Cream Ranbaxy Adaklin - recenzie

Salutări! Odată ce am vrut să vă spun despre un alt remediu demn de tratare externă a acneei (dar nu uitați că remedii în aer liber nu sunt mai mult de 40-50% din succes, altfel de ce sunt atât de mulți oameni cu probleme de acnee?) Este diferențiat.

Astăzi vă voi spune despre crema diferențiată, deoarece remedia este bună (cu excepția câtorva momente) și merită o revizuire minunată. Să examinăm totul de la cumpărare, până la recenzii și, la final, să rezumăm și puțină opinie! Să mergem!

Diferența principală a ingredientului activ este adapalena. Adapalen este un analog sintetic al vitaminei A. Este, de asemenea, acidul retinoic, utilizat pe scară largă în tratamentul acneei. Cea mai importantă proprietate a adapalenei este de a preveni formarea de comedone (pori înfundați). Adapalen accelerează procesele metabolice în foliculii de păr, împiedicând astfel formarea de blocaje de trafic. Prin urmare, diferenerul este, de asemenea, un mijloc excelent de a menține efectul atunci când pielea este mai mult sau mai puțin în stare echitabilă.

Nu te mai prosti

Înainte de a citi mai departe, vă voi pune o întrebare. Încă încerci să scapi de acnee? Judecând prin faptul că citiți acest articol - victoria nu este pe partea voastră.

Și bineînțeles știți că problemele de piele sunt:

 • Căutarea constantă a tratamentelor pentru acnee
 • Preluarea zilnică și stoarcerea
 • Scopul de sine scazut
 • Lipsa atenției de la sexul opus
 • O pierdere de bani pe produse cosmetice

Răspundeți acum la întrebarea: SUNTEM SUNTEM? Nu te-ai obosit sa-l suporti? Și cât de mulți bani, timp și efort ați cheltuit pentru cosmeticieni și tratamente pentru acnee? Așa e - este timpul să facem pielea perfectă, o dată pentru totdeauna! Sunteți de acord?

Am efectuat o investigație, am examinat o grămadă de materiale și, cel mai important, am verificat în practică practic toate produsele pentru tratamentul acneei și am găsit singurul medicament eficient, Instaskin.

Este Instaskin care va scuti acnee nu pentru o saptamana, o luna sau un an, dar pentru o viata!

În cazul în care pentru a cumpăra un diferențial, prețul înseamnă:

Cumpărați diferențiat poate fi în orice farmacie decente, dacă este disponibil. De obicei, nu ar trebui să existe probleme cu cumpărarea, în farmacia din apropierea casei mele există aproape întotdeauna o diferență.

Diferența de preț nu este fixă ​​și variază în funcție de regiune. Diferența fără prescripție medicală este vândută, deși acest lucru nu elimină necesitatea utilizării acestui instrument numai după consultarea unui dermatolog.

Da, apropo, am folosit diferența de cremă, o dată cumpărată și gel, dar este prea uscată. Mai multe despre asta mai târziu

Prețurile în farmacii online:

În general, prețul mediu diferențial variază de la 600-700 ruble. Nu este ieftin, desigur, dar un tub va dura cu siguranta cateva luni, daca nu va fi prea dus.

Atunci când cumpărăm, obținem un tub de 30 de grame.

Proprietățile benefice ale differeninei în tratamentul acneei:

1 Caracteristica cea mai utilă, așa cum am spus mai sus, este lupta împotriva comedonilor. În opinia mea, diferențele luptă cu comedone chiar mai bine decât skinoren. Și, în general, a mijloacelor externe de combatere a comedonilor, în opinia mea, diferența este cea mai bună. Deasupra este doar curățarea la cosmetician.

2 Suprimă creșterea și reproducerea bacteriei Propionibacterium acnes, care este principalul agent cauzator al acneei.

3 Differin este capabil să facă față inflamațiilor, deși acest lucru nu este încă un plus major, deoarece pierde în mod clar în acest sens atât vorbitorul, cât și zerinita și basiron și alte câteva mijloace.

4 Reduce secreția de sebum. Deși cum să privim aici. În cazul în care pielea este capabilă să perceapă în mod corespunzător lipsa de umiditate, atunci acesta este un plus, cosuri uscate și trece mai repede. Dar dacă există o suprasolicitare puternică (iar acest lucru este un principiu minus al diferențialului), atunci acesta este un dezavantaj, deoarece pielea excesivă cu acnee este mult mai dificil de tratat decât acneea.

Utilizarea diferinei:

Differinul trebuie utilizat numai după consultarea unui dermatolog, astfel încât mai târziu să nu existe astfel de probleme cu pielea exfoliantă ca a mea. În astfel de chestiuni este mai bine să înveți din greșelile altora.

Este necesar să se aplice diferenin o dată pe zi seara. NU PARTICULAR. Aplicați un strat subțire pe zonele afectate fără frecare. Ie nu aplicăm punct, ci pe întreaga zonă afectată. Astfel, vom dizolva vechile comedoane și vom împiedica apariția unor noi.

Totuși, este necesară aplicarea pe piele uscată. Ie nu se spală în prealabil. Dar dacă medicul spune să combine, de exemplu, cu clorhexidina, atunci așteptăm să se usuce și numai atunci vom aplica diferenter.

În tratamentul acneei ușoare până la moderate, cel mai adesea diferența este utilizată ca agent unic de vindecare. Dar cu acnee mai severă, diferențiatorul poate fi combinat cu alte medicamente. Dar, în orice caz, toate problemele legate de combinație sunt rezolvate de dermatologul dumneavoastră.

Când să așteptați rezultatul?

Manualul spune ca rezultatul vizibil va fi doar in cateva saptamani, dar din experienta mea, efectul vizibil a fost de 5-7 zile, care sa manifestat mai intai in scaderea drastica a comedoanelor, si apoi supra-uscarea pielii =)

Contra și aspectele negative ale utilizării Differin:

1 Supra uscare. Principalul dezavantaj. Chiar și cu pielea mea groasă, diferența era teribil de uscată. La început, acest remediu mi sa părut a fi perfect: a uscat inflamațiile și a curățat comedoanele, dar apoi pielea a început să se descurce groaznic și apoi să se desprindă aproape în straturi.

A fost prima mea experiență cu supraexpirația, așa că, dimpotrivă, mi sa părut că totul era bine, pielea a fost reînnoită și a fost grozavă. Dar apoi, pe măsură ce următoarele straturi ale pielii s-au desprins (și am continuat să folosesc diferența ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic), chiar această piele nu avea timp să se recupereze și a apărut roșeață. Și plus la acest lucru cu acnee noi vigoare. După aceea, am învățat o dată pentru totdeauna - tratarea pielii uscate este mult mai dificilă decât uleiul. Prin urmare, de acum înainte, am refuzat de la aceste mijloace prea uscate.

Cui îi pasă, lupta cu consecințele mi-a luat 1,5 luni pentru a-mi aduce pielea cel puțin la starea inițială.

Prin urmare, nu recomand utilizarea gelului diferențial, deoarece pătrunde și mai bine în piele. Și dacă crema a făcut acest lucru, atunci gelul va acționa și mai tare. Prin urmare, utilizați o cremă.

2 Differinul nu poate fi aplicat femeilor însărcinate și care alăptează, deci este scris în instrucțiuni și nu trebuie să-i ispitești soarta.

3 Este destul de scump. Dar suficient pentru o lungă perioadă de timp. Apropo, 1-2 de mazăre pot fi suficiente pentru utilizarea seara. Nu uitați că nu trebuie să frecați.

Nu este cel mai bun ajutor în tratamentul inflamațiilor deja formate, diferența este bună pe termen lung, iar cei care au nevoie să scape de inflamații, să le acorde atenție altor mijloace, le-am menționat mai sus (basiron, zinerit, talker)

5 Este puternic combinat cu soarele, prin urmare nu se recomandă utilizarea în vara sau în țările calde. Toamna, iarna este momentul perfect pentru a încerca o diferență.

Differin: recenzii după utilizare

Mai jos vă voi oferi câteva recenzii pe baza cărora puteți trage concluziile:

Anya (cititor):

Folosit în timp util. În clasamentul meu, și o grămadă de fonduri au fost încercate, cu siguranță se situează în top 5. Și poate în topul 3.

Problema la fel ca la multe - uscat după aplicare. Primele 2-3 săptămâni după aplicarea diferenței au fost doar minunate. Toate cosurile vechi au dispărut, iar altele noi nu au apărut. Dar apoi peelingul, uscarea, a decis să se oprească. Nu știu ce fel de piele este necesară pentru a folosi acest remediu. Elefanți, cred. Un cosmetolog familiar a spus că digul trebuie să aștepte până ce trece peelingul. Aha! Doar aici, în spatele acestei scalări apar acnee și mai dureroasă.

În general, trebuia să mă dau jos. Acum folosesc Zinerit, sunt mulțumit și, de-a lungul timpului, greutatea pielii a scăzut, acum apar mai rar. Toate luptele de succes pentru piele!

Daria:

Am suferit de acnee de la vârsta de 15 ani, acum sunt 21. Totul dispare treptat, vreau să spun inflamații, dar problema rămâne cu comedoanele și pielea mea grasă. Am cumparat diferenta in urma cu cateva luni, la inceput am folosit-o oricum, deoarece nu a existat nici un rezultat dupa 1 saptamana, am crezut ca nu a ajutat. Dar, de-a lungul timpului, ea a început să observe că comedoanele, care stăteau pe piele timp de câteva luni, au devenit mult mai puțin. Și asta este în ciuda faptului că nu am mers la curățenie!

Acum, după 2 luni de utilizare aproape zilnică, pot să spun cu încredere că instrumentul este bun și cu siguranță merită cele 600 de ruble pe care le-am petrecut. Instrument excelent!

Revizuiți Assel, dar gelul Differin, puteți citi aici.

Concluzii, părerea mea:

Nu știu, prieteni. Niciodată n-am putut să formulez o opinie holistică dacă diferențiatorul ajută sau nu. Pentru că, de-a lungul întregii perioade de utilizare, mi-am dat seama doar de un singur lucru - diferența îmi usucă pielea. În general, se poate spune că acest instrument nu mi-a fost potrivit, deși în stadiul inițial sa confruntat bine cu funcțiile atribuite acestui instrument.

Apropo, va apărea un videoclip de mai jos, iar acolo cosmetologul spune că deteriorarea este posibilă în stadiul inițial de utilizare, trebuie doar să-i îndurați. Dar nu am putut, pentru că, în afară de peeling, acnea a mers cu o nouă forță. În orice caz, pentru astfel de momente trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră.

Dar, după ce am analizat o grămadă de recenzii pe Internet, am decis că instrumentul a ajutat cu adevărat majoritatea oamenilor. Prin urmare, dacă medicul vă prescrie un diferențial, instrumentul este foarte bun și are sens să încercați.

Cerere imensă! Postați în comentariile care au încercat și care este rezultatul, astfel încât să puteți crea o imagine mai completă.

Ei bine, astăzi totul, voi încerca să scriu mai des!

Roman Berezhnoy

Ei bine, videoclipul care a promis:

Desenează concluzii

Pe site-ul nostru există mai multe tehnici care vă vor ajuta să scăpați de acnee, dar există un singur DAR. Nu toată lumea este ajutată de una sau altă metodă, așa că am elaborat instrucțiuni pas cu pas detaliate care vă vor ajuta într-o casă să eliminați complet toate tipurile de acnee, acnee și puncte negre în 10 zile absolut pentru 100%.

Conform acestei metode, mai mult de 500 de bărbați și femei și-au curățat complet pielea, iar acestea sunt doar cei care și-au trimis feedback și mulțumiri. Până în prezent, nu a fost fixată nici o singură persoană căreia această tehnică nu a ajutat-o.

Am făcut această instrucțiune liberă, pe lângă faptul că nu primim nici un ban de la vânzările de medicamente care trebuie cumpărate. Când copiați un articol, este necesar un link către acest site!

Atenție! Tehnica funcționează numai dacă sunt urmate toate punctele descrise mai jos. Amintiți-vă, nu există nici o pastilă magică și unguent care vă vor curăța imediat pielea.

Etapa pregătitoare:

1) Du-te la acest site și comandă Intraskin (acesta este principalul medicament care are efect terapeutic). Principala caracteristică a medicamentului constă în faptul că pătrunde în pori și vindecă pielea din interior, motiv pentru care, după tratamente, rezultatul este păstrat pentru totdeauna. În plus, nu este dependentă, spre deosebire de omologii săi costisitori.

2) Pentru ca Intraskin să pătrundă în pori, este necesar să le curățați complet, altfel nu va fi nici un sens. Pentru a curăța porii vom folosi o mască neagră. Se poate face singur (citiți pe Internet), dar găsirea tuturor componentelor necesare este destul de dificilă, deci este mai ușor să cumpărați. Și masca de casă curăță porii mult mai rău. Negru comandă mască pe acest site. Va lua 2 pachete, dacă oferiți mai mult - refuzați. Există multe falsuri, deci dacă vă decideți să cumpărați o mască, atunci numai pe site-ul oficial, pe care l-am indicat mai sus.

3) De asemenea, recomandăm să achiziționați această mașină pentru curățarea completă a porilor.

Nu vă fie teamă că trebuie să cumpărați toate astea. Sunt de acord, merită dacă știi că 100% scapă de acnee nu este pentru o săptămână, o lună sau un an, dar pentru viață!

Deci, ați achiziționat toate componentele necesare..

Incepem tratamentul:

1) Reduceți consumul de alimente dulci și grase cel puțin de două ori. Vă recomandăm să consumați mai multe legume. Nu vă faceți griji, aceasta este o măsură temporară, trebuie să suferiți doar 10 zile!

2) Puneți o mască neagră pe față, așteptați 5 minute și apoi îndepărtați cu grijă. Masca va disparea de pe fata cu un film subtire, tot gura care a fost infundata in porii va fi vizibila pe ea. Această procedură trebuie efectuată în primele 3 zile, o dată pe zi (de preferat pe timp de noapte). Apoi scoateți pudra rămasă din pori cu mașina de curățat Spot (instrucțiuni pentru Cleaner Spot în interiorul cutiei)

3) După curățarea profundă a porilor, frecați crema Intraskin cu mișcări circulare pe pielea afectată și nu spălați-o. Mergem la culcare. Această procedură se efectuează zilnic timp de 10 zile.

Asta e tot. Veți spune că toate acestea sunt prea complicate. Nimeni nu a spus că ar fi ușor. Dar, în timp ce îndeplinim toate aceste puncte, garantăm eliminarea completă a acneei și a petelor negre în 10 zile!

Adapalen 0,1% acnee: instrucțiuni

Pentru tratamentul acneei printre mijloacele de uz extern este adesea prescris Adapalen. Este un preparat din grupul de retinoizi, produs sub forma unui gel. Cum să utilizați instrumentul Instrucțiunile de utilizare Adapalen prezentate mai jos conțin informații complete.

Compoziție și efecte terapeutice

Gelul pentru utilizare externă în 100 conține substanța activă adapalene 0,1%.

Compoziția include, de asemenea, ingrediente auxiliare, care sunt propilen glicol, carbopol, metilparaben, edetat disodic, poloxamer, fenoxietanol, hidroxid de sodiu și apă purificată. Principala substanță activă este un metabolit al retinoidului, care are următorul efect asupra pielii:

 • exfoliază celule vechi;
 • stimulează creșterea țesutului reînnoit;
 • ameliorează inflamația;
 • promovează regenerarea rapidă.

Retinoidul previne formarea de comedoane și pete negre, deoarece normalizează procesul de keratanizare și previne îngroșarea sebumului, care părăsește în mod liber conductele fără a le înfunda. Procesul inflamator din porii tratați treptat dispare, rezultând în roșeață, ulcerații și alte simptome de acnee fiind eliminate, iar pielea devine sănătoasă.

Având un efect de exfoliere, componenta activă ajută la scăderea nu numai a punctelor negre, a petelor negre, dar și a petelor de acnee.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul este prescris pentru acnee vulgaris (acnee vulgaris), care se găsește atât la adolescenți, cât și la adulți.

Cum se aplică Adapalen

Adapalen manual recomandă aplicarea o dată pe zi, imediat înainte de culcare. Trebuie să spălați mai întâi și să curățați temeinic fragmentele de sebum și de alți contaminanți.

Substanța este distribuită uniform într-un strat subțire, evitând zonele cele mai sensibile, care includ buzele și pielea din jurul ochilor.

Primele îmbunătățiri sunt observate după 1-2 luni de utilizare obișnuită. Recuperarea completă are loc după trei luni de tratament.

Durata de aplicare depinde de gravitatea acneei și este determinată de medicul curant.

Contraindicații și reacții adverse

Nu se poate utiliza în timpul sarcinii și alăptării la femei. Dacă aveți seboree, eczeme sau dermatite, trebuie mai întâi să consultați un dermatolog înainte de utilizare.

În cazul hipersensibilității la componenta activă, este imposibil să aplicați medicamentul pe piele. De asemenea, utilizarea sa este interzisă în zone care încalcă integritatea capacului de protecție.

Substanța activă poate duce la apariția reacțiilor adverse, dintre care principala cauză este apariția pufului și exfolierea excesivă a pielii. În acest caz, trebuie să întrerupeți utilizarea medicamentelor și să consultați un medic.

Compatibilitatea medicamentului

Gel Adapalen își mărește efectul terapeutic în timp ce utilizează clindamicina, un antibiotic din grupul de lincosamide. Compatibilitate bună cu medicamentul și peroxidul de benzoil.

Retinoidul nu este recomandat în același timp să se aplice cu mijloace care posedă acțiunea de uscare. Acestea includ sulf, alcool, acid salicilic și resorcinol.

Medicamentul este incompatibil cu alte retinoide, deoarece poate provoca hipervitaminoza A.

Măsuri de siguranță

În timpul tratamentului cu adapalen se recomandă eliminarea completă a expunerii la soare. Acest lucru se datorează faptului că substanța activă poate cauza arsuri și pigmentarea indusă pe piele. Din acest motiv, în timpul soarelui, când ieșiți în afară, purtați mâneci lungi și aplicați o protecție solară cu un filtru foto de cel puțin SPF 30 (de preferat 50) pe fața dumneavoastră.

Dacă doriți să faceți plajă, opriți aplicarea gelului timp de 1,5 zile înainte de procedura planificată. După expunerea la soare, medicamentul nu este utilizat a doua zi.

În timpul perioadei de utilizare a cremei, ar trebui să refuzați spălarea cu conținutul de substanțe agresive și de uscare, care includ alcoolul și acidul salicilic. Acest lucru poate crește riscul reacțiilor adverse, cum ar fi exfolierea excesivă a pielii.

În caz de mâncărime, arsuri și înroșire după aplicare, produsul se spală imediat și refuză utilizarea în continuare.

În tratamentul retinoidului ar trebui să fie exclusă utilizarea cosmeticelor cu proprietăți comedogene.

Preparate bazate pe adapalena

În vânzare puteți găsi următoarele geluri și creme cu adapalene, folosite pentru acnee:

 • Adaklin;
 • Adolat;
 • Differin;
 • Klenzit;
 • Effezel.

Adaklin este o cremă pe bază de retinoid sintetic. Are aceeași compoziție ca și gelul Adapalen. Principiul de funcționare și schema de tratament cu medicamentul sunt aceleași.

Adolenul este produs sub formă de gel și nu este diferit în ceea ce privește compoziția și mecanismul de acțiune de la mijloacele anterioare.

Principalul ingredient activ al Differin este același retinoid sintetic. Disponibil sub formă de cremă și gel. Prima dintre ele are o textura mai grasa si mai groasa, este destinata pietii mai sensibile, al doilea are capacitatea de a fi absorbit mult mai repede si sa nu lase urme in urma.

Klenzit pe lângă retinoid conține clindamicină. Datorită celei de-a doua componente, medicamentul are un efect antibacterian, permițându-vă să opriți mai repede procesul inflamator din dermă și să opriți creșterea microorganismelor patogene. Durata medie a tratamentului cu un medicament combinat este de 1 lună.

Effezel include adapalen și peroxid de benzoil. Componentele active au un efect sinergie, adică sporesc efectul terapeutic unul altuia. Instrumentul prezintă activitate antimicrobiană, reduce rapid inflamația și reduce semnificativ producția de sebum. Gelul este prescris pentru acnee și erupție papulopustulară.

Analogi ai gelului Adapalen

În cazul intoleranței individuale la adapalen, medicamentul poate fi înlocuit cu retinoizi locali cu conținut de alte substanțe active, care includ:

 • Unguent retinoic;
 • Retasol;
 • Tazorak.

Retasolul este produs sub formă de soluție, principala componentă activă a acestuia fiind izotretinoina. Medicamentul în plus față de efectul antiinflamator are un efect de uscare datorită conținutului de alcool din compoziție. Din acest motiv, soluția nu este recomandată persoanelor cu piele deosebit de sensibilă. Are aceleași indicații pentru utilizare ca un unguent retinoic.

Tazorak este un medicament eficient prescris pentru acnee. Ingredientul activ al medicamentului tazaroten este un retinoid de generația a treia, care este prescris atât pentru acnee, cât și pentru rozacee. Durata tratamentului cu o cremă este de 8-12 săptămâni. Astăzi este unul dintre cele mai scumpe retinoizi pentru uz extern.

Recenzii de gel Adapalen din acnee

Comentariile utilizatorilor oferă o imagine clară a eficienței Adapalen pentru acnee.

lumină:

Împotriva acneei, medicul ia prescris pe Differin. Înainte de aceasta a folosit Zenerit, dar efectul era zero. Gelul a început să curățe pielea de erupții cutanate după câteva săptămâni. Sunt tratat cu mijloace pentru a treia lună, iar anghilele au dispărut aproape complet. Sper pentru un tratament complet cu acest medicament.

Karina:

Adapalen crema a fost mult timp sfătuiți de un dermatolog. Din acnee, ajută bine, numai rău, că nu puteți să faceți plajă în timpul tratamentului, în caz contrar pigmenții nu pot fi evitați.

Paul:

Unguent Adapalen folosit de numirea unui dermatolog. Medicamentul nu mi se potrivea, aproape imediat a început o peeling puternic și mâncărime pe piele. A trebuit să refuz să folosesc în continuare și să o înlocuiesc cu un alt gel.

Adapalen Recenzii

Formă de eliberare: gel

Evelina (recenzie neutră)

Îmbunătățirea nu înseamnă vindecare

Acesta este un analog al lui Differin, care este mult mai ieftin, dar rareori unde este vândut. Textura este cremă destul de groasă și grasă. Dar dacă îl aplici peste noapte, este complet absorbit și te trezești cu pielea uscată, ca și pergamentul. Remediul nu numai că se usucă sălbatic, dar, de asemenea, mi-a cauzat o peeling teribil, pielea sa târât în ​​bucăți pe toată durata tratamentului. Pielea era mereu roșie, iritată, foarte sensibilă, dar toate cosurile și căpșunile care au apărut au început să izbucnească pur și simplu și să se vindece în doar câteva zile, fără să lase urme. Numai acum, noii cosuri nu s-au oprit cu crawlerea pana la sfarsitul celor 3 luni, perioada de tratament standard. Am fost tratat pentru încă 2 luni, dar rezultatele nu au fost impresionante. Da, nu mai aveam acnee, inflamația a început să dispară mai puțin și era mai mică, dar nu m-au lăsat niciodată în pace.

Marina (recenzie pozitivă)

Cu această cremă o mulțime de dificultăți. Nu e sigur dacă să sfătui pe cineva să-l contacteze. A fost folosit timp de trei luni, cu speranța de a scăpa de acnee. Suferința în aceste luni a avut multe. Crema poate fi aplicată numai pe timp de noapte. Aplicați pe timp de noapte - dimineața vă treziți cu o piele complet uscată a feței, de aceea trebuie să vă petreceți suplimentar pe agenți de hidratare. În plus, după cremă, pielea se prăjește. Picături noi apar peste noapte și se usucă imediat. Tot timpul are o impresie grozavă. Și, deși la sfârșitul tratamentului, acneea a devenit într-adevăr de câteva ori mai mică, nu cred că voi repeta această experiență.

Tatyana (recenzie pozitivă)

Am cumpărat acest drog fiicei mele când a început să aibă o vârstă de tranziție și ea a dezvoltat acnee persistentă. Ne-am adresat unui dermatolog care ne-a numit Adapalen. Am simțit efectul în aproximativ o lună. Pielea feței nu a fost atât de uleioasă, a început să se normalizeze, și inflamația a început să dispară. Noile acne și pete negre au apărut mult mai puțin. Fiica a folosit drogul seara, de atunci ea nu a folosit încă machiajul, apoi și-a spălat fața cu apă caldă, și-a înmuiat fața cu un prosop și a pus o cremă (nu ar trebui folosită săpun și spumă). Vă recomandăm să citiți instrucțiunile de utilizare înainte de utilizare, există caracteristici în aplicație.Am încercat, de asemenea, eu însumi: am șters puncte negre, mi-a plăcut totul. Crema nu a avut efecte secundare. În general, medicamentul este foarte eficient. Dintre caracteristicile pozitive vreau să menționez, de asemenea, costul scăzut al medicamentului de 250 de ruble. și disponibilitatea în farmacii ale orașului.

Yury (recenzie pozitivă)

Lupta împotriva acneei și inflamației pe față.

Am 24 de ani, având în continuare acnee de la școală, cel mai problematic este gâtul, nu era loc de locuit, m-am dus la un dermatolog la clinică, mi-a dat o transfuzie de sânge, de mult timp nu am putut să mă întâlnesc pentru a merge la această transfuzie. După o jumătate de an, am decis că după procedură nu am observat niciun efect special, nu mi sa părut aproape nici un sens și nu era prea mult gât. M-am dus la un alt dermatolog și ma numit Adapalen, un curs de 3 luni. Am folosit această cremă în fiecare dimineață, și noaptea, mi-am pătat atât gâtul, cât și fața. După o săptămână de utilizare, a apărut o inflamație considerabil mai mică la nivelul gâtului, cicatricile devenind mai puțin vizibile. O lună mai târziu, practic nu exista roșeață pe față, nu apare o nouă acnee pe față, pielea devenea mai fină și mai sănătoasă. Pielea mea este uleioasă, în instrucțiunile pentru medicament este scris că îndepărtează umbra uleioasă, așa că a fost, după trei zile de utilizare. Medicamentul în sine nu usucă pielea, după utilizare pielea devine un aspect revigorant, crema însăși nu miroase în mod special, am ieșit o oră mai târziu, după aplicare.

Irina (recenzie pozitivă)

Sa întors la față un aspect sănătos

După cel mai puternic eșec hormonal, am avut acnee și cosuri pe fața mea. În fiecare lună m-am dus la cosmetician pentru a curăța fața și a făcut măști de curățare speciale, dar efectul a fost suficient pentru o maximă de o săptămână. Ea a sfătuit crema Adapalen, a spus că îi ajută pe mulți. Crema este foarte grasă, dar este aplicată cu un strat subțire și este absorbită rapid. În primele două săptămâni mi sa părut că pielea se usucă din cremă, dar apoi acest sentiment a dispărut. În fiecare zi, vechea acnee a dispărut, altele noi nu au apărut, iar anghilele s-au evaporat. Timp de o lună, am obținut pielea perfectă, dar am aplicat crema zilnic, pentru noapte.

Differin

Forme de eliberare

Instrucția diferina

Differin (adapalen) - un medicament pentru tratamentul acneei. Acneea (acnee) este o boală comună care afectează aspectul și, din acest motiv, are un efect semnificativ asupra stării psiho-emoționale. Differin - un reprezentant al unei noi generații de retinoizi sintetici. Acesta este singurul medicament care este inclus în standardele terapeutice internaționale pentru tratamentul acneei comedonale. Medicamentul poate fi utilizat pe toate tipurile de piele, în timp ce majoritatea altor medicamente topice sunt potrivite în principal pentru pielea grasă. Disponibil sub formă de gel și cremă. Rezultatele vizibile ale farmacoterapiei sunt observate după o săptămână de utilizare a medicamentului: comedoanele (punctele negre) sunt cu 37% mai puțin decât înainte de începerea tratamentului. Durata medie a tratamentului este de 3 luni. La sfârșitul cursului de droguri, punctele negre devin mai puțin cu 70-75%. Differin are acțiune comedonoliticheskuyu, datorită căreia frecvența apariției noilor comedoane este redusă semnificativ. Differin a apărut în țara noastră în 2002 și, până în prezent, a fost colectată o bază impresionantă de dovezi cu privire la acest medicament. Medicamentul este eficient atât în ​​cadrul terapiei monoterapeutice, cât și în tratamentul combinat al acneei, ca parte a terapiei complexe. Differin își realizează efectele numai asupra pielii, nu este absorbit în fluxul sanguin general și nu provoacă apariția unor reacții adverse sistemice nedorite.

Componenta activă a medicamentului adapalen favorizează reînnoirea regulată a celulelor pielii, normalizează keratinizarea și diferențierea epidermei. Differin are antiinflamator (previne fluxul proceselor patologice datorită influenței directe asupra legăturilor reacției inflamatorii), comedonoliticheskimi (elimină comedoanele mature și previne dezvoltarea acneei), anticomedogen (previne apariția microcomediei). Medicamentul nu posedă un efect fotosensibilizant, ceea ce face posibilă utilizarea acestuia cu expunere ocazională la lumina directă a soarelui. Frecvența utilizării - 1 dată pe zi. Timpul optim de utilizare - înainte de a merge la culcare. Zona pielii, care ar trebui să aplice medicamentul, trebuie să fie curată și uscată. Differin este un medicament sigur, a cărui utilizare implică doar un risc minim de efecte secundare. Reacțiile locale rare sunt posibile sub formă de hiperemie și piele uscată. Medicamentul este contraindicat persoanelor cu hipersensibilitate la adapalen, precum și femeilor însărcinate și care alăptează. Differin este bine combinat cu alte medicamente pentru tratamentul acneei, produse de machiaj și cosmetice pentru hidratarea pielii. Differinul nu funcționează bine cu produsele cosmetice care provoacă un efect de uscare sau irită pielea (de exemplu, produse care conțin etanol).

Cum sa scapi de acnee?

Differin (D.) - este un nou instrument eficient în tratamentul acneei, al cărui compoziție include o nouă generație de retinoid - adapalen. Acțiunea activă a adapalenei se datorează keratinizării, de asemenea are un efect antiinflamator ușor. Ajută la lupta cu vestitorul acneei, și anume comedoanele.

Cum să aplicați?

Acesta poate fi aplicat atât pe întreaga suprafață, cât și direct pe infraroșu. Aplicați pe piele curată și uscată o dată pe zi noaptea. Mulți oameni preferă să utilizeze medicamentul pe timp de noapte, dar dacă crema nu este absorbită, atunci fii atent, pentru că noaptea crema este smulsă pe toată fața și devine pe ochi, pleoapele și aceste locuri încep să se usuce puternic, ducând la iritații severe. În acest caz, este mai bine să folosiți un hidratant, Panthenol sau Bepanten în locuri uscate. Poți pune o mască pentru ochi noaptea, cu ochii tăi închisi pentru a nu vedea lumina.

Înainte de a le aplica pe piele, trebuie să urmați câteva reguli:

 • trebuie să spălați, să nu încercați să utilizați produse care conțin săpun și alcool, deoarece acestea vătămă pielea prin drenarea acesteia. Este preferabil să dați spumă, geluri pentru spălare.
 • ștergeți-vă pe față, așteptați 5-15 minute și începeți să aplicați medicamentul. Nu este necesar să aplicați o mulțime de cremă / gel pe față, aplicați astfel încât să fie imperceptibil pe piele faptul că aveți cremă pe față. Ștergeți orice șervețel în exces.
 • Evitați formarea cremei în ochi, lângă ochi (pleoape, sub ochi), pe mucoase, pe buze.
 • Puteți utiliza hidratanți (hidratant, derivați ai d-panthenolului).
 • Nu aplicați crema pe piele arsă, pieptănat, tăieturi sau alte răniri.
 • renunța înseamnă că provoacă uscarea.

Dacă Differin provoacă uscăciune și iritație severă, o arsură? În caz de iritare, piele uscată, arde, puteți întrerupe tratamentul timp de 1 zi și apoi continuați, reducând doza. Dacă uscăciunea este constantă și sunteți foarte îngrijorat, începeți să utilizați un hidratant, sau Bepanten / Pantenol. Numai arderea cu panthenol. Dacă sunteți complet nedoriți, ar trebui să refuzați medicamentul.

Ce este adapalen, cum diferă de alte retinoide? Retinoidele sunt palmitatul de retinol și acidul retinoic (izomerii săi trans și cis). O moleculă de retinoid cu activitate de vitamina A constă dintr-un inel * -ionon, un lanț polian lateral și un cap polar, care este localizat la capătul lanțului lateral. Adapalen este inele de benzen interconectate fără lanț lateral și cap polar. Datorită mimarea structurii de inel * inel inono, adapalen, aparent, se poate lega de receptorii retinoizi, dar retinoid nu este și, prin urmare, a fost numit Vernarom Bollag (retinoizi creator) arotinoidom - adică substanța asemănătoare cu retinoidul. Condițional, adapalen a început să fie numit retinoid de generația a treia.

Întrebări frecvente

1. Când trebuie să renunț la diferențial?

 • dacă aveți alergii,
 • dacă luați alte retinoizi (POA, capsule de retinol, beta keratină),
 • dacă utilizați alte produse care usucă pielea (sulf, zinc, acid salicilic etc.)
 • dacă aveți fisuri, leziuni, răni, eczeme, cancer de piele,
 • dacă există o arsură a pielii.

2. Ce efecte secundare poate provoca?

3. De unde știu dacă am o supradoză? De regulă, adapalen nu poate provoca o supradoză gravă a corpului, deoarece practic nu este absorbit în piele. Dacă apare o supradoză, se exprimă prin uscarea severă a pielii întregului corp, mușchii încep să se contracteze și să doară - acestea sunt semnele cele mai evidente.

4. Cum să vă protejați pielea de soare în timpul verii? Este mai bine să cumpărați un hidratant cu protecție UV. Sau cumpara o crema speciala pentru protectie solara, Exfoliac nu a fost rau.

5. Cu ce ​​combinați medicamentul?

Rapa scrie:
Eu folosesc differin și skinoren. Am observat că ceva din aceste produse sau o combinație dintre ele înmoaie conținutul porilor, este mai ușor de îndepărtat. Spre deosebire de recenzii, petele de la Skinoren nu au dispărut, fața nu a fost albită. Acest amestec nu a afectat conținutul de grăsime al pielii, dar impresia de ansamblu a fost de 4.

Este mai bine să folosiți o astfel de schemă dacă aveți pete negre, inflamații mici și multe comedoane.

Kitty scrie:
Și un dermatolog din Kiev ma sfătuit să-l părăsesc pe D. și Skinoren, pentru că combinarea lor duce la subțierea pielii și o creștere a capilarelor pe față.
Nu vreau să te dezamăgesc, pentru că ea însăși a fost fericită că, în cele din urmă, sa găsit ceva non-antibiotic.

Robert sfătuiește:
D. poate fi combinat cu Zenerit. Acest lucru este menționat în instrucțiunile pentru D. - poate fi combinat cu eritromicina (Zenerit).

Utilizați această schemă este mai bună dacă aveți o mulțime de elemente inflamatorii, comedo.
Dacă nu există o mulțime de inflamații, atunci este mai bine să renunțăm la Zinerit.

Veterrrr
Citiți în mod repetat despre această schemă: dimineața - doar BP (Baziron / Ugresol), seara - numai D..
4-6 luni. Eu o folosesc singură, mă ajută perfect.

Este considerată o schemă universală care ajută la orice severitate a acneei, dar este ineficientă cu punctele negre.

6. Poate fi combinat cu proceduri precum curățarea feței, peelingul glicolic sau cel puțin utilizarea scrubs acasă? Nu este recomandată, vă puteți răni grav pielea. Gândește-te singur, adapalene subțiriază pielea și chiar vrei să o influențezi. Pielea nu va sta și se va deteriora. Ai nevoie de capricii din cauza inflamației?

7. Îi ajută pe D. din comedoane?

Amelia
Nu aveam atât de multe comedoane. Crema ajută la inflamațiile roșii. Am folosit-o la un moment dat pentru a indica și am fost convins de asta.

Mila
Pentru mine, D. a îndepărtat de asemenea inflamațiile în cea mai mare parte roșii, iar comedoanele negre au apărut mai mult și pielea a devenit sensibilă.

Anya
Am folosit gel. Comedones - marea, în aproximativ 2-3 luni, mai ales foarte mult. Nu cu nimic combinat.

Albert
Mulți au remarcat faptul că formarea de comedone este în creștere în D., sau formarea celor existente nu scade. Cu ceva timp în urmă, chiar au discutat de ce s-ar putea întâmpla acest lucru, dar nu au găsit nici un răspuns clar. Am comedoane din crema limpede reduse. Poate pentru cei cu care D. intareste comedoanele, aceasta nu este legata nu de substanta activa in sine, ci de componente suplimentare?

8. Ajuta cicatricile? Nu ajută.

9. Cât ar trebui să fie efectul? Toată lumea o are diferit, cineva după câteva săptămâni, cineva după câteva luni. Privind ceea ce vă așteptați, dacă doriți să scăpați de comedoane, rezultatul poate fi văzut după 3 luni.

10. Este posibilă combinarea tăbăcirii, concealerului cu medicamentul? Atunci când tratați acneea, este important să respectați regula chimiei străine pe față. D. - Îndepărtează pielea și o face sensibilă. Deci nu puteți folosi nici un mijloc iritant. Dacă nu aveți altă cale de a ascunde defectele, utilizați-le, asigurându-vă că nu afectează în mod negativ pielea.

11. Ce este crema sau gel mai bun? Pentru gelul de piele grasă este mai bine, pentru crema uscată.

12. Este posibilă planificarea sarcinii folosind D. și poate fi utilizată în timpul sarcinii?

În timpul sarcinii nu se poate utiliza și în timpul alăptării.
Cu câteva luni înainte de sarcină, este mai bine să nu mai folosiți medicamentul.

13. Îi împrăștie porii?

cireașă
După anulare, totul sa întors la locul meu, deși drogul mi-a ajutat până acum perfect, dar acum, când am reînnoit D., porii mei se îngustează.

Și ce credeți că se poate face a doua zi după D., după spălare, aplicați punctul SOS cu salicilic? Și SOS are nevoie de vreun fel de fonduri? Sau să aștepte până când vor părăsi D?

Lana
IMHO, dacă punctul și nu o suprafață mare a feței, atunci nu vă faceți griji. În orice caz, am aplicat uneori alcool salicilic până la un punct. Dar cu pielea sensibila, este evident necesar sa se uite la reactie.

Și ce altceva este caracteristic: uneori i-am lăsat pe D el însuși cu un punct pe un coș de maturare - ma ajutat foarte mult și el sa uscat imediat.

14. Ar trebui să folosesc D ca un instrument SOS? Adică, pentru inflamația punctului. Are sens să folosești D, dacă pielea este uscată, tensionată și subțire, atunci de ce nu, poți. Mulți oameni o folosesc în acest fel.

15. Are loc agravarea după D? Da, se întâmplă că aceasta este o reacție normală la medicament, temporar, în curând ar trebui să treacă.

16. Differin reduce grăsimea? Ar trebui, pentru că este un keratolic, dar din anumite motive nu se confruntă întotdeauna cu această problemă.

17. Se spune că retinoizii pot preveni ridurile, este adevărat? Probabil, retinoizii și cutii (dacă sunt administrate pe cale orală sau folosesc preparate cosmetice), dar nu sunt adaptate. Mai degrabă, D. va usca pielea mai mult, ceea ce va promova aspectul ridurilor, mai degrabă decât să vă scutească de ridurile existente.

Jurnal de "o singură dragoste"

Robert
Voi spune despre experiența mea în utilizarea Differin. Eu folosesc mai mult de jumătate de an. În primele trei zile, fața a fost fulgi, au apărut o roșeață semnificativă și am încetat să-l folosesc timp de 2 zile. După ce a fost reluată din nou și nu s-a mai observat roșeață, chiar dacă am folosit o cantitate mare de gel. Inflamația a continuat să apară. Aș spune chiar că a existat o ușoară deteriorare. Acneea a fost ridicată, greu, mai ales pe obraji, pe care nu am avut-o niciodată înainte. Practic, am inflamație chiar deasupra gâtului. Poate că este deffirin în interiorul toate trage?

După 2 luni:
- pielea grasă nu a scăzut deloc, a devenit mai mult. Înainte de a folosi D., nici măcar nu sa gândit la agenți de mat. Probabil datorită faptului că crema însăși este uleioasă.
- inflamația continuă să apară. Dar ei trec mai repede și apar mai rar.
- fruntea a șters toate.
- au fost anghile, greu. Înainte de a aplica D, am avut doar inflamație.
Nu voi consulta un doctor, voi avea destule consultări pe parcursul ultimilor ani.
...
După 4 luni:
1. D nu are nici un efect asupra erupției cutanate și a grăsimii.
2. Pielea a devenit puțin mai netedă în culoare.
3. Dar porii au devenit mai pronunțați.

După 6 luni:
Mi-am dat seama că asta nu a fost remedia mea, acnee, așa cum a apărut și apare. Foarte uleios, cu toate că adapalenul este un keratol. Am decis să nu mai folosesc asta, deși am fost parțial mulțumit de rezultat.

Rezultatele tratamentului

Medicamentul diluează pielea, din cauza căruia comedoanele existente încep să dispară. În plus, noua acnee nu se mai formează. Există un ușor efect antiinflamator.

Lolita

Am raportat cu privire la utilizarea de cremă medicinală de la 17 martie la 2 iunie, un curs de 3 luni. Deci, nu mai exista acnee pe fata, comedone, sunt mai putine puncte negre (cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca crema a redus continutul de grasime al pielii si comedoanele au incetat sa apara), dar nu atat de mult incat crema este un panaceu, fata este mult mai buna. În primele săptămâni de utilizare, a fost ceea ce se numește un efect dramatic - a devenit mai frumos, nu s-au observat nici peeling, nici iritație.

Lina
Într-o singură noapte, pe bărbie au apărut 11 inflamații majore. Aceasta este ceea ce agravare? D. Folosesc a treia săptămână. N-am avut niciodată asta. A apărut un număr maxim de 2-3 la un moment dat. Iar aici sunt foarte multe imense - sunt într-o panică. Cât timp poate continua acest lucru?

***
Sem
pentru a patra lună de utilizare, fața mea era acoperită cu comedoane.

***
Aida
Eu folosesc D. luna a doua. În primele câteva zile, pielea se încleșta, nu era roșeață, dar noaptea era ca și cum scalpul era înlăturat. Acum, pielea, aparent, sa obișnuit, nu simt nici un disconfort. Fața, așa cum am scris deja, a devenit oarecum mai bună, deși acum câteva zile au apărut din nou trei inflamații roșii pe frunte. În general, D. ajută cel puțin, dar nu complet.

***
Anya
I D. la început curățat foarte bine toate inflamațiile, dar după aproximativ o lună de utilizare, comedoanele au început să apară. Și acum 2 săptămâni, toate aceste comedoane au fost inflamate în siguranță, iar acum această inflamație nu este îndepărtată de nimic.

***
marina
Îmi place D., nimic mai bun atât de potrivit pentru pielea mea decât el. Nu a provocat disconfort: roșeață, peeling, mâncărime - toate acestea mi-au trecut. La începutul tratamentului a apărut o ușoară inflamație, însă aceasta a fost mult mai rapidă decât înainte. Și acum, după 6 luni de utilizare, fața mea a devenit uniformă, porii mei s-au micșorat puțin și aproape toate comedoanele au dispărut. Pielea a devenit considerabil mai subțire. Mi-e teamă să arunc chiar D.

O observație interesantă a celor care folosesc frecvent D: Peeling retinoic

"Ieri am scărpinat o doză mare de D., am primit un peeling retinoic. Undeva după 2-3 ore a observat. Apoi și-a schimbat mintea pentru a experimenta și a spăla. Dimineața, fără roșeață, dar pielea a devenit predispusă la iritație - bărbieritul a reacționat cu roșeață și ciupitură. Până seara, pielea aproape a revenit la normal. Dintre efectele pozitive ale dozelor mari, sa observat doar peeling, adică a devenit netedă și curată, comedoanele mici trebuie îndepărtate cu exactitate "- acesta este unul dintre momente.

"Mi sa întâmplat de câteva ori că a trebuit să perebukhiv D. pe față (atunci când am tăiat tubul pentru a ajunge la rămășițele), efectul este într-adevăr ca un peeling cu retinoizi. După câteva zile, stratul superior se îndepărtează rapid și uniform, rămân pielea netedă, comedoanele (dacă există) sunt îndepărtate foarte ușor. "

Adapalen - tratamentul pielii cu retinoide. Succesele și greșelile mele

Buna ziua tuturor! Cu mult timp în urmă, aveam de gând să scriu o revizuire despre acest farmacist destul de complicat pentru acnee, pe care am încercat timp de 3 luni. Inițial am vrut să scriu un jurnal de revizuire, dar am realizat că ar fi un text prea mare pe care nimeni nu ar vrea să-l citească. Prin urmare, voi descrie cele mai de bază puncte de utilizare, vă spun despre succesele mele și dezamăgirile, în principal din cauza erorilor în cerere.

Deci, am aflat despre retinoizi pe un site foarte bun despre tratamentul acneei. Creatorul său, Mikhail Chursa, este pur și simplu un geniu, în opinia mea, oferă foarte multe informații despre tratamentul acneei gratuit, traduce texte, videoclipuri, recenzii care sunt doar un fel de înger, nu o persoană! Mulțumesc mult! Deci, pe acest site, am aflat că cel mai eficient tratament împotriva acneei din lume este retinoizii - în general, derivații vitaminei A (retinol). Ei au un spectru complet de acțiune asupra cauzelor care stau la baza acneei: secreție excesivă de sebum, pori înfundate, inflamație.

În Rusia, cel mai celebru medicament care conține un retinoid numit adapalen este Differin - gel. Costă aproximativ 185 de grivne, la fel de mult ca Baziron, pe care îl iubesc. M-am uitat de mult timp la el și nu am îndrăznit să cumpăr totul, și apoi, în mod accidental, am văzut crema de Adaklin în farmacie, care conținea același retinoid, în aceeași doză, în timp ce Adaklin costă de 2 ori mai ieftin! Nu am putut trece de o astfel de unealtă și i-am cumpărat imediat. Apropo, pentru că nu l-am văzut în ferestrele deschise. Retinoidele sunt de asemenea conținute în remediile Klenzit și Klenzit S.

Un avantaj suplimentar mi se părea că era o cremă și nu un gel și nu se va usca atât de mult.

Așa că am cumpărat-o și am început să o folosesc. Cremă, densă, de culoare albă, cu un miros medical, fără arome. Ușor de aplicat, prima față uleioasă, apoi complet absorbită. Vă spun imediat despre caracteristicile utilizării retinoizilor:

- adapalena este un retinoid sintetic, are cel mai mic risc de formare de substanțe toxice pe piele în timpul decăderii (ceva de genul asta)

- retinoizii sunt aplicați pe piele numai noaptea - lumina soarelui, chiar și prin ferestre, cauzează descompunerea retinoizilor, formarea de substanțe toxice pe piele

- Retinoidele sunt substanțe instabile, prin urmare este de dorit să le aplici separat de tot! în nici un caz cu preparate acide (ANA și BHA - acid salicilic), deoarece acizii distrug retinoizii și, în cel mai bun caz, nu veți obține niciun efect de la ei

- Este mai bine să aplicați retinoizi la 20 de minute după spălare, când pielea după curățare se va calma și "va veni la viață" - așa că vor fi mai bine asimilați

- este imposibil să începeți imediat utilizarea de retinoizi cu doze mari - începeți cu o distribuție ușoară în zonele cele mai problematice, nu urmați principiul "cu cât mai mult, cu atât mai bine" - aici nu va funcționa, deoarece adapalen are un efect atât de puternic și ciudat încât este mai bine să îl aplici mai puțin

- atunci când utilizați orice retinoid, ar trebui să utilizați protecție solară, deoarece retinoizii cresc foarte mult fotosensibilitatea

Și acum despre impresiile mele de utilizare.

În prima lună, mai ales în primele 2 săptămâni, am simțit că pielea mea a devenit nebună. În primul rând, după ce am aplicat crema de grăsime Adaklin în general înainte de culcare, dimineața m-am trezit cu o piele complet uscată a feței! Pentru mine a fost doar un șoc - nu am avut pielea uscată și nu am idee ce să fac cu ea, nici măcar nu aveam hidratante normale. Și nu numai pielea pe care a fost aplicată crema uscată, ci totul în jurul, de exemplu, pielea pleoapelor, pe care Adaklin cu siguranță nu a primit-o. A trebuit să găsesc și să folosesc în mod constant cremă de ochi. Acum este AURUM de la Belita-Vitex - momentan singura cremă pentru pleoape care nu înțepă pielea.

Apropo, despre prindere - când am folosit Adapalen, mi-a fost destul de dificil să ușurez uscarea și iritarea cu ceva, pentru că practic tot ceea ce am încercat să fac a fost furnicături și arsuri. Deși câteva metode, inclusiv, destul de ciudat, esența BB-cremă ieftină s-au dovedit a fi doar o mântuire pentru mine - ea a fost hidratată, umedă și nu a prins-o și a mascat toată înroșirea și peelingul.

O altă nebunie a pielii este pur și simplu rata irelevantă de formare și dispariția unei noi acnee. Literalmente, într-o zi, am avut o nouă acnee, am maturizat și am suferit un cos - aproape în fiecare zi. Chiar și bolnavul profund subcutanat! Acnee răniți aproape în fața ochilor noștri. Ca și cum pielea a decis într-o săptămână să-mi dea toate surprizele pe care le-am pregătit timp de o lună. Peeling - a fost doar un coșmar! Nu numai că există niște cochilii mici, iar pielea de 1-3 mm se exfoliază și se desprinde de la sine, mai ales în locul cosmurilor din trecut.

Apropo, plus faptul că pielea, când a folosit Adaklina pentru noapte, a rămas mată aproape toată ziua.

Am experimentat curajos toate aceste focuri de artificii pe fața mea, anticipând un miracol că după 3 luni voi obține un rezultat pozitiv pozitiv sub forma de piele curată și absența acneei. După a treia săptămână, ororile au dispărut și am început să mă bucur de primele rezultate.

Dar știți, fete, minunea în sensul complet al cuvântului nu sa întâmplat.

Au trecut 3 luni, iar rezultatul cel mai stabil pe care îl am acum este o reducere a numărului de acnee, vizibilitatea lor mai mică (vaspalenye sunt extrem de rare) și faptul că acestea trec rapid fenomenal. Picături mici de suprafață au încetat să apară. Nu există cicatrici și pete de acnee. Comedonele sunt încă acolo, și puncte negre. În opinia mea, acesta este un lucru ciudat, slab și cu siguranță nu rezultatul pe care îl așteptam. Apropo, în teorie, retinoizii contribuie la întinerirea pielii - ceea ce cu siguranță nu am observat.

Recunosc că este vina mea - nu am respectat toate regulile pe care le-am scris mai sus. Doar pentru că nu toată lumea știa. Am folosit un remediu de curățare a acidului salicilic, am aplicat crema imediat după spălare. Aceasta înseamnă că a înrăutățit efectul cremei. De asemenea, ea a folosit Baziron dimineața, ceea ce a dus la creșterea efectelor secundare sub formă de uscăciune și degresare.

Trei luni mai târziu, încă mai am puțină cremă, am corectat toate greșelile pe care le-am făcut înainte și am folosit resturile alternant cu crema Skinoren - ziua Adaklin, ziua Skinoren. Skinoren conține acid azelaic, dar când se utilizează alternativ, acestea nu apar cu mine. Și știi, a devenit evident mai bine! Reducerea dozei de Adaklina nu a agravat starea pielii. Skinoren se pare că își face treaba.

Cred că, folosind resturile de Adaklin și Skinoren, voi încerca din nou retinoizii și poate că voi cumpăra din nou Adaklin - un analog mult mai ieftin al lui Differin. Vă sfătuiesc să încercați și, cel mai important, să nu repetați greșelile mele, să le folosiți corect! Vă sfătuiesc să folosiți o freză ușoară fără acizi în timpul aplicării pentru a facilita procesul de exfoliere.

TOTI BUNE SI KITTENI!

Înregistrați navigația

Adapalen - tratamentul pielii cu retinoide. Succesele și greșelile mele: 9 comentarii

Vă mulțumim pentru o astfel de recenzie detaliată și de ajutor! Ai folosit creme cu retinoizi, de exemplu Klenzit sau Klenzit-S? Și ce remediu ai spălat?

Vă rog. Nu am folosit alte mijloace cu retinoizi. Spălarea în timpul cursului a fost diferită: Biocon, stopproblem de gel salicilic (spălat cu burete), în ultima etapă - VICHI Normaderm.

Vă mulțumim pentru o astfel de recenzie detaliată! Am învățat câteva lucruri pentru mine, despre care nici măcar nu am ghicit. Îmi poți da un sfat? Ați scris că această cremă nu interacționează cu acizii (AHA, BHA). De astăzi am decis să folosesc această cremă, dar o dată pe săptămână fac o mască cu acizi (Excoliant Bark). Acolo sunt ingrediente active din fructe și acizi lactici. Ar trebui să o aplic acum, crezi?

Yana7775, pentru sănătatea ta! Dacă planificați numai această mască din îngrijirea acidă, atunci probabil că nu va afecta efectul cremei retinoid - crema se aplică în fiecare zi și masca de 1-2 ori pe săptămână. Acum, dacă ați folosit tonic acid și / sau cremă cu Adaklin, neutralizarea ar merge. Doar aplicați-o imediat după mască, dar, de exemplu, într-o oră.

Totul, am înțeles! Mulțumesc pentru ajutor

Vă mulțumim pentru feedback! De obicei, înainte de aplicarea cremei pentru acnee, folosesc Avene Gel (care conține acizi benzoici și acizi lactici), apoi clorhexidină. După cum înțeleg, puteți să vă spălați cu apă curată, să așteptați 10-20 de minute și să aplicați Adaklin și, în mod normal, va fi absorbit în piele? Și o altă întrebare, cel mai probabil proastă. Retinoizii sunt afectați numai de lumina soarelui, nu le afectează în niciun fel lumina electrică?

Evgen_kzn, salut! În primul rând, nu aș sfătui niciodată o persoană cu pielea cu probleme să se spele cu apă. Acest lucru nu este suficient pentru noi. Dacă aveți un gel pentru spălarea Aven, continuați să-l folosiți cu îndrăzneală - gelul pentru spălare nu interacționează atât de mult cu pielea pentru a intra în conflict cu retinoizii. Așteaptă. În al doilea rând, întrebarea despre lumină nu este deloc proastă. Veți râde, dar retinoizii reacționează la orice lumină. L-am pus pe Klenzit S înainte de culcare, în lumina unui computer închis, și dorm aproape fără lumină (o lumină de noapte mică). În 2 ore în lumină, 50% din retinoizii depuși se degradează și nu funcționează. Iată un link către un videoclip informativ bun despre retinoizi și acizi.

Revedere bună. Dar aș dori să las un comentariu despre fotografie. Fotografierea unei fețe înainte și după este mai bună cu aceeași lumină. Dacă prin lumina unei lămpi, apoi și amândouă, dacă la lumina soarelui, ambele sunt și ele. Același lucru este valabil și pentru bliț. Condițiile de fotografiere trebuie să fie aceleași. De exemplu, în lumina artificială imaginea este întotdeauna mai favorabilă. Toate punctele întunecate sunt mai puțin observabile.) Și întrebarea: Este peelingul care sa oprit apoi sau rămâne până la sfârșit?

Votarea, peelingul și apariția reactivă și dispariția acneei la sfârșitul utilizării au încetinit, însă nu s-au oprit complet până la sfârșit.

Enterosgel pentru acnee

Ce să faceți dacă există un cos în loc intim