Eritromicina pentru acnee: cum funcționează și dacă este eficient împotriva acneei

Apariția acneei este un fenomen pe care fiecare persoană îl întâlnește într-o anumită perioadă a vieții. Acest lucru este valabil mai ales în adolescență, când există o restructurare hormonală a organismului. Aceste procese se estompează atunci când o persoană devine matură sexual, dar nu întotdeauna după ce acnee dispare pentru totdeauna.

Există o serie de motive care duc la apariția acneei la maturitate:

 • Nutriția neadecvată și lipsa vitaminelor și a oligoelementelor în dietă.
 • Prezența bolilor care afectează starea pielii. De exemplu, erupțiile cutanate pot provoca boli de rinichi și ficat.
 • Utilizarea produselor de îngrijire a pielii și a produselor cosmetice, a luat greșit.
 • Probleme hormonale și tulburări metabolice.
 • Bolile de piele care contribuie la aparitia acneei si acneei.

Dermatologii prescriu antibiotice topice în cazurile în care erupțiile cutanate și acneea apar frecvent și în cantități mari, iar bacteria dăunătoare este vinovată. Eritromicina pentru acnee este un remediu care este un medicament antibacterian eficient. În acest caz, ar fi recomandabil să-l folosiți pentru a combate imperfecțiunile pielii. Uneori este prescris împreună cu unguent de zinc, care ajută să facă față acneei, dar nu este un antibiotic. Proprietățile sale sunt cunoscute în cosmetologie, unde se aplică cu succes. Eritromicina este vândută într-o farmacie sub formă de unguent și pilule, care formă de medicament este preferată de către medic.

Descrierea medicamentului

Unguentul de eritromicină poate avea o culoare de la galben strălucitor la galben închis, cu o nuanță brună.

Eritromicina pentru acnee este produsă în tuburi de 100 grame, în această greutate este prezentă numai 1% eritromicină, restul conținutului său fiind baza care constă din vaselină, lanolină anhidră și sulfat de piroză.

Care este eficacitatea

Eritromicina pentru acnee este o remediere eficientă dacă este utilizată corect.

Pentru a face acest lucru, luați în considerare următoarele puncte importante înainte de începerea tratamentului:

 • Asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră. Excepția poate fi doar un grad ușor de boală, atunci când aveți nevoie de un efect minim asupra acneei.
 • După data expirării medicamentului nu se poate utiliza.
 • Medicamentul este aplicat în zona afectată cu un strat subțire, frecarea medicamentului în piele nu este necesară.
 • În cazul contactului cu membranele mucoase și ochii, acestea trebuie spălate cu multă apă.
 • Se recomandă excluderea produselor care cresc aciditatea din dietă, deoarece acestea pot reduce efectul eritromicinei. Utilizarea alcoolului în timpul tratamentului este exclusă.
 • Utilizarea altor antibiotice în timpul tratamentului cu eritromicină trebuie aprobată împreună cu medicul dumneavoastră.

Tratamentul cu medicamente antibacteriene trebuie abordat în mod responsabil. Asigurați-vă că monitorizați starea corpului în timpul tratamentului, astfel încât să nu pierdeți apariția efectelor secundare care apar uneori în timpul tratamentului cu medicamente. Nu puteți întrerupe cursul tratamentului fără a consulta un medic pentru a preveni reapariția bolii.

Principiul de funcționare

Eritromicina pentru acnee, cum ar fi Lincomycin, distruge infecția prin blocarea sintezei proteinelor în celulele lor. Cu toate acestea, nu dăunează corpului uman.

Utilizând un unguent de eritromicină, puteți observa următoarele efecte asupra corpului uman:

 1. Distruge agenții patogeni care cauzează acnee.
 2. Reduce dimensiunea acneei și acneei.
 3. Îndepărtează roșeața și disconfortul în zona problemei.
 4. Ea are un efect antiseptic, curăță pielea.
 5. Elimină pete întunecate care rămân după acnee.

Nu trebuie să vă așteptați la un rezultat imediat din utilizarea medicamentului, dar după o săptămână starea pielii se va îmbunătăți dacă medicamentul este ales corect.

Produsele pe bază de eritromicină care pot fi achiziționate la farmacie.

Medicamentele care conțin eritromicină din acnee diferă printr-o varietate de forme de eliberare. Aceasta poate fi o loțiune, gel, cremă sau tablete.

Fără prescripție, puteți cumpăra loțiune Zener într-o farmacie. Acesta conține eritromicină și acetat de zinc, care ajută la penetrarea antibioticului în piele. Acțiunea de zinc ajută la vindecarea, reduce inflamația și pielea uscată. Din păcate, efectul aplicării sale dispare repede.

Benzamicina sub formă de gel este disponibilă pe bază de eritromicină și peroxid de benzoil. Este o piele eficientă, dar foarte uscată. După fiecare aplicare, ar trebui să aplicați hidratante pe piele a fost în ordine.

Klinsfar constă din eritromicină și tretinoin. Este, de asemenea, utilizat pentru tratarea acneei, dar eficacitatea acesteia este de numai 1/3, ceea ce este destul de scăzut.

Erotiromicină unguent pentru acnee în practica medicală, indicații de utilizare și efecte secundare

Acneea și acneea nu merg prin toate persoanele după pubertate. Există cazuri în care organismul eșuează sau se află o infecție. Acest lucru duce la erupții care sunt dificil de tratat prin mijloace convenționale. Erotiromidina unguent va ajuta să facă față problemei dacă este cauzată de o infecție bacteriană care este sensibilă la ingredientul activ în compoziția sa.

Este vândut fără prescripție medicală, dar medicul trebuie să prescrie un regim de tratament astfel încât acesta să dea un rezultat pozitiv, în special pentru forme severe de acnee, în care unguentul nu va fi suficient și va trebui să fiți tratat cu medicamentul sub formă de tablete.

Indicații pentru utilizare

Unguentul de eritromicină pentru acnee ajută la scăderea numeroaselor soiuri, deoarece are un efect dăunător asupra streptococilor, stafilococilor și propionobacteriilor, care cauzează erupții pustuloase în majoritatea cazurilor. Pentru acnee și acnee, dacă acestea sunt severe, se administrează oral un antibiotic.

Contraindicații și efecte secundare

Efectele secundare ale eritromicinei sunt în principal la administrarea pastilelor, deoarece unguentul conține o cantitate mică și constă în următoarele reacții ale corpului:

 • Apariția reacțiilor alergice.
 • Tulburări în tractul gastro-intestinal, care pot provoca diaree sau vărsături.
 • Înfrângerea ciupercii mucoase.
 • Creșterea apetitului și a greutății, datorită încărcării excesive a ficatului.
 • Slăbirea imunității locale sau generale.

În locurile de aplicare a unguentului, poate apărea roșeața pielii. În unele cazuri, este posibilă curățarea dermei. Mâncărimea și iritarea ochilor se produce dacă se produce o reacție alergică sau un unguent pe mucoasă. Dacă medicamentul provoacă amețeli și umflarea tractului respirator, acest lucru trebuie raportat de urgență medicului.

Efectele secundare apar la începutul tratamentului și scad treptat, pe măsură ce corpul se obișnuiește cu acțiunea sa.

Eritromicina nu trebuie luată de pacienți:

 • sub vârsta de 10 ani;
 • cu afecțiuni renale și hepatice;
 • femeile însărcinate și care alăptează;
 • cu intoleranță individuală.

Metodă de utilizare și dozare a medicamentului

Unguentul de eritromicină este utilizat pentru acnee ușoară până la moderată. În compoziția sa numai 1% din substanța activă (eritromicină), restul medicamentului este lanolina, vaselină și alți excipienți. Înainte de aplicarea cremei trebuie să testați sensibilitatea. Pentru aceasta, aplicați medicamentul pe cot și așteptați o jumătate de oră, dacă nu a apărut niciun disconfort, atunci puteți aplica medicamentul pe față.

Pielea trebuie mai întâi curățată și uscată. Unguentul trebuie distribuit subțire de câteva ori pe zi. Durata cursului de medicație ar trebui să numească un medic, acesta poate dura de la 10 zile la câteva luni. După 4 săptămâni, trebuie să faceți o pauză pentru a evita dependența de medicament.

Tabletele de eritromicină se utilizează pentru forme severe ale bolii, atunci când infecția se extinde în locuri greu accesibile, prelucrarea în care unguentul este dificil (spate, piept și umeri). Tabletele sunt disponibile în doze de 0,25 și 0,1 mg. Ele sunt acoperite cu o coajă care se dizolvă ușor în intestin. Doza maximă zilnică a medicamentului este de 4 mg. Regimul trebuie prescris de un medic. Se administrează cu 1 oră înainte de mese sau 2-3 ore după masă. Medicamentul nu poate bea lapte sau produse lactate, deoarece reduce eficiența acestuia.

Amintiți-vă că un medic trebuie să prescrie antibiotice. Acesta este un medicament grav care nu poate fi luat în mod necontrolat. Ea acționează nu numai asupra microbilor patogeni, ci, de asemenea, afectează echilibrul natural al bacteriilor din organism, ca urmare, pot apărea afecțiuni fungice, reacții alergice și disbioză intestinală.

Recenzii pentru pacienți

Irina, Tula

"La o vârstă fragedă, când tranziția a început, acneea a început să apară pe fața mea. Pentru o lungă perioadă de timp nu am fost tratată cu nimic, pentru că acneea nu era suficientă. La un moment dat, situația sa schimbat, erau multe și erau pline de puroi. Am fost dezgustat de ceea ce sunt. M-am dus la clinică și am luat o întâlnire cu un dermatolog. Medicul a efectuat un test de testare a puroiului și când au apărut rezultatele, au fost prescrise comprimate de eritromicină. Cursul de tratament a fost programat timp de 6 săptămâni. Acneea nu a dispărut cu totul, dar au devenit mai puține. "

Galina, Naberezhnye Chelny

"Am auzit despre un unguent de eritromicină din acnee de la un prieten, ea a fost sfătuită de acest cosmetician atunci când există o mare acnee pe față și pe corp. Aceste zone au trebuit să fie șterse de 3 ori pe zi și acneea a dispărut rapid. De asemenea, am cumpărat acest medicament într-o farmacie, prețul pentru care era foarte mic, așa că nu aș fi foarte supărat dacă nu m-ar potrivi. Am avut doar doi cosuri mari pe spate. Am pățit-o și l-am sigilat cu tencuială pentru noapte. Timp de 3 zile am uitat de existența unor cosuri, a avut roșeață și supărare. Am fost mulțumit. "

Eritromicina pentru acnee

Poate că astăzi nimeni nu trebuie să explice ce este acneea. Fiecare dintre noi a întâmpinat această problemă cel puțin o dată în viață (de exemplu, în adolescență). Prin urmare, va fi util ca toată lumea să știe ce este eritromicina și cum este bine în lupta împotriva acneei.

Ce este eritromicina?

În dermatologie, numirea antibioticelor este practicată în cazurile în care acneea pe corpul pacientului devine cronică și apariția lor este cauzată de microorganisme infecțioase. Unul dintre aceste antibiotice care luptă împotriva acneei este eritromicina, care este disponibilă în comprimate și sub formă de unguent, gel, cremă și loțiune.

Unguentul de eritromicină, aplicat pe piele, are un efect antibacterian, dar se folosește numai pentru formă ușoară sau moderată de acnee, deoarece 100 g din acest medicament conține doar 1 gram de eritromicină, iar restul de 99% este lanolina anhidră, petrolatum și pirosulfatul de sodiu.

Nu trebuie să vă așteptați la un efect de fulger din unguent (acest lucru este doar în reclame, totul se întâmplă în câteva secunde), dar trebuie să vă acordați un tratament pe termen lung.

Acest medicament este disponibil în orice farmacie, însă, înainte de a începe să-l utilizați, merită să primiți sfaturi de la un specialist despre oportunitatea utilizării acestui unguent special (în cazul dumneavoastră) și durata cursului unui astfel de tratament. Cu toate acestea, atunci când cumpărați un medicament la o farmacie, trebuie să cereți un unguent și nu o pregătire pentru ochi.

Tabletele de eritromicină sunt folosite pentru forme severe de acnee, atunci când acneea se extinde în zone ale corpului în care este dificil de tratat (piept, umeri, spate). Trebuie amintit că eritromicina este un antibiotic, iar utilizarea sa nu duce numai la aspecte pozitive ale tratamentului, ci și la consecințe negative.

Se întâmplă adesea ca dermatologii în locul eritromicinei să prescrie un alt antibiotic - clindamicina, dar în ciuda faptului că ambele medicamente sunt absolut echivalente și ambele fac o treabă excelentă cu sarcina lor (distrugerea bacteriilor patogene, inclusiv cele care cauzează acnee); mai scumpe.

Cum funcționează eritromicina?

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antimicrobiene, eritromicina blochează sinteza proteinelor în bacteriile patogene și distruge microorganismele, dar nu dăunează activității organismului uman.

Erotiromicină unguent în raport cu pielea ușurează acnee rapid și ușor:

 • distruge microorganismele
 • reduce dimensiunea acneei mari,
 • elimină roșeață în jurul acneei,
 • calmează inflamațiile
 • curata pielea (actioneaza ca un antiseptic),
 • îndepărtează petele de culoare închisă după acnee.

Uneori nu puteți auzi un feedback foarte pozitiv despre eritromicină, dar vina, ca regulă, este eșecul sau ignorarea unor puncte importante:

 • Aplicarea unguentului de eritromicină fără supravegherea medicului este posibilă numai cu o formă ușoară a bolii. În alte cazuri, consultați un specialist!
 • Fiecare pacient are propriul său sistem individual de utilizare a medicamentului.
 • Nu utilizați medicamentul după data de expirare.
 • Ceea ce prea mult nu este bun. Nu aveți nevoie să aplicați un strat gros de unguent cu eritromicină pe fața dumneavoastră și să-l frecați intens.
 • Dacă medicamentul intră în nas sau ochi, clătiți-i imediat cu apă curentă.
 • Fără a cunoaște medicul, nu măriți doza de medicament.
 • Atunci când se utilizează eritromicină, trebuie excluse alte antibiotice sau trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre acest lucru.
 • Pentru perioada de tratament cu acest medicament ar trebui să fie excluse din dieta băuturi alcoolice, precum și produse care cresc aciditatea (reduc efectul medicamentului).

Produsele pe bază de eritromicină

Eritromicina face parte dintr-un număr mare de unguente, geluri, creme și loțiuni care ajută la scăderea acneei. Cele mai populare dintre ele sunt:

 1. Zenerite este cea mai frecventă printre altele, pe bază de eritromicină și acetat de zinc. Tandemul acestor componente are un efect pozitiv asupra pielii, dar, din păcate, efectul nu este pe termen lung. Instrumentul este disponibil sub formă de loțiune, cremă și tablete.

Efecte secundare și contraindicații la utilizarea eritromicinei

Eritromicina, ca orice alt antibiotic, are efecte secundare (acest lucru se aplică în principal comprimatelor, deoarece unguentul conține un procent mic de antibiotic):

 • O sarcină mare pe ficat, determinând organismul să nu mai facă față toxinelor și să producă o cantitate suficientă de glicogen. Ca urmare, apar apetitul și creșterea greutății, letargia și iritabilitatea.
 • Imunitatea este slăbită.
 • Pot apărea reacții alergice (urticarie, erupție cutanată tranzitorie).
 • Sunt posibile afecțiuni cum ar fi durerea din stomac și intestine, greața, vărsăturile, diareea și disbioza.
 • Este posibil să apară candidoza (afte) a cavității orale (și a vaginului la femei).

Cu încetarea prematură a cursului tratamentului, boala poate recidiva (bacteriile supraviețuitoare încep să se înmulțească viguros).

Unguentul de eritromicină are de asemenea câteva efecte negative:

 • roșeața și peelingul crescut al pielii,
 • iritarea ochilor,
 • în cazuri rare, pot să apară amețeli, umflarea limbii, laringel și respirație.

Toate reacțiile adverse de mai sus pot să apară numai în primele zile ale medicamentului, ceea ce indică faptul că organismul se adaptează (se utilizează).

Nu utilizați eritromicina:

 • copii sub 10 ani
 • persoanele cu ficat și rinichi bolnavi,
 • cu icter,
 • persoanele cu hipersensibilitate la macrolit,
 • gravidă,
 • mamele care alăptează.

Cum să aplicați eritromicina?

Înainte de a începe să utilizați Eritromicina, trebuie să acordați atenție faptului că tratamentul nu va fi fulminant și ar trebui să continue până când acneea dispare complet. Întreruperea prematură a tratamentului este însoțită de o recidivă a bolii, deoarece fără acțiunea antibioticului bacteriile rămase vor începe din nou să se înmulțească, ceea ce va duce la apariția unor noi inflamații supurative.

Eritromicină unguent

Înainte de a aplica unguentul pe față, încercați să răspândiți o mică suprafață a pielii pe cot: aflați dacă aveți o reacție alergică la medicament. Dacă după 20-30 de minute nu au existat disconfort, puteți aplica crema pe față.

Înainte de a aplica unguentul pe piele, acesta trebuie curățat și uscat. Medicamentul se aplică pe zonele afectate cu un strat subțire, de câteva ori pe zi (frecvența este determinată de medic - de obicei este de 2-3 ori).

Durata cursului tratamentului depinde de gravitatea cursului bolii și poate dura de la 1,5 săptămâni până la câteva luni. Cu toate acestea, pentru a evita obișnuirea (adaptarea bacteriilor și începerea multiplicării acestora) după 3-4 săptămâni, utilizarea unguentului trebuie oprită. De aceea, adesea unguent cu eritromicină este utilizat împreună cu alte medicamente pentru infecții purulente de acțiune externă sau internă.

Utilizarea unguentului este, de obicei, bine tolerată, dar în unele cazuri de intoleranță individuală pot să apară efecte secundare. Cu o utilizare corectă a unguentului, primele rezultate pozitive vor fi vizibile într-o săptămână. În unele cazuri, unguent cu eritromicină este utilizat în combinație cu zinc.

Tablete pentru eritromicină

Forma de tabletă a medicamentului este disponibilă în doze de 0,25 și 0,1 mg; are o membrană solubilă în intestin. Doza zilnică maximă pentru un adult este de 4 mg. Doza exactă și durata de recepție sunt determinate de medic. Luați comprimatele de 1-4 ori pe zi (sau cu 1 oră înainte de mese sau 2-3 ore după masă). Nu beți medicamentul cu lapte și produse lactate.

Atunci când utilizați unguent cu eritromicină sau luați pastile, nu uitați să adăugați medicamente antifungice în cursul tratamentului, precum și agenți care redau flora corpului.

Cel mai mare efect al eritromicinei este obținut prin aplicarea paralelă cu remedii antiseptice, antibacteriene, imunostimulatoare, acaricide, vitamine minerale și folclorice.

Tratați acnee în timp, astfel încât să nu vă strică aspectul și să nu vă umbrească viața.

Lotiune "Zener" în tratamentul acneei și acneei

Acneea este una dintre cele mai frecvente leziuni cutanate la persoanele cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani (90% dintre cele examinate).

În cazul acneei vulgare la adolescenți și tineri și în acneea hiperandrogenică la femeile adulte, metabolismul androgen controlat și funcția glandelor sebacee sunt de o importanță decisivă în patogeneză. Cea mai comună și bine cunoscută formă nosologică a acneei este vulgară, adică acnee juvenilă comună asociată cu pubertatea și sensibilizarea receptorilor androgenici în glandele sebacee. Cu toate acestea, contrar conceptului dominant de acnee ca stare de pubertate, diagnosticul de "acnee" este adesea stabilit pentru pacienții de vârstă matură și vârstă. În unele cazuri, acestea sunt acnee seboreică "adevărată", care are o imagine clinică caracteristică a leziunilor polimorfe asociate cu metabolismul androgenului (creșterea fiziologică sau patologică a activității lor), în altele - erupții asemănătoare acneei cu alți factori etiologici și patogeni.

Acneea tinerilor încetează de obicei să apară după 22-23 de ani. Acneea persistentă în vârstă post-juvenilă poate fi rezultatul creșterii formelor de androgeni fără sânge datorită scăderii producției de proteine ​​în ficat care leagă hormonii sexuali sau a utilizării contraceptivelor orale conținând progestine cu proprietăți androgenice. Acneea care apare la adulți poate fi o continuare a erupțiilor care au existat încă de la pubertate sau apar după o pauză care le separă de acnee juvenilă. Uneori debutul acneei sau erupții asemănătoare acneei are loc la maturitate. Erupțiile acneei adulților (acne adultorum) în clasificările moderne se disting într-o rubrică separată, incluzând acnee post-juvenilă sau tardivă, o serie de alte soiuri și nozologii individuale la femei și bărbați. Femeile acnee adultorum sunt mai frecvente. Printre acestia se numara acneea premenstruala, cosmetica si medicamente, dopajul, acneea hiperandrogenica, inversa, etc.

Etiopatogeneza acneei vulgare este complexă, în dezvoltarea bolii rolul principal este jucat de următorii factori:

 1. glandele sebacee hiperactive;
 2. keratinizarea gurii și blocarea glandelor sebacee;
 3. dezvoltarea excesivă a corynebacteriilor (Corynebacterium acnes);
 4. proces inflamator.

Creșterea producției de glande sebacee datorată sintezei hormonilor androgenici. Impactul lor asupra glandelor sebacee a fost studiat in detaliu atat la acnee juvenila, cat si la alopecia androgenica. În aceste boli, au fost evidențiate mecanisme identice de interacțiune a hormonilor sexuali masculini cu complexul fier - fier - trichoză. Cel mai important este faptul că dezvoltarea acestor condiții necesită numai concentrația de androgeni în sângele periferic și predispoziția genetică. Sa dovedit că la bărbați conținutul de androgeni din sângele periferic și produsele lor nu se schimbă, ceea ce nu ne permite să considerăm acneea ca o patologie endocrină. La femei, situația este oarecum diferită. O creștere a nivelului androgenilor din sângele periferic este observată în 38-42% din cazuri. La alți pacienți, hormonii sexi masculi sunt sintetizați într-o cantitate normală, dar concentrația serică a globulinei care leagă hormonii sexuali este redusă, ceea ce duce la o creștere a nivelului de testosteron liber (acest mecanism poate apărea și la bărbați).

Sub influența hormonilor androgenici, se înregistrează o creștere a activității glandelor sebacee și o creștere a cantității de sebum produsă de acestea. Situat în glandele sebacee și foliculii de păr, acneea Propionobacterium produce o serie de enzime (lipază) care descompun lipidele în acizi grași liberi. Acestea din urmă, în combinație cu interleukinele secretate de celulele de căptușire a ductului, contribuie la dezvoltarea inflamației aseptice. Aceasta duce la hiperkeratinizarea căptușelii canalelor excretoare ale glandelor sebacee și a blocării acestora. Astfel se formează comedoane, care sunt închise (alb) și deschise (negre). Dacă glanda sebacee se deschide în foliculul de păr sau direct pe suprafața pielii, se formează o comedonă deschisă, care devine culoarea întunecată la oxidarea tirozinei pentru a forma melanina. Dacă glanda sebacee nu are acces la suprafața pielii, se formează o comedonă închisă sau albă. Odată cu progresia bolii sau îndepărtarea mecanică a comedoanelor posibila ruptura a foliculului cu eliberarea de continut (lipide, keratina, etc.) în derm, inflamația intradermic, formarea de papule, pustule, chisturi, care de multe ori lasa dupa vindecare cicatrici inverted (uneori în prezența caracteristicilor individuale ale tesutului conjunctiv pot dezvoltarea cicatricilor hipertrofice și cheloide).

Terapia acnetică modernă include o varietate de medicamente (antibiotice sistemice, xxfoliative, medicamente antiinflamatoare, steroizi), precum și metode non-medicamentoase (radiații UV, crioterapie). Antibioticele de acțiune sistemică și locală sunt utilizate cel mai frecvent în tratamentul acneei și acum interesul pentru aceasta din urmă a crescut. Utilizarea externă a agenților antibacterieni reduce riscul de efecte secundare sistemice, evită selecția rezistentă în microflora normală și face posibilă creșterea concentrației substanței active în zona leziunii, reducând simultan doza de medicament.

Majoritatea autorilor consideră această abordare ca o alternativă la antibioticele orale. Unul dintre medicamentele foarte eficiente pentru uz extern în acnee este loțiunea Zenerit, produsă de compania "Yamanouchi Europe BV". Medicamentul conține eritromicină (4%) și acetat de zinc (12%), ca solvent este inclus un separator special de emulsie diizopropil sebacat. Datorită structurii sale chimice, zeneritul are o activitate antiinflamatorie locală mare, are un efect antibacterian pronunțat, fără a crea concentrații detectabile în sânge (absorbție sistemică mai mică de 10%), normalizează creatinizarea. eritromicină de zinc chelat face posibilă depășirea rezistenței la eritromicină, gradul de penetrare a transepidermala eritromicina în foliculilor glandelor sebacee și adsorbția sa este crescut în mod semnificativ. O parte din medicamentul zinc mărește efectul antibacterian al eritromicinei. Baza alcoolică a zenerite asigură distribuția ușoară pe suprafața pielii, fără a lăsa urme vizibile, ceea ce face ca această formă de dozare să fie foarte convenabilă pentru utilizare.

Studiul a inclus 75 de pacienți cu acnee la vârsta cuprinsă între 15 și 35 de ani (30 bărbați pentru femei, 45 femei pentru femei). Prescripția patologică a variat de la 1 an la 5 ani. Sa constatat că sub influența tratamentului cu loțiune Zenerit a existat o rezoluție activă a elementelor de acnee, o încetinire a apariției unor leziuni noi și o reacție inflamatorie acută a pielii a fost redusă. S-a observat o îmbunătățire de la a doua săptămână după începerea tratamentului.

Zener are o bună tolerabilitate, chiar și cu utilizare prelungită. Efectele secundare au fost observate numai sub formă de piele uscată la 9 pacienți. Aceste fenomene au apărut după 4-6 săptămâni de tratament, au avut o severitate ușoară și moderată și nu au necesitat întreruperea tratamentului.

Este posibil ca eficacitatea ridicată a zeritelor pentru acnee să se datoreze particularităților structurii sale chimice și influenței reciproce a componentelor (zinc și eritromicină) în complexul chelat.

Antagonismul competitiv al calciului și zincului este în mare măsură, probabil, determinat de efectul antiinflamator al zeneritei. Calciul este cunoscut ca implicat în activarea complementului de-a lungul unei căi alternative. Înlocuirea calciului, zincului inhibă acest proces, ceea ce duce la creșterea inhibării eliberării mediatorilor inflamatori și a enzimelor lizozomale care pot deteriora peretele folicular din exterior.

Efectul antiinflamator al medicamentului este asociat cu o migrație lentă a neutrofilelor de eritromicină, care contribuie la inhibarea acțiunii enzimelor și hidrolazelor lizozomale.

Zenerite încetinește formarea de mutații. Zincul înlocuiește calciul și reduce rezistența de legare a keratinocitelor în canalul folicular, facilitând astfel respingerea acestora, ceea ce inhibă formarea noilor comedone și accelerează rezoluția celor vechi. În plus, descuamarea normală a corneocitelor mărește dimensiunea canalului glandei sebacee, ceea ce facilitează foarte mult drenarea grăsime, reducând astfel kamedonoobrazovaniya posibilitate. Zinerit, normalizând descuama¡ia corneocitelor și creșterea dimensiunii conductei glandei sebacee, facilitează drenajul grăsime crește concentrația de eritromicină din foliculul pilosebaceous, care asigură timpuriu (din a 2-a săptămână de tratament), efectul clinic.

Astfel, Zener este un agent terapeutic activ pentru tratamentul extern al acneei și are o eficacitate clinică pronunțată, care se manifestă în rezolvarea timpurie a elementelor de acnee.

Medicamentul este bine tolerat, cu un număr redus de efecte secundare ușoare, chiar și cu utilizarea prelungită. Recuperarea clinică și îmbunătățirea semnificativă au fost observate la 98% dintre pacienți, indiferent de vârsta și durata procesului patologic. Un efect clinic pronunțat este obținut prin monoterapia cu loțiune Zener fără tratament sistemic.

(Kachuk M.V.
Publicat: "Panorama medicală" (numărul 1, ianuarie 2002)

Zinerit

Descrierea din 02.11.2015

 • Nume latin: Zineryt
 • Codul ATX: D10AF52
 • Ingredient activ: acetat de zinc + eritromicină (acetat de zinc + eritromicină)
 • Producător: Astellas Pharma Europe B.V. (Țările de Jos)

Compoziția Zinerit

Compoziția Zinerit constă din două flacoane cu un complex de medicamente și un solvent, destinate amestecării ulterioare.

Prima sticlă cu un complex de medicamente include 1200 mg de eritromicină și 360 mg de acetat de dihidrat de zinc micronizat - ingrediente active.

A doua sticlă cu solvent conține 8,36 ml de sebacat de diizopropil și 21,6 ml de etanol - ingrediente suplimentare.

1 mililitru de loțiune preparată constă din 40 mg de eritromicină și 12 mg de acetat de dihidrat de zinc micronizat, precum și 250 mg de sebacat de diizopropil și 550 mg de etanol.

Formularul de eliberare

Astellas Pharma produce Zener sub formă de pulbere cu solventul furnizat pentru prepararea suplimentară a soluției. Pachetul complex include două sticle de 30 ml (pulbere + solvent) și un aplicator.

Acțiune farmacologică

Comedolitic, antibacterian, antiinflamator.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Zenerit este un preparat complex de eritromicină-zinc, caracterizat prin eficacitatea anti-acnee, care se manifestă datorită efectului combinat al ingredientelor sale active.

Efectele eritromicinei antibiotice au ca scop suprimarea replicării microorganismelor (actiune bacteriostatică) care cauzează acnee (acnee): streptococ epidermic (Streptococcus epidermidis) și propionibacteria acnee (Propionibacterium acne).

Activitatea zincului constă în acțiunea sa astringentă și scăderea secreției glandelor sebacee (sebum).

Combinația complexă a tuturor ingredientelor medicamentului creează condiții bune pentru penetrarea lor în piele. Partea principală a zincului este asociată cu celulele epiteliale foliculare și nu penetrează în circulația sistemică. O mică fracțiune de eritromicină suferă o absorbție sistemică și este ulterior excretată din corpul uman.

Indicații pentru utilizare

Zinerit de droguri este conceput pentru a trata acnee (acnee).

Contraindicații

Înainte de a utiliza Zenerit, trebuie să vă asigurați că pacientul nu are hipersensibilitate personală la eritromicină (alte macrolide), preparate pe bază de zinc sau alte componente ale medicamentului, deoarece aceste condiții sunt singurele contraindicații pentru utilizarea acestuia.

Efecte secundare

Ocazional, în timpul tratamentului s-au observat efecte negative locale, inclusiv iritarea pielii, senzația de uscăciune sau arsură. În majoritatea cazurilor, aceste fenomene au fost ușoare și nu au necesitat abolirea terapiei și / sau numirea tratamentului simptomatic.

Zenert, instrucțiuni de utilizare

Pentru utilizarea adecvată a Zinerit, trebuie să amestecați medicamentul complex și solventul, care sunt în diferite flacoane pentru a prelungi durata de valabilitate a medicamentului. Înainte de a amesteca ambele componente ale lotiunii viitoare, trebuie să vă asigurați că durata de valabilitate a medicamentului și integritatea ambelor sticle se potrivesc. Mai jos sunt recomandări - cum se poate face acasă soluția Zenerit pentru acnee, potrivită pentru o utilizare directă ulterioară.

Prepararea lotiunii:

 • în primul rând, trebuie să deșurubați capacele din ambele sticle și, în același timp, să păstrați capacul din sticlă cu complexul de medicamente;
 • Se toarnă flaconul cu solvent din pulbere și se strânge strâns capacul depozitat;
 • agitați amestecul imediat și bine (timp de 60 de secunde);
 • scoateți capacul;
 • scoateți aplicatorul din ambalajul protector;
 • Introduceți aplicatorul în gâtul flaconului cu loțiune și înșurubați capacul.

Soluția preparată în acest mod este gata de utilizare și poate fi păstrată la o temperatură de 15-20 ° C timp de 5 săptămâni. Pentru a controla data de expirare, puteți scrie pe flacon cu loțiunea data fabricării.

Instrucțiunile suplimentare privind utilizarea Zinerite își asumă aplicația exclusivă externă. Deșurubați capacul din flacon cu loțiunea pregătită, trebuie să atașați aplicatorul la pielea afectată și aplicați medicamentul cu un strat subțire, apăsând ușor baza băncii poziționate oblic. Aplicați trebuie să fie pe zone pre-curățate ale pielii cu o frecvență de 2 ori în 24 de ore (dimineața și seara). Rata de aplicare depinde de forța de presiune de la baza flaconului. Doza unică medie este de 0,5 ml. Durata cursului complet de tratament poate ajunge la 10-12 săptămâni.

Foto înainte și după aplicarea zenerite timp de 10 săptămâni:

Dovezile privind dacă Zenerit ajută la acnee pentru o perioadă mai scurtă de utilizare este pur individuală. În unele cazuri, o îmbunătățire a pielii pacientului a fost observată după 14 zile de utilizare.

supradoză

Datorită particularităților utilizării externe a lotiunii, supradozajul său este puțin probabil. Unii pacienți au probabilitatea să utilizeze o cantitate excesivă de medicament pentru cel mai rapid mod de a scăpa de acnee. Nu se știe dacă o astfel de cheltuială risipitoare a soluției îi ajută să scape rapid de acnee sau pur și simplu duce la achiziționarea ulterioară a medicamentului, dar chiar și în acest caz nu au existat plângeri cu privire la manifestări atipice negative.

interacțiune

Până în prezent, nu au fost identificate interacțiuni clinic importante ale complexului Zenerite cu alte medicamente.

Condiții de vânzare

Zenerit este un medicament fără prescripție medicală.

Condiții de depozitare

Intervalul de temperatură pentru depozitarea zeneritului trebuie să fie de 15-25 ° C.

Perioada de valabilitate

Flacoanele închise cu ingredientele medicamentului pot fi păstrate timp de 3 ani.

Soluția preparată poate fi utilizată pentru maxim 5 săptămâni.

Instrucțiuni speciale

După aplicarea medicamentului pe piele și uscarea completă a acestuia, loțiunea devine invizibilă.

Cu utilizarea pe termen lung a Zenerite, este teoretic posibil să se formeze rezistență încrucișată față de alte macrolide, Clindamycin și Lincomycin.

Când efectuați aplicații, trebuie să luați măsuri de precauție pentru a împiedica aplicarea medicamentului pe membranele mucoase ale ochilor, nasului și gurii pentru a evita iritarea și / sau arsurile.

Analogi ai lui Zenerit

Înainte de a înlocui medicamentul cu analogul acestuia, trebuie să vă consultați cu un dermatolog, care vă va ajuta să alegeți un medicament eficient în fiecare caz.

Analogii de medicamente Zenerita pot fi produse în diferite forme de dozare și pot fi un unguent, creme, loțiuni, soluții sau geluri.

Pana in prezent, analogii Zenerita in scopul principal (tratamentul acneei) sunt reprezentate de urmatoarele medicamente:

Care este mai bine: Zener sau Skinoren?

Atunci când se compară aceste două medicamente, trebuie amintit faptul că, deși ambele medicamente au același efect principal, ele aparțin în continuare grupurilor farmacologice diferite și includ diverse ingrediente active.

În cazul lui Zinerit, acesta este un complex de eritromicină-zinc, iar în cazul lui Skinoren - acid azelaic. Ambele ingrediente sunt active bacteriostatic, au eficacitate antiinflamatorie și, conform celor mai multe dermatologi, se numără printre primele cinci medicamente utilizate pentru tratarea acneei.

De fapt, pentru a da un răspuns fără echivoc întrebării care dintre aceste medicamente este mai bine nu este atât de ușor, deoarece, pe baza diferențelor individuale ale corpului uman, se poate înțelege că un medicament care se potrivește unui pacient poate să nu fie complet eficace pentru altul. Astfel, pentru Zinerit, din cauza prezenței unui antibiotic în compoziția sa, o acțiune mai rapidă și un efect antiinflamator mai pronunțat sunt caracteristice, deși din același motiv, bacteriile care cauzează acnee pot dezvolta rezistență la efectele sale și medicamentul pur și simplu nu va fi eficient. În cazul produsului Skinoren, activitatea ingredientului său activ se dezvoltă mai lent, dar rezultatele tratamentului sunt, de asemenea, mai lungi. De asemenea, se remarcă faptul că Zener este mai potrivit pentru tratamentul acneei superficiale, în timp ce Skinoren face o treabă excelentă cu pete negre (comedone).

În orice caz, atunci când alegeți un medicament împotriva acneei, este mai bine să consultați un dermatolog și să nu mergeți împreună cu publicitatea video sau online, care adesea urmăresc doar propriul dvs. interes material.

Pentru copii

Toate recomandările privind utilizarea Zinerit, regimul său de dozare și durata tratamentului pentru pacienții adulți sunt similare pentru tratamentul copiilor.

Zener în timpul sarcinii și alăptării

Numirea Zinerit în timpul sarcinii și alăptării are loc în funcție de indicații și de regimul de tratament recomandat.

Recenzii ale lui Zinerite

Recenzile lui Zinerite pe forumurile create special pentru a discuta metodele, metodele și pregătirile pentru combaterea acneei, în ceea ce privește eficacitatea acestui medicament în cele mai multe cazuri sunt pozitive. Pacienții spun că preparatul este destul de rapid, în special în comparație cu gelurile și unguentele de acnee din generația anterioară, absența efectelor secundare grave și confortul utilizării lotiunii în sine datorită sticlei cu aplicator.

Uscarea pielii după folosire este recunoscută ca fiind cel mai semnificativ efect negativ al medicamentului Zenerit și, prin urmare, acest preparat poate să nu fie potrivit pentru persoanele cu piele uscată inițial. A ridicat în mod repetat problema dezvoltării microorganismelor de rezistență la ingredientul activ al medicamentelor - eritromicina, care se poate dezvolta cu adevărat în cazul utilizării continue a medicamentului. De asemenea, punctele negative ale Zinerit sunt considerate ca fiind o perioadă de valabilitate redusă după prepararea soluției (5 săptămâni) și costul acesteia.

În general, recenziile despre Zenerta cu acnee oferă o evaluare pozitivă a acestui medicament, ceea ce ne permite să îl recomandăm pentru tratamentul acneei, desigur, după consultarea cu un dermatolog.

Zenerita preț unde să cumpere

Costul de loțiune Zener în Rusia variază în funcție de regiune și de lanțul farmaciei și este mult mai mare în comparație cu unguente, creme sau geluri de la acnee de la un producător intern. De exemplu, la Moscova puteți cumpăra Zenerit pentru o medie de 550-600 de ruble, iar prețul Zerinit în farmacia Ozerki din St. Petersburg este de aproximativ 460 de ruble. Deși politica de prețuri a farmaciilor "Ozerki" este considerată destul de loială, este aproximativ același preț (460-480 ruble) pe care îl puteți cumpăra de la farmacii online.

Prețul Zinerit în Ucraina nu este foarte diferit în funcție de regiune, adică, la fel de mult ca și costurile Zenerit în farmacia din Kiev, aceasta va costa cam la fel în farmacia din Harkov, cu o ușoară variabilitate. Prețul mediu al drogului în Ucraina este de 120 grivne.

Eritromicina va ajuta la vindecarea acneei si cum sa o folositi corect?

Salutări pentru dvs., dragi cititori și oaspeți care au vizitat acest site pentru prima dată. În timpurile moderne, numărul de medicamente pentru acnee este foarte mare. În mod constant există medicamente noi care pot ajuta pielea să îmbunătățească sănătatea.

În ciuda acestui fapt, unele medicamente "clasice", cum ar fi eritromicina pentru acnee, rămân populare. Această poveste va fi dedicată proprietăților, indicațiilor și metodelor utile de utilizare a eritromicinei.

După ce citiți articolul, veți afla de ce medicamentul rămâne în cerere și cum afectează epiderma problematică.

Dar mai intai vreau sa va familiarizez cu metoda moderna de tratare a acneei - cu cursul video "Cum sa scapi de acnee si de puncte negre" odata pentru totdeauna! Ce poate face acest curs pentru pielea ta? De fapt, o mulțime și nu numai pentru ea, ci pentru organism ca un întreg.

Cursul vă va ajuta să înțelegeți corpul, să eliminați blocurile care împiedică dispariția defectelor cutanate, să determinați cauzele apariției lor, să învățați cum să tratați defectele de piele cât mai repede posibil. Acesta este un sistem complet 100% natural, ceea ce înseamnă că nu are efecte secundare. După ce ați finalizat un curs complet, puteți să vă bucurați în cele din urmă de cea mai pură piele.

Eritromicina este un antibiotic care este prescris numai în cazul în care cauza erupției cutanate a fost bacterii patogene. Adesea pentru tratamentul pustulelor și acneei folosiți unguent, deoarece este simplu și ușor de utilizat. Dar există și comprimate de eritromicină, pe care le vom discuta și în articol.

Proprietăți utile și principiu de funcționare

Principalele proprietăți ale eritromicinei:

Medicamentul vizează distrugerea microorganismelor gram-pozitive și gram-negative. Acestea sunt agenții cauzali ai bolilor infecțioase ale pielii. În plus, medicamentul este capabil să controleze numărul de propinobacterii - bacterii naturale care se găsesc pe pielea fiecăruia dintre noi.

În cazul în care numărul lor devine excesiv, apare un proces inflamator, însoțit de diferite tipuri de acnee.

Suntem tratați corect cu eritromicină

Cum să utilizați medicamentul de mai sus? În forma sa pură, numai un unguent cu eritromicină poate fi utilizat mai bine pentru a trata erupția cutanată.

Înainte de începerea tratamentului, vă recomand să vă stabiliți că va fi lung și laborios.

Va fi necesar să utilizați preparatul până când dispar toate defectele de piele.

Dacă întrerupeți tratamentul, bacteriile patogene rămase vor începe să se înmulțească rapid, motiv pentru care, în viitorul apropiat, pielea va deveni din nou problematică.

Instrucțiunile de utilizare spun că unguentul cu eritromicină din compoziție trebuie aplicat pe o dermă curată (pre-degresată) cu un strat subțire. Numărul de tratamente pe zi depinde de complexitatea erupției cutanate și de neglijarea bolii.

Prin urmare, este mai bine să vă consultați medicul și să-l cereți să vă prescrie Eritromicina în doza individuală corectă.

Cum să luați comprimate de eritromicină?

Tabletele antibiotice sunt prescrise numai în cazurile cele mai grave și neglijate. Prin urmare, nu este necesar să o desemnați singur. Dacă vi s-a recomandat un medicament atât de puternic, înseamnă că te-ai lansat puternic.

Sunt disponibile tablete cu conținut diferit de substanță activă - 0,25 și 0,1 grame. Pentru un adult cu vârsta peste 18 ani, doza maximă este de 4 grame. Tabletele se spală numai cu apă obișnuită fără gaz.

Prețul este un avantaj important

Eritromicina este solicitată datorită prețului său relativ scăzut. În farmacii, unguent sau tablete pot fi achiziționate pentru 30-50 ruble (prețul depinde de forma eliberării și numărul de comprimate). Sunt de acord că un astfel de tratament va fi accesibil pentru fiecare dintre noi.

Eritromicina în dermatologie și cosmetologie

Experții pregătesc din medicamentul descris mai sus un vorbitor miraculos, a cărui rețetă a rămas mult timp un secret pentru oamenii obișnuiți. Vrei să știi cum să pregătești un astfel de vorbitor? Iată o rețetă secretă unică pentru chatterbox-uri de la eritromicină și zinc:

 1. Se amestecă tablete zdrobite (4 g) cu oxid de zinc (4 g) și acid salicilic 2% (50 ml), precum și o soluție de acid boric (aceeași cantitate).
 2. Agitați bine produsul rezultat.
 3. Înainte de fiecare utilizare, produsul trebuie agitat bine. Puteți să-l păstrați într-un recipient închis de sticlă, care este sigilat.

Vă recomand să folosiți un astfel de vorbitor numai după ce ați consultat un medic. Puteți obține consultanță online pe acest site.

Contraindicații

 • susceptibilitatea individuală excesivă la medicament;
 • vârsta de până la zece ani;
 • sarcina și alăptarea.

Datorită faptului că există foarte puține contraindicații la medicamentul de mai sus, efectele secundare după utilizarea sa sunt extrem de rare. Adesea efectele secundare sunt umflarea feței sau a membranelor mucoase. În general, este sigur să utilizați eritromicina împotriva acneei.

opinii

Pentru a reuni ideea cea mai realistă a eficacității eritromicinei, vă sugerăm să citiți comentariile despre aceasta.

Aici este recenzia lui Victoria:

Am folosit medicamentul ca un unguent pentru o lungă perioadă de timp și pot spune că rezultatul unui astfel de tratament este întotdeauna diferit. Uneori inflamațiile au loc literalmente o zi și uneori rezultatul nu este vizibil nici după câteva zile.

A încercat să scoată din eritromicină un cos foarte inflamat. El a aplicat-o de două ori pe zi în zona problemei, apoi a lipit-o cu un tencuială. După 3 zile nu a existat nici o urmă de acnee. Acum intenționez să încerc să aplic unguent pe toată fața.

Iată analiza lui Anna:

Medicul mi-a recomandat să iau pilule și să folosesc unguent în sens punct. Cu acest tratament, am scăpat de acnee în aproximativ o lună. Am avut acnee severă, așa că a trebuit să beau un antibiotic. Rezultatul tratamentului este complet satisfăcut.

Aceasta conchide povestea eritromicinei. Acum știți cum să luați acest medicament antibiotic în pastile și cum să utilizați unguentul. Sper că găsiți răspunsurile la toate întrebările. Dacă este cazul, abonați-vă la actualizările site-ului și partajați articolele din categoria socială. rețele. Toate cele bune pentru tine!

Autorul articolului: Anna Derbeneva (dermatolog)

Data publicării: 25-04-2016

Pot aplica eritromicina pentru acnee

În ciuda faptului că există o mare varietate de medicamente moderne pentru tratamentul acneei, mulți preferă mijloace simple și dovedite.

Unul dintre ele este eritromicina, care sa stabilit ca un remediu eficient pentru acnee.

De aceea va fi util să știți ce este substanța, cum și cât să o luați și dacă aceasta ajută într-adevăr împotriva erupțiilor cutanate.

 • Toate informațiile de pe site sunt doar pentru scopuri informaționale și nu reprezintă un manual pentru acțiune!
 • Numai medicul vă poate furniza DIAGNOSTICUL EXACT!
 • Vă îndemnăm să nu vă autoprotejați, ci să vă înregistrați la un specialist!
 • Sănătate pentru tine și familia ta!

Ce este acest drog?

Dermatologii prescriu antibiotice în cazurile în care acneea este însoțită de o infecție bacteriană a pielii și devine cronică.

Eritromicina aparține grupului de macrolide și are un spectru larg de acțiune. Efectul negativ asupra sintezei proteinelor din celulele microorganismelor, care inhibă reproducerea lor.

Ca urmare, inflamația scade, roșeața dispare și conținutul purulent al acneei se dizolvă.

Datorită acțiunii prelungite a medicamentelor, noi erupții nu apar pentru o perioadă lungă de timp.

Eritromicina este cel mai vechi antibiotic prescris chiar și în cazurile în care o persoană este alergic la penicilină.

Formularul de eliberare

 • Unguentul este disponibil în tuburi de 15 și 10 g, plasate în ambalaje din carton.

Foto: medicament antibacterian

 • Tablete, acoperite enteric, vândute cu o doză de 0,25 și 0,1 g.

Proprietăți utile

Unguentul de eritromicină pentru acnee este foarte popular, confirmat de numeroasele recenzii ale utilizatorilor.

Dintre avantajele adesea distinse:

 • cost redus;
 • accesibilitate;
 • capacitatea de a trata inflamația într-un timp scurt;
 • aplicație convenabilă;
 • absorbție rapidă;
 • nici un miros neplăcut;
 • numărul minim de contraindicații și efecte secundare.

mărturie

Foto: adolescenta acnee

Eritromicina este indicată pentru următoarele patologii:

 • teen acnee;
 • leziuni purulente ale integrităților;
 • procese infecțioase;
 • comedoane dureroase;
 • arsuri;
 • trofic ulcer;
 • deschise răni.

Contraindicații

 • Instrumentul este interzis în caz de hipersensibilitate la substanță, deoarece poate provoca reacții alergice.
 • Nu este prescris pentru încălcări ale rinichilor și ficatului în timpul icterului și a copiilor de până la 10 ani.

Video: "Cum să scapi de acnee și remedii acnee folk"

Aplicare în dermatologie și cosmetologie

Frumuseții recomandă acasă să folosească un vorbitor.

 • Patru grame de pilule de eritromicină sub formă de pulbere sunt amestecate cu aceeași cantitate de oxid de zinc, 50 ml alcool salicilic și 50 ml acid boric.
 • Medicamentul este agitat bine de fiecare dată înainte de utilizare (de aici numele "vorbitor").

Poate fi aplicat ca un punct pe erupție și să ștergeți zonele problematice pe timp de noapte.

Cum se aplică împotriva acneei

Eritromicina este prescrisă în funcție de forma de dozare:

 • unguent este destinat procesării externe;
 • tabletele ar trebui să fie beți înăuntru.

Este important să nu întrerupeți cursul recomandat de terapie și să-l aduceți la capăt. Chiar dacă acneea a trecut deja, nu înseamnă că toate bacteriile au fost distruse.

Unii microbi sunt pur și simplu slăbiți, prin urmare, după întreruperea antibioticului, ele sunt activate din nou, ceea ce duce la apariția unor leziuni noi.

Unguentul este eficient în tratarea acneei inflamatorii și a leziunilor cutanate pustuloase.

Aceasta este o masă omogenă groasă de nuanțe de culoare galben-maronie pe bază de gelatină cu lanolină și sulfat de sodiu.

100 g de unguent conține numai 1 g de substanță activă.

Prin urmare, se descurcă bine cu forma ușoară de acnee, în timp ce pentru tratamentul manifestărilor severe ale bolii se recomandă utilizarea medicamentului în tablete.

După aplicarea pe corp, medicamentul este absorbit rapid, penetrează în circulația sistemică și intră în țesuturile tuturor organelor interne. În plus, concentrația sa în urină este de câteva ori mai mare decât în ​​plasma sanguină. Cu toate acestea, atunci când este utilizat local, unguentul nu provoacă efecte sistemice severe, prin urmare este considerat relativ sigur.

Foto: instrucțiuni de utilizare a medicamentului

Instrucțiunile de utilizare prevăd aplicarea unui strat subțire din zonele curățate cu erupții cutanate.

 • Frecvența tratamentelor prescrise de medic individual.
 • Nu se recomandă lubrifierea acneei mai mult de 3 ori pe zi.
 • Este de dorit să se efectueze tratamentul dimineața și înainte de culcare.
 • Este posibil să aplicați o cantitate mai mare de unguent focarelor puternic inflamate.

Detergentul înseamnă nedorit, deoarece poate duce la iritare.

Cursul maxim de terapie este de 3 săptămâni.

Dar primele rezultate pozitive sunt vizibile deja în ziua 5-6:

 • elementele purulente se deschid sau se dizolvă;
 • husele sunt curățate;
 • îmbunătățește umbra feței;
 • inflamația trece.

Pentru a vă recupera într-un timp scurt, este mai bine să combinați unguent cu eritromicină.

Un excelent agent de uscare este considerat a fi un unguent de zinc.

Două medicamente sunt amestecate în proporții egale și sunt utilizate pentru a trata leziunile inflamate. Cu toate acestea, această metodă nu garantează un rezultat de durată, astfel încât acneea poate apărea în curând din nou.

tablete

Foto: în cazuri severe, pilule prescrise

Forma severă de acnee este tratată cu medicamente sistemice.

 • Tabletele de eritromicină sunt, de asemenea, prescrise în cazul în care erupții multiple sunt în locuri inaccesibile (pe spate, papă).
 • Adulții nu au mai mult de 4 g pe zi. În funcție de recomandările medicului, luați pastile de 1-4 ori pe zi cu o oră înainte de mese. Medicația este permisă la 2-3 ore după masă.
 • Trebuie să beți cu multă apă. Este interzisă utilizarea în aceste scopuri a laptelui, a chefirului, a iaurtului și a altor produse lactate.
 • Doza și tratamentul optim sunt determinate de medic.

Medicamente pentru acnee pe bază de eritromicină

Foto: produse care conțin substanță activă

Există alte medicamente pentru acnee, combinate cu eritromicină:

 • Zener cu zinc este disponibil sub formă de loțiune și pulbere pentru a prepara o soluție;
 • Ktinesfar cu tretinoin (analog acnemicină) - o cremă cu o eficacitate destul de slabă împotriva erupțiilor, dar cu o lungă listă de reacții adverse;
 • Benzamicina cu peroxid de benzoil - gel are un efect pozitiv asupra stării integrității, dar rezultatul nu durează mult.

Avantajele tratamentului cu antibiotice

 • Unele antibiotice au o acțiune bacteriostatică - împiedică creșterea florei patogene.
 • Altele sunt bactericide, adică distrug microorganismele.

Potrivit experților, eritromicina, în funcție de concentrație, este capabilă să ucidă bacteriile și să oprească reproducerea lor.

Foto: înainte și după tratamentul cu antibiotice

Un efect similar este caracteristic clindamicinei și lincomicinei, însă activitatea lor este mult mai mare.

 • Claritromicina și azitromicina se disting, de asemenea, printre macrolide.
 • Tetraciclină unguent 3% este considerat popular pentru combaterea erupțiilor cutanate. Unguentul cu o concentrație de substanță activă de 1% este destinat tratamentului conjunctivitei bacteriene.

Recent, acneea a fost din ce în ce mai mult cauzată de creșterea excesivă a microorganismelor propionice de pe suprafața pielii.

Ei pătrund în canalele glandelor sebacee prin porii și microtrauma, provocând inflamarea țesuturilor epidermei și dermei. Anaerobii obligați se simt excelenți într-un mediu lipsit de oxigen.

Medicamentele antibacteriene se confruntă cu bacteriile nu numai pe suprafața pielii, ci și adânc în canalele glandelor sebacee.

Efecte secundare

Printre efectele secundare ale utilizării externe a unguentului sunt mai des următoarele:

 • pielea uscată și fragilă, în special după utilizare prelungită;
 • iritație;
 • roșeață;
 • slăbirea imunității locale, care conduce la dezvoltarea infecțiilor fungice;
 • umflare;
 • mâncărime;
 • erupții cutanate.

La administrarea medicamentului în interior este posibilă apariția altor reacții:

 • durere în organele digestive;
 • disbioză;
 • diaree;
 • greață;
 • candidoza gurii și a vaginului;
 • datorită sarcinii pe ficat, apare intoxicația organismului, ca urmare, starea generală a sănătății se înrăutățește, slăbiciunea și excesul de greutate, apare letargia.

Dacă observați simptome neplăcute, trebuie să întrerupeți imediat tratamentul și să consultați un medic.

Puncte importante

Înainte de a utiliza unguentul, trebuie efectuat un test de sensibilitate la înveliș.

Pentru a face acest lucru, unii bani se răspândesc în interiorul cotului sau în spatele urechii. Mai bine să o faci noaptea. În cazul în care nu apare dimineața înroșire, arsură sau alte simptome neplăcute, atunci unguentul poate fi aplicat în condiții de siguranță pentru tratamentul erupțiilor cutanate.

Pentru a îmbunătăți efectul, experții recomandă o abordare integrată.

 1. În dimineața, problema pielea este curățată cu apă și un gel special, spumă.
 2. Apoi se freacă cu loțiune de acid salicilic, care dezinfectează integratele și usucă cosuri.
 3. După uscare, aplicați unguent retinoic. Ajută la curățarea prizelor sebacee, elimină pielea excesivă și uleioasă prin reglarea funcției glandelor.
 4. Seara, zonele cu probleme sunt murdare cu unguent de eritromicină, lăsând agentul pe timp de noapte.

Foto: înainte de aplicarea retinoidelor, este necesar să se consulte un medic

Înainte de a încerca acest tratament, trebuie să vă adresați unui medic.

La urma urmei, retinoizii au multe efecte secundare, deci trebuie să fie numiți de un dermatolog.

De asemenea, este important să respectați regulile în timpul tratamentului.

 1. Nu utilizați medicamentul după data de expirare.
 2. Dacă unguentul intră în gură, ochi sau nas, este necesar să spălați imediat zona afectată cu apă curgătoare.
 3. Nu utilizați mai multe antibiotice simultan.
 4. Nu măriți doza și tratamentul.
 5. Nu consumați alcool.

Întrebări și răspunsuri

Singurul dezavantaj al antibioticului este imposibilitatea utilizării prelungite.

Majoritatea agentilor patogeni pot dezvolta rapid rezistenta la aceasta.

Produse care cresc aciditatea stomacului, slăbesc efectul comprimatelor. Prin urmare, nu se recomandă în același timp să se mănânce legume și fructe acră, muraturi, sucuri de băuturi.

Cum funcționează remedia

 • Eritromicina are proprietăți antiinflamatorii și anti-bacteriene.
 • Se oprește procesul inflamator, normalizează producerea de sebum.
 • Porii sunt eliminați de secreția excesivă de grăsimi, iar microbii pierd mediu nutritiv pentru reproducerea activă.
 • Substanța distruge stafilococi, streptococi și microorganisme propionice, care, cel mai adesea, devin vinovați de acnee.
 • Tratamentul previne răspândirea infecției în zonele sănătoase ale corpului, prevenind formarea de noi pete negre, comedoane închise și acnee.
 • Unguentul îmbunătățește starea pielii într-un complex și, de asemenea, ameliorează semnele de post-acnee - pete și cicatrici proaspete.

Pot folosi în timpul sarcinii

Medicamentul nu este prescris în timpul sarcinii și alăptării.

 • Substanța penetrează cu ușurință bariera placentară, prin urmare, poate afecta negativ dezvoltarea fătului.

Foto: în timpul sarcinii, nu se recomandă utilizarea medicamentului

 • Medicamentul trece în laptele matern, care poate provoca reacții alergice la copil.

Dacă tratamentul cu eritromicină este necesar din motive de sănătate, atunci ar trebui să întrerupeți hrănirea.

Costul pentru

Tabelul care compară costul medicamentelor pentru acnee cu eritromicină în farmaciile din Moscova

Acid salicilic pentru acnee: metoda de utilizare, recenzii

Acnee Masca de cartofi