Differin pentru acnee: instrucțiuni de utilizare și recenzii

Differinul este un medicament folosit pentru a scăpa de acnee. Acesta aparține grupului de retinoizi în structură chimică, are caracteristicile farmacologice ale dermatoprotectorului.

Medicamentul reglează formarea celulelor epiteliale, contribuie la keratinizarea și transformarea lor în scale. Poate fi utilizat atât independent cât și în combinație cu alte mijloace, în funcție de natura cursului bolii.

Pe această pagină veți găsi toate informațiile despre Differin: instrucțiuni complete de utilizare pentru acest medicament, prețurile medii în farmacii, analogii complete și incomplete ale medicamentului, precum și recenziile persoanelor care au utilizat deja Differin. Vrei să îți lași părerea? Vă rugăm să scrieți în comentarii.

Grupa clinico-farmacologică

Medicamentul pentru tratamentul acneei.

Condiții de vânzare a farmaciei

Poate fi cumparat fara prescriptie medicala.

Cât de mult este Differin? Prețul mediu în farmacii este de 800 de ruble.

Forma de eliberare și compoziția

Astăzi, farmaciile oferă două forme de dozare de bază ale acestui medicament - unguent și cremă.

 1. Unguentul are o consistență ușor mai groasă, dar este, de asemenea, absorbită rapid și ușor în piele. Aplicarea unguentului nu este dificilă, dar pentru o mai bună absorbție este aplicată pe pielea afectată cu stratul cel mai subțire. Unguentul este, de asemenea, ambalat în tuburi din material polimeric cu un volum de 30 g, care sunt plasate în ambalaje din carton. La unguent, precum și la cremă se atașează o instrucțiune detaliată, care permite studierea proprietăților preparatului, efectul asupra pielii afectate, prevenirea posibilelor consecințe negative și optimizarea schemei de aplicare.
 2. Crema are o consistență uniformă ușoară, de culoare galben deschis sau cremă, este ambalată în tuburi de aluminiu cu un volum de 10-37 g, care se află în ambalaje din carton cu numele medicamentului indicat, producătorul și durata de valabilitate a produsului.

Ingredientul activ al medicamentului este substanța adapalenă, care este conținută în ambele forme de dozare a agentului în cantități egale. Elementele auxiliare ale medicamentului includ:

 • carbomer;
 • propilen glicol;
 • disodium edetate;
 • hidroxid de sodiu;
 • apă purificată.

De asemenea, în funcție de tipul de medicament (gel sau cremă), poate conține următoarele componente: squalen natural, glicerol, ciclometiconă.

Efect farmacologic

Adapalen este ingredientul activ al medicamentului Differin, care este un analog sintetic al acidului retinoic și aparține medicamentelor dermatotropice. Despre structura chimică a adapalenei - un derivat al acidului naftoic. Substanța se leagă selectiv de receptorii acidului retinoic pe nucleele celulelor epiteliale și stimulează diferențierea keratinocitelor. Mai mult, nu se observă legarea la proteinele citosolice sensibile la acidul retinoic. Acest lucru cauzează o lipsă de acțiune iritantă pronunțată.

Adapalen accelerează stadiul final al transformării keratinocitelor într-o scară cornificată și, de asemenea, slăbește conexiunile intercelulare în epidermă. Accelerarea ultimelor etape de keratinizare a celulelor epiteliale și slăbirea conexiunilor dintre keratinocite conduce la o exfoliere rapidă, subțierea epidermei, reducerea formării de comedone. Medicamentul îmbunătățește eliberarea gurile foliculilor de păr de acumularea de celule moarte.

Efectul antiinflamator al adapalenei se datorează inhibării activității lipoxigenazei, a citokinelor și a acidului arahidonic. Efectul asupra factorilor de inflamație, este comparabil cu betametazona. Medicamentul nu stimulează procesele hiperplatice din epidermă. Datorită acțiunilor farmacologice enumerate, Differin prezintă următoarele proprietăți: keratolitic, sebiostatic, antiinflamator, comedolitic. Adapalen are un efect fotosensibilizant.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul este conceput pentru a scăpa de acnee și acnee vulgaris.

Dacă erupția cutanată este ușoară sau moderată, poate fi utilizată monoterapia, adică poate fi utilizată numai "Differin". Pentru tratamentul acneei severe, veți avea nevoie de alte medicamente.

Contraindicații

Contraindicații pentru medicație puțin. Differin nu este prescris în următoarele condiții:

 1. Vârsta copiilor până la 12 ani;
 2. Cu tendința de reacții alergice și de hipersensibilitate la medicament;
 3. Neoplasme pe piele la locul tratamentului dorit;
 4. Afectarea mecanică a pielii (abraziuni, zgârieturi, răni);
 5. Nu utilizați în timpul sarcinii, în special în primul trimestru. Nu o utilizați în timpul alăptării.

Cu extremă prudență și sub supravegherea unui medic, Differin este prescris pentru boli de piele, cum ar fi dermatită și eczemă, deoarece evoluția acestor boli este însoțită de afectarea pielii. Prin răni, substanța activă în cantități mari poate pătrunde în sânge și, ca urmare a supradozajului, poate provoca reacții adverse periculoase.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Utilizarea medicamentului în timpul sarcinii și alăptării nu este recomandată.

Instrucțiuni de utilizare

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că crema sau gelul Differin se aplică extern.

 1. Medicamentul se aplică punctual pe elemente inflamatorii sau, dacă este necesar, pe toată fața. Este interzisă frecarea în piele! Înainte de aplicarea gelului / cremei trebuie să curățați fața (fără a folosi loțiuni de săpun și alcool).
 2. Utilizarea medicamentului trebuie să fie de 1 dată pe zi, preferabil pe timp de noapte. Efectul terapeutic se manifestă în 4-8 săptămâni de tratament, o îmbunătățire durabilă fiind observată după 3 luni de tratament.

La recomandarea unui medic, se poate desfășura un al doilea curs.

Efecte secundare

În procesul de tratament cu un medicament, reacțiile adverse se pot dezvolta sub formă de înroșire, peeling și iritare a pielii la locurile de tratament. Aceste fenomene sunt însoțite de uscăciunea excesivă a pielii, de senzația de mâncărime și de arsură.

Dacă apare o reacție alergică, sunt posibile simptome de dermatită de contact, rupere, înroșire și iritare a conjunctivului ocular (conjunctivita alergică). Dacă apar simptome tulburatoare, trebuie să întrerupeți utilizarea medicamentului și consultați un dermatolog pentru sfaturi și noi prescripții.

supradoză

Supradozarea serioasă de la "Differin" nu poate fi, deoarece adapalenul este slab absorbit. Dacă se întâmplă acest lucru, se observă pielea uscată și durerea musculară.

Instrucțiuni speciale

 1. Este important atunci când se aplică Differin pentru a evita contactul cu unguent sau gel pe buze și ochi.
 2. În cazurile de iritare a pielii, este necesară anularea tratamentului până când dispare complet.
 3. La tratarea acneei, medicamentul poate fi utilizat în asociere cu alte medicamente. În acest caz, Differin trebuie aplicat la culcare și alte mijloace - dimineața.
 4. Se recomandă evitarea iradierii UV și expunerea prelungită la soare în timpul utilizării medicamentului, deoarece pot exista iritații ușoare pe piele și, de asemenea, excluderea utilizării preparatelor cosmetice care au proprietăți iritante și de uscare (agenți care conțin etanol, parfumuri etc.)

Interacțiune medicamentoasă

Absorbția adapalenei prin piele este scăzută, deci interacțiunea cu medicamentele sistemice este puțin probabilă.

Nu există interacțiuni cu alte medicamente care pot fi utilizate extern și simultan cu medicamentul Differin. Când utilizați medicamentul seara, dimineața puteți utiliza medicamente pentru tratamentul extern al acneei, cum ar fi soluții de eritromicină (până la 4%) sau clindamicin fosfat (1% pe bază) sau geluri de peroxid de benzoil pe bază de apă (până la 10% deoarece aceste medicamente nu cauzează degradarea reciprocă sau iritația cumulativă. Cu toate acestea, alte retinoizi sau medicamente cu un mecanism similar de acțiune nu ar trebui utilizate simultan cu adapalen.

Nu se recomandă utilizarea simultană a medicamentului Differin și a mijloacelor pentru peeling, detergenți abrazivi, precum și mijloace cu efect uscat, astringent sau iritant (agenți aromatici sau alcoolici).

opinii

Am luat câteva recenzii despre persoanele care au luat medicamentul Differin:

 1. Marina. Timp de trei luni, am folosit un diferențial. Totul este așa cum ar trebui să fie. Da, la început a existat o uscăciune teribilă și o înfundare (apoi am redus puțin doza, ca să spun așa). Cea de-a doua, a treia lună - erupții teribile pe toată fața. Nimic nu sa îmbunătățit, doar mai rău. Punctele negre nu au devenit mai puțin deloc. Din păcate, drogul nu mi se potrivea.
 2. Oksana. Soțul meu și cu mine suntem predispuși la acnee pe față nu este primul an. A început să utilizeze crema Differin. Efectul meu a fost remarcabil în a doua săptămână de aplicare. Și soțul ei nu a ajutat la remediu. Se pare că pielea lui este mai aspru, medicul ia prescris un medicament sub formă de gel. După 3 luni am uitat de acnee. Differinul continuă din când în când ca o prevenire.
 3. Inna. Am suferit de acnee de la adolescență. Am încercat "Differin" pentru a pune pe zonele problematice, rezultatul este destul de bun. Acest lucru este în ciuda faptului că pentru o lungă perioadă de timp nu am putut scăpa de acnee. "Differin" nu a avut un efect rău, deși, desigur, nu este încă posibil să scapi complet de problema sa. Unii oameni sugerează că zăresc complet fața, dar mi se pare greșit. De asemenea, am citit că Differin nu dă un efect rapid, că este eficient numai dacă este folosit de mult timp, în măsura în care nu știu cu adevărat. Aș vrea să elimin complet acneea și să uit ca un vis rău.

Este de remarcat faptul că medicamentul este foarte activ și la începutul tratamentului poate provoca iritații și peeling severe ale pielii, despre care pacienții scriu destul de des în recenziile lor. Datorită deshidratării sub influența Differinului, pielea poate avea un aspect gri și obosit.

După terminarea cursului tratamentului, este nevoie de ceva timp pentru a-l restabili, precum și un hidratant bun. Acțiunea medicamentului durează mult timp, deci chiar și în ciuda costurilor ridicate, este populară la pacienți.

Înainte și după fotografii

analogi

Prin sinonime (conțin exact același ingredient activ), Differin include următoarele medicamente:

 • Gel adapalen (extern);
 • Gel Klenzit (extern);
 • Crema Adaklin (externă);
 • Gel adolen (extern).

Analogii medicamentului Differin sunt următoarele mijloace, destinate exclusiv utilizării externe:

 • Unguent Videstim;
 • Unguent Radevit;
 • Unguent retanoic;
 • Gelul skinoren;
 • Gel gel izotrexin;
 • Gel Effezel.
 • Soluție de retasol.

Înainte de a utiliza analogi, consultați-vă medicul.

Care este mai bine, Differin sau Skinoren?

Skinoren nu are o eficacitate atât de mare în tratamentul acneei, ca Differin. Cu toate acestea, medicamentul merită atenție, deoarece poate fi utilizat ca principalul medicament pentru terapia de întreținere după principala cale de administrare a Differin.

De exemplu, după ce ați utilizat Differin timp de 3 luni, puteți trece la Skinoren, care se aplică pe toată suprafața pielii de mai multe ori pe săptămână. Amintiți-vă că Skinoren are capacitatea de a albi pielea feței, oferindu-i o paloare de marmură care nu trebuie să se teamă.

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

A nu se lăsa la îndemâna copiilor la o temperatură care să nu depășească + 25 ° С. Nu îngheța.

Data expirării: crema - 2 ani, gel - 3 ani.

Adolat

Raportați admiterea?

Instrucțiuni adezive de utilizare

Cu acest produs cumpărați

Formularul de eliberare

Gel pentru uz extern.

structură

  100 g conțin:
  Substanța activă:
 • adapalenă - 0,1 g Substanțe auxiliare: propilenglicol - 5,0 g, carbomer (carbopol) - 1,1 g, parahidroxibenzoat de metil (metil paraben) - 0,10 g, edetat disodic (sare disodică de acid etilen diamină tetraacetic [Trilon B] 0,1 g, poloxamer 188 - 0,2 g, fenoxietanol - 0,25 g, hidroxid de sodiu (hidroxid de sodiu) - 0,2 g, apă purificată - până la 100 g

ambalare

Acțiune farmacologică

Adapalen este un metabolit al retinoidului, are activitate comedonolitică și antiinflamatoare, normalizează procesele de keratinizare și diferențiere epidermică.
Mecanismul de acțiune al adapalenei se bazează pe interacțiunea cu receptorii specifici ai celulelor epidermice ale pielii. Ca urmare a acțiunii adapalenei, în particular, există o scădere a "coeziunii" celulelor epiteliale în gura foliculului de țesut de păr și o scădere a condițiilor prealabile pentru formarea microcomedelor. Adapalen are efecte antiinflamatorii in vivo și in vitro, afectând factorii inflamației prin inhibarea migrației leucocitelor în centrul inflamației și al metabolismului acidului arahidonic.

mărturie

Contraindicații

Hipersensibilitate, sarcină, lactație.
Vârsta copiilor până la 12 ani.

Dozare și administrare

În exterior, gelul Adolen este aplicat o dată pe zi înainte de a merge la culcare pe piele curată și uscată, uniform, cu o atingere ușoară, evitând contactul cu ochii și buzele. Rezultatul clinic apare după 4-8 săptămâni de tratament, o îmbunătățire durabilă după 3 luni de tratament.

Efecte secundare

Hiperemia și peelingul pielii la locul de aplicare.

Instrucțiuni speciale

Dacă apare iritația pielii, nu mai utilizați gelul (temporar sau complet). Evitați expunerea la soare; în cazul unei șederi prelungite la soare, nu aplicați gelul cu o zi înainte, precum și în ziua expunerii la soare și a doua zi. Utilizarea simultană a produselor cosmetice cu efect uscat și iritant asupra pielii (de exemplu, agenți care conțin alcool) nu este recomandată.

Interacțiune medicamentoasă

Administrarea concomitentă cu clindamicină sau cu peroxid de benzoil este posibilă.
Aveți grijă când sunteți combinat cu medicamente care au un efect iritant sau de uscare, inclusiv medicamente care conțin sulf, rezorcinol sau acid salicilic (posibile efecte secundare potențiale).

Adolescenți analogii prețuri instrucțiuni de utilizare

Instrucțiuni adezive de utilizare

Acțiune farmacologică

Effezel conține în compoziția sa două substanțe active cu mecanisme de acțiune diferite, dar complementare.

Adapalen. Adapalen este un derivat stabil din punct de vedere chimic al acidului naftoic cu un efect asemănător cu retinoidul. Adapalen acționează patogenetic cu acnee vulgaris: este un modulator puternic al proceselor de diferențiere și keratinizare a celulelor și, de asemenea, are un efect antiinflamator. Mecanismul de acțiune al medicamentului se bazează pe legarea adapalenei de receptorii nucleari specifici ai acidului retinoic. Datele moderne sugerează că, atunci când este aplicat local, adapalen reglează procesul de diferențiere a celulelor epiteliale ale foliculilor, reducând astfel formarea microcomedelor. Adapalen in vitro inhibă răspunsurile chemotactice (direcționate) și chemokinetice (arbitrare) ale leucocitelor polimorfonucleare umane, precum și inhibă metabolizarea acidului arahidonic și formarea mediatorilor inflamatori. Conform studiilor in vitro, adapalen inhibă factorii AP-1, precum și expresia receptorilor-2 asemănători cu taxele. Astfel, se poate spune că componenta inflamatorie mediată celular de acnee este redusă sub influența adapalenei.

Benzoil peroxid. Peroxidul de benzoil are un efect antimicrobian, în special, împotriva Propionibacterium acnes, prezent în foliculul de păr-ulei cu acnee. Oferă acțiune exfolianță și keratolitică. Ea are un efect sebiostatic, care împiedică producerea excesivă de sebum care însoțește acneea.

mărturie

Tratamentul topic al acneei cu comedoane, papule și pustule.

Contraindicații

Hipersensibilitate sau reacții alergice la substanțele active sau la oricare dintre componentele medicamentului.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

sarcină
Datele privind utilizarea locală a combinației de adapalen și peroxid de benzoil la femeile gravide nu este suficientă. Totuși, puținele date disponibile colectate de la pacienții care au primit drogul la începutul sarcinii nu indică niciunul dintre efectele sale negative.
Studiile privind combinația de adapalen și peroxid de benzoil la animalele în care medicamentul a fost administrat pe cale orală animalelor au arătat un efect toxic asupra sistemului reproducător în timpul unei expuneri sistemice ridicate.
Datorită datelor limitate disponibile și datorită posibilei penetrări ușoare a adapalenei prin piele, Effezel nu trebuie utilizat în timpul sarcinii. Dacă apare o sarcină, tratamentul trebuie întrerupt.

lactație
Studiile privind penetrarea medicamentului în laptele de animale sau oameni după aplicarea dermică a gelului Effesel nu au fost efectuate. Deoarece efectul sistemic al Effezel la femeile care alăptează este nesemnificativ, nu este de așteptat niciun efect asupra sugarilor alăptați.
Effezel poate fi aplicat în timpul alăptării. Contactul nou-născutului cu medicamentul trebuie evitat și aplicarea medicamentului la sân atunci când este folosit în timpul alăptării.

Instrucțiuni speciale

Nu aplicați gel Effesel pe pielea afectată (tăieturi sau abraziuni) sau pe piele modificată eczematoasă.
Evitați contactul cu ochii, cavitatea bucală, nările și alte mucoase. În cazul contactului cu ochii, clătiți imediat cu apă caldă.
Medicamentul conține propilen glicol (E1520), care poate provoca iritarea pielii. Dacă bănuiți că aveți o hipersensibilitate la oricare dintre componentele consumului de droguri, Effezel trebuie întrerupt.
Expunerea excesivă la lumina soarelui sau la radiațiile ultraviolete trebuie evitată.
Contactul cu orice material vopsit (inclusiv părul și țesături vopsite) trebuie evitat, deoarece acest lucru poate provoca decolorare sau decolorare.

Dozare și administrare

Către exterior.
Aplicați cu o peliculă subțire, cu vârful degetelor, pe toată suprafața afectată, o dată pe zi, seara pe piele curată și uscată, evitând contactul cu ochii, buzele și mucoasele.
Efectul terapeutic se dezvoltă după 1-4 săptămâni de tratament. Durata tratamentului trebuie determinată de medic în funcție de starea clinică a pacientului.
În cazul semnelor de iritare a pielii, se recomandă utilizarea de preparate non-comedogene cu efect hidratant, numărul de aplicații poate fi redus (de exemplu, în fiecare zi), tratamentul poate fi suspendat temporar până la dispariția semnelor de iritație sau oprirea completă.

Efecte secundare

Frecvența reacțiilor adverse este distribuită în următoarea ordine: adesea (în 1% - 10% din cazuri); rar (în 0,1% - 1% din cazuri).

Din partea pielii și a țesutului subcutanat:
Adesea: piele uscată, dermatită de contact iritabilă, arsuri și iritații ale pielii.
Foarte rar: mâncărime, arsuri solare.
Frecventa necunoscuta (date post-marketing): dermatita alergica de contact.
În cazul în care se dezvoltă iritația pielii, intensitatea acesteia este, de obicei, ușoară sau moderată, cu simptome locale de tolerabilitate (roșeață, uscăciune, degajare și arsură), care ating vârful în timpul primei săptămâni de tratament și apoi dispare spontan.

Interacțiune medicamentoasă

Interacțiunea de cercetare cu alte medicamente nu a fost efectuată. Bazându-se pe experiența utilizării adapalenei și a peroxidului de benzoil, interacțiunile cu alte medicamente nu au fost identificate.
Cu toate acestea, nu ar trebui să se utilizeze simultan alte retinoide sau peroxid de benzoil, sau medicamente cu un mecanism de acțiune similar. Îngrijirea trebuie să se facă atunci când se aplică cosmetice cu un efect de peeling, iritare sau uscare în același timp datorită posibilelor efecte suplimentare de iritare.
Absorbția adapalenei prin piele este scăzută, astfel încât dezvoltarea interacțiunii cu medicamentele sistemice este puțin probabilă.
Pătrunderea peroxidului de benzoil prin piele este scăzută, este complet metabolizată în acid benzoic, care se excretă rapid din organism. În acest sens, dezvoltarea interacțiunii dintre acidul benzoic și medicamentele sistemice este puțin probabilă.

supradoză

Effesel trebuie aplicat o singură dată pe zi. În caz de înghițire accidentală, trebuie efectuată o terapie simptomatică adecvată.

Condiții de depozitare

La o temperatură care nu depășește 30 ° С

Perioada de valabilitate

structură

1 g de gel conține: Adapalen - 0,001 g, Peroxid de benzoil - 0,025 g.

Adolescenți analogi

Effesel gel, 30 g

Preț - 1010 ruble.

Acțiune farmacologică

Effezel conține în compoziția sa două substanțe active cu mecanisme de acțiune diferite, dar complementare.

Adapalen. Adapalen este un derivat stabil din punct de vedere chimic al acidului naftoic cu un efect asemănător cu retinoidul. Adapalen acționează patogenetic cu acnee vulgaris: este un modulator puternic al proceselor de diferențiere și keratinizare a celulelor și, de asemenea, are un efect antiinflamator. Mecanismul de acțiune al medicamentului se bazează pe legarea adapalenei de receptorii nucleari specifici ai acidului retinoic. Datele moderne sugerează că, atunci când este aplicat local, adapalen reglează procesul de diferențiere a celulelor epiteliale ale foliculilor, reducând astfel formarea microcomedelor. Adapalen in vitro inhibă răspunsurile chemotactice (direcționate) și chemokinetice (arbitrare) ale leucocitelor polimorfonucleare umane, precum și inhibă metabolizarea acidului arahidonic și formarea mediatorilor inflamatori. Conform studiilor in vitro, adapalen inhibă factorii AP-1, precum și expresia receptorilor-2 asemănători cu taxele. Astfel, se poate spune că componenta inflamatorie mediată celular de acnee este redusă sub influența adapalenei.

Benzoil peroxid. Peroxidul de benzoil are un efect antimicrobian, în special, împotriva Propionibacterium acnes, prezent în foliculul de păr-ulei cu acnee. Oferă acțiune exfolianță și keratolitică. Ea are un efect sebiostatic, care împiedică producerea excesivă de sebum care însoțește acneea.

mărturie

Tratamentul topic al acneei cu comedoane, papule și pustule.

Contraindicații

Hipersensibilitate sau reacții alergice la substanțele active sau la oricare dintre componentele medicamentului.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

sarcină
Datele privind utilizarea locală a combinației de adapalen și peroxid de benzoil la femeile gravide nu este suficientă. Totuși, puținele date disponibile colectate de la pacienții care au primit drogul la începutul sarcinii nu indică niciunul dintre efectele sale negative.
Studiile privind combinația de adapalen și peroxid de benzoil la animalele în care medicamentul a fost administrat pe cale orală animalelor au arătat un efect toxic asupra sistemului reproducător în timpul unei expuneri sistemice ridicate.
Datorită datelor limitate disponibile și datorită posibilei penetrări ușoare a adapalenei prin piele, Effezel nu trebuie utilizat în timpul sarcinii. Dacă apare o sarcină, tratamentul trebuie întrerupt.

lactație
Studiile privind penetrarea medicamentului în laptele de animale sau oameni după aplicarea dermică a gelului Effesel nu au fost efectuate. Deoarece efectul sistemic al Effezel la femeile care alăptează este nesemnificativ, nu este de așteptat niciun efect asupra sugarilor alăptați.
Effezel poate fi aplicat în timpul alăptării. Contactul nou-născutului cu medicamentul trebuie evitat și aplicarea medicamentului la sân atunci când este folosit în timpul alăptării.

Instrucțiuni speciale

Nu aplicați gel Effesel pe pielea afectată (tăieturi sau abraziuni) sau pe piele modificată eczematoasă.
Evitați contactul cu ochii, cavitatea bucală, nările și alte mucoase. În cazul contactului cu ochii, clătiți imediat cu apă caldă.
Medicamentul conține propilen glicol (E1520), care poate provoca iritarea pielii. Dacă bănuiți că aveți o hipersensibilitate la oricare dintre componentele consumului de droguri, Effezel trebuie întrerupt.
Expunerea excesivă la lumina soarelui sau la radiațiile ultraviolete trebuie evitată.
Contactul cu orice material vopsit (inclusiv părul și țesături vopsite) trebuie evitat, deoarece acest lucru poate provoca decolorare sau decolorare.

Dozare și administrare

Către exterior.
Aplicați cu o peliculă subțire, cu vârful degetelor, pe toată suprafața afectată, o dată pe zi, seara pe piele curată și uscată, evitând contactul cu ochii, buzele și mucoasele.
Efectul terapeutic se dezvoltă după 1-4 săptămâni de tratament. Durata tratamentului trebuie determinată de medic în funcție de starea clinică a pacientului.
În cazul semnelor de iritare a pielii, se recomandă utilizarea de preparate non-comedogene cu efect hidratant, numărul de aplicații poate fi redus (de exemplu, în fiecare zi), tratamentul poate fi suspendat temporar până la dispariția semnelor de iritație sau oprirea completă.

Efecte secundare

Frecvența reacțiilor adverse este distribuită în următoarea ordine: adesea (în 1% - 10% din cazuri); rar (în 0,1% - 1% din cazuri).

Din partea pielii și a țesutului subcutanat:
Adesea: piele uscată, dermatită de contact iritabilă, arsuri și iritații ale pielii.
Foarte rar: mâncărime, arsuri solare.
Frecventa necunoscuta (date post-marketing): dermatita alergica de contact.
În cazul în care se dezvoltă iritația pielii, intensitatea acesteia este, de obicei, ușoară sau moderată, cu simptome locale de tolerabilitate (roșeață, uscăciune, degajare și arsură), care ating vârful în timpul primei săptămâni de tratament și apoi dispare spontan.

Interacțiune medicamentoasă

Interacțiunea de cercetare cu alte medicamente nu a fost efectuată. Bazându-se pe experiența utilizării adapalenei și a peroxidului de benzoil, interacțiunile cu alte medicamente nu au fost identificate.
Cu toate acestea, nu ar trebui să se utilizeze simultan alte retinoide sau peroxid de benzoil, sau medicamente cu un mecanism de acțiune similar. Îngrijirea trebuie să se facă atunci când se aplică cosmetice cu un efect de peeling, iritare sau uscare în același timp datorită posibilelor efecte suplimentare de iritare.
Absorbția adapalenei prin piele este scăzută, astfel încât dezvoltarea interacțiunii cu medicamentele sistemice este puțin probabilă.
Pătrunderea peroxidului de benzoil prin piele este scăzută, este complet metabolizată în acid benzoic, care se excretă rapid din organism. În acest sens, dezvoltarea interacțiunii dintre acidul benzoic și medicamentele sistemice este puțin probabilă.

supradoză

Effesel trebuie aplicat o singură dată pe zi. În caz de înghițire accidentală, trebuie efectuată o terapie simptomatică adecvată.

Caracteristicile medicamentului Differin pentru acnee

Unele instrumente concepute pentru combaterea acneei, afectează numai simptomele externe ale erupției cutanate, altele elimină chiar cauza.

Adesea dăm prioritate primului - pentru că aduc rezultate rapide. Dar numai cu ajutorul celui de-al doilea grup de medicamente puteți curăța pielea pentru mult timp.

Differin pentru acnee funcționează în acest fel.

 • Toate informațiile de pe site sunt doar pentru scopuri informaționale și nu reprezintă un manual pentru acțiune!
 • Numai medicul vă poate furniza DIAGNOSTICUL EXACT!
 • Vă îndemnăm să nu vă autoprotejați, ci să vă înregistrați la un specialist!
 • Sănătate pentru tine și familia ta!

Din ce erupție este eficientă și care este rezultatul acțiunii sale bazate pe?

structură

Differinul aparține grupului de retinoizi. Acest lucru nu este în întregime valabil în sensul că preparatul nu conține vitamina A (retinol).

Dar Differin are un efect similar cu retinolul asupra pielii, motiv pentru care este inclus în acest grup, în ciuda diferențelor structurale.

Substanța sa activă este adapalene.

Este un derivat al acidului naftoic (și nu retinoic, ca și alte medicamente retinoide).

Acest lucru se datorează efectului său mai puțin iritant asupra pielii în tratamentul acneei, în timp ce rezultatul coincide cu efectul preparatelor care conțin vitamina A.

Substanțele auxiliare din compoziție contribuie la o mai bună absorbție, distribuție a fondurilor pe piele, numele lor specifice depind de forma Differin: cremă sau gel.

proprietăţi

Proprietăți Differin asociat complet cu ingredientul activ - adapalen.

Printre acestea, cele mai pronunțate.

 • Sebostaticheskoe. Acesta este asociat cu o scădere a producției de glande sebacee a secretului lor. Excesul de sebum creează un mediu favorabil dezvoltării bacteriilor și, de asemenea, crește probabilitatea de blocare a porilor atunci când este amestecat cu contaminanți sau particule keratinizate ale epidermei.
 • Keratolitice. Unul din motivele pentru blocarea porilor este particulele de piele moarte ale epidermei, care nu se pot dezlipi în timp. Adapalen, în primul rând, împiedică o keratinizare excesivă și, în al doilea rând, ajută cânii keratinizați să părăsească rapid suprafața pielii. În combinație cu o cantitate normală de sebum, se poate spune că principala cauză a formării acneei încetează să mai existe.
 • Komedonoliticheskoe. Adapalen nu numai că împiedică formarea de comedoane noi, dar ajută și la eliminarea celor existente. Sub acțiunea sa, dopul care înfundă conducta grasă se dizolvă, este timpul să se deschidă și să se curățe în mod natural.
 • Anti-inflamator. Această proprietate se bazează pe capacitatea adapalenei de a inhiba producția de enzime care susțin procesul inflamator în celulele pielii.

Datorită combinării acestor acțiuni, Differin pentru acnee are recenzii pozitive.

La urma urmei, elimină principalele motive pentru care apare formarea unei alte acnee.

Cum se face

 • Când se aplică pe piele, substanța activă (adapalen) se leagă la receptorii de celule specifici care reacționează la acidul retinoic, dar, spre deosebire de retinoizi, nu interacționează cu proteine ​​specifice. Prin urmare, acest instrument are un efect mai puțin iritant.
 • Adapalen accelerează ciclul de viață al celulelor superioare ale stratului excitat al epidermei, datorită căruia acestea sunt reînnoite rapid. Gura foliculilor este eliberată de scări moarte care nu au timp să se acumuleze și să formeze un dop.
 • Ca urmare, nu numai noi comedone nu sunt formate, și apoi, de asemenea, blackheads în locul lor, dar, de asemenea, pielea este eliminat treptat de blocajele existente de trafic. Prin atingere, devine netedă și obține o imagine uniformă și pură.

Cel mai bun efect, efectul Differin este văzut în fotografie înainte și după tratamentul cu acesta.

Foto: înainte și după aplicarea produsului Differin

mărturie

Differin este destinat tratării următoarelor probleme ale pielii:

 • adolescenta acnee;
 • acnee vulgaris;
 • acnee ușoară până la moderată;
 • puncte negre și comedoane.

Medicamentul este utilizat nu numai în scopuri medicale, ci și în scopuri profilactice.

Pot sa scap de pete de acnee cu Differin?

Mai ales medicamentul nu este destinat pentru aceasta și nu are efectul dorit.

Mai degrabă, aceasta va ajuta împotriva cicatricelor mici lăsate pe piele, datorită reînnoirii accelerate a stratului superior al epidermei.

Dar din acneea internă pe care Differin o poate salva.

Și cum să preveniți apariția acestora și să accelerați purificarea cavității purulente rezultate. Acest lucru este evidențiat de toți cei care au ajutat acest medicament.

Poate că utilizarea Differin împreună cu alte medicamente, atât externe, cât și efecte sistemice.

De exemplu, cu forme mai severe de acnee sau de acnee subcutanată, este posibil ca acțiunea să nu fie suficientă.

Dar această întrebare este decisă de medicul care prescrie tratamentul.

Contraindicații

Utilizarea Differin trebuie să fie prescrisă numai de către un medic, deoarece medicamentul are contraindicații de utilizare:

 • utilizarea altor medicamente din grupul de retinoizi (atât externi, cât și sistemici);
 • unele afecțiuni ale pielii (dermatită, eczemă);
 • răni, abraziuni, arsuri la nivelul pielii unde se presupune aplicarea (de exemplu, pe față);
 • prezența tumorilor de piele;
 • perioadele de sarcină și alăptare;
 • intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Foto: Medicii nu recomandă utilizarea medicamentului în timpul sarcinii.

Pro și contra

Ca și multe medicamente puternice, Differin are avantajele și dezavantajele sale.

Avantajele medicamentului includ:

 • este special conceput pentru acnee și acnee;
 • curăță efectiv fața de comedoane și pete negre;
 • tratează pielea mai puțin (comparativ cu alte retinoizi);
 • pot fi aplicate din acnee pe orice parte a corpului unde problema este mai mult sau mai puțin permanentă (pe față, pe spate, pe piept, pe picioare).

Aceste avantaje grele, din păcate, sunt diluate cu dezavantaje:

 • în primele zile după începerea tratamentului apare o exacerbare;
 • usuca si irita epiderma;
 • acneea existentă se poate vindeca mai lent decât de obicei cu acest medicament;
 • crește sensibilitatea pielii la orice iritant, în special la ultraviolete;
 • cost relativ ridicat.

Video: "Cauzele acneei și cel mai eficient remediu pentru acnee"

Cum se aplică Differin pentru acnee

Având în vedere că Differin este un medicament destul de puternic, acesta este utilizat o dată pe zi, de preferință pe timp de noapte.

 • Pielea este pre-curățată și uscată.
 • Instrumentul este aplicat un strat foarte subțire pe zonele de erupție cutanată. Aplicație posibilă și punctuală.

Pentru prevenirea acneei, puteți utiliza Differin pe zona T - pe bărbie, pe nas și pe frunte.

Foto: instrucțiuni de utilizare a medicamentului Differin

Instrucțiuni de utilizare Differin atrage atenția asupra următoarelor nuanțe:

 • frecați Differin în piele sau utilizați cantități mari de medicament nu este necesar, va duce la efecte secundare mai pronunțate;
 • atunci când se aplică o cremă sau gel, este necesar să se evite membranele mucoase și zonele din jurul ochilor, buzelor;
 • în timpul tratamentului este necesar să se evite lumina solară, să se abandoneze procedurile în solariu;
 • pentru îngrijirea pielii pe întreaga perioadă de tratament nu se recomandă aplicarea fondurilor cu efect de uscare.

Din puncte negre

Foto: eficace din puncte negre

Differin poate fi folosit din pete negre, chiar daca acneea ca atare nu te deranjeaza.

Dar ar trebui să fie singurul medicament care să elimine acest defect cosmetic.

Toate scrubele și produsele de exfoliere au fost lăsate deoparte de ceva timp.

 • Differin este utilizat pentru a combate petele negre cu un interval de 2-3 zile.
 • Pre-curățați pielea și lăsați-o să se usuce bine.
 • Aplicați-l într-un strat foarte subțire, fără frecare, pe acele zone în care este necesar să remediați problema. Aceasta este de obicei zona T.

După 2-3 tratamente, pot apărea mancarimi și peeling.

Dacă acestea sunt puternice, atunci în intervalele dintre utilizarea Differinului, aplicați Bepanten sau un agent similar pe piele.

În funcție de caracteristicile individuale, 3-5 proceduri sunt suficiente pentru a face pielea netedă și netedă la atingere, iar punctele negre dispar.

După asta, trebuie să luați o pauză într-o lună și jumătate.

Costul pentru

Prețul în ruble pentru Differin în farmacii din Moscova este dat în tabel în comparație cu analogul structural al acestui medicament - gel Klenzit.

Analogi ai medicamentului Differin

Indiferent de hainele pe care le pune o persoană, indiferent cât de frumos vorbește și indiferent de cât de amabil și de receptiv este, oamenii, în primul rând, îi acorde atenție chipului.

Curățarea pielii este una dintre componentele de încredere în sine, un semn de sănătate excelentă și fundamentul frumuseții. Din păcate, puțini se pot lăuda cu starea perfectă a pielii feței.

Există multe medicamente pe piața farmaceutică care pot ajuta la combaterea imperfecțiunilor, inclusiv a acneei.

Unul dintre cele mai populare mijloace este Differin. Ce efect are asupra pielii, cum să o aplicați în mod corect și dacă medicamentul Differin are analogi, se va spune în articol.

Ce este differin?

Este un mijloc eficient și mai popular de utilizare externă pentru acnee de severitate ușoară până la moderată.

Substanța activă este adapalena. Are proprietățile retinolului și este un derivat sintetic al vitaminei A.

Vitamina pură este nedorită pentru a fi utilizată pentru a trata pielea feței, datorită faptului că provoacă disconfort (descuamare pronunțată, înroșire, mâncărime).

Prin urmare, dezvoltatorii au creat o nouă formulă care, la fel ca vitamina A, afectează diferențiat celulele pielii, în timp ce utilizarea este confortabilă pentru oameni.

Proprietățile adapalena

Adapalen modulează procesul de keratinizare a pielii și previne inflamația care provoacă acnee.

Datorită acestui mecanism de acțiune, instrumentul rezolvă următoarele sarcini:

 • normalizează secreția glandelor sebacee, ajutând porii să elibereze sebumul și să evite inflamația;
 • topește dopuri de grăsime în porii pielii;
 • reduce viteza de apariție a particulelor cornificate;
 • încetinește acțiunea enzimelor - provocatori ai inflamației pielii.

Ca rezultat al aplicării diferențiate, pielea devine mai fină și mai moale la atingere. Lustrurile de grăsime dispare, porii sunt reduse, relieful este egalat. Tenul îmbunătățește, apare o strălucire sănătoasă.

Differin nu va ajuta în tratamentul inflamației pielii (acnee roșie). Aceasta este etapa următoare, complicată după acnee.

În acest caz, terapia antimicrobiană și utilizarea medicamentelor antibacteriene.

Poate utilizarea complexă a medicamentului cu alte mijloace. Differinul este eficace împotriva comedoanelor deschise (puncte negre) și a comedoanelor închise (cosuri albe, bumps).

Cream sau gel?

Differinul este disponibil sub formă de gel și o cremă de 0,1%.

Substanța activă din ambele forme este conținută într-o cantitate egală și ambele forme sunt la fel de eficiente.

Crema de grăsime mai este potrivită pentru pielea cu probleme, predispusă la uscăciune, alergii, precum și la pielea sensibilă. Gelul, dimpotrivă, este apoasă, absoarbe rapid și ușor usucă pielea grasă, poate afecta epiderma mai grosieră.

Cum să aplicați?

Differinul este un medicament foarte activ și greu. Se recomandă utilizarea acestuia nu mai mult de o dată pe zi, înainte de a merge la culcare noaptea. Se aplică cu mișcări moi de masaj pe pielea curată și uscată anterior a feței, pe întreaga suprafață (excluzând zonele din jurul ochilor).

Cursul durează cel puțin 3 săptămâni, efectul de durată apare după trei luni de utilizare.

Durata cursului și necesitatea utilizării altor medicamente suplimentare vor ajuta la determinarea dermatologului. El va evalua starea pielii și gradul de neglijare a acneei și va selecta un tratament competent.

Potrivit pacienților, efectul este realizat nu mai devreme de 2-7 săptămâni de utilizare. Modul de aplicare a fost cuprins între 8 și 12 luni, după care medicamentul nu ar trebui să fie eliminat brusc, dar trebuie să treceți la terapia de întreținere, de 2-3 ori pe săptămână.

Efecte secundare

La începutul cursului, nu sunt excluse reacții sub formă de roșeață ușoară, peeling a pielii și chiar o creștere a manifestărilor acneei, dar aceste simptome sunt normale și nu necesită întreruperea medicamentului - acestea vor trece cu timpul.

În unele cazuri, aveți nevoie de hidratarea suplimentară a pielii.

Există, cu toate acestea, probabilitatea de intoleranță individuală la componentele unui medicament - atunci medicamentul trebuie retras.

Peeling diferit

Există un mod alternativ de a utiliza differenine. Nu este listat în instrucțiuni, dar este identificat de cumpărători într-un mod practic.

Deoarece diferențialul este activ, acesta diluează pielea și poate fi utilizat ca peeling retinoic.

Această procedură va ajuta pielea să reînnoiască straturile superioare. Peelingul se recomandă să fie efectuat în toamnă sau iarna, cu activitate ultravioletă redusă (pentru a evita apariția petelor pigmentare după procedură)

Pentru a efectua curățarea, este necesar să aplicați o pulbere diferențiată ca de obicei, dar la 30 de minute după aplicare, repetați cu un strat mai gros. După o jumătate de oră, trebuie să spălați medicamentul cu apă caldă.

Pe parcursul următoarelor 2-3 zile, pielea va fi ușor strânsă, pot apărea roșeață și frecare. Dar acesta este un proces natural și trece fără consecințe. Rezultat: porii sunt strânși, pielea este curățată de puncte negre, devine netedă la atingere, pare radiantă.

generice

Cu toate avantajele diferențiate, el are un dezavantaj - valoarea sa.

În medie, un tub de 30 de grame costă 700 de ruble.

Ca o alternativă, există analogii mai ieftine decât Differin, prețul lor începe de la 400 de ruble. De exemplu, generice Klenzit, Adaklin și Adolen, precum și unguent retinoic.

Medicamentele generice sunt numite medicamente care sunt similare cu medicamentul inițial, dar din anumite motive sunt disponibile sub alte denumiri. Există de obicei două motive pentru aceasta:

 1. Protecția brevetului pentru ingredientul activ a expirat.
 2. Brevetul are un producător diferit.

În aceste condiții, producerea medicamentelor analogice se efectuează sub licență obligatorie. Adică, ele sunt făcute fără consimțământul titularului brevetului, sub o altă denumire comercială.

Aceste măsuri vizează asigurarea faptului că proprietarul brevetului nu abuzează de dreptul său exclusiv și că medicamentul necesar este produs în cantități suficiente pentru populație.

Genericul, de regulă, nu este inferior drogului original, dar este mai ieftin. Differinul are trei dintre ele: Klenzit, Adaklin, Adolen, compoziția acestor analogi este identică cu principalele medicamente. Luați în considerare în ordine.

Klenzit

Cel mai popular gel diferențial analogic.

Substanța activă este prezentată în aceeași concentrație ca și medicamentul inițial.

Disponibil în formă de gel Klenzit. Similitudinea compoziției este izbitoare: componentele sunt identice, iar numărul lor este același.

Efectele secundare sunt aceleași: în primele săptămâni de piele uscată, senzație de arsură, mâncărime și înroșire. Singura diferență este că Klenzite se face în India, în timp ce Differin se află în Franța.

Și, desigur, prețul: Klenzit costă aproximativ 500 de ruble, costul medicamentului inițial este de 200-300 ruble mai mare.

Comentariile pacienților despre Klenzit sunt complet pozitive, cumpărătorii observă o îmbunătățire a pielii feței după a treia aplicație.

Unii dintre cei care au folosit ambele droguri, preferau Klenzit, tocmai din cauza eficienței mai mari.

Adaklin

Cremă diferențială analogică. O generică relativ nouă, produsă în India.

Frumuseții îl recomandă pentru tratamentul adolescenților.

Pentru a obține efectul trebuie să-l utilizați timp de cel puțin 4-8 săptămâni continuu. Compoziția și proprietățile sunt similare cu Klenzit.

Prețul lui Adaklina este puțin mai mic: aproximativ 450 de ruble. Cumpărătorii răspund pozitiv la droguri.

Unii folosesc cursul medicamentului inițial și apoi efectuează terapie de întreținere cu Adaklina.

Contraindicații: copiii până la 12 ani.

Adolat

Acesta este un analog al lui Differin în Rusia.

Este foarte dificil de găsit în farmacii, chiar dacă este un drog intern. Proprietățile sunt aceleași ca în analogii anteriori.

Potrivit recenziilor clienților, Adolen luptă eficient cu formarea crescută de comedone, normalizează glandele sebacee.

Cu toate acestea, un dezavantaj semnificativ al acestui instrument poate fi considerat o disponibilitate rară de vânzare.

Pregătiri - sinonime

Mai sus sunt analogii Differin cu un ingredient activ similar. Cu toate acestea, există medicamente care sunt compuse din alte substanțe, însă rezultatul expunerii la piele este similar cu cel al diferiților. De exemplu, Baziron și Skinoren.

Baziron

Poate fi folosit pentru inflamații, deoarece conține un complex antimicrobian.

Restul acțiunii este similar cu Differin, iar prețul este în același interval.

Dar, trebuie avut în vedere faptul că Baziron acționează mai agresiv pe piele și, de cele mai multe ori, provoacă o iritare gravă.

În acest caz, trebuie să întrerupeți utilizarea acestuia și începeți să utilizați Differin.

Skinoren

Eficient datorită acidului azelaic.

Dar poate afecta și acneea, deși, judecând după feedback-ul clientului, este mai puțin eficace decât Differin sau generice.

Skinoren este recomandat să fie utilizat în mod continuu pentru a menține efectul. Anularea medicamentelor poate cauza erupții repetate.

Există și alte medicamente pe bază de vitamina A.

Dar ele au un spectru mai larg de acțiune și nu ajută întotdeauna în mod eficient cu acnee.

De exemplu, unguent retinoic, mai degrabă destinat să întinerească vârsta, predispus la pielea uscată, care nu este predispus la acnee.

Dacă unguent este aplicat un adolescent, există un risc chiar porii mai înfundate și deteriorarea pielii, ca o bază de unguent - vaselina, iar acest substrat folosind o grăsime, creând un film impermeabil.

concluzie

Aplicarea Differin aproape întotdeauna aduce un efect pozitiv. În tratamentul acneei, medicamentele cu adapalen nu sunt egale.

Singurul dezavantaj posibil al medicamentului Differin poate fi prețul său relativ ridicat. Din fericire, pe piață există multe medicamente - analogii sunt mai ieftini, dar nu au un efect mai puțin pronunțat. Care dintre ele va dori mai mult - alegerea numai pentru cumpărător. Lăsați pielea să fie sănătoasă!

Cum sa scapi de acnee?

Differin (D.) - este un nou instrument eficient în tratamentul acneei, al cărui compoziție include o nouă generație de retinoid - adapalen. Acțiunea activă a adapalenei se datorează keratinizării, de asemenea are un efect antiinflamator ușor. Ajută la lupta cu vestitorul acneei, și anume comedoanele.

Cum să aplicați?

Acesta poate fi aplicat atât pe întreaga suprafață, cât și direct pe infraroșu. Aplicați pe piele curată și uscată o dată pe zi noaptea. Mulți oameni preferă să utilizeze medicamentul pe timp de noapte, dar dacă crema nu este absorbită, atunci fii atent, pentru că noaptea crema este smulsă pe toată fața și devine pe ochi, pleoapele și aceste locuri încep să se usuce puternic, ducând la iritații severe. În acest caz, este mai bine să folosiți un hidratant, Panthenol sau Bepanten în locuri uscate. Poți pune o mască pentru ochi noaptea, cu ochii tăi închisi pentru a nu vedea lumina.

Înainte de a le aplica pe piele, trebuie să urmați câteva reguli:

 • trebuie să spălați, să nu încercați să utilizați produse care conțin săpun și alcool, deoarece acestea vătămă pielea prin drenarea acesteia. Este preferabil să dați spumă, geluri pentru spălare.
 • ștergeți-vă pe față, așteptați 5-15 minute și începeți să aplicați medicamentul. Nu este necesar să aplicați o mulțime de cremă / gel pe față, aplicați astfel încât să fie imperceptibil pe piele faptul că aveți cremă pe față. Ștergeți orice șervețel în exces.
 • Evitați formarea cremei în ochi, lângă ochi (pleoape, sub ochi), pe mucoase, pe buze.
 • Puteți utiliza hidratanți (hidratant, derivați ai d-panthenolului).
 • Nu aplicați crema pe piele arsă, pieptănat, tăieturi sau alte răniri.
 • renunța înseamnă că provoacă uscarea.

Dacă Differin provoacă uscăciune și iritație severă, o arsură? În caz de iritare, piele uscată, arde, puteți întrerupe tratamentul timp de 1 zi și apoi continuați, reducând doza. Dacă uscăciunea este constantă și sunteți foarte îngrijorat, începeți să utilizați un hidratant, sau Bepanten / Pantenol. Numai arderea cu panthenol. Dacă sunteți complet nedoriți, ar trebui să refuzați medicamentul.

Ce este adapalen, cum diferă de alte retinoide? Retinoidele sunt palmitatul de retinol și acidul retinoic (izomerii săi trans și cis). O moleculă de retinoid cu activitate de vitamina A constă dintr-un inel * -ionon, un lanț polian lateral și un cap polar, care este localizat la capătul lanțului lateral. Adapalen este inele de benzen interconectate fără lanț lateral și cap polar. Datorită mimarea structurii de inel * inel inono, adapalen, aparent, se poate lega de receptorii retinoizi, dar retinoid nu este și, prin urmare, a fost numit Vernarom Bollag (retinoizi creator) arotinoidom - adică substanța asemănătoare cu retinoidul. Condițional, adapalen a început să fie numit retinoid de generația a treia.

Întrebări frecvente

1. Când trebuie să renunț la diferențial?

 • dacă aveți alergii,
 • dacă luați alte retinoizi (POA, capsule de retinol, beta keratină),
 • dacă utilizați alte produse care usucă pielea (sulf, zinc, acid salicilic etc.)
 • dacă aveți fisuri, leziuni, răni, eczeme, cancer de piele,
 • dacă există o arsură a pielii.

2. Ce efecte secundare poate provoca?

3. De unde știu dacă am o supradoză? De regulă, adapalen nu poate provoca o supradoză gravă a corpului, deoarece practic nu este absorbit în piele. Dacă apare o supradoză, se exprimă prin uscarea severă a pielii întregului corp, mușchii încep să se contracteze și să doară - acestea sunt semnele cele mai evidente.

4. Cum să vă protejați pielea de soare în timpul verii? Este mai bine să cumpărați un hidratant cu protecție UV. Sau cumpara o crema speciala pentru protectie solara, Exfoliac nu a fost rau.

5. Cu ce ​​combinați medicamentul?

Rapa scrie:
Eu folosesc differin și skinoren. Am observat că ceva din aceste produse sau o combinație dintre ele înmoaie conținutul porilor, este mai ușor de îndepărtat. Spre deosebire de recenzii, petele de la Skinoren nu au dispărut, fața nu a fost albită. Acest amestec nu a afectat conținutul de grăsime al pielii, dar impresia de ansamblu a fost de 4.

Este mai bine să folosiți o astfel de schemă dacă aveți pete negre, inflamații mici și multe comedoane.

Kitty scrie:
Și un dermatolog din Kiev ma sfătuit să-l părăsesc pe D. și Skinoren, pentru că combinarea lor duce la subțierea pielii și o creștere a capilarelor pe față.
Nu vreau să te dezamăgesc, pentru că ea însăși a fost fericită că, în cele din urmă, sa găsit ceva non-antibiotic.

Robert sfătuiește:
D. poate fi combinat cu Zenerit. Acest lucru este menționat în instrucțiunile pentru D. - poate fi combinat cu eritromicina (Zenerit).

Utilizați această schemă este mai bună dacă aveți o mulțime de elemente inflamatorii, comedo.
Dacă nu există o mulțime de inflamații, atunci este mai bine să renunțăm la Zinerit.

Veterrrr
Citiți în mod repetat despre această schemă: dimineața - doar BP (Baziron / Ugresol), seara - numai D..
4-6 luni. Eu o folosesc singură, mă ajută perfect.

Este considerată o schemă universală care ajută la orice severitate a acneei, dar este ineficientă cu punctele negre.

6. Poate fi combinat cu proceduri precum curățarea feței, peelingul glicolic sau cel puțin utilizarea scrubs acasă? Nu este recomandată, vă puteți răni grav pielea. Gândește-te singur, adapalene subțiriază pielea și chiar vrei să o influențezi. Pielea nu va sta și se va deteriora. Ai nevoie de capricii din cauza inflamației?

7. Îi ajută pe D. din comedoane?

Amelia
Nu aveam atât de multe comedoane. Crema ajută la inflamațiile roșii. Am folosit-o la un moment dat pentru a indica și am fost convins de asta.

Mila
Pentru mine, D. a îndepărtat de asemenea inflamațiile în cea mai mare parte roșii, iar comedoanele negre au apărut mai mult și pielea a devenit sensibilă.

Anya
Am folosit gel. Comedones - marea, în aproximativ 2-3 luni, mai ales foarte mult. Nu cu nimic combinat.

Albert
Mulți au remarcat faptul că formarea de comedone este în creștere în D., sau formarea celor existente nu scade. Cu ceva timp în urmă, chiar au discutat de ce s-ar putea întâmpla acest lucru, dar nu au găsit nici un răspuns clar. Am comedoane din crema limpede reduse. Poate pentru cei cu care D. intareste comedoanele, aceasta nu este legata nu de substanta activa in sine, ci de componente suplimentare?

8. Ajuta cicatricile? Nu ajută.

9. Cât ar trebui să fie efectul? Toată lumea o are diferit, cineva după câteva săptămâni, cineva după câteva luni. Privind ceea ce vă așteptați, dacă doriți să scăpați de comedoane, rezultatul poate fi văzut după 3 luni.

10. Este posibilă combinarea tăbăcirii, concealerului cu medicamentul? Atunci când tratați acneea, este important să respectați regula chimiei străine pe față. D. - Îndepărtează pielea și o face sensibilă. Deci nu puteți folosi nici un mijloc iritant. Dacă nu aveți altă cale de a ascunde defectele, utilizați-le, asigurându-vă că nu afectează în mod negativ pielea.

11. Ce este crema sau gel mai bun? Pentru gelul de piele grasă este mai bine, pentru crema uscată.

12. Este posibilă planificarea sarcinii folosind D. și poate fi utilizată în timpul sarcinii?

În timpul sarcinii nu se poate utiliza și în timpul alăptării.
Cu câteva luni înainte de sarcină, este mai bine să nu mai folosiți medicamentul.

13. Îi împrăștie porii?

cireașă
După anulare, totul sa întors la locul meu, deși drogul mi-a ajutat până acum perfect, dar acum, când am reînnoit D., porii mei se îngustează.

Și ce credeți că se poate face a doua zi după D., după spălare, aplicați punctul SOS cu salicilic? Și SOS are nevoie de vreun fel de fonduri? Sau să aștepte până când vor părăsi D?

Lana
IMHO, dacă punctul și nu o suprafață mare a feței, atunci nu vă faceți griji. În orice caz, am aplicat uneori alcool salicilic până la un punct. Dar cu pielea sensibila, este evident necesar sa se uite la reactie.

Și ce altceva este caracteristic: uneori i-am lăsat pe D el însuși cu un punct pe un coș de maturare - ma ajutat foarte mult și el sa uscat imediat.

14. Ar trebui să folosesc D ca un instrument SOS? Adică, pentru inflamația punctului. Are sens să folosești D, dacă pielea este uscată, tensionată și subțire, atunci de ce nu, poți. Mulți oameni o folosesc în acest fel.

15. Are loc agravarea după D? Da, se întâmplă că aceasta este o reacție normală la medicament, temporar, în curând ar trebui să treacă.

16. Differin reduce grăsimea? Ar trebui, pentru că este un keratolic, dar din anumite motive nu se confruntă întotdeauna cu această problemă.

17. Se spune că retinoizii pot preveni ridurile, este adevărat? Probabil, retinoizii și cutii (dacă sunt administrate pe cale orală sau folosesc preparate cosmetice), dar nu sunt adaptate. Mai degrabă, D. va usca pielea mai mult, ceea ce va promova aspectul ridurilor, mai degrabă decât să vă scutească de ridurile existente.

Jurnal de "o singură dragoste"

Robert
Voi spune despre experiența mea în utilizarea Differin. Eu folosesc mai mult de jumătate de an. În primele trei zile, fața a fost fulgi, au apărut o roșeață semnificativă și am încetat să-l folosesc timp de 2 zile. După ce a fost reluată din nou și nu s-a mai observat roșeață, chiar dacă am folosit o cantitate mare de gel. Inflamația a continuat să apară. Aș spune chiar că a existat o ușoară deteriorare. Acneea a fost ridicată, greu, mai ales pe obraji, pe care nu am avut-o niciodată înainte. Practic, am inflamație chiar deasupra gâtului. Poate că este deffirin în interiorul toate trage?

După 2 luni:
- pielea grasă nu a scăzut deloc, a devenit mai mult. Înainte de a folosi D., nici măcar nu sa gândit la agenți de mat. Probabil datorită faptului că crema însăși este uleioasă.
- inflamația continuă să apară. Dar ei trec mai repede și apar mai rar.
- fruntea a șters toate.
- au fost anghile, greu. Înainte de a aplica D, am avut doar inflamație.
Nu voi consulta un doctor, voi avea destule consultări pe parcursul ultimilor ani.
...
După 4 luni:
1. D nu are nici un efect asupra erupției cutanate și a grăsimii.
2. Pielea a devenit puțin mai netedă în culoare.
3. Dar porii au devenit mai pronunțați.

După 6 luni:
Mi-am dat seama că asta nu a fost remedia mea, acnee, așa cum a apărut și apare. Foarte uleios, cu toate că adapalenul este un keratol. Am decis să nu mai folosesc asta, deși am fost parțial mulțumit de rezultat.

Rezultatele tratamentului

Medicamentul diluează pielea, din cauza căruia comedoanele existente încep să dispară. În plus, noua acnee nu se mai formează. Există un ușor efect antiinflamator.

Lolita

Am raportat cu privire la utilizarea de cremă medicinală de la 17 martie la 2 iunie, un curs de 3 luni. Deci, nu mai exista acnee pe fata, comedone, sunt mai putine puncte negre (cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca crema a redus continutul de grasime al pielii si comedoanele au incetat sa apara), dar nu atat de mult incat crema este un panaceu, fata este mult mai buna. În primele săptămâni de utilizare, a fost ceea ce se numește un efect dramatic - a devenit mai frumos, nu s-au observat nici peeling, nici iritație.

Lina
Într-o singură noapte, pe bărbie au apărut 11 inflamații majore. Aceasta este ceea ce agravare? D. Folosesc a treia săptămână. N-am avut niciodată asta. A apărut un număr maxim de 2-3 la un moment dat. Iar aici sunt foarte multe imense - sunt într-o panică. Cât timp poate continua acest lucru?

***
Sem
pentru a patra lună de utilizare, fața mea era acoperită cu comedoane.

***
Aida
Eu folosesc D. luna a doua. În primele câteva zile, pielea se încleșta, nu era roșeață, dar noaptea era ca și cum scalpul era înlăturat. Acum, pielea, aparent, sa obișnuit, nu simt nici un disconfort. Fața, așa cum am scris deja, a devenit oarecum mai bună, deși acum câteva zile au apărut din nou trei inflamații roșii pe frunte. În general, D. ajută cel puțin, dar nu complet.

***
Anya
I D. la început curățat foarte bine toate inflamațiile, dar după aproximativ o lună de utilizare, comedoanele au început să apară. Și acum 2 săptămâni, toate aceste comedoane au fost inflamate în siguranță, iar acum această inflamație nu este îndepărtată de nimic.

***
marina
Îmi place D., nimic mai bun atât de potrivit pentru pielea mea decât el. Nu a provocat disconfort: roșeață, peeling, mâncărime - toate acestea mi-au trecut. La începutul tratamentului a apărut o ușoară inflamație, însă aceasta a fost mult mai rapidă decât înainte. Și acum, după 6 luni de utilizare, fața mea a devenit uniformă, porii mei s-au micșorat puțin și aproape toate comedoanele au dispărut. Pielea a devenit considerabil mai subțire. Mi-e teamă să arunc chiar D.

O observație interesantă a celor care folosesc frecvent D: Peeling retinoic

"Ieri am scărpinat o doză mare de D., am primit un peeling retinoic. Undeva după 2-3 ore a observat. Apoi și-a schimbat mintea pentru a experimenta și a spăla. Dimineața, fără roșeață, dar pielea a devenit predispusă la iritație - bărbieritul a reacționat cu roșeață și ciupitură. Până seara, pielea aproape a revenit la normal. Dintre efectele pozitive ale dozelor mari, sa observat doar peeling, adică a devenit netedă și curată, comedoanele mici trebuie îndepărtate cu exactitate "- acesta este unul dintre momente.

"Mi sa întâmplat de câteva ori că a trebuit să perebukhiv D. pe față (atunci când am tăiat tubul pentru a ajunge la rămășițele), efectul este într-adevăr ca un peeling cu retinoizi. După câteva zile, stratul superior se îndepărtează rapid și uniform, rămân pielea netedă, comedoanele (dacă există) sunt îndepărtate foarte ușor. "

Ar putea exista acnee și o erupție nervoasă din stres?

Pimple pe buze