Differin

Pentru tratamentul acneei printre mijloacele de uz extern este adesea prescris Adapalen. Este un preparat din grupul de retinoizi, produs sub forma unui gel. Cum să utilizați instrumentul Instrucțiunile de utilizare Adapalen prezentate mai jos conțin informații complete.

Compoziție și efecte terapeutice

Gelul pentru utilizare externă în 100 conține substanța activă adapalene 0,1%.

Compoziția include, de asemenea, ingrediente auxiliare, care sunt propilen glicol, carbopol, metilparaben, edetat disodic, poloxamer, fenoxietanol, hidroxid de sodiu și apă purificată. Principala substanță activă este un metabolit al retinoidului, care are următorul efect asupra pielii:

 • exfoliază celule vechi;
 • stimulează creșterea țesutului reînnoit;
 • ameliorează inflamația;
 • promovează regenerarea rapidă.

Retinoidul previne formarea de comedoane și pete negre, deoarece normalizează procesul de keratanizare și previne îngroșarea sebumului, care părăsește în mod liber conductele fără a le înfunda. Procesul inflamator din porii tratați treptat dispare, rezultând în roșeață, ulcerații și alte simptome de acnee fiind eliminate, iar pielea devine sănătoasă.

Având un efect de exfoliere, componenta activă ajută la scăderea nu numai a punctelor negre, a petelor negre, dar și a petelor de acnee.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul este prescris pentru acnee vulgaris (acnee vulgaris), care se găsește atât la adolescenți, cât și la adulți.

Cum se aplică Adapalen

Adapalen manual recomandă aplicarea o dată pe zi, imediat înainte de culcare. Trebuie să spălați mai întâi și să curățați temeinic fragmentele de sebum și de alți contaminanți.

Substanța este distribuită uniform într-un strat subțire, evitând zonele cele mai sensibile, care includ buzele și pielea din jurul ochilor.

Primele îmbunătățiri sunt observate după 1-2 luni de utilizare obișnuită. Recuperarea completă are loc după trei luni de tratament.

Durata de aplicare depinde de gravitatea acneei și este determinată de medicul curant.

Contraindicații și reacții adverse

Nu se poate utiliza în timpul sarcinii și alăptării la femei. Dacă aveți seboree, eczeme sau dermatite, trebuie mai întâi să consultați un dermatolog înainte de utilizare.

În cazul hipersensibilității la componenta activă, este imposibil să aplicați medicamentul pe piele. De asemenea, utilizarea sa este interzisă în zone care încalcă integritatea capacului de protecție.

Substanța activă poate duce la apariția reacțiilor adverse, dintre care principala cauză este apariția pufului și exfolierea excesivă a pielii. În acest caz, trebuie să întrerupeți utilizarea medicamentelor și să consultați un medic.

Compatibilitatea medicamentului

Gel Adapalen își mărește efectul terapeutic în timp ce utilizează clindamicina, un antibiotic din grupul de lincosamide. Compatibilitate bună cu medicamentul și peroxidul de benzoil.

Retinoidul nu este recomandat în același timp să se aplice cu mijloace care posedă acțiunea de uscare. Acestea includ sulf, alcool, acid salicilic și resorcinol.

Medicamentul este incompatibil cu alte retinoide, deoarece poate provoca hipervitaminoza A.

Măsuri de siguranță

În timpul tratamentului cu adapalen se recomandă eliminarea completă a expunerii la soare. Acest lucru se datorează faptului că substanța activă poate cauza arsuri și pigmentarea indusă pe piele. Din acest motiv, în timpul soarelui, când ieșiți în afară, purtați mâneci lungi și aplicați o protecție solară cu un filtru foto de cel puțin SPF 30 (de preferat 50) pe fața dumneavoastră.

Dacă doriți să faceți plajă, opriți aplicarea gelului timp de 1,5 zile înainte de procedura planificată. După expunerea la soare, medicamentul nu este utilizat a doua zi.

În timpul perioadei de utilizare a cremei, ar trebui să refuzați spălarea cu conținutul de substanțe agresive și de uscare, care includ alcoolul și acidul salicilic. Acest lucru poate crește riscul reacțiilor adverse, cum ar fi exfolierea excesivă a pielii.

În caz de mâncărime, arsuri și înroșire după aplicare, produsul se spală imediat și refuză utilizarea în continuare.

În tratamentul retinoidului ar trebui să fie exclusă utilizarea cosmeticelor cu proprietăți comedogene.

Preparate bazate pe adapalena

În vânzare puteți găsi următoarele geluri și creme cu adapalene, folosite pentru acnee:

 • Adaklin;
 • Adolat;
 • Differin;
 • Klenzit;
 • Effezel.

Adaklin este o cremă pe bază de retinoid sintetic. Are aceeași compoziție ca și gelul Adapalen. Principiul de funcționare și schema de tratament cu medicamentul sunt aceleași.

Adolenul este produs sub formă de gel și nu este diferit în ceea ce privește compoziția și mecanismul de acțiune de la mijloacele anterioare.

Principalul ingredient activ al Differin este același retinoid sintetic. Disponibil sub formă de cremă și gel. Prima dintre ele are o textura mai grasa si mai groasa, este destinata pietii mai sensibile, al doilea are capacitatea de a fi absorbit mult mai repede si sa nu lase urme in urma.

Klenzit pe lângă retinoid conține clindamicină. Datorită celei de-a doua componente, medicamentul are un efect antibacterian, permițându-vă să opriți mai repede procesul inflamator din dermă și să opriți creșterea microorganismelor patogene. Durata medie a tratamentului cu un medicament combinat este de 1 lună.

Effezel include adapalen și peroxid de benzoil. Componentele active au un efect sinergie, adică sporesc efectul terapeutic unul altuia. Instrumentul prezintă activitate antimicrobiană, reduce rapid inflamația și reduce semnificativ producția de sebum. Gelul este prescris pentru acnee și erupție papulopustulară.

Analogi ai gelului Adapalen

În cazul intoleranței individuale la adapalen, medicamentul poate fi înlocuit cu retinoizi locali cu conținut de alte substanțe active, care includ:

 • Unguent retinoic;
 • Retasol;
 • Tazorak.

Retasolul este produs sub formă de soluție, principala componentă activă a acestuia fiind izotretinoina. Medicamentul în plus față de efectul antiinflamator are un efect de uscare datorită conținutului de alcool din compoziție. Din acest motiv, soluția nu este recomandată persoanelor cu piele deosebit de sensibilă. Are aceleași indicații pentru utilizare ca un unguent retinoic.

Tazorak este un medicament eficient prescris pentru acnee. Ingredientul activ al medicamentului tazaroten este un retinoid de generația a treia, care este prescris atât pentru acnee, cât și pentru rozacee. Durata tratamentului cu o cremă este de 8-12 săptămâni. Astăzi este unul dintre cele mai scumpe retinoizi pentru uz extern.

Recenzii de gel Adapalen din acnee

Comentariile utilizatorilor oferă o imagine clară a eficienței Adapalen pentru acnee.

lumină:

Împotriva acneei, medicul ia prescris pe Differin. Înainte de aceasta a folosit Zenerit, dar efectul era zero. Gelul a început să curățe pielea de erupții cutanate după câteva săptămâni. Sunt tratat cu mijloace pentru a treia lună, iar anghilele au dispărut aproape complet. Sper pentru un tratament complet cu acest medicament.

Karina:

Adapalen crema a fost mult timp sfătuiți de un dermatolog. Din acnee, ajută bine, numai rău, că nu puteți să faceți plajă în timpul tratamentului, în caz contrar pigmenții nu pot fi evitați.

Paul:

Unguent Adapalen folosit de numirea unui dermatolog. Medicamentul nu mi se potrivea, aproape imediat a început o peeling puternic și mâncărime pe piele. A trebuit să refuz să folosesc în continuare și să o înlocuiesc cu un alt gel.

adapalen

◊ Gel pentru uz extern 0.1% alb.

Excipienți: propilenglicol - 5 g, carbomer (carbopol) - 1,1 g, metil paraben - 0,10 g, edetat disodic 0,1 g, poloxamer 188 - 0,2 g, fenoxietanol - 0,25 g, hidroxid de sodiu 0,2 g apă purificată până la 100 g.

15 g - tuburi din plastic (1) - ambalaje din carton.
30 g - tuburi din plastic (1) - ambalaje din carton.

Adapalen este un metabolit retinoid care are activitate comedonolitică și antiinflamatoare, normalizează keratanizarea și diferențierea epidermică.

Mecanismul de acțiune al adapalenei se bazează pe interacțiunea cu receptorii specifici ai celulelor epidermice ale pielii. Ca urmare a acțiunii adapalenei, în particular, există o scădere a "coeziunii" celulelor epiteliale în gura foliculului de păr și o scădere a condițiilor prealabile pentru formarea microcomedelor. Adapalen are un efect antiinflamator in vivo și in vitro, care afectează factorii de inflamație prin inhibarea migrării leucocitelor în centrul inflamației și a metabolismului acidului arahidonic.

Cream Ranbaxy Adaklin - recenzie

Adapalen - tratamentul pielii cu retinoide. Succesele și greșelile mele (foto)

Buna ziua tuturor! Cu mult timp în urmă, aveam de gând să scriu o revizuire despre acest farmacist destul de complicat pentru acnee, pe care am încercat timp de 3 luni. Inițial am vrut să scriu un jurnal de revizuire, dar am realizat că ar fi un text prea mare pe care nimeni nu ar vrea să-l citească. Prin urmare, voi descrie cele mai de bază puncte de utilizare, vă spun despre succesele mele și dezamăgirile, în principal din cauza erorilor în cerere.

Deci, am aflat despre retinoizi pe un site foarte bun despre tratamentul acneic [link]. Creatorul său, Mikhail Chursa, este pur și simplu un geniu, în opinia mea, oferă foarte multe informații despre tratamentul acneei gratuit, traduce texte, videoclipuri, recenzii care sunt doar un fel de înger, nu o persoană! Mulțumesc mult! Deci, pe acest site, am aflat că cel mai eficient tratament împotriva acneei din lume este retinoizii - în general, derivații vitaminei A (retinol). Ei au un spectru complet de acțiune asupra cauzelor care stau la baza acneei: secreție excesivă de sebum, pori înfundate, inflamație.

În Rusia, cel mai celebru medicament care conține un retinoid numit adapalen este Differin - gel. Costă aproximativ 500 de ruble, la fel de mult ca Baziron, pe care îl iubesc. M-am uitat de mult timp la el și nu am îndrăznit să cumpăr totul, și apoi, în mod accidental, am văzut crema de Adaklin în farmacie, care conținea același retinoid, în aceeași doză, în timp ce Adaklin costă de 2 ori mai ieftin! Nu am putut trece de o astfel de unealtă și i-am cumpărat imediat. Apropo, pentru că nu l-am văzut în ferestrele deschise. Retinoidele sunt de asemenea conținute în remediile Klenzit și Klenzit S.

Un avantaj suplimentar mi se părea că era o cremă și nu un gel și nu se va usca atât de mult.

Așa că am cumpărat-o și am început să o folosesc. Cremă, densă, de culoare albă, cu un miros medical, fără arome. Ușor de aplicat, prima față uleioasă, apoi complet absorbită. Vă spun imediat despre caracteristicile utilizării retinoizilor:

- adapalena este un retinoid sintetic, are cel mai mic risc de formare de substanțe toxice pe piele în timpul decăderii (ceva de genul asta)

- retinoizii sunt aplicați pe piele doar pentru noapte - lumina soarelui, chiar și prin ferestre, cauzează degradarea retinoizilor, formarea de substanțe toxice pe piele

- retinoizii sunt substanțe instabile, deci sunt de dorit, chiar neapărat aplicați separat de tot! în nici un caz cu preparate acide (ANA și BHA - acid salicilic), deoarece acizii distrug retinoizii și, în cel mai bun caz, nu veți obține niciun efect de la ei

- Este mai bine să aplicați retinoizi la 20 de minute după spălare, când pielea după curățare se va calma și "va veni la viață" - așa că vor fi mai bine asimilați

- este imposibil să începeți imediat utilizarea de retinoizi cu doze mari - începeți cu o distribuție ușoară în zonele cele mai problematice, nu urmați principiul "cu cât mai mult, cu atât mai bine" - aici nu va funcționa, deoarece adapalen are un efect atât de puternic și ciudat încât este mai bine să îl aplici mai puțin

- atunci când se utilizează orice retinoid protecție solară, deoarece retinoizii cresc foarte mult fotosensibilitatea

Și acum despre impresiile mele de utilizare.

În prima lună, mai ales în primele 2 săptămâni, am simțit că pielea mea a devenit nebună. În primul rând, după ce am aplicat crema de grăsime Adaklin în general înainte de culcare, dimineața m-am trezit cu o piele complet uscată a feței! Pentru mine a fost doar un șoc - nu am avut pielea uscată și nu am idee ce să fac cu ea, nici măcar nu aveam hidratante normale. Și nu numai pielea pe care a fost aplicată crema uscată, ci totul în jurul, de exemplu, pielea pleoapelor, pe care Adaklin cu siguranță nu a primit-o. A trebuit să găsesc și să folosesc în mod constant cremă de ochi. Acum este AURUM de la Belita-Vitex - momentan singura cremă pentru pleoape care nu înțepă pielea.

Apropo, despre prindere - când am folosit Adapalen, mi-a fost destul de dificil să ușurez uscarea și iritarea cu ceva, pentru că practic tot ceea ce am încercat să fac a fost furnicături și arsuri. Deși câteva metode, inclusiv, destul de ciudat, esența BB-cremă ieftină s-au dovedit a fi doar o mântuire pentru mine - ea a fost hidratată, umedă și nu a prins-o și a mascat toată înroșirea și peelingul.

O altă nebunie a pielii este pur și simplu rata irelevantă de formare și dispariția unei noi acnee. Literalmente, într-o zi, am avut o nouă acnee, am maturizat și am suferit un cos - aproape în fiecare zi. Chiar și bolnavul profund subcutanat! Acnee răniți aproape în fața ochilor noștri. Ca și cum pielea a decis într-o săptămână să-mi dea toate surprizele pe care le-am pregătit timp de o lună. Peeling - a fost doar un coșmar! Nu numai că există niște cochilii mici, iar pielea de 1-3 mm se exfoliază și se desprinde de la sine, mai ales în locul cosmurilor din trecut.

Apropo, plus faptul că pielea, când a folosit Adaklina pentru noapte, a rămas mată aproape toată ziua.

Am experimentat curajos toate aceste focuri de artificii pe fața mea, anticipând un miracol că după 3 luni voi obține un rezultat pozitiv pozitiv sub forma de piele curată și absența acneei. După a treia săptămână, ororile au dispărut și am început să mă bucur de primele rezultate.

Dar știți, fete, minunea în sensul complet al cuvântului nu sa întâmplat.

Au trecut 3 luni, iar rezultatul cel mai stabil pe care îl am acum este o reducere a numărului de acnee, vizibilitatea lor mai mică (vaspalenye sunt extrem de rare) și faptul că acestea trec rapid fenomenal. Picături mici de suprafață au încetat să apară. Nu există cicatrici și pete de acnee. Comedonele sunt încă acolo, și puncte negre. În opinia mea, acesta este un lucru ciudat, slab și cu siguranță nu rezultatul pe care îl așteptam. Apropo, în teorie, retinoizii contribuie la întinerirea pielii - ceea ce cu siguranță nu am observat.

Recunosc că este vina mea - nu am respectat toate regulile pe care le-am scris mai sus. Doar pentru că nu toată lumea știa. Am folosit un remediu de curățare a acidului salicilic, am aplicat crema imediat după spălare. Aceasta înseamnă că a înrăutățit efectul cremei. De asemenea, ea a folosit Baziron dimineața, ceea ce a dus la creșterea efectelor secundare sub formă de uscăciune și degresare.

Trei luni mai târziu, încă mai am puțină cremă, am corectat toate greșelile pe care le-am făcut înainte și am folosit resturile alternant cu crema Skinoren - ziua Adaklin, ziua Skinoren. Skinoren conține acid azelaic, dar când se utilizează alternativ, acestea nu apar cu mine. Și știi, a devenit evident mai bine! Reducerea dozei de Adaklina nu a agravat starea pielii. Skinoren se pare că își face treaba.

Cred că, folosind resturile de Adaklin și Skinoren, voi încerca din nou retinoizii și poate că voi cumpăra din nou Adaklin - un analog mult mai ieftin al lui Differin. Vă sfătuiesc să încercați și, cel mai important, să nu repetați greșelile mele, să le folosiți corect! Vă sfătuiesc să folosiți o freză ușoară fără acizi în timpul aplicării pentru a facilita procesul de exfoliere.

Adapalen Recenzii

Formă de eliberare: gel

Evelina (recenzie neutră)

Îmbunătățirea nu înseamnă vindecare

Acesta este un analog al lui Differin, care este mult mai ieftin, dar rareori unde este vândut. Textura este cremă destul de groasă și grasă. Dar dacă îl aplici peste noapte, este complet absorbit și te trezești cu pielea uscată, ca și pergamentul. Remediul nu numai că se usucă sălbatic, dar, de asemenea, mi-a cauzat o peeling teribil, pielea sa târât în ​​bucăți pe toată durata tratamentului. Pielea era mereu roșie, iritată, foarte sensibilă, dar toate cosurile și căpșunile care au apărut au început să izbucnească pur și simplu și să se vindece în doar câteva zile, fără să lase urme. Numai acum, noii cosuri nu s-au oprit cu crawlerea pana la sfarsitul celor 3 luni, perioada de tratament standard. Am fost tratat pentru încă 2 luni, dar rezultatele nu au fost impresionante. Da, nu mai aveam acnee, inflamația a început să dispară mai puțin și era mai mică, dar nu m-au lăsat niciodată în pace.

Marina (recenzie pozitivă)

Cu această cremă o mulțime de dificultăți. Nu e sigur dacă să sfătui pe cineva să-l contacteze. A fost folosit timp de trei luni, cu speranța de a scăpa de acnee. Suferința în aceste luni a avut multe. Crema poate fi aplicată numai pe timp de noapte. Aplicați pe timp de noapte - dimineața vă treziți cu o piele complet uscată a feței, de aceea trebuie să vă petreceți suplimentar pe agenți de hidratare. În plus, după cremă, pielea se prăjește. Picături noi apar peste noapte și se usucă imediat. Tot timpul are o impresie grozavă. Și, deși la sfârșitul tratamentului, acneea a devenit într-adevăr de câteva ori mai mică, nu cred că voi repeta această experiență.

Tatyana (recenzie pozitivă)

Am cumpărat acest drog fiicei mele când a început să aibă o vârstă de tranziție și ea a dezvoltat acnee persistentă. Ne-am adresat unui dermatolog care ne-a numit Adapalen. Am simțit efectul în aproximativ o lună. Pielea feței nu a fost atât de uleioasă, a început să se normalizeze, și inflamația a început să dispară. Noile acne și pete negre au apărut mult mai puțin. Fiica a folosit drogul seara, de atunci ea nu a folosit încă machiajul, apoi și-a spălat fața cu apă caldă, și-a înmuiat fața cu un prosop și a pus o cremă (nu ar trebui folosită săpun și spumă). Vă recomandăm să citiți instrucțiunile de utilizare înainte de utilizare, există caracteristici în aplicație.Am încercat, de asemenea, eu însumi: am șters puncte negre, mi-a plăcut totul. Crema nu a avut efecte secundare. În general, medicamentul este foarte eficient. Dintre caracteristicile pozitive vreau să menționez, de asemenea, costul scăzut al medicamentului de 250 de ruble. și disponibilitatea în farmacii ale orașului.

Yury (recenzie pozitivă)

Lupta împotriva acneei și inflamației pe față.

Am 24 de ani, având în continuare acnee de la școală, cel mai problematic este gâtul, nu era loc de locuit, m-am dus la un dermatolog la clinică, mi-a dat o transfuzie de sânge, de mult timp nu am putut să mă întâlnesc pentru a merge la această transfuzie. După o jumătate de an, am decis că după procedură nu am observat niciun efect special, nu mi sa părut aproape nici un sens și nu era prea mult gât. M-am dus la un alt dermatolog și ma numit Adapalen, un curs de 3 luni. Am folosit această cremă în fiecare dimineață, și noaptea, mi-am pătat atât gâtul, cât și fața. După o săptămână de utilizare, a apărut o inflamație considerabil mai mică la nivelul gâtului, cicatricile devenind mai puțin vizibile. O lună mai târziu, practic nu exista roșeață pe față, nu apare o nouă acnee pe față, pielea devenea mai fină și mai sănătoasă. Pielea mea este uleioasă, în instrucțiunile pentru medicament este scris că îndepărtează umbra uleioasă, așa că a fost, după trei zile de utilizare. Medicamentul în sine nu usucă pielea, după utilizare pielea devine un aspect revigorant, crema însăși nu miroase în mod special, am ieșit o oră mai târziu, după aplicare.

Irina (recenzie pozitivă)

Sa întors la față un aspect sănătos

După cel mai puternic eșec hormonal, am avut acnee și cosuri pe fața mea. În fiecare lună m-am dus la cosmetician pentru a curăța fața și a făcut măști de curățare speciale, dar efectul a fost suficient pentru o maximă de o săptămână. Ea a sfătuit crema Adapalen, a spus că îi ajută pe mulți. Crema este foarte grasă, dar este aplicată cu un strat subțire și este absorbită rapid. În primele două săptămâni mi sa părut că pielea se usucă din cremă, dar apoi acest sentiment a dispărut. În fiecare zi, vechea acnee a dispărut, altele noi nu au apărut, iar anghilele s-au evaporat. Timp de o lună, am obținut pielea perfectă, dar am aplicat crema zilnic, pentru noapte.

Adapalen gel: instrucțiuni, recenzii, preț

Instrucțiunea Gap Adapalen

Instrucțiunea introduce pacientul la regulile de utilizare a medicamentului Adapalen în tratament și oferă, de asemenea, toate informațiile necesare cu privire la indicațiile de tratament și prudență în aplicație.

Forma, compoziția, ambalarea

Medicamentul, fiind un analog sintetic al acidului retinoic, precum și un derivat al acidului naftoic, are mai multe forme de dozare și este utilizat în tratamentul acneei.

În scopuri terapeutice, Adapalen este utilizat în principal sub forma unui gel pe bază de apă sau cremă obținută prin dizolvarea pulberii albe în tetrahidrofuran. Apa și etanolul nu sunt adecvate ca solvenți.

farmacologie

Din punct de vedere farmacologic, medicamentul este caracterizat ca agent cu acțiune antiinflamatorie și comedonolitică. Fiind un compus retinoid stabil chimic, Adapalen modulează probabil procesele de diviziune celulară și keratinizare, în timp ce suprimă inflamația și dezvoltarea acneei. Mecanismul credibil al acțiunii sale nu a fost încă determinat.

Datorită efectului substanței active a medicamentului în gurile foliculilor aderenței sebacee la păr, se reduce în mod semnificativ adeziunea keratinocitelor, iar separarea lor este accelerată. În același timp, hiperplazia epidermică nu este indusă și pacientul nu suferă de uscăciune și peeling a pielii. Medicamentul nu atrage iritația prin utilizarea sa și este utilizat aproape exclusiv în scopuri antiinflamatorii.

Tratamentul începe să producă rezultate după 7 sau 14 zile de aplicare a gelului. Pentru a obține un efect stabil, medicamentul este recomandat pentru utilizare timp de câteva luni.

Farmacocinetica

Când se aplică local, gelul Adapalen nu este practic adsorbit pe pielea pacientului. Utilizarea prelungită, de asemenea, nu contribuie la introducerea unei substanțe în plasma sanguină, unde pot fi detectate numai cantități minore de substanțe urmărite, care sunt eliminate în timpul excreției bilei.

Indicatii pentru galaxie Adapalen

Aplicați gelul Adapalen este recomandat pe bază de prescripție medicală pentru tratamentul acneei tinerești obișnuite.

Contraindicații și restricții

Când un pacient are hipersensibilitate, nu se recomandă prescrierea medicamentului, deoarece acest diagnostic este o contraindicație serioasă pentru numirea acestuia.

Limitați utilizarea gelului Adapalen trebuie să fie în prezența dermatitei seborhetice sau a eczemelor.

Instrucțiuni adaptate pentru utilizare

Medicamentul este destinat exclusiv utilizării externe.

Într-o zonă de curățare uscată a pielii în locuri de înfrângere, gelul este aplicat într-o cantitate mică. Stratul de acoperire este subțire. Nu se cere frecare.

Aplicați 1 dată pe zi, la culcare, timp de cel puțin o oră. În cazul tratamentului comun cu alte medicamente, intervalul dintre aplicarea medicamentelor trebuie să fie de cel puțin 12 ore.

Durata tratamentului este determinată de un dermatolog.

Gel Adapalen în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, Adapalen este posibil să fie utilizat atunci când este absolut necesar pentru o femeie, deoarece nu există informații fiabile despre siguranța medicamentului pentru această categorie de pacienți. Atunci când se efectuează experimente pe animale, nu se observă efect teratogen.

Pentru o femeie care alăptează, se recomandă, de asemenea, să se observe precauție în utilizarea medicamentului, deoarece nu sa stabilit dacă Adapalen are capacitatea de a penetra laptele matern.

Adapalen pentru copii

Adapalen nu este recomandat copiilor sub vârsta de doisprezece ani, datorită lipsei de informații fiabile despre beneficiile medicamentului pentru copil și despre siguranța acestuia în tratamentul pacienților din această grupă de vârstă.

Efecte secundare

Efectele secundare sunt de obicei reversibile și dispar aproape imediat după ce pacientul nu mai folosește gelul.

Majoritatea efectelor secundare se manifestă în primele săptămâni de utilizare, reducând treptat incidența și severitatea acestora.

Cel mai adesea, pacienții au prezentat reacții locale sub forma:

 • dezvoltarea eritemului;
 • mâncărime;
 • senzație de arsură;
 • uscarea pielii cu peeling.

Rareori, senzațiile de mâncărime și de arsură au primit plângeri după utilizarea gelului în aplicații.

În cazuri rare, a existat o creștere a erupțiilor cutanate, a iritației pielii și a senzației de arsură, însoțită de furnicături. Uneori în zonele tratate au existat arsuri solare.

supradoză

Unii pacienți, în încercarea de a scăpa rapid de acnee urâtă, încearcă să aplice gelul mai des decât recomandă medicul. Un astfel de comportament este plin de dezvoltarea supradozei, care se manifestă prin înroșirea pielii și peelingul pielii, în timp ce se dau sentimente de disconfort prelungit. Trebuie să știți: un astfel de comportament de tratament nu va accelera și nu va duce la cel mai bun rezultat.

Interacțiuni medicamentoase

Atunci când se utilizează gelul Adapalen în tratament, nu este exclusă utilizarea altor medicamente anti-acnee, inclusiv a antibioticelor, ale căror forme de dozare permit utilizarea lor locală. Cu toate acestea, pentru a evita reducerea efectului terapeutic al medicamentelor din cauza incompatibilității lor sau din alte motive, aplicarea medicamentelor ar trebui să fie practicată în momente diferite ale zilei, cu un interval de aplicare de aproximativ douăsprezece ore. O astfel de distribuție va ajuta la evitarea iritației excesive a pielii deja afectate.

Pentru a preveni cumularea iritantelor Adapalen nu trebuie combinat cu acele produse care s-au dovedit a fi potențial iritante pentru piele:

 • săpun sau detergent cu proprietăți vindecătoare sau abrazive;
 • preparate cosmetice cu efect de uscare;
 • parfumuri și alte produse care conțin etanol.

Tratamentul asociat cu Adapalen și medicamente care includ componentele acidului salicilic, a sulfului sau a resorcinolului sunt recomandate. Este recomandabil să se evite o astfel de combinație sau să se mențină intervalul dintre utilizarea lor până când efectul utilizării unui medicament anume părăsește pielea.

Instrucțiuni suplimentare

Dacă un pacient are eritem la nivelul pielii, care poate fi cauzat de expunerea la lumina soarelui sau de crăpare, nu trebuie să aplicați tratamentul acneic cu gelul Adapalen până când pielea este complet eliminată de această afecțiune. Dacă pielea este afectată de eczemă, merită, de asemenea, să așteptați un pic cu tratamentul, deoarece gelul va spori semnificativ iritarea zonelor problematice.

Când prescrie tratamentul acneic cu acest medicament, medicul avertizează de obicei despre posibila creștere a formării acneei în primele câteva săptămâni de utilizare a medicamentului. Nu este nevoie să opriți tratamentul în acest caz. Cu toate acestea, dacă un efect secundar sub formă de uscăciune excesivă și iritație a pielii va tulbura pacientul, aplicarea gelului trebuie suspendată temporar sau complet anulată.

Anularea medicamentului este prevăzută în cazul apariției unei reacții de hipersensibilitate la pacient. La fel se poate spune și atunci când se administrează arsuri solare, pacientul trebuie informat că această situație nu contribuie la continuarea cursului normal al tratamentului.

Pentru a nu provoca încetarea prematură a tratamentului, pacientul trebuie să se protejeze de expunerea la radiații ultraviolete. Când expunerea la soare nu poate fi exclusă, trebuie să întrerupeți temporar utilizarea gelului cu o zi înainte de balonul forțat și să nu folosiți medicamentul toată ziua.

Ca o măsură preventivă pentru a proteja pielea pacientului pentru a recomanda haine de lumina solară directă, precum și alte intemperii nefavorabile (vânt, aer rece) nu este mai mică promovează iritare atunci când se utilizează Adapalene gel.

Nu permiteți intrarea medicamentului în zona oculară și în membranele mucoase ale nasului și buzelor. În cazul manipulării neglijente a gelului, agentul care a intrat într-un loc greșit trebuie spălat imediat cu multă apă curentă caldă.

Pentru acei pacienți a căror piele este normală, uleioasă sau predispusă la grăsime, Adapalen este prescris sub formă de gel. Cei care, prin natura lor, au avut pielea uscată și sensibilă ar trebui să utilizeze o cremă de vindecare.

Când tratamentul, efectuat pe parcursul mai multor luni, nu a condus la un efect pozitiv, trebuie să se consulte un specialist și să se revizuiască programul terapeutic.

Adaptori adaptați

Printre analogii medicamentului, există mai multe medicamente cu acțiune similară care sunt identice în forma de dozare. Acestea sunt gelurile Adaklin, Klenzit, Differin, Adolen.

Gel Adaplin preț

Costul gelului Adapalen poate diferi ușor în funcție de locația farmaciei, dar prețul medicamentului în aproape toate dintre ele variază de la 200 la 250 de ruble.

Adapalen recenzii

Pe resursele de specialitate de astăzi puteți găsi destul de multe recenzii și opinii despre multe medicamente și gel Adapalen nu este o excepție. Judecând după afirmațiile din adresa sa, mulți oameni au folosit acest medicament, dintre care unii erau mulțumiți de efectul său și cei cărora nu li s-au îndeplinit așteptările.

Având în vedere că opiniile privind drogul sunt foarte controversate, permiteți-ne să dăm câteva revizuiri care să reflecte judecățile ambelor părți.

Milana: Ca adolescent, am suferit o erupție cutanată pe fața mea. Apoi, când, după ce am maturizat, am scăpat de problemă, așa cum este într-un mod natural, nu mi-am amintit de multă vreme această afecțiune. Cu o jumătate de an în urmă, acneea a început să apară din nou și din nou. Au afectat în special fruntea și nasul. La început m-am gândit că va trece de la sine, totuși, nodulii acnee individuali s-au dezvoltat rapid într-o erupție cutanată și mi-am dat seama că, fără ajutorul unor preparate speciale, nu am putut să scap de ele. M-am dus la un doctor și i-am fost repartizat gelul Adapalen. L-am folosit timp de cinci luni și pot spune că practic am scăpat de erupții neplăcute. De asemenea, a observat că medicamentul are un efect anti-îmbătrânire. Cel puțin, ridurile mele s-au zgâriat în mod evident, iar pielea mea s-a revigorat, o mică pigmentare a dispărut, care a rămas după nașterea celui de-al doilea copil. Iubiții, văzând un rezultat similar, au luat drogul în serviciu.

Valentine: Adapalena Gel cumparat pe sfatul prieten care, văzând cosuri pe fata mea, a sunat imediat alarma si ma dus la cea mai apropiată farmacie. Ea l-a ales printre intreaga lista de colegii pe care un farmacist a sugerat, explicând experiența sa personală de conștientizare a medicamentului. Dupa trei saptamani de utilizare a gelului am început să se aștepte rezultatul promis, cu toate acestea, s-ar putea afirma că înseamnă usuca doar erupții cutanate, dar în nici un fel împiedică din nou aspectul lor. Într-un cuvânt, drogul practic nu ma ajutat. Un pic de pierdere de timp și bani.

Igor: Acest medicament este folosit la recomandarea unui cosmetolog. Datorită insuficienței hormonale, pe fața mea au apărut o mulțime de anghilă, care amenință să se transforme într-o mască teribilă pe fața mea. Trebuie să spun că înainte de aceasta nu a fost o experiență de succes de a folosi un astfel de instrument, care a condus la roșeață teribilă și peeling a pielii. Prin urmare, Adapalen a început să folosească cu mare prudență. Cu toate acestea, nu au apărut manifestări alergice. Folosirea acestui gel este o placere. Se aplică și se distribuie foarte ușor pe piele. Puteți să-l utilizați sub machiaj, desigur, protejându-vă fața cu un hidratant. Singurul lucru pe care trebuie să-l păzești este razele soarelui, dar poate că acesta nu este cel mai mare sacrificiu.

Galina: Recent, fața mea a fost literalmente umplute cu acnee. Nu m-am dus la doctor, am hotărât să găsesc singur instrumentul și m-am aruncat în spațiile informaționale ale Internetului. Am gasit multe recenzii bune despre gelul Adapalen si am decis sa-l cumpar pentru mine. Eu o folosesc recent și nu am observat nici o îmbunătățire încă. Cu toate acestea, iritarea și uscăciunea pielii deja deranjează semnificativ. Instrucțiunile pentru medicamente arată că este normal la începutul tratamentului. Judecând după recenzii, este adevărat. Cu toate acestea, cu fiecare zi ulterioară de aplicare a gelului, devin din ce în ce mai puternic în gândul de a opri tratamentul. Se pare că fără sfaturi de specialitate nu se poate face. Poate Adapalen nu este potrivit pentru pielea mea.

Boris: Și eu Adapalena ajutat cu adevărat pentru a scăpa de acnee pe fața pe care rămâne nici o urmă. Adevărat, mi-a trebuit trei luni de utilizare zilnică pentru a obține un rezultat stabil. La început, un pic dezamăgit în acțiunile sale, deoarece, practic, nu se manifestă. Dar am răbdare pus-o în fiecare seară fața ta, pentru că nu numai că au auzit o mulțime de cuvinte bune despre droguri, dar, de asemenea, a asistat personal transformarea oamenilor sub influența ei. Recomand tuturor celor care suferă de această problemă nu sunt estetice, tratarea pielii gel Adapalena, dar înainte de a începe să fie răbdători și vei reuși. La urma urmei, am facut-o!

Evgenia: Știu problema acneei hipodermice la prima vedere. Cu toate acestea, s-au confruntat cu succes cu ea aproape independent. Doar sa dus la farmacie și a explicat situația. Farmacistul meu este familiar și, prin urmare, mi-a oferit tot ceea ce este pe acest subiect, descriind pe scurt eficacitatea fiecăruia dintre medicamente. Alegerea imediat a căzut cu succes asupra gelului Adapalen. După ce am demonstrat un maxim de anduranță și răbdare, deoarece rezultatul va trebui să aștepte, am scăpat de această problemă. Am observat, de asemenea, că pielea mea a început să devină mai puțină grăsime și am suferit de strălucire tot timpul. Datorită minunatului remediu pentru că m-ai salvat de la acest neajuns.

Cum sa scapi de acnee?

Differin (D.) - este un nou instrument eficient în tratamentul acneei, al cărui compoziție include o nouă generație de retinoid - adapalen. Acțiunea activă a adapalenei se datorează keratinizării, de asemenea are un efect antiinflamator ușor. Ajută la lupta cu vestitorul acneei, și anume comedoanele.

Cum să aplicați?

Acesta poate fi aplicat atât pe întreaga suprafață, cât și direct pe infraroșu. Aplicați pe piele curată și uscată o dată pe zi noaptea. Mulți oameni preferă să utilizeze medicamentul pe timp de noapte, dar dacă crema nu este absorbită, atunci fii atent, pentru că noaptea crema este smulsă pe toată fața și devine pe ochi, pleoapele și aceste locuri încep să se usuce puternic, ducând la iritații severe. În acest caz, este mai bine să folosiți un hidratant, Panthenol sau Bepanten în locuri uscate. Poți pune o mască pentru ochi noaptea, cu ochii tăi închisi pentru a nu vedea lumina.

Înainte de a le aplica pe piele, trebuie să urmați câteva reguli:

 • trebuie să spălați, să nu încercați să utilizați produse care conțin săpun și alcool, deoarece acestea vătămă pielea prin drenarea acesteia. Este preferabil să dați spumă, geluri pentru spălare.
 • ștergeți-vă pe față, așteptați 5-15 minute și începeți să aplicați medicamentul. Nu este necesar să aplicați o mulțime de cremă / gel pe față, aplicați astfel încât să fie imperceptibil pe piele faptul că aveți cremă pe față. Ștergeți orice șervețel în exces.
 • Evitați formarea cremei în ochi, lângă ochi (pleoape, sub ochi), pe mucoase, pe buze.
 • Puteți utiliza hidratanți (hidratant, derivați ai d-panthenolului).
 • Nu aplicați crema pe piele arsă, pieptănat, tăieturi sau alte răniri.
 • renunța înseamnă că provoacă uscarea.

Dacă Differin provoacă uscăciune și iritație severă, o arsură? În caz de iritare, piele uscată, arde, puteți întrerupe tratamentul timp de 1 zi și apoi continuați, reducând doza. Dacă uscăciunea este constantă și sunteți foarte îngrijorat, începeți să utilizați un hidratant, sau Bepanten / Pantenol. Numai arderea cu panthenol. Dacă sunteți complet nedoriți, ar trebui să refuzați medicamentul.

Ce este adapalen, cum diferă de alte retinoide? Retinoidele sunt palmitatul de retinol și acidul retinoic (izomerii săi trans și cis). O moleculă de retinoid cu activitate de vitamina A constă dintr-un inel * -ionon, un lanț polian lateral și un cap polar, care este localizat la capătul lanțului lateral. Adapalen este inele de benzen interconectate fără lanț lateral și cap polar. Datorită mimarea structurii de inel * inel inono, adapalen, aparent, se poate lega de receptorii retinoizi, dar retinoid nu este și, prin urmare, a fost numit Vernarom Bollag (retinoizi creator) arotinoidom - adică substanța asemănătoare cu retinoidul. Condițional, adapalen a început să fie numit retinoid de generația a treia.

Întrebări frecvente

1. Când trebuie să renunț la diferențial?

 • dacă aveți alergii,
 • dacă luați alte retinoizi (POA, capsule de retinol, beta keratină),
 • dacă utilizați alte produse care usucă pielea (sulf, zinc, acid salicilic etc.)
 • dacă aveți fisuri, leziuni, răni, eczeme, cancer de piele,
 • dacă există o arsură a pielii.

2. Ce efecte secundare poate provoca?

3. De unde știu dacă am o supradoză? De regulă, adapalen nu poate provoca o supradoză gravă a corpului, deoarece practic nu este absorbit în piele. Dacă apare o supradoză, se exprimă prin uscarea severă a pielii întregului corp, mușchii încep să se contracteze și să doară - acestea sunt semnele cele mai evidente.

4. Cum să vă protejați pielea de soare în timpul verii? Este mai bine să cumpărați un hidratant cu protecție UV. Sau cumpara o crema speciala pentru protectie solara, Exfoliac nu a fost rau.

5. Cu ce ​​combinați medicamentul?

Rapa scrie:
Eu folosesc differin și skinoren. Am observat că ceva din aceste produse sau o combinație dintre ele înmoaie conținutul porilor, este mai ușor de îndepărtat. Spre deosebire de recenzii, petele de la Skinoren nu au dispărut, fața nu a fost albită. Acest amestec nu a afectat conținutul de grăsime al pielii, dar impresia de ansamblu a fost de 4.

Este mai bine să folosiți o astfel de schemă dacă aveți pete negre, inflamații mici și multe comedoane.

Kitty scrie:
Și un dermatolog din Kiev ma sfătuit să-l părăsesc pe D. și Skinoren, pentru că combinarea lor duce la subțierea pielii și o creștere a capilarelor pe față.
Nu vreau să te dezamăgesc, pentru că ea însăși a fost fericită că, în cele din urmă, sa găsit ceva non-antibiotic.

Robert sfătuiește:
D. poate fi combinat cu Zenerit. Acest lucru este menționat în instrucțiunile pentru D. - poate fi combinat cu eritromicina (Zenerit).

Utilizați această schemă este mai bună dacă aveți o mulțime de elemente inflamatorii, comedo.
Dacă nu există o mulțime de inflamații, atunci este mai bine să renunțăm la Zinerit.

Veterrrr
Citiți în mod repetat despre această schemă: dimineața - doar BP (Baziron / Ugresol), seara - numai D..
4-6 luni. Eu o folosesc singură, mă ajută perfect.

Este considerată o schemă universală care ajută la orice severitate a acneei, dar este ineficientă cu punctele negre.

6. Poate fi combinat cu proceduri precum curățarea feței, peelingul glicolic sau cel puțin utilizarea scrubs acasă? Nu este recomandată, vă puteți răni grav pielea. Gândește-te singur, adapalene subțiriază pielea și chiar vrei să o influențezi. Pielea nu va sta și se va deteriora. Ai nevoie de capricii din cauza inflamației?

7. Îi ajută pe D. din comedoane?

Amelia
Nu aveam atât de multe comedoane. Crema ajută la inflamațiile roșii. Am folosit-o la un moment dat pentru a indica și am fost convins de asta.

Mila
Pentru mine, D. a îndepărtat de asemenea inflamațiile în cea mai mare parte roșii, iar comedoanele negre au apărut mai mult și pielea a devenit sensibilă.

Anya
Am folosit gel. Comedones - marea, în aproximativ 2-3 luni, mai ales foarte mult. Nu cu nimic combinat.

Albert
Mulți au remarcat faptul că formarea de comedone este în creștere în D., sau formarea celor existente nu scade. Cu ceva timp în urmă, chiar au discutat de ce s-ar putea întâmpla acest lucru, dar nu au găsit nici un răspuns clar. Am comedoane din crema limpede reduse. Poate pentru cei cu care D. intareste comedoanele, aceasta nu este legata nu de substanta activa in sine, ci de componente suplimentare?

8. Ajuta cicatricile? Nu ajută.

9. Cât ar trebui să fie efectul? Toată lumea o are diferit, cineva după câteva săptămâni, cineva după câteva luni. Privind ceea ce vă așteptați, dacă doriți să scăpați de comedoane, rezultatul poate fi văzut după 3 luni.

10. Este posibilă combinarea tăbăcirii, concealerului cu medicamentul? Atunci când tratați acneea, este important să respectați regula chimiei străine pe față. D. - Îndepărtează pielea și o face sensibilă. Deci nu puteți folosi nici un mijloc iritant. Dacă nu aveți altă cale de a ascunde defectele, utilizați-le, asigurându-vă că nu afectează în mod negativ pielea.

11. Ce este crema sau gel mai bun? Pentru gelul de piele grasă este mai bine, pentru crema uscată.

12. Este posibilă planificarea sarcinii folosind D. și poate fi utilizată în timpul sarcinii?

În timpul sarcinii nu se poate utiliza și în timpul alăptării.
Cu câteva luni înainte de sarcină, este mai bine să nu mai folosiți medicamentul.

13. Îi împrăștie porii?

cireașă
După anulare, totul sa întors la locul meu, deși drogul mi-a ajutat până acum perfect, dar acum, când am reînnoit D., porii mei se îngustează.

Și ce credeți că se poate face a doua zi după D., după spălare, aplicați punctul SOS cu salicilic? Și SOS are nevoie de vreun fel de fonduri? Sau să aștepte până când vor părăsi D?

Lana
IMHO, dacă punctul și nu o suprafață mare a feței, atunci nu vă faceți griji. În orice caz, am aplicat uneori alcool salicilic până la un punct. Dar cu pielea sensibila, este evident necesar sa se uite la reactie.

Și ce altceva este caracteristic: uneori i-am lăsat pe D el însuși cu un punct pe un coș de maturare - ma ajutat foarte mult și el sa uscat imediat.

14. Ar trebui să folosesc D ca un instrument SOS? Adică, pentru inflamația punctului. Are sens să folosești D, dacă pielea este uscată, tensionată și subțire, atunci de ce nu, poți. Mulți oameni o folosesc în acest fel.

15. Are loc agravarea după D? Da, se întâmplă că aceasta este o reacție normală la medicament, temporar, în curând ar trebui să treacă.

16. Differin reduce grăsimea? Ar trebui, pentru că este un keratolic, dar din anumite motive nu se confruntă întotdeauna cu această problemă.

17. Se spune că retinoizii pot preveni ridurile, este adevărat? Probabil, retinoizii și cutii (dacă sunt administrate pe cale orală sau folosesc preparate cosmetice), dar nu sunt adaptate. Mai degrabă, D. va usca pielea mai mult, ceea ce va promova aspectul ridurilor, mai degrabă decât să vă scutească de ridurile existente.

Jurnal de "o singură dragoste"

Robert
Voi spune despre experiența mea în utilizarea Differin. Eu folosesc mai mult de jumătate de an. În primele trei zile, fața a fost fulgi, au apărut o roșeață semnificativă și am încetat să-l folosesc timp de 2 zile. După ce a fost reluată din nou și nu s-a mai observat roșeață, chiar dacă am folosit o cantitate mare de gel. Inflamația a continuat să apară. Aș spune chiar că a existat o ușoară deteriorare. Acneea a fost ridicată, greu, mai ales pe obraji, pe care nu am avut-o niciodată înainte. Practic, am inflamație chiar deasupra gâtului. Poate că este deffirin în interiorul toate trage?

După 2 luni:
- pielea grasă nu a scăzut deloc, a devenit mai mult. Înainte de a folosi D., nici măcar nu sa gândit la agenți de mat. Probabil datorită faptului că crema însăși este uleioasă.
- inflamația continuă să apară. Dar ei trec mai repede și apar mai rar.
- fruntea a șters toate.
- au fost anghile, greu. Înainte de a aplica D, am avut doar inflamație.
Nu voi consulta un doctor, voi avea destule consultări pe parcursul ultimilor ani.
...
După 4 luni:
1. D nu are nici un efect asupra erupției cutanate și a grăsimii.
2. Pielea a devenit puțin mai netedă în culoare.
3. Dar porii au devenit mai pronunțați.

După 6 luni:
Mi-am dat seama că asta nu a fost remedia mea, acnee, așa cum a apărut și apare. Foarte uleios, cu toate că adapalenul este un keratol. Am decis să nu mai folosesc asta, deși am fost parțial mulțumit de rezultat.

Rezultatele tratamentului

Medicamentul diluează pielea, din cauza căruia comedoanele existente încep să dispară. În plus, noua acnee nu se mai formează. Există un ușor efect antiinflamator.

Lolita

Am raportat cu privire la utilizarea de cremă medicinală de la 17 martie la 2 iunie, un curs de 3 luni. Deci, nu mai exista acnee pe fata, comedone, sunt mai putine puncte negre (cred ca acest lucru se datoreaza faptului ca crema a redus continutul de grasime al pielii si comedoanele au incetat sa apara), dar nu atat de mult incat crema este un panaceu, fata este mult mai buna. În primele săptămâni de utilizare, a fost ceea ce se numește un efect dramatic - a devenit mai frumos, nu s-au observat nici peeling, nici iritație.

Lina
Într-o singură noapte, pe bărbie au apărut 11 inflamații majore. Aceasta este ceea ce agravare? D. Folosesc a treia săptămână. N-am avut niciodată asta. A apărut un număr maxim de 2-3 la un moment dat. Iar aici sunt foarte multe imense - sunt într-o panică. Cât timp poate continua acest lucru?

***
Sem
pentru a patra lună de utilizare, fața mea era acoperită cu comedoane.

***
Aida
Eu folosesc D. luna a doua. În primele câteva zile, pielea se încleșta, nu era roșeață, dar noaptea era ca și cum scalpul era înlăturat. Acum, pielea, aparent, sa obișnuit, nu simt nici un disconfort. Fața, așa cum am scris deja, a devenit oarecum mai bună, deși acum câteva zile au apărut din nou trei inflamații roșii pe frunte. În general, D. ajută cel puțin, dar nu complet.

***
Anya
I D. la început curățat foarte bine toate inflamațiile, dar după aproximativ o lună de utilizare, comedoanele au început să apară. Și acum 2 săptămâni, toate aceste comedoane au fost inflamate în siguranță, iar acum această inflamație nu este îndepărtată de nimic.

***
marina
Îmi place D., nimic mai bun atât de potrivit pentru pielea mea decât el. Nu a provocat disconfort: roșeață, peeling, mâncărime - toate acestea mi-au trecut. La începutul tratamentului a apărut o ușoară inflamație, însă aceasta a fost mult mai rapidă decât înainte. Și acum, după 6 luni de utilizare, fața mea a devenit uniformă, porii mei s-au micșorat puțin și aproape toate comedoanele au dispărut. Pielea a devenit considerabil mai subțire. Mi-e teamă să arunc chiar D.

O observație interesantă a celor care folosesc frecvent D: Peeling retinoic

"Ieri am scărpinat o doză mare de D., am primit un peeling retinoic. Undeva după 2-3 ore a observat. Apoi și-a schimbat mintea pentru a experimenta și a spăla. Dimineața, fără roșeață, dar pielea a devenit predispusă la iritație - bărbieritul a reacționat cu roșeață și ciupitură. Până seara, pielea aproape a revenit la normal. Dintre efectele pozitive ale dozelor mari, sa observat doar peeling, adică a devenit netedă și curată, comedoanele mici trebuie îndepărtate cu exactitate "- acesta este unul dintre momente.

"Mi sa întâmplat de câteva ori că a trebuit să perebukhiv D. pe față (atunci când am tăiat tubul pentru a ajunge la rămășițele), efectul este într-adevăr ca un peeling cu retinoizi. După câteva zile, stratul superior se îndepărtează rapid și uniform, rămân pielea netedă, comedoanele (dacă există) sunt îndepărtate foarte ușor. "

Differin pentru acnee: instrucțiuni de utilizare și recenzii

Differinul este un medicament folosit pentru a scăpa de acnee. Acesta aparține grupului de retinoizi în structură chimică, are caracteristicile farmacologice ale dermatoprotectorului.

Medicamentul reglează formarea celulelor epiteliale, contribuie la keratinizarea și transformarea lor în scale. Poate fi utilizat atât independent cât și în combinație cu alte mijloace, în funcție de natura cursului bolii.

Pe această pagină veți găsi toate informațiile despre Differin: instrucțiuni complete de utilizare pentru acest medicament, prețurile medii în farmacii, analogii complete și incomplete ale medicamentului, precum și recenziile persoanelor care au utilizat deja Differin. Vrei să îți lași părerea? Vă rugăm să scrieți în comentarii.

Grupa clinico-farmacologică

Medicamentul pentru tratamentul acneei.

Condiții de vânzare a farmaciei

Poate fi cumparat fara prescriptie medicala.

Cât de mult este Differin? Prețul mediu în farmacii este de 800 de ruble.

Forma de eliberare și compoziția

Astăzi, farmaciile oferă două forme de dozare de bază ale acestui medicament - unguent și cremă.

 1. Unguentul are o consistență ușor mai groasă, dar este, de asemenea, absorbită rapid și ușor în piele. Aplicarea unguentului nu este dificilă, dar pentru o mai bună absorbție este aplicată pe pielea afectată cu stratul cel mai subțire. Unguentul este, de asemenea, ambalat în tuburi din material polimeric cu un volum de 30 g, care sunt plasate în ambalaje din carton. La unguent, precum și la cremă se atașează o instrucțiune detaliată, care permite studierea proprietăților preparatului, efectul asupra pielii afectate, prevenirea posibilelor consecințe negative și optimizarea schemei de aplicare.
 2. Crema are o consistență uniformă ușoară, de culoare galben deschis sau cremă, este ambalată în tuburi de aluminiu cu un volum de 10-37 g, care se află în ambalaje din carton cu numele medicamentului indicat, producătorul și durata de valabilitate a produsului.

Ingredientul activ al medicamentului este substanța adapalenă, care este conținută în ambele forme de dozare a agentului în cantități egale. Elementele auxiliare ale medicamentului includ:

 • carbomer;
 • propilen glicol;
 • disodium edetate;
 • hidroxid de sodiu;
 • apă purificată.

De asemenea, în funcție de tipul de medicament (gel sau cremă), poate conține următoarele componente: squalen natural, glicerol, ciclometiconă.

Efect farmacologic

Adapalen este ingredientul activ al medicamentului Differin, care este un analog sintetic al acidului retinoic și aparține medicamentelor dermatotropice. Despre structura chimică a adapalenei - un derivat al acidului naftoic. Substanța se leagă selectiv de receptorii acidului retinoic pe nucleele celulelor epiteliale și stimulează diferențierea keratinocitelor. Mai mult, nu se observă legarea la proteinele citosolice sensibile la acidul retinoic. Acest lucru cauzează o lipsă de acțiune iritantă pronunțată.

Adapalen accelerează stadiul final al transformării keratinocitelor într-o scară cornificată și, de asemenea, slăbește conexiunile intercelulare în epidermă. Accelerarea ultimelor etape de keratinizare a celulelor epiteliale și slăbirea conexiunilor dintre keratinocite conduce la o exfoliere rapidă, subțierea epidermei, reducerea formării de comedone. Medicamentul îmbunătățește eliberarea gurile foliculilor de păr de acumularea de celule moarte.

Efectul antiinflamator al adapalenei se datorează inhibării activității lipoxigenazei, a citokinelor și a acidului arahidonic. Efectul asupra factorilor de inflamație, este comparabil cu betametazona. Medicamentul nu stimulează procesele hiperplatice din epidermă. Datorită acțiunilor farmacologice enumerate, Differin prezintă următoarele proprietăți: keratolitic, sebiostatic, antiinflamator, comedolitic. Adapalen are un efect fotosensibilizant.

Indicații pentru utilizare

Medicamentul este conceput pentru a scăpa de acnee și acnee vulgaris.

Dacă erupția cutanată este ușoară sau moderată, poate fi utilizată monoterapia, adică poate fi utilizată numai "Differin". Pentru tratamentul acneei severe, veți avea nevoie de alte medicamente.

Contraindicații

Contraindicații pentru medicație puțin. Differin nu este prescris în următoarele condiții:

 1. Vârsta copiilor până la 12 ani;
 2. Cu tendința de reacții alergice și de hipersensibilitate la medicament;
 3. Neoplasme pe piele la locul tratamentului dorit;
 4. Afectarea mecanică a pielii (abraziuni, zgârieturi, răni);
 5. Nu utilizați în timpul sarcinii, în special în primul trimestru. Nu o utilizați în timpul alăptării.

Cu extremă prudență și sub supravegherea unui medic, Differin este prescris pentru boli de piele, cum ar fi dermatită și eczemă, deoarece evoluția acestor boli este însoțită de afectarea pielii. Prin răni, substanța activă în cantități mari poate pătrunde în sânge și, ca urmare a supradozajului, poate provoca reacții adverse periculoase.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Utilizarea medicamentului în timpul sarcinii și alăptării nu este recomandată.

Instrucțiuni de utilizare

Instrucțiunile de utilizare indică faptul că crema sau gelul Differin se aplică extern.

 1. Medicamentul se aplică punctual pe elemente inflamatorii sau, dacă este necesar, pe toată fața. Este interzisă frecarea în piele! Înainte de aplicarea gelului / cremei trebuie să curățați fața (fără a folosi loțiuni de săpun și alcool).
 2. Utilizarea medicamentului trebuie să fie de 1 dată pe zi, preferabil pe timp de noapte. Efectul terapeutic se manifestă în 4-8 săptămâni de tratament, o îmbunătățire durabilă fiind observată după 3 luni de tratament.

La recomandarea unui medic, se poate desfășura un al doilea curs.

Efecte secundare

În procesul de tratament cu un medicament, reacțiile adverse se pot dezvolta sub formă de înroșire, peeling și iritare a pielii la locurile de tratament. Aceste fenomene sunt însoțite de uscăciunea excesivă a pielii, de senzația de mâncărime și de arsură.

Dacă apare o reacție alergică, sunt posibile simptome de dermatită de contact, rupere, înroșire și iritare a conjunctivului ocular (conjunctivita alergică). Dacă apar simptome tulburatoare, trebuie să întrerupeți utilizarea medicamentului și consultați un dermatolog pentru sfaturi și noi prescripții.

supradoză

Supradozarea serioasă de la "Differin" nu poate fi, deoarece adapalenul este slab absorbit. Dacă se întâmplă acest lucru, se observă pielea uscată și durerea musculară.

Instrucțiuni speciale

 1. Este important atunci când se aplică Differin pentru a evita contactul cu unguent sau gel pe buze și ochi.
 2. În cazurile de iritare a pielii, este necesară anularea tratamentului până când dispare complet.
 3. La tratarea acneei, medicamentul poate fi utilizat în asociere cu alte medicamente. În acest caz, Differin trebuie aplicat la culcare și alte mijloace - dimineața.
 4. Se recomandă evitarea iradierii UV și expunerea prelungită la soare în timpul utilizării medicamentului, deoarece pot exista iritații ușoare pe piele și, de asemenea, excluderea utilizării preparatelor cosmetice care au proprietăți iritante și de uscare (agenți care conțin etanol, parfumuri etc.)

Interacțiune medicamentoasă

Absorbția adapalenei prin piele este scăzută, deci interacțiunea cu medicamentele sistemice este puțin probabilă.

Nu există interacțiuni cu alte medicamente care pot fi utilizate extern și simultan cu medicamentul Differin. Când utilizați medicamentul seara, dimineața puteți utiliza medicamente pentru tratamentul extern al acneei, cum ar fi soluții de eritromicină (până la 4%) sau clindamicin fosfat (1% pe bază) sau geluri de peroxid de benzoil pe bază de apă (până la 10% deoarece aceste medicamente nu cauzează degradarea reciprocă sau iritația cumulativă. Cu toate acestea, alte retinoizi sau medicamente cu un mecanism similar de acțiune nu ar trebui utilizate simultan cu adapalen.

Nu se recomandă utilizarea simultană a medicamentului Differin și a mijloacelor pentru peeling, detergenți abrazivi, precum și mijloace cu efect uscat, astringent sau iritant (agenți aromatici sau alcoolici).

opinii

Am luat câteva recenzii despre persoanele care au luat medicamentul Differin:

 1. Marina. Timp de trei luni, am folosit un diferențial. Totul este așa cum ar trebui să fie. Da, la început a existat o uscăciune teribilă și o înfundare (apoi am redus puțin doza, ca să spun așa). Cea de-a doua, a treia lună - erupții teribile pe toată fața. Nimic nu sa îmbunătățit, doar mai rău. Punctele negre nu au devenit mai puțin deloc. Din păcate, drogul nu mi se potrivea.
 2. Oksana. Soțul meu și cu mine suntem predispuși la acnee pe față nu este primul an. A început să utilizeze crema Differin. Efectul meu a fost remarcabil în a doua săptămână de aplicare. Și soțul ei nu a ajutat la remediu. Se pare că pielea lui este mai aspru, medicul ia prescris un medicament sub formă de gel. După 3 luni am uitat de acnee. Differinul continuă din când în când ca o prevenire.
 3. Inna. Am suferit de acnee de la adolescență. Am încercat "Differin" pentru a pune pe zonele problematice, rezultatul este destul de bun. Acest lucru este în ciuda faptului că pentru o lungă perioadă de timp nu am putut scăpa de acnee. "Differin" nu a avut un efect rău, deși, desigur, nu este încă posibil să scapi complet de problema sa. Unii oameni sugerează că zăresc complet fața, dar mi se pare greșit. De asemenea, am citit că Differin nu dă un efect rapid, că este eficient numai dacă este folosit de mult timp, în măsura în care nu știu cu adevărat. Aș vrea să elimin complet acneea și să uit ca un vis rău.

Este de remarcat faptul că medicamentul este foarte activ și la începutul tratamentului poate provoca iritații și peeling severe ale pielii, despre care pacienții scriu destul de des în recenziile lor. Datorită deshidratării sub influența Differinului, pielea poate avea un aspect gri și obosit.

După terminarea cursului tratamentului, este nevoie de ceva timp pentru a-l restabili, precum și un hidratant bun. Acțiunea medicamentului durează mult timp, deci chiar și în ciuda costurilor ridicate, este populară la pacienți.

Înainte și după fotografii

analogi

Prin sinonime (conțin exact același ingredient activ), Differin include următoarele medicamente:

 • Gel adapalen (extern);
 • Gel Klenzit (extern);
 • Crema Adaklin (externă);
 • Gel adolen (extern).

Analogii medicamentului Differin sunt următoarele mijloace, destinate exclusiv utilizării externe:

 • Unguent Videstim;
 • Unguent Radevit;
 • Unguent retanoic;
 • Gelul skinoren;
 • Gel gel izotrexin;
 • Gel Effezel.
 • Soluție de retasol.

Înainte de a utiliza analogi, consultați-vă medicul.

Care este mai bine, Differin sau Skinoren?

Skinoren nu are o eficacitate atât de mare în tratamentul acneei, ca Differin. Cu toate acestea, medicamentul merită atenție, deoarece poate fi utilizat ca principalul medicament pentru terapia de întreținere după principala cale de administrare a Differin.

De exemplu, după ce ați utilizat Differin timp de 3 luni, puteți trece la Skinoren, care se aplică pe toată suprafața pielii de mai multe ori pe săptămână. Amintiți-vă că Skinoren are capacitatea de a albi pielea feței, oferindu-i o paloare de marmură care nu trebuie să se teamă.

Condiții de depozitare și termen de valabilitate

A nu se lăsa la îndemâna copiilor la o temperatură care să nu depășească + 25 ° С. Nu îngheța.

Data expirării: crema - 2 ani, gel - 3 ani.

Ce trebuie să faceți dacă au apărut cosuri pe pubis?

Să scapi de un wen pe cap fără consecințe