Instrucțiuni detaliate de utilizare Effezel gel

Effezel Gel este un medicament destinat tratării acneei, acneei și acneei. Un rezultat pozitiv este obținut prin intermediul a două componente active care fac parte din acest instrument - peroxid de benzoil și adapalen. Datorită acestor substanțe, cel mai bun rezultat al tratamentului este obținut. Complementând acțiunile celorlalți, acestea oferă un efect de durată. Cursul terapiei depinde de gravitatea bolii și este de aproximativ 1 până la 4 săptămâni.

Gelul Effesel este disponibil sub formă de gel opac, alb sau galben deschis, pentru uz extern (uneori numit unguent din greșeală). Instrumentul este ambalat în tuburi de plastic de 30 ml.

Compoziția medicamentului include două ingrediente active:

 • benzoil peroxid 2,5% - are un efect antimicrobian, în special asupra bacteriilor care provoacă inflamație în canalele glandelor sebacee. Această componentă are, de asemenea, un efect sebiostatic, adică producția de grăsime subcutanată scade. Datorită efectului de peeling, procesul de regenerare a epidermei și îndepărtarea particulelor moarte este accelerat, ceea ce are un efect pozitiv asupra curățării conductelor glandelor sebacee;
 • adapalen 0,1% este un derivat al acidului naftoic, care are același efect ca și retinoizii. Această componentă are un puternic efect antiinflamator și stimulativ asupra procesului de keratinizare.

Efezel gelul poate fi utilizat ca profilactic împotriva acneei. Dacă este necesar un tratament, un efect pozitiv apare după 2 săptămâni de utilizare continuă.

Componentele auxiliare sunt:

 • apă purificată;
 • glicerol;
 • agent de gelifiere;
 • Poloxamer-124 pentru absorbabilitatea compușilor în epidermă;
 • propilen glicol;
 • emulsie izohexadecan pentru a reține umiditatea în piele;
 • polisorbat 80.

Adapalen are mai multe proprietăți:

 1. 1. Reglează procesul de keratinizare și exfoliere a particulelor de piele moarte.
 2. 2. Producerea secrețiilor din glandele sebacee este normalizată, ceea ce reduce pielea grasă.
 3. 3. Îmbunătățește în mod semnificativ inflamația.
 4. 4. Inhibă procesul de îmbătrânire și previne pierderea umidității de pe piele.

Astfel, adapalena distruge mecanic baza pentru formarea de noi acnee si cosuri.

Peroxidul de benzoil este un compus organic care elimină bacteriile care provoacă procesul inflamator. La 7 zile după începerea tratamentului, până la 94% din microorganismele patogene sunt distruse în zona tratată și după 2 săptămâni - 97%. În plus, această componentă:

 1. 1. Ea are un efect de peeling și sebiostatic, reducând producția de sebum, care se întâmplă adesea cu acnee.
 2. 2. Satura celulele epidermei cu oxigen, astfel întinzând țesuturile.
 3. 3. Reduce roșeața pielii și reduce inflamația.

Effezel Gel are un efect complex asupra pielii:

 • elimină acneea și acneea;
 • curăță pielea de roșeață;
 • reduce pielea grasă;
 • elimină tenul;
 • împiedică dezvoltarea de noi acnee și acnee;
 • elimina pete de acnee, umflarea pielii, reduce cicatricile.

Adapalen / peroxid de benzoil

conținut

Nume latin [edita]

Grupa farmacologică [modifică]

Medicamente dermatotropice în combinații

Caracteristicile substanței [modifică]

Adapalen / peroxidul de benzoil este o co-medicatie, un gel de culoare uniforma alba.

Farmacologie [modifică]

Acțiune farmacologică - comedolit, antiinflamator local.

Metabolitul retinoid, care are un efect antiinflamator și activitate comedonolitică pronunțată (afectează comedoanele deschise și închise), normalizează procesul de keratinizare și diferențiere epidermică. Mecanismul de acțiune al medicamentului se bazează pe legarea adapalenei de receptorii nucleari specifici ai acidului retinoic. Adapalen normalizează procesul de diferențiere a celulelor epiteliale ale foliculilor, reducând astfel formarea microcomedelor. Suprimă chemotaxia și reacțiile chemokinetice ale celulelor polinucleare la om și, de asemenea, inhibă metabolismul acidului arahidonic și formarea de mediatori inflamatori. Astfel, se poate spune că componenta inflamatorie mediată celular de acnee este redusă sub influența adapalenei.

Absorbția adapalenei prin piele este foarte scăzută (aproximativ 4% din doza aplicată). Excreția din organism are loc în principal cu bilă.

Ea are un efect antimicrobian, în special, împotriva Propionibacterium acnes, prezentă în foliculul de păr-ulei cu acnee. Oferă acțiune exfolianță și keratolitică. Ea are un efect sebiostatic, împiedicând producerea excesivă de sebum ce însoțește acneea.

Permeabilitatea peroxidului de benzoil prin piele este scăzută. Se transformă complet în acid benzoic, care se excretă rapid din organism.

Cerere [editați]

Adapalen / peroxid de benzoil: Contraindicații [modifică]

 • hipersensibilitate la medicament;
 • sarcinii;
 • perioada de lactație;
 • vârstă de până la 12 ani (datele privind siguranța și eficacitatea nu sunt disponibile).

Utilizarea în timpul sarcinii și alăptării [modifică]

În timpul sarcinii și alăptării, utilizarea contraindicată a medicamentului adapalen / peroxid de benzoil este contraindicată.

Adapalen / peroxid de benzoil: Efecte secundare [modifică]

Din partea pielii și a țesutului subcutanat: frecvent - piele uscată, dermatită de contact iritabilă, arsuri și iritații ale pielii; rareori - mâncărime, arsuri la soare.

Interacțiune [editați]

Nu s-au efectuat studii privind interacțiunile medicamentului adapalen / peroxidul benzoic cu alte medicamente. Cu toate acestea, nu trebuie să utilizați simultan alte medicamente retinoide sau antibiotice pentru uz extern sau medicamente cu un mecanism de acțiune similar.

Îngrijirea trebuie să se facă atunci când se aplică cosmetice cu un efect de peeling, iritare sau uscare în același timp datorită posibilelor efecte suplimentare de iritare.

Adapalen / peroxid de benzoil: Dozare și administrare [modifică]

În exterior, înainte de aplicare, gelul trebuie curățat și uscat. Cu o atingere ușoară, aplicați gelul în mod egal pe suprafața afectată 1 dată pe zi înainte de a merge la culcare, evitând contactul gelului cu ochii și buzele.

Efectul terapeutic se dezvoltă în 1-4 săptămâni, cursul terapiei - 2-4 săptămâni. Îmbunătățirea durabilă după 3 luni de tratament. Cursuri repetate de tratament după consultarea unui medic.

Precauții [editați]

În stadiile inițiale de tratament, poate apărea o agravare a acneei, care dispare în timpul tratamentului.

Dacă apare iritația pielii, nu mai utilizați gelul (temporar sau complet).

Evitați contactul cu ochii, gura, nasul și alte mucoase. În cazul contactului accidental cu adapalen / peroxidul de benzoil în ochi, gură sau nas, clătiți-le imediat cu apă caldă.

Expunerea excesivă la lumina soarelui sau la radiațiile ultraviolete trebuie evitată. În cazul unei șederi prelungite la soare, nu aplicați gelul cu o zi înainte, precum și în ziua expunerii la soare și a doua zi.

Utilizarea simultană a produselor cosmetice cu efect de uscare sau iritare (de exemplu, parfum, parfum și alți agenți care conțin etanol) nu este recomandată.

În cazul utilizării externe, cazurile de diaree și colită sunt extrem de rare, cu toate acestea, trebuie să se acorde prudență și, dacă se dezvoltă diaree severă sau prelungită, adapalena / peroxidul de benzoil trebuie anulată și, dacă este necesar, trebuie luate măsuri diagnostice și terapeutice adecvate.

Colita pseudomembranoasă poate apărea atât pe fondul utilizării prelungite, cât și la 2-3 săptămâni după oprirea tratamentului; manifestată prin diaree, leucocitoză, febră, durere abdominală (uneori însoțită de descărcarea de sânge și mucus cu fecale). Dacă aceste fenomene apar în cazuri ușoare, este suficient să anulați tratamentul și utilizarea rășinilor schimbătoare de ioni (Kolestiramine, Colestipol), în cazuri grave, se demonstrează că înlocuiește pierderea de lichide, electroliți și proteine, administrarea de vancomicină pe cale orală sau metronidazol.

Este imposibil să se utilizeze agenți care inhibă peristaltismul intestinal.

Efectul adapalenei / peroxidului benzoil asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje nu a fost studiat.

Condiții de depozitare [editați]

În întuneric, la o temperatură de 2-25 ° C. Nu lăsați la îndemâna copiilor.

EFFEZEL

Gel pentru utilizare externă alb sau galben deschis opac.

Excipienți: simulgel 600 PHA (copolimer de acrilamidă și akriloildimetil taurate - 35-40% izohexadecan - 20-25% Polisorbat 80 - 5,10%, sorbitan oleat - 2,5%, apă - până la 100%) - 0,04 g, docusat sodiu - 0,0005 g, edetat disodic - 0,001 g, glicerol - 0,04 g, poloxamer 124 - 0,002 g, propilen glicol - 0,04 g, apă purificată - până la 1 g.

2 g - tuburi din polietilenă de înaltă densitate (1) - ambalaje din carton.
15 g - tuburi din polietilenă de înaltă densitate (1) - ambalaje din carton.
30 g - tuburi din polietilenă de înaltă densitate (1) - ambalaje din carton.
45 g - tuburi din polietilenă de înaltă densitate (1) - ambalaje din carton.
60 g - tuburi din polietilenă de înaltă densitate (1) - ambalaje din carton.
90 g - tuburi din polietilenă de înaltă densitate (1) - ambalaje din carton.
30 g - sticle de polipropilenă (1) cu un dispozitiv de dozare - ambalaje din carton.

Effezel conține în compoziția sa două substanțe active cu mecanisme de acțiune diferite, dar complementare.

Adapalen este un derivat stabil din punct de vedere chimic al acidului naftoic cu un efect asemănător cu retinoidul. Adapalen acționează patogenetic cu acnee vulgaris: este un modulator puternic al proceselor de diferențiere și keratinizare a celulelor și, de asemenea, are un efect antiinflamator. Mecanismul de acțiune al medicamentului se bazează pe legarea adapalenei de receptorii nucleari specifici ai acidului retinoic. Datele moderne sugerează că, atunci când este aplicat local, adapalen reglează procesul de diferențiere a celulelor epiteliale ale foliculilor, reducând astfel formarea microcomedelor. Adapalen in vitro inhibă răspunsurile chemotactice (direcționate) și chemokinetice (arbitrare) ale leucocitelor polimorfonucleare umane, precum și inhibă metabolizarea acidului arahidonic și formarea mediatorilor inflamatori. Conform studiilor in vitro, adapalen inhibă factorii AP-1, precum și expresia receptorilor-2 asemănători cu taxele. Astfel, se poate spune că componenta inflamatorie mediată celular de acnee este redusă sub influența adapalenei.

Peroxidul de benzoil are un efect antimicrobian, în special, împotriva Propionibacterium acnes, prezent în foliculul de păr-ulei cu acnee. Oferă acțiune exfolianță și keratolitică. Ea are un efect sebiostatic, care împiedică producerea excesivă de sebum care însoțește acneea.

Absorbția adapalenei prin piele este foarte scăzută (aproximativ 4% din doza aplicată). Excreția din organism se produce în principal prin bile.

Permeabilitatea peroxidului de benzoil prin piele este scăzută. Se transformă complet în acid benzoic, care se excretă rapid din organism.

Tratamentul acneei cu comedoane, papule și pustule.

- hipersensibilitate la substanțele active sau la oricare dintre componentele medicamentului;

- vârsta copiilor până la 9 ani (siguranța și eficacitatea medicamentului nu au fost stabilite).

Aplicați un strat subțire folosind vârfurile degetelor pe toată suprafața afectată 1 timp / zi seara pe piele curată și uscată, evitând contactul gelului în ochi, pe buze, pe membranele mucoase și colțurile nasului.

Efectul terapeutic se dezvoltă după 1-4 săptămâni de tratament. Durata tratamentului trebuie determinată de medic în funcție de starea clinică a pacientului.

Dacă apar semne de iritare recomandată de aplicare comedoane cosmetice cu efect de hidratare, în funcție de gradul de iritare a pielii a numărului de aplicații poate fi redus (de exemplu, în fiecare altă zi), tratamentul poate fi suspendat temporar până la dispariția iritației sau terminată complet. Reluarea tratamentului este posibilă după consultarea unui medic.

La aplicarea medicamentului Effezel la punctul de aplicare poate determina următoarele reacții adverse prezentate în tabelul de mai jos, care sunt distribuite pe clase de sisteme și organe și frecvența de apariție: foarte frecvent (≥1 / 10), de multe ori (pe ≥1 / 100 < 1/10), нечасто (от ≥1/1000 до < 1/100), редко (от ≥1/10 000 до < 1/1000), очень редко (< 1/10 000), частота неизвестна (частота встречаемости не может быть определена на основании имеющихся данных).

Effezel gel - instrucțiuni oficiale de utilizare

Număr de înregistrare:

Denumirea comercială a medicamentului:

Denumire internațională fără nume (INN) sau nume de grup:

Forma de dozare:

ingrediente:


Adapalen - 0,001 g
Peroxidul de benzoil - 0,025 g
Substanțe auxiliare:
simulgel 600 PHA (copolimer de acrilamidă și akriloildimetil taurate 35-40%, 20-25% izohexadecan, polisorbat 80, sorbitan oleat 5,10% 2,5% apă până la 100%) - 0,04 g docusat de sodiu - 0,0005 g, edetat disodic - 0,001 g, glicerol - 0,04 g, poloxamer 124 - 0,002 g, propilen glicol - 0,04 g, apă purificată - până la 1 g

Descriere:

Gel opac alb sau foarte ușor galben

Grupa farmacoterapeutică:

Codul ATC: D 10 AD 53

Proprietăți farmacologice:

farmacodinamie

Effezel conține în compoziția sa două substanțe active cu mecanisme de acțiune diferite, dar complementare.

 • Adapalen.
  Adapalen este un derivat stabil din punct de vedere chimic al acidului naftoic cu un efect asemănător cu retinoidul. Adapalen acționează patogenetic cu acnee vulgaris: este un modulator puternic al proceselor de diferențiere și keratinizare a celulelor și, de asemenea, are un efect antiinflamator. Mecanismul de acțiune al medicamentului se bazează pe legarea adapalenei de receptorii nucleari specifici ai acidului retinoic. Datele moderne sugerează că, atunci când este aplicat local, adapalen reglează procesul de diferențiere a celulelor epiteliale ale foliculilor, reducând astfel formarea microcomedelor. Adapalen in vitro inhibă răspunsurile chemotactice (direcționate) și chemokinetice (arbitrare) ale leucocitelor polimorfonucleare umane, precum și inhibă metabolizarea acidului arahidonic și formarea mediatorilor inflamatori. Conform studiilor in vitro, adapalen inhibă factorii AP-1, precum și expresia receptorilor-2 asemănători cu taxele. Astfel, se poate spune că componenta inflamatorie mediată celular de acnee este redusă sub influența adapalenei.
 • Benzoil peroxid.
  Peroxidul de benzoil are un efect antimicrobian, în special, împotriva Propionibacterium acnes, prezent în foliculul de păr-ulei cu acnee. Oferă acțiune exfolianță și keratolitică.
Ea are un efect sebiostatic, care împiedică producerea excesivă de sebum care însoțește acneea.

Farmacocinetica

Proprietățile farmacocinetice ale medicamentului Effezel sunt similare cu cele ale farmacocineticii gelului Differin (adapalen) 0,1% pentru uz extern.
Permeabilitatea peroxidului de benzoil prin piele este scăzută. Se transformă complet în acid benzoic, care se excretă rapid din organism.

Indicatii pentru utilizare:

Tratamentul topic al acneei cu comedoane, papule și pustule.

Contraindicații

Sarcina și perioada de lactație

sarcină
Datele privind utilizarea locală a combinației de adapalen și peroxid de benzoil la femeile gravide nu este suficientă. Totuși, puținele date disponibile colectate de la pacienții care au primit drogul la începutul sarcinii nu indică niciunul dintre efectele sale negative.

Studiile privind combinația de adapalen și peroxid de benzoil la animalele în care medicamentul a fost administrat pe cale orală animalelor au arătat un efect toxic asupra sistemului reproducător în timpul unei expuneri sistemice ridicate.

Datorită datelor limitate disponibile și datorită posibilei penetrări ușoare a adapalenei prin piele, Effezel nu trebuie utilizat în timpul sarcinii. Dacă apare o sarcină, tratamentul trebuie întrerupt.

lactație
Studiile privind penetrarea medicamentului în laptele de animale sau oameni după aplicarea dermică a gelului Effesel nu au fost efectuate.
Deoarece expunerea sistemică a Effezel la femeile care alăptează este neglijabilă, nu este de așteptat niciun efect asupra sugarilor alăptați.

Effezel poate fi utilizat în timpul alăptării. Contactul nou-născutului cu medicamentul trebuie evitat și aplicarea medicamentului la sân atunci când este folosit în timpul alăptării.

Dozare și administrare:

În cazul semnelor de iritare a pielii, se recomandă utilizarea de preparate non-comedogene cu efect hidratant, numărul de aplicații poate fi redus (de exemplu, în fiecare zi), tratamentul poate fi suspendat temporar până la dispariția semnelor de iritație sau oprirea completă.

Adapalen + Peroxid de benzoil (Adapalene + Benzoil peroxid)

conținut

Numele rusesc

Denumirea latină a substanțelor Adapalen + peroxid de benzoil

Grupa farmacologică a substanțelor Adapalen + peroxid de benzoil

Clasificarea nozologică (ICD-10)

farmacologie

Combinația de adapalen + peroxid de benzoil conține două substanțe active cu un mecanism de acțiune diferit, dar complementar.

Adapalen este un derivat stabil din punct de vedere chimic al acidului naftoic cu un efect asemănător cu retinoidul. Adapalen are un efect patogenetic asupra aspa vulgaris: este un modulator puternic al proceselor de diferențiere și keratinizare a celulelor și are un efect antiinflamator. Mecanismul de acțiune se bazează pe legarea adapalenei de receptorii specifici ai acidului retinoic. Datele moderne sugerează că, atunci când este aplicat local, adapalen reglează procesul de diferențiere a celulelor epiteliale ale foliculilor, reducând astfel formarea microcomedelor. Adapalen in vitro inhibă răspunsurile chemotactice (direcționate) și chemokinetice (arbitrare) ale leucocitelor polimorfonucleare umane, precum și inhibă metabolizarea acidului arahidonic și formarea mediatorilor inflamatori. Conform studiilor in vitro, adapalen inhibă factorul de transcripție AP-1, precum și expresia receptorului-2 asemănător cu taxa. Astfel, sub influența adapalenei, componenta inflamatorie mediată celular de acnee este redusă.

Peroxidul de benzoil are un efect antimicrobian, în special în ceea ce privește Propionibacterium acnes prezent în foliculul de păr-ulei cu acnee. Oferă acțiune exfolianță și keratolitică. Ea are un efect sebiostatic, care împiedică producerea excesivă de sebum care însoțește acneea.

Absorbția adapalenei prin piele este foarte scăzută (aproximativ 4% din doza aplicată). Excreția din organism se produce în principal prin bile.

Permeabilitatea peroxidului de benzoil prin piele este scăzută. Se transformă complet în acid benzoic, care se excretă rapid din organism.

Utilizarea substanțelor Adapalen + peroxid de benzoil

Acnee cu comedoane, papule și pustule.

Contraindicații

Hipersensibilitate la ingredientele active ale combinației; Copii cu vârsta până la 9 ani (siguranța și eficacitatea nu au fost stabilite).

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Categoria de acțiune asupra fătului de către FDA - C.

Studiile efectuate pe animale în care adapalen a fost administrat pe cale orală în doze mari au arătat efecte toxice asupra sistemului reproducător. Experiența clinică privind utilizarea externă a combinației de adapalen + peroxid de benzoil în timpul sarcinii este limitată, dar puținele date disponibile colectate de la pacienții care au primit această combinație la începutul sarcinii nu indică niciun efect negativ.

Datorită naturii limitate a datelor disponibile și datorită posibilității penetrării nesemnificative a adapalenei prin piele, combinația de adapalen + peroxid de benzoil nu trebuie utilizată în timpul sarcinii. Dacă apare o sarcină, tratamentul trebuie întrerupt.

Nu s-au efectuat studii privind penetrarea componentelor combinației de adapalen + peroxid de benzoil în laptele de animale sau de oameni după aplicarea pielii. Deoarece expunerea sistemică a combinației de adapalen + peroxid de benzoil la femeile care alăptează este nesemnificativă, nu se așteaptă efectul asupra sugarilor alăptați. Combinația de adapalen + peroxid de benzoil poate fi aplicată în timpul alăptării. Contactul unui copil cu un medicament care conține o combinație de adapalen + peroxid de benzoil trebuie evitat și nu trebuie aplicat glandei mamare în timpul perioadei de alăptare.

Efecte secundare ale substanțelor Adapalen + Peroxid de benzoil

Atunci când se utilizează o combinație de adapalen + peroxid de benzoil, pot apărea următoarele reacții adverse la locul de aplicare, care sunt prezentate în conformitate cu clasificarea pe sisteme de organe și frecvența apariției: foarte des (≥1 / 10); frecvent (≥1 / 100, 1 - edem al pleoapelor.

Din partea sistemului respirator, organele din piept și mediastin: frecvență necunoscută 1 - senzație de presiune în gât.

Din partea pielii și a țesuturilor subcutanate: frecvent - piele uscată, dermatită de contact, iritație a pielii, senzație de arsură a pielii, eritem, peeling al pielii, erupție cutanată; rareori - mâncărime, arsuri solare; frecvența este necunoscută 1 - dermatita de contact alergică, umflarea feței, durere la nivelul pielii (senzație de furnicături), blistere (vezicule).

1 Date de supraveghere post-înregistrare.

Atunci când se utilizează o combinație de adapalen + peroxid de benzoil, de obicei, în timpul primei săptămâni de tratament, sunt prezente simptome cum ar fi iritația pielii, roșeață, uscăciune, peeling, arsură și durere a pielii (senzație de furnicături), care au o severitate ușoară sau moderată nu necesită anularea tratamentului.

interacțiune

Nu s-au efectuat studii privind interacțiunea cu alte medicamente.

Bazându-se pe experiența utilizării adapalenei și a peroxidului de benzoil, nu a fost identificată nicio interacțiune cu alte medicamente.

Cu toate acestea, nu este necesar să se utilizeze alte retinoide sau peroxid de benzoil, sau medicamente cu un mecanism de acțiune similar, simultan cu combinația de adapalen + peroxid de benzoil. Îngrijirea trebuie să se facă atunci când se aplică cosmetice cu un efect de peeling, iritare sau uscare în același timp datorită posibilelor efecte suplimentare de iritare.

Absorbția adapalenei prin piele este scăzută, deci interacțiunea cu medicamentele sistemice este puțin probabilă.

Pătrunderea peroxidului de benzoil prin piele este scăzută, este complet metabolizată în acid benzoic, care se excretă rapid din organism. În acest sens, interacțiunea dintre acidul benzoic și medicamentele sistemice este puțin probabilă.

supradoză

În caz de înghițire accidentală, trebuie efectuată o terapie simptomatică adecvată.

Calea de administrare

Substanțe de precauție Adapalen + peroxid de benzoil

Combinația de adapalen + peroxid de benzoil trebuie aplicată o singură dată pe zi.

Combinația de adapalen + benzoil peroxid nu trebuie utilizată pe pielea afectată (tăieturi sau abraziuni) sau pe piele modificată eczematic.

Evitați contactul cu ochii, cavitatea bucală, nările și alte mucoase. În cazul contactului cu ochii, clătiți imediat cu apă caldă. Dacă bănuiți că aveți o hipersensibilitate la componentele active ale combinației, trebuie întreruptă.

Expunerea excesivă la lumina soarelui sau la radiațiile ultraviolete artificiale trebuie evitată.

Contactul cu orice material vopsit (inclusiv părul și țesături vopsite) trebuie evitat, deoarece acest lucru poate provoca decolorare sau decolorare.

Influența asupra abilității de a conduce vehicule, de a lucra cu mecanisme. Combinația de adapalen + peroxid de benzoil nu afectează capacitatea de a conduce vehicule și de a lucra cu mecanisme.

Effezel

Descrierea datei de 20 noiembrie 2014

 • Nume latin: Effezel
 • Codul ATC: D10AD53
 • Ingredient activ: Adapalen și peroxid de benzoil (Adapalene + peroxid de benzoil)
 • Producător: GALDERMA (Elveția)

structură

1 gram de gel conține adapalen 1 mg, 25 mg peroxid de benzoil și componente auxiliare: poloxamer, glicerol, polisorbat, izohexadecan, simulgel, apă, sodiu sodic, oleat de sorbitan, edetat disodic.

Formularul de eliberare

Effesel este disponibil sub formă de gel opac, cu o nuanță galben deschisă în tuburi din plastic laminat. Capacitate 2, 15, 30, 45, 60, 90 g. Fiecare tub este ambalat într-un pachet de carton.

Acțiune farmacologică

Medicamente pentru tratamentul acneei. Componentele medicamentului potențează acțiunea reciprocă.

Adapalen este un derivat stabil de acid naftoic cu efect retinoid. Componenta activă are un efect pronunțat antiinflamator și modulează procesele de keratinizare și diferențiere celulară. Principiul de acțiune se bazează pe combinația dintre adapalenă și receptorii nucleari specifici ai acidului retinoic. Medicina moderna sugereaza ca, prin expunerea locala, adapalen este capabil sa normalizeze diferentierea foliculilor epiteliale celulare, ceea ce duce la o scadere a formarii microdocentilor. Substanța in vitro inhibă metabolismul acidului arahidonic și toți mediatorii inflamatorii. Astfel, adapalena este capabilă să reducă severitatea componentei inflamatorii a acneei.

Peroxidul de benzoil are un efect antimicrobian și acționează direct asupra foliculului de păr-ulei cu acnee. Componenta are efecte keratolitice, sebostatice și peeling. Benzoilul limitează producția de sebum, care joacă un rol activ în formarea acneei.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Adapalen nu are efect sistemic. Benzoilul penetrează prost în piele și se transformă repede în acid benzoic.

Indicații pentru utilizare

Gel Effezel prescris pentru acnee, însoțit de pustule, comedoane și papule.

Contraindicații

La copiii cu vârsta sub 12 ani, siguranța medicamentului nu a fost studiată. Medicamentul nu este prescris pentru reacții alergice și hipersensibilitate individuală.

Efecte secundare

 • dermatita de contact;
 • pielea uscată;
 • alergie dermatită;
 • arsuri solare;
 • mâncărime;
 • senzație de arsură.

Simptomele negative descrise mai sus dispar pe cont propriu în 7 zile.

Instrucțiuni pentru efezel (metoda și dozajul)

Unguentul se recomandă să fie aplicat înainte de culcare pentru a curăța pielea cu un strat subțire, evitând astfel contactul cu mucoasa buzelor și a ochilor. Un efect terapeutic vizibil se înregistrează după 1-4 săptămâni de utilizare obișnuită. În absența efectului și apariția unor reacții negative pronunțate, se recomandă anularea independentă a gelului Effesel. Instrucțiunile de utilizare conțin o indicație a posibilității de aplicare suplimentară a hidratantelor care nu au efecte comedonogennogo.

supradoză

În caz de înghițire, se efectuează terapia posyndromică.

interacțiune

Se recomandă limitarea utilizării agenților de uscare, peeling și iritare pentru întreaga perioadă de tratament. Tratamentul simultan cu alte retinoide este inacceptabil. Adapalen nu este capabil să fie absorbit în circulația sistemică și să intre în contact cu alte medicamente.

Condiții de vânzare

Acesta este eliberat la prezentarea unui formular de prescripție medicală.

Condiții de depozitare

Limitați admiterea copiilor mici. Intervalul de temperatură - până la 30 de grade.

Perioada de valabilitate

Un tub deschis poate fi depozitat nu mai mult de șase luni. Termenul de valabilitate al unui tub sigilat este de 2 ani.

Instrucțiuni speciale

Aplicarea pielii modificate eczematoase este inacceptabilă. Evitați contactul prelungit cu membranele mucoase, nările, cavitatea orală și ochii. Nu se recomandă aplicarea medicamentului în prezența abraziunilor și a tăieturilor pe piele. Gelul conține în compoziția sa propilen glicol, care în sine poate avea un efect iritant. Odată cu apariția unui răspuns alergic, medicamentul este anulat.

Se recomandă limitarea efectelor radiației ultraviolete și a luminii solare asupra pielii. Gelul poate determina decolorarea țesăturilor și părului vopsite, ceea ce este important să se ia în considerare atunci când se utilizează medicamentul.

analogi

Analogi ai gelului Effesel cu efect similar:

În timpul sarcinii și alăptării

Nu există informații fiabile privind siguranța peroxidului benzoic și a adapalenei la femei în timpul sarcinii. Efectele toxice ale adapalenei și benzoilului asupra sistemului reproducător au fost înregistrate atunci când animalele au fost hrănite pe cale orală cu compușii de mai sus.

În cazul unei sarcini în timpul tratamentului cu Effezel, se recomandă auto-retragerea gelului. Medicamentul poate fi aplicat în timpul alăptării, evitând contactul direct al medicamentului și nou-născutului.

Reviewul Effezel

Recenziile gelului Effzesel, găsite pe Internet, în mare parte pozitive. Participanții la forumurile tematice raportează că medicamentul este utilizat în mod activ pentru acnee. Recenzile despre Effezel indică eficacitatea ridicată a medicamentului în tratamentul acneei și acneei la persoanele de diferite grupe de vârstă. Rareori apar reacții negative sub formă de iritație și degresare.

Prețul Effezela, unde să cumpărați

Prețul gelului Effezela 30 g în Rusia - 950 de ruble. Puteți cumpăra medicamente în Ucraina pentru 460 UAH.

Effezel

Effezel: instrucțiuni de utilizare și recenzii

Nume latin: Effezel

Codul ATX: D10AD53

Ingredient activ: adapalen + peroxid de benzoil (adapalen + peroxid de benzoil)

Producător: GALDERMA, S.A. (Elveția)

Actualizarea descrierii și fotografiei: 06/06/2018

Prețurile în farmacii: de la 1097 ruble.

Effezel este un medicament dermatotropic pentru tratamentul acneei.

Forma de eliberare și compoziția

Formă de dozare Efezel - gel pentru utilizare externă: galben deschis sau alb, opac (într-un tub de polietilenă 2, 15, 30, 45, 60 și 90 g, într-o cutie de carton 1 tub), într-o sticlă de polipropilenă cu un dispozitiv de dozare 30 g cutie de carton 1 sticlă).

Compoziția gelului (1 g):

 • ingrediente active: adapalena - 0,001 g; benzoil peroxid - 0,025 g;
 • componente auxiliare: ARN simulgel 600 (acriloil dimetil taurat, copolimer acrilamidic, oleat de sorbitan, polisorbat, izohexadecan, apă), edetat disodic, sodat de sodiu, propilen glicol, poloxamer, glicerol, apă purificată.

Proprietăți farmacologice

farmacodinamie

Compoziția Effezela constă din două substanțe active reciproc care au mecanisme diferite de acțiune.

Adapalen este un derivat de acid nafolic stabil, chimic, un retinoid sintetic de o nouă generație. Contribuie la normalizarea proceselor de diferențiere și keratinizare a epidermei, are activitate pronunțată comedonolitică, acțiune anticomedogenică, sebostatică și antiinflamatoare. Cu cea mai comună formă de acnee acne vulgaris, principalul mecanism de acțiune al adapalenei este legarea selectivă a celulelor epidermice la receptorii specifici nucleului, având ca rezultat o creștere a diferențierii finale a keratinocitelor și precondiții reduse pentru formarea de microcomedo. Efectul antiinflamator al adapalenei se datorează inhibării lipoxigenazei, citokinelor, acidului arahidonic. Substanța activă in vitro reduce activitatea chemotactică (direcționată) și chemokinetică (aleatorie) a leucocitelor polimorfonucleare și, de asemenea, inhibă factorul de transcripție AP-1 și expresia receptorilor de tip toll 2. Astfel, adapalena inhibă procesul inflamator la nivel celular, conducând la formarea de acnee.

Peroxidul de benzoil are un efect antimicrobian împotriva agentului patogen Propionibacterium acnes și a altor bacterii care sunt prezente în acnee în foliculii de păr-ulei. Substanța curăță pielea de straturile exotice, are un efect de peeling, keratolitic, precum și un efect sebiostatic - reduce pielii excesive, care însoțește de obicei acneea.

Farmacocinetica

Adapalen este absorbit prin piele în cantități mici (aproximativ 4% din doza utilizată), excretat în principal din bilă.

Absorbția peroxidului de benzoil prin piele este foarte scăzută. Substanța este complet transformată în acid benzoic, care se excretă rapid din organism prin urină.

Indicații pentru utilizare

Conform instrucțiunilor, Effezel este indicat pentru tratamentul acneei cu papule, comedoane și pustule.

Contraindicații

 • copii cu vârsta de până la 9 ani;
 • sarcinii;
 • creșterea sensibilității individuale la adapalenă, peroxidul de benzoil sau la oricare dintre componentele auxiliare ale medicamentului.

Instrucțiuni de utilizare Effezela: metoda și dozajul

Gel Effezel aplicat extern. Aplicați cu un strat subțire pe suprafața afectată a pielii cu vârfurile degetelor o dată pe zi seara. Medicamentul trebuie aplicat pe pielea uscată și curată, evitând contactul cu ochii, colțurile nasului, buzelor și membranelor mucoase.

Efectul terapeutic se manifestă după 1-4 săptămâni de aplicare a gelului. Durata tratamentului este determinată de medic în funcție de starea clinică a pacientului.

Când apar semne de iritare a pielii, în funcție de intensitatea acestora, numărul de aplicații Effezel poate fi redus (de exemplu, în fiecare zi), fie temporar suspendat (până când dispar simptomele de iritare), fie tratamentul este oprit complet. Reluarea terapiei cu gel trebuie să se facă după consultarea medicală. În cazul manifestărilor repetate ale semnelor de iritare a pielii, se recomandă utilizarea produselor cosmetice non-comedogene cu un efect de hidratare.

Efecte secundare

Clasificarea efectelor secundare: deseori - mai mult de 1%, dar mai puțin de 10% din cazuri, rareori - mai mult de 0,1%, dar mai puțin de 1% din cazuri, cu o frecvență incertă - dacă nu este posibilă estimarea frecvenței din datele disponibile. Reacții adverse posibile:

 • pe piele și țesuturi subcutanate: adesea - iritație, senzație de arsură a pielii, dermatită de contact, piele uscată, eritem, erupție cutanată, peeling; rar - prurit, arsuri solare; cu frecvență incertă (date din observația post-înregistrării) - edem facial, dermatită de contact alergică, durere, senzații de furnicături ale pielii, blistere și vezicule;
 • din partea organului de viziune: cu o frecvență incertă - edemul pleoapelor;
 • din partea sistemului respirator, organele din piept și mediastin: cu o frecvență nedeterminată - un sentiment de presiune în gât.

În timpul primei săptămâni de tratament cu Effezel, sunt posibile următoarele simptome de severitate ușoară sau moderată: roșeață a pielii, iritație, peeling, uscăciune, durere, arsură și furnicături. De regulă, acestea trec în mod spontan și nu necesită retragere de medicamente.

Dacă reacțiile adverse descrise mai sus sunt agravate sau orice alte reacții adverse sunt observate, trebuie să informați medicul dumneavoastră.

supradoză

În cazul unei ingestii accidentale a gelului Effezel în interior, este necesar un tratament simptomatic adecvat.

Instrucțiuni speciale

Evitați contactul medicamentului cu ochii, nările, cavitatea bucală și alte mucoase. În cazul contactului cu ochii, clătiți imediat cu apă caldă.

Effezel nu trebuie aplicat pe piele eczematoasă sau deteriorat ca urmare a leziunilor (abraziuni sau tăieturi).

Propilenglicolul (E1520), conținut în Effezel, poate provoca simptome de iritare a pielii. Dacă bănuiți că există hipersensibilitate la orice ingredient al medicamentului, acesta trebuie anulat.

În timpul tratamentului cu Effezel, expunerea la radiații ultraviolete solare sau artificiale excesive ar trebui evitată.

Se recomandă să nu se permită ca medicamentul să intre în contact cu materiale colorate (de exemplu, părul sau țesăturile colorate) din cauza eventualelor decolorări sau decolorări.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Experiența clinică privind utilizarea externă a unei combinații de adapalen și peroxid de benzoil la femeile în timpul sarcinii nu este suficientă. O cantitate mică de date colectate de la pacienți care au fost la începutul sarcinii și au utilizat Effezel nu indică nici un efect negativ al medicamentului.

În studiile la animale cu utilizarea adapalenei în doze mari pe cale orală, s-au observat efecte toxice asupra sistemului reproducător.

Deoarece datele disponibile sunt insuficiente și există o posibilitate de penetrare slabă a medicamentului prin piele, Effezel nu este recomandat pentru utilizare în timpul sarcinii. În cazul unei sarcini, medicamentul trebuie anulat.

Studiul penetrării substanțelor active în lapte după aplicarea topică a gelului nu a fost efectuat. Impactul negativ asupra sugarilor alăptați este puțin probabil, deoarece expunerea sistemică a adapalenei și a peroxidului de benzoil la femeile în perioada de lactație este neglijabilă. Prin urmare, este posibil să utilizați Effezel în timpul alăptării. Totuși, contactul sugarului cu prepararea și aplicarea gelului pe glandele mamare nu trebuie permis.

Utilizați în copilărie

Siguranța și eficacitatea Effezel în pediatrie nu a fost stabilită, prin urmare, este interzisă prescrierea acesteia la copiii cu vârsta sub 9 ani.

Interacțiune medicamentoasă

Studiul interacțiunii adapalenei și peroxidului de benzoil cu alte medicamente nu a fost efectuat. Influența mutuală pe baza experienței existente în utilizarea substanțelor active Effezel și alte medicamente au fost identificate.

Cu toate acestea, în același timp, pentru a utiliza alte retinoizi, peroxidul de benzoil ca parte a altor medicamente, precum și medicamente cu un mecanism de acțiune similar nu ar trebui să fie.

Utilizarea combinată a Effezel cu produse cosmetice care au un efect de peeling, uscare sau iritant necesită prudență datorită iritantului suplimentar.

Interacțiunea adapalenei și peroxidului de benzoil cu substanțele medicamentoase sistemice este puțin probabilă datorită absorbției nesemnificative prin piele.

analogi

Analogi ai Effezela sunt: ​​gel Deriva C, gel Belacne, gel Deriva Aqueous, Klenzit, Adaklin, Differin, Adolen și alții.

Termeni și condiții de depozitare

Se păstrează la o temperatură care nu depășește 25 ° С.

A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Perioada de valabilitate - 2 ani, după deschiderea flaconului / tubului - nu mai mult de 6 luni.

Condiții de vânzare a farmaciei

Prescripție medicală.

Efesele Recenzii

Într-o revizuire a Effezele utilizatori rețineți următoarele aspecte pozitive ale utilizării acestui medicament: rapidă și suficient de stabil pentru a scăpa de puncte negre, si pustule inflamate, normalizarea glandelor sebacee, economice și ușor de utilizat.

Cu toate acestea, mulți pacienți se plâng de uscăciunea excesivă a pielii și de iritațiile frecvente, precum și necesitatea de a evita lumina soarelui în timpul perioadei de tratament cu gel. Notă și costul destul de ridicat al medicamentului.

Prețurile farmaciilor Effezel

Prețul produsului Effezel în medie este de 1180 de ruble pentru un tub de 30 g.

Gel efesel

Ezezel

Preparatul conține substanțe active cu diferite mecanisme de acțiune, dar care se completează în același timp: adapalen și peroxid de benzoil.

Deci, prima substanță este adapalen stabilă și derivat chimic al acidului naftoic, care are un efect similar cu retinoidul. De fapt, este un modulator destul de puternic al tuturor proceselor de diferențiere și keratinizare a celulelor, de asemenea are un efect antiinflamator. Se presupune că, dacă este aplicată topic, atunci cu ajutorul ei diferențierea celulelor epiteliale ale foliculilor va fi normalizată și, astfel, formarea microcomedelor va fi redusă. Prin urmare, se poate spune cu certitudine că utilizarea adapalenei poate reduce elementul inflamator celular mediat de acnee.

Spre deosebire de adapalen, peroxidul de benzoil are un efect antimicrobian, adică acționează asupra distrugerii microbilor care se găsesc în foliculii pilosi grași pe parcursul acneei. De asemenea, această substanță acționează exfoliativă și keratolică, precum și sebrostatic, prevenind în același timp o producție de sebum prea mare, care provoacă acnee.

Effezel gel: utilizare și doză

Effezel este destinat pentru tratamentul local al acneei însoțite de comedone, precum și de papule și pustule.

Instrumentul este prescris pentru utilizare în exterior. Preparatul se aplică, deteriorate acnee piele vârful degetelor film subțire curat o dată pe zi, de preferință, pe timp de noapte, evitând în același timp contactul cu medicamentul în ochi sau pe suprafața buzelor.

Efectul tratamentului poate fi observat deja în aproximativ câteva săptămâni. Durata de utilizare a medicamentului depinde de medicul curant care se îndepărtează de starea pacientului și de gradul de neglijare a zonei afectate.

Dacă Effezel Gel provoacă iritarea pielii, puteți utiliza agenți non-comedogenici care au un efect de hidratare. De asemenea, este posibil să se aplice aplicații medicale la anumite intervale sau puteți să le opriți cu totul până când simptomele iritabile dispar complet.

Effezel: sarcină și alăptare

Effezel nu este încă pe deplin înțeles, astfel încât efectul său terapeutic asupra acneei la femeile gravide nu poate fi descris. Cu toate că dacă veniți din mărturia unor femei, sarcina care are termeni diferiți, și sunt utilizate, medicamentul poate spune că impactul negativ al medicamentului asupra stării lor nu a fost observat, același lucru se poate spune și despre utilizarea de medicamente în timpul alăptării.

Effezel gel: aplicare

Gel Effezel este un remediu eficient împotriva bolilor de acnee de diferite tipuri. Cu ajutorul componentelor gelului adapalene și peroxidului de benzoil, nu are numai un efect terapeutic, ci este de asemenea utilizat în mod eficient în scopuri profilactice și pentru curățarea pielii. Gelul are efecte antibacteriene și antiinflamatorii. Cu utilizarea sa, înroșirea, inflamația, umflarea pielii dispar. Aplicarea Effezel nu se poate numai pentru a combate acnee existente și acnee, dar cu comedones sub piele.

Dacă în timpul primei utilizări a gelului pielea este acoperită cu pete roșii iritabile, este necesar să se refuze utilizarea medicamentului, deoarece conține componente care sunt contraindicate pentru aplicarea pe tipul de piele. De asemenea, când se utilizează Effezel, este necesar să se evite deteriorarea căpușelor, plăgilor sau tăieturilor pielii sau a altor deteriorări. Dacă gelul vine în contact cu membranele mucoase sau cu ochii, este necesar să le spălați imediat cu apă curentă. Utilizarea gelului nu este de dorit pentru femeile însărcinate și mamele care alăptează. Pentru a evita pete pigmentare sau roșeață pe piele, în timp ce utilizați produsul, este necesar să evitați lumina directă a soarelui în această perioadă.

Effezel Gel: Rezultate

Dacă nu există contraindicații pentru utilizarea Effezel, atunci cu prima utilizare pielea devine mai curată și mai puțin inflamată. După ce utilizați gelul timp de câteva zile, acneea începe să se usuce, iar unele chiar se îndepărtează și se îndepărtează. După dispariția acneei, apare regenerarea și vindecarea stratului superior al pielii.

După o lună de utilizare a gelului, comedoanele subcutanate încep să dispară. Tratamentul medicamentos se efectuează pe o perioadă nelimitată, în funcție de gradul de boală a pielii și de complexitatea acneei. Se observă un efect terapeutic timp de patru săptămâni. Dacă pielea este aproape curată, acneea și acneea au dispărut sau devin imperceptibile, puteți utiliza Effezel puțin mai puțin. Când pielea începe să se desprindă ca urmare a utilizării gelului și apare roșeață, pot fi utilizate preparate nemedogene care au un efect de hidratare.

Efesel analogi

În prezent, în funcție de structura Effezela, nu există analogi care ar avea aceeași substanță activă, prin urmare, pentru a găsi un instrument similar în compoziție, este necesar să vă contactați medicul.

În plus față de formulare pot fi găsite în farmacii numite gel Effezel 0,001 + 0,025 / g sau 30,0 Effezel gel pentru uz extern, în tuburi de 30 mg №1 aplică 1 mg / g + 25 mg / g.

Effezel, efecte secundare

Efectele secundare sunt destul de rare.

În zona pielii și celulei adipoase subcutanate, pot apărea piele uscată, dermatită de tip iritant, senzație de arsură și mâncărime a pielii. În cazuri rare, arsuri solare.

Uneori, simptomele de iritare a pielii, de formă ușoară sau moderată, cu toleranță ușoară și toleranță, de asemenea, cu roșeață ușoară, peeling și uscăciune, care se manifestă în prima săptămână cu ajutorul medicamentului și apoi dispar complet.

Effezel, instrucțiuni de utilizare

Medicamentul sub formă de gel nu este recomandat să fie aplicat pe piele care are diverse leziuni sub formă de răni, zgârieturi, tăieturi sau abraziuni. De asemenea, atunci când se utilizează, trebuie să se acorde atenție evitării contactului cu membranele mucoase ale gurii, nărilor și ochilor. Dacă a intrat în zonele de mai sus, este necesar să le clătiți bine cu apă.

Este interzisă utilizarea medicamentului dacă pacientul are o hipersensibilitate la oricare dintre componentele compoziției sale.

Utilizarea gelului pentru tratamentul acneei este necesară în acest moment pentru a evita expunerea la lumina soarelui sau expunerea la radiații ultraviolete.

De asemenea, la momentul utilizării medicamentului, este necesar să se refuze colorarea părului sau contactul cu materiale colorate diferite, ca rezultat al modificării culorii lor.

Effezel, interacțiune cu alte medicamente

Studiile cu diferite medicamente în acest stadiu nu au fost încă efectuate, astfel încât interacțiunile cu alte medicamente nu au fost găsite. Dar, totuși, nu se recomandă aplicarea unui tratament cu alte medicamente sau medicamente cu alte medicamente retinoid sau peroxid de benzoil, cu un mecanism de acțiune similar în același timp în tratamentul medicamentos.

Trebuie, de asemenea, să aveți grijă cu privire la utilizarea simultană a gelului și a diferitelor produse cosmetice de exfoliere și curățare, deoarece pot exista efecte suplimentare care irită pielea.

Prețul gelului Effesel

Costul pentru Effezel depinde de țara producătorului și de regiunea în care acesta a intrat în vânzare. Prin urmare, prețul produsului Effezel Gel trebuie clarificat în farmaciile regionale. Mai exact, puteți spune că prețul medicamentului variază de la 671 ruble. până la 899 de ruble

Gel efesel recenzii

Marea problema cu acnee au apărut câțiva ani în urmă, pentru a le elimina, decât pur și simplu nu este utilizat, părea că nimic și dezamăgirea mea de medicamente a crescut, în timp ce problema nu este un medic local obișnuit a luat un dermatolog. El a sugerat încercarea de a scăpa de această problemă cu un gel simplu, fără a utiliza antibiotice, curățarea peelingului și alte medicamente care m-au dezamăgit. La început am reacționat la recenzii despre Effezel, am fost sceptic pentru că am avut, am încercat multe remedii scumpe și ieftine pentru acnee și acnee. Dar nu aveam nimic de pierdut, așa că am fost de acord. La cea mai mare surpriza mea de toate în șase săptămâni, am văzut un progres evident și semnificativ în rezolvarea problemelor lor, Jota nu a fost fără pierderi, deoarece a apărut pentru prima roșeață și iritație, dar treptat au trecut simptomele, iar pielea mea a început să recupereze. Practic, într-un an și jumătate - două luni, nu m-am recunoscut, pielea feței mele a devenit curată și, în același timp, părea plictisită și bine îngrijită. Effezel este o soluție directă pentru pielea acneei și acneei cu probleme.

EFFEZEL

Gel pentru utilizare externă alb sau galben deschis opac.

Excipienți: simulgel 600 PHA (copolimer de acrilamidă și akriloildimetil taurate - 35-40% izohexadecan - 20-25% Polisorbat 80 - 5,10%, sorbitan oleat - 2,5%, apă - până la 100%) - 0,04 g, docusat sodiu - 0,0005 g, edetat disodic - 0,001 g, glicerol - 0,04 g, poloxamer 124 - 0,002 g, propilen glicol - 0,04 g, apă purificată - până la 1 g.

2 g - tuburi din polietilenă de înaltă densitate (1) - ambalaje din carton.
15 g - tuburi din polietilenă de înaltă densitate (1) - ambalaje din carton.
30 g - tuburi din polietilenă de înaltă densitate (1) - ambalaje din carton.
45 g - tuburi din polietilenă de înaltă densitate (1) - ambalaje din carton.
60 g - tuburi din polietilenă de înaltă densitate (1) - ambalaje din carton.
90 g - tuburi din polietilenă de înaltă densitate (1) - ambalaje din carton.
30 g - sticle de polipropilenă (1) cu un dispozitiv de dozare - ambalaje din carton.

Effezel conține în compoziția sa două substanțe active cu mecanisme de acțiune diferite, dar complementare.

Adapalen este un derivat stabil din punct de vedere chimic al acidului naftoic cu un efect asemănător cu retinoidul. Adapalen acționează patogenetic cu acnee vulgaris: este un modulator puternic al proceselor de diferențiere și keratinizare a celulelor și, de asemenea, are un efect antiinflamator. Mecanismul de acțiune al medicamentului se bazează pe legarea adapalenei de receptorii nucleari specifici ai acidului retinoic. Datele moderne sugerează că, atunci când este aplicat local, adapalen reglează procesul de diferențiere a celulelor epiteliale ale foliculilor, reducând astfel formarea microcomedelor. Adapalen in vitro inhibă răspunsurile chemotactice (direcționate) și chemokinetice (arbitrare) ale leucocitelor polimorfonucleare umane, precum și inhibă metabolizarea acidului arahidonic și formarea mediatorilor inflamatori. Conform studiilor in vitro, adapalen inhibă factorii AP-1, precum și expresia receptorilor-2 asemănători cu taxele. Astfel, se poate spune că componenta inflamatorie mediată celular de acnee este redusă sub influența adapalenei.

Peroxidul de benzoil are un efect antimicrobian, în special, împotriva Propionibacterium acnes, prezent în foliculul de păr-ulei cu acnee. Oferă acțiune exfolianță și keratolitică. Ea are un efect sebiostatic, care împiedică producerea excesivă de sebum care însoțește acneea.

Absorbția adapalenei prin piele este foarte scăzută (aproximativ 4% din doza aplicată). Excreția din organism se produce în principal prin bile.

Permeabilitatea peroxidului de benzoil prin piele este scăzută. Se transformă complet în acid benzoic, care se excretă rapid din organism.

Tratamentul acneei cu comedoane, papule și pustule.

- hipersensibilitate la substanțele active sau la oricare dintre componentele medicamentului;

- vârsta copiilor până la 9 ani (siguranța și eficacitatea medicamentului nu au fost stabilite).

Aplicați un strat subțire folosind vârfurile degetelor pe toată suprafața afectată 1 timp / zi seara pe piele curată și uscată, evitând contactul gelului în ochi, pe buze, pe membranele mucoase și colțurile nasului.

Efectul terapeutic se dezvoltă după 1-4 săptămâni de tratament. Durata tratamentului trebuie determinată de medic în funcție de starea clinică a pacientului.

Dacă apar semne de iritare recomandată de aplicare comedoane cosmetice cu efect de hidratare, în funcție de gradul de iritare a pielii a numărului de aplicații poate fi redus (de exemplu, în fiecare altă zi), tratamentul poate fi suspendat temporar până la dispariția iritației sau terminată complet. Reluarea tratamentului este posibilă după consultarea unui medic.

La aplicarea medicamentului Effezel la punctul de aplicare poate determina următoarele reacții adverse prezentate în tabelul de mai jos, care sunt distribuite pe clase de sisteme și organe și frecvența de apariție: foarte frecvent (≥1 / 10), de multe ori (pe ≥1 / 100 < 1/10), нечасто (от ≥1/1000 до < 1/100), редко (от ≥1/10 000 до < 1/1000), очень редко (< 1/10 000), частота неизвестна (частота встречаемости не может быть определена на основании имеющихся данных).

Cum să aplicați Baziron Ac de la acnee?

Alcoolul salicilic pentru acnee - recenzii. Instrucțiuni pentru utilizarea alcoolului salicilic de la acnee pe față