Acnee: cauze și modalități de eliberare

Probleme cu fața și cu pielea, întotdeauna lovite de stima de sine și de senzațiile umane. Coșurile neplăcute cu ulcerații arată sincer respingător, forțându-vă să vă urăsc reflecția în oglindă. Deci, sa vedem ce este acneea si cum sa o tratezi?

Ce este acneea?

Pe pielea oamenilor cresc parul. Sunt ei, sau mai degraba glandele lor si formeaza acnee. Fotografia prezintă structura părului și plasarea acestuia în piele. Este punga de grăsime care, atunci când este înfundată cu celule moarte ale stratului superior, duce la formarea de acnee.

Femeile au de obicei acnee pe spatele umerilor, umeri, piept și față. La bărbați, majoritatea acneei se acumulează în zona feței. Ele sunt, în general, mai predispuse la formarea de acnee datorită creșterii producției de hormon sexual testosteron. Permite glandelor să exercite mai mult sebum activ, agravând astfel situația.

Femeile, de asemenea, ar trebui să acorde o atenție la inflamația rezultată a glandelor sebacee, ca după 25 de ani, acesta poate fi un indiciu de încălcări în activitatea organelor interne, inclusiv o problemă hormonală.

Aspectul normal al acneei la adolescenți - este o dovadă a formării finale a corpului, care este reglementată de o eliberare mare de hormoni, și afectează astfel starea de sănătate a pielii (vezi foto de mai jos.).

În plus față de locația tipic pe piept, pe partea din spate a unei femei și un bărbat pe fata, acnee pot apărea pe cap - sau mai degrabă la intersecția pielii goale și a părului. Acesta este un tip special de acnee care poate fi clasificat separat.

Cauzele acneei

Cauzele acneei la oameni sunt diverse, dar sunt împărțite în două categorii generale: formate sub influența factorilor externi și interni.

 • Reacțiile alergice contribuie la apariția acneei. Acesta funcționează în felul următor: material sintetic, cu un colorant de calitate scăzută, produse cosmetice proaste cu alergeni, spălare pulberi ieftine pot provoca iritații, care pune presiune asupra psihicului, determinând omul să pieptene zona afectată. Din cauza zgârieturilor și fisurilor din piele, o infecție poate intra în ele, ceea ce va provoca acnee.
 • Obiceiuri rele. otrăvuri fumigene organismului, alcoolul scoate apa prăzi din stomac, prevenind umple corpul cu substanțe utile, stimulează glandele sebacee. Obiceiul de a mânca la locuri de fast-food, bea sucuri acidulate, mânca o mulțime de grase, alimente bogate in calorii, de asemenea, contribuie la secretia de sebum, corpul zashlakovyvaet.
 • Stres constant. Acest stat presupune mobilizarea tuturor resurselor corpului, munca sa la putere deplină, care nu numai că îl poartă, ci și cauzează o eliberare mai activă a grăsimilor.
 • Expunere lungă și regulată la soare. Din această cauză, crește temperatura corpului, se eliberează cantități mari de sudoare, pentru a stabiliza și a preveni supraîncălzirea, și în același timp, glandele sebacee să lucreze mai activ. În aparență pielea devine strălucitoare și gras, porii deschise, astfel încât atunci când acestea sunt expuse la praf, murdărie și alte iritante, în cele din urmă format comedoane închise.
 • Îmbrăcăminte tare. Țesuturile care se potrivesc perfect se freacă pielea și închid accesul pielii la oxigen și la funcționarea normală, ceea ce duce și la formarea de acnee.
 • Igiena necorespunzătoare. Lipsa procedurilor zilnice de apă duce la înfundarea porilor cu murdăria și particulele keratinoase ale pielii și, prin urmare, contribuie la formarea de acnee.

Creșterea activității glandelor sebacee pe față și pe corp poate fi cauzată și de factori interni:

 • Probleme cu sistemul endocrin. Consecința lor este o încălcare a secreției de hormoni, care poate contribui la o secreție crescută de sebum și formarea de comedoane, acnee.
 • Sarcina contribuie, de asemenea, la apariția de acnee pe partea din spate a unei femei - acest lucru se datorează perturbările hormonale cauzate de schimbari in organism in timpul avea copii.
 • Pubertate, care este, de asemenea, caracterizată prin eliberarea necontrolată a hormonilor în timpul formării finale a organismului adult.
 • Boli ale tractului gastrointestinal, sistemul genito-urinar, de asemenea, conduc la apariția acneei. Nu funcționarea corectă a acestor organisme se termină cu zgura nu este afișată și le-a pus de organismul încearcă să scape de ei prin transpirație, care este un mediu propice pentru formarea de acnee.
 • Lipsa de vitamine, în special B5.

Factorii interni depind în principal de stabilitatea hormonală, prin urmare, în perioadele în care acest factor de risc este crescut, merită să fii mai atent la pielea ta și să-ți menții forma.

Cum se formează acneea?

Înainte de a vă gândi la tratamentul acneei pe față sau în alte părți ale corpului, trebuie să înțelegeți cum apar și se dezvoltă. Acneea "Life" este împărțită în trei etape principale:

 • Apariția unei probleme. Pentru un motiv sau altul, porii se înfundă cu sebum și formează un comedo. Astfel de evenimente sunt absolut nedureroase și nu întotdeauna vizibile imediat. De obicei, este pe ele și nu acordă atenție. El vine în două tipuri:
  • Deschis - acestea sunt puncte de obicei negre. Ele se deosebesc clar de piele. Este timpul să se blocheze, dar nu se închide pe partea de sus a pielii, astfel încât grăsimea vine în contact cu oxigenul și devine negru.
  • Închis. Porii sunt umpluți cu grăsime sub stratul superior al pielii și arată ca o ușoară umflare a pielii. Astfel de formațiuni au o nuanță lăptoasă și sunt deosebit de invizibile.
 • Pentru ca un cos să apară, comedo-ul trebuie să devină inflamat, adică o infecție intră în el. În funcție de tipul și locația sa, acneea poate fi diferită. Iată principala acnee:
  • Propinobacteriile din acnee descompun grăsimile și contribuie la inflamarea țesuturilor înconjurătoare. Aceasta duce la formarea de papule. Astfel de acnee poate crește în mod activ pentru a lua forme mai grave;
  • O infecție stafilococică care contribuie la dezvoltarea ulcerului sau, cu alte cuvinte, a pustulelor, poate fi adăugată la sebumul înfundat. Aceasta este o formă severă de acnee care contribuie la formarea de cicatrici urâte după vindecare;
  • Acneea necrotică se află la baza foliculului, prin urmare are consecințe grave și cicatrici care seamănă cu variole vindecate. Contribuie, de asemenea, la formarea de pustule;
  • Acneea acneei are un accent de inflamație în celulele adipoase. După îndepărtarea puroiului, acesta se vindecă mult timp și lasă cicatrici puternice;
  • Nodul acnee este o rețea de accrete profundă, pură acnee. După ce se vindecă, "tumefacții" tangibile - formațiuni chistice rămân pe piele;
  • Există așa-numita formă de fulger, care se manifestă din cauza disfuncționalitate a corpului, in special la nivelul tractului gastro-intestinal. Acneea se dezvoltă rapid, se transformă într-un pustule și formează țesut necrotic. Consecințele sunt vizibile și cicatrici profunde. În majoritatea covârșitoare a cazurilor, această formă se dezvoltă în tineri, dar fetele pot fi, de asemenea, sensibile la această boală, care curge de la ei într-o formă foarte dificilă și dureroasă.
 • După un curs de tratament, cicatricile sunt caracteristice pentru fiecare tip de piele. În forme ușoare, acestea sunt cicatrici atrofice mici, abia vizibile, în cazuri grave, cicatrici și formațiuni bine marcate.

Există, de asemenea, o diviziune a gravității acneei:

 1. Forma luminii este formarea de comedoane deschise;
 2. Comedoanele închise și papulele sunt moderate până la acnee;
 3. Forma severă este pustule și papule în cantități mari.

În funcție de forma gravității și cauzele acneei, se selectează tratamentul și un specialist. Problemele mici pot fi eliminate și cosmeticianul, iar zonele afectate mari ar trebui tratate de un dermatolog.

Cum poate fi acnee vindecat?

În medie, tratamentul acneei pe față și pe corp durează aproximativ șase săptămâni. Primele rezultate notabile încep doar după 4 săptămâni, iar în cazuri complicate pot dura până la 4 luni de influență activă asupra zonelor afectate. Există diferite medicamente care sunt folosite pentru a elimina acneea.

Acnee remedii

Benzoil peroxid. Acest instrument este necesar pentru distrugerea bacteriilor din zona infecției. Se referă la tratamentul local, ajută în mod eficient și este folosit în prezența acneei și acneei cu acnee. Dacă există doar ultima - medicamentul nu va fi eficient. Se utilizează în combinație cu alte produse antiacneice. Disponibil în mai multe forme - gel, unguent și așa mai departe.

Acid salicilic. Este necesar să eliminați stratul superior, cornificat, care înfundă celulele pielii. De asemenea, acest instrument dizolvă dopurile care sunt formate din grăsime și le curăță. Disponibil în diferite forme și cu concentrații diferite. Este mai puțin eficace decât alte mijloace și este bine adaptată prevenirii în timpul pubertății.

Retinoizii. Mai puțin mediatizat, dar mai eficient decât acidul salicilic. Ele sunt derivate din vitamina A și sunt utilizate pentru a elimina comedones din porii și acnee resorb. Eficace atunci când există doar acnee sau combinarea lor cu acnee. Combinat cu antibiotice sau peroxid de benzoil. Merită să considerăm că instrumentul nu poate fi utilizat în timpul sarcinii.

Acid azelaic. Este necesară combaterea bacteriilor și îndepărtarea pielii moarte care înfundă porii. Utilizate independent și ca parte a altor medicamente. Disponibil sub formă de gel și cremă.

Medicamente cu sulf. Ajutați la scăderea inflamațiilor acneei. Când prezența puroiului nu mai este eficientă. Creșterea eficienței peroxidului de benzoil, în comparație cu alte mijloace, este destul de inutilă și are un miros neplăcut.

De asemenea, cu acnee, pot fi utilizate diferite antibiotice. Acest lucru poate fi fie un tratament local, fie un efect asupra întregului corp uman. Primul este folosit aproape întotdeauna în prezența inflamației - ajută la combaterea infecțiilor. A doua nevoie, în cazuri extreme, atunci când nici o altă terapie nu a ajutat, și aveți nevoie pentru a începe o intervenție mai activă în cursul bolii (de obicei, aceasta este forma chistică).

Injecțiile cu cortizon sunt făcute în zona leziunilor cutanate mari și ajută la evitarea intervențiilor chirurgicale. Ele contribuie la îmbunătățirea aspectului și, prin urmare, acneea nu lasă cicatrici mari. Este un steroid antiinflamator pe care doar un medic îl poate prescrie și administra.

Există, de asemenea, anumite proceduri care vor reduce defectele cosmetice după vindecarea acneei. Aceștia sunt numiți de un medic sau cosmetolog în funcție de stadiul, complexitatea și tipul bolii.

Prevenirea acneei

Având în vedere conceptul de acnee, ce este și cum să-l tratați, merită menționat și prevenirea apariției acestora. Este necesar să se înceapă de la începutul adolescenței - când activitatea glandelor sebacee pe față și corp este deosebit de puternică și corpul nu poate face față curățării și reglarea grăsimii în pori. În același timp, dacă acneea a apărut deja pe față, merită tratată, în funcție de scenă, fie la doctor, fie la cosmetician.

 • Purificarea porilor. Deoarece acneea se formează datorită blocării foliculilor de păr, este necesară curățarea temeinică a pielii particulelor moarte. Este necesar să se efectueze regulat (o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de tipul pielii) o spălare la domiciliu. Acest lucru se poate face numai pe pielea neinflamată, cu un maxim de comedoane închise, altfel există riscul de "răspândire" a inflamației în zonele neafectate prin micro-zgârieturi.
 • Este necesar să curățați în mod regulat pielea de praful și murdăria care cad pe ea în timpul zilei. Pentru a face acest lucru, este mai bine să folosiți compoziții cosmetice potrivite pentru piele, deoarece săpunul și apa curgătoare de la un robinet îl depășesc și fac producția de grăsime mai activă. Este important să spălați machiajul pe timp de noapte.
 • Nu trebuie să purtați haine strânse, pentru a permite contactul cu zonele afectate ale feței de eșarfe, gulere și alte țesuturi care pot infecta, și mai irită pielea.
 • În timpul adolescenței sau în timpul transpirației pentru o piele sănătoasă, este vital să se mențină o dietă adecvată și să se bea multă apă curată, fără limite adiționale și să se evite alimentele grase și picante.
 • Trebuie să încercați un pic mai puțin nervos și să urmați timpul petrecut în soarele deschis - un bronz moderat va ajuta chiar și în lupta împotriva acneei, excesive doar agrava situația.
 • Este important să se monitorizeze activitatea stomacului, pentru a preveni disbacterioza, în special în cazul unor riscuri ridicate - de exemplu, atunci când se administrează antibiotice.

Acneea nu este o boală mortală și care pune viața în pericol, dar are un impact social puternic, poate distruge o carieră și chiar viața. Este necesar ca adolescenții să fie instruiți să se îngrijească de copilărie sau să aibă grijă de tratamentul și restaurarea pielii la orice vârstă, deoarece viața fără acnee este mult mai frumoasă.

Acnee pe față - cauze și metode de luptă

Ce este acneea pe față? Aceasta este o problemă pe care aproape fiecare persoană a întâlnit-o la diferite perioade din viața lor. Acneea pielii este o boală destul de frecventă, care afectează cel mai adesea adolescenții, precum și persoanele în vârstă de 25-35 de ani. Boala este un blocaj și o inflamație ulterioară a foliculilor de păr, care apar din diferite motive. Acneea, care este numită și acnee, oferă oamenilor multe probleme, în special pentru adolescenții a căror stima de sine nu este stabilă. Acest flagel poate și trebuie să fie combătut, dar pentru asta trebuie să știți cât de mult posibil.

Pielea acneei facială este un blocaj și inflamația ulterioară a foliculilor pilosi.

Tipuri de acnee

Boala de acnee se poate manifesta în moduri diferite, tratamentul acneei pe față depinde în mare măsură de tipul lor. Există următoarele soiuri:

Tipuri de acnee

 • Eeluri închise. Acestea sunt pori care sunt înfundați cu sebum și sunt acoperite cu un strat de epidermă. Astfel de anghilă arată puncte exotice sau corporale pe piele, care pot persista o perioadă lungă de timp. De obicei, ele nu devin inflamate, ci apar și dispar pe cont propriu. Cel mai des întâlnite pe bărbie și pe frunte.
 • Deschideți anghilele. Acestea sunt puncte cunoscute și enervante negre. Porii sunt expandați și deschiși, iar grăsimea și murdăria se acumulează în ele, deoarece miezul gras are un "capac" închis. Uneori, acneea devine inflamată și se transformă în acnee. Locul "preferat" al anghinelor negre este aripile nasului. Fotografii ale acestora de mai jos.
Acnee sau puncte negre
 • Papule. Ele reprezintă o zonă inflamată a pielii care are aspectul unei eminență roșie densă. Nu există puroi înăuntru. Papulele se pot usca pentru câteva zile sau se pot transforma într-un pustule.
 • Pustule. Acestea sunt zone inflamate care au o cavitate plină de puroi. Ele sunt mai moi la atingere decât papule și sunt caracterizate de durere. Acest tip de acnee scapă cicatrici pe piele dacă depășește diametrul de 5 mm.
 • Nodurile. Aceasta este inflamația în țesutul gras subcutanat care nu are o cavitate cu puroi. Nodurile sunt dureroase, ferme la atingere. Durează mult, diminuând treptat dimensiunea și rezolvând.
 • Chisturi. Ele reprezintă unirea mai multor pustule într-un abces mare cu mai multe buzunare de puroi, culoarea formării se schimbă de la roșu la albăstrui în timp. Chisturile pot dura foarte mult, se pot forma noi pustule în ele. În locul chistului rămân cicatrici. Laserul de lustruire a feței după acnee va ajuta să scapi de ele. Micile cicatrici sunt îndepărtate folosind scrumiera obișnuită. Cum arată pustulul chistic poate fi văzut în fotografie.
Chisturile sunt adesea lungi și lasă cicatricile.

Cauzele mecanice ale acneei

Înainte de a scăpa de acnee pe față, este necesar să studiați mecanismul dezvoltării bolii pentru a ști ce să luptați mai întâi.

Deci, factorii externi care duc la boală:

 • Hipersecreția sebumului. Sebumul are o funcție protectoare și este suficient de lichid pentru a preveni înfundarea porilor. Cu secreția excesivă, își pierde proprietățile antibacteriene, devine foarte groasă și împiedică porii.
 • Hiperkeratoza. Fenomenul observat prin reînnoirea necorespunzătoare a celulelor epidermei. S-au acumulat cântare moarte pe suprafața pielii, care nu-i permit să respire.
 • Acneea bacteriilor acide. În mod normal, ei trăiesc pe pielea tuturor oamenilor, fără a cauza nici un disconfort proprietarilor lor. Cu o scădere a imunității și a hipersecreției sebumului, numărul de bacterii depășește rata admisibilă, se reglează în blocajele sebacee și provoacă un proces inflamator.

Cauzele interne ale acneei

Acneea și acneea apar cel mai adesea din motive interne care cauzează un dezechilibru al echilibrului grăsimilor și al reînnoirii celulare a epidermei.

Motivele sunt următoarele:

 • Hormonul acneic. Printre cauzele hormonale se numără o explozie hormonală adolescentă, fluctuația periodică a fondului hormonal la femei în diferite zile ale ciclului și tulburările hormonale la adulți. Acneea și acneea provoacă multă problemă, dar, cu grija corespunzătoare, ele dispăreau fără urmă, după revenirea hormonilor la normal. Acesta este un fenomen normal care nu provoacă anxietate, dar necesită îngrijire a pielii atentă. Acelasi lucru este valabil si pentru acnee, acnee pe fata femeilor in ultimele zile ale ciclului. Majoritatea femeilor se confruntă cu acestea, dar aceste anghile sunt rare și trec repede. Nu sunt dovezi ale bolii și nu necesită tratament separat. Tulburările hormonale la adulți necesită tratamentul cauzelor rădăcinii bolii, până când se va întâmpla, va fi imposibil să scapi de acnee.
 • Hiperkeratoza. Așa cum am menționat deja, în timpul hiperkeratozei, multe celule moarte se acumulează pe piele, ceea ce încalcă metabolismul "respirației" și grăsimii stratului superior al epiteliului. Poate fi cauzată de diverse motive, de obicei lipsa de vitamina A, acțiunea mecanică permanentă sau contaminarea suprafeței pielii cu substanțe nocive.
Hiperkeratoza apare adesea din cauza lipsei de vitamina A
 • Boli ale tractului digestiv. Adesea, pielea cu probleme este o consecință a unei boli a tractului gastro-intestinal. Disbacterioză, gastrită, boală hepatică - toate acestea se reflectă în aspectul pielii. Mai mult de o treime dintre adulții care au acnee au avut probleme cu tractul gastro-intestinal.
 • Microflora patogena. Acestea pot fi tot felul de fungi, acarieni, bacterii, care sunt de obicei „sufoca“ imunitate, dar în caz de reducere duce la apariția proceselor inflamatorii.
 • Stresul. Stresul și depresia provoacă adesea o creștere a hormonilor și perturbarea organelor interne, care lasă urme pe piele sub formă de acnee. Imunitatea afectată datorită condițiilor stresante constante poate, de asemenea, să afecteze în mod semnificativ aspectul pielii.

Este important! În cazul cauzelor interne de acnee, este foarte important să direcționăm toate forțele spre eliminarea factorilor care cauzează boala. Tratamentul topic local cu unguente și loțiuni nu va da rezultate pe termen lung.

Cauzele exterioare includ îngrijirea necorespunzătoare a pielii feței, utilizarea unui număr mare de produse cosmetice decorative, efectele substanțelor agresive.

Acnee la nou-născuți

Aproximativ 25-30% din părinții recent făcuți acnee la copii. Pe fața și corpul frișelor apar ameți și acnee, asemănătoare celor adolescente. În acest caz, părinții nu trebuie să se teamă și să se teamă, deoarece acest fenomen nu este o patologie sau o manifestare a bolii. Imediat după nașterea unui nou-născut în organism, există o mulțime de hormoni maternali, excesul cărora apare sub formă de acnee. Acneea, de obicei, dispare repede și nu se întoarce până la pubertatea copilului.

Manifestarea acneei la nou-născuți

Pentru a trata acneea la sugari nu este necesar, ele dispar. Este de dorit să înotați într-un șnur sau musetel. În nici un caz nu se poate arde pustulele, se poate stoarce sau se pot folosi unguente agresive, în caz contrar se pot forma cicatrici pe pielea bebelușului.

Cum de a trata acnee?

Obiectivele principale în tratamentul acneei sunt:

 • Împiedicați apariția unor noi comedone. Include îngrijirea adecvată a pielii și măsurile de îmbunătățire generală a corpului.
 • Eliminați comedoanele existente. Este produsă folosind medicamente comedolitice și diverse extractoare comedo la domiciliu sau în saloane de înfrumusețare.
 • Scăderea secreției de sebum. Realizarea unui efect clinic semnificativ este posibilă cu o scădere a secreției de 30% sau mai mult. Principalele medicamente sunt un grup de retinoizi, aknekutan și, de asemenea, hormoni - estrogen, antiandrogeni.
 • Eliminarea procesului inflamator și prevenirea răspândirii acestuia. Acest lucru se realizează prin utilizarea de medicamente antibacteriene în interiorul și în afară.
 • Reducerea defectelor de cicatrizare cosmetice. Aceasta este mezoterapia facială, dermabraziunea, terapia cu laser, crioterapia și peelingul acneic sunt, de asemenea, adesea folosite.
Facial mezoterapia, dermabraziunea, terapia cu laser, crioterapia și pelerina acnee pot reduce defectele de cicatrizare cosmetice.

Terapia acnee combinată include:

 • Finalizarea unui curs special de proceduri în salonul de înfrumusețare, plus îngrijirea activă la domiciliu cu preparatele recomandate.
 • Tratamentul combinat al medicamentelor externe cu medicamentele sistemice (afectează întregul corp).
 • Utilizarea medicamentelor care afectează întregul lanț al mecanismului de dezvoltare a acneei (secreție crescută de sebum, creșterea keratinizării foliculilor de păr, inflamație, reproducerea microbilor).
 • Prezența proceselor cronice în organism (afecțiuni endocrine, ginecologice, gastrointestinale, infecții cronice) poate afecta tratamentul acneei și poate reduce eficacitatea sa globală. Din acest motiv, în paralel cu tratamentul principal al acneei, trebuie utilizate medicamente destinate tratării comorbidităților.

În tratamentul acneei se utilizează în prezent un număr mare de medicamente externe împotriva acneei. Prin urmare, nu vă auto-medicați și urmați regulile de tratament pe care le va stabili dermatologul.

Acnee tratament cu remedii folk

Pentru a vă restabili frumusețea și sănătatea pielii, a scăpa de inflamație, acnee și acnee, puteți utiliza una sau mai multe dintre aceste rețete:

 • Tratamentul acneei cu remedii folclorice nu anulează deloc o excursie la farmacie - este în ea că puteți cumpăra toate ierburile uscate și taxele necesare pentru această metodă. Deci, pregătiți un decoct de mușețel și calendula uscată (fierbeți și păstrați-vă în baia de aburi timp de aproximativ o jumătate de oră). Apoi 1-2 comprimate de furasilină zdrobite amestecate cu bulion rece. Aplicați cu atenție unguentul pe față și lăsați-l peste noapte. Dacă faceți în mod regulat aceste măști de noapte, atunci în câteva săptămâni pielea feței va deveni mult mai sănătoasă.
Tratamentul acneei cu remedii folclorice poate fi efectuat în paralel cu tratamentul medicamentos.
 • Excelent remediu popular pentru acnee - bere "live". Sau mai degrabă nu băutura de hamei-malț în sine, ci spuma ei. Aplicați-o pe față sub forma unei măști și țineți-o timp de 15-20 de minute.
 • O altă rețetă eficientă pentru o mască antiinflamatoare pentru curățarea pielii: frecați un măr acru și o rădăcină de hrean răzuită, apoi amestecați-le în părți egale. Aplicați unguentul pe față timp de o jumătate de oră, apoi spălați-l cu apă fiartă cu apă caldă. Este recomandabil să aplicați această mască în fiecare zi.
 • Dacă nu aveți timp liber, dar ați căutat o cale de a elimina acneea pentru o lungă perioadă de timp, iată o metodă de preparare pentru care durează doar câteva secunde. Odată sau de două ori pe zi, ștergeți pielea cu o bucată de dovleac brut. Principalul lucru este că această piesă este doar tăiată, deoarece, datorită expunerii prelungite la oxigen, multe substanțe utile din dovleac se evaporă și își pierde puterea utilă.
 • Nu este surprinzător faptul că multe doamne și fete iubesc atât de mult crini albi. Se dovedește că nu numai că oferă plăcere estetică cu frumusețea lor delicată, ci și că au un potențial medicinal deosebit. Puneți petale proaspete de crin alb într-un borcan de sticlă curat și turnați-le cu vodcă. Insistați aproximativ două săptămâni. Apoi, tinctura rezultată pentru fața la domiciliu ar trebui să fie tratate zone problematice de piele în fiecare seară înainte de culcare.
 • Un remediu foarte eficient pentru tratamentul acneei sunt măștile de față cu miere și mumie. Pentru prepararea sa este necesar să se dizolve 5-10 g mumiyo într-o linguriță de apă fiartă. Apoi amestecați într-o baie de apă una sau două lingurițe de miere și adăugați mumiyo acolo. Masca trebuie aplicata timp de 20-25 minute, apoi se spala cu apa calda fiarta.
Ginger vindecă multe boli, inclusiv acnee
 • Adesea, printre remediile populare pentru acnee, puteți găsi și produse moderne pe care bunicile noastre le-au întâmpinat cu greu. În prezent, acestea sunt disponibile pe scară largă și multe persoane utilizează cu succes proprietățile lor utile. Luați ghimbir, de exemplu. Aceasta este doar o comoară de substanțe magice de vindecare! Pentru a pregăti un remediu eficient pentru acnee din ghimbir, frecați-l în două sau trei rădăcini pe un răzătoare fină, adăugați sucul de o jumătate de lămâie și două linguri de miere. Se amestecă bine și se ia amestecul rezultat pe parcursul zilei, după fiecare masă. Puteți bea orice băutură neîndulcită. În afară de faptul că ghimbirul ajută la curățarea pielii acneei, este, de asemenea, un mijloc excelent de a preveni gripa și răcelile.

Aveți grijă de sănătatea dumneavoastră și de îngrijirea pielii, apoi acneea va fi un oaspete rar în viața voastră.

Acnee ce este

O boală a glandelor sebacee, caracterizată prin blocarea și inflamarea foliculilor de păr, se numește acnee (acnee) sau acnee. Varietatea cauzelor și manifestărilor clinice ale acneei, apariția frecventă la vârste diferite, cauzată de problemele cosmetice, face ca această boală să fie relevantă pentru mulți profesioniști din domeniul medical. Elementele principale pentru acnee sunt acneea pustulară și papulară, comedoanele, nodulii și cavitățile chistice. Într-un tratament eficient al acneei, o abordare individuală și integrată joacă un rol important.

O boală a glandelor sebacee, caracterizată prin blocarea și inflamarea foliculilor de păr, se numește acnee (acnee) sau acnee. Varietatea cauzelor și manifestărilor clinice ale acneei, apariția frecventă la vârste diferite, cauzată de problemele cosmetice, face ca această boală să fie relevantă pentru mulți profesioniști din domeniul medical.

Conceptul de "boală de acnee" reflectă dependența cauzală a manifestărilor pielii de starea generală a corpului. La începutul acneei, un rol important îl au infecțiile, tulburările aparatului genetic, endocrin și imun, tulburările digestive și neuropsihiatrice.

Acneea se manifestă la aproape orice vârstă: de la perioada neonatală până la vârsta înaintată. Anterior, acneea a fost considerată o problemă pur adolescentă, dar în ultimele decenii, cazurile de acnee la pacienții cu vârsta între 25 și 35 de ani au devenit mai frecvente. Cea mai comună formă de acnee este acneea juvenilă, observată la pacienții cu vârste cuprinse între 12 și 24 de ani, în aproape 90% din cazuri. Exprimarea acneei aduce o mulțime de sentimente despre apariția lor persoanelor de orice sex și vârstă.

Semne, simptome de acnee

Depunerile de acnee din acnee sunt reprezentate de comedoane închise și deschise, acnee papulară și pustulară, formațiuni nodulare și chistice. Comedoanele închise sunt noduli neinflamatori de culoare albă care nu au acces la suprafața pielii. Acumularea suplimentară în porii a secreției glandei sebacee, a celulelor epiteliale, a pigmentului, a prafului conduce la formarea de comedoane deschise, având un vârf negru care se extinde deasupra suprafeței pielii. Localizarea tipică a comedoanelor este pielea frunții și a bărbiei.

Aderența suplimentară la blocajele existente ale foliculului pilos al procesului inflamator conduce la apariția de papule-acnee pustulară, iar în forme severe - cavități chistice, acnee flegmonoasă și necrotică. Anghilă papulară (lat "Papula" - nodul, cosul) - înălțime, tubercul dens peste piele cu dimensiunea unui mazăre de culoare roșiatic-albastră. Papulele multiple dau un aspect neuniform al pielii. Papulele pot suferi o dezvoltare inversă sau o tranziție ulterioară la pustule. Acneea pustulară ("Pustula" lat - abces) - un flacon dureros, cu conținuturi purulente mai puțin decît consistența papulei. Mici, cu pânã la 5 mm în diametru, pustulele vindecã, de obicei, fãrã urme, dupã ce pustulele mari de multe ori rãmân defectele cicatrice.

Dezvoltarea ulterioară a elementelor inflamatorii ale acneei poate duce la apariția nodurilor și a cavităților chistice. Nodurile sunt infiltrate mari (cu un diametru mai mare de 5 mm), localizate în dermă și țesutul gras subcutanat. Odată cu dezvoltarea inversă, nodurile se dezintegrează, se ulcerează și se vindecă cu o cicatrice. Chisturile sunt formații abdominale, pline de puroi, de culoare purpuriu-albăstrui. Vindecarea chisturilor are loc și cu formarea cicatricilor.

Mecanismul de dezvoltare a acneei

Mecanismul de acnee se datorează acțiunii reciproce a 4 factori:

 1. Creșterea excesivă a secreției glandelor sebacee. Hipersecreția sebumului duce la scăderea proprietăților sale bactericide și la modificarea consistenței. Secretul glandelor sebacee devine dens, formând blocaje de circulație în canale și blocându-le. Se observă adesea în perioada de pubertate rapidă la adolescenți și în ultima săptămână a ciclului menstrual la femei.
 2. Hiperkeratoza foliculară. Baza dezvoltării hiperkeratozei foliculare este întreruperea procesului normal de reînnoire constantă a celulelor foliculare ale părului. Îngroșarea stratului superficial de excitat al foliculilor de păr, împreună cu dopurile sebacee, creează un obstacol suplimentar în calea ieșirii glandelor sebacee.
 3. Acneea bacteriană acneică propionică (Propionibacterium acnes). Microorganismele care trăiesc în număr mare pe pielea oamenilor sănătoși, în anumite condiții, pot provoca reacții inflamatorii acute. Plutele de cornee sebacee ale foliculilor de păr reprezintă un mediu favorabil pentru reproducerea îmbunătățită și viața activă. Rolul principal în apariția acneei aparține acneei bacteriene propionice.
 4. Inflamatia. Reproducerea activă a bacteriilor acide propionice conduce la răspunsul țesutului și la dezvoltarea inflamației în ele.

Cauze endogene de acnee

Baza apariției acneei este o încălcare a funcției glandelor sebacee - hipersecreția sebumului. Se produce sub influența unui număr de cauze interne și externe care creează un teren fertil pentru dezvoltarea acneei.

1. Testosteronul și acneea.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale acneei în adolescență este schimbarea hormonală a organismului. Eliberarea activă a hormonilor steroizi, în special a androgenilor - hormonilor sexuali masculini, și la fete și băieți determină o secreție crescută a glandelor sebacee. Sebum își schimbă proprietățile, transformându-se din lichid în dens și vâscos.

Caracteristicile reacțiilor hormonale și ale pielii pot fi moștenite. Prin urmare, probabilitatea de acnee adolescentă în rândul tinerilor a căror părinți suferă de acnee este mult mai mare decât cea a colegilor lor cu ereditate necomplicată.

2. Acneea premenstruală.

Nivelul hormonilor steroizi la femei fluctuează în timpul ciclului menstrual și crește în faza finală. Cu această circumstanță este asociată cu apariția unei erupții cutanate de aproximativ o săptămână înainte de menstruație la 70% dintre femei. Chiar și aceia care nu suferă de acnee, adesea marchează apariția unei singure acnee pe bărbie în ajunul menstruației.

3. Acnee "hormonală".

Apariția acneei și a acneei în adolescență este determinată fiziologic. Cu toate acestea, dacă acneea persistă la vârsta adultă, atunci acesta este un semnal serios pentru a vă gândi la starea de sănătate. În mod tipic, prezența unei astfel de acnee indică încălcări ale producției de hormoni sexuali.

La femei, așa-numita acnee hormonală poate fi cauzată de ovare polichistice, de sarcină sau de avort, adică de condiții asociate cu schimbări drastice ale nivelurilor hormonale.

Tulburările endocrine în activitatea glandelor suprarenale sau a hipofizei afectează de asemenea apariția acneei. Astfel, starea hiperandrogenismului (un exces de hormoni sexuali masculini - androgeni) este adesea însoțită de apariția acneei. Prin urmare, pentru adulții care suferă de acnee este obligatorie nu numai vizitarea unui cosmetolog sau dermatolog, ci și o serie de teste de laborator, consultații cu endocrinolog și ginecolog (pentru femei).

4. Hyperkeratoza. Îndepărtarea stratului superficial superficial al pielii - hiperkeratoza - se poate dezvolta sub influența mai multor factori: niveluri hormonale, deficiență de vitamina A, efecte asupra pielii chimice nocive (de exemplu uleiuri lubrifiante) sau factori mecanici (frecare, presiune). Împreună cu schimbarea sebumului, îngroșările îngroșate îngroșă porii, fiind un mediu favorabil dezvoltării procesului microbian.

5. Boli ale tractului gastro-intestinal. Mulți cercetători cred că apariția acneei este direct dependentă de natura alimentelor și de starea tractului gastro-intestinal al pacientului. Intr-adevar, predominanta in dieta alimentelor carbohidrati si un deficit de aminoacizi esentiali si grasimi benefice conduc la hiperfunctionarea glandelor sebacee. În unele cazuri, corecția nutrițională poate să normalizeze secreția de sebum și să elimine acneea.

Potrivit statisticilor medicale, mai mult de 50% dintre persoane au acnee pe fundalul gastritei și dysbiozelor existente, iar alte 30% pe fondul condițiilor patologice ale intestinului. Localizarea leziunilor depinde de înfrângerea unei anumite secțiuni a tractului digestiv. Erupțiile în nas, obraji, colțurile gurii pot indica modificări ale pancreasului, în regiunea temporală - vezica biliară, deasupra buzei superioare - gros, și pe frunte - intestinul subțire. Prin urmare, starea tractului digestiv joacă un rol important în menținerea pielii sănătoase. Microflora intestinală normală, care asigură o imunitate de 70% la o persoană, împiedică formarea unei noi acnee și asigură vindecarea celor existente.

6. Microflora pielii individuale. În pielea și gura glandelor sebacee ale unei persoane sănătoase, există propionbacterii acnee și granulosum, stafiloză epidermică, acarieni, ciuperci etc. În condiții normale, acestea nu provoacă nici o problemă, dar un dezechilibru în organism (hiperandrogenie, acnee sau acnee) reproducerea și inflamarea pielii.

7. Stresul. Stresul în sine nu provoacă formarea de acnee, dar efectul său asupra stării hormonale și imunitare a corpului poate agrava acneea, provocând noi acnee și slăbind mecanismele de protecție.

8. Încălcarea sistemului imunitar. Slăbirea imunității poate fi cauzată de o serie de motive: stres, boli ale sistemului digestiv etc., dar are întotdeauna efectul de a reduce rezistența organismului la diferite efecte adverse. În contextul unei scăderi a mecanismelor de protecție a pielii, chiar și de obicei microorganismele "neutre" pot provoca daune considerabile.

Cauze exogene de acnee

 1. Cosmetice (cosmetice comedogene ca cauze de acnee). Așa-numitele cosmetice comedogene, adică înfundarea porilor și promovarea aspectului acneei: creme, pulbere, loțiuni, blush etc. pot servi și ca "provocator" pentru acnee. Substanțele comedogene includ uleiuri (porumb, nucă de cocos,, piersic, migdale, soia), lanolină, petrolatum, acid oleic, sulf, squalen, oleat de sorbitan, laurilsulfat de sodiu, mirilicil lactat etc. Acnea mascată cu ajutorul cosmeticelor agravează în continuare cursul de acnee. Prin urmare, atunci când cumpărăți produse de îngrijire și cosmetice decorative, ar trebui să alegeți produse cu inscripția: "non comedogenic".
 2. Caldura si clima umeda. Exacerbați cursul de acnee sau provoca aspectul său poate umiditate ridicată și clima fierbinte. Erupțiile sunt adesea localizate pe piept, gât, spate - zonele cele mai iritate de transpirație.
 3. Soare și ultraviolete. Ultravioleta in doze moderate usuca si dezinfecteaza acneea, iar un bronz soarelui calmeaza culoarea pielii, mascand astfel acneea acneei. Cu toate acestea, un surplus de ultraviolete are un efect complet opus. Creșterea secreției de sebum și uscarea suplimentară a stratului corneum conduc la agravarea acneei și la creșterea numărului de acnee. Acest mecanism funcționează și atunci când se bronzează pe plaja deschisă și în solariu.
 4. Contact profesional cu substanțe toxice. Activitatea profesională a multor persoane este asociată cu contacte directe cu produsele chimice de uz casnic și industriale (de exemplu, produse petroliere, uleiuri lubrifiante, clor, etc.), care provoacă apariția acneei prin dezvoltarea hiperkeratoză a pielii și foliculilor de păr.
 5. Stoarcerea acneei. Încercările de a stoarce acneea și, prin urmare, de a scăpa de ele însele, pot duce la rezultatul exact opus. Când stoarce acneea, infecția pătrunde în straturile mai profunde ale pielii, resetează elementele non-inflamatorii, ducând la infectarea și supurația lor. Este deosebit de periculos să stoarceți acneea în fața triunghiului nazolabial, deoarece există un risc crescut de infecție care se transportă cu sânge la meninge. Curățarea facială cu scrub în timpul leziunilor cutanate inflamatorii ar trebui exclusă. Tratamentul eficient și sigur al acneei poate fi efectuat numai de un dermatocosmetolog specialist.
 6. Frecarea constantă și presiunea mecanică asupra pielii (atunci când purtați pălării, gulere strânse și alte haine) provoacă acnee în aceste zone.
 7. Acneea medicală. În tratamentul multor boli ale organelor interne folosite astăzi hormoni steroizi, determinând apariția acneei medicale. Această formă de acnee se caracterizează prin debutul brusc de acnee, care coincide în timp cu începutul administrării de corticosteroizi. Apariția acneei este, de asemenea, observată la femeile care nu mai utilizează pilule contraceptive.
 8. Curatarea excesiva. Curățenia excesivă, în mod paradoxal, poate provoca și acnee. Spălarea frecventă usucă pielea feței, scade proprietățile protectoare și exacerbează manifestările de acnee. Cu toate acestea, spălarea mâinilor ar trebui să fie regulată pentru a elimina răspândirea infecției de la sursa de inflamație pe întreaga suprafață a pielii.

Etape de acnee

În centrul dezvoltării acneei sunt încălcări ale glandelor sebacee, ceea ce duce la formarea de dopuri de corn sebaceos în conductele lor. Pe suprafața blocajelor de trafic (comedone), bacteriile patogene încep să se înmulțească activ, provocând iritații și inflamații purulente ale țesuturilor înconjurătoare. Erupțiile cutanate sunt localizate în principal în zona bărbiei, nasului, frunții, spatelui și pieptului, cea mai mare acumulare de glande sebacee. Elementele de acnee pot fi neinflamatorii (comedoane) sau inflamatorii (papule, pustule).

În funcție de gravitatea acneei, există 4 etape ale procesului.

 • Etapa 1 Formă ușoară de acnee. Se caracterizează prin prezența pe piele a comedoanelor închise și deschise, fără semne de inflamație, cu papule singulare. Tratamentul acneei în acest stadiu nu este dificil.
 • Etapa 2 Moderată acnee. Elementele de acnee pe piele sunt reprezentate de un număr mare de comedoane închise și deschise, acnee (10-20 papule) cu semne de inflamație. Prognosticul pentru vindecare în această etapă este lung (6-8 săptămâni), dar favorabil.
 • Etapa 3 Formă severă de acnee. Există aceleași semne ca în a doua etapă, dar numărul de elemente inflamatorii pe piele crește la 20-40 de bucăți. Necesită numirea unei terapii specializate.
 • Etapa 4. Formă extrem de severă de acnee. Este caracterizat de un număr mare de papule, pustule, noduri (mai mult de 40 de elemente). Necesită un tratament specializat grav.

Tratamentul acneei

Principalele sarcini

 • Prevenirea noilor comedoane. Include îngrijirea adecvată pentru pielea cu probleme și măsurile pentru îmbunătățirea generală a corpului.
 • Eliminați comedoanele existente. Se efectuează cu ajutorul preparatelor comedolitice și a extractorilor de comedo acasă sau în saloanele de înfrumusețare.
 • Reducerea secreției de sebum. Realizarea unui efect clinic tangibil este posibilă cu o scădere a secreției cu 30% sau mai mult. Medicamentele utilizate din grupul de retinoizi, hormoni - estrogen, antiandrogenii.
 • Eliminarea procesului inflamator și prevenirea răspândirii acestuia. Realizat prin utilizarea de medicamente antibacteriene la nivel extern și intern.
 • Reducerea cicatricelor cosmetice. Este produs prin metoda dermabraziunii, terapiei cu laser, crioterapiei.

Terapie combinată

 • Trecerea unui curs de proceduri în salonul de înfrumusețare, plus îngrijirea activă la domiciliu cu medicamentele recomandate.
 • Terapie externă combinată cu efecte sistemice (având efect asupra întregului corp).
 • Utilizarea medicamentelor care afectează întregul lanț al mecanismului de dezvoltare a acneei (hipersecreția sebumului, creșterea keratinizării foliculilor pilosi, reproducerea microbiană, inflamația).
 • Prezența proceselor cronice în organism (afecțiuni ginecologice, endocrine, gastrointestinale, focare ale infecției cronice) poate interfera cu tratamentul continuu al acneei și poate reduce eficiența acesteia. Prin urmare, în paralel cu tratamentul acneei ar trebui să fie tratamentul comorbidităților.

În tratamentul acneei se utilizează în prezent un număr mare de medicamente de acțiune externă.

Droguri actiune externa in tratamentul acneei

Peroxidul de benzoil are un efect puternic de keratolitic și de albire, datorită căruia a fost folosit în dermatologie pentru tratamentul ihtiozelor și pigmentării pielii de peste 20 de ani. Abilitatea sa de a "dizolva" țesuturile keratinoase și un efect antibacterian pronunțat permit utilizarea peroxidului de benzoil și pentru tratamentul acneei ușoare până la moderate. Combinația de peroxid de benzoil cu antibiotice, compuși azol, preparate de sulf ca parte a preparatelor combinate sporește semnificativ eficiența utilizării sale.

Acidul azelaic are un efect pronunțat anticomedogen, antibacterian și antiinflamator, dar nu afectează producția de sebum.

Tretinoina este un retinoid sintetic, un analog al vitaminei A. Este utilizat pentru a trata acneea extern cu ineficiența sau intoleranța individuală a peroxidului de benzoil. Elimină comedoanele existente și previne apariția unor noi prin normalizarea procesului de keratinizare a epiteliului și reducerea secreției de sebum.

Benzoil peroxidul, acidul azelaic și tretinoina sunt medicamente de primă linie în tratamentul acneei. Acestea sunt eficiente pe termen lung (de la 3 luni sau mai mult). Uneori, utilizarea lor cauzează iritarea pielii, care este de obicei eliminată prin reducerea frecvenței de aplicare pe piele sau prin reducerea concentrației. La tratarea acneei cu aceste medicamente, utilizarea in mod simultan a doi sau mai mulți agenți, precum și schimbările de temperatură și inocularea activă sunt inacceptabile.

Antibiotice topice. Utilizarea externă a antibioticelor în tratamentul acneei este recursă în cazurile în care nu există nici un efect din tratamentul cu medicamente de primă linie sau cu terapie combinată în tratamentul formelor complicate ale bolii. Dezavantajele tratării acneei cu antibiotice includ dezvoltarea efectului dependenței și insensibilității bacteriilor propionice.

Eritromicina este considerată una dintre cele mai eficiente antibiotice pentru acnee. Activitatea antibacteriană și antiinflamatorie ridicată a eritromicinei este și mai pronunțată în combinația cu zinc. Zincul, la rândul său, reduce secreția glandelor sebacee și slăbește porii, facilitând acțiunea locală a eritromicinei.

Clindamicina nu provoacă dependență de microflora cutanată și este foarte activă împotriva propionibacteriilor și stafilococilor.

Antibioticele sistemice sunt aplicate pe cale orală în combinație cu terapia locală cu un grad moderat de acnee. Din antibioticele de tetraciclină, minociclina sau doxiciclina sunt mai des folosite datorită activității lor antimicrobiene ridicate, absorbției rapide și acumulării intensive în glandele sebacee. Medicamentele de clindamicină, eritromicină și sulfa sunt mai puțin utilizate în tratamentul acneei.

Tratamentul acneei cu ajutorul antibioticelor sistemice implică recepția lor pe termen lung (cel puțin o lună). În această perioadă, se pot dezvolta disbioză intestinală și vaginală, dependență susținută a microflorei pielii. Alte complicații ale antibioticelor includ leziunile ulcerative ale esofagului, ulcerul gastric, înmuierea plăcilor de unghii (onicholiza), apariția hiperpigmentării pe piele și unghii etc.

Ar trebui să se țină cont de interacțiunea dintre antibiotice și alte medicamente, astfel încât să nu se suprapună efectul lor. În cazul inexprimării sau al absenței pe termen lung a efectului tratamentului cu antibiotice, trebuie luată în considerare schimbarea medicamentului sau prescrierea retinoizilor.

Antiandrogeni. În tratamentul acneei la femei, este posibilă o combinație de tratament extern și administrarea de contraceptive hormonale care conțin antiandrogen sau profil de estrogen. Formele severe de acnee necesită tratament combinat (extern și general).

Lipsa unui efect clinic datorat tratamentului pentru mai mult de 3 luni este una dintre indicațiile pentru administrarea de izotretinoin, un analog sintetic al vitaminei A. Avantajul acestui medicament este efectul său asupra tuturor mecanismelor acneei (creșterea secreției de sebum, hiperkeratoza foliculară, reproducerea microorganismelor, inflamația). Cursul tratamentului cu izotretinoin variază de la 4 luni la un an.

Tratamentele hardware pentru acnee sunt suplimentare și se aplică numai în stadiul comedo. Acestea includ masaj și curățare facială, crioterapie superficială, terapie cu laser, darsonvalizare etc.

Chirurgicale manipulare nu sunt utilizate pe scară largă în tratamentul acneei, pentru că duce la formarea cicatricilor dure. În tratamentul formelor de acnee de abces, este posibil să se răcească foci purulente cu corticosteroizi.

Din experiența tratamentului complex al acneei

După cum arată practica, cel mai bun rezultat oferă o abordare cuprinzătoare în tratamentul acneei. Deoarece sa observat anterior că problema acneei este chemată să fie rezolvată în colaborare cu medicii de multe specialități, pacienții cu acnee observate trebuie să fie supuși unei examinări cuprinzătoare de către un dermatolog, gastroenterolog, endocrinolog și ginecolog. Alegerea metodelor și a duratei tratamentului a fost determinată de severitatea și severitatea acneei, ținând cont de caracteristicile individuale.

În medie, tratamentul acneei a fost de 7-8 luni. În prima etapă, a inclus tratamentul extern cu acid azelaic și gel cu metronidazol, precum și tratamentul cu doxiciclină. În plus, au fost prescrise criomasajul și darsonvalizarea. O lună mai târziu, cursul a fost efectuat peeling chimic cu acizi de fructe în doze treptat în creștere. În paralel, a fost efectuată corectarea încălcărilor descoperite în sistemele endocrine, sexuale și digestive. O lună mai târziu, o evaluare intermediară a eficacității tratamentului de acnee a arătat o tendință stabilă de îmbunătățire: dispariția leziunilor pustuloase a fost observată la 89%, o reducere a numărului de comedone la 71,2% dintre pacienți, procesul de secreție a sebumului scăzând. Ulterior, sa observat o remisiune stabilă.

Previziuni privind tratamentul acneic

Atunci când se prognozează rezultatele pe termen lung ale acneei, trebuie luate în considerare următoarele aspecte:

 • Acneea este o afecțiune cronică, necontrolabilă, deoarece o predispoziție ereditară sau factori provocatori pot provoca o nouă exacerbare, chiar dacă boala nu a fost reluată în câțiva ani. Cu toate acestea, cunoscând motivele care provoacă un nou val de acnee, puteți controla în mod clar și elimina rapid exacerbările acneei, împiedică dezvoltarea cicatricilor bruște ale pielii (acnee) și formarea de defecte cosmetice persistente.
 • Dacă boala a apărut deja, modificările de la nivelul pielii sunt ireversibile și nu va fi posibil să se atingă starea ei ideală anterioară.
 • Un curs complet de tratament pentru acnee este un proces lung, care durează de la 4 luni sau mai mult.
 • Tratamentul cu acnee se poate produce cu exacerbări ale procesului, în special în primele luni, când mecanismele de dezvoltare ale bolii sunt suprimate.
 • Este necesar să se efectueze un curs complet de tratament pentru acnee, fără întrerupere, chiar dacă a existat o îmbunătățire semnificativă. Acnee neuniformă în orice moment se poate declara o nouă agravare.

În ciuda faptului că acnee adult este boala care vă va însoți toată viața, nu disperați. Alegerea modernă a metodelor și a preparatelor de utilizare externă și sistemică poate ușura semnificativ cursul acneei, poate preveni în timp util exacerbările acesteia, evitând complicații grave și schimbări distrugătoare ale pielii. Astăzi, tratamentul acneei se efectuează în toate stadiile bolii, permițându-vă să obțineți rezultate cosmetice bune și remisiune pe termen lung.

Acnee ce este

Cu o astfel de problemă ca acneea (acnee), se confruntă cu aproximativ 70% din toți oamenii. Cele mai multe dintre ele au probleme de piele care se limitează la pubertate și trec fără urmă până la vârsta de 18-25 de ani, dar unii au de-a face cu comedoane, acnee și acnee toată viața lor. Din această secțiune a site-ului veți afla ce acnee este, cum să tratați această boală și ce să faceți pentru a preveni aceasta.

Ce este acneea: caracteristicile generale

Acneea se caracterizează prin producerea de sebum depreciată. Există un blocaj al foliculilor de păr și al glandelor sebacee și din cauza inflamației lor. În funcție de gradul procesului inflamator, predispoziția generală a organismului, reducerea forțelor protectoare și vârsta pacientului, boala acneei se poate manifesta sub diferite forme.

În condiții normale, sebumul este o apărare naturală: împiedică uscarea pielii, formarea ridurilor și protejează de lumina soarelui, de vânt și de îngheț. Dacă există un dezechilibru în organism cauzat de afecțiuni endocrine, probleme cu tractul gastrointestinal etc., intensitatea producției de sebum se modifică. Același lucru se poate spune despre compoziția sa: sebumul devine mai dens și vâscos, iar concentrația acidului linoleic cade. Datorită acestui fapt, microbii penetrează în gura foliculului de păr sau glandei sebacee și începe inflamația.

În aproximativ o treime din cazuri, acneea dispare singură. Alți 30% dintre pacienți sunt suficienți pentru tratamentul eficace împotriva acneei asupra sănătății și cosmeticelor medicale - tonice, loțiuni etc. Și încă 30% dintre persoanele care suferă de acnee, comedoane și alte erupții trebuie să contacteze dermatologii pentru alegerea terapiei.

Acneea oferă o persoană un disconfort psihologic imens. În funcție de numărul și intensitatea leziunilor, problemele psihologice pot fi exprimate prin îndoială de sine, senzație de melancolie, stare proastă, pierderea poftei de mâncare, iritabilitate și slăbiciune, stima de sine scăzută, izolarea, respingerea activității sociale. La rândul lor, aceste dificultăți psihologice duc la scăderea performanțelor academice (în cazul elevilor și studenților), a problemelor la locul de muncă și a vieții personale. Dacă un pacient este diagnosticat cu grad III sau IV de acnee, există un risc real de depresie reală.

Dar acneea oferă omului nu numai disconfort psihologic. Ele pot fi periculoase nu numai pentru sănătatea mentală, ci și pentru sănătatea fizică. Efectele exacerbărilor acneei puternice și adânci pot duce la formarea de cicatrici și cicatrici care rămân pe piele pentru o durată de viață. Acest lucru este deosebit de periculos dacă manifestările de acnee sunt localizate în zonele deschise ale pielii (de exemplu, pe față), deoarece astfel de urme ale bolii pot schimba o persoană în depresie profundă și interferează cu viața sa socială.

Un alt pericol potențial îl reprezintă îndepărtarea de sine a acneei în condiții de viață nesterile. Stoarcerea erupției cutanate poate duce la răspândirea ulterioară a infecției și infectarea straturilor mai profunde ale pielii - derma și grăsimile subcutanate.

În plus, merită să ne amintim pericolul de infectare din fluxul sanguin către creier atunci când acnee localizată pe față, gât și ureche.

Cauzele acneei

Acneea face parte din categoria bolilor dermatologice. În ciuda faptului că medicina a fost familiarizată cu acest concept de mai bine de o mie de ani (există referințe la aceasta în tratatele medicale antice), mecanismul dezvoltării acnei nu este pe deplin înțeles. Cu toate acestea, printre principalele cauze ale acneei sunt numite:

 • Predispoziție ereditară. Dacă părinții sau rudele apropiate au fost diagnosticate cu o erupție cutanată (acnee, acnee, acnee etc.), este probabil ca probleme similare să se manifeste la copii.
 • Pubertatea. Perioada de tranziție se caracterizează printr-o explozie rapidă de hormoni, atât la băieți, cât și la fete. Un loc special între ei este ocupat de androgeni (în special - testosteron) - hormonii masculini, care sunt responsabili pentru producerea de sebum.
 • Hiperplazia glandelor sebacee. Creșterea dimensiunii glandelor sebacee duce la formarea de mai mult sebum. Ca urmare, foliculii pot fi înfundați cu untură, ca rezultat al micilor tuberculi-papule observate, ridicate deasupra suprafeței pielii.
 • Supravegherea hormonală. Femeile sunt supuse furtunilor hormonale mai mult decât bărbații. În plus față de pubertate, modificările hormonale apar în timpul sarcinii, menopauzei și săptămâna trecută înainte de menstruație. Perioada de purtare a unui copil este o povară extraordinară pentru corpul feminin, iar modificările hormonale fac din acest moment și mai dificilă. În special, nivelul de progesteron, care este responsabil pentru producerea de sebum, crește rapid. De aceea, multe femei însărcinate iau notă de apariția acneei și de creșterea grăsimii pielii. În ceea ce privește ultima săptămână din ciclul menstrual, în această perioadă există o scădere a producției de estrogen și o creștere a nivelului de progesteron. Perioada de menopauză, când sistemul reproductiv feminin se estompează treptat, poate fi, de asemenea, caracterizat prin apariția acneei: aceasta se datorează unei scăderi a nivelului producției de estrogen. De asemenea, aspectul hormonal al acneei poate fi cauzat de avort, lactație și ovare polichistice.
 • Dezechilibre endocrine. Una dintre aceste tulburări este hiperplazia suprarenală. Această afecțiune se caracterizează printr-o creștere a țesutului suprarenal, datorită căruia există o încălcare a procesului unui număr de hormoni vitali. În special, hiperplazia tipului viril al glandelor suprarenale se manifestă prin creșterea părului corporal și formarea acneei.
 • Tulburări ale tractului gastrointestinal, dietă neechilibrată. Aspectul pielii acționează ca un indicator al tractului gastro-intestinal. Dacă o persoană consumă o cantitate mare de carbohidrați simpli (dulciuri, zahăr, produse de patiserie), alimente prajite și condimentate, carne afumată, alcool și băuturi carbogazoase, pielea poate deveni mai grasă, ducând la un risc crescut de acnee. Unele boli (gastrită, disbacterioză, boli ale vezicii biliare, pancreas, constipație etc.) se manifestă și sub formă de acnee și acnee. De asemenea, ar trebui să menționăm stagnarea în tractul gastrointestinal, în care alimentele nu sunt complet absorbite, din cauza căruia se fermentează și putrezesc în intestine. Aceasta duce la eliberarea toxinelor, apoi la căderea în sânge și prin aceasta - în piele.
 • Stresul, lipsa de somn, oboseala cronica. Tensiunea constantă "elimină" corpul și duce la un dezechilibru al sistemului nervos autonom. În astfel de cazuri, poate exista un dezechilibru al diviziunilor simpatic și parasimpatic ale NA autonom, datorită cărora există o creștere a producției de sebum și formarea acneei.
 • Caracteristici ale activității profesionale. Dacă o persoană este în permanență în contact cu anumite substanțe chimice și compuși (clor, benzină, uleiuri minerale și produse petroliere), este probabil ca hiperkeratoza să se dezvolte și, în consecință, apare acneea.
 • Acceptarea steroizilor anabolizanți. Mulți culturisti iau steroizi pentru a construi muschi. Acest lucru duce la hiperandrogenism - un exces de hormoni masculini. Forma culturala a acneei este cel mai adesea caracterizata de prezenta inflamatiilor purulente care dispar rapid dupa oprirea utilizarii steroizilor anabolizanti.
 • Defecțiuni ale sistemului imunitar. Dacă imunitatea generală și locală cade, organismul devine mai dificil de a face față proceselor inflamatorii din canalele sebace și din gura foliculilor de păr. Ca urmare a deteriorării organismului de apărare, bacteriile patogene care cad pe piele se multiplică cu succes și eliberează produsele activității lor vitale. Acest lucru duce la probleme de piele și acnee.
 • Utilizați cosmetice decorative și de îngrijire nepotrivite. Unele produse cosmetice sunt compuse din substanțe care înfundă porii. Acestea sunt, de obicei, acizi grași, emulgatori, agenți de îngroșare, parfumuri, jeleu petrolier, uleiuri minerale, parafină și siliconi. Dacă aveți o tendință de formare a acneei, atunci când cumpărați cosmetice alegeți cele care au marca "nu comedogenno".
 • Cazare sau ședere lungă într-un climat cald și umed. Temperaturile ridicate și umiditatea ridicată a aerului conduc la transpirație excesivă, la creșterea producției de sebum, ca urmare a apariției petelor negre și a acneei.
 • Efectele mecanice permanente asupra pielii, frecarea, microtrauma. Datorită purtării gulerelor strâmte, a pălăriilor și a eșarfei înțepătoare, pielea din locurile de contact cu ele devine zgârieturi și zgârieturi microscopice. Ei primesc bacterii, ceea ce duce la formarea de acnee.
 • Acceptarea unor medicamente. Un număr de medicamente (antiepileptice, anti-tuberculoze, antidepresive) și contraceptive orale pot duce la acnee și acnee. Aceasta este așa-numita acnee medicală.
 • Demodecoză (leziune cutanată cu un microorganism microscopic - acarian de fier). Pincers de acnee zheleznitsa locuiesc în pielea a aproape tuturor oamenilor. În condiții normale, aceste microorganisme cele mai mici nu provoacă inconveniente și o persoană poate să nu fie conștientă de existența lor. Cu toate acestea, în unele cazuri, acneea poate provoca reacții alergice puternice, manifestată sub formă de acnee. Aceasta se întâmplă de obicei în cazul imunității slăbite, cu stres puternic și tulburări metabolice. Cicatricele trăiesc în glandele sebacee și foliculii de păr, hrăniți cu sebum uman. Produsele activității lor vitale, care se încadrează pe pielea excesiv de grasă, provoacă iritarea, apariția acneei și acneei.
 • Îngrijirea necorespunzătoare a pielii, igiena insuficientă sau excesivă, exfolierea afectată a celulelor moarte. Nerespectarea regulilor de igienă, precum și spălarea prea frecventă pot duce la microbii din foliculi, care cauzează acnee. De asemenea, cauza acneei poate fi o încălcare a stratului protector și a echilibrului acido-bazic al pielii cu uscarea excesivă a pielii de la spălări frecvente.
 • Deficitul de zinc. Lipsa zincului în organism duce la o creștere a cantității de sebum secretate. La rândul său, aceasta determină o hiperactivitate a glandelor sebacee și apariția acneei.

Formele de acnee

Pielea grasă și porii înfundați cu sebum sunt principalele simptome ale acneei. Pe lângă acestea, există și alte câteva manifestări ale acestei boli. Acestea includ:

 • Formele non-inflamatorii de acnee. Atunci când sebumul nu este capabil să curgă liber din pori, rămâne în ele, se îngroașă și se întunecă sub influența oxigenului. Ca urmare, pe suprafața pielii se formează pete negre - comedoane deschise. În unele cazuri, cu producția necorespunzătoare și cu scurgerea de sebum, grăsimile se acumulează în părțile inferioare ale porilor. Datorită acestui fapt, se formează o minge sub piele, fără acces la suprafața epidermei - acestea sunt așa-numitele anghile albe sau wen.
 • Formele inflamatorii de acnee. Când se injectează în cavitatea canalului sebacee sau a foliculului de păr al bacteriilor, începe procesul inflamator. Se manifestă sub forma unei ușoare creșteri de deasupra suprafeței pielii, având o culoare variind de la roz deschis până la roșu strălucitor. Diametrul sigiliului variază de la 1-2 mm la 1 cm, în timp ce țesutul înconjurător devine inflamat, devine dureros de atins și, în unele cazuri, fierbinte. În interior există o cavitate cu conținut purulent. În cazul în care inflamația în acnee nu pornește de pe suprafața epidermei, și în straturile profunde ale pielii, poate provoca nodular acnee chistică: acnee pielii de acest tip, în unele cazuri, există pete și cicatrici. De remarcat, de asemenea, este un alt tip de formă inflamatorie de acnee - acnee fulminantă. Acestea se caracterizează prin apariția rapidă, supurație puternică, intoxicație generală a corpului cu o creștere a temperaturii corpului până la 38 de grade.

Tipuri de acnee

 • Acnee nou-născuți. Unii copii se nasc cu comedoane de tip inchis sau le dobandesc in primele zile de viata. Acest lucru se datorează ingerării hormonilor lor sexuali din organismul matern. De obicei, acneea nou-născut nu necesită tratament special: boala se rezolvă în câteva săptămâni.
 • Acnee pentru tineri. Al doilea nume pentru acest tip de acnee este acne vulgaris. Boala începe în timpul ajustării hormonale a corpului și în condiții normale durează până la aproximativ 16 ani la fete și 18-20 la băieți.
 • Adulți acnee. În unele cazuri, acneea juvenilă nu trece cu normalizarea nivelurilor hormonale și rămâne în pacient până la vârstnici. Interesant este ca o forma de acnee adulta poate aparea chiar daca pacientul nu a suferit de eruptii si comedoane in timpul adolescentei.

Combaterea acneei: cum să vindecați și să preveniți recidivele?

ar trebui să utilizați o abordare integrată pentru a combate acnee: normaliza hormoni, mânca drept și pentru a rezolva problemele de lungă durată cu tractul digestiv, la modul de lucru și de odihnă se adapteze, să-și petreacă mai mult timp în aer curat, consuma suficiente vitamine si oligoelemente esentiale. Este importantă nu numai eliminarea manifestărilor externe ale acneei, ci și acționarea din interior.

Când începeți tratamentul cu acnee, trebuie să înțelegeți că acest proces va dura mult timp. Pentru a alege strategia corectă pentru rezolvarea unei probleme, va trebui să vizitați un cosmetolog, un dermatolog, un endocrinolog și, eventual, alți specialiști.

Mai jos vom analiza două tipuri de remedii împotriva acneei - acestea sunt medicamentele medicale și prescripțiile medicinii tradiționale.

Tratamentul acneei cu medicamente

Pentru selectarea formei și dozei optime de medicament, este necesar să se evalueze corect gravitatea acneei. Gradul I se caracterizează prin erupții cutanate mici, II prin prezența unei erupții papulare-pustuloase, a III-a prin formă nodulară, prin noduri mari cu puroi.

Tratamentul eficient al acneei și acnei presupune neapărat utilizarea produselor locale - unguente, creme, geluri, loțiuni, tonice. Să analizăm în detaliu caracteristicile fiecărui tip de fonduri.

 • Acneurile unguente se disting printr-o consistență densă și vâscoasă, o cantitate mare de uleiuri și grăsimi. Principala diferență dintre unguentele de la alți agenți externi este adâncimea maximă de penetrare a componentelor active în piele. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că unguentele au o bază grasă, prin urmare, utilizarea nerezonabilă a unor astfel de fonduri poate duce la blocarea suplimentară a foliculilor cu grăsime. Din acest motiv, numirea unguentelor pentru tratamentul acneei ar trebui făcută numai de către un specialist.
 • Cremele și gelurile de la acnee diferă de unguente prin aceea că sunt realizate pe bază de apă. Gelele nu conțin deloc uleiuri, în timp ce cremele conțin în continuare o anumită cantitate de componente grase (deși nu în cantități precum unguentele). Aceste fonduri sunt absorbite mult mai repede decât unguentele și nu lasă un film gras sau lipicios.
 • Acneea și tonicele sunt compuși lichizi care conțin apă, alcool, extracte de plante și alte ingrediente active. Principalul avantaj al lotiunilor și tonicilor - uscarea erupțiilor.

Tratamentul cel mai frecvent prescris pentru acnee se bazează pe următoarele componente:

 • Zinc, hialuronat și acetat de zinc. Unguentele, cremele și gelurile pe bază de acetat de zinc și zinc produc un efect de uscare și antiinflamator, nu permit bacteriilor să se adapteze acțiunii antibioticelor.
 • Sulf. Mijloacele care conțin sulf în compoziție, acnee uscată, au un efect de peeling și antiinflamator. Singurul minus al produselor pe bază de sulf este mirosul caracteristic.
 • Acid salicilic. Preparatele împotriva acneei, preparate pe bază de acid salicilic, se caracterizează printr-un efect de peeling și uscare, înmuierea dopurilor comedonice. Când le folosiți, trebuie să vă amintiți că acidul salicilic usucă puternic pielea, deci nu ar trebui să combinați produsele salicilice cu loțiuni pe bază de alcool.
 • Eritromicina și alte antibiotice. Acțiunea antibioticelor are ca scop combaterea microorganismelor gram-negative și gram-pozitive, provocând procesul inflamator și formarea de acnee.
 • Acid azelaic. Această componentă face parte din multe creme și geluri, în timp ce în unguente este practic nefolosită. Este caracterizat printr-un efect antimicrobian pronunțat.
 • Retinol. Vitamina A și analogii săi (adapaleni, tazaroten, izotretinoine, tretinoine) sunt considerate a fi unul dintre cei mai eficienți agenți pentru tratarea acneei și a altor boli de piele. Deficitul de vitamina A conduce la numeroase afecțiuni dermatologice, astfel încât utilizarea produselor pe bază de retinol este prescrisă pentru tratarea acneei foarte des. Reduce inflamația și îmbunătățesc condițiile pentru fluxul liber de grăsime din glande.
 • Extracte din plante. Printre extractele din plante care au un efect benefic asupra pielii și care se curăță de acnee sunt extracte de arnică, musetel, ceai verde, tren, calendula, lemn dulce, violet, aloe, ceai etc. Toate acestea pot face parte din anti-acnee.

În plus față de agenții externi, se poate prescrie un curs de pastile. De obicei sunt antibiotice, retinoide, preparate hormonale, vitamine. De asemenea, medicul poate sfătui să urmeze un curs de enterosorbante (carbon activ, sorbex, enterosgel): aceste fonduri contribuie la eliminarea toxinelor din organism și la curățarea timpurie a pielii de la acnee.

Management eficient al acneei

 • Terapie cu lumină (fototerapie) împotriva acneei. Tratamentul erupțiilor apare cu ajutorul lămpilor speciale, a căror lumină este îndreptată spre focarele inflamației. Sub acțiunea luminii, produsele reziduale ale bacteriilor nu afectează negativ pielea. Cursul de tratament constă de obicei în 8-10 proceduri (în funcție de numărul, adâncimea și gradul de neglijare a acneei).
 • Curățarea mecanică pentru acnee. Stoarcerea acneei, a punctelor negre și a comedoanelor este posibilă numai în condiții sterile. Este extrem de nedorit să faci acest lucru acasă, ca și cum o curățare necorespunzătoare poate duce la o infecție în straturile mai profunde ale pielii. Pentru curățarea mecanică se recomandă să contactați un cosmetician profesionist. El va elimina acnee cu unelte sterile speciale - ace sau bucle.
 • Coji chimice din acnee. Compoziția mijloacelor folosite pentru peeling include acizi - fructe, migdale, glicolice etc. În timpul unei astfel de curățări, dopurile de comedon se înmoaie, exfoliază celulele moarte, reduc pielea grasă și îmbunătățesc fluxul de sebum din glande.
 • Peeling ultrasonic și acnee. Procedura implică expunerea la piele a undelor sonore de înaltă frecvență. Datorită conectorilor cu ultrasunete comedone se înmoaie și medicul este în măsură să elimine conținutul de acnee.
 • Curățarea pielii cu curent galvanic. Descărcările minime ale curentului galvanic fac posibilă înmuierea vârfului anghilului pentru a-și îndepărta în continuare conținutul. Pe lângă îndepărtarea inflamației, curățarea galvanică îmbunătățește funcționarea glandelor sebacee, normalizează culoarea și elasticitatea pielii.

Ajutați medicina tradițională

Medicina tradițională oferă multe modalități de a trata această boală a pielii. Simptomele acneei (mai ales în stadiile inițiale) pot fi reduse cu ajutorul unor măști naturale, tincturi alcoolice, aplicații și loțiuni, sucuri de plante.

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l amintiți atunci când tratați acnee, pete negre și acnee cu ajutorul rețetelor populare este posibilitatea reacțiilor alergice la componentele produselor. Prin urmare, înainte de a începe tratamentul, se recomandă să consultați un dermatolog și să încercați alergii.

Cum sa scapi de acnee cu produsele La Cree?

Pentru a accelera procesul de vindecare, vă recomandăm să completați tratamentul pentru acnee cu ajutorul produselor de îngrijire La Cree. Ele se bazează pe un complex echilibrat de componente special selectate - Alpaflor Alp-Sebium, precum și extracte de plante naturale. Absenta hormonilor, parabenilor, parfumurilor si colorantilor permite utilizarea produselor La Cree pentru copiii de la varsta de 10 ani. Utilizarea regulată a produselor noastre ajută la reglarea activității glandelor sebacee, reduce grăsimea pielii, previne apariția proceselor inflamatorii.

În funcție de gradul de boală, puteți alege forma corespunzătoare a produselor La Cree. Poate fi o spălare facială, tonic, gel cremă-gel pentru îngrijire de bază sau un cremă-gel de acțiune locală.

Calendula tinctura va scuti acnee si pigmentarea fetei

Tipuri de loțiuni pentru acnee