de beneficiile pe termen scurt ale bronzării? Răspunsul constă în impact. Dacă patul de bronzare respectă toate standardele de siguranță și aparține unei noi generații de dispozitive, atunci când îl vizitează, razele ultraviolete dezinfectă suprafața pielii, exercitând un efect antibacterian asupra pielii. În plus, lumina ultravioletă reduce secreția de sebum, iar dacă există cicatrici sau cicatrici post-acnee pe suprafața pielii, ele pot fi ascunse cu un bronz deschis.
  Dar este important să nu încercați să atingeți imediat rezultatul maxim și să limitați timpul petrecut în solar, începând cu doar câteva minute și terminând cu o sesiune de 10 minute. O ședere mai lungă în patul de bronzare poate face o deservire, cauzând deteriorarea straturilor superficiale ale pielii, uscarea și intensificarea procesului de acnee. Timpul necesar pentru a crește durata sesiunilor depinde de tipul de culoare: ceea ce este potrivit pentru pielea de culoare maroniu închis "sudic" poate să nu se potrivească cu tenul ușor subțire al "latitudinilor nordice".
  Dacă pielea are multe nevii, înainte de a cumpăra un abonament la un pat de bronzare, consultați un dermatolog. Este recomandabil să mergeți la medic dacă ați observat o creștere a numărului de nevi sau modificări ale culorii, dimensiunii și formei acestora în timpul vizitei la solariu.
  Uneori, după primele sesiuni în solar, se observă o ușoară agravare a procesului (apariția unei noi acnee acnee, o ușoară creștere a uleiului pielii): este important să așteptați până când aceste fenomene dispar. De obicei, totul este normalizat în următoarele 2-3 sesiuni. Dar, dacă nu există nici o îmbunătățire, există mai multe elemente inflamatorii, atunci ar fi bine să refuzi să vizitați un pat de bronzare. Aparent, această metodă nu este adecvată în acest caz.

  Acestea sunt gândurile despre pericolele și beneficiile paturilor de bronzare. Opinia mea este neechivocă. Alegerea ta este a ta. Gândiți-vă la sănătate.

  Are patul de bronzare acnee?

  Mulți oameni care suferă de acnee și acnee, confirmă că în vara ei sunt mult mai repede capabili să oprească procesul inflamator pe piele din cauza unui bronz deschis.

  Și dacă vara se termină și soarele rar întâlnește cu strălucirea ei clară?

  Ca alternativă, lumina artificială a soarelui a fost folosită deja de mult timp, o porțiune din care poate fi obținută într-un pat de bronzare.

  • Toate informațiile de pe site sunt doar pentru scopuri informaționale și nu reprezintă un manual pentru acțiune!
  • Numai medicul vă poate furniza DIAGNOSTICUL EXACT!
  • Vă îndemnăm să nu vă autoprotejați, ci să vă înregistrați la un specialist!
  • Sănătate pentru tine și familia ta!

  Dar va ajuta această procedură pentru a scăpa de acnee și cât de eficientă este în combaterea problemelor cutanate?

  Ce efect are soarele asupra pielii?

  În general, efectul luminii solare asupra pielii poate fi numit favorabil.

  Ultravioletul are câteva proprietăți specifice care sunt indispensabile în lupta împotriva acneei:

  • antibacterian - microorganismele patogene mor sub influența ultravioletului, în acest sens este considerat un antimicrobian și dezinfectant natural;
  • antiinflamator - orice proces inflamator este oprit mai rapid sub acțiunea razelor solare;
  • uscare - elementele inflamate se usuca mai repede, iar glandele sebacee reduc productia de secretie, rezultand o luciu uleios si o scadere a numarului de acnee nou aparut.

  Efectul pur vizual poate fi atribuit și proprietăților pozitive - pielea dobândește o nuanță aurie plăcută, care ascunde în mod natural pete și cicatrici mici de acnee.

  Dar un astfel de efect al luminii solare asupra pielii are loc doar la intensitatea scăzută a impactului.

  Radiațiile ultraviolete excesive pot duce la efectul exact opus, crescând erupția cutanată.

  Ce este un pat de bronzare?

  Solariul este o lumină artificială a soarelui.

  Aceasta este aceeași radiație ultravioletă, care poate fi precis măsurată și recepționată indiferent de sezon și chiar de ora din zi.

  Acest lucru se întâmplă într-un aparat special, care este echipat cu o varietate de lămpi care emit lumină, asemănătoare în structură și proprietăți de bază cu energia solară.

  Astfel de dispozitive sunt profesionale și pentru uz casnic.

  Puterea fiecăruia este determinată de numărul și puterea lămpilor.

  Fotografie: solar profesionist

  Paturile profesionale de bronzare sunt fabricate în trei tipuri:

  • orizontal;
  • vertical;
  • turbo solar.

  Primele două tipuri sunt determinate de localizarea corpului uman în interiorul aparatului.

  Turbosoliar are un sistem de răcire special, care reduce riscul de arsuri și face procedura cea mai sigură și mai confortabilă.

  Ca o procedură cosmetică, solariul este foarte popular.

  Se folosește nu numai în căutarea unui bronz uniform, ci și în scopuri terapeutice, de exemplu, ca remediu pentru acnee.

  Acnee este benefic?

  Foarte des folosit solariu pentru acnee.

  Beneficiile sale sunt evidente, iar oricine a fost ajutat de acest dispozitiv va fi de acord cu aceasta:

  • erupțiile se usucă rapid;
  • inflamarea este îndepărtată;
  • pielea devine mai puțin grasă;
  • numărul de elemente noi este redus drastic;
  • pot fi utilizate pentru acnee pe diferite părți ale corpului (pe față, în spate, pe fundul);
  • ajută la scăderea marcajelor de acnee.

  Are un pat de bronzare ajuta cu orice acnee?

  Fotografie: atunci când vizitează solariu nu se poate scăpa complet de acnee

  Din păcate nu. Se usuca doar mici eruptii cutanate inflamate.

  • Dacă starea pielii este mai gravă, atunci această procedură poate chiar să dăuneze. De asemenea, nu scapa de pete negre (comedone), vor fi ineficiente impotriva acneei subcutanate.
  • În plus, acnee pe față și spate apare adesea din cauza cauzelor interne, a bolilor sau a dezechilibrului hormonal. Fără a afecta izvorul erupției cutanate, este puțin probabil ca procedura să ajute. Dar poate fi considerată o adăugare la tratamentul principal, dacă medicul nu găsește contraindicații pentru utilizarea acestuia.

  Cum afectează acneea

  Principiul acțiunii solariului asupra acneei este același cu cel al luminii solare, deoarece folosește aceeași radiație ultravioletă.

  Particularitatea lui este că pătrunde în adâncime de câteva milimetri în piele. Deci, nu are doar un efect superficial, care este foarte important în cazul acneei. La urma urmei, infecția se află în profunzimea porilor pielii.

  • Razele ultraviolete au o proprietate bactericidă, morții patogeni, anghilele trec. Solariul îndepărtează repede loviturile inflamate, chiar dacă una sau două proceduri sunt suficiente.
  • Cu ajutorul tăbăcirii, puteți elimina și marca din acnee sub formă de cicatrici mici. Stratul superior al pielii, sub acțiunea razelor UV, este mai rapid. Este necesar doar să alegeți agenții de exfoliere adecvați și, în curând, scutirea de pe piele va deveni cu mult mai ușoară.

  Dar din zonele cianotice după acnee bronzarea este neputincioasă.

  Arsurile solare, desigur, le vor ascunde de ceva timp, dar ele trec complet numai cu ajutorul mijloacelor care întăresc procesele metabolice la nivel local. Ultravioletul nu are o astfel de acțiune.

  Video: "Reguli pentru vizitarea unui solar"

  Reguli de siguranță la vizitare

  În general, recenzii privind utilizarea paturilor de bronzat pentru acnee sunt pozitive dacă oamenii respectă regulile de luare a procedurilor.

  Acest lucru este mai important decât pare la prima vedere, deoarece intensitatea radiațiilor în aparat este mult mai mare decât în ​​aer liber sub razele soarelui.

  Deci, atunci când vizitați solariu, ia în considerare următoarele puncte:

  • Înainte de procedură, este recomandabil să vizitați un dermatolog și să identificați posibile contraindicații;
  • preparatele hormonale și antibioticele măresc sensibilitatea pielii, prin urmare, este mai bine să nu vizitați patul de bronzare în timp ce le luați;
  • pentru persoanele cu pielea foarte echitabilă, astfel de proceduri sunt mai bine să nu le ia sau să le scurteze durata cu 2-3 ori mai mari decât cele normale;
  • Înainte de a vizita solarul, nu trebuie să vă curățați fața cu scrumi sau alte mijloace agresive;
  • în ziua procedurii, să refuze orice produse cosmetice, inclusiv cosmetice decorative;
  • faceți un duș înainte de procedura de curățare a pielii de orice impurități, inclusiv sebum;
  • ochii, părul și glandele mamare ar trebui protejate în timpul procedurii, lucrătorii salonului vă vor spune cât de bine să faceți acest lucru;
  • după procedură, aplicați o cremă hrănitoare pe piele;
  • procedurile se desfășoară în cursuri mici (de la 5 proceduri), prima vizită nu trebuie să dureze mai mult de 5 minute (în mod ideal - 2-3 minute);
  • pe săptămână nu este de dorit să se ia mai mult de 2 proceduri.

  Pot să merg la solariu pentru femeile însărcinate și pentru a alăpta?

  Musetele de musetel ajuta acnee pe fata? Află aici.

  Întrebări și răspunsuri

  De ce după ce procedura poate părea eruptivă

  Uneori, după un timp după vizitarea solariului, puteți observa apariția unor noi erupții pe față, pe spate, pe piept.

  Acest lucru se datorează uscării stratului superior al pielii. Este coarsens, și celulele moarte sunt amestecate cu sebum și pori clog.

  • Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să vă consolidați controlul asupra curățeniei pielii, folosiți regulat măști de exfoliere ușoară.
  • Poate fi mai bine să reduceți timpul procedurilor într-un solar pentru câteva minute sau să măriți intervalul dintre acestea (de exemplu, o dată pe săptămână sau 10 zile).

  Există contraindicații

  Fără îndoială, solarul nu este potrivit pentru nici o persoană.

  Există mai multe limitări grave la aceste proceduri.

  Printre acestea se numără:

  • prezența tumorilor sau neoplasmelor de origine nespecificată;
  • cazuri de cancer printre rudele apropiate (în special cancerul de piele);
  • prezența a numeroși molari și semne de semnalizare pe piele;
  • astm bronșic, tuberculoză, precum și o serie de boli ale sistemului cardiovascular, nervos, urinar (pentru toate bolile existente, trebuie să vă consultați mai întâi cu medicul);
  • erupții purulente pe piele, precum și boli de piele, însoțite de o uscăciune crescută a unor zone;
  • perioada menstruației;
  • foarte ușor, predispus la arsură a pielii;
  • vârsta copiilor până la 14 ani;
  • luând anumite medicamente (hormonale, antibacteriene, antiinflamatoare - este necesară consultarea medicului).

  De asemenea, este inacceptabil să combinați procedurile într-un solar cu o plajă naturală într-o singură zi.

  Neglijarea acestor momente poate avea cele mai negative efecte asupra sănătății, deci ar trebui să iei foarte serios patul de bronzare.

  De ce este dăunătoare pentru plajă

  Radiațiile ultraviolete se tratează numai în doze mici.

  Foto: pentru o lungă perioadă de timp în solar este periculos pentru sănătate

  Excesul poate fi dăunător sănătății, provocând:

  • cataractă și arsuri ale membranei mucoase a ochiului;
  • roseata severa a pielii (eritem);
  • eșecuri în sistemul imunitar, care la rândul lor conduc la dezvoltarea bolilor oncologice, în special cea mai agresivă formă a acestora - melanomul (cancer de piele).

  De aceea, în general, plajarea nu este dăunătoare, dar pentru o lungă perioadă de timp să fie sub razele ultraviolete nu este sigură.

  Pentru a vă proteja, este întotdeauna mai bine să utilizați unelte speciale care împiedică accesul razele UV la piele.

  constatări

  Deci, având în vedere cele de mai sus, puteți numi patul de bronzat una dintre căile de a trata acneea, dacă problema nu este foarte pronunțată.

  Dar chiar și în acest caz, trebuie să urmați regulile procedurilor.

  Solariul poate fi folosit ca o completare la terapia principală, dacă medicul consideră că în cazul dumneavoastră va avea un efect pozitiv.

  Dar procedura trebuie efectuată în afara perioadei de exacerbare.

  Înainte de a vizita solariul, trebuie să consultați un medic și un examen, deoarece radiația ultravioletă nu este prezentă în toate condițiile și bolile corpului.

  opinii

  Mai jos puteți afla cum persoanele care au vizitat-o ​​în mod specific pentru a scăpa de acnee răspund la procedurile din solariu.

  Acnee roșie pe mâncărime corporală, ce ar putea fi? Află aici.

  Cum de a arde un cos pentru a trece repede? Citiți mai departe.

  Dar nu trebuie să uităm că acneea este adesea cauzată de probleme interne, astfel că tratamentul lor eficient necesită o abordare integrată.

  Paturile de bronzare vor ajuta la acnee sau vor face lucrurile să se înrăutățească?

  Expunerea moderată la radiațiile ultraviolete este, de asemenea, benefică pentru sănătatea pielii. Dar este această afirmație adevărată dacă există acnee pe ea? Răspunsul depinde de mulți factori. O vizită la un salon de bronzare poate scăpa de această problemă, dar, în anumite circumstanțe, provoacă dezvoltarea sa.

  Citiți în acest articol.

  Este posibil ca acneea să meargă la solariu

  Erupțiile cutanate îl fac vulnerabilă la orice influență externă. Acesta este soarele artificial. Dar problema nu face ca patul de bronzat să fie o plăcere interzisă, deoarece:

  • nu există raze răutăcioase printre razele sale; șederea în cabină este mai sigură decât sub soarele deschis;
  • procedura întărește corpul în ansamblu, acționând în același mod pe piele;
  • se face în mai multe sesiuni, iar dacă se observă un efect negativ, puteți întrerupe întotdeauna cursul.

  Radiațiile UV ajută la o erupție pe față, în spate

  Expunerea la raze ultraviolete este multifata:

  • Îmbunătățește starea de spirit, scutește stresul provocând erupții prin echilibrarea echilibrului hormonilor. Cantitatea de substanțe care contribuie la puritatea pielii crește.
  • Creste cantitatea de vitamina D, care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Acest lucru reduce probabilitatea de acnee noi, promovează vindecarea de deja coapte și resorbție de elemente inflamatorii.
  • Activitatea glandelor sebacee scade. Ele produc mai puțin grăsime, fac mai puțin vâscoasă. Porii nu se înfundă, iar anghila nu se formează.
  • Radiația usucă suprafața pielii. Acneea se transformă repede în cruste, care dispar în curând.
  • Bacteriile sub influența unui soare artificial sunt lipsite de condiții de existență și de reproducere. Acest lucru oprește procesul inflamator existent și nu dă șansa dezvoltării unei noi.

  Solariul vindecă pentru pielea cu probleme a diferitelor părți ale corpului. Mai des, acneea apare pe spate și față și trebuie să expunem la razele UV. Dar pentru a avea ca rezultat îmbunătățirea stării pielii, trebuie să urmați reguli simple:

  • Cu o lună înainte de începerea cursului, faceți o curățare profesională. Grăsimile fără grăsime vor îmbunătăți hrana pielii, îi vor permite să "respire". Și radiația ultravioletă va fi o binecuvântare pentru ea, nu stres.
  • Luați un duș înainte de procedură. Dar nu poți să folosiți cu multă substanță de uscare a pielii, scrumbii, precum și loțiuni de alcool și tonice pentru față. De asemenea, machiajul trebuie eliminat și nu aplicat după procedură.
  • Sesiunile trebuie să fie scurte la început, să crească treptat. Intensitatea radiațiilor trebuie, de asemenea, să aleagă minimul. Acest lucru va ajuta pielea să se adapteze la ea fără durere. Nu trebuie să vizitați solarul mai mult de 2 ori pe săptămână.
  • După sesiune, aplicați un hidratant pe piele. O va liniști, împiedicând celulele moarte să înfundă porii.

  Despre beneficiile și pericolele de bronzare, vedeți în acest videoclip:

  Faceți razele pe pete după acnee

  Solariu este de așteptat să aibă nu numai un efect medical, dar și un efect estetic. Este destul de justificată. La urma urmei, radiația ultravioletă stimulează producerea de melanină - pigmentul care conferă pielii o nuanță mai închisă. Pe fundalul general luminos, urmele de anghilă vindecate nu par atât de vizibile.

  În plus, încălzirea cu raze îmbunătățește regenerarea țesuturilor. Iar petele roșii datorate formării de celule noi devin repede palide, comparând cu tonul pielii sănătoși.

  De ce a făcut erupția după bronzare

  În ciuda efectului favorabil al radiațiilor ultraviolete, unii oameni au observat acnee după ce au vizitat un solar. Acest lucru se datorează expunerii prea lungi la radiații, drept urmare:

  • Pielea netratată este suprascrisă, ceea ce provoacă o reacție defensivă. Glandele sebacee încep să lucreze mai mult, dând mai multă grăsime. Rezultatul este înfundarea porilor și procesul inflamator din ele.
  • Epiderma se îngroașează, pe care se formează mai multe celule keratinizate. Și acest lucru provoacă o îngustare a lumenului glandelor sebacee, închizându-le cu scări. Conținutul este mai greu să părăsească porii, care se termină cu dezvoltarea inflamației.
  • Reducerea imunității pielii. Dacă pe ea apare roșeață, înseamnă o arsură. Resursele ajung la recuperarea celulelor rănite. Și slăbirea duce la o creștere a numărului de microorganisme patogene de pe suprafața sa.

  Prepararea acneei a pielii pentru procedură, îngrijire incorectă după ce aceasta contribuie la apariția acneei.

  Contraindicații de vizitat

  Înainte de a merge la solariu, ar trebui să fiți examinat, să întrebați un specialist despre oportunitatea procedurii.

  Cauzele de acnee într-un mol

  De ce visul zdrobi acnee într-un vis